Si të mbroni fjalëkalimin faqen tuaj të plotë me WordPress

Si të mbroni fjalëkalimin faqen tuaj të plotë me WordPress

Për dallim nga shtojcat e anëtarësimit në WordPress, shtimi i mbrojtjes së fjalëkalimit në faqen tuaj të WordPress nuk kërkon regjistrim ose hyrje të përdoruesit, gjë që rezulton e dobishme në shumë raste. Mund të bllokoni hyrjen në disa faqe private dhe WordPress dhe postime me një fjalëkalim të thjeshtë. Ndonjëherë, kur krijoni një sit privat për diskutim të brendshëm dhe komunikime ose ndërsa faqja juaj e internetit është në zhvillim e sipër, ju mund të dëshironi që me fjalëkalim të mbroni të gjithë faqen tuaj WordPress. Në këtë mënyrë secili me fjalëkalim mund ta përdorë atë pa pasur nevojë të regjistrohet.


Ka shtojca të ndryshme për të mbrojtur me fjalëkalim tërë faqen e WordPress atje. Në këtë postim, ne do të diskutojmë 3 kodet kryesore të mbrojtjes së plugins WordPress që ia vlen të merren parasysh.

1. Mbrohet fjalëkalimi

Plugin WordPress i Mbrojtur me Fjalëkalim

Shtojca e mbrojtur me fjalëkalim mbron të gjithë faqen tuaj WordPress me një fjalëkalim të vetëm. E tëra çfarë duhet të bëni është së pari thjesht të ndizni opsionin e cilësimit, dhe pastaj të futni fjalëkalimin. Faqja kryesore juaj dhe pjesa tjetër e faqeve të faqes suaj do të bllokohen kundër publikut, si rezultat.

Kjo shtojcë u mundëson administratorëve dhe përdoruesve të regjistruar të hyjnë në të gjithë faqen tuaj të internetit WordPress pa pasur nevojë të futni një fjalëkalim. Ekziston një mundësi për t’i mbajtur burimet tuaja RSS publike edhe nëse faqja juaj është e mbrojtur. E thjeshtë dhe e drejtpërdrejtë, Fjalëkalimi i Mbrojtur vlerësohet si shtojca numër një e mbrojtur me fjalëkalim në depon e pluginit WordPress, pasi mori shumë komente me 5 yje..

Cilësimet e Pluginit të Mbrojtur me Fjalëkalim

Nga ana minus, shtojca nuk ofron ndonjë veçori shtesë në lidhje me mbrojtjen e fjalëkalimit. Ajo vjen me një UI mjaft të vjetëruar gjithashtu.

rekuizitë

 • E drejtpërdrejtë dhe e lehtë për t’u përdorur
 • Granto aksesin automatik për administratorët ose përdoruesit e regjistruar

Cons

 • Mbroni përmbajtjen e WordPress vetëm me mundësi të kufizuara dhe pa veçori të tjera
 • Ejani me një UI të vjetëruar

2. Fshih faqen time

Fshehni pluginin e faqes sime WordPress

Fshih faqen time ofron një zgjidhje më të përparuar për të mbrojtur me fjalëkalim faqen tënde kundër publikut ose motorëve të kërkimit.

Ndërsa mund të aktivizoni mbrojtjen me fjalëkalim në të gjithë sitin thjesht duke kontrolluar një kuti kontrolluese të cilësimeve, shtojca nuk ndalet vetëm këtu. Kjo u mundëson përdoruesve tuaj të qëndrojnë të regjistruar për një periudhë kohe. Kjo do të thotë, përdoruesit mund të rikrijojnë në sit pa hyrë në fjalëkalim derisa të kalojë koha e paracaktuar.

Për më tepër, mund të vendosni një aluzion të fjalëkalimit duke kujtuar vizitorët tuaj për fjalëkalimin. Mund të jetë një pyetje e thjeshtë ose një çelës me një maksimum prej 53 karaktere që vetëm përdoruesit tuaj të autorizuar do të dinin. Nëse keni frikë se përdoruesit e padëshiruar mund ta marrin me mend fjalëkalimin bazuar në aludimin, mund ta lini atë bosh.

Faqja juaj mund të vendoset e arritshme për përdoruesit që hyjnë si administratorë ose vijnë nga adresa IP specifike. Kjo e fundit është një veçori e dobishme që nuk gjendet në shtojca të ngjashme. Po kështu, Fshih Faqen time ofron opsionin Brute Force Protection i cili ndihmon në parandalimin e hakerave të supozojnë fjalëkalimin tuaj duke përdorur metodën “Brute Force”.

E fundit, por jo më pak e rëndësishme, ekziston një mundësi për të treguar një mesazh njoftimi në faqen e hyrjes për t’i njoftuar përdoruesit që ky është një faqe në internet ose faqja është në zhvillim e sipër. Duke u përmirësuar në versionin Premium, mund të shfaqni një mesazh njoftimi me porosi në krye të faqes tuaj të hyrjes. Versioni Premium i Hide My Site siguron gjithashtu tema të ndryshme të faqeve të hyrjes me sy për ju që të zgjidhni në varësi të modelit tuaj të internetit..

Fshihni Opsionet e Stilit të WordPress-it në sitin tim

Përkundër këtyre tipareve të përparuara, ka akoma dhoma për përmirësim veçanërisht në lidhje me UI. Për shembull, opsionet e cilësimeve mund të grupohen në seksione për të bërë më të lehtë për përdoruesit t’i shfletojnë ato.

