Si të drejtoni faqen e internetit të WordPress tuaj dhe të përmirësoni përvojën e përdoruesit

Si të drejtoni faqen e internetit të WordPress tuaj dhe të përmirësoni përvojën e përdoruesit

Nuk ka asgjë më të bezdisshme sesa të hidhni një vështrim të parë në një faqe të re, dhe më pas duhet të luftoni për të arritur atje ku doni të shkoni. Për të gjetur përmbajtjen që ju po kërkoni. Ndërsa, për fat të mirë, ditët e faqeve pa fjalë, të ngarkuara me fjalë kyçe, pa masë, të dobishme të krijuara për të fituar para nga Adsense nuk shfaqen më në rezultatet e kërkimit aq shpesh sa dikur…


Shumë faqe në internet, veçanërisht ato më të vjetra me mijëra faqe përmbajtjesh, mund të jenë mjaft të vështira për të lundruar edhe me të gjithë strukturën dhe funksionalitetin e duhur. Kur nuk është aty, shpesh është më lehtë të godisni hapësirën e pasme dhe të ktheheni të pyesni Google se çfarë doni të dini, në vend që të qëndroni në faqen e internetit. Në këtë artikull, ne mbulojmë se si mund të drejtoni faqen tuaj të WordPress për të shmangur probleme të tilla, dhe të përmirësoni ndjeshëm përvojën tuaj të përdoruesit.

Përdorni Kategoritë në mënyrë korrekte

Mund të jetë joshëse të provosh të jesh origjinal, duke përdorur kategori marrëzi që marrin vetëm “të brendshmet”, ose thjesht le kategoritë të shtrihen pranë rrugës kur përqendrohesh në krijimin e përmbajtjes, por kategoritë e sakta e bëjnë shfletimin shumë më të këndshëm për si hera e parë, ashtu edhe vizitorët që kthehen.

Nëse kategoria është shumë e përgjithshme, ose thjesht tregon llojin e përmbajtjes, nuk ka asnjë mënyrë të vërtetë për vizitorët të gjejnë më shumë të njëjtën gjë nëse ju pëlqen pjesa juaj e parë e përmbajtjes … përveçse ndoshta shpesh shtojcat “postime të lidhura” të pasigurta.

Krijimi dhe shtimi i posteve në kategori me dorë pasi fakti mund të duket si një detyrë marramendëse, por në fund të fundit, ajo ndihmon në drejtimin e faqes suaj të internetit dhe përmirësimin e përvojës së përgjithshme të përdoruesit. Nëse i hidhni një vështrim kategorive tona këtu në WP Explorer, mund të shihni që ne i ndajmë qartë postimet tona në kategori që përputhen me çështjen aktuale të temës, duke e bërë shumë të lehtë të lexoni më shumë për një temë të veçantë për të cilën jeni të interesuar.

Zbatoni navigimin e qartë

Zbatoni navigimin e qartë

Kur faqja juaj fillon të rritet, dhe ju keni filluar të ofroni jo vetëm shërbime të shumta, por gjithashtu të keni një komunitet, është e rëndësishme të keni një navigim të qartë. Shumë blogerë zgjedhin një faqe “start këtu” që njohin lexuesin e herës së parë me atë që kanë të bëjnë me disa nga postimet e tyre më të mira për një temë të caktuar. Mund të funksionojë për disa lëndë, por të tjerët kanë shumë nën-tema që ajo të jetë me të vërtetë efektive. Nëse ky është rasti për temën e uebfaqes tuaj, një nga gjërat më të mira që mund të bëni është të vendosni navigimin që i lejon përdoruesit qasje të shpejtë në cilindo prej këtyre nënkategorive të përmbajtjes.

Një nga mënyrat më të lehta për ta rregulluar këtë, është kategorizimi i mirë dhe thjesht shtimi i një menuje që tregon kategoritë, ose shtimi i kategorive në shiritin anësor në faqet kur është e rëndësishme. Përsëri, nëse doni të shihni një shembull të kësaj, ju nuk duhet të shikoni më larg se kjo faqe interneti. Në të majtë duhet të shihni kategoritë tona këtu në WP Explorer, dhe është e vështirë të argumentoni me atë nivel të qartësisë. Në fund të sigurt, përdoruesit tuaj ndoshta mund të përdorin Google për të kërkuar përmbajtje specifike në faqen tuaj të internetit, por më shumë të ngjarë se jo, ata gjithashtu do të gjejnë rezultate edhe për konkurrentët tuaj, duke çuar në rrjedhje të pajtimtarëve dhe klientëve të mundshëm.

