Sendinblue vs Mailchimp – Krahasuar marketingun me email

krahasimi sendinblue vs mailchimp 2020

Në këtë artikull të rishikimit ne do të krahasojmë Sendinblue vs Mailchimp – dy platforma të njohura të marketingut me email dhe automatizim të marketingut.


Tradicionalisht, të dy Sendinblue dhe Mailchimp filluan si marketing me email mjete, dhe evoluar gradualisht në një marketing gjithëpërfshirës gjithëpërfshirës platformat.

Sot, të dyja këto platforma kanë një gamë të gjerë karakteristikash përfshirë automatizimin e marketingut, shënjestrimin e sjelljes dhe aftësitë e menaxhimit të marrëdhënieve me klientët (CRM).

Për më tepër, ata gjithashtu mbështesin kanale të shumta përveç e-mail; përfshirë reklama dixhitale, faqet e uljes, marketingun me SMS dhe bisedën në internet.

Për t’ju ndihmuar të përfitoni sa më shumë nga ky artikull, ne kemi zgjedhur tiparet më të rëndësishme nga Sendinblue dhe Mailchimp dhe i grupuam në gjashtë grupe karakteristikash të dallueshme. Për më tepër, ne kemi nxjerrë në pah dallimet kryesore midis Sendinblue vs Mailchimp në secilën prej këtyre grupeve.

 1. Menaxhimi i listës së postës elektronike: Ky grup veçorish diskuton mbi veçoritë e menaxhimit të listës së secilës platformë, siç janë segmentimi, profilet e kontaktit dhe aftësitë CRM.
 2. Automatizimi i marketingut: Këtu diskutojmë për automatizimin dhe aftësitë e personalizimit të secilës platformë, siç janë shënjestrimi i sjelljes, personalizimi dhe dërgimi i optimizmit të kohës.
 3. Kanalet e marketingut: Në këtë grup karakteristikash, ne krahasojmë kanalet veç e-mail që janë në dispozicion në secilën platformë. Shembuj përfshijnë reklama dixhitale me pagesë, marketing SMS, bisedë në internet dhe kartolina.
 4. Raportimi, analitika dhe pasqyra: Ky seksion diskuton opsionet e ndryshme të raportimit të disponueshme në secilën platformë, siç janë niveli i klikimit / hapjes së postës elektronike, statistikat e shpërndarjes dhe demografia e audiencës. Ai gjithashtu nënvizon disa njohuri të fushatës dhe rekomandime të fushatës, të cilat janë ekskluzive për Mailchimp.
 5. Mjete shtesë: Këtu diskutojmë disa mjete që nuk lidhen rreptësisht me marketing me postë elektronike ose automatizimin e marketingut. Ato përfshijnë softuer për menaxhimin e mediave sociale, mjet për menaxhimin e përmbajtjes dhe ndërtues të faqes në internet.
 6. çmimi: Më në fund, ne diskutojmë modelet e çmimeve të të dy platformave dhe ndajmë një rekomandim bazuar në kërkesën e përdoruesit.

Le të fillojmë.

Karakteristikat e menaxhimit të listës së postës elektronike

Të dy Sendinblue dhe Mailchimp ofrojnë një seri fantastike të veçorive themelore dhe të avancuara të menaxhimit të listës së emailit në planin e tyre të lirë. Sendinblue ju lejon të krijoni një numër gati të pakufizuar të listave të postës elektronike.

pulti i audiencës së mailchimp 2020

Mailchimp trajton listat e postave elektronike ndryshe. Ata janë thirrur audiencat. Një audiencë mund të ketë segmente të shumta dhe të sillet pothuajse e ngjashme me një listë emaili. Sidoqoftë, Mailchimp ofron vetëm 1, 3 dhe 5 audiencë në të tyre falas, Essentials dhe standard planet. prim plani ka audiencë të pakufizuar.

menaxhimi i audiencës sendinblue

Një ndryshim thelbësor midis Sendinblue dhe Mailchimp është se në Sendinblue, një kontakt në lista të shumta llogaritet vetëm një herë. Ndërsa në Mailchimp, një kontakt në lista të shumta (audiencë) llogaritet disa herë.

