Këshilla të WordPress: 15 Gabime të zakonshme në WordPress me zgjidhje

Të gjithë e duam WordPress-in, por ndonjëherë kjo mund të na çojë të çmendur! Pavarësisht nëse është ekrani i tmerrshëm i vdekjes, një gabim i panjohur i PHP që vjen nga një shtojcë ose çështje e serverit duke bërë që faqja jonë të shembet, nuk është kurrë kënaqësi. Por sa herë që WordPress vendos të veprojë, mos u shqetëso aspak veten – gjithmonë ekziston një zgjidhje pasi do të mësosh në këtë postim. Përgatituni të argëtoheni sepse ju dhe unë do të zgjidhim 15 gabime të zakonshme të WordPress. Pra, pa ado më tej, le të fillojmë me gabimin më të zakonshëm të WordPress.


Contents

1. Gabim i brendshëm i serverit

Pothuajse çdo përdorues i WordPress që njoh, ka hasur në gabimin e serverit të brendshëm të paktën një herë. Quiteshtë mjaft e bezdisshme sepse, ndryshe nga shumë gabime të zakonshme të WordPress, gabimi i serverit të brendshëm nuk ju tregon se çfarë duhet të rregulloni. Kjo mund të jetë zhgënjyese pasi gabimi mund të jetë rezultat i disa arsyeve siç do të shihni më poshtë.

Shkaqet e gabimit të serverit të brendshëm:

Disa nga shkaqet e mundshme për gabimin e Serverit të Brendshëm janë këto:

 • Funksionet e pluginit të korruptuar
 • Funksionet e temave të korruptuara
 • Korruptuar
 • Kufiri i ezauruar i kujtesës PHP

Zgjidhje të gabuara të serverit të brendshëm:

Ky gabim lehtë mund të dërgojë një fillestar në modalitetin e panikut, por mos u shqetësoni, këtu janë disa zgjidhje.

a. Redaktoni skedarin .htaccess
Meqenëse gabimi i brendshëm i serverit është kryesisht rezultat i një skedari të korruptuar .htaccess, futuni në direktorinë tuaj rrënjë WordPress përmes File Manager (ose FTP) dhe riemëroni skedarin tuaj .htaccess në .htaccess.old. Rifreskoni shfletuesin tuaj për të parë nëse keni zgjidhur gabimin. Nëse gabimi u zhduk, shkoni te Parametrat -> Permalidhjet dhe klikoni në butonin Ruaj Ndryshimet për të rivendosur rregullat tuaja. Nëse kjo nuk funksionon, mbase keni nevojë të kontrolloni shtojcat tuaja.

b. Actaktivizoni të gjitha shtojcat
Një shtojcë që sapo keni instaluar mund të jetë problemi, por kjo është e shkëlqyeshme sepse dini se çfarë të çinstaloni ose fshini. Herë të tjera, ky gabim i WordPress mund të rritet si rezultat i një shtojce të vjetër (ose disa shtojcash që janë të papajtueshëm). Ju nuk do të dini me siguri nëse problemi janë shtojcat tuaja nëse nuk i çaktivizoni shtojcat.

përveç: Nëse po shihni gabimin e serverit të brendshëm, me siguri nuk mund të përdorni qasjen në WordPress Admin. Pra, si do t’i çaktivizoni shtojcat tuaja? Epo, e gjetëm këtë si të çaktivizoni të gjitha shtojcat kur nuk jeni në gjendje të përdorni menutë administrative postoni në Codex WordPress. Nëse gabimi zhduket pas çaktivizimit të të gjitha shtojcave, keni gjetur problemin tuaj dhe është koha për të luajtur një lojë të vogël provë dhe gabimi. Reaktivizoni një shtojcë në një kohë derisa të merrni fajtorin. Fshini shtojcën dhe merrni një zëvendësues më të mirë. Ju gjithashtu mund të informoni autorin e pluginit sepse WordPress është i bukur dhe kështu duhet të jenë shtojcat.

c. Ndryshoni Temat
Nëse problemi nuk do të ishte plugins, ndoshta tema juaj është. Kaloni te Njëzet Dymbëdhjetë temë dhe rifreskoni faqen tuaj të internetit. Nëse ende po shihni gabimin, mbase keni nevojë të azhurnoni disa nga dosjet tuaja të WordPress.

