Shkrimi i një plugin të thjeshtë WordPress, Tutorial fillestar

Në gjuhën e laikëve, një shtojcë WordPress është një program i thjeshtë që ju ndihmon të rregulloni dhe përmirësoni uebfaqen tuaj të WordPress pa pasur nevojë të redaktoni programimin thelbësor. Kur të zotëroni Zhvillimi i shtojcave të WordPress, do të keni mundësi të shtoni të gjitha mënyrat e funksionalitetit në blogun tuaj në WordPress brenda pak kohësh. Por para se të bëheni profesionist, duhet të mësoni litarët.


Një Plugin WordPress është një program, ose një grup i një ose më shumë funksioneve, i shkruar në gjuhën e shkrimit PHP, që shton një grup specifik karakteristikash ose shërbimesh në uebfaqen e WordPress, i cili mund të integrohet pa probleme me uebfaqen, duke përdorur pikat dhe metodat e hyrjes siguruar nga Ndërfaqja e Programit të Aplikimit të Plugin WordPress (API). – Shkrimi i një prizë, WordPress Codex

Në postimin e sotëm, ne do t’ju drejtojmë gjatë procesit të krijimit të pluginit tuaj të parë WordPress. Ne do ta mbajmë tutorialin e thjeshtë për t’u kujdesur për zhvilluesit e parë për herë të parë që ka pak ose aspak njohuri për të PHP (gjuha e shkrimit prapa WordPress).

Sidoqoftë, para se të kalojmë në kodimin aktual, ne do të shikojmë disa gjëra që duhet të kuptoni në lidhje me zhvillimin e shtojcave të WordPress.

Bazat që duhet të dini para se të krijoni një shtojcë WordPress

Në këtë pjesë, ne do të zbulojmë hapat e parë duhet të ndiqni kur krijoni një shtojcë WordPress. Përveç kësaj, ne do të përmendim të gjitha gjërat e ndryshme që ju duhet të merrni në konsideratë kur shkruani shtojcën tuaj. E madhe. Le të fillojmë me bazat.

Si të emëroni një shtojcë WordPress

Para çdo gjëje tjetër, duhet të dilni me një emër unik për shtojcën tuaj të WordPress. Një nga mënyrat më të mira për të përcaktuar një emër të favorshëm është të mendoni se çfarë do të bëjë shtojca juaj. Kështu, për shembull, nëse shtojca juaj do t’i ndihmojë njerëzit të ndajnë përmbajtje përmes mediave sociale, mund të përfshini shprehjen “ndarja e mediave sociale” në emër. Një tjetër gjë, emrat e shtojcave mund të jenë disa fjalë, kështu që mos e krijoni krijimtarinë.

Emri juaj i shtojcës duhet të jetë unik për të shmangur konfliktet me shtojcat e tjera. Për të siguruar që emri juaj të jetë unik, mund të bëni një kërkim në Google mbi emrin. Për më tepër, mund të kërkoni direktori të ndryshëm të shtojcave, përfshirë këtu Depo e pluginave të WordPress.

Për të emëruar ndonjë shtojcë, duhet të krijojmë të paktën një skedar plugin (skedari kryesor PHP), i cili na prezanton në seksionin tonë tjetër.

Si të krijoni skedarët e prizave

Një shtojcë mund të përbëhet nga një skedar i vetëm PHP ose skedarë të shumëfishtë në varësi të asaj që është krijuar për të bërë. Dosja më e rëndësishme është kryesore Skedari PHP, që është ekuivalent i indeksit.php dhe index.html përkatësisht në temat e WordPress dhe HTML.

Rekomandohet që zhvilluesit e WordPress ta emërojnë skedarin e tyre kryesor të pluginit pas shtojcës së tyre sipas konventës. Për shembull, skedari kryesor i shtojcave për një shtojcë të quajtur plugin WP Renym do të ishte wp-renym.php. Nëse shtoni një ndarës në emrin tuaj, përdorni vetëm pikat (-) midis fjalëve në krahasim me nënshkrimet (_).

