Rishikimi i Menaxhuar i WordPress i Menaxhuar nga Kinsta (2019)

Kinsta është një nga ofruesit më të njohur të hostuar të WordPress të menaxhuar, i mundësuar nga Google Cloud Platform. Në këtë artikull, ne do të rishikojmë shërbimin e menaxhuar të WordPress të menaxhuar të Kinsta dhe të përcaktojmë performancën e tij.


Kinsta WordPress Hosting

Whatfarë do të mbulojmë

Ashtu si shumica e ofruesve të menaxhuar të WordPress hosting, Kinsta ofron performancë të nivelit të lartë dhe mbështetje yjore. Sidoqoftë, ajo që e veçon atë nga konkurrenca janë shërbimet e saj të ndryshme me vlerë të shtuar që plotësojnë thelbi i saj i menaxhuar i WordPress hosting.

Duhet të theksojmë se ne nuk kemi krahasuar performancën e Kinsta kundër ofruesve të tjerë të menaxhuar të hostimit të WordPress. Synimi ynë për këtë Kinsta të vitit 2019 do ta rishikojë atë për të nxjerrë në pah karakteristikat shtesë – përveç mbajtjes së menaxhuar të WordPress – që e veçon Kinsta-n nga konkurrenca.

Ne, sigurisht, do të ndajmë rezultatet e provës së performancës të kryera në Kinsta duke përdorur tonat Tema totale. Nëse jeni duke kërkuar posaçërisht për kritere standarde, mund t’i gjeni lehtësisht në Google me një “Kinsta vs.” Të thjeshtë “Kërko.

Ashtu si me të gjitha shqyrtimet tona, qëllimi ynë nuk është t’ju bindim të blini Kinsta në mënyrë që të mund të marrim një komision shoqëror. Synimi ynë i vetëm është t’ju paraqesim një rishikim të shërbimit nga këndvështrimi i një end-user. Brian, i cili udhëheq përmbajtjen në Kinsta, ishte mjaft i sjellshëm për të ndarë një llogari demo 30-ditore të cilën e kemi mësuar në maksimum. (Faleminderit, Bri!)

Këtu është një përmbledhje e shpejtë e asaj që do të mbulojmë:

 • Pasqyrë e rafte teknologjike e Kinsta
 • Paneli i Kinsta në thellësi (kjo është pjesa më e mirë, premtoj)
 • Kopje rezervë të WordPress në Kinsta
 • Mjetet e optimizmit të performancës
 • Siguria e WordPress me Kinsta
 • Analiza e Kinsta – përfshirë monitorimin e trafikut dhe performancës
 • Standardet e performancës
 • Planet e çmimeve, ofertat e zakonshme dhe shtesat
 • Mbështetje dhe përfundim

Le të fillojmë!

Pasqyrë e Mbikëqyrjes Teknike Stack të Kinsta’s Wordstress

Kinsta është ndërtuar plotësisht në “nivelin e rrjetit premium” të Platformës Cloud të Google. Kjo i jep Kinsta akses në serverat më të lartë të linjës me vonesën më të ulët në 20+ qendrat e të dhënave të Cloud të Google. Ju mund (dhe duhet) të zgjidhni një qendër të dhënash që ndodhet më afër trafikut të origjinës mbizotëruese të faqes tuaj. Për shembull, pasi që shumica e vizitorëve të mi të mundshëm janë nga India, unë kisha zgjedhur qendrën e të dhënave Mumbai në llogarinë e provës.

Machinedo makinë Kinsta e pritur në Google Cloud ka 96 CPU dhe qindra gigabajt RAM. Sitedo faqe WordPress e pritur në Kinsta është e vendosur në kontejnerin e vet softuer të izoluar (brenda Google Cloud). Kjo do të thotë që nëse plani juaj Kinsta ka tre site WordPress, do të keni tre enë të izoluara. Ky izolim i softverit ofron dy avantazhe të dallueshme:

 1. Faqet tuaja mund të shkallëzojnë sipas kërkesës, pa ndonjë ndërhyrje. Kjo është veçanërisht e dobishme për të lundruar “efektin e rezervuarëve të peshkaqenëve” – ​​për shembull, kur faqja juaj godet në faqen e parë të Reddit ose shfaqet në HackerNews ose madje edhe Shark Tank.!
 2. Faqja juaj mbetet e pandikuar edhe kur faqja e dikujt tjetër është komprometuar në të njëjtën re publike. Një zgjidhje enë përmban sigurinë sipas modelit.

