Si të rregulloni gabimin e brendshëm të WordPress 500

Si të rregulloni një gabim të brendshëm të WordPress 500 të serverit

Shumica prej nesh, ose zhvilluesit, projektuesit ose edhe përdoruesit fundorë u është dashur të durojnë të paktën një në jetën tonë. Kjo është, procesi i dhimbshëm i marrjes së një gabimi të brendshëm të serverit dhe përpjekjes për ta rregulluar atë. Shumë njerëz nuk kujdesen të dinë më shumë – ata thjesht duan ta rregullojnë atë. Por nëse nuk përpiqeni ta kuptoni të paktën, do të vuani më shpesh këtë fat. Gabimi i 500 serverëve të brendshëm është shumë i rëndësishëm pasi ndalon plotësisht të gjitha proceset dhe mund të sjellë poshtë tërë faqen tuaj. Pra, nëse ndonjëherë dëshirojmë të shpëtojmë prej tij, duhet të kuptojmë më mirë se çfarë do të thotë së pari.


Në këtë artikull do të mbuloj bazat e asaj që do të thotë ky gabim, si mund ta identifikoni problemin dhe natyrisht, si ta rregulloni. Por para se të filloj unë dua t’ju përshkoj gabimet e ndryshme http (site) që ekzistojnë dhe ato që mund të nënkuptojnë potencialisht. Nëse preferoni mund të anashkaloni sesi të rregulloni gabimin tuaj në WordPress 500.

Statistikat HTTP dhe kodet e gabimit

Gjërat e para së pari – do të shpjegoj se çfarë kuptimi kanë këto gabime. Aktualisht ekziston një listë e statusit dhe gabime për HTTP që mund të arrihet për zgjidhjen më të mirë të një situate. Këto gabime zakonisht ndahen në lloje. Pra, për ta shkurtuar këtë çështje, ne do të mbulojmë gabimet më të rëndësishme dhe kodet e statusit informativ që do të gjeni gjatë punës me faqen tuaj të WordPress.

Përgjigje 100x (Statusi)

Ky lloj përgjigjeje është dhënë direkt nga rrjeti. Në varësi të kompanisë tuaj pritëse, përgjigja mund të jepet nga Apache, nginx ose ndonjë rrjet tjetër që përdor kompania. Ky lloj përgjigjeje nuk shoqërohet me gabime. Ato zakonisht përdoren për të treguar që ekziston një lidhje. Ato janë kode të përgjigjes së statusit në lidhje.

200x Përgjigje (Suksese)

E suksesshme është ajo që unë i quaj ata. Ky lloj përgjigjeje tregon gjithmonë a sukses. Do të thotë që ose serveri ka bërë lidhjen me sukses, që burimet e kërkuara janë dhënë saktë ose që është bërë një lidhje me prokurë.

Kodi më i zakonshëm i suksesshëm njihet si 200 në rregull. Ju mund të shihni shembuj të kësaj nëse jeni duke përdorur një mjet testimi të shpejtësisë WordPress, të thoni në Tools Pingdom dhe po përpiqeni të zbuloni FTTB (Herën e parë për të bajtur). Përgjigja 200 OK jepet gjithmonë kërkesës së parë të bërë.

Përgjigje 300x (ridrejtime)

Djemtë e ridrejtimit. Këto kode referohen gjithmonë nëse lidhja e dhënë po kalon në një ridrejtim. 300 kode statusesh tregojnë një ridrejtim të suksesshëm dhe është gjithashtu, nuk konsiderohet gabim.

Thuaj se keni një sit SSL (HTTPS) dhe gjithashtu keni qasje të drejtpërdrejtë në HTTP (jo të sigurt) dhe doni të ridrejtoni të gjithë në versionin HTTPS të faqes tuaj. Ju mund të krijoni një ridrejtim për të gjitha kërkesat që vijnë nga HTTP për të shkuar në HTTPS. Nëse rastësisht përpiqeni të hyni në faqen tuaj nga HTTP shfletuesi juaj do të marrë një përgjigje 300 që tregon një ridrejtim në versionin HTTPS.