Siç u përmend më lart, një shtojcë mund të bëhet nga një skedar të vetëm ose të shumëfishtë (imazhe, JavaScript, gjuhë, skedarë CSS etj). Sido që të jetë, skedarët e shtojcave duhet të jetojnë në një drejtori të vetme. Pra, për një shtojcë të quajtur WP Renym wp-renym.php skedari do të vendoset në një wp-renym folder. Dosjet shtesë nën-dosje mund të shtohen brenda dosjes kryesore të shtojcave për të përmirësuar dhe organizuar skedarë të tjerë.

Pasi të përcaktoni të gjithë kodin për një shtojcë, atëherë kompresoni dosjen tuaj kryesore në një skedar zip (në këtë rast do të ishte arkivi wp-renym.zip) për tu ngarkuar dhe instaluar në një faqe WordPress.

Shtimi i një Header File në skedarin kryesor PHP

Kur emërtoni shtojcën tuaj, duhet të shtoni detaje të tjera siç janë përshkrimi, versioni, licenca, emri i autorit – në thelb gjithçka që do të shfaqet nën dhe së bashku me plugin tuaj në Ekrani i Plugins me WordPress – titulli i prizës. Për këtë ju duhet të përdorni një titulli standard i informacionit për plugin në krye të skedarit tuaj kryesor PHP. Kështu duket një kokë tipike:


/ *
Emri i pluginit: Emri i shtojcës suaj
URI e Pluginit: http: // lidhje në faqen tuaj të shtojcës
Përshkrimi: Përshkruani se çfarë lidhje ka plugin-i juaj në disa fjali të shkurtra
Versioni: 1.0
Autori: Emri juaj (Po! Këtu vjen fama ...)
Autori URI: http: // lidhje në faqen tuaj të internetit
Liçensa: GPL2 etj
Licencë URI: http: // lidhje për licencën tuaj të plugin-it
* /

Parametdo parametër në titullin e mësipërm është vetë-shpjegues, kështu që unë nuk do të hyj në detaje. Vetëm sigurohuni që të përfshini përkatësisht http: // ose https: // kur shkruani URI-t tuaja të Plugin-it dhe Autorit ose lidhjet nuk do të funksionojnë.

Ndiqni titullin tuaj me informacionin e mëposhtëm të licencës nëse do të përdorni një Licencë GPL2 ose licencë në përputhje me GPL2:

/ * Të drejtat e autorit YEAR PLUGIN_AUTHOR_NAME (email: adresa juaj e emailit)
(Emri i Plugin) është softver falas: ju mund ta rishpërndani atë dhe / ose modifikoni
nën kushtet e licencës së përgjithshme publike të GNU-së ashtu siç është botuar nga
Fondacioni i Softuerit të Lirë, ose versioni 2 i licencës, ose
çdo version i mëvonshëm.

(Emri i Plugin) shpërndahet me shpresën se do të jetë i dobishëm,
por PA YDO GARANC; pa as garancinë e nënkuptuar të
MERKANTABILITETI ose FITNESI P FORR NJ P QURLLIM PJESOR. Shihni
Licencë e Përgjithshme Publike GNU për më shumë detaje.

Ju duhet të keni marrë një kopje të licencës së përgjithshme publike të GNU
së bashku me (Emri i Plugin). Nëse jo, shihni (http: // link për licencën tuaj të plugin-it).
* /

Shtrirja e këtij udhëzimi nuk na lejon të shkojmë përtej këtyre hapave themelorë. Ju do të duhet të shikoni shkrimi i një plugin udhëzoni në codex për të mësuar më shumë rreth grepave të shtojcave të WordPress, etiketat e shablloneve, duke ruajtur të dhënat e shtojcave në bazat e të dhënave, mekanizmin e opsioneve të shtojcave dhe azhurnoni plugin tuaj ndër të tjera. Kodiku gjithashtu përfshin një masiv Burimet e prizës koleksion që është plot me udhëzues video, tema të përparuara dhe më shumë.

Tani që kemi mbuluar bazat, le të shkruajmë një shtojcë të thjeshtë WordPress që do të kryejë dy funksione themelore (por të kota):

 • Zëvendësoni fjalët në përmbajtjen tuaj me zgjedhjen tuaj të fjalëve
 • Shtoni një shënim “Faleminderit që lexuat këtë tutorial …” në fund të çdo postimi në blog.

Si të shkruani një prizë të thjeshtë WordPress – WP Renym

Në këtë pjesë, ne do të shkruajmë kodin për shtojcën WP Renym që po e përmenda së bashku.

