Kurseni kohë në pyetjet SQL për WordPress

SQL Ndrysho emrin e përdoruesit të hyrjes së administratorit

Nëse jeni pronar i faqes në internet të WordPress, ka shumë gjëra për t’u kujdesur.


Përditësoni vazhdimisht përmbajtjen tuaj në blog, duke shtuar produkte të reja, duke ndryshuar çmime, dhe ne nuk përmendim as azhurnim të rregullt të shtojcave, duke siguruar një devijim me akses dhe duke bërë shumë më tepër gjëra si pjesë e rutinës së përditshme të WordPress.

Ndonjëherë, nëse keni nevojë të shkulni cilësimet, ju gjeni një tutorial të një faqe të gjatë në internet me shumë udhëzime për të kryer një veprim të vetëm. Por, sikur të dinit që shumica e këtyre ndryshimeve mund të ndryshohen me një pyetje të thjeshtë SQL, një komandë që ekzekutoni në menunë e menaxherit tuaj të databazave.

Meqenëse jeni një person i zënë dhe kursimi i kohës tuaj është një përparësi, këtu janë pyetjet themelore të SQL që do t’ju ndihmojnë të arrini rezultatet në pak minuta.

Hapat e parë

Kur ka më shumë se një faqe në llogarinë tuaj të pritjes, para ekzekutimit të pyetjeve SQL, duhet të siguroheni që po modifikoni bazën e të dhënave të duhur. Ju mund të gjeni emrin e bazës së të dhënave të caktuar për një instalim specifik WordPress në tuaj wp-config.php skedar në varg:

përcakto ("DB_NAME", "emrin tënd")

WordPress Define Baza e të dhënave

Gjithashtu, kushtojini vëmendje prefiksit të tabelës, pasi do t’ju duhet që të specifikoni një herë komandat SQL. Ndodhet në të njëjtin skedar në fund të cilësimeve të faqes.

Parafjalë Tabela WordPress

Në këtë shembull më lart, emri i bazës së të dhënave është _wp622. Parashtesa e tabelës është wpc7_. Tani, kur e njohim, le të shkojmë te menaxheri i bazës së të dhënave. Shumica e paneleve të kontrollit përdorin PHPMyAdmin për Menaxhimin e bazës së të dhënave.

phpMyAdmin

Pasi të jeni aty, gjeni emrin tuaj në listë dhe klikoni në të:

Zgjidhni bazën e të dhënave

Para se të bëni ndonjë ndryshim, sigurohuni që të krijoni një kopje rezervë për këtë bazë të dhënash, që të jeni në gjendje ta rivendosni shpejt atë vetëm në rast se diçka nuk shkon.

Ne mbulojmë se si të kopjojmë WordPress në detaje në udhëzuesin e përgjithshëm të rezervave. Por për t’ju dhënë një ecje të shpejtë, zgjidhni eksport opsionin, zgjidhni metodën dhe formatin sipas nevojave tuaja dhe shtypni Go (këtu kemi vendosur të gjitha opsionet e paracaktuar):

Baza e të dhënave të eksportit

Pasi të keni mbaruar, ju jeni të sigurt për të vazhduar. Shtypni menunë SQL dhe le të fillojmë:

Menyja SQL

Zëvendësoni URL-në

Nëse planifikoni të azhurnoni URL-në tuaj të internetit duke shtuar certifikatën SSL në faqen tuaj të internetit ose duke bërë modifikime të tjera, sigurohuni që të përdorni komandën e mëposhtme:

UPDATE wp_options SET option_value = zëvendëso (opsion_value, 'http://www.oldurlofthewebsite.com', 'http://www.newurlofthewebsite.com') KU u bë opsion_name = 'shtëpi' OSE option_name = 'siteurl';

Le të themi se dua që URL-ja ime të jetë https //: dhe emri im domain është shembull.com. Në këtë rast, duhet të modifikoj emrin e tabelës wp_options dhe vetë URL-në:

UPDATE wpc7_options SET option_value = zëvendëso (option_value, 'http://www.example.com', 'https://www.example.com') WHERE option_name = 'home' OSE option_name = 'siteurl';

Zëvendësoni SQL sitin

Dhe prisni një mesazh suksesi.