Për sa i përket softverit të serverëve, Kinsta shkon në një pirg të optimizuar të Nginx (web server) dhe MariaDB, dhe ofron versione të shumta të motorëve PHP nga 7.1 deri në versionin më të fundit 7.3 (që prej dhjetorit 2018). Ekzistojnë mijëra veçori të tjera të sigurisë dhe të performancës që do të diskutojmë gjatë këtij tutoriali. Le të shqyrtojmë tani pultin shkëlqyes.

Eksplorimi i Panelit MyKinsta

screenshot i Paneli i MyKinsta

Paneli i MyKinsta

Quhet portali shumë i vetë menaxhimit të faqes Kinsta MyKinsta, është një pult fantastik, intuitiv për të menaxhuar të gjitha faqet tuaja të WordPress. Paneli Kinsta ndjek filozofinë e dizajnit që është simbolike e tabelës WordPress që të gjithë e dimë dhe e duam.

Ashtu si në pultin e administratorit të WordPress, ju merrni opsionet tuaja kryesore në shiritin anësor blu në të majtë. Secili modul ka nën-cilësimet e veta që ndjekin një plan urbanistik të ngjashëm.

Paneli MyKinsta mbulon gjithçka nga menaxhimi i faqes, kopjet rezervë të WordPress, analitika e faqes, faturimi, mbështetja dhe menaxhimi i përdoruesit. Në seksionet e ardhshme, ne do të mbulojmë modulet më të rëndësishme.

Modeli i Menaxhimit të sitit Kinsta

pamje nga Modeli i Menaxhimit të sitit MyKinta

Modeli i menaxhimit të faqes MyKinta

Menaxhimi i sitit moduli në pultin e MyKinsta ju jep informacionin e hyrjes së jashtme të faqes tuaj duke përfshirë sFTP, SSH dhe hyrjen në bazën e të dhënave duke përfshirë phpMyAdmin. Ju lehtë mund të ndryshoni fjalëkalimet tuaja SFTP dhe phpMyAdmin me një klik të një butoni.

Gjëja e parë që vini re është jeshilja LIVE ikonë që shfaqet në mënyrë të dukshme në secilin nën-modul në pultin e MyKinsta. Ju mund të kaloni në vënie në skenë ambienti duke klikuar në Ndryshimi i mjedisit në këndin e sipërm të djathtë.

Menaxhimi i Domainit në MyKinsta

pamja e tabelës së menaxhimit të domain në kinsta

Menaxhimi i domenit në Kinsta

domains skeda ju lejon të menaxhoni domenet që harta në instalimin tuaj WordPress. Këtu, mund të shtoni / hiqni domenet dhe të konfiguroni një domen primar dhe sekondar për faqen tuaj. Ju gjithashtu mund të përfitoni nga URL-ja e përkohshme e Kinsta (sitename.kinsta.cloud) nëse dëshironi të provoni faqen tuaj, përpara se të migroni.

Rezervime të WordPress me Kinsta

screenshot i menaxhimit të kopjimit të WordPress në Kinsta

Menaxhimi i kopjimit të WordPress në Kinsta

Gjithmonë kemi theksuar rëndësinë e marrja e kopjeve të rregullta të faqes suaj të WordPress. Sinqerisht, ne ishim të mahnitur nga niveli i seriozitetit i Kinsta me kopjet rezervë të WordPress.

 • Rezervime automatike ditore: Së pari, Kinsta automatikisht krijon një kopje rezervë të faqes tuaj WordPress çdo ditë të vetme. Ju mund ta rivendosni atë me një klik të vetëm. Kopjet rezervë ruhen për dy javë.
 • Rezervime manuale: Mund të krijoni deri në 5 kopje rezervë manuale të cilat gjithashtu ruhen për dy javë.
 • Rezervime të shkarkueshme: Ju gjithashtu mund të krijoni një kopje rezervë që mund të shkarkohet çdo javë, që është e vlefshme për 24 orë nga koha e krijimit të kopjes rezervë. Kjo është e dobishme në rast se dëshironi të mbani një kopje rezervë të veçantë të faqes tuaj, jashtë Kinsta.
 • Rezervime të gjeneruara nga sistemi: Përveç kopje rezervë të përditshme, Kinsta automatikisht do të gjenerojë kopje rezervë të faqes tuaj kur kryeni ndonjë nga këto ngjarje: (i) përdorni mjetin e zëvendësimit të kërkimit nga pulti MyKinsta, (ii) duke nxitur një ambient STAGING LIVE, dhe (iii) të rivendosni rezervë në mjedisin tuaj LIVE. Rikthimet e krijuara nga sistemi ruhen gjithashtu për 14 ditë.
 • Backup-i për orë: Për trafik të lartë dhe uebfaqe kritike për misionin, Kinsta ofron mundësi më të shpeshta rezervë. Ju mund të bëni kopje rezervë të një siti çdo gjashtë orë për një shtesë 50 $ / site / muaj dhe rezervë për orë kushton 100 $ / site / muaj.

