Si të mbroni zonën tuaj të administratorit të WordPress

Si të mbroni zonën tuaj të administratorit të WordPress

Ruajtja e zonës suaj të administratorit të WordPress dhe faqja e hyrjes kundër sulmit është thelbësore. Megjithatë, ndërsa hakerat janë një rrezik i madh për sigurinë, ata nuk janë të vetmit. Për faqet që ofrojnë regjistrimin e përdoruesit, do të duhet të siguroni zonën e administratorit kundër vetë përdoruesve. Issuesështjet e sigurisë që vijnë nga përdoruesit e aprovuar quhen “ndërhyrje jo dashakeqe”.


Për fat të mirë, ju mund të ngrini faqen tuaj të shpejtë dhe me lehtësi duke zbatuar disa këshilla të sensit të zakonshëm dhe duke instaluar disa shtojca për t’ju ndihmuar. Duke konsideruar aspekte të tilla si kredencialet tuaja të hyrjes dhe duke prerë sulmet me qëllim të keq në burimin e tyre, ju do ta bëni faqen tuaj më të sigurt për të gjithë ata që e përdorin atë.

Në këtë artikull, ne së pari do të diskutojmë pse duhet të mbroni faqet tuaja të admin dhe login, pastaj t’ju ofrojmë pesë këshilla për të ndihmuar në mbrojtjen e faqes tuaj për mirë. Le të fillojmë!

Pse duhet të mbroni zonën tuaj të administratorit të WordPress (dhe faqja e hyrjes)

Një ekran i hyrjeve në WordPress që tregon një gabim.

Ashtu si dera e parë e shtëpisë tuaj, faqja juaj e hyrjes në WordPress është ndoshta lidhja e dobët në zinxhir kur bëhet fjalë për të hyrë në faqen tuaj të internetit. Ekrani juaj admin përfaqëson dhomën e parë që dikush do të hyjë, që do të thotë se mbyllja e të dyjave është thelbësore për sigurinë. Pasojat e mos bërjes së tij janë të shumta, duke përfshirë një humbje të informacionit të klientit, përdoruesit ose personal, dëmtojnë funksionalitetin e faqes tuaj të internetit dhe madje edhe heqjen e tij të plotë. Për më tepër, gërryerja e besimit të klientit mund të jetë katastrofike për fundin tuaj.

Më në fund, ia vlen të theksohet se sulmet brutale të forcave janë një mënyrë popullore për të fituar qasje të paautorizuar në një faqe në internet, kështu që një numër i këshillave këtu përqendrohen në ruajtjen e faqes tuaj të sigurt nga ajo.

Nëse jeni i ri në WordPress, të kuptuarit se si të siguroni faqen tuaj mund të jetë marramendëse. Për të demistifikuar procesin, ne kemi paraqitur pesë këshilla që mund të zbatoni për të siguruar faqen tuaj. Le të hedhim një vështrim!

1. Zgjidhni emrin e përdoruesve dhe fjalëkalimet e forta

Në fund të fundit, kredencialet e forta janë një varg i gjatë i karaktereve të rastit, ndonjëherë që përmbajnë numra dhe simbole. Në krahasim me fjalëkalimet e shkurtra, shembuj të fortë janë të vështirë për një haker të guess, duke e bërë më të vështirë për ta të hyni në llogarinë tuaj. Shtë një shqetësim i ngutshëm, pasi 69% e të rriturve në internet nuk e konsiderojnë sa të sigurt janë fjalëkalimet e tyre. Me pak fjalë, kredencialet e dobëta lënë faqen tuaj të hapur ndaj një rreziku lehtësisht të shmangshëm.

Cfare ka me shume, secili për kredencialet e përdoruesit të faqes suaj ka rëndësi – nuk është mirë që ju të keni një emër përdoruesi dhe fjalëkalim të fortë nëse një llogari tjetër e administratorit ka një të dobët.

Uebfaqja 1Password.

