LearnDash për WordPress: Si të krijoni kursin tuaj të parë të mësimit në internet

LearnDash për WordPress: Si të krijoni kursin tuaj të parë të mësimit në internet

Nëse po mendoni të krijoni një kurs mësimi online, atëherë LearnDash mund të jetë zgjidhja për ju. LearnDash është një plugin WordPress Learning Management System (LMS) që do t’ju lejojë të hartoni, promovoni dhe shisni kurset tuaja në internet, pavarësisht nga lëndët.


Në këtë artikull, ne do të diskutojmë në detaje veçoritë kryesore që duhet të ofrojë LearnDash dhe si mund të përdoret për të siguruar që projekti juaj të ketë sukses. Ne pastaj do të shikojmë se si të instaloni LearnDash në faqen tuaj të internetit WordPress, dhe të krijojmë, tregtojmë dhe shesim një kurs. Le të fillojmë…

Farë është LearnDash dhe kush është për të?

LearnDash

LearnDash është një plugin premium WordPress LMS që do të funksionojë me çdo temë të WordPress, si dhe me multisites. Kurset e tij të përgjegjshme mund të vendosen në stile të ndryshme dhe duke përdorur një larmi mjetesh. Kjo siguron që çdo kurs që krijoni të jetë dinamik, interesant dhe të sigurojë që mësimi të mbetet argëtues.

LearnDash është për këdo që kërkon të shndërrojë faqen e tyre në një sistem të menaxhimit të të mësuarit. Ideale për institucione arsimore, kompani me vëmendje për trajnime, ose zhvillues të WordPress me klientë që kanë nevojë për kurse online, kjo shtojcë e pasur me veçori sjell një shumëllojshmëri të nevojave për LMS.

Karakteristikat kryesore të LearnDash

Pra, tani ne dimë pak rreth asaj që bën LearnDash dhe kush duhet ta përdorë atë, le të shohim më në detaje në tiparet kryesore

Krijimi i kurseve

LearnDash ju lejon të krijoni kurse të pakufizuara. Për secilin kurs ekzistojnë mundësi të shumta për tu zgjedhur, duke ju ndihmuar të hartoni kurse që përfshijnë një sërë detyrash dhe stilet e të mësuarit. Këto përfshijnë krijimin e kurseve me shumë nivele, mësimin e copëzimit në një përzgjedhje të mësimeve, temave dhe kategorive, si dhe përdorimin e çdo lloj media, nga video në audio, dhe më shumë. Ju mund të shtoni kuize, libra të klasave, orare të mësimit dhe forume për të krijuar një gumëzhitje rreth çdo kursi. Dhe përmbajtja e ushqimit pikoj sipas një programi të caktuar. Ju gjithashtu mund të siguroni certifikata për ata që kryejnë një kurs.

Kurse Shitje

LearnDash e bën shitjen e kurseve jashtëzakonisht të lehtë. Ju mund të zgjidhni çmimet tuaja për çdo kurs, të caktoni orarin tuaj të pagesave dhe të shesni direkt nga faqja e internetit tuaj. Shtoni një shportë blerjeje në faqen tuaj dhe zgjidhni nga një gamë e portave të pagesave. Pastaj ngarkoni një tarifë një herë për blerjen e një kursi ose abonimi të përsëritur, krijoni plane të anëtarësimit, shisni kurse në pako dhe shumë më tepër.

Menaxhimi i administratorit

LearnDash ju jep kontroll të plotë mbi kurset dhe studentët tuaj, duke siguruar që menaxhimi i administratorit të LMS tuaj është një proces i lehtë dhe pa dhimbje koke. Lejoni studentët të krijojnë një profil në internet dhe të ndjekin mësimin e tyre në pjesën e përparme. Ju gjithashtu mund të dërgoni njoftime automatike me email për të ndihmuar në rritjen e angazhimit të përdoruesit, vendosni njerëzit në grupe dhe lejoni të tjerët t’i menaxhojnë ato, si dhe shumë më tepër.