Me fjalë të tjera, nëse keni të njëjtin kontakt në tre lista të ndara me email, Sendinblue do ta llogarisë atë si një, dhe Mailchimp do ta llogarisë atë si tre. kjo nuk do të të jetë një disavantazh për përdoruesit e Mailchimp pasi që një audiencë e vetme mund të ketë segmente të shumta.

Segmentimi i audiencës dhe Etiketat

Sa i përket ndarjes, të dy Sendinblue dhe Mailchimp ofrojnë aftësi ndarëse fantastike bazuar në vetitë e listave dhe kritereve të tjera. Për shembull, mund të shtoni fushat me porosi siç janë Numri i telefonit ose Blerja e parë në listën tuaj dhe krijoni audiencë të segmentuar bazuar në atë.

opsionet e ndarjes së postës elektronike në bazë të aktivitetit të fushatës

Mailchimp mund të segmentojë listat bazuar në të dhënat e pajtimtarëve (të tilla si vendndodhja, klienti me postë elektronike), aktiviteti i fushatës (sjellja e automatizmit, hapja e postës elektronike), demografia e parashikuar (diapazoni dhe gjinia) dhe ngjarjet me porosi (aplikacioni dhe aktiviteti në ueb).

Karakteristikat e segmentimit të sendeve blu

Sendinblue mbështet ndarjen bazuar në aktivitetin e postës elektronike dhe të dhënat e ngjarjeve me porosi. Mund të ruani sa më shumë kontakte siç dëshironi, si dhe një numër të pakufizuar ngjarjesh dhe atributesh (etiketat po vijnë së shpejti).

Etiketat në Mailchimp: Mailchimp ofron një pronë shtesë të quajtur etiketat. Ju mund të caktoni etiketa në kontaktet tuaja dhe të krijoni fushata shumë të synuara duke përdorur të dy etiketat dhe fushat e personalizuara.

Etiketat nuk janë të disponueshme në Sendinblue, megjithatë, ju lehtë mund të përdorni një rrugëdalje. Mund të krijoni një fushë me porosi të quajtur Tags në listën tuaj të postës elektronike dhe përdorni pronën DHE kur ndërtoni audiencën tuaj.

Mjetet CRM

profilin e njerëzve të crm mailchimp

Miratimi i një qasje të parë të klientit të parë është integrale për suksesin e biznesit B2C. Kjo është arsyeja pse platformat e marketingut AIO si Sendinblue dhe Mailchimp kanë karakteristika të integruara CRM siç janë profilet e kontaktit, e cila është një faqe e dedikuar për secilin kontakt individual në llogarinë tuaj. Ju mund të lidhni të dy Sendinblue dhe Mailchimp me mjetet CRM të ndërmarrjes tuaj për komunikime më të mira në marketing.

Përmbledhje e seksionit

 • Mailchimp trajton listat e postave elektronike si audiencë dhe është i kufizuar në 1, 3, 5 ose audiencë të pakufizuar.
 • Mailchimp konsideron numërimin e kontakteve totale (jo-unike) ndërsa Sendinblue konsideron numër unik të kontakteve.
 • Mailchimp ofron mundësi pak më të mirë të ndarjes siç janë demografia e parashikuar në planet me pagë më të lartë.

Automatizimi i marketingut

Automatizimi i marketingut i mundësuar nga mesazhet e personalizuara dhe shënjestrimi i sjelljes mund të bëjnë mrekulli për një biznes. Të dy Sendinblue dhe Mailchimp mbështesin personalizimin përmes etiketave të shkrirjes dhe shënjestrimit të avancuar të sjelljes. Le të hedhim një vështrim:

Automatizimi i marketingut Mailchimp

automatizimi i postës elektronike

Aftësitë e automatizimit të Mailchimp mund të grupohen në katër kategori të gjera:

 1. Automatizimet themelore: Mirësevini në email, automatizimi i bazuar në të dhëna, si ditëlindje ose përvjetorë.
 2. Automatizimi RSS-me email nga të cilat mund të krijoni gazeta automatike nga burimet RSS.
 3. Automatizimi i tregtisë elektronike të tilla si emailet e braktisura të karrocave, rekomandimet e produkteve, njoftimet për porositjen, emailet e blerjes së parë dhe ato të angazhimit për klientët besnikë dhe joaktivë (shënimi – kjo është në dispozicion vetëm për pajtimtarët, dhe në disa raste mund të kërkojë shtesa shtesë e postës elektronike me transaksion).
 4. Automatizimi i bazuar në ngjarje: Mund të dërgoni të dhëna për ndërveprimin në uebfaqe dhe aplikacione (si p.sh. Hyni brenda ose Niveli i përfunduar) në Mailchimp dhe dërgoni postë elektronike të automatizuar bazuar në sjelljen e përdoruesit.

Automatizimi i marketingut Sendinblue

Sendinblue gjithashtu mbështet automatizimi i marketingut me email e ngjashme me Mailchimp, siç janë mesazhet e mirëseardhjes, veprimtaria e e-tregtisë, veprimtaria transaksionale, etj. Por një ndryshim i madh është se nuk duhet të paguani shtesë për ta përdorur këtë funksion në Sendinblue – tashmë përfshihet.

automatizimi i marketingut sendinblue

Ajo që e veçon Sendinblue është e saj ndërtues i rrjedhës së punës me porosi. Ndërtuesi i rrjedhës së punës të Sendinblue ju ndihmon të dërgoni postë elektronike për përdoruesit që kryejnë një sekuencë të paracaktuar të aktiviteteve. Për shembull, ju mund të krijoni një fluks pune në të cilin një përdorues (i cili është në listën tuaj të kontaktit) viziton një faqe në internet të produktit SaaS, shikon faqen e çmimeve dhe pastaj del nga faqja e internetit. Në fund të fluksit të punës, një email i angazhimit (të tilla si video webinar ose demonstrim i produktit) i dërgohet përdoruesit.

sendinblue rrjedhës së punës drejtuese

Sendinblue gjithashtu mbështet shënimi i plumbit e cila është një metodë për të azhurnuar në mënyrë dinamike cilësinë e drejtimeve tuaja bazuar në sjelljen e tyre. Për shembull, nëse një kontakt hap emailin tuaj të mirëseardhjes, ju mund t’i caktoni +10 pikë këtij kontakti. Nëse një kontakt bën blerje, caktoni +50 pikë, pasi ai / ajo ka të ngjarë të blejë përsëri.

Përmbledhje e seksionit

 • Mailchimp mbështet ngjarje të aplikacioneve që Sendinblue nuk ofron.
 • Sendinblue ka një ndërtues të rrjedhës së punës dhe ofron rezultatin kryesor që Mailchimp nuk ka.
 • Të dyja platformat gjithashtu sigurojnë optimizimin e kohës së dërgimit, kur postat elektronike i dorëzohen kutisë së përdoruesit bazuar në atë kur ai / ai ka shumë të ngjarë të hapë emailin.

Kanalet e marketingut

Në botën e sotme gjithëpërfshirëse, klientët mund të arrihen përmes postës elektronike, SMS, Facebook Messenger, WhatsApp, Instagram, njoftime pushimi (celular dhe ueb) dhe reklama të synuara. (A kam humbur ndonjë?)

Komunikimi i klientit nuk është më i kufizuar në email dhe ja se si po miratojnë Sendinblue dhe Mailchimp.

llojet e fushatës postare

Në Mailchimp, ju mund t’u drejtoheni klientëve tuaj përmes:

 • Email
 • Faqet e ndalimit
 • Kartolina fizike
 • Reklama në mediat sociale në Facebook dhe Instagram
 • Reklamimi i reklamave në Google, Facebook dhe Instagram

Audicionet e dukshme: Mailchimp gjithashtu ju lejon të krijoni audiencë të dukshme për reklamat e saj sociale dhe fushatat e kartolinave. Për shembull nëse nuk e keni adresën fizike të klientit në skedar, Mailchimp do ta referojë atë profil me bazën e të dhënave të tij dhe do ta postojë kartën në emrin tuaj. Ju mund të përdorni audiencë të dukshme për të krijuar fushata shumë të synuara.

llojet e fushatës sendinblue

Në krahasim, Sendinblue ju lejon t’u drejtoheni klientëve tuaj përmes:

Sendinblue ju jep një tabelë të unifikuar nga e cila mund të menaxhoni të gjitha komunikimet me klientët tuaj.

