Cum se utilizează Wix (tutorial)


wix tutorial


Wix este ușor de utilizat, constructor de site-uri puternic și destul de accesibil, care poate fi utilizat pentru a crea site-uri web de afaceri / personale, magazine online și portofolii.

Acest tutorial ușor, pas cu pas, vă ajută să aflați elementele de bază ale constructorului de site-uri Wix.

Vă vom arăta cum puteți construi un site web folosind Wix de la zero. Aceasta include alegerea unui șablon, personalizarea site-ului dvs., adăugarea de pagini, produse și multe altele.

Gata? Să începem…

Cum se creează un site web folosind Wix (cuprins):

 1. Înscrierea cu Wix
 2. Alegeți tipul de site web pe care doriți să îl realizați
 3. Alegerea unui șablon
 4. Personalizarea site-ului
 5. Optimizarea site-ului pentru mobil
 6. Crearea de pagini
 7. Lansarea unui blog
 8. Lansarea unui magazin de e-commerce
 9. Cunoașteți tabloul de bord principal Wix
 10. Adăugarea funcționalității prin aplicații
 11. Alegerea unui plan de prețuri și lansarea magazinului dvs. către public

Timp total pentru a crea un site web folosind Wix: ~ 30 minute
Nivelul de aptitudine: Începător

Dezvăluirea completă: Acest tutorial include link-uri de afiliere Wix. Dacă decideți să cumpărați Wix prin linkurile noastre de trimitere, câștigăm o comision. Mulțumesc pentru sprijin.

1) Accesați www.Wix.com și faceți clic pe „Începeți”

Wix vă permite să sariți direct în construirea site-ului dvs. fără a fi nevoie să vă gândiți la detalii tehnice despre configurare. Cu toate acestea, merită să iei un minut pentru a explica întregul proces:

Primul lucru pe care trebuie să-l știți despre colaborarea cu Wix este că primiți mai întâi să vă construiți site-ul și abia atunci trebuie să decideți dacă plătiți pentru funcții suplimentare sau rămâneți cu o configurare complet gratuită.

Tot ce trebuie să faceți este să navigați pe site-ul principal Wix, faceți clic pe butonul mare Incepe buton și apoi mai departe Inscrie-te.

wix.com

Introduceți informațiile de contact și faceți clic pe principal Inscrie-te buton. După acest lucru, veți fi dus direct la ceea ce se numește Wix ADI – Proiectant de inteligență artificială.

wix adi

Click pe S-o facem a incepe.

În acești pași inițiali, Wix vă va pune o serie de întrebări și apoi configurați-vă site-ul cu optimizări specifice în loc – pe baza răspunsurilor dvs..

Prima întrebare este foarte simplă:

wix adi 1

Lucrul pe care doriți să îl alegeți este „eu”.

A doua întrebare vă întreabă despre tipul de site pe care doriți să îl construiți:

wix adi 2

După cum puteți vedea, există mai multe opțiuni disponibile. Nu ar trebui să neglijați acest pas, deoarece Wix vă va lua intrarea și îl va folosi pentru a optimiza în prealabil site-ul dvs. pentru dvs..

Pentru acest ghid, vom alege „o afacere”, deoarece este cel mai obișnuit tip de site web pe care oamenii îl construiesc.

Următoarele întrebări urmează exemplul și vă conduc la o definiție plăcută, cu o singură frază, a site-ului dvs. și a scopului acestuia.

2) Alegeți tipul de site web pe care doriți să îl construiți

Cu întrebările inițiale, Wix vă va întreba dacă aveți încredere în ADI suficient pentru a permite construirea unui site web de exemplu pentru dvs. sau dacă doriți să construiți totul manual. Utilizarea ADI este o abordare mult mai eficientă, mai ales că puteți reveni mai târziu și personaliza fiecare mic detaliu al site-ului dvs. Nu ați rămas cu sugestiile inițiale pe care vi le oferă Wix.

lansați adi

Click pe Începe acum.