Këshilla të thjeshta për WooCommerce: Redirects Yoast SEO për Produkte Jashtë Stockit

Një shembull tjetër i zakonshëm me të cilin mund të njiheni është ridrejtimi në vend për SEO. Ndoshta ju keni hequr postimet ose faqet e vjetra. Me ndihmën e një plugin të tillë si SEO e shpejtë ju mund t’i ridrejtoni këto 301 në faqe më të reja, më të rëndësishme. Ose përdorni një ridrejtim të përkohshëm 307 nëse jeni duke punuar në një azhurnim dhe dëshironi t’i drejtoni përdoruesit në një faqe tjetër për pak.

Përgjigja 400x (gabimet e klientit)

Gabimet e famshme të klientit. Këto lloje gabimesh përfshijnë probleme në shfletuesin tuaj. Në mënyrë tipike, nuk është në gjendje të ngarkojë një pasuri të caktuar (më e njohur është gabimi 404). Këto janë kodet e gabimit që nuk konsiderohen të rënda.

I njëjti gabim mund të tregohet nëse përpiqeni të përdorni një imazh jo-ekzistues në faqen tuaj. Për shembull, ju mund të dëshironi të përdorni një ridrejtues 410 për t’i thënë motorëve të kërkimit që përmbajtja është hequr përgjithmonë, ose një 451 nëse keni bërë një faqe të padisponueshme për arsye ligjore (të tilla si një kërkesë DMCA).

Përgjigja 500x (Gabimet në server)

Dhe tani kemi arritur protagonistin tonë kryesor. 500 gabimet. Siç mund ta shihni, këto janë gabime të rëndësishme dhe lidhen gjithmonë me vetë serverin. Gabimet në server janë të rëndësishme sepse ato mund të jenë efektive përplasje faqen tuaj te internetit. Nga këto gabime, më të rëndësishmet janë:

 • Një shërbim 503 i padisponueshëm
 • Një gabim 502 i keq i portës
 • Një gabim 500 server i brendshëm

Le t’i shqyrtojmë 3 prej tyre sipas rendësisë.

503 Shërbimi është i padisponueshëm

Më e rëndësishmja është shërbimi 503 i padisponueshëm. Nëse ky gabim shfaqet, ju keni një problem burimesh në rrjetin e serverit. Pothuajse gjatë gjithë kohës kur shfaqet kur serveri juaj është i mbingarkuar. Në terma të qartë, nëse e shihni këtë gabim, dijeni që është e përkohshme dhe lidhet direkt me të shume trafik dhe kjo është mbingarkesa e CPU-së. Kurdoherë që CPU dhe rrjeti i serverit nuk mund të përpunojnë më shumë lidhje hyrëse sepse ka arritur një përdorim 100% të CPU-së, do ta shihni këtë shfaqje të gabimit.

Ju mund ta rregulloni këtë ose duke kaluar në një server më të mirë (nga Apache në Nginx për shembull) ose duke implementuar një plugin caching WordPress në faqen tuaj.

502 Bad Gateway

Kjo është ajo që unë e quaja gabim të gabuar të konfigurimit. Ky gabim nuk shfaqet pa asnjë arsye. Nëse e keni ndonjëherë këtë gabim, shkaku më i mundshëm është ai keni bërë diçka dhe e keni bërë atë gabim. Kjo ndodh zakonisht kur folks përpiqet të shkulje konfigurimin e Apache dhe PHP ose kur përpiqet të zgjedh nginx. Porta e keqe është një gabim që pothuajse gjithmonë ndodh kur PHP FPM (menaxher i procesit të shpejtë) humbet lidhjen. Ose nga shkulja e cilësimeve të gabuara ose sepse procesi u rrëzua. Kjo bën që rrjetuesi të përgjigjet me një portë e keqe.

