Matomo Analytics: Analizë WordPress të Vetë-Pritëse Falas

Matomo Analytics: Analizë WordPress të Vetë-Pritëse Falas

Trafiku është gjaku i një uebsajti të suksesshëm. Pa trafik, ju keni një uebfaqe të mirë për asgjë, pa marrë parasysh sa e mirë është oferta ose produkti juaj. Dhe nuk është vetëm çdo trafik, por lloji i duhur i trafikut. Me fjalë të tjera, ju duhet trafiku i synuar për të rritur faqen tuaj të internetit kështu që biznesi.


Por për të drejtuar trafikun e synuar, duhet të kuptoni përdoruesit tuaj. Dhe për të kuptuar përdoruesit tuaj, ju duhet një zgjidhje analitike. Zakonisht, ne kryesisht drejtohemi te Google Analytics sepse – mentaliteti i turmës.

Por, a është Google Analytics platforma më e mirë e analitikës atje? Jo domosdoshmërisht, veçanërisht pasi është një shërbim i palëve të treta që nuk keni kontroll mbi të. Plus, mund të jetë pak e vështirë për tu konfiguruar për fillestarët dhe të mirat ashtu. Dhe së fundmi, ata filluan të fshehin disa fjalë kyçe.

hyj Matomo Analytics dhe gjërat fillojnë të kërkojnë përdoruesit e WordPress në të gjithë tabelën. Matomo Analytics është një plugin falas analitik që e instaloni në faqen tuaj të vetë-pritur në WordPress.

Kjo do të thotë që ju zotëroni të gjitha të dhënat tuaja analitike dhe askush nuk do t’i fshehë fjalët kyçe nga ju. Vendosja e të gjitha gjërave është super-duper e rehatshme; do të zgjoheni dhe do të vraponi brenda disa minutash.

Për përdoruesin e energjisë, Matomo Analytics ju ofron një gamë të gjerë të shtesave premium, kështu që ju të mund të kuptoni më mirë konsumatorët tuaj. Tani, nuk do të keni nevojë të mbështeteni në shërbimet e palës së tretë të analitikës, p.sh. Google Analytics, për të kuptuar vizitorët tuaj në internet.

Në rishikimin e sotëm Matomo Analytics, bëjmë gjërat e zakonshme që bëjmë në të gjitha vlerësimet e tjera. Ne mbulojmë atë që po punojmë me (Matomo Analytics), tiparet (ka një ton), dhe në fund instalojmë shtojcën (zakonisht, pjesën argëtuese). Shpresoj se do të keni një kohë të mirë.

Farë është Matomo Analytics?

plugin analytics matomo wordpress

Matomo Analytics është një plugin falas WordPress që ju ndihmon të ndiqni shpejt trafikun e faqes suaj të internetit. Sipas zhvilluesve, Matomo Analytics është “… # 1 alternative e përdorur Google Analytics që ofron një gamë të fuqishme karakteristikash, sigurie dhe mbron intimitetin e përdoruesve tuaj.”

Shtë një zgjidhje e shkëlqyeshme e analitikës së WordPress që ju jep kontroll të plotë mbi të dhënat tuaja analitike. “Duke hostuar analitikë në internet në serverët tuaj, nuk ka palë të treta të marrin pronësi, nuk kanë shitje të të dhënave dhe askush të mos kërkojë brenda.”

Kjo është e shkëlqyeshme, e drejtë?

Kjo nuk është gjithçka, Matomo Analytics është e thjeshtë për tu konfiguruar (ndryshe nga Google Analytics) dhe vjen me një seri të shkëlqyeshme të veçorive. Me një ndërfaqe të përdoruesit që kursen kohë, do të kuptoni më mirë vizitorët tuaj dhe do të mësoni se si të përmirësoni sitin tuaj në asnjë kohë.

Shtojca kryesore është falas për t’u shkarkuar dhe përdorur, por zhvilluesit ju ofrojnë një sërë shtesash premium që zgjasin një shtojcë tashmë të fuqishme të analitikës. Matomo Analytics është një platformë e përshtatshme analitike për të gjitha llojet e faqeve të internetit të WordPress, nga eCommerce në bloget personale dhe faqet e internetit të biznesit deri te rrjetet sociale, ndër të tjera.

Tani që e dini se me çfarë po punojmë, na lejoni të mbulojmë disa nga veçoritë që ofron Matomo Analytics.