În funcție de răspunsurile pe care le-ați dat acum un minut, Wix va avea câteva întrebări de urmărire pentru a evidenția tipul exact de proiectare și structura site-ului care este cel mai probabil să funcționeze în scenariul dvs..

Prima întrebare este despre tipul de afacere pentru care doriți să construiți site-ul.

tip de site web

⚠️ Notă; dacă ați selectat o altă opțiune în pasul anterior – nu un „site de afaceri”, dar poate un „magazin online”, atunci Wix vă va arăta o selecție diferită de opțiuni.

De îndată ce începeți să introduceți definiția afacerii dvs., Wix va avea o serie de sugestii aliniate. De exemplu, pe măsură ce intrăm în „masaj”, Wix are aceste sugestii:

sugestii de masaj

Vă arătăm acest lucru doar pentru a transmite cât de multe tipuri de afaceri diferite acceptă Wix și are proiecte preconizate și structuri de site. În cele din urmă, pentru exemplul site-ului web pe care îl construim, am ales “Maseur” din listă.

Click pe Următor → atunci când găsiți tipul de afacere / site web care vi se potrivește cel mai bine.

Pe baza a tot ce ați selectat până în acest moment, Wix vă va sugera un set de funcții pentru site-ul dvs..

alege caracteristici

În cazul nostru, Wix sugerează un modul pentru rezervări online, chat, blog și alte câteva lucruri. Ceea ce veți vedea pe acest ecran poate varia în funcție de răspunsurile dvs. Parcurgeți această listă și bifați funcțiile care par să aibă sens pentru site-ul dvs..

În pasul următor, Wix va întreba despre numele companiei dvs., care va deveni numele site-ului dvs. web.

Nume de afaceri

Dacă este un site web pentru o marcă personală pe care o construiți, puteți să vă introduceți propriul nume acolo.

În continuare, Wix vă va întreba dacă aveți deja conținut pe web pe care doriți să-l importați pe noul dvs. site Wix. Wix permite importul de pe alte site-uri web și, de asemenea, din listările Google Locații. În practică, importul de conținut de pe alte site-uri web poate fi dificil, așa că este mai bine să lăsați acest lucru. Doar faceți clic pe Următor →.

import din alte site-uri

Cu acest lucru, Wix vă va permite acum să alegeți un design pentru site-ul dvs. web.

3) Alegeți un șablon (design)

Wix încearcă să facă procesul de selecție a designului cât mai simplu posibil, așa că în loc să vă arate un perete de sute de șabloane din care să alegeți, începe prin a vă întreba exact stilul de design pe care îl preferați.

alege stilul de design

Există câteva opțiuni și, pe baza răspunsurilor dvs., Wix vă va prezenta o listă filtrată de șabloane care sunt în concordanță cu selecțiile anterioare..

Simțim că se numește stilul “Briză” va fi bine pentru un terapeut de masaj, dar sunteți liber să vă faceți propria selecție.

Imediat ce alegeți, veți vedea că Wix pune la dispoziție alternative destul de exacte pentru pagina de pornire din care să alegeți. Pe baza selecțiilor dvs. anterioare, aceste pagini de pornire vor fi preumplute cu grafică relevantă și vor respecta un stil de design dat. Iată ce ne sugerează:

sugestii pentru pagina principală wix

Veți observa că pe aceste pagini de pornire există multe imagini legate de masaj. Ar trebui să știți că nu le-am pus acolo. Efortul WI ADI încearcă să prezice ce va funcționa pentru mine și pentru afacerea mea. Grozav!

Alegeți pagina principală care vă place cel mai bine și continuați.

4) Personalizați site-ul

După ce alegeți pagina de pornire care vă place, veți fi aruncat direct în editorul Wix ADI, unde puteți personaliza fiecare mic detaliu despre cum apare site-ul și despre elementele pe care le prezintă..

Pentru început, veți vedea o interfață de acest fel:

editor wix

Acest lucru este foarte intuitiv, așa că fiecare element din pagină se comportă așa cum te-ai aștepta.

