A duhet të shtoni anëtarësi të paguara në faqen tuaj të WordPress?

A duhet të shtoni anëtarësi të paguara në faqen tuaj të WordPress?

Nëse keni bërë blog-un për ca kohë, me siguri keni provuar të përdorni reklama të ekranit për të fituar para në blogun tuaj. Por, përdorimi i reklamave në ekran nuk është aq fitimprurës dhe as i lehtë sa dikur. Sipas hulumtimit, normat e klikimit për reklamat në ekran kanë rënë kohët e fundit. Nëse dëshironi një mënyrë të besueshme për të fituar para në faqen tuaj, përdorimi i përmbajtjes së paguar përmes anëtarësisë me pagesë është një zgjidhje e vlefshme.


Në këtë artikull, ne do të flasim për arsyen pse duhet të merrni parasysh përmbajtjen e paguar, të mirat dhe të këqijat e krijimit të një zone “vetëm nga anëtarët” për përmbajtjen e paguar dhe të ndajnë këshilla se si ta bëni procesin e tranzicionit më të lehtë.

Isfarë është përmbajtja e paguar dhe pse ta konsideroni atë

Përmbajtja e paguar është çdo përmbajtje që është vendosur pas një paywall, në një “zonë të anëtarëve” të faqes tuaj. Mund të jenë artikuj shtesë, libra pune që mund të shkarkohen, modele, lista kontrolli, audio, video ose çfarëdo lloji tjetër të përmbajtjes që shton vlerë shtesë për lexuesit tuaj. Ju gjithashtu mund ta përdorni atë së bashku me ndërtimin e një liste emaili dhe ta promovoni atë përmes shtrydhjes së faqeve, popupeve që synojnë daljen dhe strategjive të tjera të marketingut me mend të konvertimit që tashmë mund të jeni duke bërë.

Kur të keni mbaruar siç duhet, anëtarësimet me pagesë mund t’ju ndihmojnë të dilni nga pjesa tjetër e industrisë suaj, të fitoni para nga faqja juaj ose të shtoni një burim tjetër të të ardhurave. Mund t’ju ndihmojë gjithashtu të drejtoni më shumë angazhim në faqen tuaj ndërsa ju lejoni të krijoni marrëdhënie më të mira me klientët tuaj. Le të diskutojmë përfitimet më të thelluara më poshtë.

Ju mund të ofroni përmbajtje ekskluzive për lexuesit tuaj

Shtimi i një pjese të përmbajtjes me pagesë për anëtarët ju lejon të ofroni lexuesve tuaj ekzistues përmbajtje ekskluzive që komplimenton atë që tashmë është atje. Ajo i jep përmbajtjes tuaj ekzistuese një vlerë më të mirë të perceptuar dhe ju mund të përdorni çdo gjë nga mediumet e ndryshme si audio dhe video te listat e kontrollit ose shablloneve të thjeshta.

Shton një burim tjetër të ardhurash

Nëse tashmë shesni produkte ose shërbime, një zonë me përmbajtje të paguar shton një tjetër rrjedhë të ardhurash në mënyrë të përsëritur. Ju mund të paguani për hyrje në një orar mujor, vjetor, apo edhe tremujor ose të krijoni anëtarësi të ndryshme me pagesë që japin qasje në lloje të ndryshme të përmbajtjes.

Angazhimi i nxitjeve dhe nxit marrëdhëniet.

Pasja e një zone të vetme për anëtarët i shtyn lexuesit të kthehen në faqen tuaj në mënyrë që ata të mund të hyjnë në përmbajtje ashtu siç lëshohet. Nëse e çiftoni zonën e anëtarit tuaj me një shtojcë si bbPress vs BuddyPress, mund të përfshini anëtarët tuaj në diskutime dhe t’i lejoni ata jo vetëm që të bashkëveprojnë me ju por edhe me anëtarët e tjerë gjithashtu.

Cilat janë rreziqet e anëtarëve të paguar?

Nuk ka dyshim se shtimi i anëtarësive të paguara me përmbajtje ekskluzive vetëm për anëtarët mund të jetë i dobishëm për faqen tuaj. Sidoqoftë, ka disa dobësi që duhet të merrni parasysh përpara se të hidheni brenda.

Zhvillimi i përmbajtjes shtesë mund të harxhojë kohë

Nëse planifikoni të ofroni një zonë me përmbajtje të paguar si një bonus për përmbajtjen në dispozicion lirshëm, mbani në mend se do t’ju duhet të ndani kohën tuaj për të prodhuar dhe zhvilluar një përmbajtje shtesë. Si blogerë dhe pronarë të afarizmave, ne tashmë jemi me kohë të shkurtër, kështu që nëse nuk mund të kushtoni pak kohë në orarin tuaj për të punuar në më shumë përmbajtje, kjo zgjidhje mund të mos jetë për ju.