Mesazh Suksesi SQL

Pse është kaq e rëndësishme ta shohësh? Nëse shtypni Go por ka disa gabime në pyetje, sistemi nuk do të jetë në gjendje ta përmbushë kërkesën dhe do të merrni gabime që do të thotë se ekzekutimi dështoi. Gabimi do të duket si më poshtë dhe do të tregojë arsyen pse procesi dështoi.

Mesazh gabimi SQL

Ju lutemi vini re se kjo komandë është një themelore dhe do të zëvendësojë vetëm URL-në kryesore të faqes tuaj, kështu që nëse planifikoni të ndryshoni emrin e domain-it të faqes tuaj nga shembulli.com në test.net, do t’ju duhet ta modifikoni atë duke përfshirë të gjitha tabela ku URL-ja e faqes suaj të internetit është përmbushur siç janë postimet wp, wp-postmeta dhe gjithashtu kujdesuni për tabelat me rreshta që përmbajnë URL të gjeneruar nga shtojcat (për shembull, WooCommerce).

Për ta bërë atë, do t’ju duhet të paktën trajnim bazë për SQL. Një mundësi tjetër do të ishte hapja e bazës së të dhënave që eksportuat në çdo redaktues teksti dhe me Ctrl + H të zëvendësoni të gjitha përmendjet e domenit tuaj të vjetër në atë të ri. Nëse kjo tingëllon shumë e ndërlikuar, ekzistojnë një sërë mjetesh të tjera që ndihmojnë në automatizimin e këtij procesi (si p.sh. ndërlidh / kërko dhe zëvendëso bazën e të dhënave skenari, ose Kërkim më i mirë dhe zëvendësoni shtojcën bazuar në të njëjtin skenar) ndërsa thjesht ngarkoni skedarin në dosjen tuaj të internetit për faqen e punës dhe hapni atë në një shfletues.

Krijoni përdoruesin e ri të administratorit

Nëse keni nevojë të shtoni një përdorues të ri me rolin Admin në instalimin tuaj, do të duhet të përdorni komandën e mëposhtme dhe ta modifikoni atë në varësi të preferencave tuaja:

INSERT INTO `wp_users` (` user_login`, `user_pass`,` user_nicename`, `user_email`,` user_status`)
VLERAT ('yourlogin', MD5 ('fjalen tuaj'), 'mbiemri mbiemri', '[email protected]', '0');

INSERT INTO `wp_usermeta` (` umeta_id`, `user_id`,` meta_key`, `meta_value`)
VLERAT (NULL, (Zgjidhni maksimumin (id) NGA wp_users),
'wp_capactions', 'a: 1: {s: 13: "administratori"; s: 1: "1";}');

INSERT INTO `wp_usermeta` (` umeta_id`, `user_id`,` meta_key`, `meta_value`)
VALUES (NULL, (Zgjidh maksimumin (id) NGA wp_users), 'wp_user_level', '10');

Vini re, që do t’ju duhet të modifikoni tabelat dhe vlerat e hyrjes sipas dëshirave tuaja Emri i përdoruesit dhe Bazat e të dhënave.

Unë dua të krijoj një përdorues mydeveloper me fjalëkalim mypassword, emri i zhvilluesit tim është John Doe dhe emaili është [email protected]. Kështu që pyetja ime do të duket si më poshtë:

INSERT INTO `wpc7_users` (` user_login`, `user_pass`,` user_nicename`, `user_email`,` user_status`)
VLERAT ('Mydev', MD5 ('fjalen time'), 'John Doe', '[email protected]', '0');

INSERT INTO `wpc7_usermeta` (` umeta_id`, `user_id`,` meta_key`, `meta_value`)
VLERAT (NULL, (Zgjidhni maksimumin (id) NGA wp_users),
'wp_capactions', 'a: 1: {s: 13: "administratori"; s: 1: "1";}');

INSERT INTO `wpc7_usermeta` (` umeta_id`, `user_id`,` meta_key`, `meta_value`)
VLERAT (NULL, (Zgjidhni maksimumin (id) NGA wpc7_users), 'wp_user_level', '10'

SQL Krijoni një përdorues të ri Admin

Vini re se nuk kam nevojë të modifikoj emrat e rreshtave (d.m.th.. wp_user_level ose luani me numra 0, 10, 13 pasi ato nënkuptojnë rolin e përdoruesit dhe të drejtat përkatëse. Pasi të jetë bërë, unë shtyp Go.