De exemplu, dacă doriți să editați oricare dintre textele din pagină, trebuie doar să faceți clic pe o anumită bucată de text. Va apărea o nouă bară laterală în care veți putea modifica modificările.

De exemplu, mai jos, am dat clic pe blocul principal din centru (spunând „Wyatt Collier”). A apărut o bară laterală care îmi permite să editez numele și să adaug și un subtitlu și o descriere.

modificarea blocului principal

Dacă faceți clic pe oricare dintre celelalte blocuri de pe pagina principală va avea același efect – vă va permite să vă transformați în conținutul acelui bloc dat.

Iată un exemplu dintre noi care lucrează la blocul „Tratamentele mele”. Putem edita fiecare text individual și, de asemenea, lucrăm la lista de tratamente.

tratamentele mele se modifică

⚠️ Notă; editorul Wix ADI funcționează cu economisire automată, deci nu trebuie să vă faceți griji pentru a vă pierde progresul.

Dar este mai mult să vă personalizați designul decât să schimbați textele aici și acolo:

Realizarea secțiunilor

Editorul Wix ADI vă permite să trageți și să fixați elemente individuale în jurul paginii și, de asemenea, să schimbați ordinea secțiunilor.

Dacă vă uitați la oricare dintre secțiuni, veți vedea două pictograme săgeată în colțul din dreapta sus al secțiunii:

săgeți de bloc

Aceste săgeți vă permit să mutați o secțiune dată în sus și în jos. Doar faceți clic pe ele și veți vedea secțiunea dvs. schimbând locurile în câteva secunde.

Comutarea stilurilor de design ale secțiunilor

În afară de editarea a ceea ce este în secțiunile dvs. de conținut, puteți modifica, de asemenea, desenele generale ale secțiunilor. De exemplu, atunci când plătim cursorul mouse-ului peste secțiunea „Tratamentele mele”, apare un buton mic în colțul din stânga sus, etichetat „Design”. După ce faceți clic pe el, un panou cu totul nou apare cu câteva stiluri de design alternative din care să alegeți:

proiectare bloc bloc

Alegeți-l pe cel care vă place cel mai bine și, cu un singur clic, va fi pus în locul celui vechi.

Adăugarea de noi secțiuni

Personalizarea secțiunilor care sunt deja pe pagină este un lucru, dar puteți adăuga și altele noi. Pentru a face acest lucru, faceți clic pe butonul Adăuga butonul care se află în meniul de sus, apoi faceți clic pe „Secțiune la pagină.”

adăugați secțiune la pagină

Veți vedea că există o mulțime de secțiuni de conținut diferite din care puteți alege. Din fericire, pentru a facilita acest lucru, secțiunile sunt pre-clasificate:

tipuri de secțiune

Puteți apuca orice secțiune din bara laterală și o puteți trage și fixa pe panza din dreapta.

De exemplu, iată ce a recomandare secțiunea arată ca atunci când este adăugată la pagină:

marturie la pagina

După cum vă așteptați, puteți regla orice mic detaliu despre acea secțiune testimonială și textele din interiorul acesteia.

Setarea fonturilor și culorilor

Când începeți cu editorul Wix ADI, veți obține o schemă de culori predefinită și setări de font chiar pe poartă. Acestea sunt suficient de bune în majoritatea cazurilor, dar le puteți schimba ușor pentru a obține un aspect mai bine reglat.

Pentru a face acest lucru, faceți clic pe butonul Proiecta butonul din meniul de sus și apoi mai departe colorate.

schimba fonturile de culori

Acesta este încă un loc în care Wix va face tot ce poate pentru a vă face munca mai ușoară. În loc să vă arate mii de opțiuni de culoare, vă întreabă doar despre culoarea preferată principală pe care doriți să o construiți în jurul dvs., apoi vă va sugera scheme de culori specifice bazate pe asta.

culorile sugerează

 1. Alegeți culoarea principală a semințelor.
 2. Alegeți un mod de culoare (colorat, colorat, vibrant, ușoară, întuneric, amesteca).
 3. Alegeți dintr-o gamă de palete de culori recomandate.