Përmbledhje e seksionit

 • Sendinblue ofron SMS dhe chat në internet si kanale shtesë të marketingut, ndërsa Mailchimp ofron kartolina fizike.
 • Mailchimp ofron platforma reklamimi pak më të mira dhe audiencë tërheqëse.
 • Në rast se email transaksionale, Sendinblue e ofron atë në të njëjtin plan, ndërsa Mailchimp kërkon që ju të blini një shërbim shtesë të quajtur Mandrill.

Raportimi, Analitika dhe Pasqyrat

raporti i fushatës sendinblue

Sa i përket raportimit dhe analitikës, të dy Sendinblue dhe Mailchimp ofrojnë metrikë të rëndësishme si norma e hapur e postës elektronike, CTR (norma e klikimit), lista e shkallës së dredhjes (numri i çregjistrimeve) dhe raportet e ofrimit për t’ju ndihmuar të matni performancën e fushatës. Ju gjithashtu merrni informacion shtesë si vendet e larta, burimet e rritjes dhe më shumë në planet me pagesë.

Vlerësimi i fushatës së postës elektronike

Mailchimp gjithashtu ofron krahasimin e fushatës, i cili ju lejon të krahasoni performancën tuaj të fushatës me standardet e industrisë. Duke pasur parasysh bazën e gjerë të klientit të Mailchimp, ky është një burim i besueshëm i të dhënave që do të tregojë nëse fushatat tuaja kanë mbaruar ose nuk funksionojnë më mirë.

Nëse e lidhni dyqanin tuaj online me Mailchimp, një atribut i quajtur Customer Lifetime Value (CLV) i është caktuar secilit kontakt. Ju mund të përdorni këto informacione për të krijuar fushata të synuara për ri-angazhim.

Mjetet shtesë

Më poshtë janë disa tipare shtesë të marketingut me email që mund të përmirësojnë performancën e fushatës dhe saktësinë e matjes.

 • Shtojca zyrtare: Mund të instaloni dhe përdorni zyrtarin Shtojcë buletini sendinblue nga pulti juaj WordPress. MailChimp nuk ofron shtojcën e tyre zyrtare, kështu që do të duhet të mbështeteni tek zhvilluesit e pluginave të palëve të treta për integrim të lehtë me WordPress.
 • Modelet e postës elektronike: Të dyja platformat ofrojnë modele të para-të ndërtuara, të optimizuara në konvertim, për objektiva të ndryshëm të fushatës (të tilla si edukimi, informimi, kënaqësia, etj.).
 • Testimi A / B: Sendinblue ofron testimin A / B në planin e tij të paguar, siç bën Mailchimp.

Mailchimp gjithashtu ofron teste multivariane në planin e tij Premium (diçka që Sendinblue nuk e ka).

 • Integrimet e palëve të treta: Mailchimp mbështet më shumë integrime të palëve të treta sesa Sendinblue, por mjetet / destinacionet më të njohura janë mbështetur nga të dyja platformat.

Mjetet e mëposhtme nuk janë të lidhura drejtpërdrejt me marketingun me email, por ofrojnë shumë dobi nëse po konsideroni secilën zgjidhje si platformën tuaj të marketingut.

 • Faqet e ndalimit: Mailchimp e ofron falas, Sendinblue e ofron këtë në planin e tij të paguar.
 • Ndërtues i faqes në internet: Ofrohet vetëm nga Mailchimp falas, përfshirë mbështetjen e porosive me porosi.
 • Menaxhimi i mediave sociale: Mailchimp ofron mjete falas për postimin dhe caktimin e mediave sociale (Facebook, Instagram dhe Twitter), dhe menaxhimin e paguar të reklamave në Facebook Ads dhe Instagram..
 • Mailchimp gjithashtu ofron një studiot e përmbajtjes i cili është në thelb një mjet dixhital i administrimit të pasurive për faqen tuaj. Shoqëruar me mjetin e mediave sociale, kjo bëhet një kombinim i fuqishëm për të menaxhuar prezencën tuaj të mediave sociale direkt nga pulti juaj i Mailchimp.

