9 këshilla për një lansim të suksesshëm të produktit WordPress

Kështu që, keni vendosur që dëshironi të filloni të shisni plugin ose temën tuaj të WordPress në mënyrë të pavarur. Ju mund të keni tashmë produkte të listuar në drejtoritë e WordPress si tonat, por tani ju doni kontroll të plotë mbi kanalet tuaja të shpërndarjes – një shans për të shtyrë rrëmujën, dhe t’i lejoni përdoruesit të përqëndrohen në përfitimet e përdorimit të produktit tuaj.


Le të jemi të parët që ju përgëzojmë për humbjen tuaj në ndërmarrësi!

Në këtë pikë, shumica (ose të gjitha) e punës së palëkundur përfundojnë në anën e zhvillimit. Ju keni produktet tuaja demo, dokumentacionin tuaj dhe licencimin tuaj të gjitha në kontroll; keni planifikuar azhurnime të rregullta dhe ka një sistem të mbështetjes së klientit. Tani, është koha për të menduar për marketing.

Shpresojmë, ju keni në mend një datë të fillimit të produktit. Do t’ju duhet gjithashtu një zgjidhje për tregtinë elektronike, kjo është e dhënë. Po shisni vetëm një produkt? A keni ndërmend të shesni më shumë në të ardhmen? Po për një logo? A keni karta biznesi? A keni menduar se si do të filloni zyrtarisht produktin tuaj WordPress?

Megjithëse ka shumë për t’u marrë parasysh, lansimi i një produkti WordPress nuk është aq sfidues sa tingëllon. WPExplorer ka kuruar një numër këshilla dhe mjetesh për t’ju ndihmuar të ekzekutoni një nisje të suksesshme të produktit WordPress. Por së pari, le të diskutojmë logjistikën e shitjes.

Zgjedhja e një Platformë E-commerce

Zgjedhja e një platforme tregtare

Para se të filloni të strategjizoni nisjen tuaj, do të duhet të kuptoni se si do të shisni shtojcën ose temën tuaj WordPress. Kjo përfshin zgjedhjen dhe integrimin e një zgjidhje për tregtinë elektronike për faqen tuaj të internetit.

Ka një numër ofruesish për të zgjedhur. Para se të peshoni opsionet tuaja, WooCommerce mund të jetë i pari që vjen në mendje, për shkak të integrimit të tij të rëndë me shumicën e temave të WordPress. Sidoqoftë, ekziston një alternative e lirë që ju jep mbështetjen dhe personalizimin që ju nevojitet për të filluar biznesin tuaj të plugin-it ose temave.

Pse zgjidhni Shopify

Nëse nuk e keni dëgjuar, Shopify është një udhëheqës në softuerin e tregtisë elektronike – fuqizon më shumë se 300,000 dyqane në të gjithë globin (dhe në internet). Një nga arsyet më bindëse për të zgjedhur Shopify është mbështetja 24/7 që ata ofrojnë tregtarët – kokë e mbi supe mbi të hënën në të Premte, 9 deri në 5 mbështetje të ofruara nga WooCommerce.

Shopify gjithashtu ofron një thesar i dokumentacionit për t’ju ndihmuar të rregulloni përvojën tuaj në çdo hap të rrugës, dhe krenohet me një rrjet mbështetës të tregtarëve aktivë që gjithmonë kërkojnë lidheni me ndërmarrësit e tjerë dhe ndajnë perlat e tyre të mençurisë së tregtisë elektronike.

Dhe hej, ju madje mund të gjeni një klient të ri diku gjatë rrugës. Programi i Partnerëve i Shopify ndihmon Shopify zhvilluesit e temave, zhvilluesit e aplikacioneve, gjenitë e marketingut dhe zhvilluesit e tjerë të WordPress rriten biznesin e tyre. Sshtë një ekosistem i fortë i lidhjeve të reja që mund të përfitojnë nga produkti ose dyqani juaj i ri.

Shopify WordPress Plugin vs Shopify Storefront

Do të vini re që Shopify ka dy mundësi për konfigurimin e funksionalitetit të tregtisë elektronike në faqen tuaj të internetit: shkarkoni plugin Shopify WordPress ose vendosni një proces të plotë Dyqan Shopify.

