Cili lloj i skedarit të figurës për t’u përdorur për WordPress

Cili lloj i skedarit të figurës për t'u përdorur për WordPress

Nëse keni kohë që keni drejtuar një faqe WordPress, me siguri po pyesni se cili lloj skedari i figurave është më i miri për faqen tuaj të internetit. A duhet të përdorni JPG ose PNG? Ndoshta ju dëshironi të përdorni një lloj skedari tjetër fotografi, siç është WebP, por nuk jeni të sigurt se çfarë të bëni. Nëse nuk është ashtu, mbase dëshironi të ngarkoni një imazh të PSD, AI, ose INDD dhe të keni ngecur.


Pavarësisht pse jeni këtu, postimi i sotëm do t’ju ndihmojë të zgjidhni llojin e duhur të skedarit të imazhit për faqen tuaj të internetit në WordPress. Pse është e nevojshme zgjedhja e llojit të duhur të skedarit të figurës? Ne e mbulojmë atë edhe në postim. Për më tepër, ne nxjerrim në pah llojet e pranuara të skedarëve të figurave, si të shtoni lloje të tjera skedarësh dhe prekni disa praktika më të mira të imazhit WordPress.

Nëse kjo tingëllon shkëlqyeshëm, le të peshojmë spirancën dhe të lundrojmë pasi ka shumë për të mësuar.

Pse është jetike të zgjidhni llojin e duhur të skedarit të figurës?

Zgjedhja e llojit të përsosur të skedarit të imazhit është më e vështirë se sa keni menduar, dhe unë e marr atë. Por ju duhet t’i kushtoni vëmendje të madhe llojit të skedarit që përdorni pasi lidhet me punën e faqes tuaj të internetit. Prandaj, pse është e rëndësishme të merrni parasysh llojin e skedarit të imazhit që zgjidhni?

 • Shpejtësia dhe performanca – Disa lloje të skedarëve të imazhit marrin më shumë hapësirë ​​se të tjerët. Nëse përdorni formate të mëdha imazhi, ju ngadalësoni faqen tuaj të internetit dhe rritni shpenzimet e serverit. Shkoni për imazhe të lehta që garantojnë shpejtësi më të mirë të faqeve dhe performancën për përvojë optimale e përdoruesit (UX).
 • Rezultati SEO – A e dini se shpejtësia e faqes është a sinjal direkt i rangut të SEO? Nëse përdorni imazhe të rënda ose me cilësi të ulët në faqen tuaj të internetit, ju mungojnë përfitimet më të mira UX dhe ato të lidhura me SEO. Zgjedhja e imazheve me cilësi të lartë dhe të gatshme për SEO kryesojnë faqet tuaja për rezultate më të mira SEO.
 • estetikë – Disa formate të figurave ruajnë detajet më mirë se të tjerët, madje edhe pas kompresimit. Ju dëshironi një format imazhi që duket i shkëlqyeshëm për atë pamje të lëmuar, me cilësi të lartë dhe profesionale �� Secili format i figurës është i përsosur për një përdorim të veçantë, kështu që zgjidhni me mençuri.
 • Dizajn të përgjegjshëm – Në ditët e sotme, përdoruesit vizitojnë faqen tuaj të internetit në një sërë pajisjesh me shfletues të ndryshëm dhe madhësive të ekranit. Ju duhet të shkoni për llojet e skedarëve të përgjegjshëm të fotografive që janë mbështetur në shumicën e shfletuesve. Për më tepër, ju nevojiten imazhe që duken të mahnitshme në një shumëllojshmëri të ekraneve. Më shumë rreth kësaj më vonë.
 • konsistencë – Për hir të konsistencës, ne ju sugjerojmë t’i përmbaheni një lloji skedari kryesor për imazhet tuaja. Ju mund të përdorni formate të tjera skedarish mbi bazën e kërkesës ose në varësi të nevojave tuaja, por një ose dy formate duhet të jenë të shumta.

Përveç kësaj, le të flasim për llojet e skedarëve të figurave në dispozicion.