Për më tepër, i ngjashëm me shtojcat e tjera të mbrojtura me fjalëkalim, Fshih faqja ime nuk mbron imazhe ose bashkëngjitje të skedarëve të tjerë. Nëse njerëzit mund të gjejnë disi URL-në e saktë të një skedari mediatik, ata thjesht mund të qasen dhe ta shkarkojnë atë.

rekuizitë

 • Siguroni tema të ndryshme të faqeve të hyrjes
 • Rregulloni mesazhe njoftimi
 • Lejo qasje nga adresa specifike IP

Cons

 • UI mund të përmirësohet
 • Nuk mbron skedarët e bashkëngjitjes

3. Fjalëkalimi Mbroni WordPress

Fjalëkalimi Mbroni pluginin WordPress

Fjalëkalimi Mbroni plugin WordPress ofron një zgjidhje tjetër interesante për të mbrojtur me fjalëkalim të gjithë faqen e WordPress. Të gjitha përmbajtjet e faqes suaj të internetit, përfshirë faqet, postimet dhe llojet e tjera të postave me porosi, përveç skedarëve mediatikë, janë të mbrojtura. Për arsye sigurie fjalëkalimi është i koduar. Kjo do të thotë, nuk është e dukshme për askënd duke përfshirë administratorët. Pengesë është që ju duhet të rivendosni fjalëkalimin në rast se e harroni.

Ndërsa siguroni të gjithë faqen e internetit, mund të përjashtoni një ose një numër faqesh specifike. Në vend që të tregoni faqen e hyrjes direkt, ju mund të dëshironi të tregoni një faqe që vjen së shpejti ose në vendin e uljes për të njoftuar vizitorët se kjo është një sit privat.

Ngjashëm me veçorinë e Kohëzgjatjes së Fshih faqen time, Fjalëkalimi Mbroni WordPress çliron përdoruesit që të mos e shkruajnë përsëri të njëjtin fjalëkalim derisa të skadojnë cookies e fjalëkalimit. Mund të ndryshoni kohën e skadimit në faqen e cilësimeve të shtojcës.

Përveç veçorive të mbrojtjes në të gjithë vendin, Fjalëkalimi Mbroni WordPress përfshin shumë karakteristika të tjera të përparuara. Shtojca ju lejon të vendosni fjalëkalime të shumta për faqe dhe postim. Për më tepër, çdo rol i përdoruesit mund të ketë një fjalëkalim tjetër, d.m.th. një për pajtimtarët, një për redaktorët.

Ruajtja e shtojcave dhe memorja nga serveri mund të shkaktojë konflikte me veçoritë e mbrojtjes së fjalëkalimit. Fjalëkalimi Mbroni WordPress e zgjidh atë me konfigurime të vogla.

Fjalëkalimi Mbroni WordPress Pro

Fjalëkalimi Mbroni Pro versioni shkon edhe më tej dhe ju lejon të menaxhoni jo vetëm të gjithë fjalëkalimet nën një popup miqësor, por gjithashtu të krijoni fjalëkalime të pakufizuara për rolin e përdoruesit ose të njëjtin fjalëkalim për shumë faqe. Ju gjithashtu mund të rregulloni mesazhet e gabimit.

Edhe pse kjo shtojcë nuk mbron imazhet dhe skedarët e ngarkuar, ajo mund të integrohet me të Parandaloni hyrjen e drejtpërdrejtë të artë për të bllokuar hyrjen e drejtpërdrejtë të URL-ve në të gjithë skedarët e mediave, duke përfshirë imazhe, video ose PDF.

Fjalëkalimi Mbroni WordPress është relativisht i ri për shumicën e përdoruesve. Duke thënë këtë, UI e saj moderne jep një avantazh të padrejtë mbi 2 shtojcat e mësipërme. Seksione të ndryshme, opsione dropdown dhe butonat e kaloni janë të thjeshtë dhe të lehtë për t’u përdorur.

rekuizitë

 • Mund të përjashtoni faqe të veçanta nga mbrojtja në të gjithë sitin
 • Siguroni veçori të tjera të mbrojtura nga fjalëkalimi
 • Integroni me Parandalimin e Hyrjes Direkte për të mbrojtur ngarkimet e skedarëve
 • Ejani me një UI modern dhe të lehtë për t’u përdorur

Cons

 • Asnjë mundësi për të rregulluar faqen e hyrjes
 • Relativisht e re për shumicën e përdoruesve

përmbledhje

Për ta përmbledhur, të gjitha 3 shtojcat e përmendura janë mundësi të shkëlqyera për të mbrojtur me fjalëkalim të gjithë faqen tuaj WordPress. Fjalëkalimi i mbrojtur mund të jetë shtojca më e popullarizuar për mbrojtjen e fjalëkalimit, por vjen me një UI të vjetëruar dhe opsione të kufizuara. Fshih faqen time nga ana tjetër ofron një zgjidhje më gjithëpërfshirëse për të mbrojtur me fjalëkalim të gjithë faqen e WordPress, duke përfshirë dhënien e aksesit në adresat IP specifike. Së fundmi, Fjalëkalimi Mbroni WordPress ju mundëson jo vetëm të përjashtoni disa faqe specifike nga mbrojtja e fjalëkalimeve në të gjithë faqen, por edhe të mbroni fjalëkalimet faqet dhe postimet nga rolet e përdoruesit.

Pra, cila është shtojca më e përshtatshme për fjalëkalim mbron tërë faqen e WordPress? Ju lutemi na tregoni në seksionin e komenteve më poshtë.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map