Mi a sávszélesség és mennyire van szüksége webhelyére?

Mi a sávszélesség és mennyire van szüksége webhelyére?

Amikor megkeresi a legjobb web hosting szolgáltatásokat, mindig a sávszélesség kifejezésre fog találkozni. Jó az a legdrágább csomag, amelynél a legnagyobb sávszélesség (általában korlátlan)? Vagy jobb, ha először egy vizet tesztelünk alacsonyabb sávszélességgel olcsó tervvel? Mennyi sávszélességet igényel a webhely? Egyébként mi a sávszélesség?


Mi a sávszélesség (dióhéjban)

Nyugodtan mondhatjuk, hogy webhelye sávszélessége megegyezik a webhely feltöltési sebességével. A letöltési sebességet bele kell foglalni. Ha azonban nem engedi, hogy a felhasználók jelentős méretű adatokat töltsenek fel a szerverre, akkor ezt figyelmen kívül lehet hagyni, ami a legtöbb webhely esetében érvényes.

Webhelyének feltöltési sebességét akkor használják, amikor egy felhasználó belép az Ön webhelyére. Ismét, ha egyszerre sok felhasználó fér hozzá az Ön webhelyéhez, akkor a webhely feltöltési sebessége meg lesz osztva.

A felhasználók számától és a sávszélességétől függően megváltozik a hozzáférési fájl vagy weboldal letöltéséhez szükséges idő. Egyszerűen fogalmazva: ha a sávszélesség túl alacsony, és sok látogató van, akkor a weboldal betöltési ideje vagy a fájlok letöltése jelentősen lassulni fog.

Sávszélesség és adatátvitel

Legtöbb ember összekeverik a sávszélességet az adatátviteli korláttal (általában havi limit). A sávszélességgel ellentétben az adatátvitel hasonló a mobil internet-kapcsolat adatkorlátjához. Ha a webtárhely-terv rendelkezik adatátviteli havi korlátozással, amikor a webhely feltölt egy meghatározott mennyiségű adatmennyiséget, vagy a felhasználók letölt egy bizonyos mennyiségű adatot, akkor a szolgáltatás felfüggeszthető.

A laikus szavak szerint az adatátvitel arra az adatmennyiségre utal, amelyet a webhely bizonyos időn belül (általában havonta mérve) nyújthat a látogatói számára, míg a sávszélesség azt jelenti, hogy a webhely milyen sebességgel szolgáltat adatokat egyszerre (általában másodpercekben mérve). ).

Hogyan lehet megtudni a webhely ideális sávszélesség-határértékét

Most megérti, hogy mi a sávszélesség és az adatátviteli korlát. Sajnos a legtöbb ember egymással cserél, anélkül, hogy tudta volna, hogy különböznek egymástól. És a legrosszabb az, hogy néhány webtárhely kihasználta ezt a tudatlanságot.

Ha elmúltunk, még mindig teljesen megválaszolatlanul felmerül a kérdés, hogy mekkora sávszélességre van szüksége webhelyének. Bizonyára eddig is tudod, hogy az alacsony sávszélesség kiválasztása katasztrofális lehet a látogató felhasználói élménye szempontjából..

Mindkét tényező könnyen csökkentheti a látogatók számát.

Sajnos nem tudja pontosan meghatározni a webhelyéhez ideális sávszélességet. A webhely látogatói száma ingadozik, az általuk hozzáférhető weboldalak túlságosan eltérhetnek, és a webhelyén bekövetkező frissítések megváltoztathatják az egyes oldalak fájlméretet. Ezek a tényezők könnyen megváltoztathatják a sávszélességet.

Durva becslés kiszámítása

Annak ellenére, hogy lehetetlen kiszámítani a pontos sávszélességet a webhelyén, kiszámíthatja a durva becslést. Ezt úgy teheti meg, hogy egy hónapban a legmagasabb teljes látogatót, a hónapban a legmagasabb oldalmegtekintést és a kezdőlap fájlméretet szerezte meg..

