Si të konfiguroni fshehjen e WordPress me W3 Total Cache (W3TC)

 1. 1. Udhëzues për fillestarët për të kuptuar funksionet e brendshme të WordPress
 2. 2. Isfarë është fshehja e WordPress dhe pse është e rëndësishme?
 3. 3. Si funksionon fshehja e WordPress-it?
 4. 4. Si të instaloni dhe konfiguroni ruajtjen e WordPress me WP Super Cache
 5. 5. Leximi aktual: Si të konfiguroni fshehjen e WordPress me W3 Total Cache (W3TC)
 6. 6. MaxCDN Review: CDN më e mirë për WordPress?

Dy shtojcat më të njohura të memorjes në botë WordPress janë WP Super Cache dhe W3 Total Cache (W3TC). Zhvilluar nga CTO i Mashable, W3 Total Cache është deri tani plugin më i gjithanshëm i caching WordPress në dispozicion, i përdorur në faqet e trafikut të lartë si Smashing Magazine, Mashable, MakeUseOf dhe Yoast. Ky tutorial është udhëzuesi i fillestarit për konfigurimin e Cache Total W3. Fjala e këshillave: W3TC ka një bollëk cilësimesh të avancuara, disa prej të cilave kam një kohë të vështirë për tu kuptuar. Nëse jeni të panjohur me një ambient, është më mirë të mos ngatërroheni me të. Le të fillojmë!


Instaloni cache totale W3

Instaloni cache totale W3

Për të instaluar Plugin W3 Total Cache, hapni pultin e WordPress-it tuaj, i ndjekur nga Shtojcat> Shto të re. Kërko për “W3 cache totale”Dhe instaloni rezultatin e parë. Ju gjithashtu mund të shkarkoni manualisht shtojcën dhe ta ngarkoni atë në wp_content / shtojca dosje përmes FTP. Nëse më herët keni instaluar një tjetër plugin caching si WP Super Cache, duhet ta çaktivizoni para se të aktivizoni W3 Total Cache. Kjo do të parandalonte që të dy shtojcat të binin ndesh. Si rregull, mos mbani më shumë se një shtojcë memorie WordPress të aktivizuar në çdo kohë të caktuar.

Konfigurimi i cache totale W3 – Cilësimet e përgjithshme

W3 Total Cache krijon një hyrje të re të menusë të quajtur Performance në pultin e WordPress-it. Opsionet që ne po kërkojmë janë nën Performanca> e përgjithshme. Do të vini re se kjo faqe ka një numër dërrmues të cilësimeve për një shtojcë memorie memorie (dhe shumë më tepër nëse jeni në sende të përparuara). Settingdo vendosje vendoset brenda një kuti – të quajtur module. Unë kam diskutuar secilën nga këto module me ekranet përkatëse të ekraneve. Nëse mbërtheheni ose jeni të pasigurt për një ambient të veçantë, thjesht ndiqni pamjet e ekranit.

Modeli i përgjithshëm i cilësimeve të cache totale W3

Moduli i parë që do të gjeni është i përgjithshëm. Unë do të rekomandoja të mos i aktivizoni të gjitha opsionet e ruajtjes duke përdorur kutinë e ndryshimit. Ju mund të aktivizoni cilësimet që nuk kërkohen (ose madje nuk mbështeten nga) hosti juaj – i cili do të ngadalësonte pa dashje faqen tuaj të internetit. Sidoqoftë, nëse dëshironi të çaktivizoni shpejt të gjitha modulet, kjo kuti kontrolluese për ndryshim vjen në dispozicion! Para se të vazhdojmë më tej, nëse nuk jeni të panjohur me termat “cache e faqes” ose “cache të bazës së të dhënave”, unë do t’ju rekomandoja të lexoni Si punon Caching WordPress.

Modeli i cache-së së faqes

W3 cache e faqes totale të cache

Moduli i dytë që do të konfigurojmë është Cache e faqes. Metoda e cache faqe varet nga mjedisi juaj i pritjes. Nëse jeni duke përdorur një host të përbashkët, Disku: i përmirësuar është alternativa më e mirë. Sidoqoftë, nëse përdorni një server të dedikuar ose virtual dhe keni APC (ose ndonjë formë tjetër të caching të Opcode të instaluar), duhet të zgjidhni opsionin përkatës.

Modifikoni modulin

Modeli i minutimit të cache totale W3

minimizoj modul kompreson skedarët CSS dhe JavaScript për përdorimin e temës suaj, duke hequr linjat e panevojshme të kodit si komentet dhe vendet e bardha. Kjo zvogëlon skedarët me 10% which që rezulton në një sit më të shpejtë. nën Minimizoni metodën e cache duhet të zgjidhni opsionin e duhur bazuar në serverin tuaj.

