Si dhe pse të shtoni një lëvizje të pafund në Blogun tuaj në WordPress

Si të shtoni një lëvizje të pafund në blogun tuaj në WordPress

Rrotullimi i pafund është një mënyrë efektive për t’i mbajtur vizitorët të angazhuar dhe aktivë në faqen tuaj të internetit në WordPress. Rrotullimi i pafund i lejon audiencës tuaj qasje të shpejtë dhe të lehtë në sasi të pakufizuar informacioni. Kjo krijon një përvojë pozitive të përdoruesit dhe mund të ndihmojë në zgjatjen e kohës që ata kalojnë duke lexuar përmbajtjen tuaj dhe duke eksploruar faqen tuaj. Sidoqoftë, së bashku me përfitimet e rrotullimit të pafund, mund të shfaqen edhe disa probleme.


Ky artikull do t’ju mundësojë të kuptoni të mirat dhe të këqijat e lëvizjes së pafund, dhe t’ju ndihmojnë të vendosni nëse duhet ta përdorni atë në faqen tuaj të internetit në WordPress. Ne pastaj do të diskutojmë se si ta vendosim atë duke përdorur modulin Jetpack, Scroll Infinite.

Whatfarë është lëvizja e pafund?

Rrotullimi i pafund do të thotë mjaft thjesht që një përdorues mund të vazhdojë të lëvizë pafundësisht. Në vend që një lexues të arrijë në fund të një faqe në internet dhe të klikojë në një të re, lëvizja e pafund mundëson që grupi tjetër i informacionit të mbajë vetëm ngarkimin. Kjo do të thotë që vizitorët kurrë nuk duhet të presin për të ngarkuar një faqe të re, përmbajtja thjesht do të rrjedhë vazhdimisht ndërsa lëvizin poshtë. Kjo mund të përfshijë postimin tjetër në blogun tuaj ose më shumë artikuj nga galeria juaj.

Edhe pse mund të jetë jashtëzakonisht efektive, lëvizja e pafund nuk është për të gjithë. Para se të bëni kaloni, vlen së pari të merrni parasysh audiencën tuaj, si dhe llojin e faqes që drejtoni, për të parë nëse të dy janë të pajtueshëm.

Kush është duke përdorur lëvizjen pafund?

Pinterest

Përkrahësit e mëdhenj të lëvizjes së pafund janë padyshim faqet e mediave sociale. Të gjithë Instagram, Pinterest, Facebook dhe Twitter përdorin një lëvizje të pafundme për burimet e tyre. Kjo do të thotë se shumica e popullsisë në internet do të ketë përdorur një lëvizje të pafund në një moment.

BuzzFeed

Sidoqoftë, lëvizja e pafundme nuk është e kufizuar në mediat sociale. BuzzFeed dhe Mashable kanë integruar gjithashtu me sukses lëvizjen e pafund, kështu që kjo nuk është një veçori që duhet të kufizohet vetëm në tweet dhe kunjat. Nëse keni një sit me përmbajtje të rëndë, ose blog që azhurnohet vazhdimisht me informacion të ri për audiencën tuaj të lëvizë, atëherë lëvizni pafund, ndoshta vetëm atë që ju nevojitet faqja juaj.

Përfitimet e lëvizjes së pafund

Ka përfitime të shumta nga përdorimi i lëvizjes së pafund. Rrotullimi i pafund u jep vizitorëve qasje të shpejtë dhe të lehtë në informacionet në faqen tuaj. Extremelyshtë jashtëzakonisht e lehtë për t’u përdorur dhe ka një cilësi Addictive që tërheq lexuesit dhe i inkurajon ata të përfshihen me përmbajtjen tuaj.

Rrit kohën e kaluar të vizitorëve në sit

Një nga mirat kryesore të lëvizjes së pafund është që i mban njerëzit në faqen tuaj për më gjatë. Duke mos pasur zgjedhjen nëse do të ngarkojnë një faqe të dytë ose të tretë, shikuesit thjesht vazhdojnë të lëvizin. Dhe siç e dimë, vizitorët më të gjatë qëndrojnë në faqen tuaj, aq më shumë të ngjarë që ata të kthehen kundër qëllimeve tuaja, qoftë duke hyrë në adresën e tyre të postës elektronike ose blerjen e një produkti.

