Si të instaloni WordPress në Google Cloud

 1. 1. Si të instaloni WordPress në Microsoft Azure
 2. 2. Leximi aktual: Si të instaloni WordPress në Google Cloud
 3. 3. Instaloni WordPress në AWS – Shërbime Ueb në Amazon
 4. 4. Hyrje në cloud computing me WordPress
 5. 5. Si të instaloni WordPress në DigitalOcean

Sot ne do të hedhim një vështrim se si ta instalojmë WordPress si një imazh me një klik në Google Cloud – infrastruktura shumë e vetë cloud e Google. Ndër ofruesit kryesorë të cloud në treg, Google ka një nga politikat më konkurruese të çmimeve në krahasim me Shërbimet Ueb Ueb dhe Microsoft Azure. Rrjeti cloud është mundësuar nga vetë infrastruktura e Google që trajton mbi 40,000 pyetje kërkimi për sekondë.


Një nga gjërat që unë dua rreth WordPress është i përhapur Popullariteti. Falë kësaj arsye, pothuajse çdo kompani cloud informatikë u siguron përdoruesve të saj një “instalim me një klik” të WordPress. Disa e quajnë atë një “aplikacion”, ndërsa të tjerët e quajnë “model” ose “imazh”. Quajeni atë që ju dëshironi – por fakti më i rëndësishëm është se vendosja e WordPress në cloud merr vetëm disa klikime.

SHËNIM: Një pikë e rëndësishme përpara se të fillojmë. Nëse kjo është e juaja hera e parë instalimi i WordPress në re – d.m.th nga një ofrues aktual i cloud, ju lutem mos e pritni menjëherë faqen tuaj të internetit të drejtpërdrejtë. Unë ju sugjeroj të provoni gjithçka për të paktën 2-4 javë para se të shpërnguleni blogun ose faqen tuaj në WordPress në cloud.

PSE? Ofruesit e cloud si Google Cloud, AWS dhe Microsoft Azure kanë vetëm mbështetje të kufizuar për faqen tuaj të internetit WordPress. Nëse ndesheni me një konflikt plugin ose disa probleme të prishjes ose programeve malware, do të duhet ta keni zgjidheni vetë.

Për fat të mirë, ka një zgjidhje për ju. Ju mund ose:

 • Shkoni për një ofrues të menaxhuar nga cloud të palëve të treta si Cloudways (Shikoni vlerësimin tonë) ose
 • Shkoni për hostimin e menaxhuar të WordPress si WPEngine (ne në WPExplorer përdorim WPEngine dhe e duam atë!)

Disa çaj teknik

Ekzistojnë disa terma themelorë që duhet të mësojmë përpara se të marrim me tutorial. Ideja që qëndron pas kësaj është t’ju informojë për të gjitha produktet e ndryshme që Google Cloud duhet të ofrojë. Pasi të zhvilloheni dhe të interesoni për diçka që shihni, mund të filloni të ndërtoni aplikacionet tuaja në to!

projektet

google-cloud-wordpress-002-project-screenPaneli i Projektit

Thingdo gjë dhe gjithçka që doni të bëni në Google Cloud është e mbyllur (ose përmbledhur) brenda një projekti. Brenda një projekti, ju mund të përdorni ose vendosni të ndryshme nën-produktet Google Cloud duhet të ofrojë. Ato përfshijnë Engine Engine, Compute Engine, Google API, Google Cloud Storage, BigQuery, ose instalojnë direkt një zgjidhje të para-ndërtuar. (Më shumë për këtë pak më vonë)

Llogaritë e faturimit

Secili projekt që ju krijoni domosdoshmëri të jetë i lidhur me një llogari faturimi. Google Cloud ju lejon fleksibilitetin e të pasurit llogari të shumta të faturimit – secila prej të cilave mund të përdorë një kartë krediti / debiti tjetër. Ideja që qëndron pas kësaj është të implementohet pay-as-you-go politika e mjedisit cloud informatikë.

