Rregulloni zonën tuaj të administratorit të WordPress me markë të markës së bardhë

  1. 1. Leximi aktual: Rregulloni zonën tuaj të administratorit të WordPress me markë të markës së bardhë
  2. 2. Si të Rregulloni Ndërfaqen e Përdoruesit të Administratorit WordPress

Të gjithë janë të njohur me ndërfaqen e administratorit të WordPress. Në dhjetor, asaj iu dha a dizajn i ri modern. Skema e ngjyrave u përmirësua, megjithatë skema e përgjithshme e ndërfaqes nuk ka ndryshuar në shumë vite.


WordPress është e njohur për fleksibilitetin e saj për shkak të funksionalitetit që mund të ofrojnë shtojcat dhe temat. Fatkeqësisht, zona e administratorit nuk është fleksibël. Versioni thelbësor i WordPress nuk ju lejon të ndryshoni fushën e administratorit në mënyrë.

Sot, unë do të doja të ju jap një vështrim të shpejtë në një shtojcë fantastike me titull White Label Branding që ju lejon të ndryshoni zonën e administratorit siç e shihni të arsyeshme. Shtojca është e dobishme për markimin e faqeve të internetit për klientët dhe heqjen e menutë që nuk janë të nevojshme.

Branding White Label ofron qindra mundësi të personalizimit. Opsionet ndahen në pesë seksione kryesore: Branding, Navigation, Login, Skemat e ngjyrave dhe menaxheri i roleve.

e quajtur

Branding zonën tuaj të administratorit është një mënyrë e shkëlqyeshme për të dalluar faqet tuaja të internetit dhe ngritjen e profilit tuaj si për klientët ashtu edhe për stafin. Shtojca ju lejon të ndryshoni favicon tuaj të administratorit, të ndryshoni logon e kokës dhe të ndryshoni logon e këmbëve tuaja. Mesazhet e WordPress dhe opsionet e ndihmës gjithashtu mund të çaktivizohen nga kjo zonë.

Opsionet e markës

Adresa e emailit dhe emri që përdoret në postat elektronike të njoftimit mund të konfigurohen. Mesazhet mund të shtohen gjithashtu në pultin publik dhe për pultin e redaktuesve dhe administratorëve.

Widgets default mund të çaktivizohen nga pultet. Ky është një mundësi e dobishme pasi pulti shpesh mund të ketë përdorues të mbushur me njerëz dhe të mposhtur.

Opsionet e markës

lundrim

Marka e Bardhë Etiketimi ju lejon të hiqni (lexoni: fshihni) menutë e nivelit të lartë dhe nën menutë nga menyja juaj kryesore e administratorit të WordPress (d.m.th. menuja në anën e majtë të faqes). Kjo është e dobishme nëse po krijoni një faqe në internet për një mik apo klient që nuk është me përvojë me WordPress. Për shembull, mund të hiqni lidhjet e menusë Paraqitja dhe Cilësimet për përdoruesit e rishtar, në mënyrë që cilësimet e rëndësishme të konfigurimit të mos ndryshohen.

Opsionet e lundrimit

Shirita administratori i WordPress (d.m.th. menuja në krye të faqes) gjithashtu mund të fshihet. Përndryshe, ju mund të hiqni sende specifike nga shirita administratori.

Opsionet e lundrimit

hyrje

Faqja e hyrjes dhe forma e hyrjes mund të personalizohen në zonën e cilësimeve. Ju mund të ndryshoni logon e hyrjes dhe skemën e ngjyrave që përdoren në faqen e hyrjes. Forma më pas mund të pozicionohet në faqe duke përdorur një bosht horizontal dhe vertikal.

Opsionet e hyrjes

Ka shumë mundësi opsionesh të personalizimit. Ju mund të ndryshoni ngjyrat e çdo etikete, fushë dhe kufiri. Rrezja e formës gjithashtu mund të ndryshohet.

Numri i madh i opsioneve të konfigurimit në dispozicion nuk do të përdoret nga shumica e përdoruesve të WordPress; megjithatë ata janë atje për ata prej jush që kanë nevojë për të.

Opsionet e hyrjes

Nëse nuk ju pëlqen forma e paracaktuar e hyrjes, mund ta zëvendësoni plotësisht me tuajin duke përdorur HTML dhe CSS. Ekziston gjithashtu një mundësi për të rezervuar cilësimet e shabllonit.

Opsionet e hyrjes

Skema e ngjyrave

WordPress 3.8 prezantoi tetë skema të reja të ngjyrave të administratorit. Ky ishte një ndryshim i bukur nga opsionet blu dhe gri që ishin në dispozicion më parë.