Përveç kopje rezervë të përdoruesit, Kinsta gjithashtu ruan fotografi të vazhdueshme të çdo makinerie në infrastrukturën e tyre çdo 4 orë për 24 orë dhe më pas çdo 24 orë më tej për dy javë. Pamjet (që përmbajnë rezervën tuaj) ruhen në qendra të ndryshme të të dhënave nga vendi ku janë krijuar fillimisht. Kjo do të thotë se ato janë të tepërta në rast se sulmet në katastrofë.

Mjetet e Menaxhimit të WordPress MyKinsta

pamje e mjeteve të menaxhimit të WordPress MyKinsta

Mjetet e menaxhimit të WordPress MyKinsta

Kjo deri tani është një nga gjërat e mia të preferuara nga Kinsta. Këto mjete ju mundësojnë të bëni detyra të lodhshme në disa klikime. Le të shqyrtojmë secilën prej tyre:

 1. Pastroni cache të faqes: Gjithashtu i disponueshëm në pultin e WordPress-it tuaj, ju mund të përdorni këtë mundësi për të pastruar cache-in e faqes tuaj WordPress direkt nga pulti i MyKinsta.
 2. Certifikata SSL: Kjo krijon një çertifikatë të re SSL për sitin tuaj të WordPress duke përdorur Encrypt të Let. Pasi të keni gjeneruar, mund të azhurnoni / hiqni certifikatën SSL, ose të shtoni një porosi.
 3. Force HTTPS: Kjo mundësi ju mundëson të aktivizoni HTTPS kudo në sitin tuaj – përfshirë imazhe dhe burime të tjera të tilla si skedarët CSS dhe JavaScript. Kjo është shumë e dobishme kur doni të siguroni që e gjithë faqja juaj të funksionojë plotësisht në një lidhje të koduar nga fundi në fund.
 4. Motori PHP: Kinsta ju ofron versionet PHP 7.1 deri më të fundit, d.m.th. PHP 7.3. Ju mund të zgjidhni çdo version duke përdorur këtë mjet. Vini re se PHP 7 është jashtëzakonisht më i shpejtë se paraardhësi i tij.
 5. Rinisni PHP: Kur modifikoni versionin tuaj PHP ose përballeni me një konflikt plugin ose temë, shpesh një rifillim i thjeshtë PHP mund të ndihmojë. Duke përdorur këtë mundësi, ju mund të rindizni PHP pa pasur nevojë të hyni në faqen tuaj përmes SSH, direkt nga pulti i MyKinsta.
 6. Monitorimi i relikteve të reja: New Relic është një shërbim i monitorimit të aplikacioneve që ka për qëllim përdoruesit e avancuar që duan të monitorojnë performancën e tyre të faqes WordPress në nivele jashtëzakonisht kokrrizore. Kinsta ofron integrim të drejtpërdrejtë me New Relic, që mund të aktivizohet me një çelës të thjeshtë API. Ekipi i tyre i ndihmës mund të aktivizojë gjithashtu një Relic të Ri në fund të tyre për ju përkohësisht nëse jeni duke zgjidhur ndonjë problem të performancës me një pyetje ose shtojcë.
 7. Kërko dhe zëvendëso: Ky mjet ju mundëson të gjeni dhe zëvendësoni çdo vlerë në bazën e të dhënave tuaj WordPress. Ky është një funksion shumë i fuqishëm dhe duhet të përdoret me kujdes ekstrem. Së pari duhet të kaloni në mjedisin e skenimit, të merrni një kopje rezervë manuale të faqes tuaj dhe më pas të përdorni këtë mjet.

Përveç këtyre mjeteve, Kinsta ofron mjete për përmirësimin e performancës, siç janë CDN, rregullat e ridrejtimit të nivelit të serverit dhe shkrimet e aksesit të papërpunuar. Le t’i hedhim një sy atyre.

