Si të filloni me zhvillimin e WordPress

Ekzistojnë dy lloje të njerëzve që vendosin të përfshihen në zhvillimin e WordPress.


Lloji i parë i njerëzve janë ata që tashmë janë zhvillues në një mënyrë ose në një tjetër dhe bëjnë zgjedhjen për të mësuar më shumë rreth WordPress. Lloji i dytë i njerëzve janë ata që nuk kanë përvojë të vërtetë për kodim, por duhet të ndërhyjnë me uebfaqen e tyre aktuale të WordPress për të ndryshuar diçka që nuk ju pëlqen.

WordPress është një medium i shkëlqyeshëm për të mësuar më shumë rreth zhvillimit, prandaj është veçanërisht i përshtatshëm për ata që mësojnë gjëra ashtu siç duhen. Ai funksionon veçanërisht si një mjet mësimi për zhvilluesit e rinj për disa arsye.

Blloqet e Ndërtimit të WordPress

Ekzistojnë disa gjuhë të ndryshme të kodimit që duhet të mësohen për të përfituar sa më shumë nga zhvillimi i WordPress. Në thelb të saj, WordPress është i ndërtuar mbi një nga gjuhët më të zakonshme të programimit në internet, PHP. Ajo gjithashtu përdor një sasi të madhe HTML, CSS dhe pak Javascript për aspekte të ndryshme.

Ka gjuhë dhe standarde të tjera të kodifikimit të përfshira (d.m.th. XML dhe MySQL), por në të vërtetë nuk do të duhet të mësoni shumë rreth tyre në fillim të udhëtimit tuaj të zhvillimit.

Tre gjuhët thelbësore që ju duhet të mësoni për t’u bërë një zhvillues i WordPress (në rend zbritës të vështirësisë dhe domosdoshmërisë) janë PHP, CSS dhe HTML.

PHP kontrollon se si bashkëvepron gjithçka brenda WordPress brenda dhe si lidhet me bazën e të dhënave MySQL. Mund të përdoret për të krijuar disa funksione të mahnitshme dhe është gjuha kryesore për të mësuar për çdo aspekt të WordPress.

Aspekti tjetër më i rëndësishëm për të mësuar është CSS. Kjo është mënyra se si e stiloni faqen tuaj në internet. Howshtë se si e dalloni faqen tuaj nga të gjithë të tjerët atje në internet. Mund të jetë jashtëzakonisht e vështirë për t’u zotëruar dhe do të kërkojë shumë studime për të përfituar sa më shumë nga kjo.

HTML është struktura që funksionet e krijuara në PHP dhe stilimi i përcaktuar nga CSS është ndërtuar rreth e rrotull. Shtë më e lehtë për të mësuar gjuhën, por jashtëzakonisht e rëndësishme në krijimin e një faqe interneti të ndërtuar mirë.

Javascript është gjuha e katërt që mund të mësoni të përdorni me WordPress. Nuk është ai me të cilin duhet të shqetësoheni në fillim të udhëtimit tuaj në zhvillimin e WordPress, por ia vlen të hulumtoni pasi të jeni të kënaqur me tre të tjerët.

Shtigjet e zhvillimit për të eksploruar

Ekzistojnë tre rrugë kryesore për tu marrë nëse jeni të interesuar të mësoni në lidhje me zhvillimin e WordPress.

Zhvillimi i temave

Zhvillimi i temave është hyrja më e zakonshme në zhvillimin e WordPress. Shumica e zhvilluesve të WordPress fillojnë procesin e tyre të mësimit me tema. Pavarësisht nëse keni një temë që duhet të personalizohet për një arsye ose një tjetër, ose vendosni të krijoni një temë të tuajën kjo është një vend i shkëlqyeshëm për të filluar.

Zhvillimi i temave përfshin të tre gjuhët thelbësore të zhvillimit dhe ju mësoni se si WordPress integrohet me të gjitha aspektet e tij të shumta. Ajo vjen me bonusin e shtuar për t’ju lejuar të shikoni kodin për tema të tjera dhe të mësoni se si ato janë bashkuar.

Krijimi i një teme nga e para është një metodë e shkëlqyeshme për të mësuar çdo aspekt të WordPress.

Zhvillimi i prizave

Krijimi i një shtojce nuk është zakonisht diçka që provohet nga ata që fillojnë të kodojnë duke ndërprerë faqet e tyre. Ka shumë që mund të shkojnë keq me një shtojcë të shkruar keq për fillestarët e plotë.

Ata që kanë njohuri të mëparshme për PHP dhe po kërkojnë të zgjidhin një problem të veçantë që po përjetojnë me WordPress, ka më shumë të ngjarë të ndjekin këtë rrugë që nga fillimi. Faktori kryesor në zhvillimin e shtojcave është se jeni i kufizuar vetëm nga imagjinata juaj.

