Këshilla për të organizuar më mirë Uebfaqen tuaj të WordPress-it

Këshilla për të organizuar më mirë Uebfaqen tuaj të WordPress-it

Shtë gjithmonë një ndjenjë e mirë të fillosh të pastër. Me siguri ju duhet të jeni ndjerë mirë kur filluat me një instalim të pastër WordPress. Por me kalimin e kohës, ndërkohë që keni qenë të zënë me ndërtimin e një përmbajtje të shkëlqyeshme ose akordim të shkëlqyeshëm për SEO, ndoshta nuk do të keni vërejtur rrëmujën që shtohet. Dhe tani e keni të vështirë të gjesh sende brenda instalimit të WordPress-it? Shumë kategori? Dhe etiketat? Postimet në blog të vjetëruara? I ngadalshëm për tu ngarkuar? Rezervimet marrin përgjithmonë? Nëse është një po për të gjithë (apo edhe disa), kjo është për ju. Sshtë koha për të marrë një pastrim serioz për të ndezur WordPress tuaj.


Ja çfarë mund të bëni për të organizuar më mirë WordPress-in tuaj:

1. Struktura e sitit

Menyja është po aq e mirë sa çdo vend për të filluar rregullimin e WordPress-it tuaj. Një menu logjike dhe e thjeshtë udhëzon vizitorët në faqen tuaj për të gjetur atë që ata po kërkojnë. Nëse nuk gjejnë atë që duan, ka të ngjarë të largohen. Dhe ne të gjithë e dimë se çfarë do të thotë një normë e lartë e kërcimit për renditjen e motorëve të kërkimit.

Jo vetëm kaq, Google gjithashtu mbështetet në mënyrën e strukturimit të faqes tuaj për të gjetur përmbajtje, si dhe për të përcaktuar se cila përmbajtje është më e rëndësishme se pjesa tjetër. Pra, le ta bëjmë ne vetë favorin tonë dhe t’i kushtojmë vëmendje menusë, navigacionit dhe strukturës së faqes.

Jo të gjitha faqet tuaja në blog dhe postimet duhet të gjejnë një vend në menu. Farë është e rëndësishme është që të kategorizoni dhe etiketoni postimet tuaja në mënyrë korrekte dhe të vendosni vend për kategoritë tuaja kryesore në menu. Nëse merrni kategoritë dhe etiketat e duhura, ndërtimi i menusë bëhet shumë më i lehtë. Yoast ka një mënyrë të drejtë udhëzues gjithëpërfshirës në strukturimin e faqeve të internetit.

Një sit i rëndë me përmbajtje mund të ketë nevojë për një menu shumëplanëshe. Por mos e teproni, pasi vizitorët mund të mos jenë shumë të prirur të kalojnë shumë klikime për të arritur përmbajtjen e nevojshme.

Përdorimi i thithjeve të bukës në shiritin më të lartë për të siguruar Lidhje të Shpejta për faqet e njohura është gjithashtu një ide e mirë për një sit me përmbajtje të rëndë.

2. Rishikoni Kategoritë dhe Etiketat

Si parazgjedhje, të gjitha postimet në WordPress janë etiketuar si “Të pakategorizuara”. Dhe nëse nuk arrini të kategorizoni postimin tuaj, kjo është kategoria që do të shfaqet në faqet e internetit tuaj. Kategorizimi i postimeve nuk është i nevojshëm vetëm me WordPress, është gjithashtu i rëndësishëm për SEO. Kjo i ndihmon motorët e kërkimit dhe vizitorët të zvogëlojnë kërkimin e tyre brenda internetit. Shtë e dobishme në organizimin e përmbajtjes në atë mënyrë që mund të kërkohet lehtësisht. Kategoritë e bëjnë më të lehtë për përdoruesin nga faqja e përparme dhe për administratorët e faqeve nga sfondi.

Dallimi kryesor midis kategorive dhe etiketave është se kategoritë janë të përgjithshme, ato bashkojnë postime që bien në një përshkrim të gjerë. Etiketat janë më specifike. Një postim mund të ketë më shumë se një etiketë dhe mund të jetë nën kategoritë e shumta. Kategoritë janë temat kryesore që blogu juaj do të mbulojë dhe nuk ka gjasa të ndryshojë shpesh.

Në mënyrë ideale, kategoritë duhet të jenë të dallueshme pa mbivendosje. Ndërsa kornizoni kategoritë dhe etiketat, shikojeni nga këndvështrimi i përdoruesve për ta bërë më të lehtë shfletimin e tyre. Shtë gjithmonë më mirë të vendosni Kategoritë që do të përdorni në faqen tuaj të internetit menjëherë në fillim të faqes së internetit. Me etiketat, ju gjithashtu mund t’i shtoni ato ndërsa vazhdoni.

Me kalimin e kohës, do të zbuloni që kategoritë dhe etiketat tuaja mbivendosen, ose janë shumë të shumta në numër për t’ju ndihmuar me navigimin. Sshtë koha kur është koha për të bërë një përmbledhje të kategorive dhe etiketave në faqen tuaj të internetit.