Karakteristikat e Analizës Matomo

tipare të analizës matomo

Matomo Analytics është e mbushur në prag me të gjitha tiparet që ju nevojiten për të ndjekur trafikun tuaj, për të kuptuar nevojat e klientëve tuaj dhe për të përmirësuar faqen tuaj në përputhje me rrethanat. Mbi 1 milion faqe në internet mbështeten në platformën Matomo Analytics për të monitoruar trafikun, domethënë ju jeni në duar të sigurta.

Pasi të instaloni Matomo Analytics, prisni veçori të tilla si:

 • Analizat e tregtisë – Ju lehtë mund të kuptoni sjelljet e blerjes së klientëve tuaj në mënyrë që të rritni shitjet dhe të ardhurat tuaja në mënyrë efektive. Ju shpejt mund të tregoni vendndodhjet e njohura, kanalet që funksionojnë më mirë, pajisjet e përdorura nga përdoruesit, sa janë klientët e angazhuar dhe shumë më tepër. Shikoni me lehtësi të ardhurat totale, numrin e porosive, shkallën e konvertimit, fjalët kyçe të fushatës, karrocat e braktisura dhe shumë më tepër.
 • Ndjekja e fushatës – Ndiqni me lehtësi rezultatet e fushatave tuaja pasi që ju mund të krijoni URL të shpejtë të ndjekshme falë mjetit të Ndërtuesit të URL-ve Matomo Analytics. URL-të përfshijnë parametra që janë të dobishëm për tregtinë elektronike dhe konvertimin e qëllimeve. Tani mund të tregoni menjëherë se cila metodë e blerjes po ju sjell më shumë trafik. A është Google AdWords? Facebook? Marketingu me email? Matomo Analytics ka përgjigjet.
 • Profilet e vizitorëve – Matomo Analytics ju ofron një skedë Vizitorë që ju jep një informacion të madh në lidhje me vizitorët tuaj. Ju mund të identifikoni audiencën tuaj të synuar dhe zonat me performancë të lartë për biznesin tuaj, ku ju mund të maksimizoni në konvertimin e klientëve tuaj. Matomo Analytics ju lejon të shihni udhëtimin gjatë gjithë jetës së secilit vizitor. Gjithashtu, mund të shihni veprimet që përdoruesit përfundojnë kur në faqen tuaj të internetit.
 • Menaxher i etiketave – Shtojca vjen me një menaxher të fuqishëm të etiketave që ju lejon të vendosni kode të ndryshme gjurmimi me lehtësi relative. Falë platformës së centralizuar Matomo, ju mund të shtoni etiketa pa shtuar kod direkt në faqen tuaj.

Ka edhe më shumë …

 • Pult intuitiv – Përdorimi i Matomo Analytics është një fllad, falë pulteve intuitive që ju ofrojnë shumë informacione me një shikim. Ju mund të gjeni shpejt njohuri të thella se si përdoruesit janë duke u përfshirë me biznesin tuaj.
 • ndarje – Matomo Analytics e bën tepër të lehtë për të thyer audiencën tuaj të madhe në grupe më të vogla për shënjestrim të mprehtë me lazer.
 • Raportet e trafikut në kohë reale – Matomo Analytics ju tregon se kush është në faqen tuaj në kohë reale. Karakteristika është jashtëzakonisht e dobishme nëse keni oferta të ndjeshme ndaj kohës dhe keni nevojë për të ndjekur trafikun tuaj në kohë reale. Nëse po përmblidhni një produkt ose tipar të ri, mund të tregoni shpejt se si përdoruesit po marrin lajmet.
 • Raporte gjeografike të gjera – Mund të shënoni shpejt se vizitorët tuaj janë falë raporteve të hollësishme që përmbushen me harta. Ju mund të shihni kontinentet, vendet, qytetet, rajonet, gjuhën e shfletuesit dhe ofruesit e internetit me një klik të vetëm.

Karakteristikat e tjera përfshijnë:

 • Karakteristikat e importit / eksportit – Matomo Analytics ju ofron mundësinë të importoni raportet tuaja në Google Analytics. Më tej, ju mund të eksportoni raportet tuaja Matomo Analytics me një klik të vetëm.
 • Raportoni krahasimet
 • Mbështetje për WP REST API dhe API të tjera
 • Përfshini lehtësisht rolet specifike të përdoruesit, vizitorët dhe faqet nga gjurmimi
 • Grant kolegëve hyrje në raportet tuaja
 • Mbështetje për WP Multisite

Karakteristikat e paguara:

 • Hartat e nxehtësisë dhe regjistrimet e sesioneve
 • Formoni analitikën
 • Analizat mediatike
 • hinkës
 • Karakteristikat e SEO
 • Raportim personal
 • miqtė
 • Rrjedha e përdoruesit

Më sipër është vetëm një mostër e vogël e karakteristikave, Matomo Analytics vjen me qindra karakteristika të tjera për të cilat do të na duhej një postim i tërë në blog për të mbuluar të gjitha.

