cPanel vs Plesk për Përdoruesit e WordPress

cPanel dhe Plesk janë dy nga panelet e kontrollit më të njohur sot. Të dy kanë një seri karakteristikash të shkëlqyera dhe janë padyshim përpara pjesës tjetër. Ata secili konkurrojnë në të njëjtin treg me cPanel që kanë një avantazh të lehtë për shkak të popullaritetit të tij. Sot do të krahasoj cPanel vs Plesk krah për krah. Deri në fund të artikullit, ju mund të gjykoni më së miri se cili panel kontrolli është më i miri për menaxhimin e shitësit tuaj ose të hostimit të WordPress.


cPanel për WordPress

cPanel duhet të jetë paneli më i popullarizuar i kontrollit në tokë. Pothuajse çdo përdorues që ka organizuar një faqe në internet të paktën një herë, e di atë. Shtë një nga më të lehtat për tu trajtuar dhe ka qenë përgjithmonë. Ajo ka më shumë se 70 milion faqe interneti të hostuara në të dhe ato janë duke u përdorur në më shumë se 70 vende. Edhe pse këto janë numra mbresëlënës, kjo nuk e kthen domosdoshmërisht cPanel në zgjidhjen më të mirë për pritjen e WordPress. Sidoqoftë, ai i jep panelit një avantazh pasi të gjithë e dinë se si ta përdorin deri tani.

Çmimeve

Nëse dëshironi të hostoni faqen tuaj të internetit duke përdorur cPanel, duhet të dini që modeli i çmimeve ka ndryshuar kohët e fundit dhe ai u prit me reagime negative në të gjithë bordin. Modeli i mëparshëm i çmimeve ishte i shkëlqyeshëm për çdo përdorues fillestar, admin dhe madje edhe pro. Ai nuk vendosi ndonjë kufi mbi sasinë e llogarive që mund të krijohen, të gjitha për një çmim të hollë prej 35 dollarë. Ky plan mund të përdoret gjithashtu në çdo cloud, VPS apo edhe server të dedikuar.

Modeli i ri i çmimeve nga ana tjetër kufizon ndjeshëm shumën e llogarive. solo dhe admin planet janë të padobishme nëse planifikoni të përdorni serverin tuaj. Thjesht nuk mundesh. Për serverët e vegjël cloud ato mund të jenë të dobishëm në varësi të asaj që po planifikoni të bëni. cPanel kufizon shumën për llogari dhe çdo llogari mund të ketë një domen të vetëm. Ju mund të shihni që planet Solo dhe Admin janë jashtëzakonisht të kufizuara.

pro plani lejon vetëm deri në 30 llogari dhe do t’i shërbejë çdo përdoruesi që dëshiron ta zgjerojë biznesin, por plani Kryeministri është aty ku gjërat fillojnë të shkojnë drejt jugut. kryeministër plani kushton 45 dollarë por përveç kësaj ju keni një kufi prej 100 llogari. Pas arritjes së këtij kufiri, do të duhet të paguani 0.20 dollarë për çdo llogari të re. Nëse planifikoni të përdorni një server të madh me klientët, ju mund të paguani një çmim të madh për të. Do biznes pritës me më shumë se 300 llogari do të paguajë afërsisht $ 85 në krahasim me $ 35.

Për më tepër, planet më të vogla nuk do t’ju lejojnë të pritni cPanel në një server të dedikuar, kështu që përdoruesi normal që kërkon vetëm 20 faqe në internet në një llogari të vetme në serverin e tij të veçantë, do të ketë pagimin e çmimit të plotë prej 45 $ për të qenë në gjendje për ta përdorur atë. Padyshim që nuk është një praktikë e mirë biznesi.

Bazat

Duke lënë mënjanë modelin e ri të licencimit të licencimit, cPanel ka shumë për të ofruar. Do të filloj me bazat.

Paneli i kontrollit është i ndarë në panelin e kontrollit të përdoruesit WHM dhe cPanel. Për këtë artikull do të përqendrohem ekskluzivisht në pjesën e klientit cPanel pasi kjo është pjesa që do të përdorni më së shumti. Unë mund të hulumtoj sfondin WHM dhe ta krahasoj atë me pamjen Plesk në një artikull të ardhshëm.