În general, schimbarea întregii scheme de culori va dura doar câteva minute.

Același lucru este valabil și pentru fonturile tale. Începeți cu același lucru Proiecta butonul din meniul de sus și selectați Fonturi.

schimba fonturile de culori

Din nou, Wix va avea o serie de sugestii pentru dumneavoastră.

fonturile sugerează

Cel mai bine este să comutați între opțiuni înainte și înapoi până când veți găsi ceva care vă place. De asemenea, ar trebui să experimentați instrumentul cu dimensiunea fontului pentru a vă asigura că toate textele de pe site-ul dvs. pot fi citite.

Adăugarea de imagini, diapozitive și alte funcții vizuale

Wix este gata să întâmpine orice tip de conținut vizual pe site-ul dvs. web. Fie imagini, videoclipuri, prezentări de diapozitive, galerii, chiar și fluxuri Instagram; Wix se poate ocupa de toate!

Să începem cu elementele de bază; adăugarea de imagini pe site-ul dvs. sau modificarea celor existente.

Doar faceți clic pe o secțiune care conține o imagine pe care doriți să o înlocuiți, apoi din bara laterală, faceți clic pe Editează și înlocuiește.

înlocuiți imaginea

Când faceți clic pe butonul respectiv, Wix vă va arăta un alt panou în care veți putea efectua alte personalizări ale imaginii.

înlocuiți imaginea 2

Dacă doriți să înlocuiți imaginea, trebuie doar să faceți clic pe butonul A inlocui buton. Veți vedea că Wix are o gamă de imagini recomandate după aceeași temă. Acestea sunt imagini pe care le puteți utiliza pe site-ul dvs. în mod liber, fără a fi nevoie să vă faceți griji pentru probleme legate de copyright.

imagini de ales

Dacă doriți să încărcați propria imagine, faceți clic pe butonul + Încărcați media butonul care se află în colțul din stânga sus. După terminarea încărcării, veți putea modifica imaginea, dacă este necesar.

modificarea imaginii

Când ați terminat, faceți clic pe aplica pentru a avea imaginea inclusă pe pagină.

Pentru a adăuga alte tipuri de media, faceți clic pe principal Adăuga butonul care se află în meniul de sus, apoi, din lista de secțiuni disponibile, accesați categoria dorită:

adăugați categorii vizuale

Procedura este foarte similară cu adăugarea sau înlocuirea imaginilor. Doar faceți clic pe bloc în același mod, apoi faceți clic pe Editează și înlocuiește, și organizați-vă media în consecință.

5) Reglați-vă site-ul pentru dispozitive mobile

În aceste zile, telefoanele mobile sunt adesea dispozitivele principale ale oamenilor pentru accesul pe web. De fapt, mai multe persoane folosesc telefoane mobile decât computerele și laptopurile combinate (date). Ceea ce înseamnă asta în practică este într-adevăr simplu, trebuie să vă asigurați că site-ul dvs. web arată corect pe mobil! Dacă nu reușești, oamenii vor pleca și probabil nu se vor mai întoarce niciodată.

Mai mult, dacă se întâmplă să conduci o afacere locală, impactul mobilului este și mai mare. Diferitele căutări „lângă mine” constituie o mare parte a traficului local general pe Google (date) și să poți servi rapid acești utilizatori este de cea mai mare importanță dacă vrei să-ți câștigi afacerea.

De exemplu, imaginați-vă că conduceți salonul de masaj menționat mai sus. Dacă cineva caută „Masaj lângă mine” iar site-ul dvs. apare, dar nu reușește să se încarce pe telefonul lor, atunci clientul acesta nu va veni la dvs..

Din fericire, optimizarea site-ului dvs. cu Wix este ușor. Pentru început, faceți clic pe butonul de comutare a vizualizării care se află în bara de sus. Aceasta:

trece la mobil

Aceasta va reîncărca pagina și vă va arăta cum va apărea pe dispozitivele mobile.

site pe mobil

În cele mai multe cazuri, site-ul dvs. web va arăta foarte bine pe poartă, dar puteți face unele ajustări minore pentru a evidenția elementele mai importante și pentru a ascunde cele nu atât de importante.