Shtimi i shtesave

Krahas veçorive thelbësore që ofron LearnDash, mund të instaloni gjithashtu shtesat shtesë për të shtuar funksionalitet të përparuar në LMS tuaj. LearnDash siguron një gamë të shtesave falas, premium dhe palë të treta, duke përfshirë WooCommerce, BuddyPress dhe anëtarPress integrimin.

Siç mund ta shihni, LearnDash ka shumë për të ofruar dhe është një mjet mbresëlënës. Ne do të vazhdojmë më tej se si ta përdorim atë për të krijuar një kurs themelor, kështu që ju mund të shihni se si funksionon dhe si të filloni në udhëtimin tuaj të mësimit …

Fillimi me LearnDash

Instalimi i LearnDash është një proces i shpejtë dhe i thjeshtë. Së pari, do t’ju duhet të blini shtojcën direkt nga faqja e internetit e LearnDash. Pasi të keni blerë, shkarkoni shtojcën dhe ngarkojeni në faqen tuaj të internetit në WordPress.

instaloj

Pas aktivizimit, do të gjeni një menyë LearnDash LMS është shtuar në menunë tuaj të WordPress.

Krijimi i një kursi të ri të mësimit

Shembull kursi

Për të shtuar një kurs të ri mësimi në internet, zgjidhni LearnDash LMS> Kurse> Shto të Re nga menyja juaj në WordPress.

Shtoni kursin e ri 1

Onshtë në këtë faqe që ju do të krijoni hyrjen në kurs dhe do të zgjidhni cilësimet e kurseve. Ju do të duhet të hapni faqe të tjera të LearnDash për të prodhuar elementë të tjerë të kursit, si mësime, kuize, certifikata dhe më shumë. Sidoqoftë, kjo është faqja kryesore nëse ju pëlqen për kursin që jeni gati të zhvilloni.

Shtoni kurs të ri

Për të filluar, shtoni kursin tuaj një titull, dhe pastaj shkruani tekstin tuaj bazë të kursit hyrës në redaktorin e postës WordPress.

Imazhi i veçuar

Ju gjithashtu duhet t’i jepni kursit tuaj një imazh kryesor. Për ta bërë këtë, ngarkoni një imazh nga nën Imazhi i veçuar.

URL e kursit

Permalidhja e kompletuar

Për të ndryshuar URL-në e kurseve, për të ndihmuar ta bëni atë më të paharrueshëm për studentët tuaj, klikoni mbi Cilësimet> Permalidhjet nga menyja juaj në WordPress.

permalinks

Pastaj zgjidhni Emri i Postimit> Ruaj ndryshimet.

PostName

Kthehu në faqen tuaj të kursit do të shihni se URL-ja e kurseve tani do të emërohet në mënyrë të duhur.

Cilësimet e kursit

Cilësimet e kursit mund të personalizohen në faqen tuaj të kursit. Kjo përfshin opsione për të shtuar materialin e kursit, krijimin e një çmimi të kursit, menaxhimin e mësimeve të kursit, zgjedhjen e parakushteve të kursit ose një datë skadimi, dhe shtimin e një certifikate kursi, për të përmendur disa opsione.

Cilësimet e kursit

Për të krijuar një kurs të paguar, lëvizni poshtë kurs dhe zgjidhni Lloji i çmimit të kursit. Këtu mund të zgjidhni nëse kursi juaj është…

 • E hapur – e disponueshme për të gjithë
 • Pa pagesë – por përdoruesit do të duhet të regjistrohen
 • Bleni Tani – një kurs me pagesë
 • Duke përsëritur – një pagesë e përsëritur për qasje në kurs

Pasi të keni zgjedhur një mundësi të paguar, shtoni një çmim dhe krijoni një cikël faturimi nëse është e përshtatshme.

