Si të rregulloni lidhjet e thyera të WordPress në faqen tuaj të internetit

Si të rregulloni lidhjet e thyera të WordPress në faqen tuaj

Zonja dhe miq të dashur. Le t’i mbushim ato kriklla dhe të flasim për lidhje të prishura të WordPress; një gjemb që godet po aq sa spam WordPress. Por mos u shpërngulni këtu, sot ne do të përqendrohemi plotësisht në atë se si të gjeni dhe rregulloni lidhjet e prishura që dëmtojnë faqen tuaj të WordPress.


Njihen edhe si lidhje të ngordhura (kushdo që vjen me këto terma), lidhjet e prishura të WordPress janë aq të këqija sa tingëllojnë. Për fillestarët, lidhjet e vdekura do të rriten falë një numri ose arsye, kështu që nuk ka asnjë mënyrë të përcaktuar për të identifikuar shkakun. Së dyti dhe më e rëndësishmja, lidhjet e prishura të WordPress kanë efekte negative në faqen tuaj të WordPress.

Por çfarë përbëjnë në të vërtetë një lidhje e prishur? Një lidhje e prishur është 1) çdo lidhje që çon në një burim joekzistent dhe 2) një lidhje të vendosur gabimisht që çon në një faqe gabimesh 404, ose ndonjë faqe tjetër, por faqja e synuar. Me fjalë të tjera, lidhja e prishur ju çon juve dhe lexuesve tuaj askund.

Shkaqet e lidhjeve të thyera të WordPress

Nëse widget-i juaj i statistikave tregon që përdoruesit përfundojnë në një faqe gabimi 404 kur klikojnë një lidhje në faqen tuaj, lidhjet e prishura po hanë biznesin tuaj nga brenda jashtë. Megjithatë, ju nuk mbani mend të hidhni poshtë burime (skedarë audio, skedarë video, imazhe, dokumente, postime, faqe etj) ose të bëni ndonjë gjë tjetër që mund të çojë në 404 gabime. Pra, si mund të jetë që ju keni lidhje të vdekura që rrëmbejnë gjëra për ju?

Qëndroni të qetë, lidhjet e prishura të WordPress ua japin sipërmarrësve të majtë, të djathtë dhe qendër gjatë gjithë ditës. Shtë e vërtetë që nuk je vetëm, por gjërat do të shkëlqejnë brenda një minutë. Lidhjet e prishura të WordPress janë goditur për një numër arsyesh siç janë:

 • Një veprim i kohëve të fundit në një host të ri nuk ishte aq i suksesshëm sa e imagjinonit
 • Ju u lidhët me një burim të palës së tretë dhe tha që pala e tretë e hoqi atë ose ndryshoi URL-në e saj
 • Ndoshta ju keni ndryshuar URL-në e një postimi të vjetër, por keni harruar të azhurnoni të gjitha faqet dhe postimet që lidhen me postimin
 • Disa djem të këqij ju shkatërruan
 • Strategjia e re e biznesit përfshin ndryshimin e emrit të domain-it
 • Meqenëse gabimi është njerëzor, ju keni gabuar të shkruani një lidhje p.sh. ju la një letër ose http: // pjesë e një lidhjeje
 • Komentuesit lanë linqe që nuk çojnë askund
 • Pritësi juaj ka cilësime të pazakonta të firewall-it sepse… mirë… disa hoste luajnë përafërsisht
 • A keni emigruar nga Blogger në WordPress dhe lidhjet tuaja të ndryshuara? Kjo ndodh shumë nga rruga
 • Nëse keni harruar të rregulloni lidhjet pas konvertimit të faqes tuaj nga HTML në WordPress, do të keni lidhje të prishura
 • Një uebfaqe e palës së tretë me të cilën po e lidhni është jashtë linje sepse pronari nuk ka paguar për pritje ose nuk ka dyer të mbyllura

Phew, çfarë liste dhe, edhe pse është e pahijshme të supozosh, unë do të supozoja se ka më shumë. Mos u shqetësoni nëse e juaja është një rast i izoluar i lidhjeve të prishura të WordPress; zgjidhjet që ne ofrojmë në një sekondë duhet të kujdesen për problemet tuaja një herë e përgjithmonë. Por së pari, le merrni një selfie kaloni në efektet që lidhjet e vdekura kanë në faqen tuaj WordPress.