Fshij etiketat e papërdorura

 • Së pari, ju mund të fshini të gjitha etiketat e papërdorura. Drejtohuni drejt Postimet> Etiketat. Nëse numërimi është ‘0’ për ndonjë etiketë, fshini atë etiketë. Duke hequr kategoritë dhe etiketat që nuk ju duhen, do të lironi hapësirë ​​në disa skedarë të administratorit të WordPress.
 • Tjetra, kaloni nëpër të gjitha etiketat e mbetura për të parë nëse mund të grumbulloni disa prej tyre së bashku. Mbani etiketat që janë të përshtatshme dhe bashkoni etiketat e përdorura rrallë me to. Shtojcë ridrejtimi duhet t’ju ndihmojnë për këtë. Pasi të keni instaluar shtojcat, do të duhet të futni URL-të që do të ridrejtohen. Duke përdorur opsionin e redaktimit të shpejtë nën Postimet> Etiketat, shtoni etiketat e reja në vend të etiketave të vjetra në postimet e vjetra.
 • Pasi të keni mbaruar me thjeshtimin e kategorive dhe etiketave, kujdesuni të kontrolloni lidhjet e prishura dhe të siguroni që URL-të të drejtohen në faqen e saktë.

Ju mund të shikoni artikullin tonë në etiketat dhe kategoritë më të mira për të ditur rreth shtojcave që ndihmojnë me kategori dhe etiketa.

3. Krijoni lidhje të brendshme në postimet tuaja në blog

Lidhjet e brendshme janë një ndihmë e shkëlqyeshme për përmirësimin e SEO. Ato ndihmojnë për të mbajtur vizitorët më gjatë në faqen tuaj, duke i drejtuar ata në përmbajtje të tjera interesante. WordPress e lehtëson shkrimtarët të kërkojnë poste të lidhura me të. Ndërsa futni një lidhje në postimin tuaj, mund të ekzekutoni shpejt artikujt ekzistues në faqen tuaj dhe të gjeni postime të lidhura me të cilat do të lidheni.

Lidhje të brendshme

Mundësisht, ju gjithashtu duhet të bëni kohën për të rishikuar postimet tuaja më të vjetra dhe t’i lidhni ato me postime të reja të lidhura.

Një mënyrë tjetër për të bërë atë është të ndihmoni nga shumë shtojcat e Postimeve të Ndërlidhura dhe të shfaqni një përzgjedhje të postimeve në lidhje me atë që vizitorët po lexojnë.

4. Kontrolloni për lidhje të thyera

Një herë në një kohë, kontrolloni faqen tuaj për lidhje të prishura. Asnjë vizitor nuk dëshiron të ulet në një faqe të ngordhur dhe mund të mos shqetësojë të ndjekë udhëzimet për të gjetur përmbajtje përkatëse. Kurdoherë që të ndryshoni URL-të ose kategoritë ose etiketat, sigurohuni që të shtoni një ridrejtim tek përmbajtja ekzistuese.

Kontrollues i lidhjeve të thyera është një plugin i shkëlqyeshëm për të skanuar faqen tuaj për lidhje të prishura. Megjithëse ka mijëra burime të tjera të shkëlqyera për të rregulluar lidhjet e prishura.

5. Pastroni bazën e të dhënave

Pastrimi i bazës së të dhënave tuaja mund të përmirësojë performancën e sitit një marrëveshje të mirë. Një instalim i ri i WordPress ka vetëm disa tabela të bazës së të dhënave. Por, ndërsa vazhdojmë të shtojmë përmbajtje, baza e të dhënave fryhet dhe me kohë bëhet e padobishme. Instalimi im i tre muajve të vjetër WordPress tashmë ka 30+ tavolina, jo aq sa ta quajmë të rëndë, por të arrij atje me siguri.

Tabelat e bazës së të dhënave

Shtë më së miri të pastroni bazën e të dhënave para se të shfaqen probleme të tilla si ngarkimi i ngadaltë, rezervimi ose importimi / eksportimi i kopjeve. Pastrimi i bazës së të dhënave mund të përmirësojë performancën, të shpejtojë kopjimin tuaj, të hekurosë problemet e rrjedhës së punës dhe të ndihmojë në mirëmbajtjen e faqes në internet. Pasi të keni bërë kopje rezervë të bazës së të dhënave, ekzekutoni si më poshtë,

 • Filloni me zbrazjen e plehrave në postime dhe faqe. Ju gjithashtu mund të fshini postimet në pritje ose Draft që nuk ju duhen më.
 • Fshini temat dhe shtojcat e papërdorura, mos i çaktivizoni thjesht ato.
 • Fshini komentet e pa miratuara, spam dhe plehrat nga Komente.
 • Skedarët e mediave të papërdorura mund të fshihen nga dosja wp-ngarkime.
 • Optimizoni bazën e të dhënave duke përdorur opsionin PHPMyAdmin Optimize Tabela. Fshini të gjithë kapitalet, nëse ka, nga tabela.

Fshini kapitalet kryesore

 • Baza e të dhënave të korruptuara gjithashtu mund të riparohet duke zgjedhur këtë opsion.

Optimizoni bazën e të dhënave

 • Ju gjithashtu mund të zgjedhni bazën e të dhënave tuaja duke redaktuar skedarin wp-config.php. Ose nëse preferoni të përdorni një plugin, provoni WP-Optimizim

Për të përmbledhur

Nëse dëshironi ta bëni atë një hap më tej, mund të bëni një herë një kontroll të përmbajtjes, për të fshirë përmbajtjen që nuk është më e rëndësishme. Por zbatimi i hapave të mësipërm me zell duhet të ndihmojë për të hequr qafe WordPress tuaj nga një pjesë e madhe e peshës së pajetë dhe të paraqesë një pamje më të organizuar. Mbajtja e një qasje të sensit të zakonshëm ndërsa shtoni kategori dhe etiketa dhe miratoni një strukturë logjike të menusë do të shkojë një rrugë e gjatë për të pastruar dhe mirëmbajtur WordPress tuaj.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map