A Wix használata (bemutató)


wix bemutató


A Wix könnyen használható, nagy teljesítményű és megfizethető webhely-készítő, amely üzleti / személyes webhelyek, online áruházak és portfóliók létrehozására használható..

Ez az egyszerű, lépésről lépésre történő bemutató segít megtanulni a Wix weboldalkészítő alapjait.

Megmutatjuk, hogyan lehet webhelyet létrehozni a Wix használatával, a saját kezéből. Ez magában foglalja a sablon kiválasztását, a webhely testreszabását, az oldalak, termékek hozzáadását és még sok más.

Kész? Kezdjük el…

Hogyan lehet webhelyet létrehozni a Wix segítségével (tartalomjegyzék):

 1. Feliratkozás a Wix-re
 2. Válassza ki a létrehozni kívánt webhelytípust
 3. Sablon kiválasztása
 4. A webhely testreszabása
 5. A webhely optimalizálása mobiltelefonra
 6. Oldalak létrehozása
 7. Blog indítása
 8. E-kereskedelmi áruház indítása
 9. Ismerje meg a Wix fő műszerfalát
 10. Funkcionalitás hozzáadása alkalmazásokon keresztül
 11. Árazási terv kiválasztása és üzletének nyilvánosságra hozatala

A webhely Wix használatával történő létrehozásának teljes időtartama: ~ 30 perc
Képességszint: Kezdő

Teljes nyilvánosságra hozatal: Ez az oktatóanyag Wix kapcsolt hivatkozásokat tartalmaz. Ha úgy dönt, hogy a Wix-et az ajánló linkeinken keresztül vásárolja meg, jutalékot keresünk. Köszönöm a támogatásod.

1) Lépjen a www.Wix.com webhelyre, és kattintson az „Indulás” gombra

A Wix lehetővé teszi, hogy közvetlenül a webhely felépítésében ugorjon anélkül, hogy át kellene gondolnia a telepítés technikai részleteit. Mégis érdemes egy percet lefoglalni az egész folyamat ismertetésére:

Az első dolog, amit tudni kell a Wix-szel való együttműködésről, az, hogy először el kell készítenie a webhelyet, és csak akkor el kell döntenie, hogy fizet-e a kiegészítő szolgáltatásokért, vagy teljesen ingyenes beállítással marad.

A kezdéshez mindössze annyit kell tennie, hogy keresse meg a Wix fő webhelyét, kattintson a nagyra Fogj neki gombot, majd tovább Regisztrálj.

wix.com

Adja meg elérhetőségi adatait, majd kattintson a fő elemre Regisztrálj gomb. Miután ezt megtette, egyenesen odakerül a nn Wix ADI – Mesterséges intelligencia tervező.

wix adi

Kattintson Csináljuk kezdeni.

A kezdeti lépések során a Wix feltesz egy sor kérdést, majd beállítja a webhelyet konkrét optimalizálásokkal – a válaszok alapján.

Az első kérdés nagyon egyszerű:

wix adi 1

Az a dolog, amelyet valószínűleg ott akar választani, az „én”.

A második kérdés az építeni kívánt webhely típusáról szól:

wix adi 2

Mint láthatja, többféle lehetőség áll rendelkezésre. Nem szabad elhanyagolni ezt a lépést, mert a Wix megteszi a hozzájárulását és felhasználja webhelyének előzetes optimalizálására az Ön számára.

Az útmutatóhoz az „üzleti vállalkozást” választjuk, mivel ez a leggyakoribb webhely, amelyet az emberek építenek.

A következő kérdések követik a példát, és elvezetnek egy szép, egy mondatból álló webhelyének és céljának meghatározásához.

2) Válassza ki a létrehozni kívánt webhely típusát

Az első kérdésektől eltekintve a Wix megkérdezi, hogy bíz-e annyira az ADI-ban, hogy lehetővé tegye egy példaképes weboldal felépítését az Ön számára, vagy szeretne mindent kézzel készíteni. Az ADI-vel való sokkal hatékonyabb megközelítés, különösen mivel később visszatérhet, és testreszabhatja webhelye minden apró részletét. Nem ragadt a Wix által adott kezdeti javaslatokhoz.

indítsd el az Adi-t

Kattintson Indítás most.