d. Riparimi i dosjeve wp-admin dhe wp-përfshin
Deri në këtë pikë, me siguri keni zgjidhur këtë gabim WordPress. Por nëse nuk është ky rasti, provoni të zëvendësoni dosjet wp-admin dhe wp-përfshin me të reja nga një instalim i freskët i WordPress.

e. Rritni kufirin tuaj të kujtesës PHP
Nëse gjithçka tjetër dështon, ju duhet të zbrisni dhe ndoteni dhe rrëmuani me disa gjëra në serverin tuaj. Gabimi i serverit të brendshëm mund të jetë zhgënjyes, kështu që nuk pres asgjë për t’ju ndaluar. Këtu është një udhëzues i shkëlqyeshëm për të rritur kujtesën PHP nga djemtë e mirë në WordPress. Nëse ju pëlqen të merrni shkurtore, nxirrni redaktorin e kodit tuaj dhe krijoni një skedar teksti me emrin php.ini. Brenda këtij skedari, shtoni këtë kod:

memorie = 64MB

Ruani dhe ngarkoni skedarin në dosjen / wp-admin / dosje. Nëse rritja e kujtesës tuaj PHP zgjidh problemin, bisedoni me hostin tuaj të internetit për të vendosur një gisht në atë që po e shuan kujtesën tuaj. Mund të jetë çdo gjë nga funksionet e temave të prishura deri te shtojcat e dizajnuara dobët. Pritësi juaj në internet do t’ju sigurojë informacione nga shkrimet e serverit tuaj.

2. Azhurnimi automatik dështoi

WordPress tani vjen me një veçori automatike të azhurnimit që kujdeset për sigurinë, gabimet e vogla dhe gjëra të tilla si gjërat e tjera. Karakteristika është gjeni i pastër në punë. Shtë e shkëlqyeshme por ndonjëherë dështon. Duke marrë parasysh funksionin e azhurnimit automatik nuk kërkon ndonjë input njerëzor, si mund të thoni kur azhurnimi dështon? Do të shihni një nga sa vijon:

 • Një mesazh gabimi PHP
 • Një ekran i bardhë bosh (i njohur gjithashtu si ekrani i bardhë i vdekjes – WSOD)
 • Një paralajmërim që thotë që azhurnimi dështoi

Përditësoni shkaqet e dështuara:

 • Probleme të lidhjes në internet gjatë azhurnimit automatik
 • Lidhje e prishur me skedarët kryesorë të WordPress
 • Lejet e gabuara të skedarit

Përditësoni zgjidhjen e dështuar:

Azhurnoni faqen e internetit të WordPress me dorë. Nëse nuk dini nga filloni, ju lutemi shikoni këtë Përditësimi i WordPress – Postimi manual i Azhurnimit në WordPress Codex.

3. Gabimi në sintaksën e WordPress-it

Analiza ime tregoi se ky është një gabim shumë i zakonshëm i WordPress midis njerëzve që shtojnë copëza kodesh në faqet e tyre të WordPress. Kur hasni këtë gabim, zakonisht do të vini re diçka si:

Gabim në analizë - gabim sintaksor, fund i papritur i $ në /publ_html/your_site/wp-content/themes/your-theme/functions.php në rreshtin 38

Ky gabim nuk ka nevojë për të theksuar sepse ai ju tregon saktësisht se ku ta gjeni problemin.

Shkaku i gabimit sintaksor:

Shumë kohë, gabimi sintaksor është shkaktuar nga disa karakter (a) të zhdukur ose të papritur në skedarin problematik. Shumicën e kohës të shkaktuar nga dikush më pak përvojë duke provuar të redaktoni kodin në një temë ose shtojcë, por mund të ndodhë edhe kur të keni instaluar një temë ose plugin të ri që përmban gabimin.

