Krijoni një faqe në internet eCommerce me WordPress

Krijoni një faqe në internet eCommerce me WordPress

Shtimi i një funksioni dyqan në faqen tuaj të internetit është një mënyrë e shkëlqyeshme për të rritur biznesin tuaj dhe për të përmirësuar shtrirjen e produktit tuaj nëpër gjeografi të ndryshme. Nëse jeni duke përdorur WordPress, thjesht duke shtuar një shtojcë eCommerce në faqen tuaj të internetit ekzistuese do ta shndërroni atë në një dyqan online. Ka shumë zgjidhje cilësore për tregtinë në dispozicion. Sidoqoftë, zgjedhja e duhur, duke mbajtur parasysh nevojat specifike të dyqanit tuaj, nuk është një detyrë e lehtë.


Në këtë postim, le të shikojmë disa prej shtojcave më të njohura të WordPress eCommerce dhe të shikojmë përshtatshmërinë e tyre për lloje të ndryshme të dyqaneve – më saktësisht përshtatshmërinë e tyre për produkte fizike ose dixhitale.

Karakteristikat për të kërkuar në një zgjidhje të tregtisë elektronike

Për një fillim, çdo shtojcë eCommerce duhet t’i ofrojë këto karakteristika në minimum,

 • Mundësia themelore e shtimit të produkteve në faqen tuaj të internetit dhe shitjen e tyre: Ekrani i produktit është ekuivalent i një dritareje të dyqaneve, dhe ekrani duhet të tërheqë edhe syrin e vizitorit të rastësishëm. Lightbox, grafika të mprehta, elementë ndërveprues si animacione ose efekt hover mund të mbajnë përdoruesit të angazhuar më gjatë dhe të përmirësojnë normat e konvertimit.
 • Funksionet e dyqanit duhet të jenë të lehta për t’u përdorur, si nga vizitorët ashtu edhe nga administratorët e faqeve: Administratorët e faqeve duhet të shtojnë produkte, të ndryshojnë përshkrimet, të ndjekin urdhërat, të menaxhojnë inventarin, të mbajnë llogari dhe shumë më tepër. Po kështu, përdoruesit e frontit duhet të lundrojnë lirshëm dhe të shijojnë tërë përvojën e blerjeve.
 • Të qenit i përgjegjshëm nuk është më një mundësi dhe kështu, shtojca juaj duhet të funksionojë mirë me pajisje më të vogla: Tendencat tregojnë se përdorimi i uebit celular është duke kapërcyer desktopet, dhe ju nuk dëshironi të humbni në këtë trafik.
 • Shtojca duhet të sigurojë të paktën një mundësi për të marrë pagesa: Një portë pagese ju lejon të merrni pagesa shpejt dhe me lehtësi dhe të mbani të sigurta detajet e klientëve tuaj. Ajo duhet t’i bëjë klientët të ndjehen të sigurt në dorëzimin e parave të tyre dhe ndarjen e informacioneve personale të ndjeshme. Disa detaje që duhet të shikoni gjatë zgjedhjes së një porte janë tarifat e regjistrimit, kostot e transaksionit, në vend të pranimit nga vendi ose jashtë vendit, vendet dhe monedhat e mbështetura.
 • Zgjidhja juaj e tregtisë elektronike duhet të jetë në përputhje me PCI DSS: Kjo është e nevojshme për të qenë në gjendje të mbledhë dhe ruajë informacione mbi kartën e kreditit në faqen tuaj (Industria e Kartave të Pagesave / Standardi i Sigurisë së Dhënave).

Karakteristika të tjera që mund të kërkoni janë mbështetja për të dhënat meta për secilin produkt, përputhshmëria me plugin tuaj SEO, ndjekja e inventarit, raportimi, programet e bashkëpunimit, çmimi, etj..

Versioni bazë i shtojcave në këtë postim është në dispozicion falas. Por nëse dyqani juaj ka nevojë për ndonjë funksion shtesë, do të duhet të kërkoni shtesë shtesë specifike falas / premium. Për më tepër, nëse doni të konvertoni një blog ose uebfaqe ekzistuese në një uebfaqe të tregtisë elektronike, sigurohuni që tema që po përdorni e mbështet plugin eCommerce që ju zgjidhni.