Paneli i klientit është i zoti dhe mund të kthehet nga errësira në dritë në asnjë kohë. Pjesët më të rëndësishme për çdo instalim të WordPress janë File Manager, menaxheri MultiPHP dhe PHPMyAdmin ku do të ngarkoni / krijoni databazën tuaj.

Menaxher i Dosjeve

Edhe pse menaxheri i skedarëve është rinovuar me një stil të ri, ai mbetet menaxheri i mirë i skedarëve të vjetër, të gjithë kemi ardhur për ta dashur / urrejtur. Menaxheri i skedarëve ju lejon të krijoni dosje dhe skedarë, t’i zhvendosni ato, t’i paketoni dhe paketoni skedarët dhe t’i fshini. Shumica dërrmuese e veprimeve bëhen përmes miut, por pranon disa hyrje të tastierës, siç është çelësi i fshirjes.

Instalimi i WordPress në cPanel nuk është aq i thjeshtë nëse ju mungon Instaluesi Softaculous i cili është një plugin i palës së tretë që mund të instalohet në cPanel për të lehtësuar dhimbjen në instalim. Meqenëse kjo nuk është pjesë e cPanel nuk do të shqyrtoj një shtojcë të tillë. Krijimi i një instalimi të ri të WordPress do të thotë që do të duhet të ngarkoni me dorë skedarin zip për WordPress dhe ta zhbllokoni atë në domenin tuaj të ri nën dosjen public_html i cili do të jetë ai që është i dukshëm në internet..

Redaktimi i skedarëve është i thjeshtë me File Manager dhe do t’ju lejojë të shihni skedarë me kodim me ngjyra gjithashtu, në varësi të llojit të skedarit që zgjidhni në menunë e sipërme.

DNS

Redaktori i Zonës do t’ju lejojë të krijoni, modifikoni dhe fshini shënimet e DNS në cPanel. Edhe pse është e lehtë për t’u përdorur, nuk është aq intuitiv nëse jeni mësuar të shtoni shënime në DNS.

Ju do të duhet të përdorni këtë metodë për të shtuar një Regjistër për sitin tuaj në rast se ju duhet ose duke shtuar regjistrime CNAME për të vërtetuar fushën në rast se dëshironi të përdorni shërbime SMTP të palës së tretë për shembull.

mysql

Opsioni Mysql Databaza do t’ju lejojë të krijoni, modifikoni dhe fshini një bazë të dhënash. Procesi është mjaft i thjeshtë por nuk do t’ju lejojë të ngarkoni një kopje rezervë të bazës së të dhënave pasi të keni bërë krijimin e saj, diçka që do të duhet të bëni nëse planifikoni të ngarkoni një uebfaqe të përfunduar në cPanel.

Procesi ju lejon të krijoni bazën e të dhënave, të krijoni përdoruesin dhe më pas caktoni bazën e të dhënave tek përdoruesi. I gjithë procesi është i drejtpërdrejtë për newbie por jo edhe aq i ftohtë për ekspertin.

Importimi i një baze të dhëne është vendi ku cPanel tregon fytyrën e shëmtuar atje nuk është aspak importues! Ju do të duhet të përdorni phpMyAdmin të mirë të vjetër për të importuar bazën e të dhënave e cila nuk do të përdorë shumë-fillesa, që do të thotë se importet e mëdha të bazës së të dhënave mund të jenë problem me cPanel pasi procesi mund të jetë i ngadaltë dhe të marrë kohë për të përfunduar.

Emails

Pjesa më e mirë është llogaria e postës elektronike të cPanel. Vendosja është super e lehtë për tu ndjekur dhe do t’ju lejojë të krijoni llogari me lehtësi. Accountdo llogari mund të menaxhohet nga Kontrollo posten butonin dhe madje mund të zgjidhni shërbimin e postës elektronike që dëshironi të përdorni. Lidhni Pajisjet butoni në thelb do t’ju tregojë se si të vendosni parametrat cPanel në pajisje, në varësi të llojit të pajisjes që po planifikoni të përdorni.

WordPress

cPanel tani ka mundësinë që të instalojë automatikisht WordPress duke instaluar modulin cPanel të palës së tretë për WordPress. Për vite me radhë, opsioni i vetëm i disponueshëm ishte instaluesi Softaculous Apps.

Instaluesi do t’ju lejojë të bëni gati një instalim 1-klikues të WordPress, pothuajse pasi që ju ende duhet të konfiguroni disa cilësime në mënyrë që të filloni një instalim.