Az egy perccel ezelőtt adott válaszoktól függően a Wix-nek néhány további kérdése lesz, hogy pontosan meg tudja határozni a tervezés és a webhely felépítésének pontos típusát, amely a legjobban működik a forgatókönyv szerint.

Az első kérdés az a vállalkozás típusa, amelynek a webhelyét fel szeretné építeni.

webhely típusa

⚠️ Jegyzet; Ha az előző lépésben egy másik lehetőséget választott – nem egy „üzleti webhelyet”, hanem esetleg az „online áruházat” – akkor a Wix más választási lehetőségeket fog mutatni.

Amint elkezdi gépelni az üzleti definíciót, a Wix számos javaslatot tartalmaz. Például, amikor beírjuk a „masszázs” kifejezést, Wix a következő javaslatokkal rendelkezik:

masszázs javaslatok

Ezt csak azért mutatjuk be, hogy elmondjam, hogy a Wix hány különböző típusú üzleti vállalkozást támogat, és milyen előre gyártott tervekkel és webhely-struktúrákkal rendelkezik. Végső soron az általunk létrehozott példa webhelyre kiválasztottuk “Masszázsterapeuta” a listából.

Kattintson Következő amikor megtalálja az Ön számára legmegfelelőbb üzleti / webhelyt.

Mindezek alapján, amelyet eddig kiválasztott, a Wix egy sor szolgáltatást javasol webhelyéhez.

válasszon funkciókat

Esetünkben a Wix javasol egy modult az online foglalásokhoz, a csevegéshez, egy bloghoz és egy maroknyi más dologhoz. Amit a képernyőn láthat, a válaszoktól függően változhat. Keresse át ezt a listát, és jelölje be azokat a funkciókat, amelyek úgy tűnik, hogy értelmesek az Ön webhelyén.

A következő lépésben a Wix megkérdezi a vállalkozás nevét, amely az Ön webhelyének nevévé válik.

Vállalkozás neve

Ha ez egy saját márka weboldala, amelyet építesz, akkor megadhatja a saját nevét.

Ezután a Wix megkérdezi, van-e már olyan tartalma az interneten, amelyet importálni szeretne az új Wix webhelyre. A Wix lehetővé teszi más webhelyekről és a Google Helyek listájából történő importálást is. A gyakorlatban zavaró lehet a tartalom más webhelyekről történő importálása, ezért a legjobb, ha ezt kihagyja. Csak kattintson a gombra Következő.

importálás más webhelyekről

Ezzel a Wix most lehetővé teszi, hogy kiválassza a weboldal tervezését.

3) Válasszon sablont (Design)

Wix megpróbálja a lehető legegyszerűbbé tenni a formatervezési folyamatot, tehát ahelyett, hogy több száz sablon falát megmutatná neked, inkább az a kérdés, hogy az Ön által előnyben részesített tervezési stílust.

válasszon tervezési stílust

Van néhány lehetőség, és a válaszok alapján a Wix bemutatja a korábban kiválasztott sablonok szűrt listáját..

Úgy érezzük, hogy a stílus úgynevezett “Szellő” rendben lesz a masszázs terapeuta számára, de szabadon választhatja meg a választást.

Amint választott, látni fogja, hogy a Wix összeállít elég pontos honlap-alternatívákat, amelyek közül választhat. A korábbi választások alapján ezeket a weboldalakat előzetesen kitölti a megfelelő grafika, és betartják az adott tervezési stílust. Íme, mit javasol nekünk:

wix honlap javaslatok

Észre fogja venni, hogy ezeken a honlapokon sok a masszázzal kapcsolatos kép. Tudnod kell, hogy mi nem tettük őket oda. A Wix ADI minden erőfeszítése arra törekszik, hogy megjósolja, mi fog működni velem és a vállalkozásom számára. Nagy!

Válassza ki a legjobban tetszik honlapot, és folytassa.

4) A webhely testreszabása

Miután kiválasztotta a kívánt honlapot, egyenesen belekerül a Wix ADI szerkesztőbe, ahol testreszabhatja minden apró részletet a weboldal megjelenéséről és annak jellemzőiről..