Përmirëson Përvojën e Përdoruesit

Përdorimi i lëvizjes së pafund përmirëson shumë përvojën për përdoruesit në faqen tuaj. Ndërsa informacioni i ri ngarkon sa herë që lexuesi bën sipër fundit të faqes, përmbajtja shfaqet shpejt dhe pa probleme. Kjo rezulton që audienca juaj të mos ketë ndonjë vendim, të klikojë ndonjë buton ose të presë për të ngarkuar një faqe. Përsëri, kjo i mban vizitorët në faqen tuaj për më gjatë, si dhe ndihmon në rritjen e numrit të vizitorëve që kthehen.

Mobile Friendly

Rrotullimi i pafund është gjithashtu veçanërisht miqësor me celularin. Pa butona minutë që duhen shtypur, përdoruesit mund të lëvizin në ekranet e tyre të prekjes, pa u shpërqendruar. Qasja e shpejtë dhe lehtësia e përdorimit është tërheqëse për shumicën, duke inkurajuar vizitorët që të shpeshtë faqen tuaj rregullisht.

Kur nuk duhet të përdorni një lëvizje pafund?

Rrotullimi i pafund nuk është i përshtatshëm për të gjithë dhe çdo uebfaqe. Pra, kur nuk duhet të përdorni një lëvizje të pafund?

A do ta pëlqejë audienca juaj?

Ekzistojnë disa probleme që lidhen me lëvizjen e pafund të përmendura në internet, por këto shpesh mund të jenë disi të vjetruara. Ankesat e zakonshme kundër lëvizjes së pafund përfshijnë; shikuesit duke u çorientuar, sasia e madhe e lëvizjeve të pafundme të të dhënave tregon vizitorë dërrmues, ose lexuesit që nuk janë në gjendje të zhvendosin përmbajtjen pasi ta kenë kaluar atë.

Edhe pse këto mund të kenë qenë fillimisht ankesa të vërteta, pasi lëvizja e pafund tani përdoret kaq gjerësisht në të gjithë median sociale, publiku i gjerë është aklimatizuar për të. Pra, mos lejoni që këto kritika t’ju bëjnë të prezantoni dhe provoni një lëvizje të pafund në faqen tuaj.

Sidoqoftë, ia vlen të kihet parasysh se lëvizja e pafund është një zgjedhje personale. Disa vizitorë thjesht mund të preferojnë stilin e paginuar të ngarkimit të përmbajtjes në një faqe në të njëjtën kohë. Provoni dhe merrni një ndjenjë për audiencën tuaj për t’ju ndihmuar të kuptoni se si ata do t’i përgjigjen lëvizjes së pafund.

Nëse nuk jeni i sigurt, provoni të provoni një lëvizje të pafund në faqen tuaj për të vlerësuar reagimin. Monitoroni nga afër analizat tuaja për të kontrolluar kohën e kaluar në sit, normat e fryrjes, kthimin e numrave të vizitorëve dhe konvertimet. Kjo do t’ju ndihmojë të shihni nëse lëvizja e pafund është e popullarizuar me vizitorët tuaj dhe si po ndikon në punën e faqes tuaj.

A është faqja juaj e përshtatshme për të?

Një arsye më e mundshme për të mos përdorur një lëvizje të pafund është e lidhur me llojin e faqes që drejtoni. Jo të gjithë faqet e internetit i japin hua vetes të lëvizin pafund. Nëse faqja juaj e internetit ka një qëllim specifik, bazuar në audiencën tuaj që kryen një detyrë të veçantë, mund të jetë që lëvizja e pafundme nuk është për ju. Rrotullimi i pafund mund të shkëpusë audiencën tuaj, gjë që mund t’i parandalojë ata të kryejnë detyrën në dorë. Kjo në fund të fundit mund të ndalojë që faqja juaj të kthehet në drejtim të qëllimeve të saj.

Faqet e e-tregtisë kanë dëshmuar se nuk përputhen mirë me lëvizjen e pafund. Shtë zbuluar se megjithëse njerëzit kanë tendencë të shohin më shumë produkte në një dyqan online me lëvizje të pafund, ata priren të klikojnë më pak. Kjo mund të ndikojë në shitjet dhe kënaqësinë e klientit me faqen tuaj, duke çuar në mungesë fitimi dhe një vëllim më të ulët të klientëve që kthehen.

Shtë gjithashtu e rëndësishme të mbani mend se lëvizja e pafund funksionon më mirë në faqet që përmbajnë një sasi të madhe të përmbajtjes që postohet rregullisht. Nëse faqja juaj nuk është përmbajtje e rëndë, atëherë lëvizja e pafund mund të jetë e panevojshme.