Zgjidhje të gabimit sintaksor:

a. Edukoni veten për ngjitjen e copave të kodit në WordPress
Si fillestar i WordPress, ju keni një mënyrë të gjatë (por argëtuese) për të shkuar aq larg sa mësoni zhvillimin e WordPress. Megjithatë nuk ka asnjë nxitim, kështu që merrni kohën tuaj. Nëse keni hasur në këtë gabim të WordPress pasi të keni shtuar copat e kodit në faqen tuaj të internetit në WordPress, duhet të mësoni më shumë rreth ngjitjes së copave të kodit në WordPress ose do të shkaktoni më shumë dëme.

b. Fiksoni kodin e prekur
Nëse ky gabim i WordPress ka ndodhur pas azhurnimit të një shtojce ose ngjitjes së ndonjë kodi nga uebi, ju e dini saktësisht se ku mund të shikoni. Problemi është që ju nuk mund ta rregulloni kodin tuaj përmes paraqitjes -> Redaktori (ose Plugins -> Redaktori) pasi gabimi sintaksor ju bllokon nga faqja juaj e internetit. Por nuk do të jetë, ju lehtë mund të redaktoni skedarët tuaj WordPress përmes FTP ose File Manager në cPanel tuaj. Gjeni skedarin e prekur dhe rregulloni kodin ose duke e hequr ose rishkruar atë saktë.

c. Provoni një temë ose shtojcë tjetër
Nëse gabimi filloi kur aktivizoni një temë ose plugin të ri, ka shumë të ngjarë të jetë një gabim në atë temë ose shtojcë. Kështu që ju mund të dëshironi të gjeni një alternative ose të kontaktoni zhvilluesin në mënyrë që ata të mund të rregullojnë gabimin. Në disa raste mund të mos jeni në gjendje të regjistroheni në WordPress, në këtë rast mund të keni nevojë të fshini shtojcën ose temën përmes FTP.

4. Gabim në vendosjen e një lidhjeje të bazës së të dhënave

Nga gabimet e zakonshme të WordPress, kjo është mjaft e vetë-shpjeguese. Gabim në WordPress gjatë vendosjes së një lidhje me bazën e të dhënave ju lejon të dini se diçka prishi lidhjen me bazën e të dhënave tuaj WordPress.

Baza e të dhënave që përcakton shkaqet e gabimit:

 • gabim wp-config.php
 • Problemet me ofruesin tuaj të pritjes
 • Ju jeni hakuar! Dhe këtu po mendoja se ky gabim i veçantë në WordPress nuk është gjë e madhe.

Baza e të dhënave që përcakton zgjidhje gabimi:

a. Redaktoni skedarin tuaj wp-config.php
Qasni skedarin tuaj wp-config.php përmes File Manager ose FTP dhe konfirmoni nëse emri i bazës së të dhënave, hosti, emri i përdoruesit dhe fjalëkalimi janë të sakta. Nëse keni ngecur ose nuk dini çfarë të bëni së pari, konsideroni t’i mësoni vetes disa gjëra në lidhje me redaktimin e skedarëve wp-config.php.

b. Fiksoni problemet me hostin tuaj në internet
Nëse wp-config.php po kërkon drejt dhe ky gabim i WordPress është ende një problem, duhet të flisni me ofruesin tuaj të pritjes së WordPress-it. Ata do të jenë në gjendje të ju tregojnë nëse serveri është i fikur apo baza e të dhënave tuaja është mbyllur për tejkalimin e kuotës së tij. Nëse ata ju tregojnë se gjithçka duket mirë në fund të tyre, është koha për të zbatuar disa siguri WordPress në faqen tuaj.

c. Skanoni faqen tuaj të internetit për të përcaktuar nëse është i komprometuar
Hakerët nuk flenë. Jo, ata jo. Ju mund të bini viktimë e një hakeri në çdo kohë, veçanërisht nëse nuk dini si të siguroni uebfaqen tuaj të WordPress. Për të siguruar që faqja juaj e internetit nuk është hackuar, skanojeni atë duke përdorur një mjet të tillë si Sucuri Sitecheck. Nëse merrni një lajm të keq, thjesht qëndroni të qetë dhe shikoni këtë sitin tim u hakmorën postimi në WordPress Codex.

5. Shkurtimisht i padisponueshëm për gabim të planifikuar të mirëmbajtjes

1, 2, 3… Koha e mbaruar, le të përpiqemi të kuptojmë pse po e merrni këtë gabim jo aq të shkurtër të WordPress. Oh, nga rruga, nuk duhet të të shqetësojë aspak pasi është mjaft e thjeshtë për tu zgjidhur. Por së pari, le t’i shohim shkaqet.

