Как да инсталирате WordPress в GoDaddy (стъпка по стъпка със изображения)

Инсталирайте WordPress на хостинг на GoDaddy
Инсталирайте WordPress на хостинг на GoDaddy

В този урок ще ви покажа как да инсталирате и деинсталирате WordPress на GoDaddy и ще обясня всички настройки и какво означават.


С инсталирането с едно щракване GoDaddy има възможност да инсталирате WordPress буквално за секунди.

Така че, нека започнем.

Първо, трябва да имате план за хостинг на GoDaddy и имате нужда от домейн, сочещ към този хостинг. Добрата новина е, че можете да закупите план на GoDaddy за £ 1 / m с тази връзка за отстъпки.

Ако вашият домейн е насочен правилно към вашия хостинг акаунт, трябва да видите този екран, когато посещавате домейна си:

Инсталирайте WordPress в GoDaddy 1

В този урок ще използвам домейна ahosting.co (както можете да видите в браузъра)

След това отидете на началния екран на GoDaddy и влезте в акаунта си.

Инсталирайте WordPress в GoDaddy 2

Когато щракнете върху потребителското си име (горния десен ъгъл), ще се отвори мега меню. Кликнете върху Управление на хостинг връзка, за да отидете на настройките на вашия хостинг акаунт.

Инсталирайте WordPress в GoDaddy 3

След като сте там, щракнете върху хостинг акаунта, на който искате да инсталирате WordPress. В нашия случай ahosting.co

Инсталирайте WordPress в GoDaddy 4

Това ще отвори контролния панел на вашия хостинг акаунт, където можете да коригирате настройките на вашия проект. За да инсталирате WordPress, щракнете върху отворено връзка до приложението Installatron в раздел Инструменти.

Инсталирайте WordPress в GoDaddy 5

Това ще отвори приложението GoDaddy Installatron, което е инсталатор с едно щракване на различните приложения, поддържани от GoDaddy. Той е много подобен на приложението Softaculous на cPanel.

Превъртете надолу и ще видите иконата на WordPress (където е червената стрелка). Кликнете върху тази икона, която ще ви отведе до екрана на приложението WordPress.

Инсталирайте WordPress в GoDaddy 6

Тук можете да отидете директно на бутона вдясно – Инсталирайте това приложение

Инсталирайте WordPress в GoDaddy 7

Това ще отвори съветника за инсталиране на WordPress, където трябва да направите няколко решения преди инсталацията.

Нека обясня всяка опция с номера до нея:

1. Домейн – изберете името на домейна, на което искате да инсталирате WordPress.

2. Директория – това е пътят, по който ще бъде инсталиран WordPress. В случая съм избрал ahosting.co/blog който ще инсталира приложението ahosting.co/blog. Ако искате да го инсталирате в основния домейн, напр ahosting.co трябва да оставите полето на директория празно.

3. Изберете най-новата налична версия на WordPress.

4. Изберете езика за инсталиране, английски по подразбиране.

5. Изберете Приемам (в противен случай не можете да го инсталирате)

Инсталирайте WordPress в GoDaddy 8

Когато превъртите надолу, има още опции. Ще обясня на всеки един с номера до него

1. Предлагам да изберете автоматични актуализации. Това автоматично ще актуализира вашата WordPress и е най-сигурният начин, тъй като вашият сайт няма да бъде отворен за уязвимости, открити в най-старата версия и винаги ще бъде актуален. Това е особено вярно, ако не влизате в сайта си ежедневно. От минус това може да прекъсне вашия сайт, ако някои от плъгините, които използвате, не са съвместими с най-новата версия. Ето защо винаги ви предлагам да направите резервно копие.

2. Същото като 1, но за плъгините. Харесва ми да е включена опцията за автоматично актуализиране.

3. Като 1 и 2, но за темите – също на.

4. Изберете първата опция – да създадете резервно копие и автоматично да го възстановите, ако актуализацията не успее. Това е добър вариант да запазите сайта си в безопасност.

5. Изберете и администрирайте име. GoDaddy вече има произволна дръжка за вас, но винаги можете да я промените на нещо, което харесвате. Никога обаче не използвайте администратора като потребителско име по подразбиране. Това е мярка за сигурност.

6. Изберете силна парола или генерирайте такава от бутона вдясно. Не забравяйте да го запомните или да го напишете, защото ще ви е необходим по-късно, когато влезете в административния панел на WordPress.

7. Попълнете имейл, в който искате да получите известието за вашия нов WordPress сайт.

8. Въведете тук заглавието на вашия сайт. Винаги можете да го промените по-късно.

9. Това е линията на уебсайта, която ще се появи под заглавието. Можете да оставите това празно или да напишете лозунг за вашия блог.

Инсталирайте WordPress в GoDaddy 9

И още няколко настройки, останали преди да стартираме инсталацията

1. Изберете не активирайте двуфакторна автентификация (можете да направите това по-късно, но не е необходимо, ако сте избрали потребителско име, различно от администратор и силна парола).

2. Дръжте това да, ограничете неуспешните опити за влизане. Това е функция за защита, която не позволява на ботовете да познаят вашата администраторска парола и грубо да си проправят път към вашия сайт.

3. Това трябва да бъде зададено на Не. Можете да активирате мултисайта по-късно, когато инсталирате, ако имате нужда от тази опция.

4. Можете да оставите това автоматично. GoDaddy ще настрои по подразбиране всички други настройки и няма нужда да се притеснявате за това

Сега, когато сте готови, най-накрая можете да щракнете върху Инсталирай бутон в долния десен ъгъл. Това трябва да започне процеса на инсталиране на WordPress.

Инсталирайте WordPress в GoDaddy 10

Този екран е лентата за ход на инсталацията. Обикновено се прави за по-малко от минута.

Когато приключи, отидете на вашия домейн и пътя, към който сте инсталирали WordPress и трябва да видите екрана с теми по подразбиране WordPress.

За да влезете в новия си тип на сайта в пътя и / wp-администратора. В нашия случай ahosting.co/blog/wp-admin ще бъде URL адресът, където е таблото за управление на WordPress.

Инсталирайте WordPress в GoDaddy 11

Как да деинсталирате WordPress на GoDaddy?

Инсталирайте WordPress в GoDaddy 12

След като инсталирахме WordPress, ако по някаква причина искате да го деинсталирате, GoDaddy има много бърза и чиста опция директно от контролния панел за хостинг.

Отидете отново на Installatron и под Моите приложения, ще видите вашето WordPress приложение със свързаната информация. В горния десен ъгъл ще видите икона X, а когато задържите курсора, пише „Деинсталиране“. Кликнете върху него и това ще изтрие вашата инсталация на WordPress, файловете и базата данни само с едно щракване.

Инсталирайте WordPress в GoDaddy 13

Ето как можете да инсталирате и деинсталирате WordPress в GoDaddy само с няколко кликвания и за по-малко от 5 минути.

GoDaddy е чудесен вариант, ако сте на бюджет или просто започнете. Ако обаче имате нужда от по-мощен WordPress хостинг, когато сайтът ви расте, не забравяйте да проверите нашата статия за най-добрите WordPress хостинг компании във Великобритания. И ако искате да хоствате нещо друго освен WordPress, проверете нашите предложения за хостинг в началната страница на Top5hosting.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map