Produkte fizike ose Shkarkime dixhitale?

Lloji i produkteve që do të shisni mund të ndikojë shumë në zgjedhjen tuaj të shtojcës. Kur shesni mallra fizike në dyqanin tuaj, shtojca eCommerce që ju zgjedh duhet të mbulojë veçori të tilla si – paketimi, transporti, menaxhimi i inventarit, shtypja e faturave dhe më shumë. Disa shtojca si WooCommerce janë mjaft fleksibël për të shitur të gjitha llojet e mallrave. Zakonisht, ata kanë nevojë për shtesa për të shitur produkte dixhitale, ose do të duhet të konfigurohen posaçërisht. Shopify mund të përdoret për të shitur pothuajse gjithçka, por ju duhet të bëni një pagesë mujore që mund të duket mjaft e pjerrët. Sidoqoftë, siguron që dyqani juaj të funksionojë pa probleme.

Në fakt, zgjedhja juaj është mjaft e thjeshtë nëse merreni rreptësisht me produkte dixhitale. Shkarkime të Lehta dixhitale është një lider kur bëhet fjalë për produktet dixhitale. Shtojcat e tjera të eCommerce si WooCommerce gjithashtu mund të merren me shitjet dixhitale, por Shkarkimet Easy Digital janë dizajnuar posaçërisht dhe ekskluzivisht për mallrat dixhitale si eBooks, foto, bileta dhe muzikë. Me ndihmën e një shtojce, Shkarkimet Easy Digital mund të merren me shitjet e produkteve fizike të thjeshta gjithashtu.

Kur bëhet fjalë për mallrat dixhitale, mund të eleminoni një numër karakteristikash që janë të zbatueshme për mallra thjesht fizikë siç janë transporti dhe llogaritjet komplekse të taksave. Në të njëjtën kohë, do të duhet të kërkoni veçori shtesë si:

 • Vendosja e fotografive të ekraneve, ndarja e një rimorkio video ose publikimi i disa faqeve. Imazhet e vetme nuk janë të mjaftueshme për të shfaqur produktet digjitale.
 • Kufizimi i numrit të shkarkimeve, si në rastin e lojërave video.
 • Përcaktimi i datës së skadimit të shkarkimit ose qasjes, si në faqet e anëtarësimit.
 • Ofrimi i një lidhjeje për shkarkim dhe të qenit në gjendje të dërgoni fatura me email.

Tani, le t’i hedhim një vështrim në veçoritë e disa prej zgjidhjeve më të njohura për tregtinë elektronike,

WooCommerce

Fuqizimi i 28% të të gjitha dyqaneve në internet, WooCommerce është një plugin falas, me burim të hapur eCommerce. Ajo u jep pronarëve të dyqaneve kontrollin për të shitur ndonjë gjë – mallra fizike, shkarkime dixhitale dhe produkte të bashkëpunimit. Dhe kjo lejon që zhvilluesit të shtrihen dhe të përshtaten me nevojat e klientëve individualë.

E zotëruar nga Automattic, WooCommerce është një shtojcë e lëvizshme miqësore, e sigurt që integron pa probleme me WordPress dhe temat më të WordPress. Me qindra premium dhe shtesa falas për t’u zgjedhur, është një nga disa shtojcat që ju lejon të shkallëzoheni shpejt ndërsa kompania juaj rritet. Për më tepër, të dhënat tuaja mbeten me ju, jo në ndonjë server të palës së tretë.

Ajo menaxhon me lehtësi inventarin dhe mbështet faqe të gjera produktesh. Me një shtesë shtesë, madje mund të importoni produkte nga një skedar CSV në faqen e produkteve të shtojcës. Pesë porta pagese të para-instaluara janë në dispozicion. Llogaritësi i transportit në faqen e shportës i mundëson një blerësi të shohë çmimin gjithëpërfshirës.