Modulet e tjera të Caching

W3 cache e objektit në tërësi

Dy modulet e ardhshme janë Cache e bazës së të dhënave dhe Cache e objektit. Aktivizoni secilën prej tyre dhe ndryshoni metodën e tyre të ruajtjes në atë që i përshtatet më së miri mjedisit tuaj të pritjes – ashtu si keni bërë më poshtë Cache e faqes dhe minimizoj.

W3 cache e shfletuesit të përgjithshëm të cache

Moduli i fundit që duam të aktivizojmë është Cache e shfletuesit. Pasi t’i keni aktivizuar ata, klikoni në Ruani të gjitha Cilësimet. Këtë duhet ta bëjë! W3 Total Cache tani është aktivizuar në serverin tuaj. Tani do të hedhim një vështrim të thelluar në dy module specifike – Cache e faqes dhe Cache e shfletuesit. Pjesa tjetër e vlerave të paracaktuar të moduleve janë thjesht të shkëlqyera.

Cilësimet e cache-së së faqes

Cilësimet e përparuara totale të cache w3 - cache faqe

Cilësimet e Cache Faqe mund të gjenden më poshtë Performanca> Cache e faqes. Cilësimet këtu janë mjaft shpjeguese. Unë kam aktivizuar një çift prej tyre – posaçërisht Mos i fsheh faqet për rolet e mëposhtme të përdoruesit. Kjo siguron që kur një autor është duke redaktuar një postim, ai / ajo do të jetë në gjendje të shikojë versionin e fundit dhe jo atë nga cache.

Para-ngarkimi i cache

Cilësimet e përparuara totale të cache w3 - preloadload i cache

Si parazgjedhje, W3 Total Cache mbledh një faqe kur kërkohet për herë të parë. Ju gjithashtu keni mundësinë për të gjeneruar paraprakisht kopje të të gjitha postimeve / faqeve. Në këtë mënyrë, pavarësisht kur një vizitor kërkon një faqe, cache është gati dhe faqja shërbehet në kohën më të ulët të mundshme.

Ju duhet të konfiguroni cilësimet e para-prekjes së cache bazuar në mjedisin tuaj të pritjes dhe sasinë e trafikut që merr në faqen tuaj.

 • Cache Përditësoni intervalin ndikon drejtpërdrejt në burimet e serverit – ulni intervalin kohor (d.m.th. frekuencën më të lartë), më të madh burimin e serverit të konsumuar. Njerëzit në serverat e përbashkët të pritjes duhet të jenë shumë të kujdesshëm me këtë cilësim. Vendosni një frekuencë të mjaftueshme të lartë dhe thjesht mund ta ndërpresni llogarinë tuaj për abuzim me burimet e serverit. Një interval i sigurt i preloadimit i cache është një orë – d.m.th. 3600 sekonda.
 • Nëse nuk jeni të njohur me URL-ja e sitit, instaloj Udhëzimet Google XML. Supershtë jashtëzakonisht e lehtë për t’u përdorur dhe është në fakt, një shtesë e domosdoshme.
 • Më në fund, dëshironi të aktivizoni opsionin e fundit i cili do të shkaktojë një operacion preload cache kur të publikohet një postim / faqe.

Cilësimet e Cache-së të shfletuesit

Cilësimet e përparuara totale të cache w3 - cache e shfletuesit

Kjo është gjetur më poshtë Performanca> Shfletuesi. Ideja është të shfrytëzoni pajisjen e vizitorit tuaj. Mundësimi i cache të Shfletuesit do të bëjë që skedarët statikë (të tilla si CSS, JavaScript dhe imazhet) të shërbehen nga memorja e shfletuesit të vizitorit tuaj. Sigurisht, ka një kohë skadimi e cila do të parandalonte përdorimin e të dhënave të vjetëruara. Kjo heq një ngarkesë të madhe nga serveri, kursen gjerësinë e bandës dhe përmirëson shumë performancën e përgjithshme të faqes tuaj.

Eshte gjalle!

Si e dini se W3 Total Cache është duke punuar? Epo, faqja e shtojcave thotë kështu. Ju gjithashtu mund të shihni kodin burim të faqes tuaj të gjeni diçka si kjo:

veprat e caching

W3 Pika e përgjithshme e performancës së cache

shpejtësimatës

Prita rreth 1 orë pasi aktivizova caching dhe përcaktova performancën e faqes në internet duke përdorur GTmetrix. Kjo është pa asnjë plugin caching:

para caching

Kjo është një orë pasi Konfigurimi i C3 Total Cache:

w3 rezultate totale të vlerësimit të cache

Vini re ndryshimin? Një rritje prej 3% dhe 5% në Shpejtësinë e faqes dhe klasën YSlow. I dashur, apo jo? Tani imagjinoni një mijë njerëz që vizitojnë faqen tuaj çdo ditë – imagjinoni sasinë e cikleve të CPU (termi i dashur për përdorimin e burimeve) që do të kurseni. Caching jo vetëm që ju zvogëlon madhësinë e faqes, por gjithashtu përmirëson performancën e përgjithshme të faqes, e cila i hap rrugën një përvoje të shkëlqyeshme të përdoruesit.

