5 hapa të thjeshtë për zgjedhjen e një teme WordPress

Ju keni zgjedhur emrin e domain, zgjidhni një host të shkëlqyeshëm në internet për t’u përdorur dhe keni mësuar se si të instaloni me sukses WordPress. Tani është koha për të zgjedhur “pamjen” specifike për faqen tuaj të internetit.


WordPress përdor një mori temash të ndryshme për të ndihmuar pronarët e sitit të strukturojnë dhe prezantojnë përmbajtjen e tyre. Edhe pse tema e parazgjedhur mund të duket mjaft tërheqëse (Njëzet e Shtatëmbëdhjetë tema është mjaft e mrekullueshme, veçanërisht nëse shtoni disa shtesa thelbësore), ka mijëra të tjerë që duhet të zgjedhin për t’i dhënë faqes tuaj të internetit një rrotullim unik. Edhe pse bollëku i temave për të zgjedhur është interesante, ai gjithashtu mund të jetë disi mbizotërues. Uebfaqja juaj në thelb është si karta juaj e biznesit, kështu që zgjedhjet që bëni duhet të bëhen me kujdes.

Atëherë, ku filloni të zgjidhni atë temë perfekte nga të gjitha zgjedhjet atje? Këtu janë pesë hapa të thjeshtë për të ngushtuar zgjedhjen tuaj derisa tema e duhur të bëhet fituese e qartë.

1. Vendosni nëse do të shkoni me një temë falas ose premium

Zgjidhni një Temë falas ose Premium WordPress

Ka mijëra tema falas në dispozicion në Drejtoria e WordPress-it, të cilat mund të funksionojnë për shumë lloje të uebfaqeve. Sidoqoftë, zakonisht rekomandohet të shkoni me një temë premium që ofron nivelin e personalizimit që ju nevojitet. Temat Premium WordPress vijnë me një mori përparësish të shtuara në krahasim me ato falas. Ata zakonisht vijnë me mbështetjen e klientit, azhurnohen më shpesh, zakonisht kanë më shumë karakteristika, dhe mund të personalizohen për t’iu përshtatur nevojave tuaja specifike më lehtë sesa temat falas..

Nëse vendosni të blini temën tuaj, kushtojini vëmendje nëse do të paguani një tarifë një herë (Themeforest, Tregu Krijues, Templatik etj) ose mbi bazën e pajtimit, qoftë mujore apo vjetore (siç janë Temat Elegant ose Themify just të përmendim disa). Opsioni i fundit ju jep lirinë për të zgjedhur nga çdo temë që ju pëlqen nga ai botues i veçantë. Natyrisht, ju duhet të hidhni një sy në buxhetin tuaj për t’ju ndihmuar të përcaktoni se sa jeni të gatshëm (dhe të aftë) të shpenzoni për një temë premium.

Në mënyrë tipike, sa më shumë të paguani për një temë, aq më shumë karakteristika mund të prisni. Shumica e temave premium funksionojnë në rangun prej 29 deri 89 $, kështu që nuk janë ashtu shumë tmerrësisht të shtrenjta. Temat plus premium shpesh përfshijnë mbështetje premium, kështu që nëse keni një pyetje mund të kërkoni nga zhvilluesi në vend që të mbështeteni në forume falas WordPress.org. Meqenëse faqja juaj në internet është një investim i madh, ju patjetër do të dëshironi të merrni kohën tuaj për të marrë parasysh opsionet tuaja dhe të kuptoni se cila temë është e përshtatshme për ju.

2. Përputhni Temën e WordPress me industrinë tuaj

Përputhni Temën tuaj të WordPress me industrinë tuaj

Kjo mund të duket si një inteligjent, por është ndër faktorët e parë dhe më të rëndësishëm për t’u marrë parasysh. Ju duhet të zgjidhni një temë që ka të bëjë me industrinë ose biznesin tuaj. Një faqe në internet me një temë lulesh nuk do të kishte shumë kuptim për një biznes zdrukthtari. Përkundrazi, diçka me dru në sfondin e temës do t’i përshtatet shumë më mirë. Ashtu si një faqe interneti e kompanisë së pjesëve të automjeteve do të përputhej mirë me një temë që përfshin makina. Nëse keni nevojë për ndihmë për të zgjedhur një temë, arkë disa nga këto postime nga WPExplorer:

 • Si të ndërtoni një faqe në internet të kishave me WordPress
 • Temat më të mira mjekësore të WordPress-it për mjekët
 • Temat më të mira për WordPress të Pasurive të Patundshme
 • Temat më të mira të Portofolit të WordPress
 • Duhet të ketë tema të WordPress-si Pinterest

Vetëm sigurohuni që çdo temë që ju zgjidhni saktësisht pasqyron shërbimet dhe vlerat e markës tuaj të veçantë. Për ta thënë më thjeshtë: mos i ngatërroni vizitorët tuaj!

3. Përcaktoni përputhshmërinë e shfletuesit

Përcaktoni përputhshmërinë e shfletuesit të temës suaj në WordPress

Shtë e rëndësishme të sigurohet që tema e re që zgjidhni është e përputhshme me të gjithë shfletuesit. Vizitorë të ndryshëm në faqen tuaj ka shumë të ngjarë të përdorin shfletues të ndryshëm, kështu që është thelbësore të mos llogaritni asnjë. Shumë stilistë të teknologjisë mund të sugjerojnë të injorojnë shfletuesit më të vjetër si Internet Explorer për çështje të pajtueshmërisë, pasi gjithnjë e më shumë përdorues po braktisin atë shfletues në favor të versioneve më të reja si Google Chrome. Megjithatë, ka ende mjaft shfletues të Internetit që mbështeten në shfletuesit më të vjetër, prandaj sigurohuni t’i kushtoni vëmendje përputhshmërisë së shfletuesit të temës që po mendoni të përdorni për faqen tuaj të internetit.

Para se të angazhoheni për një temë specifike, duhet ta provoni atë në një numër shfletuesish. Nëse tashmë keni një uebfaqe të ngritur dhe funksionuar, mënyra më e lehtë për ta bërë këtë është të kontrolloni Google Analytics tuaj për të parë se çfarë shfletuesit përdorin vizitorët tuaj për të hyrë në faqen tuaj. Shanset janë, ju do të duhet të kontrolloni të gjithë shfletuesit kryesorë, përfshirë Firefox, Safari, Google Chrome dhe Internet Explorer.

Google Analytics gjithashtu do të identifikojë ato që shumica e vizitave tuaja po përdorin. Ju mund të përdorni Browsershots.org për të provuar shfletuesit sapo të dini se cilat do të shqetësohen. E tëra çfarë ju duhet të bëni është të zgjidhni shfletuesin dhe versionin që dëshironi të testuar, dhe Browsershots.org do të gjenerojë një test për secilin. Pastaj, rezultatet janë shfaqur që ju të vlerësoni.

4. Zgjidhni një temë që është e thjeshtë për tu ndryshuar

Zgjidhni një temë WordPress që është e thjeshtë për tu edituar

Shpresojmë, biznesi juaj do të vazhdojë të rritet. Dhe ashtu si ndodh, një numër ndryshimesh do të bëhen përgjatë rrugës. Mund të filloni të ofroni produkte ose shërbime të reja më vonë, ose të vendosni të zhvendoseni në një pikë. Uebfaqja juaj duhet të vazhdojë me të gjitha ndryshimet që ndodhin në biznesin tuaj, dhe si e tillë, është e rëndësishme të zgjidhni një temë që është e thjeshtë për tu modifikuar.

Një gabim i zakonshëm është të zgjidhni një temë që kërkon që ju të zhyteni në kod dhe të ndryshoni gjithçka përreth, vetëm për të bërë një modifikim të thjeshtë. Ka shumë tema atje dhe ndërsa ato mund të duken të mahnitshme, ato gjithashtu mund të jenë mjaft të ndërlikuara për t’u modifikuar. Duket nuk janë gjithçka. Në vend të kësaj, zgjidhni një temë që ju lejon të bëni ndryshime siç e shihni të arsyeshme me disa klikime të thjeshta të miut.