Cilësimet e kursit 1

nën Llojeni mësimin nga duhet të zgjidhni gjithashtu Renditjen e menysë dhe Ngjitjen poshtë Rendisni Drejtimin e Mësimit. Kjo siguron që pasi të keni krijuar mësime për kursin (mbuluar tjetër) ju mund të zgjidhni renditjen në të cilën shfaqen mësimet.

Kod i shkurter

Së fundmi, në krye të faqes, do të gjeni skedën Shkurtesat e kursit. Këtu do të gjeni një listë të kodeve të shkurtra që mund të përdorni për të shtuar informacione shtesë të rëndësishme të përdoruesit në kurset, mësimet ose kuizet tuaja..

Pasi të jeni të kënaqur me përmbajtjen që keni shtuar deri më tani dhe cilësimet që keni zgjedhur, zgjidhni Publikoni.

Bonusi: Lejoni krijimin e kurseve të përparme nga përdoruesit. Nëse menaxhoni një ekip arsimtarësh por nuk dëshironi t’u jepni atyre akses të plotë në faqen e internetit të WordPress tuaj të mbaruar, konsideroni të shtoni një shtojcë të tillë si Krijimi i kursit të frontit front. Kjo shtesë e mësimit ju lehtëson krijimin e një roli të përdoruesit të “Autorit të Kursit” në mënyrë që ata të kenë mundësinë e përdorimit të krijimit dhe menaxhimit të kurseve, mësimeve ose kuizeve nga para-faqja e internetit tuaj.

Krijimi i mësimeve të mësimit

Shembull mësimi

Coursedo kurs mësimi online që krijoni me LearnDash mund të ndahet në mësime. Kjo i ndihmon studentët tuaj të hyjnë në përmbajtjen e kursit në copëza me madhësi të kafshimit, dhe siguron që ata nuk do të humbasin interesin ose nuk do të mbingarkohen me informacionin e dhënë.

Krijoni një mësim

Për të krijuar mësimin e parë të kurseve, zgjidhni LearnDash LMS> Mësime> Shto të Re. Jepni një titull mësimit tuaj dhe shtoni përmbajtjen e nevojshme që dëshironi të përfshini. Këtu mund të ngarkoni gjithashtu çdo media që ju nevojitet, ose nëse doni të shfaqni një video në YouTube, kopjoni URL-në dhe ngjitni atë në redaktorin e postës në vendin e duhur.

Cilësimet e mësimit

Cilësimet e mësimit

Shkoni poshtë faqen në Mësim për të rregulluar cilësimet. Këtu ju duhet të zgjidhni kursin me të cilin mësimi është i lidhur. Pastaj mund të zgjidhni të shtoni një kohëmatës të mësimit, ose ta bëni atë të detyrueshëm që studentët të ngarkojnë një detyrë si pjesë e mësimit. Ju gjithashtu mund të zgjidhni të pikoni ushqimin e përmbajtjes duke e bërë atë të dukshme në një datë të caktuar ose pas një periudhe kohore të caktuar nga kur një përdorues regjistrohet për kursin. Mos harroni të botoni mësimin tuaj pasi të jeni të kënaqur me të.

Shtimi i një kuize në LearnDash

Shembull kuizi

Shtimi i një kuize në një kurs është një mënyrë efektive për të ndihmuar studentët tuaj të konsolidojnë njohuritë e tyre. Për të krijuar një kuiz, zgjidhni LearnDash LMS> Kuizet> Shto të Re.

Shtoni kuiz

Jepni një titull kuizit tuaj, dhe nëse doni të shkruani një hyrje në kuizin tuaj, shtojeni atë në redaktorin e postimit.

Cilësimet e kuizit

Shkoni poshtë faqen në pyes dhe më pas shoqërojeni kuizin tuaj të ri me kursin dhe mësimin e duhur.