Kinsta CDN

screenshot i cdn kinsta

Kinsta CDN

KeyCDN ka bashkëpunuar me Kinsta për të ofruar bandwidth falas të CDN në të gjitha planet e tyre të menaxhuara me WordPress. Mund të aktivizoni / çaktivizoni CDN ose të pastroni cache-in e saj – të gjitha me një klik të vetëm.

Kinsta CDN shërben të gjithë përmbajtjen statike të faqes tuaj, siç janë imazhet, skedarët CSS dhe JavaScript. Për sa i përket kufizimeve, madhësia maksimale e skedarit është e kufizuar në 100MB dhe vetëm skedarët brenda përmbajtjes wp dhe wp-përfshijnë mund të përfshihen në CDN.

Kinsta ofron bandwidth falas për CDN në planet e tyre të pritjes që variojnë nga 50 GB në planin e tyre Starter, deri në 1TB në planet e tyre të Ndërmarrjes. Mbingarkesat e CDN-së tarifohen me 0,1 $ / GB.

Kinsta DNS

pamje nga Kinsta DNS

Mjet menaxhimi Kinsta DNS

Serveri i emrit të domain (DNS) është pika e parë e prekjes midis faqes tuaj të vizitorit. Funksioni themelor i një DNS është të tregojë URL-në tuaj të internetit (për shembull google.com) në adresën IP të serverit pritës (172.217.163.110). Shkoni përpara, shkruani adresën IP në shfletuesin tuaj dhe Google do të hapet! DNS zakonisht është konfiguruar në panelin tuaj të kontrollit të domenit, ose panelin tuaj të mbajtjes në internet (cPanel, WHM, etj.).

Kinsta DNS është një shërbim primi premium DNS i ofruar nga Kinsta falas për të gjithë klientët. Për dallim nga Google Cloud, Kinsta DNS është ndërtuar në Shërbimin Ueb të Amazon Route53 premium DNS. AWS, d.m.th. Kinsta DNS ofron disponueshmëri të lartë dhe rezolucion të ulët DNS me vonesë për të gjitha faqet e internetit. Console e menaxhimit DNS është miqësore për përdoruesit dhe mbështet shtimin me një klik të regjistrave MX të G Suite.

Këshillë: Për faqet e internetit të trafikut të lartë që presin DNS me regjistruesin e tyre, ju rekomandojmë të migroni në Kinsta DNS – për të parë një rritje të menjëhershme të performancës në kohën e rezolucionit DNS.

Rregullat e ridrejtimit të WordPress me MyKinsta

pamja e tabelës së menaxhimit të ridrejtimit të URL të Kinsta

Paneli i menaxhimit të ridrejtimit të URL-së Kinsta

Kur përdorni menaxherin e integruar të ridrejtimit të WordPress-it, wp_redirect () funksioni quhet. Kjo shton më shumë ngarkesë në CPU-në e serverit tuaj (duke rritur kohën e ngarkesës së faqeve) dhe bloat databazën tuaj të WordPress.

Kinsta ju lejon të zbatoni rregullat e ridrejtimit të URL-së për sitin tuaj WordPress në një nivel serveri. Ekzekutimi i kodit është dukshëm më i shpejtë dhe nuk mbështetet te WordPress për të ridrejtuar në URL përfundimtare. Ai gjithashtu mbështet shprehjet e rregullta të integruara (RegEx) për kontroll më të mirë. Ju mund të shtoni rregulla individuale, ose t’i importoni ato nëse transferoheni nga një host.

Korrigjimi i gabimeve me Regjistrat e Qasjes së Parë të Kinsta

pamje nga shkrimet e hyrjes së serverëve Raw në Kinsta

Shkrimet e hyrjes së serverëve të papërpunuar në Kinsta

Kinsta gjithashtu ofron qasje të drejtpërdrejtë në regjistrat e saj të papërpunuar për qëllime monitorimi dhe debugging. Kjo përfshin hyrjen në regjistrin e gabimeve, regjistrin e aksesit të papërpunuar dhe regjistrin e performancës së cache Kinsta.