Először a következő felületet fogja látni:

wix szerkesztő

Mindez nagyon intuitív, tehát az oldal minden eleme nagyjából úgy viselkedik, mint amire számíthat.

Például, ha szerkeszteni kívánja az oldal bármelyik szövegét, kattintson csak az adott szövegdarabra. Megjelenik egy új oldalsáv, ahol elvégezheti a módosításokat.

Például alább kattintottunk a középső fő blokkra (mondván: “Wyatt Collier”). Megjelent egy oldalsáv, amely lehetővé tette a név szerkesztését, valamint felirat és leírás hozzáadását.

fő blokk módosítása

A honlap többi blokkjára kattintva ugyanaz lesz a hatása – enged egy szerkesztő felületre, ahol megváltoztathatja az adott blokk tartalmát..

Íme egy példa arra, hogyan dolgozunk a „Kezeléseim” blokkon. Minden szöveget külön-külön szerkeszthetünk, és a kezelések listáján is dolgozhatunk.

a kezelési blokkom módosul

⚠️ Jegyzet; a Wix ADI szerkesztő automatikus mentéssel működik, így nem kell aggódnia, hogy elveszíti az előrehaladását.

De a dizájn testreszabása nemcsak a szövegek megváltoztatása itt, hanem ott:

A szekciók igazítása

A Wix ADI szerkesztő lehetővé teszi, hogy az egyes elemeket az oldal körül húzza, és megváltoztassa a szakaszok sorrendjét.

Ha bármelyik szekciót megnézi, akkor a szekció jobb felső sarkában két nyíl ikon látható:

blokkolja a nyilakat

Ezek a nyilak lehetővé teszik az adott szakasz fel-le mozgatását. Csak kattintson rájuk, és másodpercek alatt látja, hogy a szakasz helyét elmozdítja.

A szakaszok tervezési stílusának váltása

A tartalmi szakaszok szerkesztésén kívül megváltoztathatja maguk a szakaszok általános tervét is. Például, ha az egérmutatót a „Saját kezelések” szakasz fölé vittük, egy bal gomb jelenik meg a bal felső sarokban, a „Design” feliratú. Miután rákattintott, egy teljesen új panelen megjelennek néhány alternatív tervezési stílus, amelyek közül választhat:

kapcsolóblokk kialakítása

Csak válassza ki a legjobban tetszőt, és egy kattintással a régi helyére fogja helyezni.

Új szakaszok hozzáadása

Az egyik dolog az oldalon már található szakaszok testreszabása, de újakat is hozzáadhat. Ehhez kattintson a hozzáad gombra, amely a felső menüben van, majd kattintson a gombra „Szekció az oldalra.”

szakasz hozzáadása az oldalhoz

Látni fogja, hogy valóban nagyon sok különféle tartalomszekció közül választhat. Szerencsére, hogy ezt megkönnyítsük, a szakaszok előre kategorizálva vannak:

szakasz típusok

Megragadhatja az oldalsáv bármely részét, és jobbra húzhatja a vászonra.

Például itt van, amit a ajánlólevél szakasz úgy néz ki, mint amikor hozzáadják az oldalhoz:

beszámoló az oldalon

Ahogy elvárható, finoman finomíthatja a beszámoló szakaszának és a benne lévő szövegeknek a részleteit.

Betűtípusok és színek beállítása

Amikor elkezdi a Wix ADI szerkesztő alkalmazását, egy előre megadott színsémát és betűkészlet-beállítást kap a kapun kívül. Ezek a legtöbb esetben elég jók, de ezeket könnyen megváltoztathatja, hogy finomabb megjelenést kapjon.

Ehhez kattintson a Tervezés gombot a felső menüben, majd tovább Színek.

szín betűtípusok módosítása

Ez egy újabb hely, ahol a Wix mindent megtesz, hogy megkönnyítse a munkáját. Ahelyett, hogy ezer színválasztékot mutatna neked, csak azt kérdezi tőle, hogy melyik fő színt kívánja megtervezni a formatervezés során, majd javaslatot tesz annak alapján.

színek sugallják

 1. Válassza ki a fő vetőmag színét.
 2. Válasszon színes módot (színezett, színes, élénk, könnyű, sötét, keverd össze).
 3. Válasszon az ajánlott színes paletták közül.