Farë ju duhet:

Emërtimi i Plugin tonë

Së pari, ne kontrolluam depozitën e shtojcave WordPress dhe bëmë një kërkim Google në emrin tonë; WP Renym ishte falas. Zgjedhja ime fillestare ishte WP Rename, por ajo ishte marrë tashmë.

Kalimi në … Hapni një skedar të ri në redaktorin e kodit tuaj dhe shtoni kodin e mëposhtëm në krye pasi të hapni shtojcën tuaj :

/ *
Emri i prizës: Renim WP
URI e Pluginit: http: // lidhje në faqen tuaj të shtojcës
Përshkrimi: Kjo shtojcë zëvendëson fjalët me zgjedhjen tuaj të fjalëve.
Versioni: 1.0
Autori: Freddy Muriuki
Autori URI: http: // lidhje në faqen tuaj të internetit
Liçensa: GPL2 etj
URI për licencë: https: // lidhje për licencën tuaj të plugin-it

Të drejtat e autorit YEAR PLUGIN_AUTHOR_NAME (email: adresa juaj e emailit)
(Emri i Plugin) është softver falas: ju mund ta rishpërndani atë dhe / ose modifikoni
nën kushtet e licencës së përgjithshme publike të GNU-së ashtu siç është botuar nga
Fondacioni i Softuerit të Lirë, ose versioni 2 i licencës, ose
çdo version i mëvonshëm.

(Emri i Plugin) shpërndahet me shpresën se do të jetë i dobishëm,
por PA YDO GARANC; pa as garancinë e nënkuptuar të
MERKANTABILITETI ose FITNESI P AR NJUR QURLLIM PJESOR. Shihni
Licencë e Përgjithshme Publike GNU për më shumë detaje.

Ju duhet të keni marrë një kopje të licencës së përgjithshme publike të GNU
së bashku me (Emri i Plugin). Nëse jo, shihni (http: // link për licencën tuaj të plugin-it).
* /

Ruani skedarin si wp-renym.php në dosjen wp-renym. Nëse nuk e keni dosjen tashmë, krijoni. wp-renym.php do të jetë skedari juaj kryesor PHP.

Shtimi i funksioneve

Tani për të shtuar funksionet aktuale në shtojcë. Pak më poshtë kodit të mësipërm, shtoni funksionin e mëposhtëm për të korrigjuar gabimet e gabuara të wordpressWordPress:

funksioni renym_wordpress_typo_fix ($ tekst) {
kthimi str_replace ('wordpress', 'WordPress', $ text);
}
add_filter ('the_content', 'renym_wordpress_typo_fix');

renym_wordpress_typo_fix është emri unik që kemi dhënë funksionin tonë. Kur shtoni funksione të reja kurrë mos filloni me to wp_ – kjo për të parandaluar ndonjë papajtueshmëri në të ardhmen me funksionet e kodit WordPress të cilat të gjithë përdorin parashtesën wp_.

Funksioni ynë PHP merr (tekstin $) si argument, dhe kthen vargun e 1 ‘wordpress’ të zëvendësuar me vargun e 2 ‘WordPress’..

Ne kemi shtuar një filtër (add_filter) në shtojcën tonë për të treguar funksionin tonë ( renym_wordpress_typo_fix ) për të punuar në tekstin që kemi zgjedhur, që në këtë rast është e gjithë përmbajtja e postimit (the_content).

Për të zëvendësuar më shumë se një fjalë (mbase dëshironi të redaktoni shumë fjalë në të gjithë blogun tuaj ose të përdorni plugin si një filtër të thjeshtë profaniteti), zëvendësoni kodin e mësipërm me kodin e mëposhtëm:

funksioni renym_content_replace ($ përmbajtje) {
$ search = varg ('wordpress', 'dhi', 'Pashkë', '70', 'sensacionale');
$ zëvendëso = varg ('WordPress', 'kafe', 'festa e Pashkëve', 'shtatëdhjetë', 'e jashtëzakonshme');
kthimi str_replace (kërkimi $, $ zëvendësimi, $ përmbajtja);
}
add_filter ('the_content', 'renym_content_replace');