Karakteristikat e sigurisë të Kinsta WordPress

Për sa i përket sigurisë, ka një ton mekanizmash nën kapuç për të siguruar sigurinë e faqes tuaj nga sulmet e ndryshme të malware dhe DDoS. Në mënyrë që të sigurohet që faqja juaj WordPress të jetë plotësisht e azhurnuar në çdo kohë, Kinsta automatikisht aplikon arna sigurie të vogla (jo thelbësore) posa të bëhen të disponueshme. Nëse në rast se faqja juaj është hakuar, Kinsta do ta rregullojë atë falas për ju.

screenshot i Kinsta IP mohon veçorinë e sigurisë

Kinsta IP mohon veçorinë e sigurisë

Për sa i përket qasjes së jashtme, ju mund të hyni në sit vetëm përmes sFTP, SSH ose WP-CLI të koduar (pa FTP). Ju mund të përdorni mjetin IP Deny për të bllokuar adresa të caktuara IP nga lidhja në faqen tuaj. Për më tepër, Kinsta ndalon automatikisht adresat IP me mbi gjashtë përpjekje të dështuara të hyrjes brenda një minutë.

Disa veçori të tjera të sigurisë përfshijnë:

 • Bllokimi i GeoIP përfshihet në të gjitha planet.
 • Kinsta largoi automatikisht versionin PHP që po përdorni nga titujt HTTP në faqen tuaj.
 • Kufizimet e tyre të open_basedir gjithashtu nuk lejojnë ekzekutimin e PHP në drejtoritë e zakonshme që janë të prirur për skriptet me qëllim të keq.
 • Kërkesat XML-RPC bllokohen si parazgjedhje për t’ju mbajtur të sigurt nga sulmet e forcës brutale.

Autentifikimi me dy faktorë për llogarinë tuaj Kinsta

Kinsta ofron vërtetimin me dy faktorë (2FA) si një shtresë shtesë sigurie që parandalon hyrjen e paautorizuar në llogarinë tuaj Kinsta, edhe nëse fjalëkalimi juaj është i komprometuar. Kjo është një nga ato “kremrat e tortës” që duhet të ofrojë MyKinsta.

screenshot i vërtetimit me dy faktorë kur hyni në MyKinsta

Autentifikimi me dy faktorë kur hyni në MyKinsta

Ju mund të aktivizoni vërtetimin me dy faktorë duke lidhur numrin tuaj celular dhe të merrni kodet e hyrjes në një kohë përmes SMS. Përndryshe, mund të përdorni një aplikacion autentifikues si Google Authenticator ose Authy për të marrë kode kur telefoni juaj nuk është në linjë.

Pasi të aktivizoni vërtetimin me dy faktorë, çdo herë që të regjistroheni, do të merrni një kod një herë përmes SMS ose në aplikacionin tuaj, në varësi të konfigurimit tuaj.

Vini re se aktivizimi i 2FA në llogarinë tuaj Kinsta nuk mundëson 2FA për faqet (et) tuaj në WordPress. Ne kemi një udhëzues të veçantë për të vendosur vërtetimin me dy faktorë në faqen tuaj WordPress.

Menaxhimi i përdoruesit Kinsta

screenshot i MyKinsta Menaxhimi i Përdoruesit

Paneli i Menaxhimit të Përdoruesve të MyKinsta

Kjo veçori është menduar për bizneset me palë të interesuara të shumta, duke pritur një ose më shumë site në Kinsta. Ju mund t’i ftoni përdoruesit të hyjnë në llogarinë tuaj Kinsta, duke caktuar privilegje të bazuara në role dhe specifike të faqes, siç janë:

 • admin, i cili ka qasje në të gjitha faqet.
 • zhvillues, me qasje në faqet por jo faturimin.
 • Faturimi, ku njerëzit mund të shohin vetëm faturimin dhe detajet e kompanisë.

Regjistri i aktivitetit

screenshot i Regjistrit të Aktivitetit të Përdoruesit të MyKinsta

Regjistri i Aktivitetit të Përdoruesit të MyKinsta

Regjistri i aktiviteteve tregon të gjitha aktivitetet e rëndësishme në llogarinë tuaj Kinsta dhe faqet e pritura – të kryera nga të gjithë përdoruesit. Shembuj përfshijnë krijimin e faqes, ndryshimet në regjistrimin e DNS, mesazhet nga mbështetja dhe më shumë.

Monitoroni statusin e prizës në pultin e MyKinsta

screenshot i Monitorimit të statusit të shtojcës së WordPress në MyKinsta

Monitorimi i statusit të shtojcës së WordPress në MyKinsta

Paneli MyKinsta gjithashtu ofron një mjet për statusin e shtojcave që ju lejon të shikoni shtojcat WordPress që keni instaluar, versionet e tyre dhe nëse kanë apo jo një azhurnim. Dhe siç e dimë të gjithë, mbajtja e temës dhe shtojcave të azhurnuara në çdo kohë është një nga praktikat më të mira për të mbajtur të sigurt faqen tuaj të WordPress.