Për fat të mirë, të sigurohesh që emrat e përdoruesve dhe fjalëkalimet e tua do të zerojnë është mjaft e thjeshtë:

 1. Vështroni emrin e përdoruesit. Ndryshoni çdo emër përdoruesi të paracaktuar nga admin për diçka më të vështirë të guess.
 2. Përdorni një fjalëkalim të gjatë dhe të vështirë për tu guess. Mund të përdorni një faqe në internet si p.sh. Gjenerator i fortë i fjalëkalimeve – megjithëse WordPress gjithashtu përmban një gjenerues të fjalëkalimeve yjore, dhe shumë shfletues kanë sistemet e tyre në vend. Mos harroni se gjatësia është një faktor kryesor në një fjalëkalim të sigurt.
 3. Ruani fjalëkalimin tuaj në një vend të sigurt. Ndërsa kjo nuk është rreptësisht e nevojshme për krijimin e letrave kredenciale të forta, ruajtja e sigurt e fjalëkalimeve tuaja është po aq e rëndësishme. Për këtë qëllim, hidhini një sy LastPass ose 1Password për t’ju ndihmuar të menaxhoni me lehtësi të gjitha fjalëkalimet tuaja.

Sigurisht, kjo nuk është metoda e vetme në dispozicionin tuaj për të mbrojtur zonën tuaj të administratorit. Le të shohim një mënyrë tjetër për të kufizuar qasjen.

2. Shtoni autentifikimin me dy faktorë (2FA) në bllokimin e hyrjeve të paautorizuara

2FA është një metodë për të mbrojtur llogarinë tuaj duke ju kërkuar për një kod unik ose shenjë përmes pajisjes tuaj inteligjente. Do të thotë që kurdo që të regjistroheni, WordPress mund të jetë i sigurt se jeni ju, dhe jo një haker ose ndonjë tjetër i padëshirueshëm.

Shtojca Keyy.

Ashtu si me metodat e tjera të sigurisë, ka shumë shtojca që mund t’ju ndihmojnë të implementoni 2FA:

 1. Autentifikimi i dy faktorëve: Kjo shtojcë punon me Google Authenticator për të siguruar kode të kufizuara nga koha për hyrjen në hyrje.
 2. Keyy: Kjo zgjidhje unike duket se do të heqë dorë me letrat kredenciale, duke përdorur pajisjen tuaj inteligjente ekskluzivisht për hyrjen në internet.

Në përgjithësi, do të doni të eksperimentoni së pari me një shtojcë standarde 2FA, pastaj të tërheqni zgjidhje të tjera si Keyy kur të jeni të qetë. Po ashtu, disa shtojca si psh Wordfence dhe Jetpack përfshijnë këtë veçori, kështu që ata ia vlen të kontrollohen gjithashtu.

3. Kufizoni numrin e përpjekjeve të hyrjes për të kufizuar sulmet brutale të forcës

Ta themi thjesht, sulmet brutale të forcës kërkojnë të marrin me mend kredencialet tuaja duke përsëritur përmes çdo kombinimi të mundshëm. Shtë një metodë e njohur për hakimin e një faqe në internet, dhe kjo do të thotë të kufizosh numrin e rasteve që një përdorues mund të regjistrohet është një mënyrë e thjeshtë dhe efektive për t’i penguar ato.

Uebfaqja e Wordfence.

Sa për mënyrën e parandalimit të tyre, përsëri plugins vijnë në shpëtim. Këtu janë rekomandimet tona:

 1. Jetpack: Ndër veçoritë e tjera, Jetpack ofron module të shumta që do të kufizojë përpjekjet brutale të forcës dhe do të monitorojë faqen tuaj për ta.
 2. Siguria iThemes: Kjo shtojcë gjithëpërfshirëse jo vetëm që ju lejon të kufizoni përpjekjet e hyrjes, do t’ju lejojë të ndaloni gjithashtu përdoruesit e dyshimtë.
 3. Siguria e fjalëve: Së bashku me kufizimet e sulmit brutal të forcës, kjo shtojcë gjithëpërfshirëse përmban gjithashtu një mori karakteristikash të tjera jetësore të lidhura me sigurinë.
 4. BruteGuard: Kjo shtojcë ju ruan kundër sulmeve brutale të forcës duke i lidhur përdoruesit e saj për të gjurmuar përpjekjet e dështuara të hyrjes në të gjitha faqet e WordPress që e përdorin atë duke ndërtuar një rrjet mbrojtës i cili mëson dhe bëhet më i fuqishëm sesa shumë njerëz që e përdorin atë.

