6 mënyra për të ndërtuar dhe rritur listën tuaj të emailit me WordPress

6 mënyra për të ndërtuar dhe rritur listën tuaj të emailit me WordPress

Një listë e-mail nuk është vetëm një mënyrë për ta mbajtur audiencën tuaj në shpejtësi, ajo mund të jetë një mjet i paçmueshëm për biznesin. Sigurisht që është një mënyrë e mirë për t’i bërë njerëzit të kthehen për më shumë. Por ju gjithashtu mund të ngadalë, në mënyrë të qëndrueshme të ndërtoni besimin e konsumatorit duke siguruar vlera falas. Pastaj mund ta shndërroni këtë në një shitje ose një klient tjetër poshtë rrugës. Pjesa më e mirë është, ju mund të automatizoni goxha shumë tërë procesin. Thjesht duhet të rritesh dhe ndërtoni një listë me email.


Nëse nuk keni një ofrues të marketingut me email tashmë, mund të dëshironi të hidhni një vështrim në MailChimp, SendinBlue ose MailPoet – të gjitha ofrojnë plane falas për listat me madhësi më të vogla.

1. Vendosni një formë në shiritin anësor

Forma e shiritit anësor

Sigurisht, është e thjeshtë të kopjoni-ngjisni kodin e formularit, ose instaloni një shtojcë, kështu që atëherë mund të lëvizni shpejt, të uleni, të relaksoheni dhe të shikoni që lista juaj të rritet … apo jo? Epo, jo saktësisht. Nëse e keni bërë këtë, me siguri do të keni një normë të tmerrshme të konvertimit. Pothuajse asnjë nga vizitorët tuaj nuk do të regjistrohej. Para së gjithash ju duhet të punoni në një kopje të shkurtër për të komunikuar pse është një ide e mirë për t’u regjistruar. (Gjithmonë mund të imitoni format e regjistrimit që ju kanë bërë të dërgoni emailin tuaj në të kaluarën, por sigurohuni që të jetë me të njëjtin zë si pjesa tjetër e faqes tuaj.)

Një strategji e zakonshme i merr gjërat edhe më tej, është të shtoni pak diçka për të ëmbëlsuar tenxheren. Një libër elektronik, një libër pune, një kurs video, apo edhe një provë falas e një produkti. Kur përdoren për të ndihmuar në krijimin e një liste, këto gjëra shpesh quhen gjerësisht si a magnet plumbi. Diqka që inkurajon më shumë njerëz të lënë email-et e tyre.

Ton të blogerëve dhe tregtarëve betohen për këtë strategji, pasi me siguri e keni vërejtur nëse keni shpeshtuar disa (ose shumë) blogje ndër vite. Sidoqoftë, disa njerëz vazhdojnë të ofrojnë buletinin e tyre si arsyeja e vetme për t’u regjistruar, për të mbledhur vetëm email të njerëzve që janë vërtet të interesuar të ngjiten dhe të lexojnë disa gazeta në të ardhmen

2. Shtoni një formë regjistrimi pas postimeve

Sigurisht që me dorë mund të ngjitni kodin për formularin pas çdo postimi të vetëm që shkruani, ose mund të përdorni një shtojcë të thjeshtë për të dizajnuar dhe vendosur me lehtësi forma të mira nën postimet dhe faqet tuaja. Një optin i shkëlqyeshëm është WPForms – e cila integrohet pa probleme me MailChimp, AWeber, Monitorimin e Fushatës, GetResponse, Kontaktin e vazhdueshëm, pikën dhe Zapier. Thjesht instaloni, krijoni formën tuaj të buletinit personal, pastaj futni në faqe. Përsëri është e rëndësishme të vendosni pak punë në kopjen e zanatit që shkon së bashku me zërin dhe karakterin e faqes tuaj.

3. Keni një formë Slide-in ose Popup në faqen tuaj

Forma e rrëshqitjes ose opt-pop-up

Nëse jeni duke përdorur MailChimp, ata në të vërtetë kanë një gjenerator rrëshqitës që mund të përdorni për të krijuar një faqe, dhe pastaj thjesht ngjisni kodin në pjesë e header.php e temës tuaj të zgjedhur për ta përdorur atë në faqen tuaj të internetit (ju mund të përdorni një shtesë si Header & Footer për të shtuar këtë kod nëse ndiheni të pakëndshme për redaktimin e skedarëve të temave drejtpërdrejt.)

