10 Mjetet e Monitorimit të Medias Sociale për WordPress

Mjetet e monitorimit të mediave sociale për WordPress

A jeni përgjegjës për analizën e mediave sociale të markës suaj?


Nëse jeni, atëherë duhet të kryeni shumë eksperimente për të kuptuar strategjitë më të mira të mundshme për fushatat tuaja të marketingut në median sociale. Në fakt, monitorimi i sjelljes së audiencës suaj për të vëzhguar dhe për të vepruar në përputhje me rrethanat është gjëja më e rëndësishme që ju mund të bëni për t’i bërë mediat sociale të punojnë vërtet për ju.

Kur është fjala për arritja e angazhimit maksimal të përdoruesit që ndihmon në gjenerimin e më shumë shitje, duhet të keni të dhënat e duhura para jush për të marrë një vendim të informuar.

Për shembull, cili rrjet social meriton më së shumti kohën dhe investimet tuaja? Cilat janë përmbajtjet tuaja me performancë të lartë atje? Cili është ndikimi i përgjithshëm i paraqitjes sociale të markës suaj në biznesin tuaj?

Këto janë vetëm disa metrika thelbësore për të marrë një vendim të fortë, nëse jo plumbash. Dhe keni nevojë për strategji gati të përsosura të rrjetit social për biznesin tuaj. Shkak në rrjetet sociale nuk janë vetëm disa vende ku adoleshentët mund të varur virtualisht ose ku miqtë e vjetër bashkohen pas vitesh. Këto platforma mjaft ndikuese dhe shumë ndërvepruese mund të krijojnë ose prishin bizneset e vjetra në disa orë!

Pra, për të bërë mediat sociale të punojnë për ju, ju duhet të përdorni disa mjete me të vërtetë të mira për të monitoruar këto kanale. Këto mjete të specializuara do të bëjnë gjithçka, përfshirë ndjekjen e fjalëve, ose analizimin e sjelljes së përdoruesit, hashtags, URL, dhe shumë më tepër.

Por ka kaq shumë mjete atje në treg. Dhe nuk është e pazakontë të hutoni marrjen e duhur për qëllimin tuaj, ose madje të përfundoni duke rrëmbyer një mjet më poshtë. Kjo është arsyeja pse, për t’i bërë gjërat më të lehta për ju, ne do të demonstrojmë mjetet më të mira të mediave sociale të krijuara posaçërisht për të monitoruar aktivitetet tuaja të mediave sociale dhe t’ju ndihmojnë të bëni strategji të shëndosha dhe efektive për shtrirjen në rrjetin tuaj social.

1. Sprout Social

Sprout Sociale

Nëse jeni duke kërkuar për analiza të mediave sociale ndër-kanale, atëherë lehtë mund të shkoni në Sprout Social. Zgjedhja është e juaja, mund të zhyteni thellë në performancën e detajuar të mediave sociale të një biznesi të vetëm ose të krahasoni rezultatet nëpër kanale të shumta të mediave sociale njëherësh. Në të dy rastet, Sprout Sociale mund të jetë një zgjidhje e përshtatshme për ju.

Ju mund të ndiqni të gjitha analizat e kanalit tuaj të mediave sociale nga një vend i vetëm, duke përfshirë përshtypjet e faqeve në Facebook, klikimet e lidhjeve në Twitter, angazhimin e LinkedIn, rritjen e ndjekësve në Instagram, vlerësimin e Pinterest, dhe shumë më tepër.

Jo vetëm kaq, do të merrni raporte të organizuara, të kuptueshme lehtë dhe të paraqitshme, gati për t’u vendosur në disa klikime. Duke përdorur Sprout Social, ju mund të gjeneroni raporte të modeluara që do t’ju kursejnë kohën tuaj, si dhe ato të personalizuara që mund të plotësojnë kërkesat tuaja për analiza të hollësishme të hollësishme. Në fund të fundit, vërtet të kuptuarit e audiencës tuaj në kohën më të shkurtër të mundshme është objektivi ynë këtu, apo jo?

Këto janë vetëm disa nga tiparet e përparuara që Sprout Sociale kanë për të ofruar për të nxjerrë thesare të vlefshme shoqërore. Pra, nëse jeni dikush i interesuar për të dhëna vepruese që lidhen me demografinë e audiencës tuaj të synuar, ndikuesit e industrisë, performancat e fushatës, ndarjen e zërit dhe analizimin e ndjenjave të konsumatorit; Sprout Social është mjeti që mund të zgjidhni pa dyshim të dytë!

2. Hootsuite

Media Hootsuite

Informacion & ShkarkimShikoni Demo

Vetëm një menaxher i mediave sociale do të njohë dhimbjen e hyrjes në llogaritë e mediave sociale të kompanisë rreth ditës dhe të postojë në secilën prej tyre individualisht.

Por çka nëse ekziston një zgjidhje që ju lejon të planifikoni postimet tuaja në media sociale për tërë ditën, ose një javë apo edhe muaj?