Cel mai important, orice modificări pe care le faceți aici nu vor afecta modul în care arată site-ul dvs. pe desktop. Acest lucru este doar pentru dispozitive mobile!

Iată ce puteți face, în general, vă va îmbunătăți site-ul pe mobil:

 • ascunde imagini care nu sunt cruciale și ocupă doar spațiu pe ecranul mobil
 • puneți informațiile de contact mai sus pe pagină – oamenii vor să ajungă la asta rapid
 • evidențiați doar produsul sau serviciul principal

Wix vă permite să personalizați cu adevărat foarte multe aici în ceea ce privește ascunderea diferitelor elemente din pagină, realinierea secțiunilor întregi ș.a. Profită de asta și experimentează.

După ce ați terminat, trebuie să treceți la vizualizare desktop din nou. Modificările dvs. vor fi salvate automat.

6) Creați alte pagini

Acum că avem pagina principală pregătită, este timpul să începem să lucrăm la alte pagini pe care majoritatea site-urilor web le vor beneficia. În primul rând, ar trebui să creați:

 • o pagină Despre
 • o pagina de contact

Ne vom concentra doar pe aceste două, deocamdată, pentru a vă arăta principiile modului de a construi noi pagini.

Despre pagina

Pentru a începe, faceți clic pe butonul Pagina: Acasă butonul care se află în colțul din stânga sus. Apoi, faceți clic pe + Adauga pagina.

adauga pagina

Wix sugerează deja câteva tipuri populare de pagini pe care v-ar putea interesa. Nu întâmplător, prima sugestie din listă este pentru pagina Despre.

pagini sugerate

Wix nu numai că sugerează pagini pe care le puteți construi, dar are și câteva modele pre-făcute pentru fiecare pagină.

Pentru a finaliza pagina Despre, trebuie doar să parcurgeți lista de modele de pagini disponibile și să alegeți cea care vă place cel mai bine.

Editorul Wix ADI va reîncărca interfața și vă va permite să lucrați la noua dvs. pagină Despre. Istoricul și funcționarea modului în care totul funcționează sunt exact la fel ca în cazul paginii de pornire.

Pur și simplu continuați să adăugați orice secțiune de conținut credeți că ar trebui să fie pe pagina dvs. despre și să le editați în consecință.

După ce ați petrecut doar câteva minute aici, ar trebui să aveți o pagină Despre Despre frumos pe mâini.

despre pagina

Pagina de contact

Modul în care construiți o pagină de contact este foarte similar, dar pagina va avea câteva elemente originale. Pentru a începe, faceți din nou clic pe butonul Pagină buton și apoi mai departe + Adauga pagina. Schimba cu a lua legatura și vezi ce are Wix pentru tine.

alege contact

Alege unul dintre modelele sugerate.

Interfața de editare Wix ADI se va reîncărca încă o dată. Probabil veți vedea câteva blocuri originale pe această pagină față de pagina Despre sau chiar pagina de pornire. Acestea sunt:

 • un formular de contact
 • o hartă interactivă

pagina de contact

Wix vă încurajează să utilizați ambele aceste elemente pentru a vă facilita găsirea afacerii pentru clienți. Formularul de contact este complet funcțional, ceea ce înseamnă că vizitatorii îl pot utiliza pentru a vă trimite mesaje direct.

⚠️ În cazul în care nu conduceți o afacere și nu doriți să vă partajați adresa, puteți să dezactivați harta și să rămâneți doar cu formularul de contact.

Alte pagini specifice nișei

Pe baza răspunsurilor inițiale pe care le-ați dat la înregistrarea la Wix, este posibil să vedeți pe pagina dvs. alte pagini care au fost făcute în prealabil de Wix.

