Si të Shitet Muzika Online me WordPress (3 hapa të thjeshtë)

Shitet Muzika Online me WordPress

Krijimi dhe drejtimi i një dyqani në internet kërkon ca punë – nuk ka veshje sheqeri atë fakt. Sidoqoftë, nëse përfundoni siç duhet, mund ta shndërroni dyqanin tuaj online në një biznes të zbatueshëm. Për të arritur këtë nivel suksesi, do të duhet të dizajnoni dyqanin tuaj që të përputhet me llojin e produktit që jeni duke shitur, dhe nëse keni ndërmend të shesni muzikë në internet, duhet të konsideroni pak më shumë.


Për shembull, dyqani juaj do të duhet të vendoset ndryshe për të ofruar produkte të tilla si muzikë, në krahasim me veshjen ose elektronikën. Ju do të keni nevojë për një mënyrë për të shitur me lehtësi skedarë dixhital në dyqanin tuaj, të tilla si shtojcën popullore WooCommerce, si dhe një metodë për të shfaqur muzikën tuaj në një mënyrë të qartë dhe të organizuar.

Ndërsa gjithmonë mund të shesësh meloditë e tua përmes iTunes ose BandCamp, është një ide e shkëlqyeshme të ofrosh muzikën tënde, këngë bonus ose madje memorandume të botuara të kufizuara (si regjistrimet me vinyl të personalizuara) në dyqanin tënd. Në këtë post, ne do t’ju tregojmë se si shesni muzikë në internet me WordPress. Në mënyrë të veçantë, si të përdorni WooCommerce dhe Tabela e produkteve WooCommerce plugin për të shitur muzikën tuaj në internet. Le të shkojmë në punë!

1. Instaloni dhe Vendosni WooCommerce për të shitur Muzikën Online

Para se të fillojmë, do të supozojmë se keni një faqe WordPress të ngritur dhe të gatshme për të shkuar. WordPress është po aq i fuqishëm dhe fleksibël dhe mund të përdoret lehtësisht për të krijuar një dyqan të lulëzuar të e-commerce.

Me këtë, rruga tjetër, detyra tjetër është të shtoni WooCommerce në faqen tuaj. Kjo shtojcë e thjeshtë por e pasur me karakteristika shndërron faqen tuaj në WordPress në një dyqan funksional duke shtuar mundësi të thjeshta për ju që të shesni muzikë në internet me WordPress:

Shtojcë WooCommerce

Për të filluar, lundroni tek Shtojcat> Shto të re në pultin e WordPress-it tuaj. Përdorni fushën e kërkimit për të gjetur “WooCommerce” dhe klikoni në Instaloje tani button:

Instaloni WooCommerce

Pas një momenti, një buton i ri u etiketua Aktivizoni do te shfaqet. Zgjidhni atë gjithashtu, dhe WooCommerce do të vendoset plotësisht në faqen tuaj!

Në këtë pikë, do të çoheni te një magjistar i shkurtër konfigurimi:

WizCommerce Setup Wizard

Ne rekomandojmë shumë që të kaloni nëpër këto disa ekrane të shkurtër. Ata do t’ju ndihmojnë të konfiguroni dyqanin tuaj të ri, të krijoni faqe të rëndësishme dhe të vendosni elemente kryesore siç janë çmimet e transportit. Për më shumë informacion, shihni udhëzuesin tonë të plotë se si të instaloni WooCommerce.

2. Shtoni Muzikën Tuaj në Dyqan

Pasi të keni instaluar WooCommerce dhe të keni kaluar nëpër magjistarin e konfigurimit, do të keni një dyqan bosh në duar. Kjo do të thotë se është koha për të shtuar produkte.

