Pse dhe si ta përmirësoni kërkimin e brendshëm të WordPress-it tuaj

Le të përballemi me fakte. Mundësitë e kërkimit të faqes WordPress nuk janë aq të mira sa mund të ishin. Nga kthimi i rezultateve që nuk janë të renditura sipas rëndësisë së tyre, duke mos pasur aftësinë për të kërkuar skedarë të ngarkuar ose dështimi për të gjetur përmbajtje që përputhen, është e drejtë të thuhet se ka vend për përmirësime.


Kështu që ndërsa mund të prisni për një azhurnim të ardhshëm në programin tonë të preferuar të botimit për ta zgjidhur këtë, ju gjithashtu mund të korrigjoni çështjen sot. Duke instaluar një prej shtojcave të përshtatshme që janë krijuar për të përmirësuar mjetin thelbësor të kërkimit të faqes WordPress, ju mund t’i jepni këtij elementi të faqes tuaj të internetit një nxitje të performancës shumë të nevojshme.

Nëse nuk po u jepni vizitorëve tuaj mundësinë e kërkimit të përmbajtjes së faqes tuaj të internetit për të gjetur më shumë nga ato që kërkojnë, ose nuk jeni të kënaqur me punën e zgjidhjes aktuale të kërkimit të faqes tuaj, atëherë lexoni për të marrë një më të mirë të kuptuarit e përfitimeve të shtimit të një veçori të efektshme të kërkimit të faqes së brendshme në faqen tuaj të internetit, e ndjekur nga disa sugjerime të shtojcave që mund t’ju ndihmojnë ta bëni këtë.

Përfitimet e sigurimit të një mjeti efektiv të kërkimit të brendshëm në sit

Përfitimet e sigurimit të një mjeti efektiv të kërkimit të brendshëm në sit

Ju mund të keni vendosur të mos përfshini një mjet të kërkimit të faqes në faqen tuaj të internetit, ose ndoshta nuk jeni të sigurt për përfitimet e azhurnimit të kësaj veçorie të faqes tuaj. Nëse po, lexoni më tej për të zbuluar pse duhet të përqendroheni në ofrimin e një mjeti efektiv të kërkimit të faqes për lexuesit tuaj.

Rritja e pamjeve të faqeve dhe koha në metrikat e faqes

Duke e bërë më të lehtë për vizitorët tuaj të gjejnë më shumë nga përmbajtja për të cilën janë të interesuar në uebfaqen tuaj, mund t’i mbani ato për më gjatë. Rritja e pamjeve të faqeve dhe koha në vend për secilin vizitor janë thuhet faktorët e rangimit që Google merr parasysh kur vendos se ku do të rendisë një sit në rezultatet e motorit të tij të kërkimit.

Sasia mesatare e kohës së kaluar në sitin tuaj për çdo vizitor, tregon një tregues të mirë për motorët e kërkimit të nivelit të cilësisë së faqes tuaj, me më shumë kohë që sugjerojnë një sit me cilësi më të lartë. Prandaj, ka kuptim të bëjmë gjithçka që mundesh për të inkurajuar vizitorët tuaj të rrinë rreth e gjatë, dhe mundësimi i kërkimit në sit mund të jetë një mënyrë për ta bërë këtë.

Mimet më të mira të konvertimit të qëllimit

Ky përfitim vijon nga ai i fundit, meqenëse sa më gjatë që një vizitor të mbetet në faqen tuaj, aq më të mëdha janë shanset që ata të shndërrohen në një nga qëllimet tuaja..

Sa më shumë faqe të shikojnë në faqen tuaj, aq më shumë thirrje për veprim do të shohin. Nëse keni eksperimentuar me testimin e ndarjes për të krahasuar thirrje të shumta në variacione veprimi, duke përfshirë dizajne dhe oferta unike, atëherë ndërsa vizitorët tuaj kërkojnë dhe gjejnë më shumë nga përmbajtja juaj, ata do të ekspozohen ndaj më shumë mundësi për t’u bashkuar me listën tuaj të postës, bëhen një anëtar (ne rekomandojmë këto shtesa të anëtarësimit në WordPress), ose të bëni një blerje.

Një burim i gjeneruar nga përdoruesit e Blog Post Ide

Meqenëse Google ndaloi ndarjen e cilat fjalët kyçe dhe termat e kërkimit i çoi vizitorët tuaj në faqen tuaj të internetit nga motori i kërkimit të tyre, një burim i vlefshëm frymëzimi nuk është më në dispozicion për ju. Sidoqoftë, duke mundësuar kërkimin e faqes në faqen tuaj të internetit, ju mund të fitoni qasje në një grup të ngjashëm të të dhënave.

Duke ekzaminuar fjalët kyçe që vizitorët tuaj po përdorin për të kërkuar përmbajtje në faqen tuaj të internetit, ju menjëherë merrni një listë të krijuar nga përdoruesit e ideve të përmbajtjes për blogun tuaj. Ndërsa disa nga termat që vizitorët tuaj po kërkojnë do t’i çojnë ata drejtpërdrejt në një artikull përkatës në faqen tuaj të internetit, fjalë kyçe të tjerë mund të mos jenë.

Kjo listë pastaj ju jep një burim frymëzimi, duke siguruar ide se cilat tema duhet të mbulojnë tjetër në blogun tuaj, mbështetur nga prova se ekziston një treg për të. Shumë prej shtojcave të kërkimit që do të mbulojmë më poshtë ju japin qasje në këto të dhëna, duke ju dhënë një arsye tjetër për të përmirësuar karakteristikën e brendshme të kërkimit të faqes së faqes tuaj..

Nëse ndonjëherë keni vështirësi të krijoni ide për postin tuaj, atëherë ky përfitim mund të jetë arsyeja numër për të mundësuar kërkimin e faqes në faqen tuaj të internetit.