Me veçoritë e mbaruara, le të instalojmë Matomo Analytics.

Si të instaloni Matomo Analytics në WordPress

Instalimi dhe konfigurimi i Matomo Analytics është aq i thjeshtë sa A, B, C. wayshtë më lehtë sesa konfigurimi i Google Analytics. Por para çdo gjë, Matomo Analytics ka disa kërkesa minimale të sistemit për të funksionuar pa probleme:

 • Kufiri i kujtesës PHP = 128Mb, 256Mb rekomanduar
 • PHP 7.2 dhe më lart
 • Nëse keni një uebfaqe me trafik të lartë ose drejtoni shumë faqe në internet me WordPress multisite, zhvilluesit rekomandojnë Premisa Matomo ose Cloud Matomo dhe Shtojcë WP-Matomo në vend të kësaj

Kjo është jashtë rrugës, le të instalojmë Matomo Analytics. Sshtë një shtesë shtesë e disponueshme në WordPress.org, kështu që ju e dini që do të jetë e lehtë.

Shkoni te Shtojcat> Shto të re:

si të instaloni plugin-in e ri të wordpress

Tjetra, futni “Matomo Analytics” në kutinë e kërkimit të fjalëve, dhe pasi të gjeni plugin, goditni Instaloje tani butoni, siç tregohet më poshtë.

instalimi i pluginit matematik-analitik

Pas kësaj, aktivizoni plugin:

duke aktivizuar plugin wordpress analytics wordpress

Mundësimi i shtojcës shton një artikull Matomo Analytics në pultin e administratorit të WordPress-it. Tjetra, shkoni te Matomo Analytics> Filloni, siç theksojmë më poshtë.

plugin wordpress analytics wordpress

Në Fillo ekran, ju merrni shumë informacione. Tjetra, klikoni në Aktivizo gjurmimin tani butoni, siç tregohet më poshtë.

analitika matomo

Siç shihet në faqen e mësipërme, mund të shtoni [Matomo_opt_out] kodi i shkurtër në faqen tuaj të politikës së intimitetit në mënyrë që përdoruesit të mund të heqin dorë nga ndjekja.

Për më tepër se kaq, ju mund të zgjidhni që të mos tregoni kurrë Fillo faqe më, dhe mësoni më shumë rreth Matomo Analytics. Në të njëjtën faqe, lehtë mund të gjesh ndihmë përmes udhëzuesit e përdoruesit, forume, primet e ndryshme planet mbështetëse dhe me shume.

Le të vazhdojmë më tej.

Pas klikimit të Aktivizo gjurmimin tani butoni, Matomo Analytics është gati të shkojë. Tani le të mbulojmë disa nga opsionet në dispozicion.

Unë shkova përpara dhe dërgova disa trafik të simuluar në sitin tim të testimit duke përdorur një bot, e dini, vetëm për të parë nëse shtojca funksionon si e reklamuar, dhe me mend se çfarë? Punon! Ai regjistroi trafikun e botëve dhe rastet e mia kur hyra në vendin e mostrës. Ja pamja e ekranit:

analitika matomo

Për të hyrë në faqen e mësipërme, lundroni tek Matomo Analytics> Raportimi, siç tregohet më poshtë.

raportimi i analizave matomo

Për të hyrë në Menaxherin e Etiketave Matomo Analytics (në mënyrë që të mund të shtoni kodet e ndjekjes së palëve të treta), lundroni tek Mamoto Analytics> Menaxher i etiketave, siç theksojmë më poshtë.

menaxher i etiketave matomo

Duke bërë kështu ju çon në faqen e mëposhtme:

menaxher i etiketave matomo

Në faqen e mësipërme, ju mund të krijoni një etiketë siç kemi bërë në një artikull të mëparshëm. Procedura mbetet e njëjtë.

Për të hyrë në cilësimet tuaja Matomo Analytics, lundroni tek Matomo Analytics> Cilësimet, siç detajojmë më poshtë.

parametrat e analizës matomo

Shtesa të Matomo Analytics Falas dhe Premium

Matomo Marketplace ju lejon të instaloni një ton të shtesave falas dhe premium, kështu që ju mund të merrni Matomo tuaj në nivelin tjetër:

treg tregtar matomo

Për të instaluar shtesa Matomo brenda administratorit tuaj WordPress, së pari duhet të instaloni plugin Matomo Marketplace për WordPress.