Keni dallim të qartë midis pjesëve të ndryshme të përmbajtjes

Pavarësisht nëse bëhet kjo duke ndryshuar ngjyrat e sfondit për një zonë të veçantë, përdorimin mjeshtëror të hapësirës së bardhë, përdorimin e kufijve qartë të dukshëm ose përdorimin e qartë të nën-titujve të titujve, është e rëndësishme që është e lehtë të tregoni përmbajtjen kryesore përveç, për shembull, sidebar. Nëse të gjitha bashkohen, përvoja e leximit do të bëhet e panevojshme e dhimbshme.

Nëse tema juaj vuan nga kind lloji i përzierjeve në shiritin anësor në sindromën e përmbajtjes kryesore ’dhe nuk ka mundësi të ndryshojë ngjyrat e shiritit anësor, mos u shqetësoni. Nuk është një gjë shumë e vështirë për tu rregulluar, dhe nëse nuk jeni të gatshëm t’i merrni duart tuaja të ndyra, çdo projektues / zhvillues që ia vlen yndyrat e tastierës së tij duhet të jetë në gjendje të bëjë një rregullim të shpejtë brenda pak orësh ose më pak.

Një tjetër alternative është thjesht instalimi i një teme të ndryshme që merret më mirë me këtë aspekt. Sigurisht, nëse faqja juaj e internetit ka një audiencë të madhe, ose është burimi kryesor i të ardhurave tuaja, gjithmonë duhet të provoni një temë / temë ndryshimet në një version lokal të faqes tuaj WordPress përpara se të zbatoni ndonjë gjë direkt. Lexoni më shumë se si të instaloni WordPress lokalisht në Windows këtu, (këtu për përdoruesit e Mac).

Hiq të gjitha lidhjet e thyera

Hiq lidhjet e thyera

Kjo duhet të mbetet pa thënë, por për faqet e vjetra, mund të jetë e vështirë të mbash të freskëta të gjithë përmbajtjen tënde të vjetër dhe është e lehtë të përfundosh me disa lidhje të thyera. Fatmirësisht ju nuk keni më nevojë të kaloni manualisht nëpër të gjitha faqet tuaja për të kërkuar lidhje të prishura. Si me shumicën e gjërave të tjera, tani ka një shtojcë për këtë. Në fakt, ne madje kemi një udhëzues se si të gjejmë dhe heqim lidhjet e prishura pikërisht këtu në WP Explorer.

Përdorni skedat

Skedat janë për raste kur një pjesë e përmbajtjes nuk është e gjatë ose e mjaftueshme për të garantuar një faqe të ndryshme, por përmbajtja është mjaft e ndryshme për të bërë të paktën një nën-titull për të ndarë përmbajtjen lart. Nëse jeni një projektues, për shembull mund të keni skedat për llojet e ndryshme të modeleve që bëni, me faqen kryesore që tregon vetëm fokusin tuaj kryesor.

Nëse doni të merrni një ide se si duken skedat kur zbatohen, thjesht mund të lëvizni poshtë për të parë bio-n e autorit nën këtë postim, i cili bën përdorimin e bukur të tyre. Ne kemi bërë madje një udhëzues se si mund të përdorni lehtësisht shtojcat për të marrë skedat në faqen tuaj të WordPress.

Përmirësoni Shpejtësinë e sitit

Përmirësoni Shpejtësinë e sitit

Shtë e vështirë të bësh një përvojë në uebfaqe të ndjehet e qetë nëse çdo herë që klikon në një lidhje, duhet të presësh ndërsa shikon një ikonë të ngarkimit për më shumë se një sekondë ose tre. Shpejtësia është diçka që po merret gjithnjë e më shumë si e mirë për shkak të përqendrimit në shpejtësinë që kanë faqet më të mëdha, dhe dalja jashtë për shkak të ngadalësisë nuk është padyshim një gjë e mirë.