Efektet e lidhjeve të thyera të WordPress

Efektet e lidhjeve të thyera

Ka shumë mënyra në të cilat lidhjet e prishura mund të ndikojnë negativisht në faqen tuaj, por këtu janë disa nga ato më shqetësuese për ju që duhet t’i konsideroni.

Përvoja e keqe e përdoruesit

Askush nuk i dashuron të ulet në faqen e frikshme të gabimit 404. Nëse nuk e dini, shumica e përdoruesve nuk janë të gatshëm të rrinë rreth në faqen tuaj të internetit nëse nuk mund ta gjejnë atë që u kërkuan. Një faqe e zgjuar 404 gabimesh lehtëson problemin, por në një farë mase.

Më e mira është të rregulloni lidhjet e prishura për të siguruar që lexuesit të mos përfundojnë në faqen tuaj të gabimit 404 për të filluar. Në fund të fundit, përvoja e keqe e përdoruesit, ndër të tjera, krijon reputacion të keq.

Trafiku i humbur

Për biznesin në internet, trafiku është si gjaku që rrjedh në venat tuaja. Shtë një mall i çmuar, pa të cilin faqja juaj e internetit ngushtohet dhe vdes. Pa trafik, uebfaqja juaj është po aq e kotë sa thithkat në shiritin e gjirit (përshëndetje, tifozët GOT). Thënë kështu, ju duhet të trajtoni trafikun në mënyrë delikate ose pusi juaj do të thahet.

Një profil lidhës i shëndetshëm është pikërisht ajo që ju duhet për të lëvizur trafikun nga blerja në konvertim. Nëse lidhjet e prishura vijnë midis jush dhe lexuesve tuaj, ju do të humbni këtë të fundit dhe mendjelehtësia juaj do të fluturojë nga dritarja. Do të humbni numrat dhe do të dëmtojë shumë.

Pasja e një ndërlidhjeje të ndërprerë në mes të gypit tuaj të shitjeve prish rrjedhën e trafikut, e cila na prezanton në pikën tonë tjetër.

Të hyrat e humbura

Këtu është një situatë hipotetike për t’u çoroditur. Uebfaqja juaj po shkon vërtet mirë. Taktikat tuaja të marketingut të WordPress po paguajnë dhe nga analitika, ju po tërheq numrat nga burimet e duhura. Me fjalë të tjera, ju jeni duke tërhequr trafikun e synuar; lloji i njerëzve që blejnë.

Megjithatë, ekziston një problem. Normat e konvertimit tuaj thithin kohë të madhe. Diçka po ju kullon dollarët dhe përpjekjet tuaja të marketingut. Ju vendosni një performancë A-1 sa i përket trafikut të makinës, por shpërblimi monetar është duke thithur jetën nga ju. Shtë depresionuese.

Si të thuash, ju keni një auditim në uebfaqe dhe shqetësimin tuaj, ju keni prishur linqe duke treguar produktet tuaja, që do të thotë klientët tuaj të braktisin shumë kohë përpara sesa të keni para. u mbërthyer në një krizë financiare.

Ndoshta nuk është kështu. Ju keni lidhje dalëse që tregojnë programin tuaj të bashkëpunëtorëve, dhe gjërat po shkojnë mirë derisa ofruesi i filialit të ndryshojë taktikat, ose në rastin e një tregu, furnizuesi i produktit bie jashtë. Por ju nuk e dini këtë, kështu që përfundoni të humbni shumë para.

Mund të ndodhte me ju, ashtu si i ndodhi shokut Ray:

{Disa iders ofrues të filialeve a janë paksa të poshtër në atë kur furnizuesi i produktit bie jashtë dhe nuk i përdor më ato, ata {përcjellin të gjithë këtë trafik në faqen e tyre shtëpiake. Prandaj, unë gjeta në një raport që një “lidhje e ngordhur” që KISHTE duke klikuar në një produkt po hidhej në faqen kryesore të ofruesit të filialit (tani e palidhur) – prandaj {më kushton mbi 2830 klikime!} Kjo është humbja e shitjeve për mua. Thuaj se norma e shitjes {e konvertimit was ishte 1%, që janë 20 deri në 30 shitje të humbura. – Ray, siç shihet më tej Kontrolli i lidhjeve të thyera Link WordPress: Fix lidhjet e ndërprera dhe ridrejtimet – ShoutMeLoud

Shënim: Redaktimet në formatimet e bëra nga autori.