Shkaqet e gabuara të mirëmbajtjes së planifikuar:

 • Përditësimi juaj i WordPress dështoi sepse disa gjëra janë jashtë kontrollit tuaj
 •  .mirëmbajtje skedari nuk u fshi pas azhurnimit për një arsye ose një tjetër

Zgjidhjet e planifikuara të gabimit të mirëmbajtjes:

A po kenaqesh? A mendoni se mund të zgjidhni gabimet e mësipërme nëse / kur ato korrren? Nëse mundeni, le të kalojmë te gabimi në numrin e gjashtë të WordPress (6).

6. Marrja e fjalëkalimit me email nuk funksionon

Shkaku kryesor për këtë është harresa. Ndoshta ju duhet të provoni disa dietë dhe ushtrime për përmirësimin e kujtesës �� duke u tallur me mënjanë… të gjithë harrojmë edhe gjërat më të rëndësishme siç janë fjalëkalimet, emrat e përdoruesve dhe adresat e postës elektronike? Si të thuash, harrove fjalëkalimin tënd dhe u detyrove të përdorësh faqen “Humbja fjalëkalimin tënd”. Problemi është që nuk e morët kurrë lidhjen e rivendosjes përmes emailit. Ju vendosni të provoni përsëri pasi të keni kontrolluar dosjen tuaj spam, por akoma, nuk ka lidhje.

Shkaktar i Gabimit në Kthimin e Fjalëkalimit:

Për disa arsye instalimi juaj WordPress thjesht nuk do t’ju dërgojë lidhjen … shkaku mund të jetë një mister! Por problemi kryesor nuk është pse nuk po e merrni fjalëkalimin tuaj, por si mund ta rivendosni me lehtësi dhe shpejt fjalëkalimin tuaj? Do të kemi, më poshtë, disa zgjidhje.

Zgjidhje të gabimit në rikthimin e fjalëkalimit:

a. Rivendosni WordPress-in tuaj përmes phpMyAdmin
Kjo është më teknike nga dy zgjidhjet që do t’ju prezantoj.

 1. Hyni në cPanel tuaj dhe lundroni tek phpMyAdmin nën Bazat e të dhënave
 2. Zgjidhni bazën e të dhënave tuaja (Pritësi juaj në internet do t’ju ndihmojë të mos gjeni bazën e të dhënave)
 3. Shkoni te wp_users dhe klikoni në Shfleto
 4. Shkoni tek emri juaj i përdoruesit dhe klikoni në redaktoj
 5. Futni një vlerë të re (fjalëkalimin tuaj të ri) në user_pass
 6. zgjedh MD5 nga menyja drop-down që është nën funksion
 7. Kliko Go butoni në fund për të ruajtur ndryshimet tuaja

b. Redaktoni skedarin tuaj të funksioneve.php
Dhe tani për një metodë pak më pak teknike. Skedari i funksioneve.php është përgjegjës për shumë gjëra në faqen tuaj të internetit në WordPress. Nëse marrja e fjalëkalimit tuaj të emailit po ju jep një kohë të vështirë:

 1. Shkoni tek “../ Wp-content / themes / your_live_theme /“Duke përdorur FTP ose File Manager dhe shkarkoni skedarin e funksioneve.php.
 2. Hapni skedarin në redaktorin e kodit tuaj dhe shtoni kodin e mëposhtëm:
  wp_set_password ('DesiredNewPassword', 1);

  zëvendësoj DesiredNewPassword me pasazhin tënd të ri. Numri një (1) në kod është numri i përdoruesit tuaj në wp_users tabelë.

 3. Ruani dhe ngarkoni funksionet.php
 4. Kur mund të hyni në faqen tuaj të internetit, eliminoni kodin (shkarkoni funksionet.php, fshini kodin dhe e ngarkoni përsëri në dosjen tuaj të temave)

7. Gabimi HTTP 403 – i ndaluar

Nëse merrni “Ju nuk jeni të autorizuar ta shihni këtë faqe. (Gabim 403)“Mesazh kur përpiqesh të identifikohesh në faqen tënde në WordPress, ke hasur një nga gabimet më të zakonshme të WordPress – Gabimi HTTP 403.