WooCommerce përfshin veçori që e bëjnë të lehtë shitjen kudo në të gjithë globin – gjeo-vendndodhjen për të identifikuar vendndodhjen e klientit dhe për të rregulluar shpërndarjen, importin dhe eksportin, kufizimin e shitjeve sipas vendndodhjes, zgjedhjen e metodave të transportit, krijimin e zonave të shumta të transportit, llogaritjet e transportit dhe taksave dhe një Llogaritësi i transportit në kohë reale. Bazuar në adresën e klientit, ju gjithashtu mund të zgjidhni cilat porta pagese për të shfaqur për vende të ndryshme. Për më tepër, ju mund të njoftoni një adresë të postës elektronike. Të gjitha këto karakteristika e bëjnë shtojcën një të preferuar për shitjen e mallrave fizike.

WooCommerce mund të konfigurohet për të trajtuar produktet dixhitale. Kjo do të heqë dorë nga opsionet e panevojshme të zbatueshme vetëm për mallrat fizike, ndërsa shtoni veçori të zbatueshme për produktet dixhitale. Ju gjithashtu mund të shesni versione dixhitale dhe fizike të të njëjtave produkte si libra, duke krijuar një version të shkarkueshëm. Shtojca gjithashtu shton lloje shtesë të skemës (markup të strukturuar të të dhënave) në mallrat tuaja dixhitale, kështu që mund të gjenden më lehtë nga motorët e kërkimit.

Shporta e blerjeve mund të trajtojë një ndërthurje të të mirave fizike dhe asaj dixhitale në arkë. Konsumatorët marrin postë elektronike për produktet e dërguara. Mallrat dixhitale do të vihen në dispozicion për shkarkim ose dërgohen si bashkëngjitje në një email.

Sigurimi i dyqanit tuaj WooCommerce me kriptimin SSL mund të jetë pak përtej aftësive teknike të përdoruesit mesatar të WordPress, por ka burime që do t’ju ndihmojnë.

Shkarkime të Lehta dixhitale

Shkarkime të lehta dixhitale është një burim i hapur, plugins falas eCommerce që është krijuar për shitjet në internet të produkteve të shkarkueshme. Ajo ka gjithçka, nga zbritjet në kode deri në raportimin e të dhënave, dhe arka është shumë miqësore për përdoruesit. Karakteristikat thelbësore të shtojcave përfshijnë menaxhimin e klientit që ndjek aktivitetin e klientit dhe shton kode zbritje bazuar në kritere të ndryshme. Ai gjithashtu mban regjistrat e shkarkimit të skedarëve dhe kufizon hyrjen e skedarëve për përdoruesit e autorizuar duke vendosur kufij ose data të skadimit.

Për të provuar gamën e plotë të karakteristikave, do t’ju duhet të qaseni në bibliotekën e zgjerimeve. Zgjatjet do t’ju mundësojnë të shtoni pothuajse çdo veçori, si:

 • Shtoni një produkt të jashtëm ose një produkt shoqërues në dyqanin tuaj.
 • Importoni produkte nga një skedar CSV në faqen e produkteve të shtojcës.
 • Shtoni një sistem të plotë të licencimit të softuerit me Zgjerimin e licencimit të softuerit.
 • Shitet abonime me pagesa të përsëritura.
 • Shndërroni dyqanin tuaj në një treg me paraqitje në front.
 • Ruani skedarët nga jashtë (Amazon ose Dropbox) dhe e vendosni atë në dispozicion për t’u shkarkuar.
 • Shtoni një sistem të plotë rezervimesh.
 • Shkarkoni bashkëlidhjet e postës elektronike kur skedarët janë të vegjël.
 • Dërgoni email të kushtëzuar automatikisht bazuar në kushte të paracaktuara.

Zgjatjet janë gjithashtu në dispozicion për portat e pagesave, kontabilitetin, analitikën, postën elektronike dhe marketingun. Zgjatjet janë një përzierje e shtesave falas, premium dhe palë të treta. Ju gjithashtu mund të pajtoheni me klientët në listat e postës elektronike duke përdorur MailChimp dhe AWeber gjatë arkë, dhe të përdorni Transporti të thjeshtë për të lehtësuar transportimin e produkteve fizike të thjeshta. Tipari i Rishikimit të Produkteve përfshihet falas.

Marrja e shtojcës për të luajtur mirë me temën tuaj ka nevojë për një stilim, por gjithmonë mund të zgjidhni një nga temat e tyre të pronarit.