SHENIM 1: Ju nuk mund të përdorni një kartë krediti / parash të parapaguar në llogarinë tuaj të faturimit. Unë e kam provuar këtë dhe llogaria ime së bashku me të gjitha projektet që kanë lidhje përkohësisht i bllokuar. Unë menjëherë hoqa kartën e parapaguar dhe e ndryshova në një kartë krediti të vlefshme. Llogaria u riaktivizua pas disa ditësh pune.

google-cloud-wordpress-003-cloud-gjyq-300SERP për “Google Cloud Trial” nga Google.com

SHENIM 2: Google aktualisht po ofron një provë 300 USD për të ndokush i cili regjistrohet për Google Cloud. Tani nuk ke asnjë justifikim për të mos provuar Google Cloud haha!

Produkte Google Cloud

Folëm për të ndryshme nën-produktet Google Cloud duhet të ofrojë. Le të hedhim një vështrim në secilin prej tyre.

Motori i Google App

google-cloud-wordpress-001-app-motorMotori i Google App

Shumica e softuerëve janë ndërtuar duke përdorur një të veçantë gjuhe dhe (sipas dëshirës) bazuar në një strukturë. Një shembull klasik do të ishte një aplikacioni i listës për të bërë, e cila është e ndërtuar në JavaScript dhe bazuar në kornizën jQuery. jQuery, siç mund ta merrni me mend, është një kornizë për JavaScript, e cila është gjuha.

Në mënyrë të ngjashme, ngarkesa të aplikacioneve janë shkruar në gjuhë të njohura si piton, Java dhe PHP. Secila prej këtyre gjuhëve kërkon një konfigurim fillestar në sistemin pritës, në mënyrë që të ekzekutojnë aplikacionet e shkruara në atë gjuhë të veçantë. Për shembull, aplikacionet e shkruara në Java kërkojnë që Java Virtual Machine (JVM) të instalohet në sistemin e synuar.

Google App Engine kujdeset për këtë detyrë shumë të mirë. Instalon dhe konfiguron këto gjuhë në infrastrukturën e re, kështu që thjesht mund të ngarkoni kodin tuaj dhe të vazhdoni me procesin e zhvillimit. Ju nuk duhet të shqetësoheni për vendosjen e gjuhës ose për të përshkallëzuar sistemin e pritës për aplikacionin tuaj. Algoritmet e balancimit të ngarkesës së Google Cloud kujdesen automatikisht për të. Me Google App Engine, thjesht duhet të zgjidhni cilën gjuhë keni nevojë dhe të vendosni aplikacionin tuaj në të.

Motori i llogaritjes së Google

google-cloud-wordpress-003-llogaritin-motorMotori i llogaritjes së Google (GCE)

Google Compute Engine (GCE) është një emër tjetër për makinat virtuale në re. VMdo VM trajtohet si një shembull i një GCE. VM mund të ekzekutojnë pothuajse çdo softuer që dëshironi. Ajo ofron më shumë fleksibilitet sesa App Engine dhe ka për qëllim mjedise të personalizuara.

API të Google

google-cloud-wordpress-003-google-apiAPI të Google

Google ka mbi 100 API për shumicën e produkteve të saj. Kjo veçori cloud ju lejon të përdorni këto API.

Magazinimi në re

google-cloud-wordpress-003-google-cloud-storageRuajtja në renë e Google

Siç sugjeron emri, Cloud Storage ju lejon të kurseni vëllime të mëdha të të dhënave të pa strukturuara dhe gjysmë të strukturuara, të quajtura datasets, me disponueshmëri të lartë (në thelb terma geeky për aplikacionet Big Data).

BigQuery

google-cloud-wordpress-003-google-big-queryGoogle BigQuery

BigQuery është zbatimi i vetë gjuhës së Google të përshtatshme për dorëzimin e të dhënave të mëdha. Edhe pse kjo nuk është as e lidhur me distancën me mësimin tonë, është një gjë interesante për të eksperimentuar!