Mjeti cPanel WordPress gjendet në Softuerin e sitit dhe ju lejon të instaloni WordPress lehtë por me kontrolle të kufizuara mbi faqen tuaj. Modul i butë i palës së tretë është akoma më i mirë.

Më shumë gjëra

cPanel vjen me disa veçori shtesë. Paneli ju lejon të kontrolloni Bandwidth, të kontrolloni për Qasjen Raw, ka një Redaktues Metrikë, IP Blocker dhe SSH qasje (në varësi të aktivizimit për atë llogari). Paneli është në dispozicion në disa gjuhë pa asnjë kufizim për përzgjedhje dhe mund instaloni certifikatat SSL automatikisht duke përdorur çertifikatën automatike cPanel Comodo. Kurdoherë që të krijoni një domain të ri cPanel do të lëshojë një certifikatë për të. Ju mund ta ndryshoni këtë sjellje në WHM por supozoj se askush nuk do të dëshirojë ta prekë këtë pasi është në thelb SSL falas për të gjithë. Përdorimi i Encrypt i Let-it gjithashtu mbështetet, por nuk përcaktohet si parazgjedhje.

Nënfaqet

Krijimi i një nëndegë në cPanel është aq i thjeshtë sa të klikosh në një buton.

Kjo nuk do të kërkojë ndonjë konfigurim tjetër. Ju gjithashtu mund të përdorni këtë modul për të vendosur një ridrejtim për atë nën-domain.

rezervë

Magjistari rezervë funksionon siç pritet duke ju lejuar të krijoni një kopje rezervë për të gjithë llogarinë.

Zgjidhja rezervë në cPanel ka disa kufizime. Edhe pse kopjet rezervë shtesë janë mbështetur tani, nuk mund të vendosni një kopje rezervë për skedarët e domain, bazën e të dhënave dhe postat elektronike veçmas, ju duhet të krijoni një kopje rezervë të plotë në mënyrë që të mund ta riktheni atë më vonë. Ju mund të shkarkoni kopje rezervë të veçantë të drejtorisë shtëpiake dhe bazën e të dhënave, por duke bërë kështu nuk do t’ju lejojë të rivendosni atë kopje rezervë më vonë. Nuk ka asnjë mënyrë për të importuar kopje rezervë specifike nga vetë serveri, vetëm kopjet rezervë të plotë të llogarisë janë në dispozicion për rivendosjen e drejtpërdrejtë.

Shumë PHP

Ju mund të zgjidhni nga një larmi e gjerë e versionit PHP nga vetë paneli i kontrollit, kaloni duhet të zgjasë vetëm disa sekonda dhe bëhet përmes konfigurimit në .htaccess të dosjes shtëpiake..

cPanel mbështet deri në PHP 7.3 dhe poshtë në PHP 5.6, edhe pse PHP 5.6 tani është zhvlerësuar.

Performance

Edhe pse cPanel ka kaluar përmes disa azhurnimeve për jetën e produktit. Kompania ende refuzon të zbatojë nginx si duhet. Alfa e hershme është e gatshme për të provuar, por askund afër nivelit të paneleve të tjerë të kontrollit janë tani. Kjo do të thotë që edhe pse cPanel është i lehtë për t’u përdorur, ka ton opsione dhe është i njohur, performanca nuk do të jetë e mirë në krahasim me panelet e tjerë që janë duke përdorur nginx. Nëse doni të dini pse nginx është kaq i mirë për WordPress, duhet të lexoni artikullin tim tjetër këtu.

Edhe pse cPanel ka plane për nginx, kompania nuk është e dashur për atë server dhe mbështetja e hershme e bën të pamundur rekomandimin tani. Kjo lë cPanel të përdorë vetëm Apache. Nuk ka sasi optimizimi që mund të kthejë një server cPanel që drejton Apache më mirë sesa një server tjetër që ekzekuton një panel tjetër kontrolli me nginx amtare. Duhet ta merrni parasysh këtë para se të vazhdoni të përdorni cPanel. Për disa fusha kjo mund të mos jetë problem, por për faqet shumë të mbushura me shumë vizita, ky mund të jetë një faktor vendimtar.