Si? Shkoni te Matomo Analytics> Tregu, dhe klikoni në butonin Shkarkim Matomo Marketplace për WordPress siç tregohet më poshtë.

tregu matomo për wordpress

Ruani pluginin Matomo Marketplace në kompjuterin tuaj.

Tjetra, lundroni tek Shtojcat> Shto të re:

si të instaloni plugin-in e ri të wordpress

Tjetra, klikoni në Shtojcën plugin, zgjidhni shtojcën Matomo Marketplace që keni shkarkuar dhe goditni butonin Instaloni Tani:

instalimi i tregut matomo

Pas kësaj, klikoni për të aktivizuar Matomo Marketplace. Sapo plugini Matomo Marketplace për WordPress është aktiv, ju jeni gati të tronditni festën. Le të fillojmë me shtesa shtesë.

Instalimi i shtesave Falas Matomo Analytics

Instalimi i shtesave falas Matomo Analytics është i drejtpërdrejtë. Shkoni te Matomo Analytics> Tregu dhe kliko në butonin Install Plugins:

instalimi i shtesave falas matomo

Thjesht goditni lidhjen Instalim pranë shtojcës përkatëse (shiko imazhin më lart). Matomo Analytics ofron gjithsej 66 shtesa falas në kohën e shkrimit.

Instalimi i shtesave Premium Matomo Analytics

Për të instaluar shtesa premium, duhet së pari të aktivizoni licencën tuaj Matomo Analytics. Hyrja e parë në tuaj Llogari Matomo Analytics, dhe klikoni Shkarkime:

llogari matematike

Shkoni në fund të ekranit dhe zgjidhni Klikoni për të treguar licencën tuaj lidhje:

licencë matematike analitike

Mos harroni të kopjoni çelësin tuaj të licencës pasi ne kemi nevojë për pjesën tjetër.

Kthehu përsëri në pultin e administratorit të WordPress-it. Shkoni te Matomo Analytics> Tregu, dhe klikoni në Abonimet tab. Pas kësaj, ngjisni licencën tuaj dhe klikoni në Ruani çelësin e licencës button:

aktivizimi i licencës matomo

Pasi ta aktivizoni licencën me sukses, Matomo Analytics do t’ju ridrejtojë në skedën “Install Plugins”, ku do të gjeni shtesa falas dhe premium.

Tjetra, thjesht goditni lidhjen Instalim nën shtesën premium që dëshironi të instaloni. Në këtë seancë, Matomo ofron nëntë shtesa premium.

Unë shkova përpara dhe provova shtesat e primit. Më poshtë, gjeni përshkrime të shkurtra të asaj që bën çdo shtesë premium.

miqtė

Ju gjithmonë dëshironi që vizitorët të kthehen në faqen tuaj të internetit për më shumë përmbajtje dhe produkte tuaj awesome. Më e rëndësishmja, ju dëshironi që vizitorët tuaj të rrinë rreth, sepse sa më gjatë ta bëjnë atë, aq më shumë ndikim keni dhe aq më shumë para do të bëni.

Shtesa Matomo Analytics Cohorts ju ndihmon të ndiqni përpjekjet tuaja për ruajtjen e vizitorëve me kalimin e kohës, kështu që t’i mbani ata të angazhuar dhe të ktheheni për më shumë. Kjo ju lejon të shihni se si sillen vizitorët tuaj në dhe pas datës së blerjes së tyre. Me fjalë të tjera, Cohorts ju ndihmon:

 • Shihni sa kohë që vizitorët e rinj rrinë rreth para se të dilni nga faqja juaj.
 • Shikoni periudha specifike kohore ku angazhimi bie
 • Kuptoni pse disa vizitorë në zonën tuaj nuk blejnë edhe pasi të vizitojnë shumë herë
 • Përcaktoni përdorimin e aplikacionit tuaj, dhe
 • Në përgjithësi, gjurmoni përpjekjet tuaja për mbajtje

Raportet e personalizuara

raporte me porosi

Ju keni nevoja dhe qëllime biznesi, për të cilat po ndiqni trafikun tuaj. Ne filluam duke thënë e drejta trafiku është gjaku i çdo uebsajti dhe për të përcaktuar audiencën tuaj të synuar, është e rëndësishme të merrni njohuri të veprueshme dhe metrikë. Me informacionin e duhur, ju mund të eliminoni fërkimin në procesin e blerjes duke rregulluar mirë aplikacionin ose faqen tuaj të internetit.

