Скала хостинг преглед

Scala хостинг излезе начело в списъка заради изключителната си производителност (само 41 мс за свързване и 0.2 секунди време до първия байт) и 99,99% време на работа. Знаеща и бърза подкрепа както на системно, така и на CMS (WordPress) ниво и техния проактивен подход към сигурността.


Моето мнение е, че най-добрият хостинг е този, който създавате и забравяте. Това беше моят опит с хостинг на Scala през последната година. Ето защо мога да ги препоръчам като една от най-добрите уеб хостинг компании за потребители във Великобритания в момента.

Scala хостинг лого
непрекъсната работа
999
SPEED
999
ПОДДЪРЖА
997
ЦЕНА
972
ХАРАКТЕРИСТИКА
995
GREEN
970
ИНОВАТИВНИ
1000

Scala хостинг е реномирана компания, която работи от 2007 г. от два центъра за данни – в Европа и САЩ. Те обслужват повече от 50 000 клиенти и 700 000 уебсайтове.

Те предоставят на своите клиенти висококачествена услуга за уеб хостинг. Тя е фокусирана върху управлявания VPS и Cloud хостинг, където те имат собствен панел за управление на сгради, наречен SPanel. Плановете за споделен хостинг са на CPanel сървъри, но се обслужват от един и същи екип, така че да са еднакво добри.

Както обикновено в нашите прегледи, ние се фокусираме върху ефективността, поддръжката, сигурността, функциите и цените.

производителност

Изпълнението е наистина впечатляващо. Както можете да видите от теста с инструмента за изпълнение на keycdn, TTFB (време до първи байт) е само 198ms, а скоростта на връзката от Лондон е 41ms.
Време за връзка: Време, необходимо за свързване с уеб сървъра. Препоръчително е под 200ms.

перлафренна скала

TTFB: Времето отнема, когато клиент направи HTTP заявка към него, като получи първия си байт данни от уеб сървъра. Препоръчително е под 400ms.

Това са двете важни показатели, които са свързани със скоростта на мрежата и уеб сървъра.

Те имат 99,99% гаранция за продължаване както на споделената, така и на VPS услугата. Ако продължителността Ви за месеца падне под 99%, ще получите пълно възстановяване на кредита.

Друга добра характеристика на Scala е, че те се справят с шиповете в трафика много добре. За разлика от голяма част от другите хостинг компании, ако сайтовете ви станат вирусни за един ден, те няма да спрат услугата ви, стига да не разбият сървъра..

Системата е автоматизирана, така че ако се случи само веднъж или два пъти седмично, те няма да ви притесняват с продажби към по-високи планове (това, което видяхме с други компании).

Ако вашият сайт расте, те ще ви препоръчат VPS план, който е на страхотна цена, почти същата като на споделените хостинг планове.

Сигурност

Scala хостингът е фокусиран върху сигурността. Те са интегрирали в своя SPanel функция за заключване на инсталационните файлове, така че дори ако плъгин или модул има проблем със сигурността, хакерите не могат да качват злонамерен софтуер, който редактира оригиналните файлове от инсталацията. Понастоящем това е достъпно само за WordPress, но екипът на техните разработчици работят върху другите големи CMS като Joomla, Drupal, Magento и PrestaShop и OpenCart.

SShield (само за управляван VPS) – киберсигурността е належаща тема в технологичния свят, като хакерите стават все по-изобретателни в атаките си. В светлината на това хостингът на Scala предлага SShield – следващото поколение решение за защита на уебсайтове.

Инструментът осигурява денонощен мониторинг и предотвратяване на заплахи. SShield разпознава и блокира огромни 99,998% от всички известни зловредни програми и злонамерени атаки. Не само това, но и решението използва алгоритъм за машинно обучение, за да подобри още повече своите защитни стратегии. Всеки път, когато системата открие нов тип заплаха, тя я добавя към непрекъснато нарастваща база данни с потенциални уязвимости, реагирайки още по-ефективно в бъдеще.

Най-хубавото е, че след като се активира, няма много общо с SShield – инструментът е напълно автоматизиран и не изисква предишни познания за уеб сигурност.

Съвсем наскоро хостингът на Scala си партнира с Rack911, индустриален лидер в решения за киберсигурност. Базираният в Калифорния доставчик ще ви помогне с проактивен мониторинг на сървъра и редовни тестове за проникване.

поддържа

Те разполагат с денонощна поддръжка за чат и поддръжка на билети от знаещи служители, което е изцяло в сграда. Всички sysadmins и поддръжката на CMS са в един и същи офис, така че на всичките ви въпроси от основна поддръжка до сложни въпроси, които изискват sysadmin, ще бъде отговорено бързо.

Цялата подкрепа е базирана в Европа.

 • 24/7 Поддръжка за билети
 • 24/7 Поддръжка за чат
 • Подкрепата е вътрешна
 • Базирана в Европа
 • Нито един

Отзиви на клиентите

Когато проверяваме за отзиви на клиентите, обикновено отиваме към независими източници като TrustPilot и социални медии като Reddit, Twitter и Facebook. Ние също така разглеждаме индустриални форуми и други сайтове за преглед на хостинг, но вземаме тези със зърно на сол, защото може да има пристрастия в бранша и се интересуваме повече от това, което казват истинските клиенти като цяло.

скалахостинг на доверие

На TrustPilot Скала хостингът има 98% Отлични и 2% Страхотни отзиви, което го поставя на върха в бранша по отношение на удовлетвореността на клиентите.

Не намерихме твърде много отзиви в социалните медии, но това, което открихме, беше положително и не открихме сериозни оплаквания.