Összességében a teljes színséma megváltoztatása csak néhány percig tart.

Ugyanez vonatkozik a betűtípusokra. Kezdje ugyanazzal Tervezés gombot a felső menüben, és válassza a lehetőséget betűtípusok.

szín betűtípusok módosítása

A Wix ismét számos javaslatot fog nyújtani az Ön számára.

betűtípusok sugallják

A legjobb, ha a lehetőségek között csak oda-vissza vált, amíg meg nem talál valamit, amit élvez. Kísérletezzen a betűméret eszközzel is, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a webhelyén található összes szöveg olvasható-e.

Képek, diavetítések és egyéb vizuális szolgáltatások hozzáadása

A Wix kész bármilyen típusú vizuális tartalmat fogadni az Ön webhelyén. Legyen képek, videók, diavetítések, galéria, akár Instagram hírcsatornák; A Wix mindent képes kezelni!

Kezdjük az alapokkal; képek hozzáadása a webhelyhez, vagy a meglévők megváltoztatása.

Csak kattintson a cserélni kívánt képet tartalmazó szakaszra, majd kattintson az oldalsávon Szerkesztés és csere.

cserélje ki a képet

Ha rákattint erre a gombra, a Wix megmutat egy másik panelt, ahol további képeket testreszabhat.

cserélje ki a 2. képet

Ha ki akarja cserélni a képet, egyszerűen kattintson a Cserélje gomb. Látni fogja, hogy a Wix számos olyan ajánlott képet tartalmaz, amelyek ugyanazt a témát követik. Ezeket a képeket szabadon használhatja webhelyén anélkül, hogy bármilyen szerzői jogi problémával kellene aggódnia.

képek közül lehet választani

Ha saját képet szeretne feltölteni, kattintson a + Töltse fel a médiát gombot, amely a bal felső sarokban található. Miután a feltöltés befejeződött, szükség esetén módosíthatja a képet.

kép módosítása

Ha kész, kattintson a gombra Alkalmaz hogy a kép szerepeljen az oldalon.

Más típusú média hozzáadásához kattintson a főre hozzáad gombot a felső menüben, majd az elérhető szakaszok listájából lépjen a kívánt kategóriába:

adj hozzá vizuális kategóriákat

Az eljárás nagyon hasonló a képek hozzáadásához vagy cseréjéhez. Csak kattintson ugyanolyan módon a blokkra, majd kattintson a gombra Szerkesztés és csere, és ennek megfelelően rendezze meg a médiát.

5) Állítsa be webhelyét mobil eszközökhöz

Manapság a mobiltelefonok gyakran az emberek elsődleges eszközei az internet elérésére. Valójában több ember használ mobiltelefonokat, mint asztali és laptopok együttesen (adat). Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy nagyon egyszerű, feltétlenül győződjön meg arról, hogy webhelye megfelelő módon néz ki mobilon! Ha kudarcot vall, akkor az emberek távoznak, és valószínűleg soha nem térnek vissza.

Sőt, ha véletlenül helyi vállalkozást működtet, a mobiltelefon hatása még nagyobb. Különböző „közeli” keresések teszik ki a Google helyi forgalmának nagy részét (adat), és az, hogy gyorsan kiszolgálhassa ezeket a felhasználókat, rendkívül fontos, ha üzleti tevékenységüket szeretné keresni.

Képzelje el például, hogy fut a fent említett masszázsszalonon. Ha valaki keres „Masszázs közel hozzám” és a webhely felbukkan, de nem tudja betölteni a telefonját, akkor a leendő ügyfél nem fog hozzád jönni.

Szerencsére könnyedén elérhetővé teheti webhelyét a Wix mobiltelefon-optimalizálására. A kezdéshez kattintson a nézetváltó gombra, amely a felső sávban található. Ezt:

váltson mobilra

Ez újból feltölti az oldalt, és megmutatja, hogyan fog megjelenni a mobil eszközökön.

webhely mobilon

A legtöbb esetben webhelye finoman kinéz a kapun, de elvégezhet kisebb módosításokat a fontosabb elemek kiemelése és a nem olyan fontosak elrejtése érdekében..