Shkëmbim iThemes

Shkëmbim iThemes është një plugin i thjeshtë për tu vendosur dhe i lehtë për t’u përdorur eCommerce. Ai ruan tiparet themelore të nevojshme për një dyqan, duke lënë shtesat të merren me karakteristika shtesë. Shtojcat e tjera ngarkohen veçmas për shtesën Stripe, ndërsa iThemes Exchange ka shtesa Stripe në dispozicion falas, për faqet e pakufizuara. Me Exchange ju mund të shesni mallra fizike si dhe dixhitale. Karakteristikë e jashtëzakonshme është shtesa e paguar për të shitur anëtarësime dhe pajtime në faqen tuaj të internetit.

Duke përdorur Redaktorin e WordPress, dërgoni postë elektronike të personalizueshme në Admin duke i njoftuar ata për blerjet. Dërgoni gjithashtu email konfirmues për klientët. Me opsionet e Advanced Product, caktoni datat e skadimit për shkarkime dixhitale, caktoni datat e fillimit dhe mbarimit për disponueshmërinë e produktit dhe regjistrimin e inventarit. Qëndruar brenda Exchange, ju mund të menaxhoni klientët dhe detajet e transaksionit, përfshirë edhe lëshimin e rimbursimeve.

Ndërsa versioni bazë është plotësisht funksional dhe falas, për veçoritë e përparuara do të zbuloni se duhet të paguani për to. Shtë një opsion i mirë për fillestarët dhe është i shkëlqyeshëm për faqet e bazuara në anëtarësi.

Shopify

Shopify nuk është saktësisht një plugin, është një platformë e plotë e-tregtisë, e cila tani integron mirë me WordPress (duke përdorur një plugin). Cila është gjëja më e mirë në lidhje me Shopify? Epo, ju hapni një llogari, paguani, aktivizoni shtojcën dhe krijoni dyqan thjesht duke shtuar produkte, përfshirë produktet dixhitale, në faqen tuaj. Shopify kujdeset për gjithçka – marketing, pagesa, dërgesë dhe arka e sigurt. Për më tepër, thjesht mund të përdorni një nga shumë tema të përputhshme të Shopify.

Shopify integrohet me shumicën e forumeve të mediave sociale. Kështu që ju mund të krijoni një dyqan në Facebook ose kunjat e blera në Pinterest dhe të shtoni një buton të blerë në Twitter.

Farë nuk ju pëlqen në lidhje me Shopify? Për një ju duhet të bëni pagesa mujore që mund të shtohen ndërsa shkallëzoheni. Do të zbuloni që shpesh ndërroheni midis dy paneleve të administratorit – WordPress dhe Shopify. Më tej, të gjitha të dhënat tuaja tani do të mbështeten në një server mbi të cilin nuk keni kontroll. Sidoqoftë, ju e shihni sa e lehtë mund të jetë për një fillestar që është i gatshëm të paguajë një ofrues shërbimi për administrimin e dyqanit të tij.

Përmendje të tjera të nderuara përfshijnë:

 • JigoShop që ofron një gamë të gjerë karakteristikash në versionin e ri dhe mund të shtojë një dyqan dinamik në faqen tuaj të internetit.
 • shopp i cili ka karakteristika të larta dhe ofron një dyqan të lehtë për të menaxhuar pronarët dhe fleksibilitet të zgjeruar për zhvilluesit.
 • Shporta 66 pasi mund të krijoni një dyqan të sigurt me versionin bazë nën 10 dollarë në muaj. Mund të shtoni veçori të përparuara me rreth 30 dollarë në muaj, por nuk ofron një bibliotekë shtesë.
 • MarketPress është gjithashtu një mundësi e besueshme, që ofron të gjitha tiparet interesante që i duhen një dyqani mesatar. Për më tepër, është i sigurt dhe i lehtë për t’u përdorur. Sidoqoftë, nuk vjen me një bibliotekë shtesë.

Për të përmbledhur

Pra, ju shikoni që keni shumë mundësi kur bëhet fjalë për shtimin e një funksioni dyqan në faqen tuaj të internetit. Ju mund të merrni zgjedhjen tuaj nga ofruesit e shërbimeve që kujdesen plotësisht për dyqanin tuaj për të lira plugins eCommerce të WordPress që japin fleksibilitet maksimal për zhvilluesit.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map