WooCommerce siguron një lloj postimi të veçantë me porosi të WordPress për të shtuar produkte në lindje. Llojet e postave me porosi janë të ngjashme me shtimin e postimeve në blog, thjesht me mundësi të ndryshme specifike për llojin e postës (llojet e tjera të postave mund të përfshijnë portofolin, dëshmitë, stafin ose kalendarin e ngjarjeve). Për të shtuar një artikull të ri WooCommerce nga pulti juaj, shkoni te Produkte> Shto të Re:

Shtoni një produkt të ri WooCommerce

Këtu mund të krijoni produktin tuaj të parë. Do të dëshironit të filloni duke i dhënë një titull dhe përshkrim duke përdorur dy fushat e para. Në shiritin anësor të djathtë, gjithashtu mund ta caktoni produktin në një ose më shumë kategori, t’i jepni disa etiketa përshkruese dhe madje të ngarkoni imazhe.

Sidoqoftë, “mishi” i WooCommerce gjendet në Të dhënat e produktit seksion:

Të dhënat e produktit WooCommerce

Këtu do të shtoni të gjithë informacionin jetësor për secilin artikull. Meqenëse qëllimi juaj është të shesni muzikë në internet, gjëja e parë që dëshironi të bëni është të kontrolloni të dy Virtual dhe Downloadable kuti në krye. Kjo do të ndryshojë opsionet që shihni pak, për të dhënë llogari për shitjen e skedarëve muzikorë në vend se sa produktet fizike:

Produkte të shkarkueshme WooCommerce

Pastaj, ju mund të vazhdoni të vendosni një çmim për artikullin, dhe të ngarkoni skedarin (et) klientët do të marrin pas blerjes nën Skedarët e shkarkueshëm. Ju gjithashtu mund të konfiguroni nëse duhet të ketë një kufi për sa herë skedarët mund të shkarkohen, dhe nëse ato do të skadojnë.

Pjesa tjetër e cilësimeve në këtë pjesë janë opsionale, megjithëse mund të dëshironi t’i shikoni ato sidoqoftë. Përveç kësaj, shikoni Përshkrimi i shkurtër i produktit fushë poshtë. Atje, ju mund të shtoni auditorë të ngulitur, në mënyrë që klientët të dëgjojnë se si tingëllon muzika juaj.

Për ta bërë këtë, klikoni mbi Shtoni Media. Ngarko skedarin audio nga kompjuteri juaj, plotësoni detajet e tij dhe sigurohuni që të zgjidhni Embed Media Player nën Embed ose Link:

WooCommerce Embed Media Player

Kjo do të shtojë një riprodhues të thjeshtë audio në fushën e shkurtër të përshkrimit:

Përshkrim i Shkurtër i WooCommerce Media Player

Pasi të keni përfunduar vendosjen e produktit tuaj të parë, klikoni në publikoj butonin për ta bërë atë të jetojë në dyqanin tuaj. Pastaj, përsërisni këtë proces derisa të shtoni të gjitha këngët, albumin dhe kështu me radhë që dëshironi të shisni.

3. Krijoni një tabelë produkti për të shfaqur muzikën tuaj

Teknikisht, dy hapat e parë janë të gjitha ato që kërkohen për të ngritur dhe funksionuar dyqanin tuaj. Sidoqoftë, një organizim tradicional WooCommerce nuk është i nevojshëm mënyra më e mirë për të shitur muzikë në internet.

Nëse i lini gjërat ashtu siç janë, klientët do të duhet të lundrojnë në secilën faqe të produktit individual në mënyrë që të kontrollojnë të gjithë muzikën tuaj, të dëgjojnë këngë mostra dhe të porosisin atë që dëshirojnë. Kjo i ngadalëson ato në mënyrë të konsiderueshme, gjë që mund të çojë në humbje të shitjeve. Për më tepër, skedarët muzikorë zakonisht nuk kanë nevojë për një përshkrim të ndërlikuar ose imazhe të mëdha, dhe paraqitja e paracaktuar e WooCommerce tërheq vëmendje shtesë për këta elementë.

Përkundrazi, mund të tregoni gjithçka që keni për të ofruar në një faqe të vetme duke përdorur një tryezë produktesh. Kjo është një mënyrë e organizuar, tërheqëse vizuale për të shfaqur muzikën tuaj. Konsumatorët mund të shohin gjithçka që është në dispozicion në dyqanin tuaj menjëherë, dhe ju mund t’i jepni të gjitha detajet kryesore duke mos i tepruar ato me informacion. Plus, ata mund të shtojnë gjithçka që dëshirojnë në karrocat e tyre menjëherë nga kjo faqe. Ju madje mund të futni lexuesit e mostrave audio direkt në tabelën për secilin produkt.