Jetpack Infinite Scroll WordPress Plugin

Nëse keni vendosur të provoni një lëvizje të pafund, hapi tjetër është ta vendosni atë. Jetpack, nga ekipi i WordPress.com, ofron një seri programesh falas ose module siç njihen. Ndër këto është një Rrotull Pafund modul. Kjo shtojcë ju mundëson të aktivizoni një lëvizje të pafund në faqen tuaj të internetit në WordPress, kështu që postimet e ardhshme do të shfaqen automatikisht ndërsa lexuesi i afrohet fundit të faqes.

Vendosja e Lëvizjes së Pafund të Jetpack

Kjo shtojcë është jashtëzakonisht e shpejtë dhe e thjeshtë për tu konfiguruar. Së pari, instaloni Jetpack në faqen tuaj të internetit.

Jetpack

Pastaj nën Cilësimet e Jetpack, zgjidhni Paraqitja.

shfaqje

Shkoni poshtë për të lokalizuar Lëvizjen e Pafund, pastaj aktivizoni.

Shkoni Pafund Jetpack

Një pikë kryesore për të mbajtur mend kur vendosni këtë shtojcë është se funksionon vetëm me tema që kanë një mbështetje të pafundme lëvizjeje. Shumica e temave të fundit do të kenë tashmë këtë mbështetje të integruar, por nëse tema juaj nuk shqetësohet. Faqja e përkrahjes për lëvizje pafund jep udhëzime të hollësishme se si të shtoni mbështetje pafund për lëvizje në temën tuaj.

Pasi të keni aktivizuar modulin, lëvizja e pafund do të fillojë automatikisht punën në faqen tuaj. Shtatë postime të reja do të shfaqen në secilën ngarkesë të re, ndërsa një vizitor lëviz poshtë. Loaddo ngarkesë mund të shihet në Google Analytics si një pamje e re faqe. Kjo do t’ju ndihmojë të monitoroni analitikën tuaj.

Rregullimi i Funksionaliteteve të Scroll Infinit

CSS gjithashtu mund të përdoret për të ndryshuar funksionalitetet e Scroll Infinite nëse është e nevojshme. Udhëzimet se si ta bëjnë këtë mund të gjenden përsëri në faqen e Mbështetjes Shkoni Pafund.

Pra, çfarë duhet të konsideroni personalizimin?

Ndryshimi i Footer

Një kritikë e rrotullimit të pafund është se sepse lexuesit nuk arrijnë kurrë në fund të një faqe, ata kurrë nuk hyjnë në futboll. Rrotullimi i pafund i Jetpack vjen me një shtresë fikse, që futet pasi të lëvizni poshtë faqes.

Sidoqoftë, tabela standarde mund të mos i përshtatet modelit të faqes tuaj. Pamja e kësaj këmbeje mund të ndryshohet, ose mund të vendosni të mos e shtoni footer-in fare, në varësi të nevojave të faqes tuaj.

Shtoni një buton “Ngarko më shumë postime”

Infinite Scroll ofron një mundësi për të shtuar një buton ‘Ngarko më shumë postime’. Kjo lejon audiencën tuaj të vendosë nëse do të vazhdojë lëvizjen poshtë, e cila mund të jetë një medium i mirë midis lëvizjes së pafund dhe ngarkimit të një faqe në një kohë. Nëse nuk jeni të sigurt se si vizitorët tuaj do të reagojnë ndaj lëvizjes së pafund, kjo mund të jetë një mundësi e mirë për sitin tuaj.

Mendimet përfundimtare

Rrotullimi i pafund është një mënyrë e shkëlqyeshme për të angazhuar vizitorët tuaj, për t’u siguruar atyre një përvojë mbresëlënëse të përdoruesit dhe për të ndihmuar në rritjen e kohës që ata kalojnë në faqen tuaj.

Përdorimi i Jetpack për të vendosur një lëvizje të pafund në një uebfaqe të WordPress është i shpejtë dhe i lehtë, por tepër i efektshëm. Pasi të keni funksionuar dhe përdorni, përdorni Statistikat e sitit të Jetpack, për t’ju ndihmuar të gjurmoni analitikën tuaj dhe të monitoroni nëse lëvizja e pafundme po ndikon pozitivisht në performancën e faqes tuaj.

Whatfarë mendoni për lëvizjen e pafund? A do të shtoni një lëvizje të pafund në faqen tuaj të internetit WordPress? Ju lutemi na tregoni në komentet më poshtë.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map