Përfundimi i cPanel

Ne kemi një panel kontrolli që është me të vërtetë i lehtë për t’u përdorur dhe të gjithë e dinë atë. Kjo do t’ju lejojë të shkulni të gjitha pronat e pritjes pa probleme, ka një sistem të përdorshëm rezervë me kufizime dhe do t’ju lejojë të ndërroni versionin PHP pa telashe. Pikat negative rrotullohen për mungesën e mbështetjes nginx, një importues të duhur për bazat e të dhënave (duke ju detyruar të importoni bazat e të dhënave direkt nga phpMyAdmin e cila është e pafalshme nga standardet e sotme) mungesa e një menaxheri të lëmuar të WordPress, asnjë klonim të thjeshtë ose skenë ose një model licencimi kjo është bërë më keq se industria mund të dalë.

Plesk për WordPress

Plesk ishte konkursi i drejtpërdrejtë i cPanel deri disa muaj më parë. E them këtë sepse pronari i Plesk, Oakley Capital bleu cPanel. Kjo do të thotë që të dy panelet e kontrollit tani janë në pronësi të së njëjtës kompani. Pra, edhe pse ata janë konkurrentë të drejtpërdrejtë, ata mund të jenë të vendosur të ofrojnë mundësi të ndryshme në mënyrë që ata të mos luftojnë njëri-tjetrin. Ky nuk është gjithashtu një lajm i mirë pasi modeli i fundit i çmimeve shumë mirë do të thotë se do të vijë edhe në Plesk tjetër, i cili mund të jetë një fatkeqësi për ne.

Plesk pati disa reagime vitin e kaluar kur ata vendosën të ndryshojnë modelin e çmimeve dhe të ngarkojnë më shumë për secilin licencim, por duke e krahasuar atë tani me cPanel, është një alternativë shumë më e mirë. Gishtat e kryqëzuar ata nuk bëjnë një ndryshim tjetër të licencimit për të imituar atë që bënë me cPanel.

Çmimeve

Plesk ofron një pikë hyrje në Edition Web Admin për deri në 10 fusha ku cPanel ofron një llogari të vetme me një domen të vetëm. Vetëm nga fillimi mund të shihni që Plesk ofron shumë më tepër. Edicioni Web Pro ulet menjëherë përpara llogarisë Solo në cPanel. Kështu që ju keni në thelb 30 fusha të plota me nënfusha të pakufizuara për të njëjtin çmim që merrni vetëm një llogari / domen të vetëm në planin e vetëm cPanel. qesharak!

Edition Web Pro përplaset me kufirin e domenit në 30. Por kjo është akoma një shumë e ulët për një përdorues të energjisë, madje pa një kufi llogarie. Plesk nuk do të numëroj nënfushat drejt kufirit të domain dhe ju mund të keni sa më shumë që dëshironi. Të gjitha planet mund të përdoret në një server të dedikuar pse. Kështu që nuk do të keni nevojë të blini Edicionin e Uebit të jetë në gjendje të instaloni panelin e kontrollit në serverin tuaj të dedikuar. Shënim – kjo është diçka që nuk mund të bësh me cPanel e cila do të detyrojë të blesh licencën Premier. Edicioni i Ueb Web është edhe më i fuqishëm. Prshtë me çmim të njëjtë me licencën Kryeministri në cPanel. Dallimi këtu është se në vend që të kufizoni llogaritë në 100, ju nuk keni kufij në llogaritë ose fushat.

Të gjitha planet e Plesk kanë Toolkitin WordPress i cili në thelb është zot i çdo menaxheri WordPress (varet ndërsa unë po ju tregoj pse më vonë).

Bazat

Plesk është i ndryshëm sesa cPanel dhe në disa aspekte është shumë më i lehtë për tu trajtuar. Ndërfaqja ka dy pamje të ndryshme: pamjen e pritjes dhe pamjen e përdoruesit të energjisë. Në pamje e pritjes, ai që po shihni aktualisht, menyja është e ndarë në Shërbime Planet / Abonimet, Konsumatorët dhe Domenet. Në Pamja e përdoruesit të energjisë, ai ideal për shumicën e përdoruesve që nuk janë kompani pritëse, ju do të shihni vetëm Domain, Databaza dhe File Manager së bashku me panelin e konfigurimit (Menaxhimi i Shërbimit). Të dyja pikëpamjet ju lejojnë të kontrolloni gjithçka nga një ndërfaqe e vetme. Kjo është në kontrast me cPanel i cili ndan pikëpamjet me WHM (kontrolli rrënjë) vs pamjes cPanel (konsumatori).