Kushdo që ju zgjidhni është plotësisht e varur nga qëllimet tuaja të tregtisë elektronike. Për shembull, Shtesa Shopify WordPress është e përsosur nëse planifikoni të shisni disa produkte në faqet ose blogun tuaj ekzistues. Ajo përdor fundin e pasme të Shopify për të prodhuar copa të kodit që mund të vendosen kudo në faqen tuaj – duke tërhequr metadata të produktit, si foto dhe çmim, drejtpërdrejt nga Shopify.

Bleni Lite

Këto copa janë plotësisht të personalizueshme dhe i kanë të gjitha pasuritë që do t’ju duhet të filloni shitjen e produkteve tuaja në WordPress në internet. Kjo përfshin butonat e blerjes, një shportë blerjeje dhe mënyra të sigurta pagese. Nëse vendosni të shkoni në këtë rrugë, do të duhet të blini një pajtim Shopify Lite (i cili kushton 9 dollarë në muaj).

Nëse keni plane më të mëdha për biznesin tuaj, një Shopify Shop mund të jetë zgjidhja më e përshtatshme. Përsëri, një Shopify Store është plotësisht i personalizueshëm, lehtësisht mund të integrohet me kanale të dëshirueshme të shitjeve si Facebook, dhe ka aftësinë të ndjekë shitjet dhe trendet e rritjes – të gjitha bazat për fillimin e një biznesi të ri. Kjo rrugë kërkon që të blini një pajtim Basic Shopify (i cili kushton 29 dollarë në muaj).

Në fund të fundit, Shopify ka produkte për bizneset e të gjitha madhësive – ai që vendosni të implementoni për fillimin e produktit tuaj WordPress varet nga sa produkte dëshironi të shitni, dhe sa shpejt dëshironi të grumbulloni pjesën e tregtisë elektronike. të biznesit tuaj.

Përgatitja për një nisje të suksesshme

Përgatitja për një nisje të suksesshme

Tani që keni kuptuar se çfarë po shesni dhe si do ta shesni, është koha të konsideroni markë. Tashmë duhet të keni emrat e markave dhe të produkteve të zgjedhura deri më tani, por këtu janë disa artikuj për t’ju ndihmuar të klasifikoni gjithçka përpara se të filloni zyrtarin tuaj të produktit WordPress:

1. Deklarata e pozicionimit të markës

Farë e dallon biznesin dhe produktet tuaja nga konkurrentët tuaj? Makesfarë e bën mënyrën si e keni projektuar temën tuaj ose shtojcën më të mirë se produktet e tjera në të njëjtën kategori? Youfarë u ofroni klientëve tuaj që zhvilluesit e tjerë të pluginit ose temave nuk e bëjnë?

Duke iu përgjigjur këtyre pyetjeve jo vetëm që ju lë një deklaratë të fortë për pozicionimin e markës, por siguron një themel të fortë për të gjitha pasuritë tuaja të tjera të markës. Nëse keni nevojë për disa frymëzim, MilesHerdon ofron disa këshilla të dobishme në artikullin e tyre si të shkruani një Deklaratë të Pozicionimit të Markës në 3 hapa të thjeshtë.

Shumë kohë dhe përpjekje duhet të shkojnë në logon tuaj; në fund të fundit, është përfaqësimi vizual i markës tuaj. Por ne e kuptojmë, ndonjëherë jeta merr rrugën, dhe fillimi i një produkti ka një afat të rreptë, ose një projektues grafik është financiarisht “i këndshëm”, sesa një domosdoshmëri.

Kur po ndërtoni një biznes vetë (ose me një ekip të lig), ndonjëherë ju drejtoheni në mjetet falas të ofruara për ju – si prodhuesi i logos së Shopify. E thjeshtë dhe e pastër, ky burim logos do të bëjë hile, dhe derisa të filloni të gjeneroni të ardhura, duhet të krijoni diçka të vërtetë për markën tuaj dhe pozicionimin..

Pasi të jeni duke ekzekutuar, ju madje mund të merrni parasysh dhënien e jashtme të logos tuaj në një partner ose një ekspert të Shopify..

3. Kartat e biznesit

Tani që po shesni produktet tuaja të WordPress, është e rëndësishme të mendoni për dukshmërinë. Një nga mjetet më të rëndësishme të marketingut për të rritur ndërgjegjësimin rreth markës dhe biznesit tuaj janë kartat e biznesit. Ata janë të përballueshëm, ata krijojnë një pikë kontakti midis jush dhe klientëve të mundshëm / zhvilluesve të tjerë, dhe ata janë një mënyrë e shkëlqyeshme për t’u njohur në ngjarjet e industrisë si WordCamps.