Mënyra më e lehtë për të rregulluar këtë gabim është të kontrolloni dyfish konfigurimin tuaj PHP-FPM pasi kjo është shkaku më i mundshëm për këtë gabim. Kjo ndodh më shpesh në anën e Nginx sesa në Apache dhe pothuajse asnjëherë nuk ndodh në shërbimet e pritjes të ofruara nga cPanel ose Plesk. Këto dy panele të fundit kanë masa mbrojtëse për të parandaluar një gabim të gabuar të konfigurimit. Por, kjo ndodh shumë shpesh kur menaxhoni VPS-in tuaj.

Po kërkoni më shumë ndihmë me këtë? Ndiqni udhëzuesin tonë se si të rregulloni një gabim 502 të gabuar në portë.

500 Gabim i brendshëm i serverit

Djali i madh i keq i gabimeve. Gabimi i 500 serverëve të brendshëm është më i keqi nga të gjithë, kryesisht sepse është i tillë gabim i përgjithshëm. Nëse nuk keni njohuri të mjaftueshme se si ta trajtoni atë, mund të jetë një dhimbje e vërtetë pasi mund të shembë tërë faqen tuaj. Gabimi i keq 502 i portës gjithashtu hedh faqen tuaj poshtë por është më e lehtë për të diagnostikuar dhe rregulluar. Siç u përmend, pothuajse gjithmonë lidhet me konfigurimin e FPM.

Arsyet për një gabim 500 të brendshëm të serverit dhe si t’i rregulloni ato

Gjëja e parë për të kuptuar në lidhje me një gabim 500 është se ajo mund të shkaktohet nga një numër i faktorëve të ndryshëm që janë pothuajse gjithmonë të lidhur me dështimet në ekzekutimin e kodit. Në vend që të përpiqeni të diagnostikoni gjithçka menjëherë, unë do t’ju jap një listë të gabimeve sipas llojit të problemit dhe asaj që keni bërë.

 • Duke shpërngulur një sit më të vjetër në një pritje më të re
 • Një gabim në. Hyrje në një konfigurim apache
 • Një gabim në ekzekutimin e kodit PHP

Ka raste të tjera më pak të zakonshme që mund të hedhin një gabim 500 server të brendshëm, por për hir të thjeshtësisë dhe përdorshmërisë së këtij artikulli do të përqendrohem në këto tre.

1. Migrimi i një siti më të vjetër në Hosting më të Re

Ekzistojnë disa mënyra në të cilat mund të shfaqet ky gabim, por pothuajse gjithmonë duket se lidhet me versionin PHP që është i lidhur me serverin tuaj. Versionet më të reja të PHP mund të gjenerojnë një gabim të menjëhershëm të 500 serverëve të brendshëm nëse faqja aktuale ose shtojcat nuk e mbështesin versionin aktual.

Ky gabim është klasik për shembull, kur migroni faqen tuaj nga një pritje mediokre me një version të vjetër të PHP në një host të ri që pranon vetëm versionet më të reja (7.0 e lart). Nëse faqja juaj nuk u azhurnua kohët e fundit, një shtojcë e vjetër mund të shkaktojë një problem. Unë e quaj këtë “gabim të brendshëm të migracionit të migracionit” sepse pothuajse gjithmonë ndodh kur migroni një sit.

zgjidhje

Mënyra më e mirë për të rregulluar këtë gabim të tmerrshëm kur po përpiqeni kaq shumë të migroni faqen tuaj të WordPress në një pritje të re është të bëni një kopje të plotë të shtojcat dhe tema e faqes tuaj. Pasi ta keni bërë këtë, ju lutem, fshini të gjitha shtojcat nga faqja juaj dhe provoni përsëri. Nëse gabimi largohet, është pothuajse e garantuar që gabimi është krijuar nga një version më i ri i PHP në hostin tuaj që thjesht thjesht refuzon të ekzekutojë kodin në shtojcën tuaj të vjetër. Duke rimbushur një shtojcë në një kohë ju lehtë mund të zbuloni se cili ishte ai që shkaktoi këtë problem.

Këto gabime janë pothuajse gjithmonë duke e paraqitur veten kur migrojnë vendet më të vjetra që funksionojnë në PHP 5.4 dhe 5.6 te një host i ri me PHP 7.0, 7.1 ose 7.2.