Dritarja kryesore tregon gjithashtu Kontrollin e Postës në Dalje, klientët, abonimet dhe planet e shërbimit. Në modalitetin e përdoruesit të energjisë tregon sasinë e fushave, postave elektronike etj.

Pamja e domenit është identike në të dy mënyrat dhe është në dispozicion nga pika e vetme e hyrjes së panelit të kontrollit. Nëse jeni klient, mund të shihni këtë pamje për domenet tuaja. Kjo është e ngjashme me modalitetin e shitësit në cPanel. Por Plesk është shumë më i rehatshëm, duke lejuar fusha të shumta në secilën llogari. Ndërsa cPanel nuk e kërkon dhe e përcakton atë llogari si Rishitës.

Menyja e pajtimeve tregon në detaje shikimin e pronave të domenit tuaj me gjithçka në vend në një dritare të vetme kompakte. Informacioni është më i ngushtë dhe i organizuar më mirë sesa cPanel.

Dritarja kryesore ju lejon të kontrolloni gjithçka nga versioni PHP, shkrimet, hyrja në FTP, cilësimet e postës, Menaxheri i skedarëve, certifikatat e dhëna nga Encrypt i Let’s, konfigurimi i avancuar (përfshirë nginx), rishkruaj rregullat dhe DNS, ndër të tjera. Gjithçka është këtu, më e shpërndarë, më e ngushtë dhe me paraqitje më të mirë sesa në cPanel ku gjithçka është e përzier së bashku.

Menaxher i Dosjeve

Menaxheri i Dosjeve është vërtet i shkëlqyeshëm. Jo vetëm që funksionon saktësisht njësoj si cPanel, është më shpejt, merr më pak burime të shfletuesit, mund të redaktoni skedarë me të vërtetë të mëdha pa probleme dhe ju lejon të paketoni, paketoni dhe ngarkoni skedarët. E vetmja pikë ku cPanel është më e mirë është në ngarkimin e skedarëve. Plesk ka tendencë të jetë më i ngadaltë dhe nuk do të lejojë ngarkime të skedarëve të mëdhenj, ku në cPanel mund ta vendosni atë në praktikë pa kufi.

Redaktimi i skedarit është me të vërtetë i fuqishëm dhe kompakt. Ndodh në të njëjtën dritare dhe struktura e drejtorisë / skedarit tregohet në kokë.

DNS

Plesk ju lejon të shtoni me lehtësi shënimet e DNS. Nuk ka redaktimin tipik cPanel. Entrydo hyrje redaktohet veçmas, ku në cPanel mund të ndryshoni sipas grupit (një pikë për cPanel). Redaktimi është gjithashtu më i thjeshtë. Ju nuk keni nevojë të shtoni pikën përfundimtare ose të kujdeseni shumë për mënyrën se si postoni tekstin pasi redaktori DNS zakonisht rregullon çdo mospërputhje para se të azhurnoni shënimet.

Udhëzuesi i WordPress

Një nga pikat më të forta në favor të Plesk është vegla e lavdishme e WordPress. Mjeti është thjesht i shkëlqyeshëm. Kjo do t’ju lejojë të krijoni shpejt një instalim WordPress, të ndryshoni fjalëkalimet, të shkëputni një instalim, të skanoni instalimin ekzistues të WordPress për t’i shtuar ato në sistem, klononi, kopjoni dhe bëni skenë me një klik të vetëm!

WordPress Toolkit gjithashtu do t’ju lejojë të trajtoni Sigurinë, me një grup kutish që mund të aktivizoni / çaktivizoni. Ju gjithashtu mund të aktivizoni shpejt Mënyrën e Mirëmbajtjes, Indeksimin e Motorit të Kërkimit, mënyrën e korrigjimit të gabimeve dhe të aktivizoni Mbrojtjen e Fjalëkalimit, të gjitha me një klik të vetëm. Nëse keni instaluar Plesk me nginx vendas si një uebserver ju gjithashtu mund të aktivizoni caching nginx. Kjo shton një ngritje të jashtëzakonshme të performancës jo vetëm në faqen tuaj të internetit, por në serverin tuaj me një ndryshim të vetëm.

Aftësia për të klonuar, kopjuar dhe organizuar skenë është parësore. Shtë një nga pikat më të forta drejt përdorimit të Plesk në vend të cPanel. Gjëja nuk mbaron as këtu. Ju keni mundësinë të shtoni shtojca dhe tema dhe madje mund të konfiguroni “paketat” si një grup plugins dhe një grup temash për instalim të thjeshtë me një klik për çdo faqe të re të internetit..