Zgjidhja e problemeve W3 Total Cache

Zgjidhja e problemeve në cache gjithsej w3

Ju mund të vini re se koha e ngarkesës së faqes tuaj është rritur pas instalimit të W3 Total Cache. A është edhe e mundur? Sigurisht që është! Në fakt, ky është një gabim shumë i zakonshëm i fillestarit. Mund të ketë shumë arsye pas kësaj:

 • Arsyeja më e mundshme është që ju keni realizuar standardin e uebfaqes ndërsa preloading cache. Ndërtimi i cache konsumon burime të konsiderueshme të serverit. Imagjinoni kërkesën tuaj mbi këtë – sigurisht që faqja juaj do të bëhet e ngadaltë! Zgjidhja: prisni një orë dhe provoni përsëri – këtë herë duhet të jetë ndryshe.
 • Një arsye tjetër e zakonshme është zgjedhja e metodave të gabuara të mbajtjes së memorjes. Më lejoni t’ju them se gjithçka tjetër përveç Ruajtja e diskut përfshin sasi të caktuar të testimit A / B. Ju duhet të luani me disa prej këtyre cilësimeve në mënyrë që të shtrydhni rezultatin më të mirë të mundshëm.
 • Ndonjëherë në një server të përbashkët mund të gjeni APC ose ndonjë opsion tjetër të ruajtjes së Opcode në dispozicion – dhe ka të ngjarë që ju ta keni zgjedhur atë. nuk e bëni! Kthehu tek “Disk” ose “Disk Enhanced”. Arsyeja që këto cilësime janë rregulluar mirë për performancën e përgjithshme të serverit të përbashkët – mos harroni se nuk jeni personi i vetëm që e përdorni atë. Këto cilësime mund të mos funksionojnë me W3 Total Cache.

Nëse akoma po përballeni me probleme dhe keni provuar vlerat e paracaktuara / të rekomanduara, unë rekomandoj të kaloni në WP Super Cache.

.Gabim i lejes së skedarit htaccess

Në varësi të mjedisit tuaj të pritjes, mund të shihni një mesazh gabimi që thotë se skedari juaj .htaccess nuk është i shkruar. Kjo do të thotë që ruajtësi i serverit dhe / ose mbajtësi i PHP nuk ka lejen e kërkuar për të modifikuar skedarin .htaccess. Ekzistojnë dy zgjidhje:

 • Ju ndryshoni lejen e skedarit .htaccess në 775 përmes FTP ose cPanel, etj.
 • Ju shtoni manualisht të dhënat në skedarin .htaccess

Duhet të theksoj se metoda e dytë është më e sigurt dhe konsiderohet një praktikë e mirë sigurie.

Përfundim – Cilin shtojcë duhet të përdor?

Shtojcat e memorjes WordPress

Ju mund të pyesni se cili plugin caching i WordPress për të përdorur. Në fund të fundit, kam shkruar dy mësime të veçanta për të arritur të njëjtin qëllim. A duhet të shkoni në WP Super Cache ose W3 Total Cache? Epo, për të bërë një histori të shkurtër të shkurtër – nëse jeni në një server të përbashkët dhe nuk dëshironi sherrin e testimit A / B dhe / ose zgjidhjen e problemeve, WP Super Cache është shumë më e lehtë për tu zbatuar. Sidoqoftë, nëse jeni duke instaluar një server virtual ose të dedikuar me caching të Opcode (si APC ose XCache) – dhe nuk do të keni ndërmend ndonjë punë shtesë, atëherë W3 Total Cache është për ju. Kur konfigurohen si duhet me metoda të përparuara, rezultatet e W3TC janë shumë më superiore.

Kjo përfundon vendosjen e shtojcave tona të ruajtjes. Do diskutoj gjithashtu se si të krijoj një CDN me secilën prej këtyre shtojcave. Ndërkohë, mund të shikoni disa nga CDN-të më të mira falas për WordPress dhe të qëndroni të koordinuar.

Ndarja e pyetjes: Cila është shtojca juaj e preferuar e caching? Sa ndryshim bëri ajo në punën e faqes suaj? Ne do të donim të dëgjonim nga ju!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map