Paketat e Para-Ndërtuara të Programeve

google-cloud-wordpress-008-google-Prebuilt-appsLista e imazheve të instalimit me një klik

Këtu fillon argëtimi! Harrojini të gjitha ato kushte të komplikuara. Google ka përmbushur një listë të programeve më të njohura, kornizat dhe gjuhët dhe i ka ofruar ato si pako softuerësh të paravendosur. Gjeje çfarë?

WordPress është një prej tyre!

Mos harroni kemi diskutuar që secila prej këtyre gjuhëve është e instaluar në një makinë virtuale (ose një shembull i Motorit Compute)? Epo, e njëjta gjë mban edhe këtu. Kur krijoni ose një paketë softuerësh WordPress, së pari duhet të zgjidhni një makinë virtuale, madhësinë dhe rajonin e saj në mënyrë që të vazhdoni me instalimin. Paketa e softuerit është në thelb një tërësi udhëzimesh që instalon programin përkatës në një makinë virtuale të krijuar rishtazi.

Instalimi i WordPress në Google Cloud

Faza 1: Të gjesh rrugën tënde

google-cloud-wordpress-009-krijoni një projekt të riKrijoni një projekt të ri

Hapi 1: Së pari, ju duhet të krijoni një projekt të ri. Ju mund të vizitoni Google Cloud Console per te filluar.

google-cloud-wordpress-010-shtoni llogarinë e faturimitShtoni një llogari faturimi

Hapi 2: Shtoni një llogari faturimi te projekti. Ju gjithashtu mund të zgjidhni qendrën e dëshiruar të të dhënave. Aktualisht Google Cloud ka dy qendra kryesore të të dhënave për Motori i Google App – SHBA dhe BE. Në këtë tutorial, unë kam zgjedhur qendrën e të dhënave në SHBA. Zgjidhni Krijo për të vazhduar.

google-cloud-wordpress-011-projekti i ri krijoi një njoftimKrijimi i projektit të ri përfundoi (treguar nga shënjoni i gjelbër)

Hapi 3: Tani, do të krijohet një projekt. Pas përfundimit, ju do të merrni një njoftim siç tregohet në ekranin e mësipërm.

google-cloud-wordpress-012-zgjedh panelin e projekteve të para-ndërtuaraGjetja e menaxherit të vendosjes

Hapi 4: Tani duhet të gjejmë faqen që tregon listën e paketave të para-ndërtuara të softuerit, aka Menaxheri i vendosjes. Ju mund ta bëni këtë në tre mënyra:

 • 4.1 – Nga menyja në të majtë, zgjidhni Vendosni dhe Menaxhoni> Klikoni për të vendosur
 • 4.2 – Zgjidhni banderolën ngjitur me # 2, siç tregohet në ekranin e mësipërm
 • 4.3 – Kliko këtu për WordPress për Google Cloud

google-cloud-wordpress-013-zgjidhni wordpressWordPress si një imazh i vendosur me një klik

Hapi 5: Pasi të jeni në faqe, do të shihni një listë të madhe të softuerëve. Shkoni poshtë dhe zgjidhni WordPress (për tani). Mund të luani me pjesën tjetër aq sa dëshironi më vonë! ��

Faza 2 – Instalimi dhe konfigurimi i WordPress

google-cloud-wordpress-013-zgjidhni fjalën 2

Hapi 6: Në rregull, kështu që tani ju keni vendosur përfundimisht opsionin e instalimit të WordPress. Koha për të marrë plasaritje. zgjedh vendosë për të filluar procesin.

parametrat e instalimit të google-cloud-wordpress-013-wordpressParametrat e instalimit të WordPress në Google Cloud

Hapi 7: Ky këtu është një hap i rëndësishëm. Le të gërmojmë. Ju lutemi referojuni pamjes së ekranit në çdo hap.