Përvoja e Përmirësuar e Përdoruesit

Më në fund, mundësimi i kërkimit të faqes për faqen tuaj të internetit mund të përmirësojë përvojën e përgjithshme të përdoruesit. Jo vetëm që një mjet i efektshëm i kërkimit të faqes do të kthejë rezultate më të rëndësishme, por shtimi i kësaj veçorie në faqen tuaj mund të ndihmojë të apeloni më shumë te segmenti i vizitorëve tuaj që preferojnë të kërkojnë, sesa të bashkëveprojnë me menutë navigacion.

Plugins për Kërkim të Faqes në WordPress Falas dhe Premium

Tani që e dini pse duhet të mendoni për përmirësimin e funksionalitetit të kërkimit të uebfaqes suaj të WordPress, është koha të hidhni një vështrim se si mund të veproni kështu. Fatmirësisht ekziston një pjesë e vogël e programeve falas dhe komerciale që mund t’i ktheni në mënyrë që ta bëni kërkimin e faqes tuaj WordPress më efektive.

Relevanssi

Relevanssi

Relevanssi është në dispozicion në të dy versionet falas dhe komercial, duke ju dhënë një shans të provoni kërkime të zgjeruara në faqen tuaj të WordPress pa shpenzuar asnjë qindarkë. Sapo shtojca të jetë aktive në faqen tuaj, vizitorët tuaj do të kenë një kohë më të lehtë për të gjetur atë që kërkojnë – ose të paktën duke ditur se kanë bërë gjithçka munden për të gjetur përmbajtjen që kërkojnë.

Disa nga veçoritë e kësaj shtojce kërkimi përfshijnë: rezultatet e kërkimit të renditura sipas rëndësisë në vend se datës, përputhjes së fuzive, kërkimit të dokumenteve, kërkimit të frazave dhe aftësisë për të kërkuar përmes komenteve. Dhe nëse vendosni të azhurnoni versionin premium të Relevanssi, mund të filloni të përdorni veçori të tilla si: kërkimi i profilit të përdoruesit, sugjerimet e kërkimit dhe peshimi i përmbajtjes për të ndikuar në rezultatet e kërkimit.

Kërkoni gjithçka

Kërkoni gjithçka

Kërko Gjithçka është një tjetër mundësi falas. Sidoqoftë, duhet të rrëfej se është një opsion që nuk e kam përdorur gjerësisht. Edhe pse me mbi 80,000 instalime aktive dhe një vlerësim 4,3 nga 5 yje, sigurisht që ia vlen të përmendet.

Me Kërkimin Everythingdo gjë e instaluar në faqen tuaj, vizitorët tuaj mund të kërkojnë fjalë për fjalë gjithçka. Si dhe postime dhe faqe, kjo përfshin: fragmente, bashkëngjitje, komente, etiketa dhe fusha me porosi. Sidoqoftë, megjithëse cilësimet e shtojcës, ju lehtë mund të përjashtoni artikujt nga rezultatet dhe të konfiguroni saktësisht se si do të funksionojë në faqen tuaj.

SearchWP

SearchWP

SearchWP është një opsion i vetëm premium. Sidoqoftë, nëse jeni serioz në lidhje me përmirësimin e aftësive të kërkimit të faqes WordPress dhe korrjes së të gjitha shpërblimeve që lidhen me këtë, atëherë patjetër që duhet ta konsideroni këtë shtojcë. Unë e kam përdorur vetë për një kohë tani në blogun tim, dhe megjithë nivelet relativisht të ulëta të trafikut që ai merr, statistikat e kërkimit tregojnë se ai ka ndihmuar vizitorët e mi të gjejnë përmbajtjen që ata kërkojnë kur kryejnë një kërkim.

Pas instalimit të SearchWP në faqen tuaj, shtojca është gati të shkojë, menjëherë jashtë kutisë. Sidoqoftë, ai përfshin disa cilësime mjaft të hollësishme që ju lejojnë të konfiguroni saktësisht se si funksionon. Kjo përfshin: caktimin e peshimit pas postit, zgjedhjen e përmbajtjes së indeksuar, dhe shumë më tepër.

Shtojca përfshin gjithashtu një veçori të kërkimit të drejtpërdrejtë, duke e bërë më të lehtë për vizitorët tuaj të kryejnë kërkime që kanë më shumë të ngjarë të kthejnë rezultatet që ata kërkojnë. SearchWP ka aftësinë të indeksojë çdo skedar PDF që janë pjesë e faqes tuaj, duke e bërë atë një mjet të shkëlqyeshëm për të lejuar vizitorët tuaj të kërkojnë gjithçka që keni për të ofruar.

përfundim

Ndërsa mund të preferoni të shfletoni një grup menutë të rregullt, e vërteta është, disa nga vizitorët tuaj preferojnë të kërkojnë faqen tuaj dhe dëshirojnë të kenë qasje në përmbajtjen që po kërkojnë tani. Për gjeneratën e sjellë me qasje të menjëhershme në përmbajtje, të siguruar nga motorët e kërkimit si Google, duke mos arritur të shtoni një mjet efektiv të kërkimit në uebfaqen tuaj të WordPress mund të bëjë që faqja juaj të duket e vjetëruar dhe jo miqësore.

Fatmirësisht, duke zgjedhur një prej shtojcave të kërkimit falas ose premium të disponueshëm për WordPress, mund ta shtoni me lehtësi këtë veçori në faqen tuaj të internetit sot. Cilat janë mendimet tuaja për kërkimin në sit? A duhet që të gjitha faqet e internetit të kenë një mjet pune kërkimi? Ju lutemi ndani sugjerimet tuaja në komentet më poshtë.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map