Ekziston një metodë tjetër për të ndaluar sulmet ndërhyrës në faqen tuaj të internetit – duke i prerë ato në pas. Le ta shohim këtë më thellë.

4. Implementoni një Firewall të Aplikimit në Uebfaqe (WAF) për të mbrojtur faqen tuaj nga injeksione të kodit

Një injeksion kodi është ajo që tingëllon si: kod që përdoret për të ndryshuar funksionalitetin e faqes tuaj, dhe mund të jetë shkatërrues. Me pak fjalë, një WAF ofron një pengesë në faqen tuaj për të bllokuar këto dhe lloje të tjera të sulmeve para se të arrijnë skedarët tuaj.

Shtojca All in Once WP Security & Firewall.

Disa shtojca (të tilla si Wordfence), përfshijnë një WAF si standard. Sidoqoftë, ka shumë mundësi të tjera për të zgjedhur, siç janë:

 1. NinjaFirewall: Kjo shtojcë e dedikuar është një firewall i pavarur që ulet përpara WordPress, dhe mbrohet si një “WAF i vërtetë”.
 2. Siguria kundër Malware dhe Firewall-i i Brut-Force: Jo vetëm që ky plugin përfshin një WAF të fortë që azhurnohet vazhdimisht, por gjithashtu mbron nga sulmet e forcës brutale.
 3. Të gjitha në një WP Security & Firewall: Emri i thotë të gjitha – ai përfshin një gjenerues të fjalëkalimeve, kontrollon për përdoruesit e dobët, mbron nga sulmet e forcave brutale, dhe gjithashtu ka një WAF të fortë.

Me pak fjalë, nuk ka asnjë justifikim për të mos mbrojtur faqen tuaj, dhe zbatimi i një WAF është një nga mënyrat më të mira për ta bërë këtë.

5. Përdorni Rolet e Përdoruesit të WordPress për të Kufizuar aftësitë e Llogarisë në faqen tuaj

Për çdo llogari që hyn në faqen tuaj, ju mund të vendosni një rol të përcaktuar të përdoruesit me një grup aftësish që kufizojnë atë që mund të bëjë llogaria e përdoruesit. Do të thotë që përdoruesit do të kenë qasje vetëm në ato që u nevojiten për të kryer punën e tyre – qartë një aspekt kryesor i sigurisë së faqes.

Shtojca e Redaktorit të Rolit të Përdoruesit.

Si me këshillat e tjera në këtë listë, fillimi është një fllad:

Në përgjithësi, caktimi i roleve të përdoruesve nuk duhet të jetë i vështirë, dhe mund të ofrojë potencialisht më shumë siguri në zonën tuaj të administratorit.


Kur bëhet fjalë për sigurinë, shqetësimi juaj kryesor duhet të jetë gjithmonë mbajtja e hyrjes së paautorizuar në gji, pavarësisht se nga vjen. Pasojat e mos bërjes së tij mund të jenë katastrofike për faqen tuaj, renditjen e kërkimit dhe të ardhurat e mundshme.

Në këtë artikull, ne kemi diskutuar pesë këshilla për të mbrojtur me profesionalizëm zonën tuaj të administratorit. A keni ndonjë këshillë më shumë për të ndihmuar në mbrojtjen e zonës tuaj të administratorit të WordPress? Na tregoni rreth tyre në seksionin e komenteve më poshtë!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map