Ju mund të ndryshoni një instalim të parazgjedhur të WordPress në pothuajse çdo gjë me shtesa të mira. Shtojcat e shembujve aktualisht të disponueshëm përfshijnë forume, rrjete sociale, faqet e anëtarësimit dhe shumë gjëra të tjera.

Zhvillimi i softuerit bazë

Kjo nuk është për zbehjen e zemrës.

Përfshirja në zhvillimin e softuerit bazë për WordPress kërkon një aftësi të madhe. Kjo nuk është diçka që duhet të përpiqet nga ata që nuk kanë përvojë të mëparshme PHP.

Burimet e të nxënit

Rriteni biznesin tuaj të trainimit të mësimit me shumë instruktorë

Megjithëse zhvillimi i WordPress mund të bëhet i ndërlikuar, ka një numër të madh burimesh në të gjithë rrjetin që mund t’ju ndihmojnë për çfarëdo problemi me të cilin po përballeni.

Shanset janë, nëse keni ngecur në diçka, zgjidhja tashmë është në dispozicion. Ja ku duhet të filloni të kërkoni.

Kodiku

Wordxress Codex duhet të jetë ndalesa e parë për çdo pyetje të zhvillimit.

Shtë një burim fantastik që detajon çdo funksion dhe pjesë të kodit brenda softverit WordPress. Ai përfshin shumë artikuj dhe mësime për të filluar me WordPress dhe është me siguri burimi i fundit për këtë temë.

Tutorials

Ekziston një gamë e gjerë mësimesh në internet për t’ju filluar me zhvillimin e WordPress. Ne kemi shumë prej tyre këtu në Blogun tonë në WordPress. Ekzistojnë shumë mësime falas në dispozicion për ju për të studiuar, por ka edhe disa kurse premium premium që mund të përdorni (.

Si dhe mësime për të mësuar rreth zhvillimit të përgjithshëm, ekzistojnë gjithashtu ndonjë numër mësimesh specifike që do t’ju mësojnë se si të kryeni detyra të ndryshme. Një kërkim i shpejtë në Google do t’ju japë materiale leximi me vlerë disa ditë.

Forumet

Ka një numër forume posaçërisht për zhvilluesit. Jo të gjithë ata ia vlen të lexojnë rregullisht, por ato janë një vend ideal për të bërë pyetje në lidhje me problemet që keni. Jo të gjitha përgjigjet që merrni do të jenë të vlefshme, por ato mund të jenë vende të shpejta dhe të dobishme për t’u dhënë përgjigje pyetjeve specifike.

Atje jane Forumet specifike të WordPress, ose forume të përgjithshme zhvilluesish si psh Mbingarkesa e pirgut për ju për të hetuar. Vlen të marrësh kohën për të zbuluar një forum që ju përshtatet dhe të bëni pyetje të përdoruesve më me përvojë.

Pjesëmarrja në Komunitet

Komuniteti i WordPress është një vend i gjallë dhe aktiv ku mund të mësoni gjithçka që ka për të njohur rreth softverit. Ai nuk është thjesht i mbushur me kodues. Komuniteti i WordPress përfshin disenjatorë, përkthyes, shkrimtarë të dokumentacionit dhe shumë lloje të njerëzve që të gjithë mund t’ju japin një këndvështrim të ndryshëm për pyetjet tuaja të zhvillimit..

Ka shumë mënyra për t’u përfshirë në komunitetin e WordPress. Ju mund të përdorni versionet e softuerit beta dhe të jepni reagime. Ju mund të flisni me zhvilluesit aktual të pluginave ose të jepni aftësi koduese ose të ndihmoni testin dhe zgjidhjen e lëshimeve të reja.

Ka një artikull të shkëlqyeshëm në Codex rreth kontributit në WordPress dhe nëse dëshironi të përfshiheni, ia vlen të lexoni. Nëse mendoni në mënyrë krijuese do të ketë ndonjë mënyrë për t’i dhënë përsëri komunitetit.

përfundim

Mësoni rreth zhvillimit të WordPress është një detyrë e vështirë dhe kërkon shumë kohë, por mund të jetë jashtëzakonisht e dobishme. Nëse është marrë koha për të mësuar softuerin, atëherë mund të filloni të formoni faqen tuaj në WordPress në shumë mënyra.

Pavarësisht nëse zhvilloni temat tuaja, prezantoni një shtojcë në depon e WordPress ose përfshiheni shumë në zhvillimin e ardhshëm të softuerit bazë, zhytja dhe përfshirja në komunitetin WordPress në një farë mënyre do t’ju ndihmojë të përparoni shumë më shpejt.

A e keni filluar udhëtimin tuaj drejt zhvillimit të WordPress së fundmi, apo është diçka që shpresoni të filloni së shpejti? Nëse jeni një zhvillues me përvojë i WordPress, si do t’i rekomandoni njerëzit të fillojnë? Ne do të donim të dëgjonim mendimet tuaja në komente.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map