Përmbajtja e paguar mund të luajë një rol në rangun tuaj të SEO

Kur të përfundoni me nxitim, vendosja e gjithë përmbajtjes suaj pas një pagese mund të ndikojë negativisht në SEO tuaj. Nëse e gjithë përmbajtja juaj e paguar është caktuar të jetë noindex, Google nuk do të ketë interes të dërgojë njerëz në faqen tuaj. Një mënyrë e thjeshtë për të korrigjuar këtë është të ofroni fragmente të përmbajtjes tuaj përpara se të mbroni pjesën tjetër të përmbajtjes dhe të siguroheni që të dy mund të indeksohen nga motorët e kërkimit.

Zona e Anëtarëve kërkon mirëmbajtje shtesë

Më në fund, mbani në mend se një zonë e anëtarëve do të kërkojë mirëmbajtje shtesë. ’Shtë një tjetër plugin për të azhurnuar dhe siguruar që luan bukur me shtojcat e tjera tashmë në faqen tuaj. Ju gjithashtu do të duhet të siguroheni që përmbajtja e paguar nuk mund të arrihet ose abuzohet nga përdoruesit e paregjistruar që mund të kërkojnë disa hapa shtesë të sigurisë.

4 Këshilla për Kalimin tek përmbajtja e paguar

Përditësoni WordPress

Nëse keni vendosur që kalimi në përmbajtje të paguar është zgjidhja e duhur për faqen tuaj, këtu janë disa këshilla për ta bërë procesin një përvojë të qetë për ju dhe lexuesit tuaj.

1. Jepni lexuesit tuaj mjaft njoftim

Para se të bëni një ndërprerës të papritur, sigurohuni t’i shpjegoni lexuesve tuaj pse vendosët të paguani për hyrje të përmbajtjes shtesë mirë paraprakisht. Jepuni atyre një vështrim të poshtër të asaj që mund të presin dhe gradualisht të kalojnë në përmbajtje të paguar. Paralajmërimi i tyre paraprakisht u lejon atyre të kuptojnë arsyetimin tuaj dhe të bëjnë pyetje që mund t’i ndihmojnë ata të vendosin nëse duan të investojnë në përmbajtjen tuaj të paguar.

2. Mbani të lira disa nga përmbajtjet tuaja

Konsideroni t’i mbani falas disa nga përmbajtjet tuaja, në mënyrë që vizitorët e rinj të njihen me markën tuaj përpara se të regjistroheni për të hyrë në përmbajtjen e paguar. Ju gjithashtu mund të përdorni përmbajtjen falas për të drejtuar trafikun në faqen tuaj dhe për të promovuar atë të paguar.

3. Jini të gatshëm për të ndihmuar përdoruesit tuaj

Ndërsa prezantoni anëtarësi me pagesë, sigurohuni që anëtarët tuaj të dinë kushtet e pagesës, politikat e anulimit dhe mënyrën se si ata mund të lidhen me ju. Konsideroni krijimin e një faqe FAQ ku ata mund të marrin përgjigje të menjëhershme ose të shtoni një shtojcë Chat Chat në faqen e regjistrimeve.

4. Zgjidhni Shtojcën e duhur

Së fundmi, sigurohuni që të zgjidhni shtojcën e duhur për të mbrojtur përmbajtjen tuaj të paguar. Nuk ka asnjë mungesë të shtojcave të anëtarësimit në WordPress që mund të trajtojnë këtë për ju, por sigurohuni që ata të kenë funksionalitetin që ju nevojiten. Këtu janë disa tipare për të kërkuar:

 • Mundësia për të shfaqur statistikat e të ardhurave – kjo do t’ju ndihmojë të matni se sa i suksesshëm është faqja juaj e anëtarësimit dhe cilat përmbajtje ose plane po performojnë më së miri, në mënyrë që të planifikoni të shtoni më shumë në të ardhmen
 • Metoda të ndryshme pagese – një nga gjërat më të këqija që mund të bëni është të ofroni një metodë të vetme pagese. Njerëzit janë shumë mbrojtës me informacionin e tyre financiar, prandaj sigurohuni që të ofroni disa mënyra pagese në mënyrë që ata të zgjedhin atë me të cilin ndjehen më të rehatshëm
 • Mimi fleksibël – nëse sapo keni filluar, zgjidhni një shtojcë që mund të mbështesë zonën e anëtarëve tuaj pasi ajo vazhdon të rritet, në vend që të investoni menjëherë në planin më të shtrenjtë. Kjo do t’ju kursejë para në afat të gjatë dhe do të përshtatet në përputhje me rrethanat.
 • SEO-friendly – zgjidhni një shtojcë që nuk do të maskojë ose mbulojë përmbajtjen tuaj për motorët e kërkimit, ndërsa ende lejon jo-pajtimtarët të shohin një vrojtim të përmbajtjes.
 • Opsionet e personalizimit – Sigurohuni që të zgjidhni një shtojcë që do të integrohet pa probleme me faqen tuaj të internetit dhe do të mbajë njohjen e markës në mënyrë që lexuesit tuaj të njohin seksionin e përmbajtjes së paguar si një zonë e faqes tuaj të internetit..
 • Mundësia për të trajtuar faturat dhe rimbursimet – trajtimi i pagesave nuk është i lehtë, kështu që zgjedhni një shtojcë që ju lejon jo vetëm të mbledhni pagesa, por edhe të dërgoni faturat për përdoruesit tuaj. Sigurohuni që mund të lëshoni rimbursime nëse është e nevojshme ose të anuloni pajtimin e dikujt me lehtësi, si dhe të kontrolloni qasjen për të gjithë anëtarët tuaj.

Ende nuk jam i sigurt se cilin plugin të përdorni? Këtu janë rekomandimet tona kryesore për të shtuar anëtarësinë e paguar në faqen tuaj të internetit të WordPress.

Kufizoni përmbajtjen Pro për WordPress

Kufizoni përmbajtjen Pro është një nga shtojcat më të mira të anëtarësimit në dispozicion. Vendosni anëtarësime dhe abonime të thjeshta ose të paguara, abononi përdoruesit dhe rinovoni me raportime të integruara, ose shtoni më shumë karakteristika me shtesa për ndërtimin e formave, BuddyPress, sistemin e menaxhimit të filialeve të AffiliateWP, Sisteme elektronike të Lehta për Shkarkime Dixhitale, Monitorim Fushimesh, bbPress dhe më shumë Lexoni rishikimin tonë të kufizuar të përmbajtjes Pro për të mësuar më shumë.

Shtojca e Anëtarësimit në WordPress

Informacion & Shkarkim Shikoni Demo

Rekomandimi ynë i dytë është MemberPress – një plugin të plotë për anëtarësimin në internet dhe menaxhimin e pajtimeve. AnëtarPress është i shpejtë dhe i thjeshtë për tu vendosur. Thjesht instaloni, shtoni plane ose nivele anëtarësie, zgjidhni portat tuaja të pagesave dhe shtoni lidhjet tuaja të regjistrimit / hyrjes në faqen tuaj. Shtojca gjithashtu përfshin integrimin e postës elektronike, cilësimet e kuponit ose zbritjes, analitikë të integruar dhe më shumë. Ende nuk shitet? Shihni se sa e thjeshtë është të përdoret në rishikimin tonë të Anëtarëve.

Shkarkoni Kufizimi i anëtarësisë dhe përmbajtja - Abonimet e anëtarëve të paguar

Dhe zgjat – Abonimet e Anëtarëve të Paguar Pro është një mundësi tjetër. Kjo shtojcë ofron një mënyrë të shpejtë për të pranuar pagesa, për të krijuar plane abonimi, shtoni një paywall në përmbajtjen premium dhe më shumë. Përputhshmëria me WooCommerce, kodet e lehtë për t’u përdorur dhe raportet e integruara e bëjnë këtë shtojcë një zgjedhje të shkëlqyeshme. Aty eshte nje version falas të disponueshme që mund të përdorni për të provuar ujërat, ose mund të (si opsionet e tjera që kemi përmendur) të shikoni në rishikimin e pajtimeve tona të anëtarëve të paguar për të parë më shumë veçori të pluginit.

Por kjo është vetëm maja e ajsbergut të shtojcave të anëtarësimit. Ka mijëra të shkëlqyera Shtojcat e anëtarësimit në WordPress, merrni kohën tuaj për të lexuar veçoritë, pajtueshmërinë e pluginit (pasi do të doni që ajo të funksionojë me ndonjë shtojcë që keni instaluar aktualisht në faqen tuaj WordPress) dhe më e rëndësishmja, rishikime të fundit të klientëve për secilin për të gjetur shtojcën që është e përshtatshme për ju.


Shtimi i përmbajtjes së paguar në faqen tuaj është një mënyrë e shkëlqyeshme për të angazhuar lexuesit tuaj dhe për të fituar para përmbajtjen tuaj. Sidoqoftë, kërkon pak mirëmbajtje shtesë dhe investime në kohë për ta bërë atë të vlefshme. Përdorni këshilla në këtë artikull për t’ju ndihmuar të vendosni nëse duhet të kaloni në përdorimin e përmbajtjes me pagesë.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map