Választhat weboldalainak átlagos méretére, de ez unalmas lenne. Sokkal könnyebb és pontosabb kiszámítani a kezdőlap méretét, mivel általában ez a legnagyobb „fájl”, amellyel a felhasználó hozzáfér, és a legtöbb felhasználó szinte mindig először fér hozzá a honlaphoz.

Továbbá, ha egyszerű számítást szeretne, akkor csak figyelmen kívül hagyhatja a látogatók számát. Valójában számít az a havi oldalmegtekintés száma.

Több módszert is végrehajthat a havi látogatók és oldalmegtekintések számának megismerésére. Ha a WordPress-t használja webhelyének fő CMS-ként (Tartalomkezelő Rendszerként), akkor az irányítópulton beolvashatja a szükséges statisztikákat. Másrészt felhasználhatja harmadik fél szolgáltatásait vagy beépülő moduljait ezekre a statisztikákra.

A kezdőlap fájlméretének meghatározásához egyszerűen mentheti a kezdőlapját a számítógépére. A legtöbb böngésző lehetővé teszi a weboldalak teljes weblap-fájlokként történő mentését. Miután elmentette a fájlt, azt fájlra és mappára osztja szét.

A fájl az Ön honlapjának HTML fájlja lesz. A mappa az erőforrásokat, például szkripteket, stílusokat, képeket, audio-, flash-, video- (bizonyos esetekben) és egyéb webtartalmakat fogja tartalmazni.

Ha a számítógépe Windows rendszeren fut, akkor csak kiválaszthatja a fájlt és a mappát. Ezután kattintson a jobb gombbal rájuk. Kattintson a Tulajdonságok elemre. Megjelenik egy párbeszédpanel, és ott láthatja a kezdőlap teljes méretét.

Miután megkapta az összes szükséges adatot, szorozza össze őket így:

Összes oldalmegtekintés * Honlapméret = Becsült adatátvitel / hónap

Íme néhány szám, ha a webhely népszerű és nagy:

Példa

15 000 oldalmegtekintés * 1,5 MB = 22 500 MB vagy 22,5 GB

Ebben a példában az Ön webhelye egy hónap alatt 22,5 Gbyte adatot töltött fel. Ez a havi adatátviteli méret. Ha meg akarja szerezni a becsült sávszélesség-felhasználást, ossza meg 30-tal. Tehát a 22,5 Gbyte-val osztva 30-zal egyenlő 0,75 Gbyte vagy 750 Mbyte. Bitekben ez az érték 6 Gbit vagy 6000 Mbit értékkel egyenértékű. Nyugodtan mondhatjuk, hogy a példa helyén stabil, 6 Gbits sávszélességre van szükség az összes felhasználó elhelyezéséhez és az oldal betöltési idejének romlásának megakadályozásához.

Természetesen ez egy optimális becslés. Ha azt szeretné biztosítani, hogy a sávszélesség elegendő-e, 25% -ot egészen 100% -ig terjedő sávszélesség-kapacitással biztosíthat webhelye számára.

Csak egy lábjegyzet

Ha úgy gondolja, hogy egy 1,5 MBbyte-os honlap nem reális, mivel a sávszélesség-mérésről szóló legtöbb cikk példáikban 40 KB átlagméretű oldalról gondolja, gondold át újra. Ha nem nyújt olyan honlapot vagy weboldalt, amely csak HTML-t, CSS-t és néhány JavaScript-fájlt tartalmaz, akkor az átlagos oldalméret 25-50 Kbyte körül lesz.

Ha azonban oldala minőségi képeket és miniatűröket tartalmaz, akkor könnyen 1-2 MB lehet. Csak egy nagy felbontású (tömörítetlen) körhinta vagy szalaghirdetés kép a webhelyen 100–250 ktbyte lehet. Ha ezek közül kettő vagy három van, akkor az biztos, hogy webhelyének átlagos mérete még nagyobb lesz.