В индустриалните форуми и уеб хостинг сайтове с отзиви те са с висока оценка. Също така прави добро впечатление, че ако има отрицателен отзив, домакинът на Scala е активен и отговаря на всички клиенти.

Технически детайли

По подразбиране клиентите за споделен хостинг са на CPanel с уеб сървър Apache и най-новите версии на всички функции на CPanel.

VPS клиентите с SPanel могат да избират между Apache, Nginx като обратен прокси, Litespeed Enterprise или Open Litespeed (който е безплатен и неограничен).

Всички планове поддържат основните езици за уеб програмиране като PHP и Python.

Поддръжката на Git е включена и можете да получите достъп до сървъра чрез SFTP, SSH (активирано при поискване), WP-CLI.

Всички планове с изключение на Mini могат да хостват неограничени имена на домейни, имат неограничена честотна лента и неограничени бази данни.

Електронните акаунти също са неограничени (броят на имейлите, които можете да получавате, е ограничен от възлите на плана) и се поддържат всички основни протоколи – SMTP / POP3 / IMAP.

HTTP2 също е активиран във всички планове.

 • 99,99% гаранция за продължаване
 • Страхотна връзка и скорост на TTFB
 • Спазване на закона за защита на данните
 • 7 дни резервно копие
 • SSH и WP-CLI достъп
 • Сурови дневници за достъп
 • Всички функции на CPanel
 • Екип за разработка на сгради
 • Няма UK datacentre

скалируемост

Мащабирането в хола на Scala е бързо и лесно (както подсказва името на компанията). Ако вашият сайт превъзхожда текущия си план, можете лесно да го мигрирате до управляван VPS с много повече ресурси и енергия на почти същата цена. Scala разработи свой собствен панел за сгради – SPanel и им позволява да поддържат много достъпни цените на управляваните VPS услуги..

Ограничения

 • 150k inodes в Mini план и 3% от използването на процесора / паметта.
 • 300k възела в стартовия план и 5% от използването на процесора / паметта.
 • 500k възела в разширения план и 9% от използването на процесора / паметта.

1 inode = 1 файл.

Архивите

За споделения хостинг хостингът Scala поддържа резервно копие за всеки ден от последните 7 дни по подразбиране. За VPS е само 1. Тези резервни копия са достъпни само за възстановяване от системата.

Препоръчвам ви да направите пълен архив и да го изтеглите и да го съхранявате на сигурно място всеки месец, в случай че трябва да възстановите по-стара архивация (в случай на злонамерен софтуер, хакване и т.н.).

За какво е подходящ хостингът на Scala?

Scala е най-добрата стойност за парите, които сме намерили в управляваното VPS поле. Техният споделен хостинг също е голяма стойност за парите. Използвайте хостинг на Scala, ако планирате:

 • стартирайте личен или бизнес блог
 • стартирайте уебсайт за електронна търговия
 • всичко на базата на WordPress, Joomla, Drupal, Magento или OpenCart
 • малки до средни приложения

Кога да не използвате хостинг на Scala?

 • Ако имате нужда само от хостинг по имейл, а не от уебсайт, има по-добри решения като Zoho Mail или Gsuite.
 • Ако вашият проект изисква специален сървър.

Добър ли е хостингът на Scala за хостинг на WordPress?

Scala хостинг предлага три WordPress пакета въз основа на тяхната споделена платформа. Сделките носят същите предимства с някои специфични за WP предимства:

 • оптимизирана сървърна среда
 • актуализации на ядрото и приставките
 • безплатни проверки на злонамерен софтуер
 • зона за поставяне с едно щракване
 • професионална миграция на данни

Както при споделения хостинг, цените започват от $ 3,95 / месец за Mini и стигат до $ 9,95 / мес за разширения план.

Можете да инсталирате WordPress на Scala хостинг за по-малко от 2 минути от влизането до техния уебсайт, като настроите домейн или поддомейни и инсталирате actuall. Можете да видите целия процес в това видео.

В управляваните VPS планове Scala има собствен SWordPress Manager – този е за всички фенове на WordPress там.

SWordPress Manager се предлага с чист интерфейс, пълен с всички основи за потребители за първи път:

 • Инсталиране / премахване на WP с едно щракване
 • Активиране / деактивиране на автоматичните актуализации
 • Настройка на заключване за сигурност
 • Възстановяване на паролата на администратора

Потребителите също имат на разположение зона за поставяне, което позволява всички видове модификации и тестове, без да се засяга публикувания уебсайт. Ето защо ние ги препоръчваме и като един от най-добрите хостове на WordPress за бизнеса във Великобритания.

Ценообразуване

Като цяло хостингът на Scala предлага голяма стойност за парите при всички планове. Особено на управлявания VPS.

Те имат месечни плащания и 30-дневна гаранция за връщане на парите, за да можете да тествате услугата.

Ако обаче искате да заключите най-ниската цена, трябва да закупите 3-годишен договор.

Също така имайте предвид, че цените са в щатски долари, а не в GBP.

заключение

Scala хостингът иска да промени статуквото в хостинг индустрията. Компанията постоянно следи пазара и анализира какво може да се промени, какво може да се подобри. В този аспект Scala разработи уникален набор от инструменти, които имат за цел да подобрят производителността и сигурността на сървъра, като същевременно намаляват разходите за хостинг.

SPanel е универсална платформа, която има за цел да предложи ефикасна алтернатива на cPanel и неговите повишаващи се скорости. SShield е вашата най-добра защита срещу киберпрестъпници. SWordPressManager е вашето лесно запознаване с най-популярното CMS решение за изграждане на уебсайт.

Заедно те образуват мощна смесица от всеобхватни услуги, които гарантират, че уебсайтът ви винаги ще бъде бърз и сигурен онлайн.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map