Për të vendosur një faqe si kjo, do t’ju duhet Tabela e produkteve WooCommerce plugin:

Ky mjet është i optimizuar për të punuar pa probleme me WooCommerce, dhe ju lejon të rregulloni saktësisht se si duket tabela juaj e produktit dhe si funksionon. Pas blerjes së shtojcës, mund ta instaloni si çdo shtojcë tjetër të palës së tretë. Shko tek Shtojcat> Shto të re dhe zgjidhni skedarin e shtojcave që keni shkarkuar. Aktivizoni plugin, tpule, shko te WooCommerce> Cilësimet në pultin tuaj. Shkoni te Produkte skedar, dhe zgjidh Tabelat e produkteve për të futur çelësin tuaj të licencës:

Cilësimet e Tabelës së Produkteve WooCommerce

Shumë cilësime që ofrohen këtu ju mundësojnë të shkulni sesi funksionon tabela juaj e produktit. Për shembull, nën Columns, ju mund të rregulloni saktësisht se çfarë informacioni do të shfaqet:

Kolonat e Tabelave të Produkteve WooCommerce

Sigurohuni që të përfshini një imazh për secilin artikull, si dhe Përshkrim i shkurtër (kështu që lojtarët tuaj të mediave do të përfshihen).

Zbritjet e filtrit është një tjetër përcaktim thelbësor:

Filtrat e Tabelës së Produkteve WooCommerce

Duke mundësuar këtë, ju do të vendosni menutë drop-down mbi tryezën tuaj, e cila do t’i lejojë klientët ta rendisin atë sipas atributeve kryesore siç janë kategoritë. Kjo e bën më të lehtë për ta të gjejnë atë që duan shpejt.

Në fund, kontrolloni kutinë e etiketuar Kodet e shkurtra në tabelë. Kjo kërkohet nëse dëshironi që lojtarët tuaj të mediave të ngulitur të punojnë siç duhet:

Shkurtesat e WooCommerce në Vendosjen e Tabelave

Për më shumë informacion mbi të gjitha cilësimet që mund të modifikoni, do të shikoni dokumentacioni i plugin-it.

Ruani ndryshimet tuaja kur të keni mbaruar, atëherë hapni një faqe të re (përmes Faqet> Shto e re). Klikoni në Ndrysho shiritin e veglave ikonë, pastaj zgjidhni Vendos tabelën e produkteve. Kjo do të vendosë një kod të shkurtër në faqen tuaj:

Shkurtorja e Tabelës së Produkteve WooCommerce

Ky kod i shkurtër tërheq në të gjitha cilësimet që sapo keni përshtatur dhe vendos automatikisht tabelën e produktit tuaj. Ju mund të shihni se si duket duke përdorur inspektim button:

Tabela Audio WooCommerce

Nëse ju pëlqen, mund të vazhdoni të shkulni tabelën e produktit tuaj derisa të jetë e drejtë. Pastaj, shkoni përpara dhe publikojeni! Ju jeni gati për të shitur muzikë në internet. Konsumatorët pastaj mund ta përdorin atë për të parë të gjithë muzikën që keni në dispozicion dhe blerjet lehtë.

përfundim

Dyqanet më të mira janë optimizuar për të përputhur me llojin e produkteve që ofrojnë. Për shembull, do të duhet të dizajnoni dyqanin tuaj me kujdes kur synoni të shesni muzikë në internet me WordPress. WooCommerce është një pikë e shkëlqyer fillestare, por gjithashtu do të dëshironi t’u ofroni klientëve një mënyrë të efektshme për të eksploruar muzikën tuaj dhe të bëni zgjedhje, si dhe të shtoni shtesë të tjera WooCommerce për më shumë veçori dhe funksionalitete.

A keni ndonjë pyetje se si të vendosni artikujt tuaj WooCommerce ose të hartoni tryezën tuaj të produktit? Pyete larg në seksionin e komenteve më poshtë!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map