A legfontosabb, hogy az itt elvégzett változtatások nem befolyásolják webhelyének az asztalon való megjelenését. Ez csak mobiltelefonokra vonatkozik!

Így teheti meg, hogy általában javítsa webhelyét mobiltelefonján:

 • elrejti a nem kritikus képeket, és csak helyet foglal el a mobil nézetben
 • tegye magasabbra az elérhetőségi adatait az oldalon – az emberek gyorsan el akarnak jutni ehhez
 • csak a fő termékét vagy szolgáltatását emelje ki

A Wix lehetővé teszi, hogy itt nagyon sok testreszabható legyen az oldal különböző elemeinek elrejtése, a teljes szakaszok igazítása és így tovább. Használja ki ezt és kísérletezzen.

Ha elkészült, váltson át asztali nézet újra. A változtatásokat automatikusan menti.

6) Hozzon létre más oldalakat

Most, hogy készen állunk a kezdőlapra, itt az ideje, hogy elkezdjünk dolgozni más oldalakon, amelyeknek a legtöbb weboldal hasznát fogja élni. Főként az alábbiakat kell létrehoznia:

 • egy Névjegy oldalon
 • egy kapcsolattartó oldal

Most csak a kettőre összpontosítunk, hogy megmutassuk az új oldalak készítésének alapelveit.

Az oldalról

Az induláshoz kattintson a Oldal: Kezdőlap gombot, amely a bal felső sarokban található. Ezután kattintson a gombra + Oldal hozzáadása.

oldal hozzáadása

A Wix már javasol néhány népszerű oldaltípust, amelyek érdekelhetnek a létrehozásban. Nem véletlenül, a lista első javaslata a Névjegy oldalról szól.

javasolt oldalak

A Wix nemcsak javasolja az elkészíthető oldalakat, hanem rendelkezik minden előre elkészített tervvel is, amely minden oldalra kész.

Ahhoz, hogy elkészítse a Névjegy oldalt, csak görgessen az elérhető oldaltervek listáján, és válassza ki a legjobban tetszőt.

A Wix ADI szerkesztő újratölti a felületet, és lehetővé teszi az új Névjegy oldalon történő dolgozást. Az összes működése pontosan ugyanaz, mint a honlap.

Egyszerűen add hozzá a tartalomrészleteket, amelyek véleménye szerint a Névjegy oldalon jelenjenek meg, és módosítsd azokat.

Miután itt töltött csak pár percet, a kezedbe kell lennie egy nagyon szép Névjegy oldalra.

az oldalról

Kapcsolat oldal

A Partner oldal felépítésének módja nagyon hasonló, de az oldal tartalmaz néhány eredeti elemet. Az induláshoz ismét kattintson a oldal gombot, majd tovább + Oldal hozzáadása. Váltani Kapcsolatba lépni és nézd meg, mit kínál Wix neked.

vedd fel a kapcsolatot

Válassza ki a javasolt minták egyikét.

A Wix ADI szerkesztő felülete újratöltődik. Valószínűleg néhány eredeti blokk jelenik meg ezen az oldalon, szemben a Névjegy oldalon vagy akár a kezdőlapdal is. Ezek:

 • kapcsolatfelvételi űrlap
 • egy interaktív térkép

kapcsolat oldal

A Wix arra bátorítja, hogy használja mindkét elemet az ügyfelek könnyebb megkeresésének megkönnyítésére. A kapcsolatfelvételi űrlap teljesen működőképes, ami azt jelenti, hogy a látogatók arra használhatják, hogy közvetlenül üzeneteket küldjön Önnek.

⚠️ Ha nem vállalkozása van, és nem akarja megosztani a címét, akkor letilthatja a térképet, és ragaszkodhat a kapcsolatfelvételi űrlaphoz..

Egyéb niche-specifikus oldalak

A Wix-hez való feliratkozáskor adott kezdeti válaszok alapján láthatja, hogy a webhelyén olyan egyéb oldalak láthatók, amelyeket a Wix előre készített.