Tani, Matomo Analytics është një mjet i fuqishëm që ju ofron një seri fantastike raportesh standarde. Prapëseprapë, si me çdo mjet tjetër, mund t’ju mungojnë disa informacione thelbësore. Në të kaluarën, ose duhet të hiqni dorë nga informacioni, ose të krijoni spreadsheets manualisht, që është kohë dhe e prirur për gabime.

Por Matomo po ndryshon gjithçka që mund të ketë me Raportet Doganore, një shtesë shtesë për ju lejon të nxirrni sa më shumë informacione si dëshironi nga trafiku juaj. Ju keni mbi 200 metrikë të ndryshme për të marrë pikërisht pamjet që ju nevojiten. Po, 200, plus ju mund t’i përshtatni raportet tuaja gjerësisht me vizualizime dhe filtra.

Analitika e formës

formojnë analitikë

Bastoj paratë e mia që ju keni të paktën një formë diku në faqen tuaj të internetit ose në aplikacionin tuaj në internet. Formularët mund të variojnë nga format e komenteve, format e porositjes, abonimi i buletinit, format e kontaktit, faqet e marrjes me qira, etj. Dhe pse janë përsëri format e rëndësishme? Po, është e drejtë, është një pikë e rëndësishme kontakti me vizitorët tuaj dhe klientët e mundshëm.

Tani, nuk do të dëshironit të keni një pamje më të mirë se si bashkëveprojnë klientët dhe lexuesit me format tuaja? Mendoni se çfarë mund të arrini me të gjitha ato të dhëna. Do të njihnit pikat e dhimbjes së klientit tuaj dhe mënyrën se si ato ndërveprojnë me format tuaja në internet. Ju madje mund të gjurmoni konvertimet në forma dhe të bëni shumë më tepër. Të gjitha faleminderit Analysics Forms.

hinkës

funnels

Thuaj se dëshironi që perspektiva të shkojë në faqen tuaj, klikoni në një buton “Na Kontaktoni”, plotësoni formularin tuaj të kontaktit dhe goditni butonin dërgoj. Pas kësaj, ju mund të dëshironi të ridrejtoni perspektivën në një faqe falënderimi, blog ose çfarëdo. Actiondo veprim që kërkon perspektiva për të kontaktuar ju është pjesë e një gypi.

Për të bërë biznes me ju, keni nevojë për vizitorët tuaj që të ndjekin një “rrugë” të paracaktuar në faqen e internetit ose aplikacionin tuaj. Shtë detyra juaj të drejtoni vizitorët nga pika e hyrjes në qëllimin. Dhe për të shfrytëzuar sa më shumë këtë “rrugë”, duhet të kuptoni plotësisht se si vizitorët po lëvizin poshtë gypit tuaj.

Këtu është një video e shkëlqyeshme Matomo që detajon se si funksionon një gyp:

Gëzojnë

Regjistrimi i nxehtësisë dhe regjistrimi i seancave

Matomo Analytics është dhurata që nuk ndalet së dhuruari. Me shtesën e primit të Heatmap & Session Recorder, ju mund “… të kuptoni vërtet vizitorët tuaj duke parë se ku klikojnë, rri pezull dhe lëvizni.” Likeshtë si ndjekja e syve, por më e lirë dhe më e lehtë për t’u instaluar.

Heatmaps ju tregojnë se ku klikuan vizitorët në ueb, sa larg ata lëvizën, dhe ku lëvizën miun. Të gjitha këto të dhëna ndihmojnë të dini nëse përmbajtja juaj po angazhohet dhe të identifikoni se ku përdoruesit i kushtojnë vëmendje.

Regjistrimet e sesioneve, nga ana tjetër, ju lejojnë të regjistroni lëvizje, lëvizje të miut, klikime, të ndërveproni formë, etj. Më vonë, ju riprodhoni videon për të parë se çfarë bëjnë vizitorët në faqen tuaj te internetit. Sa e ëmbël?

Analitika e mediave

analitika e mediave matomo

Përdorimi i videos është rritur jashtëzakonisht shumë me shumë tregtarë që kërkojnë të rritin trafikun, pamjet e faqeve, konvertimet dhe përfundimisht shitjet. E njëjta vlen edhe për audio të tilla si podcast, audiobooks, etj. Dhe multimedia është duke shkuar askund.