Sendinblue vs Mailchimp – Krahasimi i mimeve

Tani për aspektin më të rëndësishëm – modelet e çmimeve të ofruara nga dy platformat. Këtu është një përmbledhje e shpejtë:

 • Faturat e Mailchimp-it në të cilat bazoheni numri i përgjithshëm i kontakteve dhe numri i postave elektronike të dërguara.
 • Faturat e Sendinblue keni bazuar vetëm në numrin e postave elektronike të dërguara. Mund të keni kontakte të pakufizuara.

Përmbledhje dhe Analizë e Prmimeve të Mailchimp

çmimet e postës postare jan 2020

Plani falas i Mailchimp është një nga arsyet kryesore për suksesin e tij të arratisur. Ju merrni mjete të përparuara të marketingut me email, të tilla si automatizimi me një hap (postë elektronike të mirëseardhura, karrocë e braktisur), shënjestrimi i sjelljes, segmentimi dhe etiketat, shabllonet e postave elektronike falas, faqet e uljes, krijuesi i faqes në internet me mbështetjen e domain-it, menaxhimi i mediave sociale (postimi organik dhe reklamat) dhe studiot e përmbajtjes. Jeni të kufizuar në 2,000 kontakte dhe 10,000 email / hënë. Ju jeni gjithashtu të kufizuar në një audiencë të vetme, por mund të krijoni segmente të shumta.

Kontakti i Kontaktit të Mailchimp kundër Pricemimit

Rritja e çmimeve bazuar në planin standard të çmimeve mailchimp bazuar në numrin e kontakteve

Menjëherë pas planit të lirë është kur gjërat fillojnë të bëhen interesante. Mimet e paraqitura në ekranin e mësipërm janë për 500 kontakte. Mimi rritet ndërsa rritet numri i kontakteve.

Për shembull, Plani Standard i Mailchimp fillon me 14,99 $ / muaj për 500 kontakte të mbyllura në 50,000 email / muaj dhe 189 dollarë në muaj për 20,000 kontakte të mbyllura në 240,000 email në muaj.

Në krahasim, plani më i shtrenjtë i Sendinblue me të gjithë karakteristika, kontakte të pakufizuara dhe 300,000 email / muaj kushtojnë 173 $ / muaj.

Këtu është një përmbledhje e planeve të paguara të Mailchimp:

 1. Thelbësore e Mailchimp: Ky plan përfshin të tre audiencat, shabllonet e postës elektronike, mbështet testimin A / B dhe markën me porosi, heq shtyllën e Mailchimp dhe mbështetjen e emailit dhe bisedës me 7 24. Numri i përgjithshëm i postave elektronike të dërguara në muaj është 10 herë numri i kontaktit tuaj, i mbuluar në 500,000 email / muaj.
 2. Standardch Mailchimp: Ky plan përfshin 5 audiencë, njohuri të avancuara të audiencës, duke përfshirë vlerën e jetës së klientit (LTV), reklamime retargeting, shabllone të postës elektronike të koduar me porosi, seri, planifikimin e postimeve në media sociale (si Buffer), dërgoni optimizimin e kohës, shpërndarjen sipas zonës kohore dhe me shumë hapa flukset e punës duke përfshirë automatizimin e bazuar në ngjarje. Kufiri mujor i dërgimit të postës elektronike është 12 herë numërimi juaj i përgjithshëm i kontakteve, i mbuluar me 1.2M email / muaj. Opsionet e mbështetjes janë të njëjta me planin thelbësor.
 3. Mailchimp Premium: Ky plan përfshin segmentim të përparuar, testim multivarian, audiencë të pakufizuar dhe mbështetje telefonike. Kufiri mujor i dërgimit të postës elektronike është 15 herë numërimi i përgjithshëm i kontakteve tuaja, i mbuluar me 1.2M email / muaj.

Për një përmbledhje të detajuar të tipareve dhe planeve të Mailchimp, vizitoni faqen e tyre të internetit.