Provoni të përdorni gjeneratorin e kartës së biznesit të Shopify si një bazë për hartimin e kartës suaj.

4. Trajton mediat sociale

Nëse nuk e keni tashmë, sigurohuni të ruani emrin e markës tuaj si një përdorues të trajtuar në të gjitha mediat sociale që do të përdorni për t’u angazhuar me audiencën tuaj (dhe të rritni pritjen e fillimit të produktit tuaj WordPress).

Konsideroni krijimin e një llogarie të markës në vijim:

 • Cicëroj
 • Facebook
 • LinkedIn
 • Instagram

Kanale të tjera të mediave sociale, si Google+, Pinterest ose Tumblr, duhet të merren parasysh vetëm nëse keni bërë studimin tuaj, dhe e dini se audienca juaj do t’i përdorë ato. Mos mendoni sikur nuk mund t’i shtoni këto medie sociale në strategjinë tuaj në të ardhmen, megjithatë.

5. Mesazheve

Konsistenca është e rëndësishme, veçanërisht kur bëhet fjalë për mënyrën sesi do të tregtoni temën ose shtojcën tuaj të WordPress. Ray Sylvester, specialist i përmbajtjes në RocketCode, ka 6 këshilla për hartimin e kopjeve të shkëlqyera të internetit që konvertohen; përdorni ato për të krijuar mesazhe të bashkuara për kanalet tuaja të mediave sociale, marketing me email, angazhime shtypi dhe çdo komunikim tjetër në lidhje me fillimin e produktit tuaj.

Bërja e ditës së nisjes një sukses

Bërja e ditës së nisjes një sukses

Dita e nisjes është pika më e rëndësishme në udhëtimin tuaj nga zhvilluesi në personin e biznesit – është dita që ju më në fund të lëshoni shtojcën ose temën tuaj, dhe të merrni reagime të vërteta të klientit për produktin tuaj, modelin e çmimeve dhe pozicionimin.

Ju keni emrin tuaj të markës, logon tuaj, deklaratën tuaj për pozicionimin e markës dhe kartat e biznesit tuaj. Ju keni përpiluar llogaritë tuaja sociale në përgatitje për nisjen. Ju keni zgjidhjen tuaj të tregtisë elektronike të integruar me faqen tuaj ekzistuese dhe keni testuar procesin e blerjes për t’u siguruar që gjithçka shkon mirë nga këndvështrimi i përdoruesit.

Me fjalë të tjera, do të shkojë koha!

Këtu janë disa këshilla përfundimtare për të marrë fjalën në lidhje me temën ose shtojën tuaj të re të WordPress-it, dhe për ta bërë produktin tuaj të parë të nisë një të suksesshëm.

1. Marrja e shtypit

Bloggerët dhe gazetarët teknikë mund të jenë të shkëlqyeshëm për krijimin e vetëdijes për fillimin e produktit tuaj të ardhshëm. Nëse nuk keni shkruar asnjë moment për këtë lloj auditori më parë, këtu janë disa tregues:

Bëni hulumtimin tuaj – Krijoni një listë të blogerëve dhe gazetarëve të teknologjisë që shkruajnë në lidhje me temat, shtojcat, WordPress, krijimin e uebit ose zhvillimin e uebit. Ju mund ta gjeni lehtësisht këtë informacion duke shikuar në llogaritë e tyre në Twitter ose LinkedIn. Shkrimtarët e përgjimit që mbulojnë tema të ndryshme kanë më pak të ngjarë të ofrojnë mbulim për fillimin tuaj.

Customize – Pasi të keni listën tuaj, hidhini një sy artikujve të shkruar më parë të secilit autor. Kjo do t’ju japë një ide se cilat kënde të tregimit tërheqin më shumë për ta.

Jetë konciz – Sigurohuni që të keni të qartë dhe konciz rreth asaj që po kërkoni, për të përfituar së pari nëse ka interes për historinë tuaj. Mos harroni, asnjë gazetar nuk dëshiron një email që përshkruan një produkt në 10 paragrafë – por gjithmonë të jetë i gatshëm të përcjellë të gjitha informacionet që gazetari mund të ketë nevojë për të mbuluar fillimin e produktit tuaj. unë

Nëse shkrimi i një hapi duket frikësues, ose ju pëlqen një ide se si të formatoni lartësinë tuaj, mund t’i referoheni, Arti i katranit.