Epo, ka Hootsuite për ju. Sshtë një mjet i lehtë për menaxhimin e mediave sociale për caktimin e postimeve tuaja në të gjitha platformat e rrjeteve sociale për të cilat mund të mendoni. Duke përdorur këtë mjet gjithëpërfshirës, ​​mund të shtoni një gamë të gjerë të prurjeve në secilën tabelë të të dhënave sociale. Për më tepër, ju mund të shtoni kolona, ​​shtëpi, afatin kohor, listë, dhe gjithashtu të planifikoni të krijoni rryma bazuar në filtrim.

Komponenti thelbësor i Hootsuite janë rrjedhat e tij. Kjo mund të jetë më e dobishme për të analizuar Twitter dhe Facebook duke vendosur një rrymë të filtruar nga përmendjet. Në këtë rast, thjesht vendosni një skedë për rrjetin tuaj të synuar të mediave sociale në faqen e prurjeve dhe automatizoni atë në pak minuta.

Në përgjithësi, duke përdorur këtë mjet të shkëlqyeshëm, ju do të merrni një grup të fortë të aftësive të menaxhimit social me një ndërfaqe të lehtë për t’u përdorur dhe të pastër.

3. Bufer

Buferi Social

Buffer është një nga mjetet më të zhvilluara të planifikimit të mediave sociale që kemi parë ndër vite. Ju mund të planifikoni përmbajtje për Twitter, Instagram, LinkedIn, Facebook dhe Pinterest. Pjesa e mirë e Buffer është llogaria e saj falas, ju mund të krijoni një llogari falas që ju lejon të postoni në tre llogari të mediave sociale dhe të planifikoni deri në dhjetë postime.

Ekzistojnë tre mjete të veçantë që punojnë pas Buffer-it. Njëra është Buffer Publish, një mjet planifikimi për mediat sociale. Pastaj vjen Buffer Përgjigja, një mjet monitorimi dhe mesazhesh për mediat sociale. Dhe së fundmi, Buffer Analyze, një mjet analitik për mediat sociale.

Ekzistojnë edhe disa veçori të tjera, të tilla si një pamje RSS Feed, duke instaluar një shtesë të shfletuesit për të ruajtur përmbajtje për më vonë, duke përdorur kuratorin e figurës Pablo. Për më tepër, ju do të merrni një grup të fortë të analitikëve lidhur me ndërveprimin dhe performancën pas.

4. Awario

Monitorimi Awario

Awario është një mjet në internet marketing që është i dizajnuar për të ndihmuar në kujdesin tuaj vlera e markës. Ky mjet i shkëlqyeshëm është zhvilluar për të monitoruar dhe identifikuar shkallëzueshmërinë e markës tuaj në internet. Ju mund të mësoni më shumë rreth asaj se si njerëzit mendojnë për produktet dhe shërbimet tuaja. Awario analizon përmbajtje nga e gjithë interneti pasi mund të kalojë më shumë se trembëdhjetë miliardë faqe çdo ditë.

Jo vetëm kaq, ka disa gjëra që mund të bëni me Awario. Ju mund të gjeni tema të reja për postimin tuaj të ardhshëm të miqve duke analizuar linqet lidhëse përkatëse. Merrni njohjet më të rëndësishme sociale në lidhje me performancën e markës tuaj, duke gjetur ndikues të mediave sociale duke përdorur këtë mjet të mrekullueshëm.

5. BuzzSumo

BuzzSumo

BuzzSumo është një degë e Brandwatch që operon pak më ndryshe sesa mjetet e tjera të dëgjimit të mediave sociale në këtë listë. Pjesa e shkëlqyeshme e BuzzSumo është aftësia e saj për të identifikuar përmbajtjen më të njohur në media sociale, duke përfshirë Facebook, Twitter, Pinterest, Reddit, etj..

Duke përdorur BuzzSumo, ju mund të analizoni përmbajtjen tuaj të mediave sociale në disa mënyra. Parametrat e fuqishëm të kërkimit dhe pajisjet e filtrimit i bëjnë gjërat shumë më të lehta. Së bashku me të dhënat e ndikuesit, ky mjet ju siguron edhe të dhëna thelbësore të lidhjes sociale për të marrë një vendim të informuar.

6. Google Analytics

Google Analytics

Deri më tani Google Analytics mund të konsiderojë si një nga mjetet më të nënvlerësuara të monitorimit të mediave sociale që përdorin shumica e pronarëve të faqeve. Shumë prej pronarëve të uebfaqes e përdorin këtë mjet vetëm për të monitoruar rrjedhën e trafikut, por ky mjet nuk është zhvilluar vetëm për monitorimin e rrjedhës së trafikut.

Teknikisht Google Analytics nuk është një mjet i mediave sociale, por prapëseprapë, ai mund të përdoret për të ndjekur fushata të ndryshme të mediave sociale dhe madje të ju ndihmojë të matni ROI sociale. Ju mund të krijoni raporte posaçërisht për përcjelljen e mediave sociale, të tilla si sa vizitorë drejtohen në faqen tuaj nga cili kanal i rrjeteve sociale. Ju gjithashtu mund të përdorni parametrat UTM për të ndjekur dhe matur fushatat specifike të mediave sociale.