 •  Emri i vendosjes mund të përmbajë vetëm karaktere alfanumerike.
 • zonë, ekzistojnë tre zona kryesore – SH.B.A., BE dhe Azia. Në këtë tutorial unë kam zgjedhur SHBA-central1-f. Ju mund të zgjidhni çdo zonë që ju pëlqen.
 • Lloji i makinerisë është drejtpërdrejt proporcionale me sasinë e fuqisë që ju nevojitet. Për qëllime eksperimentale, a n1-standard-1 instanca makine do të bënte. Ka 1 CPU virtual (vCPU) dhe 3.7 GB RAM, që është më se i mjaftueshëm për të provuar WordPress.
 • Unë kam zgjedhur Lloji i diskut si Disku i vazhdueshëm i SSD. Kjo për faktin se SSD-të janë 5-10 herë më shpejt se HDD-të tradicionale.
 • Minimumi Madhësia e diskut është 10 GB, gjë që është e mjaftueshme.
 • Email i administratorit duhet të futet saktë.
 • Kontrolloni Instaloni phpMyAdmin dhe Aktivizoni Monitorimin në Google Cloud opsione.
 • Lini pjesën tjetër të cilësimeve siç është.
 • Klikoni mbi Vendosni WordPress për të filluar instalimin e WordPress.

konfigurimi i google-cloud-wordpress-013-wordpressMenaxheri i vendosjes duke vendosur WordPress

Hapi 8: Menaxheri i Vendosjes së Google Cloud tani do të krijojë shembullin e zgjedhur dhe do të instalojë WordPress në të.

instalimi google-cloud-wordpress-013-wordpress është i plotëKredencialet e hyrjes tregojnë instalimin pas

Hapi 9: WordPress është instaluar tani. Por kjo është vetëm 70% e procesit. Tani kemi detyrat e mëposhtme që shtrihen para nesh:

 1. Vini re fjalëkalimin e administratorit të WordPress
 2. Vini re fjalëkalimin MySQL dhe phpMyAdmin

google-cloud-wordpress-013-wordpress lejojnë trafikun httpsLejimi i trafikut të HTTP dhe HTTP

Faza 3: Drejtimi i shtëpisë!

Hapi 10: Tani duhet të lejojmë që trafiku i jashtëm HTTP dhe HTTPS të kalojnë në adresën IP të serverit tonë WordPress. (Google Cloud e çaktivizon këtë si parazgjedhje për qëllime të sigurisë). Me fjalë të tjera, do të na duhet të shtojmë një rregull firewall për adresën tonë IP të caktuar.

Për ta bërë këtë, klikoni në adresën IP të serverit të vendosur nën IP e jashtme. Duhet të hapet një kuti dialogu. zgjedh të dy Lejoni trafikun HTTP dhe HTTPS të kalojnë nëpër serverin tuaj. Klikoni mbi aplikoni për të kryer ndryshimet.

google-cloud-wordpress-013-wordpress që aktualizon rregullat e firewall-itRregullat e firewall-it azhurnohen me sukses

Pasi rregullat e firewall-it azhurnohen me sukses, duhet të keni mundësi të përdorni WordPress nga adresa e dhënë IP.

google-cloud-wordpress-013-wordpress bërëWordPress shërbehet

përfundim

Nëse e keni vërejtur, ne nuk kemi parë ndonjë pamje të ekranit për instalimin e famshëm pesë-minutësh të WordPress – ju e dini fazën e konfigurimit ku vendosni emrin, emrin e përdoruesit, fjalëkalimin, etj..?

Epo, Google Cloud one-click Skripti i vendosjes së WordPress eliminon ato hapa dhe i konfiguron ato me vlera të paracaktuar. Ju duhet të drejtoheni te cilësimet e WordPress dhe t’i ndryshoni ato vlerat e dëshiruara.

Provoni WordPress në Google Cloud (Gjurmë falas 300 $)

Shpresoj që ju ka shijuar këtë mësimdhënie, aq sa më ka pëlqyer ta shkruaj. Nëse keni ndonjë pyetje ose sugjerim, ju lutemi lini ato në seksionin e komenteve më poshtë ose më cicëroni në @souravify – Faleminderit per leximin! Shtigje të lumtura.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map