Njoftohuni më mirë për audiencën tuaj në WordPress: Metrika të rëndësishme për t’u marrë parasysh

Auditori më i mirë i WordPress: Metrika e rëndësishme për t'u marrë parasysh

Edhe pse shumë prej nesh harxhojnë orë dhe orë të tëra duke krijuar, azhurnuar dhe promovuar faqet tona të internetit, ne nuk kemi prirjen të vendosim të njëjtën sasi kohe dhe energji për të kuptuar analizën e përdoruesit.


Shumë prej tyre japin arsyen se analitika është e mërzitshme, por unë mendoj se njerëzit janë larguar sepse kalimi i kohës duke analizuar se si audienca juaj përdor faqen tuaj nuk prodhon rezultate të menjëhershme.

Sidoqoftë, duke kuptuar se si njerëzit janë duke bashkëvepruar me faqen tuaj, ju mund të kuptoni dhe pastaj të bëni ndryshimet e nevojshme për të rritur trafikun, të gjeneroni më shumë drejtime dhe të ktheni pikëpamjet në shitje.

Google Analytics

Google Analytics mund të ju ndihmojë të ndaheni dhe të kuptoni një shumëllojshmëri të metrics për faqen tuaj të internetit WordPress. Në këtë artikull, do të mësoni se si mund të përdoret ky shërbim falas për t’ju ndihmuar të kuptoni më mirë audiencën tuaj.

Dijeni se nga vjen audienca juaj

Burimi i Trafikut të Google Analytics

Publiku juaj do të arrijë në uebfaqen tuaj nga një larmi vendesh; media sociale, motorët e kërkimit, faqet e internetit të tjera ose lista juaj e postave, për të përmendur vetëm disa. Shtë e rëndësishme të dini se nga kanë ardhur në mënyrë që të rritni praninë dhe përpjekjet tuaja në ato zona, si dhe të synoni burimet ku nuk po merrni konvertimet që dëshironi në mënyra më të mira.

A është mjaft e lartë trafiku juaj organik?

Grafiku Google Analytics

Nuk ka kushte të përcaktuara se cili është një numër “i mirë” i njerëzve që vijnë në sitin tuaj përmes kërkimeve organike. Duke u thënë kështu, ju mund të përdorni metrics tuaj për të parë nëse kërkimet tuaja organike kanë nevojë për përmirësim të konsiderueshëm apo jo duke i krahasuar ato me burime të tjera të trafikut.

Nëse jeni duke tërhequr pjesën më të madhe të trafikut tuaj përmes mediave sociale, ose një rrjedhë tjetër referimi, atëherë duhet të bëni më shumë përpjekje në SEO tuaj. Përmirësoni përmbajtjen tuaj dhe krijoni më shumë postime në blog duke përdorur ato fjalë kyçe dhe fraza të rëndësishme. Me kalimin e kohës kjo duhet të ndihmojë në rritjen e renditjes tuaj në motorët e kërkimit dhe gjenerimin e më shumë trafik organik.

Nëse trafiku juaj organik është i lartë në krahasim me burimet e tjera, atëherë mund të jetë koha për të përqendruar më shumë në një zonë tjetër.

A po e rrit mediat sociale audiencën tënde?

Shtë e rëndësishme të gjurmoni metrikat tuaja të mediave sociale pasi do t’ju japin një pamje të qartë të asaj që po punon dhe asaj që nuk është pjesë e fushatave tuaja të marketingut në median sociale.

Këto metrikë mund t’ju tregojnë se çfarë lloji i përmbajtjes funksionon mirë me audiencën tuaj, çfarë po ndahet dhe pëlqehet, dhe çfarë duhet të vazhdoni të përqendroheni në prodhim. Nëse po bëni promovime ose gara, mund të gjurmoni popullaritetin e këtyre aktiviteteve për të parë nëse ata po marrin një kthim në kohën dhe përpjekjen që po vendosni.

Shtojcë Easy Metrics Pro Pro WordPress

Easy Social Metrics Pro është një shtojcë mbresëlënëse WordPress që ju mundëson të ndiqni performancën tuaj të mediave sociale nga pulti juaj WordPress. Social Metrics Pro ju ndihmon të kuptoni se ku ju kryesisht varet audienca, duke ju kursyer kohë duke ju mundësuar të përqendroheni në platformat më të njohura, dhe më pak të tjerët. Duke ndjekur prezencën tuaj të mediave sociale me kalimin e kohës, gjithashtu mund të shihni nëse strategjia juaj e marketingut po funksionon në një afat të gjatë apo nëse ka nevojë për një rregullim.