Llojet e disponueshme të skedarëve të figurave

Fshehur nga shumë fillestarë është fakti që atje ekziston një botë e formateve të figurave. Po, ka qindra lloje të skedarëve të figurave se do të na duhej një eBook për t’i mbuluar të gjitha. Mos u shqetëso, sidoqoftë; ne përqëndrohemi vetëm në formatet e figurave që janë perfekte për faqet e internetit të WordPress.

Format e figurave klasifikohen në dy kategori të gjera: raster dhe vektor images.

Imazhet në raster ndërtohen nga një seri pikselësh për të formuar një imazh. Për këtë arsye, imazhet e rasterit zakonisht humbasin rezolucionin e tyre kur kompresohen ose shtrihen. Tri formatet e njohura të imazheve – JPG, PNG dhe GIF – janë imazhe të rrepta, që përbën pjesën më të madhe të të gjitha fotove që shihni në internet.

Imazhet vektoriale, nga ana tjetër, janë ndërtuar duke përdorur formulat matematikore sesa piksele, që do të thotë se ato janë më fleksibile sa i përket ndryshimit të shpeshtë. Llojet e figurave të njohura të vektorit përfshijnë EPS-in e Adobe (Encapsulated PostScript), SVG (Graphics Vector Scalable), PDF, WEBP, dhe formatin AI të Adobe Illustrator, ndër të tjera.

Për përdorim të rregullt të faqes në internet, shkoni për imazhe në raster. Në të njëjtën kohë, ju mund të krijoni imazhe vektoriale të logove tuaja dhe imazheve të tjera që kërkojnë redaktime të shpeshta dhe ndryshimin e madhësisë. Në mënyrë ideale, duhet të ktheni të gjitha imazhet vektoriale në imazhet raster para se t’i përdorni në faqen tuaj të internetit në WordPress.

Përse?

Për shkak se imazhet e rasterit janë më të lehta dhe të mbështetura nga të gjithë shfletuesit, duhet të shkoni ose për JPG ose PNG. Nëse keni nevojë për animacione, keni formatin GIF. Tani, ne jemi ulur në vetëm tre nga qindra format e imazheve atje.

Kjo shtron pyetjen: Por cilat lloje të skedarëve të imazhit e mbështesin WordPress?

Llojet e pranuar të skedarit të imazhit

Sipas kodik, WordPress pranon formatet e figurave JPG, JPEG, PNG, ICO dhe GIF si parazgjedhje. Nëse jeni të hutuar, JPEG është vetëm JPG, dhe ICO është formati i figurës që përdorni për ikonat. Në një uebfaqe të WordPress, një ikonë zakonisht përdoret për favorit tuaj, jo imazhe në postimet ose faqet tuaja.

Si parazgjedhje, mund të ngarkoni vetëm JPG dhe PNG në faqet dhe postimet tuaja. Nëse dëshironi të shtoni lloje të tjera skedar imazhi për çfarëdo arsye, mund të përdorni një shtojcë të tillë si Llojet shtesë të skedarëve WP. Nëse nuk i pëlqeni shtojcat, mund të shtoni kodin e mëposhtëm në kodin tuaj wp-config.php skedar.

përcaktoni ('ALLOW_UNFILTERED_UPLOADS', e vërtetë);

Për një metodë alternative, shtoni kodin e mëposhtëm në tuaj functions.php skedë:

Kodi i mësipërm do të shtojë mbështetje për shtesat SVG dhe JSON. Nëse dëshironi të shtoni shtesa për formatet e tjera të figurës, ndryshoni përkatësisht kodin e mësipërm. Për të mësuar më shumë, shikoni si të ngarkoni lloje shtesë të skedarëve në WordPress.

Nëse hasni probleme duke shtuar lloje të reja skedarësh, kontaktoni së pari me ofruesin tuaj të pritjes pasi mund të kenë kufizime. Kjo mënjanë, i cili është formati më i mirë i skedarit të figurave për t'u përdorur?

Cili është lloji më i mirë i skedarit të figurës për t’u përdorur?

Për pjesën e mëposhtme, ne konsiderojmë tre formatet më të njohura të imazhit për faqet e internetit. Ne mbulojmë JPG, PNG dhe GIF, duke theksuar format më të mirë për përdorime të ndryshme. Le të fillojmë me JPG.