Opsione te avancuara

Për ata që janë në anën e përdoruesit të energjisë, Plesk ka disa mundësi mahnitëse për të optimizuar faqen tuaj. Që nga fillimi mund të instaloni Apache dhe nginx së bashku, ato mund të përdoren në një numër kombinimesh. Për shembull: Apache si një server në internet, Apache si një server në internet me nginx si proxy, nginx si një webserver dhe gjithashtu nginx si një server në ruajtje të nginx. Ftohtë djathtas?

Modaliteti natyror nginx mund të aktivizohet lehtësisht për një sit thjesht duke çaktivizuar modalitetin Proxy, i cili do të fiket Apache-in dhe më pas duke përdorur PHP-FPM me Nginx. Kjo nuk mund të arrihet me cPanel akoma. Gjithashtu, mund të aktivizoni caching të nginx dhe të shkruani çdo rregull shtesë nginx që dëshironi në direktivat shtesë të nginx. Ato aplikohen posa të klikoni në butonin Apliko.

Kontrolli SSL

Ificertifikatat trajtohen përmes Encrypt të Let ‘në partneritet me Plesk. Ju nuk mund të lëshoni vetëm çertifikata të pakufizuara për fushat tuaja, gjithashtu mund të lëshoni një çertifikatë kartolinash për domenin tuaj kryesor. Unë preferoj mënyrën Plesk të trajtimit të çertifikatave pasi ju mund të kontrolloni procesin, në kundërshtim me cPanel i cili automatikisht lëshon certifikata. Në cPanel mund ta çaktivizoni procesin, por jo ta kontrolloni vetë. Pjesa e rinovimit bëhet automatikisht, por gjithashtu mund të detyroni një rinovim, i cili është i shkëlqyeshëm për çdo përdorues të energjisë.

Shumë PHP

Butoni Multi PHP ju lejon të kontrolloni versionin e PHP, në të cilin dëshiron që faqja juaj të funksionojë. Procesi bëhet nga brenda, pa përdorimin e një .htaccess pasi ne jemi duke përdorur nginx për këtë shembull. Duhen 5 sekonda për të përfunduar dhe të gjitha aplikimet trajtohen nga FPM.

Versioni i ri 7.3 është gjithashtu i disponueshëm dhe mund të instalohet nga menyja e azhurnimeve të paketave në Plesk.

mail

Menyja e postave është mjaft e lehtë, ju lejon të krijoni një e-mail të ri, duke trajtuar përpara dhe të konfiguroni kontrollin e postës që po largohet. Ju gjithashtu mund të kontrolloni webmail tuaj nga kjo menu.

Performance

Plesk vjen me një listë të procesit të përfshirë që ju lejon të monitoroni procesin në kohë reale. Kjo është e ngjashme me atë që WHM ka por shumë më e lehtë për t’u konsultuar pasi nuk duket si një faqe teksti linux si në cPanel. Të unifikuar të njëjtin panel do të thotë gjithashtu se në modalitetin e përdoruesit të energjisë ju lejohet të kontrolloni të gjithë këtë ndërsa jeni në të njëjtën ndërfaqe. Një bonus i madh! Në cPanel ju duhet të ktheheni në WHM nëse po merrenit me faqen tuaj në cPanel në pamjen e domenit.

rezervë

Kontrolli rezervë i Plesk është jashtëzakonisht i lartë se ai i cPanel. Ju lejohet të krijoni kopje rezervë të plotë, kopje rezervë shtesë, të shtoni shërbime të ruajtjes së jashtme si Dropbox, Google Drive ose një server FTP. Opsionet themelore janë falas, për shembull ju mund të shtoni shtesën e Google Drive dhe ta konfiguroni atë për krijimin e kopjeve rezervë tuaj direkt në Google Drive.

Por funksionaliteti i orarit kërkon një licencë shtesë abonimi mujore. Panairi është i drejtë. Rezervimi lokal dhe kopja FTP janë falas dhe madje mund të planifikoni kohë specifike për një kopje rezervë. Pjesa interesante është se procesi i rivendosjes ju lejon të rivendosni pjesë specifike, të tilla si skedarët vetëm domain, vetëm postat elektronike apo madje vetëm databazën ose të gjitha menjëherë, ku në cPanel mund të bëni vetëm një rivendosje të plotë. Kjo është veçanërisht e dobishme.