Por a e dini se si audienca juaj shikon videot tuaja? Si i dëgjojnë ata audios? A mund të krijoni qartë lidhjen midis përdorimit të mediave dhe metrikës tjetër të trafikut? Kush shikon videot tuaja? Për sa kohë? Këto janë vetëm disa nga pyetjet që shtesa Media Analytics ju ndihmon të përgjigjeni.

Atributi i konvertimit me shumë kanale

atribuim shumë-kanalësh

Për një uebfaqe ose aplikacion, trafiku mund të vijë nga shumë burime të ndryshme. Ndoshta ju drejtoni trafikun nga Google Ads, Facebook Ads, search organik dhe referime sociale. Si e dini se cili burim i trafikut sjell rezultatet më të mëdha për sa i përket konvertimeve, në mesin e matjeve të tjera?

Shtë thelbësore që ju e dini ku ta drejtoni buxhetin tuaj të marketingut. Nëse kërkimi organik ju sjell trafik cilësor, ju jeni më mirë të ridrejtoni burimet në ato që janë duke punuar, të themi, SEO. Tani nuk është e nevojshme të pyesni se cili burim i trafikut po shndërrohet më mirë. Ju keni Atributin e Shndërrimit Multi-Channel Matomo në shenjën dhe vullnetin tuaj.

Performanca e Fjalëve kyçe të motorit të kërkimit

Performanca e fjalëve kyçe të motorit të kërkimit

Një fjalë kyçe – grili i shenjtë i trafikut të motorëve të kërkimit. Whatfarë nuk do të bëni për të shtrënguar duart në të gjitha fjalët kyçe që përdorin klientët tuaj në Google dhe Bing, ndër të tjera? Nëse i njihni fjalët tuaja, mund të krijoni përmbajtje shumë të synuara dhe përkatëse dhe oferta që funksionojnë si magji. Hasshtë bërë shumë herë më parë, dhe mund ta bësh edhe ti.

Shtesa e Performancës së Fjalëve të Motorit të Kërkimit ju tregon të gjitha fjalët kyçe që përdorni perspektivat tuaja. Ju mund të shikoni motorët e kërkimit popullorë, fjalët kyçe të tekstit, fjalët kyçe të kombinuara, fjalët kyçe të imazhit dhe fjalët kyçe të videos. Shtesa ju lejon të shikoni nevojat e audiencës tuaj të synuar në një vend.

Rrjedha e përdoruesve

Rrjedhin përdoruesit e matematikës

Dhe e fundit, kemi shtesën Premium Flow Users. Shtesa është një paraqitje vizuale e shtigjeve që përdoruesit marrin përmes faqes së internetit ose aplikacionit tuaj. Flow Users ju lejon të përcaktoni shpejt nevojat e përdoruesve pasi mund të shihni se si përdoruesit po lundrojnë në faqen tuaj të internetit.

Në një shikim, ju mund të shihni se ku shfrytëzuesit dalin dhe faktorë të tjerë që mund të dëmtojnë normat tuaja të konvertimit. Raportet që merrni nga Përdoruesit Flow mund t’ju ndihmojnë shumë kur optimizoni uebfaqen, aplikacionin ose produktin tuaj. Shtesa ju lejon të ekzaminoni me kujdes trafikun që përshkoi një faqe të veçantë.

Dhe kjo eshte. Po tani?

Në menunë Matomo Analytics, keni faqet Diagnostics dhe About, të cilat ne nuk duam t’i mbulojmë. Shtojca Matomo Analytics është e thjeshtë për tu konfiguruar dhe përdorur.

Instalimi i Matomo Analytics në faqet e WordPress është jashtëzakonisht i lehtë (dhe nuk përfshin redaktimin e skedarëve tuaj të temave), për të mos përmendur që shtojca vetë integrohet me më shumë se 100 mjetet tuaja të preferuara.

Kam një ndjenjë që nuk do të më mungojë Google Analytics sepse Matomo Analytics ofron më shumë veçori dhe një mënyrë më të thjeshtë për të hyrë në të dhënat e trafikut që duhet të mbash.


Si e gjurmoni trafikun në faqen tuaj në WordPress? Farë keni për të thënë në lidhje me plugin Matomo Analytics WordPress? A e keni përdorur më parë? A lamë diçka jashtë? Nëse po instaloni dhe provoni shtojcën tani, cilat janë pikëpamjet tuaja?

Ju lutemi na tregoni në komente.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map