Kinsta Analytics

Nga pulti juaj, Kinsta Analytics ju jep metrikë të detajuar, të nivelit të serverit dhe matjeve të trafikut. Meqenëse Kinsta ka çmim bazuar në numrin e vizitave në muaj, është e rëndësishme që të keni qasje të detajuar në regjistrat e vizitave.

Si i llogarit Kinsta vizitat?

Gjëja e parë për të kuptuar është se raporti i trafikut të Kinsta është i ndryshëm nga raporti juaj Google Analytics. Kjo për shkak se GA përdor JavaScript, që do të thotë se ju tregon vetëm vizitorë njerëzorë, jo asgjë tjetër (të tilla si bots dhe crawlers) që hyni në faqen tuaj. Në shumicën e skenarëve, GA gjithashtu nuk mund të numërojë vizitorët që përdorin bllokues reklamash.

Sidoqoftë, Kinsta e di këtë dhe ka disa tipare në vend dhe rekomandime për t’ju ndihmuar:

 • Kinsta nuk llogarit vizitat nga agjentët e njohur të përdoruesit “bot” dhe filtron të dhënat nga analitika sa më shumë që të jetë e mundur.
 • Ju lehtë mund të ndaloni IP-të nëse është e nevojshme me mjetin e tyre të mohimit IP.
 • Një Firewall i Aplikimit në Internet (WAF) si Cloudflare ose Sucuri mund të përdoret në kombinim me Kinsta. Këto shërbime kanë baza të të dhënave të gjera të asaj që duhet të trajtohet si trafik “i keq”, dhe trafiku nga këto adresa IP “të këqija” parandalohet të godasë ndonjëherë sitin tuaj Kinsta. Kjo mund të ndihmojë në mbajtjen e kostove tuaja të pritjes poshtë.

Kinsta ju jep pamjen e një zogu për vizitat e faqes tuaj, përdorimin e gjerësisë së bandës, përdorimin e CDN (nëse e keni aktivizuar), dhe desktop vs trafikun. Për më shumë informacion se si Kinsta llogarit vizitat, shikoni ato artikull i thelluar.

PS: Ne kemi mbuluar tarifat e tepërta të trafikut dhe CDN në seksionin e planit dhe çmimeve të artikullit.

Analitika e Performancës në Nivelin e Serverit

Përveç statistikave të vizitorëve, Kinsta Analytics gjithashtu ofron analitikë të detajuar të nivelit të serverit për performancën, kodet e përgjigjes HTTP, kërkesat për cache dhe kërkesat e Geo & IP.

Këtu janë disa nga matjet më të mira nga secili modul:

Performanca e PHP & Baza e të dhënave: Koha mesatare e përgjigjes PHP + MySQL, xhiroja e PHP, kufiri i punëtorit, kërkesat AJAX dhe një listë e shkrimeve PHP që kanë kohën më të lartë të përgjigjes PHP + MySQL. Për faqen demo në tutorialin tonë, këto ishin skriptet e azhurnimit të temës dhe plugin-it.

Kodet e përgjigjes HTTP: Kjo ju jep një përmbledhje të shëndetit të përgjithshëm të përgjigjes së faqes tuaj për të gjitha pyetjet hyrëse HTTP – bot dhe trafiku njerëzor.

 • Kodet e reagimit në 200 janë plotësisht të shkëlqyera.
 • 300 tregon ridrejtimin. Shumë ridrejtime nuk janë gjë e mirë.
 • Kodet e reagimit në rangun prej 400 deri 500 tregojnë një gabim dhe duhet të minimizohen, pasi ato pengojnë performancën tuaj dhe rezultatet e SEO.

Performanca e cache: Ky raport ju tregon se sa mirë po funksionon cache e faqes tuaj WordPress. Në mënyrë ideale, duhet të ketë një numër të madh të goditjeve në cache, humbje të ulët të cache dhe skadime të vogla të cache. Kjo tregon se gjithçka po funksionon në mënyrë optimale, dhe shumica e kërkesave për vizitorë janë duke u shërbyer nga cache WordPress – duke siguruar performancën më të mirë të mundshme.

Gjeo & IP: Kjo ju jep një përmbledhje të origjinës së trafikut të vendeve të larta, qyteteve dhe adresave IP.