Nëse jo, ka disa plugins të shkëlqyera WordPress (me më shumë funksionalitet dhe tema të paracaktuara) që janë më shumë sesa për detyrën. Lulëzim dhe SumoMe janë dy mundësi të shkëlqyera. Ose mund të përdorni një program të vetëm të gjenerimit të plumbit që funksionon si p.sh. MailOptin, OptinMonster ose i preferuari ynë personal Optimonk.

Të dy MailOptin dhe OptinMonster janë opsione të paguara, por ato ofrojnë shumë funksionalitet, duke përfshirë një testim / b, analitikë lehtësisht të tretshëm dhe ndërtues të thjeshtë të formave të optinës. Të dyja ia vlen investimi. Bloom paguhet gjithashtu, por nuk ofron të njëjtën fleksibilitet për mendimin tim. Për të marrë ndërtuesin e listës SumoMe, duhet të regjistroheni në SumoMe. Shtë e lirë të provosh dhe të kesh akses në shumë mjete të tjera të marketingut gjithashtu (një shembull i shkëlqyeshëm i një magneti plumbi në punë).

4. Bëni faqen tuaj në një faqe të dedikuar (ose gjysëm të përkushtuar) të uljes.

Faqja e uljes

Shumë blogerë më të mëdhenj dhe pronarë të afarizmave të vegjël e dinë që mbledhja e postave elektronike është një pjesë kaq e rëndësishme e biznesit të tyre, saqë i kushtojnë faqet e tyre të shtëpive për mbledhjen e plumbit. Ndonjëherë kjo nënkupton krijimin e një faqe ulje të plotë me një mundësi daljeje shumë diskrete si “Vazhdoni në blogun tim”. Herë të tjera, ata përqendrojnë zonën sipër dele, zona e dukshme që ngarkohet së pari në një shfletues, në mbledhjen e postave elektronike, duke e bërë faqen kryesore në një lloj faqe gjysmë të uljes.

Nëse shkoni me opsionin e parë, mund të përdorni një krijues të faqes së uljes si Thrive për të krijuar faqen e uljes, dhe pastaj thjesht ta vendosni atë si faqja e indeksit të faqes tuaj. Qasja e dytë me faqen gjysmë të uljes mund të duket e vështirë për t’u krijuar, por jo vetëm që ka tema të përkushtuara plotësisht ndaj kësaj qasjeje (si Landing by Themify), por lehtë mund të krijoni një faqe të bukur funksionale me një krijues faqesh ose një temë si Total.

Problemi me metodat që përmenda deri më tani është se ata të gjithë mbështeten në një faktor që është shumë më i vështirë për tu përmirësuar në një afat të shkurtër, trafik. Nëse nuk keni shumë njerëz që vizitojnë faqen tuaj, natyrisht nuk do të keni shumë njerëz që të regjistrohen në gazetën tuaj ose kursin. Ju mund ta bëni këtë edhe nëse ende nuk e keni filluar plotësisht faqen tuaj, duke përdorur një shtojcë së shpejti. Kjo është arsyeja pse metodat e ardhshme përqendrohen në pajtimtarët e trafikut dhe të postës elektronike.

5. Tokë një post të ftuar dhe dërgoni trafik në një faqe ulje.

Postimi i të ftuarve

Një postim i ftuarve është thjesht një postim që ju e shkruani dhe botoni në blogun ose faqen e internetit të dikujt tjetër. Nëse keni krijuar tashmë një marrëdhënie me blogerët / pronarët e afarizmave të tjerë në kamare, mund të arrini tek ata dhe idetë kryesore që mendoni se do të ishin të mira për audiencën e tyre (nëse jo, ndërtoni marrëdhënie me njerëzit në hapësirën tuaj).

Mos harroni të Ndiqe. Kjo është diçka që më ka hyrë në derë disa herë në të kaluarën është një email i thjeshtë përcjellës rreth një javë pas asaj të parë. Mbajeni atë të sjellshëm dhe të thjeshtë, përsëritni shpejt propozimin tuaj.