Në kodin tonë më lart, ne kemi zgjedhur tashmë fjalët për të zëvendësuar p.sh. wordpress, dhi, Pashkë, etj. Ne gjithashtu kemi zgjedhur fjalët zëvendësuese p.sh. WordPress, kafe, festat e Pashkëve etj. Shpresojmë që kodi të jetë disi i vetëdijshëm:

 • renym_content_replace funksioni merr ($ përmbajtje) si argument, zëvendëson të gjitha fjalët e përfshira në grupin e kërkimit $ dhe kthen fjalët e modifikuara tani në WordPress.
 • $ kërkimi përmban të gjitha fjalët që duhet të zëvendësohen
 • zëvendësimi $ përmban fjalët zëvendësuese
 • str_replace bën atë që bën më së miri, duke zëvendësuar fjalët me fjalët e reja

Vini re se si shtojmë parashtesën renym për çdo funksion. Kjo parandalon konfliktet me shtojcat e tjera që mund të instalohen. Ju duhet të merrni zakon të shtoni parashtesa në funksionet tuaja, nëse jeni duke zhvilluar shtojca, tema ose widget.

Nëse keni përfunduar hapat e mësipërm plugin juaj mund të zëvendësojë të gjitha fjalët e zgjedhura në mënyrë efektive. Tani le të shtojmë shënimin “Faleminderit për leximin e këtij tutoriali …” që do të shfaqet në fund të çdo postimi. Shtoni kodin e mëposhtëm në skedarin kryesor të shtojcave ( renym_content_replace ) para mbylljes së kllapës PHP ( ?> ) Që vjen në rreshtin e fundit:

funksioni renym_content_footer_note ($ përmbajtje) {
$ përmbajtje. = '
Faleminderit që lexuat këtë tutorial. Mbase herën tjetër do të të lejoj të më blini një kafe! Për më shumë mësime të WordPress vizitoni Blog-un tonë
'; kthimi i përmbajtjes $; } add_filter ('the_content', 'renym_content_footer_note');

Ruani ndryshimet. renym_content_footer_note funksioni shton shënimin HTML në parametrin e përmbajtjes $ dhe kthen vlerën e re në WordPress. Ne gjithashtu kemi shtuar një klasë futbolli në tekstin tonë që të mund të stilohet më vonë.

Ne kemi përfshirë një filtër (add_filter) i cili tregon funksionin tonë që të funksionojë në tekstin që kemi zgjedhur, që është përmbajtja e postimit siç përfaqësohet nga_content.

Kompresoni Dosjen tuaj

Në këtë pikë, përfundimtarja juaj wp-renym.php skedari duhet të duket si ky:

Faleminderit që lexuat këtë tutorial. Mbase herën tjetër do të të lejoj të më blini një kafe! Për më shumë mësime të WordPress vizitoni Blog-un tonë';
kthimi i përmbajtjes $;
}
add_filter ('the_content', 'renym_content_footer_note');

?>

Ruani të gjitha ndryshimet tuaja. Kompresoni dosjen WP Renym në një wp-renym.zip arkivi (në një Mac është aq i lehtë sa klikimi i djathtë, kompresoni skedarin – dhe në PC besoj se është shumë i ngjashëm). Vetëm sigurohuni që skedari juaj të ruhet si një shtesë .ZIP ose shtojca nuk do të instalohet.

Përdorni plugin tuaj

Ngarko dhe aktivizo shtojcën tënde të re WP Renym përmes Ekrani i Plugins me WordPress. Urime që shkruani shtojcën tuaj të parë!

Instaloni pluginin Renym WordPress

burime

Për të mësuar më shumë mbi zhvillimin e shtojcave të WordPress, ju lutemi shikoni burimet e mëposhtme:

përfundim

Shpresoj se ky tutorial ju drejtoi në drejtimin e duhur për sa i përket shtojcave të të kuptuarit. Ky post duhet të shërbejë si një gur në hapjen e prizave komplekse të WordPress që bëjnë gjithçka që dëshironi. Mos u ndal këtu, shiko burimet që unë rekomandova më lart për të rritur njohuritë e tua për zhvillimin e shtojcave të WordPress.

Nëse e keni parë të dobishëm këtë udhëzues ose nëse keni ndonjë gjë tjetër për të shtuar, ne do të donim ta dinim. Ju lutemi ndani mendimet tuaja në pjesën e komenteve më poshtë. Shihemi përreth ��

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map