Duhet të them më shumë? Fix lidhjet e prishura.

Profili i dobët i SEO

Renditja shumë në motorët e kërkimit është e lehtë me kusht që të bëni të gjitha gjërat e duhura. Kjo do të thotë, të bësh gjithçka që Google rekomandon dhe ta bësh atë me libër; pa mashtrim.

Ndërsa Google nuk jep një sulm rreth 404 faqe gabimesh, ata ende i konsiderojnë përvoja e përdoruesit një metrikë të rangut. Nëse ofroni përvojë të mrekullueshme të përdoruesit, “… ju ndihmon të siguroni që vizitorët në faqen tuaj ta perceptojnë atë pozitivisht, duke inkurajuar ndarjen, bookmarking, vizitat e kthimit dhe lidhjet hyrëse – të gjitha sinjalet që zvogëlohen në motorët e kërkimit dhe të kontribuojnë në renditjen e lartë.”

Lidhjet e prishura, djem dhe vajza, janë të këqija për përvojën e përdoruesit, që do të thotë se ato janë po aq të këqija për profilin tuaj të SEO.

Së dyti, merimangat Google zvarriten faqen tuaj dhe ndiqni lidhje për të indeksuar më shumë përmbajtjen tuaj. Nëse përmbajtja juaj është e shkëlqyeshme (një metrikë tjetër e rangut të SEO), Google ju shpërblen me një gradë më të mirë. Nëse Google nuk mund të indeksojë përmbajtjen tuaj sepse lidhjet e ngordhura i ndalojnë merimangat të ngordhura në gjurmët e tyre, mendoni se çfarë ndodh me gradën tuaj?

Lidhjet e prishura do të rezervojnë renditjen tuaj të SEO, e cila zvogëlohet në trafik të ulët që rezulton në të ardhura të humbura, gjë që përfundimisht çon në migraines dhe ju merrni shkallën time.

Tani që ju mund të thoni që lidhjet e prishura të WordPress janë të këqija për biznesin, a jeni të motivuar t’i rregulloni ato? Mirë, le të gërmojmë.

Si të rregulloni lidhjet e thyera të WordPress

Në dispozicion për ju janë një numër mënyrash për të gjetur dhe rregulluar lidhjet e prishura të WordPress lehtë dhe shpejt. Ne do t’i kategorizojmë këto mënyra si:

 • Plugins të Kontrollit të Lidhjeve të Thyer
 • Shërbimet e Kontrollit të Lidhjeve
 • Mjete të tjera për kontrolluesin e lidhjeve

Ne do të mbulojmë disa opsione në secilën prej këtyre kategorive, pasi gjithçka që ju nevojitet është Plugin Broken Link Checker. 100shtë 100% dhe mjaft mbresëlënëse nga shumë standarde.

Le të fillojmë me shtojcat e lidhjeve të prishura të WordPress.

Pluginat e lidhjeve të thyera të WordPress

Disclaimer: Shtë folur shumë për shtojcat e lidhjeve të prishura që kullojnë burimet e serverit. Si rezultat, disa host bllokojnë disa prej shtojcave. Nëse vëreni rënie të konsiderueshme të performancës gjatë përdorimit të ndonjë prej këtyre shtojcave, çaktivizoni plugin pas fiksimi i lidhjeve tuaja të prishura. Në fakt, aktivizoni shtojcën vetëm kur duhet të kontrolloni faqen tuaj të WordPress për lidhje të prishura.

Me të keqen nga rruga, këtu janë disa nga shtojcat më të mira të lidhjes së prishur të WordPress për të hijeshuar ndonjëherë webs.

Kontrollues i lidhjeve të thyera

Kontrollues i lidhjeve të thyera

Me mbi 400k instalime aktive dhe një vlerësim yjor prej 4.10 / 5.00, kjo shtojcë është e diskutueshme një nga kontrolluesit kryesorë të lidhjeve të prishura për WordPress.