În cazul nostru, există o Carte online pagină și Plata rezervărilor pagină. Puteți vedea care este situația de pe site-ul dvs. web făcând clic pe asta Pagină buton din nou în colțul din stânga sus.

pagini

Vedeți cum arată paginile respective și lucrați la ele, dacă este nevoie. Principiile sunt aceleași.

Navigare pe sit cu reglare fină

În mod implicit, fiecare nouă pagină creată va fi adăugată automat la meniul principal al site-ului dvs..

Dacă doriți să schimbați ordinea în care apar paginile din meniu, faceți clic pe antetul site-ului dvs., apoi pe Editați | × buton de lângă MENIUL.

editează meniul

Veți putea să trageți și să fixați pagini pentru a le reorganiza.

editați meniul 2

Puteți adăuga, de asemenea, articole de meniu de mână dacă doriți să faceți legătura cu locuri din afara site-ului dvs. (de exemplu, profilurile dvs. de socializare, de exemplu).

7) Adăugați un blog (opțional)

Blogging-ul este una dintre cele mai bune metode de a ajunge la noi audiențe și de a transforma aceste audiențe în potențiali clienți. Variat surse raportează că bloggingul este printre cele mai eficiente canale de marketing pentru întreprinderile online. Cu marketingul care acordă prioritate bloggingului de 13 ori este mai probabil să vadă rentabilitate pozitivă din eforturile lor online decât cei care nu.

Cu alte cuvinte, dacă doriți ca oamenii să caute în mod activ site-ul dvs., trebuie să le oferiți un motiv pentru a face acest lucru. Bloggingul poate fi unul dintre aceste motive, cu condiția ca conținutul publicat să fie de bună calitate și să răspundă nevoilor și dorințelor publicului dvs..

Din punct de vedere tehnic, începerea unui blog pe Wix este cu adevărat ușor – aveți toate instrumentele necesare deja încorporate.

Crearea unui blog pe Wix

Din meniul de sus, faceți clic pe butonul Pagină buton și apoi mai departe + Adauga pagina. Din listă, selectați Blog apoi alegeți un aspect pe blog care vă place.

alegeți aspectul blogului

Dispunerea exactă pe care o alegeți este în funcție de dvs. Toți vor funcționa grozav! Editorul Wix se va reîncărca și veți vedea noua dvs. pagină de blog în acțiune:

pagina blogului

Puteți edita această pagină la fel ca oricare altă pagină pe care o aveți pe site. Cel mai important, puteți:

 • schimbați modul în care apar postările dvs. de blog pe pagină,
 • schimba aspectul blogului (unde merg imaginile etc.)
 • schimbați ce este afișat alături de postări (numele autorului, data etc.)

De asemenea, puteți gestiona blogul și puteți scrie postări noi.

Scrierea de noi postări pe blog

Faceți clic pe secțiunea principală de blog, apoi pe mai departe Gestionați blogul.

gestionează blogul

De acolo, puteți gestiona postările existente, precum și crea noi.

dash blog

Interfața este foarte ușor de utilizat și seamănă cu ceea ce ați vedea în MS Word sau Google Docs.

scriere blog ui

Iată ce obțineți:

 • Instrumente SEO integrate – pentru a vă asigura că mesajele dvs. vor apărea în Google
 • Editor de text bogat
 • Categorii și hashtag-uri
 • Posibilitatea de a lucra cu mai mulți scriitori
 • Experiență mobilă excelentă
 • Suport HTML personalizat

8) Adăugați un magazin online (opțional)

Probabil că nu va fi o surpriză în acest moment, dar puteți lansa destul de repede un magazin online cu Wix. În plus, va fi un magazin online complet funcțional, fără a vă limita în niciun fel.

 • Puteți avea un număr nelimitat de produse.
 • Obțineți un magazin personalizat și un design pentru coș.
 • Vinde produse fizice și digitale.
 • Urmăriți comenzile.
 • Stabiliți tarifele de transport.
 • Acceptați plățile online.
 • Vindeți prin Facebook și Instagram.
 • Gestionează-ți vânzările din mers cu aplicația Wix.