2. Kodet promovuese

Nëse keni zgjedhur të krijoni një dyqan Shopify, do të keni mundësi të krijoni kode zbritje. Përdorni këto kode për të promovuar temën tuaj ose shtojcën tuaj, dhe tërheq klientët dhe recensentët e mundshëm për të shkarkuar produktin tuaj me një çmim premium – ekskluzive për lançimin tuaj.

3. Duhet të keni email

Marketingu me email është një taktikë e rëndësishme për të rritur audiencën për fillimin tuaj. Shtë e lirë dhe ka një shtrirje të gjerë, veçanërisht nëse tashmë keni një listë postimesh të kontakteve të industrisë dhe klientëve të mëparshëm.

Këtu janë katër email që duhet të keni krijuar para fillimit:

Vërtetimi i porosisë – Për t’i njoftuar klientët tuaj që porosia e tyre dixhitale ka kaluar.

Braktisja e shportës – Për t’i njoftuar klientët e mundshëm, të cilët nuk e përfundojnë transaksionin, ta dinë që duhet të kryejnë blerjen e tyre. Ky është gjithashtu një mundësi për të ofruar një kod promo për të inkurajuar konvertimet.

Gazete – Keni një gazetë të formatuar me të gjitha lajmet dhe azhurnimet rreth produktit tuaj, si dhe çdo lajm përkatës në industri. Vendosni veten si një udhëheqës i mendimit dhe drejtojini ata drejt burimeve të tjera të rëndësishme që mund t’i interesojnë ata – do t’u japë klientëve tuaj një arsye të mirë për të hapur gazetën tuaj çdo muaj. Mbajtja në kontakt me klientët tuaj është një mjet i shkëlqyer komunikimi.

Përditësimet e mbështetjes – Krijoni një model se si ju dëshironi të shikoni azhurnimet tuaja të mbështetjes. Kjo do ta bëjë më të lehtë transportimin e secilës pjesë të komunikimit pasi të jetë bërë një azhurnim.

Nëse jeni duke kërkuar të mësoni më shumë rreth tregtisë elektronike dhe marketingut të postës elektronike, Shopify gjithashtu ka dy artikuj të shkëlqyeshëm se si ta bëni merrni më shumë shitje me taktikat e marketingut të marrjes, dhe email thelbësor për të hartuar për dyqanin tuaj të e-commerce.

4. Kanalet e hapura për reagime

Sigurohuni që të jeni mirëpritës për reagimet e përdoruesve dhe njoftoni klientët tuaj! Në fund të fundit, sa më shumë reagime të merrni, aq më mirë mund ta bëni produktin tuaj. Gjithashtu, shfaqja e vlerësimeve pozitive në faqen tuaj të internetit mund të inkurajojë klientët e mundshëm të kryejnë blerjen e tyre.

Kush e di, nëse jeni vazhdimisht i mirë për të adresuar reagimet dhe për të përmirësuar produktin tuaj, madje mund të krijoni mbrojtës të markave që do të përdorin produktin tuaj si një provë për të gjitha projektet e tyre të ardhshme.

Përgëzime!

Ju keni hulumtuar dhe integruar një zgjidhje të tregtisë elektronike në faqen tuaj të internetit, keni krijuar një themel të fortë për markën tuaj, duke menduar taktikat promovuese për të fituar dukshmëri për lançimin tuaj dhe filluat produktin tuaj WordPress.

Urime! Ju jeni zyrtarisht një sipërmarrës. Emocionuese, nuk është ashtu?

Ne ju thamë që krijimi i një prezantimi të suksesshëm të produktit WordPress nuk është aq sfidues sa mund të duket (sidomos jo kur përdorni një platformë të fuqishme të tregtisë elektronike si Shopify). Thjesht duhet shumë punë, përkushtim dhe disa këshilla dhe mjete të dobishme.

Cila është këshilla juaj e preferuar për ditën e lançimit? Apo ndoshta keni këshilla të tjera të dobishme që dëshironi të ndani? Na tregoni në komentet më poshtë!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map