Shkaku i gabimit HTTP 403:

 • Problemet me indekset e direktorive nëse blogu juaj është i hostuar në një server të Windows

Zgjidhja e gabimit HTTP 403:

Shtoni indeksin.php në Indekset e Drejtorisë. Ju mund ta zgjidhni këtë gabim WordPress me lehtësi duke shtuar index.php në Indekset e Drejtorisë. Thjesht shkoni te tuajat Paneli i Kontrollit -> Opsionet e Uebit -> Indekset e Drejtorisë dhe shtoni indeksin.php.

8. Gabimi anësor poshtë gabimit të përmbajtjes

Unë u hutova shumë kur pashë për herë të parë këtë gabim në WordPress. Isha aq i bindur që tema ime ishte tërësisht e bukës sa mendoja ta ndryshoja atë krejt. Sidoqoftë, thirra merimangat e Google dhe disa sekonda më vonë, kuptova se ky ishte vetëm një nga gabimet më të zakonshme të WordPress. Ky realizim i hoqi të gjitha shqetësimet. Disa klikime dhe lëvizje të tjera, unë gjeta shkaqet.

Shiritin anësor poshtë shkaqeve të gabimit të përmbajtjes:

 • Gabime HTML – nganjëherë mund të harroni të mbyllni disa elementë div
 • Gabime CSS – Herë të tjera, ju mund të përdorni aksidentalisht gjerësi joproporcionale që përfundojnë të rrëmbejnë tërë paraqitjen tuaj

Sfera anësore poshtë zgjidhjeve të gabimit të përmbajtjes:

a. Mbyllni të gjithë elementët e ndarjes
Në shumicën e rasteve, elementët e ndarjes së stilolapsit janë përgjegjës për këtë gabim. Mbyllni të gjitha elementet e hapura të ndarjes dhe eliminoni elementët shtesë të ndarjes që shtyn shiritin anësor jashtë elementit të mbështjelljes. Përdorni një mjet të tillë si Validuesi W3 për të kontrolluar nëse kodi juaj HTML mund të jetë shkaku i këtij gabimi.

b. Fiksoni CSS-in tuaj
Raportet e gabuara të gjerësisë do të ngatërrojnë paraqitjen tuaj nga ana tjetër duke vendosur shiritin tuaj anësor nën zonën e përmbajtjes. Ju duhet t’i mbani gjërat në proporcion. Për shembull, nëse ena juaj kryesore është 920px në gjerësi, caktoni 620px për përmbajtjen tuaj dhe 250px në shiritin tuaj anësor. Lini 50px të mbetura në margjina dhe çfarë jo. Thjesht mbani gjërat proporcionale. Një gjë tjetër, kini kujdes kur përdorni pronën notuese.

9. Admin e WordPress që shfaqet në mënyrë jo të duhur

A keni hyrë ndonjëherë në WordPress vetëm për të gjetur Panelin tuaj të Administratorit WP në të gjithë vendin? Whatfarë dua të them se lidhjet janë rregulluar në mënyrë jo të duhur sepse pulti po jepet pa CSS.

Shkaqet e gabimit të shfaqjes së administratorit:

 • Proxy dhe Firewall që skedarët CSS të zi
 • Shtojcat e menusë së korruptuar të administratorit

Zgjidhjet e gabimit të ekranit të administratorit:

a. Sigurohuni që nuk jeni prapa një proxy ose firewall
Nëse jeni prapa një proxy ose firewall (mbase po hyni në faqen tuaj të internetit nga puna), provoni të hyrni në pultin tuaj diku tjetër, pa proxies ose firewalls. Ju gjithashtu mund të provoni të pastroni firewall-in tuaj dhe kutinë e proxy dhe të shihni nëse funksionon.

b. Azhurnoni / çaktivizoni shtojcat e menusë së administratorit
Nëse po e merrni këtë gabim pasi të keni instaluar një plugin siç është Menutë më të lehta dhe Menyja e lëshimit të administratorit për menunë tuaj të administratorit, provoni ta azhurnoni (ri-instaloni) atë. Nëse ky gabim i WordPress vazhdon, çaktivizoni plugin.

10. Gabim në kohën e lidhjes

Nëse faqja juaj e internetit e WordPress jeton në një server të përbashkët të mbingarkuar, do ta shihni këtë gabim të WordPress më shpesh sesa jo. Problemet e mëposhtme janë përgjegjëse për këtë gabim.