E njëjta gjë vlen për temën tuaj. Meqenëse temat mund të bëjnë dhe të zbatojnë kod shtesë PHP në funksionet.php, single dhe page.php files. Ka shumë të ngjarë që një temë më e vjetër pa azhurnime mund të prishë faqen tuaj pasi të keni migruar në një host me një version më të ri të PHP, kjo situatë është për të ardhur keq pasi e vetmja mënyrë për të rregulluar këtë është ndryshimi i temës dhe rindërtimi i faqes tuaj. Ky është skenari i rastit më të keq.

2. Gabim në konfigurimin e Apache

Le të themi që keni konfiguruar një plugin dhe papritmas gjithçka do të rrëzohet. Nëse konfiguroni një gabim 500 të serverit të brendshëm gjatë konfigurimit, për shembull një shtojcë memorjeje memorie ose ndonjë shtesë që lidhet me optimizimet, duhet të kontrolloni nëse shtojca shtoi kod shtesë në skedarin tuaj .htaccess.

Meqenëse apache mund të modifikohet në kohë reale duke konfiguruar funksionet në skedarin .htaccess (i cili pothuajse gjithmonë fshihet) një konfigurim i keq mund të prishë faqen tuaj.

zgjidhje

Mënyra për ta rregulluar atë është duke hyrë në faqen tuaj përmes FTP dhe modifikuar skedarin tuaj .htaccess ose me redaktim të drejtpërdrejtë, thoni me eksploruesin e skedarëve në cPanel ose Plesk.

Nëse nuk dini si të rivendosni atë që keni krijuar plugin dhe keni nevojë për faqen tuaj përsëri, bëni një kopje të përmbajtjes ekzistuese si skedar teksti. Ruani këtë si rezervë tuaj. Pastaj zëvendësoni të gjithë .htacesin me kodin e mëposhtëm:

# BEGIN WordPress

Rishkruaj Ngjarje Ndezur
Rishkruaj Baza /
Rishkruaj Rregullën ^ indeksi \ .php $ - [L]
RewriteCond% {} REQUEST_FILENAME! -F
RewriteCond% {} REQUEST_FILENAME! -D
Rishkruaj Rregulloren. /index.php [L]

# FUND WordPress

Kjo është WordPress default .htaccess file. Ajo duhet të funksionojë me ndonjë sit. Pra, nëse jeni të dëshpëruar dhe nuk e dini cilën pjesë të hiqni, thjesht hiqni gjithçka dhe ngjisni këtë kod. Do t’ju kursejë menjëherë. Më vonë mund të hiqni shtojcën ose të përpiqeni ta konfiguroni përsëri. Tani dini një mënyrë për t’ju shpëtuar nga ky gabim katastrofik. Të paktën nëse është e lidhur.

Nëse nuk e dini nëse ka të bëjë me. Këtu, ose ky gabim filloi të shfaqet pa prekur asnjë shtojcë, luajeni atë të sigurt. Thjesht kopjoni përmbajtjen e .htaccess tuaj dhe kopjoni kodin e mësipërm për të provuar dhe diagnostikuar. Nëse kjo nuk e rregullon atë, lini. Hapësirë ​​ashtu si është dhe pastaj provoni sugjerimin tjetër.

3. Gabim në ekzekutimin e kodit PHP

Këto lloje gabimesh janë më të zakonshme nga sa mendoni dhe ato zakonisht ndodhin nëse një shtojcë po ekzekuton një kod të pavlefshëm. Mënyra më e zakonshme e ekzekutimit të kodit të pavlefshëm është kur përpiqeni të ekzekutoni udhëzime të zhvlerësuara. Ndoshta po përpiqeni të ekzekutoni një plugin të vjetër që ishte krijuar vetëm për të punuar me deri në PHP 5.4 ose 5.6 me PHP 7.0 ose versione të reja. Funksionet e zhvlerësuara dhe të pavlefshme do të krijojë një gabim të brendshëm të serverit që mund të diagnostikohet vetëm nga duke mundësuar modalitetin WP Debug.