Përmirësoni numrat e referencave duke ndërtuar marrëdhënie

Referencat nga faqet e internetit të tjera janë një mënyrë e shkëlqyeshme për të fituar trafik pasi do të nënkuptojë më shumë se sa ka gjasa që shikuesit tashmë kanë një interes për ngrohtë ose industrinë tuaj. Kontrolloni matjet tuaja për të parë se nga cilat shikues të faqeve vijnë nga atëherë ndërtoni marrëdhënie me ta. Marrëdhëniet e forta me të tjerët në fushën tuaj mund të rrisin profilin tuaj në internet, të promovojnë markën tuaj dhe të rrisin trafikun në faqen tuaj.

Kontrolloni vendndodhjen fizike të audiencës tuaj

Vendndodhja e vizitorëve

Në varësi të biznesit tuaj, vendndodhja mund të jetë e rëndësishme. Nëse keni një biznes me tulla dhe llaç që dëshironi të tërheqni klientë të rregullt vendas, njerëzit që shikojnë faqen tuaj nga ana tjetër e botës janë të këndshme, por mbase jo ato që ju nevojiten biznesi juaj. Analitika juaj ju lejon të kontrolloni se po tërheqni audiencën e duhur me përmbajtjen dhe promovimin tuaj.

Nëse dëshironi të tërheqni klientë lokalë, atëherë bëni faqen tuaj dhe veçanërisht blogun tuaj të rëndësishëm për vendndodhjen tuaj. Shkruani për atë që po ndodh në zonën tuaj lokale. Drejtoni konkurset për njerëzit në dyqan dhe publikojeni në internet. Nuk ka asgjë të keqe në tërheqjen e një audiencë më të gjerë, por t’i bësh njerëzit në afërsinë tënde të përparësisë.

Kuptoni se çfarë po ndikon në normat tuaja të fryrjes

Shkalla e fryrje e Google Analytics

Shpesh është e vështirë të punosh saktësisht se çfarë po i bën njerëzit të lënë faqen tuaj të internetit. Analizimi i metodave tuaja mund të ndihmojë në krijimin e një ideje se ku po lejon faqja juaj e internetit.

Si të ulni çmimet e fryrjes në postimet në blog

Shkalla e fryrjes shpesh është e lartë në postimet në blog që i përgjigjen një pyetjeje ‘si për të’. Kjo lehtë mund të shpjegohet, pasi njerëzit kanë ardhur në post posaçërisht për të marrë një përgjigje për një pyetje. Pasi të kenë kënaqur pyetjen e tyre, ata largohen.

Nëse kjo është rasti me blogun tuaj, duhet të provoni ta ekuilibroni këtë problem duke shtuar “thirrje për veprim”. Lidhje me artikuj dhe promovime të tjera në faqen tuaj të internetit ose një ofertë falas në këmbim të një email është një mënyrë e shkëlqyer që inkurajoni vizitorët të eksplorojnë faqen tuaj më tej.

Farë mund të shkaktojë nivele të larta të fryrjes në Faqe?

Shkalla e lartë e fryrjes në faqen tuaj është pothuajse gjithmonë një gjë e keqe. Nëse kjo është rasti kur faqja juaj shikoni me kujdes analitikët për t’ju ndihmuar të përcaktoni pse njerëzit po largohen nga faqja juaj pa e parë atë parë.

Së pari, hidhni një sy në gjatësinë e kohës që njerëzit po qëndrojnë në faqen tuaj. Nëse njerëzit janë larguar pas vetëm disa sekondash, kjo ndoshta është për shkak të faqes suaj që ka kohë të ngadaltë të ngarkesës, duke mos qenë e përgjegjshme për celular, ose duke u prishur në një farë mënyre. Koha për tu rregulluar!

Po sikur njerëzit të qëndrojnë më gjatë se 5 sekonda, por pastaj të mos klikojnë në një faqe tjetër? Në këtë rast ka të ngjarë të tjera probleme, të cilat nuk do të jenë një zgjidhje kaq e shpejtë. Me shumë mundësi do të ketë çështje me hartimin dhe përdorshmërinë e faqes, ose përmbajtja nuk është aq interesante. Sidoqoftë, përsëri kontrolloni nëse faqja është plotësisht e përgjegjshme.

Faqet e faqeve duhet të jenë të qarta, koncize dhe vizitorët duhet të “ju heqin” brenda 5 sekondave nga ulja në faqen tuaj. A është e qartë se çfarë është biznesi juaj dhe çfarë ju ofroni? Mos përdorni shumë tekst dhe zhargon në faqen tuaj, thjesht mbajeni të thjeshtë. Dizajni i faqes fillestare duhet të jetë i pastër dhe i thjeshtë për të lundruar, duke u treguar vizitorëve se ku duhet të shkojnë tjetër. Përdorni disa thirrje për veprime, por jo shumë, nuk dëshironi ta mposhtni dhe ngatërroni audiencën tuaj.

Analizimi i faqeve individuale

Faqet Popullore të Google Analytics

Analitika e Google përmban shumë informacione për secilën faqe të uebfaqes suaj të WordPress. Kjo ju ndihmon të shikoni në thellësi se çfarë po bën audienca juaj në faqen tuaj të internetit dhe të kuptoni se si mund ta përmirësoni faqen tuaj për të ruajtur dhe rritur audiencën tuaj.