Shkaqet e gabimit të kohëzgjatjes:

 • Shtojca të rënda
 • Gabimet e funksionit të temës
 • Kufiri i ezauruar i kujtesës PHP

Zgjidhjet për gabimin në kohë:

 • Actaktivizoni shtojcat që keni instaluar kohët e fundit ose rivendosni dosjen tuaj të shtojcave
 • Rritni kufirin tuaj të kujtesës PHP
 • Kaloni te tema Njëzet e Dymbëdhjetë për të përcaktuar nëse problemi qëndron në temën tuaj

11. Paralajmërim: Nuk mund të modifikoni informacionin e kokës – Shefi i dërguar tashmë

Ky është edhe një tjetër gabim i zakonshëm i WordPress që shqetëson shumë përdorues të WordPress, veçanërisht fillestarët. Nëse hasni këtë gabim, zakonisht do të shihni diçka të ngjashme me këtë:

Paralajmërim: Nuk mund të modifikoni informacionin e kokës - Titulli dërguar tashmë nga (Prodhimi filloi në /blog/wp-config.php:34)

Ajo pjesë e fundit (Prodhimi filloi në /blog/wp-config.php:34) ju tregon saktësisht se nga buron gabimi juaj.

Nuk mund të modifikohet shkaku i gabimit të kokës:

 • Prania e hapësirave të bardha (bosh) në skedarin e prekur (në rastin tonë më lart, kjo do të ishte wp-config.php)

Nuk mund të modifikohet zgjidhja e gabimit të kokës:

Do të duhet të hiqni hapësirat boshe. Për të hequr qafe këtë gabim të WordPress:

 1. Shkarkoni skedarin e prekur (psh. Wp-config.php) përmes File Manager ose FTP
 2. Hapni skedarin në redaktorin tuaj të preferuar (p.sh.. Notepad++)
 3. Hiq të gjitha hapësirat para së pari
 4. Hiq të gjitha hapësirat pas mbylljes?>
 5. Ruani skedarin tuaj

12. Plugin nuk do të fshijë gabimin

Disa shtojca (dhe ju doni të qëndroni të pastër nga shtojcat e tilla) vijnë me skedarë të fshehur që bëhen një dhimbje në qafë kur doni të fshini shtojcën. Kjo është një arsye e mirë për të shkarkuar vetëm shtojcat (dhe temat për atë çështje) nga faqet e internetit me reputacion që ju besoni. Problemi është që ju nuk mund ta fshini shtojcën përmes WordPress Admin dhe madje edhe nëse fshini dosjen e shtojcës përmes File Manager (ose FTP), prapëseprapë shfaqet. Magic? Jo. Këtu është…

Fshini shkakun e gabimit të shtojcës:

 • Shtojca erdhi me skedarë të fshehur ose të fole

Fshini zgjidhjet e gabimit të plugit:

a. Merrni shtojca nga burime të besueshme
Mos shkoni të vini plugins nga e gjithë vendi. Nëse dëshironi të blini një shtojcë të koduar mirë, shkoni me burime me reputacion si CodeCanyon ose WPExplorer. Nëse jeni pas shtojcave falas, shikoni Depo e pluginave të WordPress. Parandalimi është më i mirë sesa kurimi, apo jo?

b. Fshirja e shtojcës duke përdorur Secure Shell (SSH)
Kjo zgjidhje do të funksionojë vetëm nëse keni qasje në SSH në faqen tuaj të WordPress. Kjo është ajo që duhet bërë. Hyni në blogun tuaj duke përdorur SSH dhe lundroni tek “../ Wp-content / plugins /“. Përdorni -Shtë -aI komanda për të renditur të gjithë dosjet tuaja dhe në fund të fshini shtojcën problematike duke përdorur rm (emri i dosjes) komandë.

13. Postimet në WordPress u kthyen në gabim 404

Frshtë zhgënjyese të hyni në çdo pjesë të faqes tuaj të internetit WordPress por postimet. Sa herë që vizitoni një postim të vetëm, ju merrni një faqe gabimesh 404 – dhe është një dhimbje e madhe sepse postimet janë eshtrat dhe mishi i çdo blogu të WordPress.