Ju mund të keni vërejtur që ne flasim për shpejtësinë shumë këtu në WPExplorer (sapo kemi postuar një artikull në lidhje me disa shtojca të mrekullueshme për të shpejtuar faqen tuaj të internetit WordPress), dhe kjo për shkak se shpejtësia e ngarkimit është një element i rëndësishëm i përvojës së përdoruesit. Koha më e gjatë e ngarkimit është shpesh një faktor i madh kur bëhet fjalë për nivele më të larta të fryrje, dhe është zbuluar se ul ndjeshëm shitjet. Mbi të gjitha, Google ka pranuar që shpejtësia e ngarkimit luan një rol kur bëhet fjalë për renditjen e kërkimit. Tani në disa raste, hosti në të vërtetë mund të dalë se është problemi kryesor. Por kur nuk është kështu, ka disa gjëra që mund të bëni për të përmirësuar relativisht lehtë shpejtësinë e faqes tuaj.

Përdorni një rrjet të dorëzimit të përmbajtjes (CDN)
Një mënyrë për të shpejtuar faqen tuaj të internetit është të presë përmbajtjen tuaj më të rëndë, si imazhet, në rrjetet e palëve të treta që e dërgojnë atë më shpejt tek përdoruesi përfundimtar. Ne kemi bashkuar edhe një listë të CDN-ve falas për ju.

Përdorni një Plugin Cache
Një plug cache është një plugin që heq qafe disa nga kërkesat e anës së serverit duke postuar atë që mund të jetë si një faqe statike html. Ka disa shtojca që shkojnë edhe përtej kësaj. Shikoni udhëzuesin tonë se si të instaloni dhe konfiguroni një shtojcë cache.

Hiqni shtojcat e panevojshme
Nëse keni shumë plugins të aktivizuara që nuk shërbejnë për ndonjë qëllim të vërtetë për fundin tuaj, është ndoshta një ide e mirë për të hequr qafe pjesën më të madhe të tyre. Lexoni më shumë se si dhe pse duhet të hiqni shtojcat e tepërta të WordPress.

Optimizoni imazhet tuaja
Shtë e lehtë të shkurtosh disa qoshe tani që WordPress automatikisht ndryshon madhësitë e figurave për t’u përshtatur në përmbajtjen tënde. Sidomos kur duhet të përpiqeni të gjeni një imazh të shkëlqyeshëm për të shkuar së bashku me postimin tuaj, është shumë e thjeshtë të jesh dembel dhe thjesht ta ngarkosh ashtu siç është dhe ta vendosësh në postin ose artikullin tënd. Por kjo mund të ndikojë në mënyrë të konsiderueshme në shpejtësinë e ngarkimit të faqes suaj të internetit. Një nga hapat më të thjeshtë dhe më të rëndësishëm për të ndërmarrë është që të shkurtoni imazhet tuaja në madhësinë e duhur dhe mbase e ngjeshni duke përdorur një format skedar më miqësor me madhësinë, si JPEG. Pasi ta keni bërë këtë, mund të përdorni një prej këtyre shtojcave optimizuese të imazhit, dhe tashmë do të jeni përpara shumë prej faqeve të WordPress kur bëhet fjalë për imazhe dhe shpejtësinë e ngarkimit.

Përfundoj

Në fund të fundit, shpejtësia e sitit mund të përmirësohet deri më tani nëse vetë hosti juaj rezulton të jetë jashtëzakonisht i ngadaltë. Nëse e keni optimizuar plotësisht uebfaqen tuaj në përputhje me udhëzuesin tonë se si të shpejtoni faqen tuaj të internetit, dhe është akoma jashtëzakonisht e ngadaltë, ju mund të dëshironi të shikoni në ndryshimin e planit tuaj të pritjes, ose madje edhe të presë krejt. (Këtu në WPExplorer ne përdorim WPEngine, dhe siç mund ta tregoni me siguri vetë, ne nuk kemi asnjë problem me shpejtësinë e ngadaltë të ngarkimit këtu.)

Marrja e një uebsajti plotësisht e thjeshtuar dhe optimizuar për përvojën e përdoruesit mund të jetë një detyrë kërkuese, veçanërisht për më të sfiduarit teknik. Por në të njëjtën kohë, është shumë e mundur, dhe shpërblimet që vijnë së bashku me të, janë më shumë sesa ia vlen përpjekja.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map