A mi esetünkben van egy Foglaljon online oldal és Foglalási fizetés oldalt. Erre kattintva megtudhatja, mi a helyzet az Ön webhelyén oldal gombot ismét a bal felső sarokban.

oldalak

Nézze meg, hogy néznek ki ezek az oldalak, és dolgozzon rajta, ha szükséges. Az alapelvek ugyanazok.

A webhely navigációjának finomhangolása

Alapértelmezés szerint minden új létrehozott oldal automatikusan hozzáadódik a webhely főmenüjéhez.

Ha meg akarja változtatni az oldalak megjelenésének sorrendjét a menüben, kattintson a webhely fejlécére, majd a szerkesztése gomb mellett MENÜ.

szerkesztés menü

Az oldalak átrendezéséhez húzhatja és dobhatja be az oldalakat.

szerkesztés menü 2

A menüelemeket kézzel is hozzáadhatja, ha a webhelyén kívüli helyekre szeretne hivatkozni (például például a közösségi média profiljaihoz)..

7) Blog hozzáadása (opcionális)

A blogolás az egyik legjobb módja annak, hogy új közönségeket érjünk el, és ezeket a közönségeket potenciális ügyfelekké alakítsuk. Különféle források jelentése hogy a blogolás az online vállalkozások egyik leghatékonyabb marketing csatornája. Azok a marketingszakemberek, akik a blogolást prioritássá teszik, 13-szor nagyobb valószínűséggel látnak pozitív megtérülést az online erőfeszítéseikből, mint azok, akik nem.

Más szavakkal: ha azt akarja, hogy az emberek aktívan keressék az Ön webhelyét, akkor ezt meg kell indokolnia. A blogolás lehet az egyik ilyen ok, feltéve, hogy a közzétett tartalma jó minőségű, és megfelel a közönség igényeinek és kívánságainak.

Technikai szempontból a Wix-en a blog elindítása rendkívül egyszerű – az összes szükséges eszköz már be van építve.

Blog létrehozása a Wix-en

A felső menüben kattintson a oldal gombot, majd tovább + Oldal hozzáadása. A listából válassza a lehetőséget blog majd válasszon egy tetszetős blog elrendezést.

válasszon blog elrendezést

A kiválasztott pontos elrendezés tisztán rajtad múlik. Mindegyik remekül fog működni! A Wix szerkesztő újratöltődik, és működés közben látja az új blogoldalt:

blog oldal

Az oldalt ugyanúgy szerkesztheti, mint a webhelyén található összes többi oldalt. A legfontosabb, hogy:

 • módosíthatja a blogbejegyzéseidet az oldalon,
 • a blog elrendezésének megváltoztatása (ahova a képek megyek, stb.)
 • módosíthatja, hogy mi jelenjen meg a hozzászólások mellett (szerző neve, dátuma stb.)

A blogot kezelheti és új hozzászólásokat is írhat.

Új blogbejegyzések írása

Kattintson a fő blogrészre, majd a gombra Blog kezelése.

blog kezelése

Innentől meglévő bejegyzéseket kezelhet, valamint újakat is létrehozhat.

blog kötőjel

A felület nagyon egyszerűen használható, és hasonlít az MS Wordben vagy a Google Docsban látott elemre.

blogírás ui

Itt van, amit kapsz:

 • Integrált SEO eszközök – annak biztosítása érdekében, hogy hozzászólásai megjelenjenek a Google-ban
 • Gazdag szövegszerkesztő
 • Kategóriák és hashtagek
 • Lehetőség több íróval való együttműködésre
 • Nagyszerű mobil élmény
 • Egyéni HTML támogatás

8) Online áruház hozzáadása (opcionális)

Ez valószínűleg nem lesz meglepetés számodra ezen a ponton, de elég gyorsan elindíthat egy online áruházat a Wix-szel. Ráadásul egy teljesen működőképes online áruház lesz, amely semmilyen módon nem korlátozza Önt.

 • Korlátlan számú termékkel rendelkezik.
 • Szerezzen egyedi vásárlási és kocsi kialakítást.
 • Fizikai és digitális termékek eladása.
 • Kövesse nyomon a megrendeléseket.
 • Állítsa be a szállítási díjakat.
 • Fogadja el az online fizetéseket.
 • Eladás Facebookon és Instagramon keresztül.
 • Kezelje értékesítését útközben a Wix App segítségével.