Përmbledhje dhe Analizë e Prmimeve të Sendinblue

çmimet sendinblue janar 2020

Ky seksion paraqet një analizë të planeve të ndryshme të marketingut me email të ofruara nga Sendinblue që nga janari i vitit 2020. Unë jam përpjekur ta mbaj këtë seksion sa më të shkurtër të jetë e mundur, pa harruar ndonjë informacion të rëndësishëm. Secili plan përfshin faktorin e diferencimit nga plani i mëparshëm. Mendoni si atë që merrni për paratë shtesë që paguani. Këtu është një përmbledhje e shpejtë e secilës nga rrymat Planet e çmimit sendinblue:

 • -së Sendinblue Plan falas ju lejon të dërgoni deri në 300 email / ditë. Ju mund të përdorni pothuajse të gjitha tiparet e marketingut me email duke përfshirë modele elektronike, biseda në internet, automatizimi i marketingut (përfshirë ndërtuesin e rrjedhës së punës) dhe marketingut në SMS. Karakteristikat që nuk përfshihen janë reklama, faqet e uljes dhe biseda në internet.
 • Plani i Liteve thjesht heq kufirin ditor të dërgimit dhe mbështet deri në 40,000 email çdo muaj. Nuk ofrohen veçori të tjera shtesë.
 • Plani thelbësor heq logon Sendinblue, tregon statistikat e përparuara të raportimit dhe përfshin mbështetjen e telefonit. Përsëri, nuk ofrohen veçori të tjera shtesë.
 • Plani Premium përfshin çdo veçori që Sendinblue duhet të ofrojë dhe mund të dërgojë deri në 300,000 email në muaj. Karakteristikat e hapura përfshijnë reklama, faqet e uljes, testimin A / B, optimizimin në kohë të dërgimit dhe mbështetjen e shumë përdoruesve (tre të parat e përfshira, dhe 12 $ / përdorues shtesë). Opsionet e mbështetjes të parashikuara në thelbësor dhe prim planet janë të njëjta.
 • Plani i ndërmarrjes përfshin mbështetje të përkushtuar, së bashku me të gjitha tiparet e tjera. Ju gjithashtu duhet të merrni një zbritje të vëllimit nëse keni një kërkesë shumë të lartë për dërgimin e postës elektronike.

Përfundimi – Cila platformë për të zgjedhur

Zgjedhja e një platforme marketingu varet nga çështja e përdorimit dhe faktorët e tjerë mbështetës. Në vijim janë dy raste të përdorimit të veçantë:

Blog: Sendinblue do të kishte më shumë kuptim për një blog pasi që ka të ngjarë të keni një listë të madhe me email dhe mund t’ju duhet të dërgoni një numër të madh emailesh / muaj. Sendinblue do të ishte dukshëm më i lirë.

Merrni Sendinblue

Për ironi, kufiri i postës elektronike të planit falas të Mailchimp (10,000 email / hënë) është pak më i lartë se plani falas i Sendinblue (9,000 email / hënë). Megjithatë Sendinblue ofron kontakte të pakufizuara në të gjithë planet e saj.

Dyqan online: Për një dyqan në internet, ushqimi dhe angazhimi me audiencën tuaj është thelbësor për suksesin. Ju gjithashtu keni më pak të ngjarë të keni një madhësi shumë të lartë të listës (krahasuar me gazetën e një blogu). Në një rast të tillë, unë do të zgjidhja Mailchimp pasi ofron mjete më të mira në planin e tij standard, siç janë reklamat për reklamim, LTV e konsumatorit dhe më shumë.

Sidoqoftë, ndërsa dyqani im rritet, (p.sh. madhësia e listës rritet) Unë do të bëja një analizë kosto-përfitim të Mailchimp vs Sendinblue bazuar në madhësinë e listës time, numrin e postës elektronike të dërguar në muaj dhe karakteristikat ekskluzive të platformës të përdorura. Nëse Sendinblue rezulton të jetë dukshëm më i lirë, unë do ta bëja çelësin.


Mbi ju – çfarë mendoni për këtë post krahasues? A ka ndonjë gjë që dëshironi të shtoni? Cila është zgjedhja juaj për një platformë marketing? Sendinblue apo Mailchimp? Na tregoni në komentet më poshtë!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map