JPG

JPG (i njohur edhe si JPEG) qëndron në Grupin e Ekspertëve të Përbashkët fotografik. Imazhet JPG janë të përshtatshme për nivele të larta të kompresimit dhe mund të shfaqin miliona ngjyra, duke i bërë ato perfekte për fotografi dhe imazhe me ngjyra të gjalla.

Ky format i imazhit mbështet ngjeshjen e humbjes, e cila rezulton në një rënie të vogël në cilësinë e figurës, pasi zgjedh. Sidoqoftë, ju mund të kontrolloni nivelin e kompresimit për të siguruar që të merrni cilësinë dhe performancën më të mirë. Imazhet JPG nuk mbështesin prejardhje transparente.

PNG

PNG është i shkurtër për Portable Network Graphics, një format imazhi që fillimisht u krijua për të transferuar imazhe përmes internetit. Imazhet PNG shfaqin miliona ngjyra, por ato mund të jenë më të rënda se JPG. Ato janë fantastike për pamjet fotografike, logot, infografikët dhe grafikët kryesorë që identifikojnë një markë.

PNG mbështesin kompresimin pa humbje që do të thotë se asnjë të dhënë nuk humbet gjatë optimizmit. Si e tillë, imazhet PNG janë më të qarta dhe më të mprehta se imazhet JPG pas kompresimit. Për më tepër, lloji i skedarit të figurës PNG mbështet prejardhje transparente.

GIF

GIF është një shkurtim për formatin e shkëmbimit grafik. Shtë një format imazhi që mbështet të dy imazhet e animuara dhe statike. Shumica e animacioneve që shihni në mediat sociale janë imazhe GIF. Për dallim nga JPEG dhe PNG, lloji i skedarit të figurave GIF mbështet vetëm 256 ngjyra duke e bërë atë të papërshtatshëm për fotografi me ngjyra dhe ilustrime të tjera me gradient ngjyrash.

GIF përdor kompresim pa humbje për të zvogëluar madhësitë e skedarëve pa humbur cilësinë vizuale. Për më tepër, GIF mbështet etiketat e tekstit dhe prejardhje transparente, gjë që e bën formatin të përsosur për animacione të thjeshta dhe video me rezolucion të ulët.

Pra, nga tre, cilat duhet të përdorni? E gjitha varet nga nevojat tuaja. PNG është e përkryer për logot, fotografitë, fotografitë, infografikat dhe imazhet e markave me cilësi të lartë. JPEG është e shkëlqyeshme për imazhe të vogla në faqen tuaj të internetit, si dhe fotografi që kanë ngjyra të gjalla. GIF është i mahnitshëm për animacione dhe video të thjeshta.

Por zgjedhja e një lloji skedari imazhi nuk është e mjaftueshme nëse përfundoni duke përdorur imazhe pa kujdes. Në pjesën e mëposhtme, ne zbulojmë disa praktika dhe këshilla më të mira të imazhit WordPress.

Praktikat më të mira të figurës WordPress

Ndiqni praktikat dhe këshillat më të mira për imazhin e mëposhtëm për të shfrytëzuar sa më shumë nga imazhet tuaja. Ne shkurtimisht mbulojmë fusha të tilla si madhësia e figurës, madhësia maksimale e ngarkimit, SEO e imazhit, optimizimi dhe si të përdorim Google Analytics për të informuar strategjinë tuaj të imazhit në WordPress.

Madhësia e figurës

Tashmë kemi vërtetuar se madhësia e pamjeve që përdorni mund të ndikojë në shpejtësinë e faqes suaj të internetit. Si i tillë, duhet të synoni të përdorni imazhe të lehta. Në të njëjtën kohë, mos e teproni me cilësinë vizuale ndërsa përpiqeni të krijoni imazhe të lehta, do të thotë që duhet të jeni të kujdesshëm me kompresimin.

Për më tepër, mos ndrysho përmasat e imazheve duke përdorur HTML ose CSS. Nëse keni nevojë për një imazh 300px nga 300px, mos përdorni një imazh që është 400px nga 400px. Për më tepër, zgjidhni hostPress me cilësi të lartë WordPress, zbatoni caching dhe një CDN për t'i dhënë uebsajtit tuaj një ngritje të shpejtë.