Online áruház létrehozása a Wix segítségével

A felső menüben kattintson a oldal gombot, majd tovább + Oldal hozzáadása. A listából válassza a lehetőséget Online áruház és válassza ki a kívánt üzlet elrendezést.

válassza az áruház elrendezését

A bolt kezeléséhez és a termékek hozzáadásához kattintson az Áruház szakaszra, majd a gombra Termékek kezelése.

üzlet kezelése

Külön felület jelenik meg, ahol feltöltheti termékeit, megváltoztathatja azok leírását, beállíthatja az árakat és így tovább.

2. üzlet kezelése

A sikeres online áruház kiépítése a saját útmutatójának témája, ezért itt nem fogunk részletesebben belemenni. A legfontosabb dolog, amit itt meg akartunk mutatni, az, hogy nagyon nagy lehetőség az e-kereskedelem elindítása a Wix-szel. Valóban megszerez minden olyan funkciót, amelyre valaha szüksége lesz.

9) Ismerje meg a Wix fő irányítópultját

Leginkább a Wix ADI-vel és mindazokkal foglalkozunk, amelyek vele elérhetők, ami nagyon sok!

Van azonban egy teljesen különálló Wix műszerfal is. Ennek célja, hogy szélesebb körű képet adjon arról, mi folyik a webhelyén, és az összes kapcsolódó mutatóval kapcsolatban.

Az irányítópult eléréséhez egyszerűen jelentkezzen ki, majd jelentkezzen be újra a Wix-be. Látni fog valami hasonlót:

wix kötőjel

Magyarázza el blokkonként, mi található ezen az oldalon:

 • (A) – Az elsődleges oldalsáv, ahol gyorsan elérheti webhelye egyes területeit. Ha van blogod vagy online áruházod, látni fogja a termékeket, megrendeléseit, blogbejegyzéseit vagy ott történő foglalásait kezelő szakaszokat. Linkek vannak más eszközökre és alkalmazásokra is. Alul található egy link a webhely szerkesztéséhez, amely ugyanahhoz a Wix ADI szerkesztőhöz vezet, amelyet korábban használtunk..
 • (B) – A webhely fő kezelőpanelje. Itt választhat a webhelyén végrehajtandó tevékenységek közül.
 • (C) – Egy kezdő átjáró. Kövesse ezeket a lépéseket, hogy megbizonyosodjon arról, hogy webhelye 100% -ban készen áll-e az emberek megtekintésére.
 • Az oldal mentén vannak blokkok, amelyek további tippeket tartalmaznak a webhely használatához.

Az egyetlen terület, ahol érdemes mélyebben megnézni a Beállítások menü – elérhető a fő oldalsávról. Itt található a webhely összes kulcsbeállítása, például a név, az általános információk, az integráció más eszközökkel, fizetési lehetőségek, pénznem és még sok más. Még ha nem is végez semmilyen változtatást ott, mégis érdemes megnézni ezeket a lehetőségeket, és megnézni, mi elérhető.

beállítások

10) Funkcionalitás hozzáadása a Wix Apps segítségével

Ha a Wixből kinyomtatott funkciók nem elegendőek, akkor vessen egy pillantást a Wix App Marketbe. Itt több mint 200 különféle alkalmazás található, amelyek segítenek webhelyének felépítésében és bővítésében.

Az alkalmazások eléréséhez kattintson a gombra Alkalmazások a Wix műszerfal fő oldalsávjában.

alkalmazások

Vannak alkalmazások mindenféle különféle dologra. A marketingsegédektől a SEOig, élő csevegésen, hírleveleken, szociális médiaintegrációkon, felbukkanó ablakokon, A / B tesztelésen, kosárfelmondási eszközökön, kapcsolatkezelőkön és sok más sok több.

Az alkalmazások hozzáadhatók néhány kattintással. Csak válasszon ki egy alkalmazást a listáról, és kattintson a gombra Add App.

add app

A kiválasztott alkalmazás alapján szükség lehet további beállításokra.