Cilësimet e kuizit

Nëse po krijoni një provë serioze të kalimit ose dështimit, mund të shkruani numrin e numrit të studentëve tuaj që do t’ju lejohen të përsërisin pyetjet, si dhe të vendosni një shenjë kalimi.

Cilësimet e Kuizit 2

Ka shumë cilësime të tjera për të zgjedhur, duke përfshirë shtimin e një kohëmatës në kuizin tuaj, duke mundësuar një fillim automatik sapo të vendoset faqja e kuizit, duke shfaqur një tabelë drejtuese në mënyrë që studentët të mund të krahasojnë rezultatet e tyre, ose aktivizojnë një njoftim automatik me email për të informuar përdoruesit e tyre rezultatet.

Rezultatet e provës

Ju gjithashtu mund të shtoni një tekst shtesë për t’u shfaqur studentëve tuaj në fund të kuizit. Pasi të keni modifikuar cilësimet e kuizive tuaja për t’iu përshtatur nevojave tuaja të kurseve, zgjidhni “Publikoni”.

Krijoni Pyetjet Kuiz

Do të shihni që skedat shtesë tani janë shtuar në krye të faqes. Për të krijuar pyetjet për kuizin tuaj, zgjidhni Pyetjet> Shtoni pyetjen.

Pyetje e re

Këtu mund të krijoni secilën pyetje dhe përgjigje, si dhe të zgjidhni nga stile të ndryshme të të pyeturit, përfshirë zgjedhjen e shumëfishtë, plotësimin e boshllëqeve dhe renditjen e përgjigjeve në një mënyrë të saktë. Ju gjithashtu mund të përfshini një aluzion për të ndihmuar studentët tuaj nëse ata ngecen.

Tani kemi mbuluar bazat e krijimit të një kursi mësimi online. Tani është radha juaj që të hartoni kursin tuaj, dhe të prodhoni mësime, kuize dhe përmbajtje të përshtatshme.

Bonus: Dëshironi të eksportoni rezultatet e kuizit? Duke shtuar një plugin si Raportimi i Kuizit ju lehtë mund të analizoni përgjigjet e kuizit, të mbani gjurmët e rezultateve të përdoruesve dhe më shumë.

Cilësimet e Pagesës LearnDash

Pasi të keni mbaruar krijimin e një kursi, do të duhet të vendosni një sistem pagese në internet në faqen tuaj të internetit. Kjo do t’i lejojë studentët të blejnë shpejt dhe të fillojnë përdorimin e kursit.

Paypal

LearnDash vjen me integrimin Paypal jashtë kutisë. Sidoqoftë, mund të instaloni një nga shumë shtesat e LearnDash për të shtuar sisteme të mëtejshme pagese, përfshirë shirit, 2Checkout, Zapier, dhe më shumë, të gjitha falas. Për të vendosur një portë pagese me Paypal, thjesht zgjidhni LearnDash LMS> Cilësimet nga menyja juaj në WordPress. Pastaj plotësoni “Cilësimet e Paypal”. Pasi të verifikohet me Paypal, faqja juaj do të jetë e ngritur për të shitur kursin tuaj të ri.

Mendimet përfundimtare për krijimin e një kursi mësimi online me LearnDash

LearnDash ka një shumëllojshmëri të gjerë të veçorive dhe funksionaliteteve, të cilat ne as nuk jemi prekur në këtë artikull. Pasi të keni blerë këtë shtojcë premium, dokumentacion të gjerë mbështetës, si dhe video të shumta tutoriale në YouTube, do t’ju ndihmojnë të mësoni se si të përdorni më tej këtë mjet të përparuar dhe të zhvilloni kurse interesante dhe të larmishme që do t’i tërheqin audiencës tuaj.

A jeni gati të filloni të krijoni një kurs mësimi online me LearnDash? Ju lutemi ndani mendimet tuaja për projektin tuaj në komentet më poshtë…

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map