Aktivizo wp_debug

Modaliteti i korrigjimit të WordPress do t’ju japë detaje të gjera rreth gabimit që u hodh që ndaloi ekzekutimin. Mënyra se si e mundësojmë është duke ndryshuar vlerën nga “False” për “të vërtetë” në wp_debug brenda skedarit wp-config.php në dosjen rrënjësore të faqes tuaj.

Nëse jeni duke përdorur Plesk ose cPanel, mund ta bëni këtë duke ndryshuar thjesht atë vlerë duke përdorur File Explorer dhe redaktimin wp-config.php. Ju gjithashtu mund të ndiqni këtë udhëzues për debugging nga Blogvault për hapa më të detajuar.

Pasi të jetë redaktuar skedari, do të keni mundësi të shihni gabimin aktual që gjenerohet që ndaloi ekzekutimin. Gabimi do të tregojë gjithashtu rrugën dhe skedarin ku ndodhi kjo, kështu që është e lehtë të merret me mend se çfarë shtojce e shkaktoi atë. nga duke e paaftësuar atë ne mund të kalojmë gabimin dhe më vonë azhurnojmë shtojcën ose ta heqim atë, në varësi të situatës.

zgjidhje

Pjesa më e madhe e rasteve të një gabimi 500 server të brendshëm përfshin versione më të vjetra ose shtojca. Duke e zhvendosur temën tuaj në çdo temë standarde WP, ju do të jeni në gjendje të rimarrni qasjen në faqen tuaj. Disaktivizimi i shtojcave në konflikt do t’ju kthejë gjithashtu hyrjen tuaj në pult. Nëse ndodh që të hasni një situatë në të cilën tema juaj është ajo që është përgjegjëse për prishjen e faqes, mënyra më e mirë për ta rregulluar atë është duke krijuar një skedar zip të temës së thënë nga dosja e temave wp-content / themes / yourtheme pastaj fshirjen e saj nga faqja juaj. Kjo do të largojë gabimin në mënyrë që të rimarrni hyrjen në faqen tuaj. Më pas mund ta rivendosni dhe ta azhurnoni pa e aktivizuar. Mund të bëni të njëjtën gjë me shtojcat.

Situatat më të zakonshme për një gabim të 500 serverëve të brendshëm mund të fiksohen duke azhurnuar. Në rastet kur shtesa / tema e përmendur nuk ka një azhurnim të disponueshëm, mund të provoni të kaloni në një version të vjetër të PHP. Por dijeni që kjo është një rrugëdalje jetëshkurtër. Versionet më të reja të PHP bëhen të qëndrueshme dhe versionet më të vjetra zhvlerësohen rregullisht. Herët ose vonë faqja juaj përfundimisht do të ndalet së punuari. Qasja më e mirë do të jetë gjithmonë të azhurnoni ose hiqni / zëvendësoni prizat në fjalë.

Gjithmonë mbani mend, është më mirë të parandaloni dhe azhurnoni sesa të përpiqeni të bëni kontrollin e dëmtimit më vonë.

Përfundimi i Udhëzuesit tonë për Gabimet e Brendshme të Serverit WordPress 500

Një gabim i brendshëm i WordPress 500 i serverit mund të jetë një dhimbje e vërtetë. Por në shumicën e rasteve, ato mund të diagnostikohen dhe rregullohen lehtësisht duke hequr / azhurnuar pjesët konfliktuale të faqes tuaj. Edhe pse mund të ketë situata kur këto gabime paraqiten jashtë normës (për shembull kur jeni duke zhvilluar një shtojcë), kjo shkon përtej qëllimit të këtij artikulli.

Për shumicën dërrmuese të njerëzve, duke ndjekur këshillat e mësipërme duhet të rregulloni problemin tuaj. Mos harroni se wp-debug është shoku juaj më i mirë dhe gjithmonë ndiqni hapat me kujdes. Ju do të keni faqen tuaj përsëri në internet në asnjë kohë.

Keni ndonjë pyetje tjetër? Apo këshilla për trajtimin e një gabimi të brendshëm të WordPress 500? Me njofto!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map