7. Vrimë çelësash

Monitorimi i vrimave të çelësave

Keyhole është një nga mjetet më të mira të monitorimit të mediave sociale, veçanërisht për përdoruesit e Twitter dhe Instagram. Duke përdorur këtë mjet të zgjuar, ju mund të kërkoni fjalë kyçe, hashtags, URL, dhe përdorues të emrave, për të analizuar sjelljen e përdoruesit. Ju gjithashtu mund të shihni të dhënat në kohë reale dhe historike shumë saktësisht.

Karakteristika speciale e hartave të nxehtësisë të Keyhole ju lejon të tregoni nivelet e aktivitetit në pjesë të veçanta të botës. Pjesa e mirë e këtij mjeti të mahnitshëm është aftësia e tij për të kërkuar të dhëna historike duke përdorur Twitter dhe Instagram që përfshin informacione për numrin e postimeve, përdoruesve, angazhimit dhe ndikuesve.

8. Snaplytics

Snaplytics

Nëse doni të përqendroheni në tregimet e Snapchat dhe Instagram, zgjedhja e Snaplytics mund të jetë një mundësi e shkëlqyeshme për ju. Ky mjet i mrekullueshëm merret me metrikë të ndryshme si normat e hapura dhe ato të mbylljes, duke lejuar markat të shohin se ku janë majat e angazhimit të historisë, dhe ju mund të dini edhe për normat e rënies..

Me sa duket, duket se Snapchat mund të mos ketë rënë në favor të disa markave, por nuk duhet të harroni se ky rrjet ende krenohet me qindra miliona përdorues aktivë që janë mijëravjeçarë dhe Gjeneral Z. Për më tepër, tregimet janë pjesa më e kërkuar e Instagramit promovimin. Kjo është arsyeja pse ju mund të përdorni këtë mjet për të monitoruar pamjen tuaj të mediave sociale, veçanërisht për Snapchat dhe Instagram.

9. Curalate

Curalate

Ndërsa shumica e markave janë duke provuar duart e tyre në shitje të drejtpërdrejtë sociale, ju mund të jeni duke menduar të njëjtën gjë edhe për markën tuaj. Në këtë rast, Curalate mund t’i shërbejë qëllimit tuaj përmes Instagram në mënyrën më të mirë të mundshme. Do të shërbejë si një dyqan hibrid dhe të maksimizojë shitjet tuaja duke përdorur Instagram.

Curalate ndihmon pronarët e biznesit të kuptojnë se cilat produkte fitojnë më shumë klikime dhe shitje. Kjo do t’ju lejojë gjithashtu të gjurmoni etiketat dhe përmendet e produktit për të analizuar performancën e përmbajtjes së krijuar nga përdoruesi përmes fushatave specifike.

10. Marka24

Brand24

Brand24 është një mjet i paguar për monitorimin e mediave sociale për tregtarët që janë përgjegjës për drejtimin e fushatave të ndryshme të mediave sociale. Do të sigurojë një mënyrë të zgjuar për të analizuar të dhënat e mediave sociale dhe për të kursyer orët tuaja të panumërta.

Duke përdorur këtë mjet të fuqishëm, ju mund të monitoroni fjalë kyçe në lidhje me vlerën tuaj të markës. Karakteristika e Alarmeve të personalizuara do t’ju mbajë të azhurnuar në lidhje me konkurrencën tuaj dhe do t’ju ndihmojë të hidheni drejt në pikën.

Ju mund të merrni me mijëra metrikë, përfshirë performancën e fjalëve kyçe në Facebook, Twitter, Instagram, arrijnë në mediat sociale, angazhimin, analizën e ndjenjave, YouTube mund të matet me vëllimin e përmendjeve, etj. Për më tepër, matjet e angazhimit, ndikimit, hashtags trending dhe analizave të tjera janë disa nga karakteristikat kryesore të Brand24.

Duke përfunduar

Megjithëse ekzistojnë një bollëk mjetesh të monitorimit të mediave sociale atje në treg, nuk mund të keni mjete të tëra me madhësi. Përveç këtij mjeti të palëve të treta, ju mund të përdorni mjetin e brendshëm të analitikës së kërkimit. Mjeti i integruar mund të marrë kohë për të punuar me; kjo është arsyeja pse ky artikull është shkruar për të lehtësuar gjërat për ju.

Ju mund të hidhni një vështrim të ngushtë në listën e përmendur më lart dhe të kuptoni mjetin e duhur për ju. Tooldo mjet i listuar këtu përmban një standard që do të ndihmojë në monitorimin e pranisë tuaj të mediave sociale si një e tërë. Shpresoj se ky artikull ju ndihmoi shumë për të kuptuar rreth zgjedhjes së mjetit të duhur për të gjurmuar praninë e mediave sociale.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map