11) Válasszon árazási tervet, és indítsa el webhelyét

A folyamat ezen szakaszában a webhely majdnem készen áll. Most nyilvánosságra hozhatod. Van még néhány dolog, amire szükséged van …

Webhelyének közzétételéhez térjen vissza a Wix ADI szerkesztőbe (kattintson a Webhely szerkesztése gombot, amely a Wix műszerfal bal alsó sarkában található), majd kattintson a fő gombra közzétesz gomb:

közzéteszi a webhelyet

Ki kell választania, hogy használni kívánja-e az ingyenes Wix aldomaint (általában úgy néz ki, mint: YOURUSERNAME.wixsite.com/website) vagy csatlakoztasson egy egyéni domain nevet.

aldomain

Most, mielőtt ezt a választást választaná, beszéljünk a különféle Wix-csomagok árairól, mivel egy adott terv választása a domain választását is diktálja..

Először, egy teljesen ingyenes csomag elérhető a Wix-szel. Ennek részeként:

 • Ön csak az ingyenes Wix aldomain használatát engedélyezi, és nem csatlakoztathat egyéni domain nevet,
 • A Wix-hirdetések a webhely minden oldalán megjelennek,
 • 500 MB tárhelyet és 500 MB sávszélességet kap, ami nem sok,
 • nem indíthat online áruházat,
 • nem csatlakoztathatja a Google Analytics szolgáltatást.

Ha nem felel meg ezeknek a korlátozásoknak, akkor mehet tovább, és a fenti képernyőképernyőn kiválaszthatja ezt az ingyenes aldomain lehetőséget. Ebben a szakaszban webhelye online lesz és készen áll a látogatók fogadására. ��

Ha viszont ezek a korlátozások túl sok, akkor frissítenie kell az egyik prémium tervre. Csak kattintson az egyikre Frissítés az irányítópulton látható gombok.

frissíteni

Válassza ki a legmegfelelőbb árat. Kétféle típusú terv érhető el:

 • Itt vannak az árak, ha el szeretne indítani egy klasszikus weboldalt a Wix-szel (nincs online áruház vagy bármi olyan, amelybe a látogatók fizetnek, bármiért fizetnek az oldalon):

wix árképzés 1

 • Itt vannak az árak, ha eladni akar valamit a webhelyről:

wix árképzés 2

Mint láthatja, nagyon sok van itt, de nem kell túl sok időt költenie a döntéshozatalra. Fontolja meg ezt az egyszerűsített sablont webhelyének tökéletes Wix-terv kiválasztásához:

 • �� Szeretne eladni valamit az oldalon? Válassza ki a Business Basic terv $ 23 / hó. Megszerez minden olyan e-kereskedelmi funkciót, amelyre bármikor szüksége lehet.
 • �� Csak egy optimalizált személyes, üzleti információt vagy blog-weboldalt szeretne? Válassza ki a Korlátlan terv $ 17 / hó.

Miért javasoljuk, mi alapvetően a legolcsóbb tervek? Egyszerű; bármikor frissíthet drágább tervre, ha bármilyen jelentős korlátozással szembesül.

Ha az egyik ajánlott tervet választja, akkor az első évben hozzáférést biztosít egy ingyenes domain névhez. A domain név kiválasztásakor keressen olyasmit, amely könnyen megjegyezhető és megfelel az üzleti vállalkozásának / márkájának.

Amint a fenti prémium tervek egyikére frissít, és befejezi a vásárlási folyamatot, webhelye hivatalosan online és készen áll az üzleti életre! ����

Kész!

Gratula! Most megtudta, hogyan lehet funkcionális weboldalt felépíteni a Wix-en, és mindezt egyedül készítette.

Mint láthatja, a Wix hihetetlenül nagy teljesítményű és képes a DIY webhelyek birodalmába. Nagyon hihetetlen, hogy manapság önállóan készíthet professzionális weboldalt!

Ha bármilyen kérdése van, ne habozzon, írja be azokat a megjegyzésekbe.

Az új webhely promóciójával és bővítésével kapcsolatos további információkért tekintse meg a többi útmutatót:

 • 5 egyszerű módszer a webhely forgalmának növelésére
 • 33 Webhely bevételszerzési módjai
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map