Gjithashtu, ndërsa mund të funksionojë në një afat të shkurtër thjesht për shkak të vëllimit, unë këshilloj kundër qasjes “spam dhe lutuni”, ku thjesht dërgoni me email një person të vrarë të bazuar në një shabllon, pasi mund të digjen ura atje ku mund të keni ndryshe ndërtuan një marrëdhënie të shkëlqyeshme.

Për rezultate optimale, zgjidhni bloget që janë ose drejtpërdrejt ose indirekt (për shembull një postim i ftuar në lidhje me stërvitje të shpejtë të efektshme në një blog të shëndetshëm të ngrënies) në lidhje me temën (et) që adresoni në faqen tuaj. Pastaj, bëni përpjekje për të hulumtuar se çfarë lloj përmbajtje duket se rezonon më shumë me audiencën. Kjo është e ndryshme nga blogu në blog. Disa vende kanë audiencë të dashur ndaj listës, të tjerë i pëlqejnë histori të thella personale të gjykimit, gabimit dhe së fundi, suksesit.

Atëherë mund të zgjidhni që t’i dërgoni në faqen normale të uljes, ose ndoshta të shkoni milje shtesë dhe t’i dërgoni në një faqe ulëse që është 100% e përshtatur për audiencën e këtij posti të veçantë. Shkruar në gjuhën e tyre, dhe ndoshta duke u dhënë atyre një marrëveshje ose ofertë ekskluzive së bashku me “magnet plumbin” normal..

Gjëja e shkëlqyeshme për këtë strategji është se ajo mund të përsëritet. Ju mund edhe të postoni mysafirë më shumë se një herë në të njëjtën faqe. Nëse e bëni mirë, aka me të vërtetë kërkon kohë dhe përpjekje për të krijuar një pjesë që ia vlen të kujtohet (dhe të ndash), do të ndihmojë gjithashtu në përmirësimin e marrëdhënies suaj me personin që po ju lejon të huazoni fazën e saj.

6. Partner me Dikush (Bëni një sipërmarrje të përbashkët)

-sipërmarrje të përbashkët-team-work

Nëse jeni duke luftuar me trafikun, por tashmë keni një ebook / kurs / produkt cilësor në të cilin besoni, mund të përpiqeni të rekrutoni ndihmën e njerëzve të tjerë. Ju mund t’i ofroni blogerëve marrëveshje ekskluzive për audiencën e tyre, për shembull një shans për të marrë librin tuaj / kursin falas.

Nëse përmbajtja juaj është me cilësi të lartë, dhe ju keni krijuar tashmë ndonjë raport me disa ndikues në hapësirën tuaj, atëherë kjo mund të jetë shumë më e lehtë nga sa mendoni. Përsëri unë këshilloj kundër qasjes “spam dhe lutje”. Dhe përsëri, mos harroni të vazhdoni.

Përfundimi i këshillave tona për të rritur listën tuaj të emailit

Ndërsa hapi i parë për ndërtimin e një audiencë dhe shndërrimi i anëtarëve të këtij auditori në klientë, është sigurisht trafiku, marrja e vizitorëve në radhë të parë, hapi i dytë është sigurimi që ata të kthehen. Nëse ata nuk kthehen, ata do të jenë thjesht një person i rastësishëm që u fut në faqen tuaj një herë. Por nëse bashkohen me gazetën tuaj, ata ngadalë do të njihen me ju dhe për çfarë jeni duke folur. Ose nëse tashmë keni trafikun që hyn, atëherë përdorni ndonjë ose metodën e kombinuar 1-4. Sidoqoftë, nëse akoma po përpiqeni t’i bëni njerëzit të vizitojnë faqen tuaj, atëherë punoni në drejtim të 5-6.

A keni një gazetë, një kurs me email ose ndonjë formë tjetër të listës së postës elektronike? Ne do të dëshironim të dëgjonim disa nga këshillat tuaja (dhe jam i sigurt që lexuesit tanë të tjerë do të jenë gjithashtu) – si ju si e rritët fillimisht listën tuaj të postës elektronike, ose si i mbani njerëzit që regjistroheni?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map