Skemat e ngjyrave të markës së markës së bardhë

Secila prej këtyre skemave të reja të ngjyrave mund të zgjidhet si bazë për skemën tuaj të ngjyrave në Branding Label Branding. Ju mund të rregulloni ngjyrën kryesore, ngjyrën e lidhjes dhe ngjyrën që shfaqet kur dikush rri pezull mbi një artikull.

Opsionet e skemës së ngjyrave

Cilësimet e skemës së ngjyrave mund të mbështeten dhe ekziston një mundësi për të ngarkuar edhe setin tuaj të ikonave.

Opsionet e skemës së ngjyrave

Menaxheri i roleve

Branding Label White përfshin gjithashtu një menaxher të plotë të rolit dhe aftësive. Ky funksionalitet nuk aktivizohet si parazgjedhje. Ju duhet ta aktivizoni atë në zonën e opsioneve. Pasi të aktivizohet, mund të aktivizoni ose çaktivizoni çdo cilësim të lejes për grupet e përdoruesve. Lejet gjithashtu mund të konfigurohen në një përdorues nga baza e përdoruesit.

Një nga karakteristikat më të mira të menaxherit të roleve është aftësia për të çaktivizuar plotësisht zonën e administratorit të WordPress për një grup përdorues dhe pastaj t’i ridrejtoni ato në një faqe tjetër. Për shembull, nëse nuk doni që komentatorët të shikojnë zonën e administratorit, mund të çaktivizoni zonën e administratorit për grupin e përdoruesve të pajtimtarëve dhe t’i ridrejtoni ato përsëri në faqen tuaj kryesore..

Opsionet e menaxherit për role

Opsione

Faqja e opsioneve të shtojcave ju lejon të aktivizoni ose çaktivizoni funksionalitetin specifik të shtojcave siç janë menaxheri i roleve dhe markimi i postës elektronike.

Faqja e opsioneve

Fatmirësisht, shtojca ka një sistem të shkëlqyeshëm importi dhe eksporti. Kjo ju lejon të kopjoni çdo aspekt të cilësimeve të konfigurimit të administratorit tuaj dhe t’i eksportoni ato në faqet e internetit të tjera në mënyrë që të gjithë faqet e internetit të vendosen në të njëjtën mënyrë.

Dizajnuesit e faqes në internet gjithashtu mund të përdorin opsionin e eksportit për të krijuar modele të ndryshme konfigurimi për klientët. Për shembull, mund të konfiguroni një konfigurim për përdoruesit e rishtar, një tjetër për përdoruesit që janë të njohur me WordPress etj. Kjo do t’ju shpëtojë nga konfigurimi i ndërfaqes së administratorit çdo herë.

Faqja e opsioneve

Mendimet përfundimtare

Kam përdorur shumë shtesa të personalizuara të administratorit të WordPress në të kaluarën. Shumica ju lejojnë të bëni personalizime të thjeshta siç është ndryshimi i logos së formës së hyrjes dhe ndryshimi i skemës së ngjyrave të zonës së administratorit. Markë e Bardhë Etiketa është e ndryshme në këtë drejtim. Kjo ju lejon të rregulloni çdo aspekt të ndërfaqes së administratorit. Unë nuk mund të mendoj për ndonjë shtojcë tjetër që ju jep atë nivelin e kontrollit të zonës së administratorit.

Shtojca paketohet për 25 dollarë nga CodeCanyon. Fillimisht u lëshua në fund të vitit 2010, por ende azhurnohet rregullisht edhe sot e kësaj dite. Nëse po krijoni uebfaqe për miqtë ose klientët, ju rekomandoj të kontrolloni Branding White Label, pasi kjo ju jep kontroll të plotë mbi atë që njerëzit mund të shohin dhe bëjnë brenda zonës së administratorit të WordPress. Shtojca është gjithashtu e dobishme për ata prej jush që duan të rregullojnë menunë e tyre të administratorit dhe të heqin menutë (pasi çdo zhvillues i programeve të pluginit sot duket se insiston të shtojë menunë e tyre në nivelin më të lartë!).

Mësoni më shumë rreth Shtojcës WordPress për Branding Label White.

Nëse i drejtoni të gjitha faqet e internetit të vetme në mënyrë të vetme, por ende dëshironi të shtoni markën në formën tuaj të hyrjes dhe zonën e administratorit, ju rekomandoj të përdorni Rregulloje Admin në vend të kësaj. Toshtë falas për t’u shkarkuar dhe kërkon vetëm një minutë për të konfiguruar.

Shpresoj që ju ka pëlqyer ky përmbledhje. Nëse keni ndonjë pyetje në lidhje me shtojcën, ju lutem mos ngurroni të pyesni në fushën e komenteve.

Paç fat,
Kevin

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map