Crearea unui magazin online cu Wix

Din meniul de sus, faceți clic pe butonul Pagină buton și apoi mai departe + Adauga pagina. Din listă, selectați Magazin online și alegeți un layout al magazinului care vă place.

alegeți aspectul magazinului

Pentru a gestiona magazinul și a adăuga produse, faceți clic pe secțiunea magazin și apoi mai departe Gestionați produsele.

gestiona magazin

Veți vedea o încărcare separată a interfeței unde veți putea adăuga produse, schimba descrierile lor, setați prețurile etc..

gestionați magazinul 2

Construirea unui magazin online de succes este un subiect pentru propriul său ghid separat, așa că nu vom mai intra în detalii aici. Principalul lucru pe care am dorit să vi-l arătăm aici este faptul că lansarea unui magazin de comerț electronic cu Wix este foarte posibilă. Chiar obțineți toate caracteristicile de care veți avea nevoie vreodată.

9) Cunoașteți tabloul de bord principal Wix

Ne-am ocupat mai ales de ADI-ul Wix și de tot ce se poate realiza cu acesta, ceea ce este foarte mult!

Cu toate acestea, există un întreg tablou de bord Wix disponibil. Este menit să vă ofere o perspectivă mai largă asupra a ceea ce se întâmplă cu site-ul dvs. web și a tuturor valorilor diferite asociate acestuia.

Pentru a accesa tabloul de bord, pur și simplu deconectați-vă și conectați-vă din nou la Wix. Veți vedea ceva de genul:

wix dash

Să explicăm ce este în această pagină bloc pe bloc:

 • (A) – Bara laterală principală unde puteți accesa rapid zonele individuale ale site-ului dvs. web. Dacă aveți un blog sau un magazin online, veți vedea secțiuni pentru a vă gestiona produsele, comenzile, postările pe blog sau rezervările acolo. Există, de asemenea, link-uri către alte instrumente și aplicații. În partea de jos, există un link pentru a vă edita site-ul, care vă va ateriza în același editor Wix ADI pe care l-am folosit înainte.
 • (B) – Panoul principal de control al site-ului dvs. web. Aici puteți alege dintr-o selecție de acțiuni pentru a efectua pe site-ul dvs..
 • (C) – O plimbare prin început. Urmați acești pași pentru a vă asigura că site-ul dvs. este gata 100% să fie văzut de oameni.
 • Mai jos în pagină, există și blocuri cu sfaturi suplimentare despre modul de utilizare a site-ului.

Singura zonă în care s-ar putea să doriți să aruncați o privire mai profundă este Setări meniu – accesibil din bara laterală principală. Aici puteți găsi toate setările cheie ale site-ului dvs., cum ar fi numele, informațiile generale, integrările cu alte instrumente, opțiunile de plată, moneda și multe altele. Chiar dacă nu sfârșești să schimbi nimic acolo, este totuși o idee bună să arunci o privire asupra acestor opțiuni și să vezi ce este disponibil.

setări

10) Adăugați funcționalitate prin aplicații Wix

Dacă funcțiile pe care le obțineți de la Wix din casetă nu sunt suficiente, puteți arunca o privire în piața de aplicații Wix. Vei găsi peste 200 de aplicații diferite acolo pentru a te ajuta să creezi și să crești site-ul tău.

Pentru a accesa aplicațiile, faceți clic pe Aplicații în bara laterală principală a tabloului de bord Wix.

aplicaţii

Există aplicații pentru tot felul de lucruri diferite acolo. De la asistenții de marketing la SEO, chat-uri live, buletine informative, integrări în social media, ferestre pop-up, teste A / B, instrumente de abandonare a coșurilor, manageri de contacte și o mulțime de mult Mai Mult.

Aplicațiile pot fi adăugate cu câteva clicuri. Alegeți din listă o aplicație care vă place și faceți clic pe Adăugați aplicația.

adăugați aplicație

Pe baza aplicației selectate, este posibil să fie necesară o configurare suplimentară.