Prodhimi duhet të tregojë rezultatet e suksesshme si ato në vijim:

SQL Krijoni një Përdorues të ri Rezultatet e Admin

Ndryshoni emrin e përdoruesit të hyrjes së administratorit

Për të ndryshuar emrin e hyrjes së përdoruesit, kthehuni te skedari MySQL dhe ekzekutoni komandën e mëposhtme:

UPDATE wp_users SET user_login = 'newlogin' WHERE user_login = 'admin';

Le të themi se emri juaj i paracaktuar i përdoruesit është mydeveloper, ai që keni krijuar më parë dhe doni të vendosni secureduser në vend të tij. Në rastin tonë të veçantë, ne ekzekutojmë komandën e mëposhtme, pasi kemi edhe parashtesën e paracaktuar wp7c_:

UPDATE wpc7_users_users SET user_login = 'e siguruar' WHERE user_login = 'mydeveloper';

Prodhimi i suksesshëm duket si më poshtë:

SQL Ndryshimi Admin Emri i përdoruesit Suksesi

Ndryshoni fjalëkalimin e administratorit

Duke ndjekur rregullat e sigurisë për ndryshimet e rregullta të fjalëkalimit, ju gjithashtu mund të dëshironi të ndryshoni fjalëkalimin për tuaj secureduser. Këtu është pyetja për të:

UPDATE wp_users SET user_pass = MD5 ('new_password') WHERE user_login = 'youruser';

Për këtë komandë të veçantë për ndryshimin e fjalëkalimit, komanda jonë është si më poshtë:

UPDATE wpc7_users SET user_pass = MD5 ('$ tR0ngP @ s $ w03D') WHERE user_login = 'secureduser';

SQL Ndrysho fjalëkalimin e administratorit

shtyp Go dhe prisni mesazhin e suksesit:

SQL Ndrysho fjalëkalimin e administratorit Suksesi

Fshij Spam

Për përdoruesit që publikojnë shumë postime dhe i lënë komentet të hapura për ndërveprim, çështja me komentet e spamit mund të bëhet me të vërtetë e dhimbshme. Ndërsa mund t’i filtroni komentet me miratim manual, me siguri do të dëshironi të gjeni një mënyrë për të fshirë shpejt gjithçka që nuk keni aprovuar. Ja si:

DELETE NGA wp_comments WHERE wp_comments.comment_approved = 'spam';

Kur përshtateni për rastin e veçantë që po diskutojmë këtu:

DELETE NGA wpc7_comments WHERE wpc7_comments.comment_approved = 'spam';

Fshi Spam SQL

shënim: parashtesa duhet të modifikohet në të dy vendet ku është përmbushur, pasi wp_comments.comment_approved është fusha e veçantë në tabelë.

Këtu është rezultati i suksesshëm:

SQL Fshij Suksesin e Spam-it

Fshini të gjitha komentet e postave të paprovuara

Në një moment, mund të kuptoni që jeni lodhur nga filtrimi dhe leximi i komenteve për artikujt përpara se të merrni vendimin përfundimtar për t’i botuar ato, kështu që dëshironi t’i fshini ato. Ekziston një urdhër për këtë:

DELETE NGA wp_comments KU KUJ koment_aprovuar = 0

Vini re, se comment_approved seksioni nuk ka nevojë për modifikim pasi kjo skedë përfaqëson funksionin e paracaktuar në tabelën që është e pandryshueshme.

Komanda e modifikuar duket si më poshtë:

DELETE NGA wpc7_comments KU KUJ koment_aprovuar = 0

SQL Fshini komentet e paprovuara

Pasi të keni mbaruar, mund të shihni rezultatin e zakonshëm për komandat e ekzekutuara me sukses:

SQL Fshij Suksesin e komenteve të paprovuara


Ndërsa mund të duket se ndjekja e udhëzimeve mund të zgjasë më shumë sesa thjesht t’i bësh gjërat me dorë, nuk është kështu. Sa më i madh të jetë faqja juaj e internetit, aq më shumë kohë duhet të shpenzoni për të. Një veprim i vetëm i kryer veçmas për 10 postime dhe ju përfundoni me 10 herë më shumë kohë të shpenzuar për ekzekutim.

Pra, në fakt, ju kurseni një ton të kohës suaj të çmuar duke ekzekutuar këto komanda dhe mund ta përdorni këtë herë në gjëra më të rëndësishme, siç është planifikimi i përmbajtjes ose kërkimi i ideve për frymëzim.

Blogim i lumtur!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map