Vladimir Prelovac dhe Janis Elsts ndërtuan Broken Link Cheker, i cili kontrollon “… postimet, komentet dhe përmbajtjet e tjera për lidhje të prishura dhe imazhe të zhdukur, dhe t’ju njoftojë nëse gjenden”. Po, është kaq e thjeshtë.

Kjo shtojcë kombinon postimet, faqet, blogrollin, komentet dhe fushat e personalizuara për lidhje të prishura dhe ju njofton përmes Panelit ose emailit të Administratorit WP. Ju mund të ndaloni motorët e kërkimit të ndjekin lidhjet e prishura dhe të shfaqin lidhje të ngordhura ndryshe në postimet tuaja në mënyrë që të mos ngatërrojnë lexuesit.

Kontrolluesi i lidhjeve të thyer është shumë i konfigurueshëm, që do të thotë që ju mund të filtroni lidhjet me URL, tekst spirancë etj. Nëse shtojca zbulon ndonjë lidhje të prishur, mund t’i rregulloni ato direkt nga faqja e plugin-it. Ne thjesht po gërvishim sipërfaqen këtu djem, pasi kjo shtojcë vjen me shumë karakteristika të tjera.

Kontrolluesi i statusit të lidhjeve të thyera WP

Kontrolluesi i statusit të lidhjeve të thyera

Numero dos shkon te WP Broken Link Status Status nga SeedPlugins në bashkëpunim me Pau Iglesias. Ajo tërheq një peshë sa më shumë që identifikimi i lidhjeve të prishura shkon, por ajo thith aq sa shkon për kalimin e lidhjes fiksuese.

Unë e them këtë sepse duhet të vizitoni postin / faqen e prekur vetëm për të modifikuar ose hequr lidhjen e vdekur. Kjo ose thjesht mund të shkatërroni lidhjen, e cila është një lloj subjektive. Përveç kësaj, kjo shtojcë plugin WordPress me lidhje të thyer është e thjeshtë për t’u instaluar, konfiguruar dhe shënuar mirë në departamentin e vlerësimit.

Administratori vjen me mundësi për të rregulluar secilën skanim, dhe ju mund t’i shikoni rezultatet në faqen e shtojcës ose përmes emailit. Mund të merrni më shumë veçori me versionin WP Link Status Pro (20 dollarë).

Kontrollues lidhjesh

Kontrollues lidhjesh

Për fillestarët, ju nuk mund ta përdorni këtë shtojcë në një mjedis zhvillimi lokal, i cili është i pakëndshëm. Kjo do të thotë që zhvilluesi është duke përdorur një server të jashtëm për të kontrolluar lidhjet e prishura në faqen tuaj. Ai thotë se asnjë informacion i ndjeshëm nuk është ngarkuar në server, por cilat janë mendimet tuaja për këtë?

Versioni falas ju lejon të kontrolloni 500 lidhjet e para, i cili është kufizues pasi kemi mundësi falas pa kufij. Ju do të duhet një version pro për të kontrolluar përtej 500 lidhjeve.

Nga ana tjetër, ka pak ngarkesë të serverit, gjë që është një gjë e mirë. Shtë e thjeshtë për tu konfiguruar, funksionon jashtë kutisë, por kam vërejtur një përplasje të lehtë me Broken Link Checker. Sidoqoftë, ajo luan së bashku me shtojcat e tjera. Versioni pro ju lejon të planifikoni skanimet ndër të tjera gjëra. Ka një vlerësim më lart prej 3.70 / 5.00 dhe instalime aktive mbi 2k.

Në përgjithësi, Kontrollues i lidhjeve të thyera plugin e bën atë për mua.

Shërbimet e Kontrollit të Lidhjeve

Ndërsa shtojcat e lidhjeve të prishura të WordPress do t’ju ndihmojnë të identifikoni dhe rregulloni lidhjet e prishura, shërbimet e kontrolluesve të lidhjeve ndihmojnë vetëm me ato të mëparshme. Kjo është më mirë se asgjë, apo jo? E vetmja gabim është që ju do të duhet të rregulloni lidhjet e prishura të WordPress me dorë (të dhimbshme) ose duke përdorur shtojca.