Shenjat e performancës Kinsta

Asnjë përmbledhje e pritjes nuk është e plotë pa disa kritere. Le të shikojmë disa elementë të performancës së hostimit të menaxhuar të WordPress të Kinsta.

Ne krijuam një instalim demo WordPress në Kinsta dhe e priti atë në qendrën e të dhënave të Indisë në Google Cloud dhe përdorëm përbërjen e mëposhtme:

 1. Tema: Tema shumë e vetë, dhe kemi përdorur një paraqitje të portofolit me shumë imazhe në faqen e parë. Vini re se imazhet nuk janë optimizuar pasi është një temë demo. Ju mund dhe duhet të zgjedhni të gjitha imazhet tuaja në WordPress.
 2. CDN u aktivizua
 3. Qendra e të dhënave: Mumbai, Indi

Shenjat e performancës Kinsta GTmetrix

screenshot i standardeve të performancës Kinsta - Gtmetrix

Standardet e performancës Kinsta – GTmetrix

GTmetrix i dha Kinsta një rezultat PageSpeed ​​prej 93% (Nota A) dhe YSlow Nota prej 89% (nota B). Rezultati YSlow u ndikua për shkak të pamjeve jo-optimale. Testi gjithashtu u drejtua nga serverë në Kanada, ndërsa qendra e të dhënave është në Indi.

Madhësia e faqes ishte 774KB e përbërë nga 28 kërkesa HTTP dhe u ngarkua plotësisht në 1.8 sekonda.

Shenjat e performancës Kinsta WebPageTest

screenshot për standardet e performancës Kinsta WebPageTest

Standardet e performancës Kinsta – WebPageTest

Ne zhvilluam dhjetë teste të vazhdueshme nga qendra e të dhënave në Indi. Koha e ngarkesës me plot faqe ishte 1.4 sekonda me një madhësi të faqes prej 760KB dhe 28 kërkesa. Të gjitha notat ishin A.

Shenjat e performancës Kinsta LoadImpact

screenshot i standardeve të performancës Kinsta LoadImpact

Standardet e performancës Kinsta – LoadImpact

Ne zhvilluam një provë LoadImpact në Kinsta nga qendra e të dhënave në Singapor, me 50 përdorues të njëkohshëm për 12 minuta. Rezultatet ishin mjaft mbresëlënëse – koha mesatare e përgjigjes ishte 74 milisekonda, me 75 kërkesa / sekondë.

Shpjegohen planet e çmimeve Kinsta

Planet e icingmimeve Kinsta

Gjëja e parë që ju do të vini re në lidhje me Kinsta, si shumica e ofruesve të tjerë të menaxhuar të pritjes, është se nuk është e lirë. Në fakt, misioni i Kinsta filloi për shkak të standardeve të dobëta të asaj që ishte e pranueshme për pritjen e lirë të asaj kohe.

Në vitin 2013, ata u përpoqën të krijojnë më të mirë të mundshëm të menaxhuar WordPress të menaxhuar, dhe akuzuan përkatësisht për të. Shpejt përpara në 2019, ata kanë disa nga markat më të mira duke përdorur Kinsta – gjatë gjithë rrugës nga General Electric, TripAdvisor, Intuit, FreshBooks, Ubisoft te Buffer dhe Drift.

Kinsta-së motorino kostot e planit $ 30 / month dhe përfshin një faqe WordPress, 20,000 vizita, një migrim falas dhe 50 GB bandwidth i CDN. Kinsta ofron një garanci 30-ditore për kthimin e parave, dhe kuota të ndryshme të vendeve të mbështetura, migrime falas dhe gjerësi bandë CDN në të gjitha planet e tyre.

Planet e Kinsta ndahen në tre kategori:

 1. Planet fillestare dhe ato pro: 30- $ 60 $ / muaj mbështetëse për vizitat 20-40k / muaj.
 2. Planet e biznesit 1-4: 100 – 400 $ / muaj mbështetëse për 100-600k vizita / muaj
 3. Planet e ndërmarrjeve 1-4: 600 – $ 1500 / muaj mbështetëse për vizitat 1-3M / muaj
 4. Do gjë më e lartë kërkon plane të ndërmarrjeve me porosi.