Për të verifikuar opsionet e personalizimit të një teme me listë të shkurtër, do të dëshironi të kontrolloni për veçori të tilla si opsionet e ngjyrave, llojet e postimeve, shumëllojshmërinë e faqeve të faqeve të blogut dhe faqeve që ai përmban, dhe nëse disa funksione speciale ju duhen (si një kalendar, ekrani i portofolit , etj) ejani me të.

Identifikoni nëse tema vjen ose me kode të shkurtra ose me një ndërtues faqesh. Këto ju lejojnë të shtoni funksione specifike ose elementë faqesh në postimin dhe faqet tuaja. Edhe pse ka mijëra shtojca të disponueshme atje (ju mund të bëni listën tonë të shtojcave më të mira të krijuesve të shkurtëra dhe të faqeve për të parë vetëm disa) për t’ju ndihmuar të rregulloni faqen tuaj, është shumë më e lehtë nëse funksionaliteti kryesor që ju nevojitet është përfshirë tashmë – cila është arsyeja pse ton opsione të fuqishme të personalizimit janë futur në temën tonë Total WordPress.

5. Shikoni në Mbështetje teknike dhe azhurnime

Mbështetje për Temën e WordPress

Mbështetje teknike duhet të ofrohet për temën që zgjidhni, veçanërisht nëse jeni duke paguar për të. Me mbështetje nënkuptojmë ndihmë me defektet dhe azhurnimet e temave – jo personalizimet e temave, nëse keni nevojë për personalizime të bëra, duhet të merrni në konsideratë marrjen në punë të një zhvilluesi të temave të WordPress ose përdorimin e një shërbimi siç është Elto pasi kjo është përtej fushëveprimit..

Disa tema të WordPress do të vijnë me mbështetje të postës elektronike, ndërsa të tjerët do të ofrojnë vetëm një forum për pyetje. Ju duhet të përcaktoni se cili opsion është i duhuri për ju. A jeni në rregull me kohën e pritjes të lidhur me përgjigjet e dhëna në një mjedis të forumit, apo keni nevojë për një komunikim më të ndjeshëm ndaj kohës? Duhet të zbuloni gjithashtu kur është bërë azhurnimi i fundit i temës dhe sa përditësime janë bërë që nga lëshimi fillestar i temës. Temat e mira azhurnohen shpesh, dhe veçanërisht kur lëshohen versione të reja të WordPress (për shembull, tema totale e WordPress nga WPExplorer azhurnohet vazhdimisht për të qenë në përputhje me versionin më të fundit të WordPress, dhe për të përfshirë veçoritë më të reja si ndërtimi i faqeve të përparme ).

Ju jeni më mirë të shkoni me temat aktuale. Ju nuk dëshironi të rrezikoni të paguani vetëm një për ta prishur faqen tuaj të internetit kur del një version i ri WordPress. Ju duhet të ndiheni të sigurt se zhvilluesit pas temës që ju zgjidhni qëndroni të azhurnuar dhe do të mbani temat (a) e tyre të azhurnuar.

Këshillë Bonusi: Lexoni Shqyrtimet

Pasi të mendoni se keni zgjedhur temën për ju, bëni disa minuta për të lexuar komente nga blogerët e tjerë dhe pronarët e faqeve të internetit. Bëni një kërkim në Google mbi emrin e temës dhe emrin e zhvilluesit. Zbuloni se çfarë duhet të thonë njerëzit e tjerë në lidhje me të. Ajo pesë minuta shtesë e hulumtimit mund t’ju shpëtojë shumë dhembje!

përfundim

WordPress ofron një nga mënyrat më të lehta për të zhvilluar dhe forcuar praninë tuaj në internet. Edhe ata që nuk janë teknikisht të zgjuar mund të fshijnë një faqe në internet në disa orë me përdorimin e WordPress si platformën e tyre të zgjedhjes. Thjesht ndiqni këto hapa të shpejtë dhe të thjeshtë për të zgjedhur temën ideale për sitin tuaj për ta bërë atë të dalë nga paketa!

Tani, ajo që dua të di është se si shkoni për të zgjedhur një temë për faqen tuaj? A ju interesojnë kriteret e mësipërme? Apo është një metrikë tjetër e përfshirë? Ju lutemi ndani mendimet tuaja më poshtë!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map