Duke parë që do t’ju duhet akoma një plugin siç është, përsëri, Broken Link Checker, unë do të përmbledh pjesën tjetër në rast se dëshironi të shikoni disa nga këto shërbime. Marreveshje? mirë.

Shërbimet e kontrolluesit të lidhjeve të palëve të treta përfshijnë:

 • Kontrolluesi i lidhjeve W3C – Ky kontrollues i lidhjeve ju tregon të gjitha lidhjet e vdekura, kodin e statusit të tyre (p.sh. 404, 403, 301 etj.) Dhe rrjedhën e sugjeruar të veprimit.
 • Mjete Google Webmaster – Ky është një mjet i shkëlqyeshëm për të kontrolluar jo vetëm lidhjet e prishura, por edhe gabimet e tjera të faqes. Ju duhet ta dorëzoni atë në Google, për këta njerëz ju ofron një informacion të madh në lidhje me lidhjet tuaja të prishura midis gabimeve të tjera. Ata madje do të kategorizojnë gabimet dhe do t’ju ofrojnë detaje me lëng siç janë zbuluar për herë të parë lidhjet e prishura.
 • Kontrolli në internet i lidhjeve të thyera – Ky është një mjet themelor në internet që vjen në dispozicion nëse keni nevojë të skanoni një faqe të madhe në internet. Duhet kohë, dhe versioni falas ju lejon të skanoni deri në 3000 faqe. Për më tepër, do t’ju duhet versioni i paguar për të kontrolluar lidhjet në dokumente (PDF, DOC, XLS etj) dhe imazhe, që është një lloj parakolpi.

Fiksimi i lidhjeve të thyera të WordPress

Me të gjitha mjetet në pjesën e mëparshme, duhet të kapni lidhje të vdekura shumë kohë përpara se ato të shkatërrojnë faqen tuaj në WordPress. E tëra çfarë ju duhet të bëni është të rishkruani, zëvendësoni ose hiqni lidhjet e vdekura.

Sidoqoftë, tre veprimet e mësipërme mund të rezultojnë në humbje të konsiderueshme në trafik, veçanërisht nëse po rregulloni lidhje që tregojnë për poste / faqe të brendshme. Për shembull, nëse rindërtoni sitin tuaj nga e para, blini domain të ri ose ndryshoni plumbin e postit / faqes, do të prishni modelin tuaj të lidhjes. Një alternativë më e mirë do të ishte të ridrejtoni lidhjet e vjetra me ato të reja. Në këtë mënyrë, ju mund të ruani trafikun dhe lëngun e SEO.

Ende në lidhje me rregullimin e lidhjeve, një faqe tjetër e internetit mund të lidhet gabimisht me domenin tuaj, që do të thotë se vizitorët që ndjekin atë lidhje nuk do t’ju gjejnë. Thjesht kontaktoni botuesin në fjalë për ta zgjidhur këtë. Mund të ridrejtoni lidhjen e pasaktë në një faqe tjetër, por kjo është tema për një ditë tjetër.

Nëse, nga ana tjetër, ato lidhen me një postim ose faqe në mënyrë të gabuar (por mos e prishni pjesën e domain), lexuesit që ndjekin këtë lidhje do të zbresin në faqen tuaj të gabimit 404. Ju keni dy mundësi këtu: Mund të ndërtoni një faqe mbresëlënëse 404 gabimesh për të kapur lexuesit ose për të ridrejtuar këtë trafik diku tjetër.

Ndërsa Ne Mësojmë Mënyrat…

Fiksimi i lidhjeve të prishura të WordPress rezulton në përvojë më të mirë të përdoruesit dhe trafikut, të dyja këto përkthehen në konvertime më të mira.

Ju mund të gjeni dhe rregulloni lidhjet e vdekura duke përdorur ndonjë nga metodat dhe mjetet e sugjeruara në këtë postim. Nëse do të më kënaqësh, unë i mbështes Kontrollues i lidhjeve të thyera në çdo kohë të ditës.

Shpresojmë që ky post të ju ndihmojë të rregulloni lidhjet e prishura në faqen tuaj WordPress. Nëse nuk jeni të sigurt për metodat dhe mjetet e tjera, ju lutemi ndani lirshëm në seksionin e komenteve më poshtë. Këtu është në një sit më të shëndetshëm. Gëzuar!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map