404 Arsyeja e faqes së gabimit:

 • Problemi me cilësimet tuaja permalink

404 Zgjidhje për Gabime në faqe:

a. Ruani lidhjet tuaja
Ky gabim i WordPress është i lehtë për tu zgjidhur, kështu që mos u frikësoni – ju lexuesit do të jeni në gjendje t’i lexoni postimet tuaja në asnjë kohë. Thjesht shko te Cilësimet -> Permalidhjet dhe goditi Ruaj ndryshimet buton.

b. Rregulloni skedarin tuaj .htaccess
Nëse rregullimi i permalink-ut tuaj nuk e zgjidh këtë gabim, është koha që të redaktoni skedarin tuaj .htaccess manualisht. Navigoni në drejtorinë tuaj të rrënjëve WordPress dhe shkarkoni skedarin .htaccess. Nëse nuk ekziston, krijoni një skedar bosh teksti dhe ruajeni si .htaccess. Shtoni kodin e mëposhtëm në skedarin .htaccess:

# BEGIN WordPress

Rishkruaj Ngjarje Ndezur
Rishkruaj Baza /
Rishkruaj Rregullën ^ indeksi \ .php $ - [L] RishkruajCond% {REQUEST_FILENAME! -F
RishkruajCond% {REQUEST_FILENAME! -D
Rishkruaj Rregulloren. /index.php [L]

# FUND WordPress

Ruani dhe ngarkoni .htacën në të njëjtin vend.

14. Gabim i rraskapitur i memorjes së WordPress

E dini që keni hasur në këtë gabim kur shihni ekranin e bardhë të vdekjes ose këtë mesazh gabimi:

Gabim fatal: Madhësia e lejuar e kujtesës prej 33554432 bytes të rraskapitur (u përpoq të ndajë 2348617 byte) në /home/username/public_html/your_site/wp-includes/plugins.php në linjë 36

Shkaku i Gabimit të rraskapitur nga memorja:

 • Një shtojcë ose skenar po ha kujtesën tuaj

Zgjidhja e Gabimit të rraskapitur nga kujtesa:

Përgjigja më e lehtë është thjesht të rrisni kujtesën tuaj të alokuar. Për ta bërë këtë, hapni skedarin tuaj wp-config.php (i cili gjendet në direktorinë rrënjësore të faqes suaj të internetit) dhe shtoni kodin e mëposhtëm:

përcaktoni ('wp_memory_limit', '64M');
SHËNIM: Ju nuk duhet të shkarkoni skedarin (ose ndonjë skedar tjetër) kur përdorni Menaxherin e Dosjeve. Ju mund të redaktoni skedarët menjëherë në File Manager. Bisedoni me hostin tuaj në internet nëse nuk mund ta gjeni opsionin editues.

15. Funksioni i Padefinuar i Gabimit Fatal është_network_admin

Kam vendosur ta përfundoj këtë postim me një gabim të thjeshtë por shumë të zakonshëm të WordPress.

Funksioni i papërcaktuar is_network_admin Arsyeja e Gabimit Fatal:

 • Azhurnimi automatik i dështuar

Funksioni i papërcaktuar është_network_admin Gabim FatalSolution:

Ndihma / burimet e mëtutjeshme

Nëse ne nuk do të ishim në gjendje të zgjidhim gabimin tuaj ose gabimi juaj specifik nuk u përmend në këtë postim, mund të gjeni një listë të burimeve me të vërtetë të shkëlqyera më poshtë me disa zgjidhje më shumë për gabimet e zakonshme të WordPress dhe rregullimet e tyre. Nëse ende nuk mund të gjeni një zgjidhje, gjithmonë mund të provoni të kontaktoni shtëpinë tuaj për të parë nëse mund t’ju ndihmojnë! WPEngine ka qenë atje për ne në më shumë se një rast kur ne nuk mund ta zgjidhim vetë çështjen!

përfundim

Këtu jemi Sapo zbuluam 15 gabime më të zakonshme të WordPress dhe ju treguam se si t’i zgjidhni ato. Shpresojmë që ky postim të jetë i dobishëm kur të hasni në një gabim në WordPress. Shënojeni këtë burim (do të keni shumë të ngjarë që të keni nevojë për ndonjë moment – megjithëse shpresojmë që të mos bëni) dhe ju lutemi na tregoni se si i rregulloni gabimet e zakonshme të WordPress në faqen tuaj të internetit, veçanërisht nëse keni një zgjidhje më të mirë dhe më të shpejtë për një nga të zakonshmet Gabimet në WordPress.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map