Faqet kryesore të uljes

Shikoni ku njerëzit po arrijnë në faqen tuaj dhe identifikoni faqet tuaja të larta të uljes. Njohja me këtë mund t’ju ndihmojë në dy mënyra:

  1. Krijoni më shumë përmbajtje si kjo pasi që padyshim që tërheq njerëzit.
  2. Ju dëshironi që vizitorët që vijnë të qëndrojnë në faqen tuaj, kështu që siguroni përmbajtje cilësore në këto faqe me disa “thirrje për veprim”. Kjo i inkurajon njerëzit të qëndrojnë në faqen tuaj të internetit dhe rrit mundësinë e shitjeve ose shitjeve.

Pamjet e faqeve kryesore

Pamjet e faqeve më të larta tregojnë se cila përmbajtje është më e popullarizuara dhe për çfarë interesohet audienca juaj. Ky është informacion me të vërtetë i rëndësishëm pasi ju ndihmon të kuptoni se çfarë lloji të përmbajtjes po angazhon audiencën tuaj. Isshtë gjithashtu aty ku duhet të vendosni lidhje dhe promovime për të inkurajuar shitjet ose mbledhjen e adresave të postës elektronike.

Mos harroni gjithashtu të kontrolloni metrics tuaj të mediave sociale, si dhe të shihni se çfarë është ndarë. Kjo do t’ju japë një pasqyrë të mirë se cilat lloje të përmbajtjes tuaj janë të njohura në mediat sociale.

Dalja nga faqet

Për tu renditur si një faqe dalje në analitikën tuaj, njerëzit duhet të kenë shikuar më shumë se një faqe të faqes tuaj të internetit. Këta janë njerëz që po tregojnë një lloj interesi në faqen tuaj dhe përmbajtjen, kështu që mund të jenë vizitorë ose klientë të mundshëm që kthehen.

Shtë në rregull nëse mund të shihni se njerëzit po largohen nga faqja juaj në internet nga faqja juaj e kontaktit, forma e kontaktit ose një formë porosie. Ajo që nuk dëshironi është metrika që tregon shikuesit që largohen nga faqja kryesore ose më keq, gjatë arkëtimit para se të përfundojnë një blerje. Nëse ky është rasti, ju duhet të rishikoni procesin e arkëtimit për t’u siguruar që është i qetë, miqësor dhe nuk do të zgjasë shumë.

Vizitorët që kthehen

Ju dëshironi të gjurmoni numrin e vizitorëve që kthehen për të parë nëse kjo rritet me kalimin e kohës. Vizitorët që kthehen janë të rëndësishëm pasi këta janë ata që kanë një interes real në kamare tuaj dhe kanë më shumë të ngjarë të bëhen klientë. Nëse numri juaj i vizitorëve që kthehen është i ulët, atëherë më shumë se sa ka të ngjarë të keni nevojë për të përmirësuar përmbajtjen tuaj. Bëni atë më interesante në mënyrë që njerëzit të duan të kthehen dhe të lexojnë më shumë.

Shikoni tarifat tuaja të konvertimit

Me sa duket metrika më e rëndësishme për të ndjekur, shkalla e konvertimit ju tregon nëse faqja juaj po e arrin qëllimin e saj kryesor. A po bën audienca juaj atë që dëshironi? Kjo mund të jetë mbledhja e postave elektronike, rritja e anëtarësisë, ose shitja e produkteve.

Nëse normat e konvertimit tuaj janë të ulta, por trafiku në faqen tuaj është i lartë kjo mund të tregojë një numër gjërash. Ose po tërheqni llojin e gabuar të audiencës ose faqja juaj e internetit nuk është mjaft e mirë. Kjo mund të përfshijë përmbajtje të dobët, jo thirrje të mjaftueshme për veprim ose një faqe në internet të papërdorshme. Në këtë rast, është koha të përqëndrohemi në përmirësimin e niveleve të konvertimit.

Mendimet përfundimtare

Edhe pse analizimi i të dhënave të faqes suaj fillimisht mund të marrë kohë, pasi të kuptoni se çfarë të kërkoni për të bëhet më e lehtë dhe më e shpejtë. Më e rëndësishmja, duke kuptuar se si bashkëvepron audienca juaj me faqen tuaj, ju mund të bëni përmirësimet e nevojshme për të inkurajuar vizitorët që kthehen, të tërheqin të rinj, dhe në fund të mundësoni që faqja juaj të konvertohet kundër qëllimeve të saj.

Whatfarë po ju ndalon të gërmoni më shumë detaje në analizat dhe metodat tuaja të vizitorëve? Ju lutemi ndani mendimet tuaja në komentet më poshtë.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map