11) Alegeți un plan de prețuri și lansați site-ul

În această etapă a procesului, site-ul dvs. web este aproape gata. Acum îl puteți face public. Mai sunt doar câteva lucruri …

Pentru a publica site-ul dvs., reveniți la editorul Wix ADI (faceți clic pe butonul Editează site-ul butonul care se află în colțul din stânga jos al tabloului de bord Wix), apoi faceți clic pe butonul principal Publica buton:

publica site

Va trebui să alegeți dacă doriți să utilizați subdomeniul Wix gratuit (de obicei arată YOURUSERNAME.wixsite.com/website) sau conectați un nume de domeniu personalizat.

subdomeniu

Acum, înainte de a face această alegere, să vorbim despre stabilirea prețurilor pentru diferite planuri Wix, deoarece alegerea unui anumit plan va dicta, de asemenea, alegerea domeniului dvs..

În primul rând, există un plan complet gratuit, cu Wix disponibil. Ca parte a acesteia:

 • vi se permite să utilizați doar subdomeniul Wix gratuit și nu puteți conecta un nume de domeniu personalizat,
 • Anunțurile Wix vor apărea pe fiecare pagină de pe site-ul dvs. web,
 • aveți până la 500 MB de stocare și 500 MB de lățime de bandă, ceea ce nu este mult,
 • nu puteți lansa un magazin online,
 • nu puteți conecta Google Analytics.

Dacă nu sunteți de acord cu aceste limitări, puteți merge mai departe și să alegeți opțiunea gratuită de subdomeniu din imaginea de mai sus. În această etapă, site-ul dvs. va fi online și gata să întâmpine vizitatorii. ��

Dacă, pe de altă parte, aceste limitări sunt prea mari, va trebui să faceți upgrade la unul dintre planurile premium. Doar faceți clic pe una dintre Actualizare butoane vizibile în tabloul de bord.

actualizare

Selectați un plan de preț care vi se potrivește cel mai bine. Există două tipuri de planuri disponibile:

 • Iată care sunt prețurile dacă doriți să lansați un site web clasic cu Wix (fără magazin online sau nimic care implică vizitatorii dvs. care plătesc pentru orice lucru pe site):

prețuri pentru wix 1

 • Iată prețurile dacă doriți să vindeți ceva de pe site:

pretul wix 2

După cum puteți vedea, sunt multe aici, dar nu trebuie să petreceți prea mult timp pentru a lua o decizie. Luați în considerare acest șablon simplificat pentru alegerea planului Wix perfect pentru site-ul dvs.:

 • �� Vrei să vinzi ceva pe site? Alegeți Business Basic planificați 23 USD / lună. Obțineți toate funcțiile de comerț electronic de care veți avea nevoie vreodată.
 • �� Vreți doar un site web optimizat cu caracter personal, de afaceri sau blog? Alegeți Nelimitat planifică 17 $ / lună.

De ce vă recomandăm care sunt practic cele mai ieftine planuri? Simplu; puteți face mereu upgrade la un plan mai scump dacă aveți limitări semnificative.

Deplasarea cu oricare dintre planurile recomandate vă va oferi, de asemenea, acces la un nume de domeniu gratuit pentru primul an. Când alegeți numele de domeniu, accesați ceva ușor de reținut și care se potrivește afacerii / mărcii dvs..

Odată ce faceți upgrade la unul dintre aceste planuri premium și completați procesul de achiziție, site-ul dvs. va fi oficial online și gata pentru afaceri! ����

Terminat!

Felicitări! Tocmai ai învățat cum să construiești un site web funcțional pe Wix și ai făcut totul singur.

După cum vedeți, Wix este incredibil de puternic și capabil pe tărâmul site-urilor de bricolaj. Este destul de incredibil cum în aceste zile puteți construi un site web profesionist singur!

Dacă aveți întrebări, nu ezitați să le trimiteți în comentarii.

Pentru mai multe informații despre modalitatea de promovare și creștere a noului dvs. site, consultați celelalte ghiduri noastre:

 • 5 modalități ușoare de a crește traficul de site-uri
 • 33 Moduri de a monetiza un site Web
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map