Performance

Siç kam shpjeguar më parë, Plesk ju lejon të përdorni nginx si rrjetin kryesor ndërsa cPanel nuk do. Kjo në vetvete i jep Plesk avantazhin në lidhje me performancën e pastër. Jo vetëm kaq, versioni aktual ju lejon gjithashtu të aktivizoni dhe rregulloni caching të nginx. Cila e vetme mund të përmirësojë performancën e faqes tuaj edhe pa përdorur ndonjë caching WordPress. Kjo e vendosi Plesk mbi performancën cPanel të mençur. Plus është ëndërr e një përdoruesi të energjisë sepse ju lejon të konfiguroni të gjithë këta parametra pa pasur nevojë edhe të identifikoheni te përdoruesi rrënjë linux.

Duke përfunduar Plesk

Plesk është qartë një produkt i shkëlqyeshëm. Kjo ju lejon të keni sa më shumë domene që dëshironi, jo të kufizuar nga llogaria dhe të mos keni nevojë të vendosni një përdorues si shitës. Kjo e kthen Plesk në një sistem shumë më të lehtë për tu trajtuar. Posaçërisht nëse dëshironi të trajtoni disa domene në të njëjtën kohë ku në cPanel duhet ta bëni atë nga klienti cPanel dhe cPanel WHM i cili është vërtet një dhimbje.

Plesk gjithashtu përfshin Udhëzuesin WordPress. Kjo është një nga gjërat më të mira që kam parë në një panel kontrolli. Soshtë aq shumë përpara cPanel në pothuajse çdo mënyrë që thjesht nuk mund të justifikoj koston e cPanel tani. Për çdo përdorues të energjisë zgjedhja është me të vërtetë jo më e zgjuar. Ju keni një kontroll shumë më të mirë të WordPress, opsion i drejtpërdrejtë i klonit / kopjimit / vënies në skenë, Aftesia per te aktivizoni Apache ose Nginx si një server në server, përzieni atë me nginx si caching proxy ose madje nginx dhe të gjitha këto ndërsa përdorni një panel kontrolli të centralizuar.

Pamjet e pritjes dhe përdoruesit të energjisë janë të shkëlqyera për të rregulluar panelin edhe për nevojat tuaja. Opsionet rezervë janë gjithashtu superiore, duke pasur mundësinë të krijojnë kopje rezervë të planifikuar për lokale dhe FTP dhe madje të keni shërbime të jashtme (si Amazon, Google Drive dhe Dropbox) si shoqëruesi juaj rezervë. Ju gjithashtu mund të rivendosni artikuj specifikë si skedarë domain, postë elektronike ose thjesht bazën e të dhënave. E cila në vetvete është e shkëlqyeshme nëse keni një problem me plugin ose azhurnim të dështuar.

Në anën negative nuk ka shumë për të folur. Licencimi ishte një çështje e mëparshme ndaj licencimit të ri të cPanel, por aktualisht është një çështje jo-çështje.

A është cPanel ose Plesk më mirë?

Duke qenë në biznesin e pritjes për vite me radhë dhe pasi kam provuar secilën panel kontrolli ka, për mua zgjedhja është e qartë. Plesk ofron të njëjtat gjëra që bën cPanel por më mirë. Aspectdo aspekt është më i mirë. Ndërfaqe më e mirë, paraqitja më e mirë, menaxhimi më i mirë i domeneve, sistemi rezervë shumë i përmirësuar, një mjet me të vërtetë i fuqishëm si Udhëzuesi i WordPress dhe aftësia për të pasur Apache dhe nginx apo edhe nginx vetëm si serveri juaj kryesor. E vetmja gjë që cPanel duhet të ofrojë tani është pamja e njohur. Për mua, gjithçka tjetër është më mirë në Plesk.

Nëse merrni parasysh modelin e licencimit, i gjithë debati bëhet një pikë e keqe. Plesk ofron më shumë për të njëjtin çmim. Nëse jeni akoma në anën e cPanel dijeni se jeni duke paguar për njohjen e markës. Por në kohën e shkrimit, Plesk është produkti më i mirë tani. Nëse planifikoni të pritni faqet tuaja të WordPress dhe dëshironi panelin më të mirë atje, Plesk me siguri do të jetë shoku juaj i ri më i mirë.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map