Madhësia e ngarkimit maksimal

Ndonjëherë, ju mund të keni nevojë të përdorni një skedar të madh imazhi për një arsye ose një tjetër. Por mund të keni probleme për të ngarkuar skedarin tuaj pasi WordPress vjen me një madhësi të paracaktuar të ngarkimit prej 2MB. Mos u shqetësoni, meqenëse mund të rritni shpejt madhësinë tuaj maksimale të ngarkimit.

Madhësia e ngarkimit të skedarëve në cloud

Në shumë raste, ofruesit e pritjes ofrojnë një ambient të integruar që mund të ndryshoni për të rritur vetë madhësinë e ngarkimit të skedarit tuaj. Për shembull, në Cloudways thjesht duhet të regjistroheni në llogarinë tuaj, të lundroni te Menaxhimi i Serverit dhe të zgjidhni seksionin Cilësimet dhe Paketat (siç shihet më lart). Nga këtu ju mund të rritni manualisht kufirin e madhësisë së ngarkimit të skedarit tuaj, duke edituar madhësinë e lejuar të MB.

Por kjo mund dhe ndryshon nga hosti. GoDaddy shfrytëzon një mundësi në C-Panelin e tyre, Media Temple ju duhet të modifikoni skedarët php.ini, dhe me WP Engine duhet të kontaktoni ekipin e tyre mbështetës për të kërkuar një rritje.

Imazhi SEO

Përveç që të kaloni një mesazh dhe ta bëni faqen tuaj të duket e mirë, a e dini se mund të përdorni imazhe për të rritur rezultatet e SEO tuaj? Kjo është e drejtë; mund të përdorni SEO për imazhe për të drejtuar më shumë trafik në faqen tuaj të internetit. Si? Për fillestarët, emërtoni imazhet tuaja në mënyrë të duhur. Për shembull, në vend të "picture001.png", përdorni "si-te-image-seo.png", etj. Për më tepër, shtoni tekste alt në të gjitha imazhet tuaja pasi të keni ngarkuar. Falë teksteve alt, motorët e kërkimit dhe lexuesit e ekranit mund të "shohin" imazhet tuaja.

Shtojcat e dobishme për optimizimin e figurës së WordPress

WordPress është mjaft e lehtë për të përdorur CMS falë shtojcave. Ndërsa është e dobishme për të optimizuar imazhet tuaja duke përdorur softuerin e manipulimit të imazhit (p.sh., Photoshop) përpara se të ngarkoni, mund të shfrytëzoni shtojcat për të optimizuar imazhet tuaja pas ngarkimit.

Shtojcat e dukshme të optimizimit të imazhit WordPress përfshijnë Smush, Optimizuesi i Imazhit EWWW, dhe Imagify, ndër të tjera. Zgjidhni shtojcën që është e përsosur për nevojat tuaja, pasi secila vjen me një grup unik karakteristikash.

Përdorni Google Analytics

Kur gjithçka është thënë përfunduar, ju dëshironi të ofroni përvojën më të mirë të përdoruesit që mundeni. Për këtë, duhet të njihni vizitorët tuaj dhe pajisjet që ato përdorin për të hyrë në faqen tuaj të internetit. Në atë mënyrë, ju mund të zgjidhni formatet dhe madhësitë e përsosura të imazhit. Për shembull, nëse shumica e vizitorëve tuaj përdorin shfletuesin Apple Safari, do t'ju duhet të ofroni mbështetje shtesë për të përdorur skedarët e imazheve WEBP në WordPress.


Zgjedhja e llojit të përsosur të skedarit të imazhit për faqen tuaj të internetit WordPress është thelbësore për sa i përket shpejtësisë, UX, performancës së faqes së internetit, SEO dhe konsistencës.

Ju nuk mund të lejoni të lejoni që kjo zonë të shkojë pa mbikëqyrje pasi ju dëshironi të përfitoni kur zhvilloni një strategji të mirë imazhi. Udhëzuesi juaj për stilin duhet të sigurojë direktiva për imazhin për të gjithë përdoruesit.

Së fundmi, kompresoni dhe optimizoni imazhet tuaja për të arritur ekuilibrin e përsosur midis cilësisë dhe performancës.

A keni pyetje në lidhje me llojet e skedarëve të figurave? Na tregoni në seksionin e komenteve më poshtë!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map