Më poshtë janë veçoritë e paracaktuar që janë në dispozicion në të gjitha planet e pritjes Kinsta:

 • CDN falas me gjerësi bandë të ndryshueshme
 • SSL Falas me Encrypt të Le dhe mundësinë e importit të certifikatave SSL të personalizuara
 • Një migracion falas në sit. Migrime shtesë shtesë për plane më të larta
 • Rikthim automatik ditor, rezervë manuale dhe ruajtje rezervë 14-ditore (planet e Biznesit dhe Ndërmarrjeve kanë ruajtje rezervë 20 dhe 30-ditore)
 • GCP zjarri për siguri të shtuar
 • Skenë mjedisi, SSH dhe sFTP qasje në të gjithë serverët
 • Optimizimet automatike të bazës së të dhënave MySQL
 • Qasje me shumë përdorues në pultin e MyKinsta
 • Mbështetje 24/7 dhe garanci për kthimin e parave 30-ditore
 • 2 muaj falas në pajtim vjetor

Shenime shtese:

 • Vizitat e tepërta kushtojnë 1/1000 $ vizita. Mbingarkesa e trafikut të CDN kushton 0,1 $ / GB
 • Klonimi i faqes dhe multisite WordPress janë mbështetur në planin Pro ($ 60 / muaj). Klonimi i faqes është i ndryshëm nga skenimi i sitit
 • WooCommerce dhe faqet e anëtarësimit rekomandohen në planin e Biznesit 1 (100 dollarë në muaj). Ju mund ta përdorni akoma në planin Starter

Shtesa të disponueshme për të gjitha planet:

 • Cloudflare Railgun, Elasticsearch, Redis: 100 $ / muaj / site për çdo shtesë
 • Proxy Nversex Reverse: $ 50 / muaj / site
 • Kopje rezervë shtesë: 100 dollarë / muaj / faqe për kopje rezervë për orë dhe $ 50 / muaj / faqe për kopje rezervë 6-orëshe

Mbështetje Kinsta

screenshot i mbështetjes kinsta që funksionon në intercom

Mbështetje Kinsta që funksionon në Intercom

I gjithë sistemi mbështetës i Kinta funksionon në Intercom, që do të thotë 24 × 7 mbështetje chat. Komuniteti i WordPress është përgjithësisht mjaft mirënjohës për mbështetjen e Kinsta, duke theksuar ekspertizën e tyre teknike në menaxhimin e serverit, sigurinë dhe performancën e WordPress.

Gjatë rishikimit, unë kam kontaktuar dy herë mbështetje – një herë kur nyja ime e faqes Kinsta mori kohë për të ngritur (ekipi mbështetës sqaroi se duhen deri në 20 minuta për të ngritur një sit të ri), dhe hera e dytë ishte kur u përpoq për të shtuar një rekord të gjatë TXT në Kinsta DNS. Ekipi mbështetës shpejt e shtoi atë për mua.

screenshot i bazës së njohurive kinsta

Baza e njohurive e Kinsta

Një gjë tjetër që më bën përshtypje është përpjekja e vazhdueshme e Kinsta në krijimin e artikujve të bazës së njohurive me cilësi të lartë dhe artikuj që lidhen me WordPress. Ata kanë mësime dhe udhëzues fantastikë të WordPress, burime në tema të ndryshme të marketingut online dhe të preferuarat e mia personale – mësime të hollësishme për udhëtimin e tyre sipërmarrës.

Strategjia e marketingut të përmbajtjes së Kinsta mori shumë kohë dhe burime për të ndërtuar, gjë që në fund të fundit krijoi imazhin e markës së tyre si “njerëz të njohur të pritjes” në komunitetin WordPress. Për të mos përmendur edhe trafikun gjithnjë në rritje të motorit të kërkimit gjithashtu!

Duke përfunduar

Rritja e biznesit tuaj në internet nuk është detyrë e lehtë. Processdo proces, veçori apo përmirësim i ri vjen me sfidat e veta.

Ndërsa trafiku i faqes tuaj rritet, bëhet e rëndësishme të azhurnoni një ofrues të besueshëm të pritjes. Po, ofruesit e menaxhimit të pritjeve të menaxhuar kërkojnë një premium, por në shkëmbim, ju merrni paqen e mendjes.

Kinsta ofron mbështetje të shkëlqyeshme të klientit, optimizim të performancës dhe masa proaktive të sigurisë për të siguruar që faqja juaj të funksionojë në gjendje të lartë.

Merrni HOSTING KINSTA

Shpresojmë që të keni shijuar këtë përmbledhje të fjalëve në 3,600+. Nëse ka ndonjë gjë që ju pëlqen të na përfshijë, ju lutemi na tregoni. Si gjithmonë, ne mezi presim komentet tuaja!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map