Bevezetés az alapvető szerver és a felhasználói kapcsolathoz

Mielőtt megismerné a sávszélességet, tudnia kell, hogy egy webgazda egy „számítógép”, Amely a fájljait vagy weboldalait tárolja az interneten. A webgazda internetkapcsolaton keresztül is kapcsolódik az internethez, akárcsak a számítógépe.

Amikor egy felhasználó meglátogatja az oldalt, számítógépe valójában letölti a fájlokat az internetes gazdagépről. A felhasználó felhasználja a letöltési sebességet. Másrészt, mivel a webgazda megadja a felhasználónak az oldal megtekintéséhez szükséges fájlokat, a web host technikailag fájlokat tölt fel a felhasználó számára.

Zavaró? Lehet. Próbálja meg még egyszer olvasni és megemészteni az előző bekezdést.

Internet szolgáltatók és az internetkapcsolat

Most meg kell szereznie az ötletét. Csakúgy, mint Ön és más Internet-felhasználók, az ISP-k (internetszolgáltatók) megadnak neked egy konkrét beállítást sávszélesség (vagy internetes sebesség). Lehet, hogy például 3 MB / s sávszélességet (letöltési sebességet) kap az internetszolgáltatójától (Megjegyzés: Az értékeket alacsonyabbá teszik, hogy később megkönnyítsék a számítást).

Bitek és byte-ok

Számítsa ki a sávszélességet

Info

Vegye figyelembe, hogy a 3 Mbit / s eltér a 3 Mbit / s-tól. Ha 3 MB / s-ot konvertál Mbyte / s-ra, akkor 0,375 MB / s-t kap, ami durván 375 Kbytes / s. Tehát, amikor letölt egy fájlt, és az összes sávszélességet felhasználja, a letöltési sebesség 375 kt / s vagy 3 MB / s – nem 3 MB / s vagy 3000 KB / s. Ne feledje, hogy minden bájt 8 bitet tartalmaz – 1 Kbyte = 8 Kbit és 1 Mbyte = 8 Mbits.

Mindenesetre, ha egyszerre tölt le két fájlt, és a számítógép prioritást élvez a letöltésekről, és a sávszélességet kimeríti a korlátainak megfelelően, az egyes fájlok letöltési sebessége 187,5 Kbyte / s. Így működik az internet-kapcsolat (alapszinten).

Összezavarod-e az internetsebességben használt kifejezésekkel? Miért ez túl zavaró? Marketing taktika. Könnyebb 3 MB / s sebességet forgalmazni, mint 0,375 MB / s. És ez összezavarja a fogyasztókat.

Web Host és a szerver

A web hosting szolgáltatók ugyanazt csinálják, mint az internetszolgáltatók. Amellett, hogy tárolja a webfájlokat, a sávszélességet (ebben az esetben a feltöltési sebességet) a kiszolgálóra is biztosítják.

Például, ha a webhelyére csak 3 MB sávszélességet választott, és egy felhasználó megpróbál letölteni egy fájlt tőled, mi fog történni? A felhasználó 375 Kbyte / s sebességgel tudja letölteni a fájlt.

Másrészt, ha csak a 3 Mbits sávszélesség-tervet választotta webhelyére, és 10 felhasználó megpróbál letölteni egy fájlt tőled, mi fog történni? Az összes felhasználó letöltési sebessége 0,3 Mbit vagy 37,5 Kbyte. Ez elég lassú, igaz? Ez azért történik, mert a szerver megpróbálja kiszolgálni az összes felhasználót, aki letölt a webhelyéről.

Mivel csak 3 MB bit sávszélességgel rendelkezik, a sebesség minden felhasználó számára csökkenni fog, mert megosztják a rendelkezésére álló sávszélességet. A sebesség azonban 37,5 kt, még mindig tisztességes.

Mi történik azonban akkor, ha 100 felhasználó megpróbálja letölteni az Ön webhelyét? Mindegyik 3,75 Kbytes sebességgel tölt le tőled. És ez túl lassú, különösen a mai letöltési sebesség szabványoknál.

Nézze meg az Egyesült Királyság legjobb webtárhely-szolgáltatóinak listáját.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map