Si të shtoni një formë kontakti në WordPress

Si të shtoni një formë kontakti në WordPress me Formularin e Kontaktit 7 dhe Gjithsej

Një nga përfitimet e të pasurit një uebfaqe është se gjithmonë mund të jesh i arritshëm për audiencën me të cilën po përpiqesh të lidhesh. Dhe asgjë nuk bën aspak mashtrim si shtimi i një Formulari të Kontaktit ose Faqja e Kontaktit në faqen tuaj të internetit. Një formë kontakti është një nga opsionet më efektive të Thirrjes për Veprim në një faqe në internet dhe një mënyrë e shkëlqyeshme për t’i bërë vizitorët të arrijnë tek ju. Për ta thënë thjesht, është një mjet ideal komunikimi që shton efikasitetin në faqen tuaj të internetit.


Shpesh, një formë kontakti shfaqet në shumë faqe në faqen e Kontaktit në një format gjenerik. Por gjithashtu mund të personalizohet për të mbajtur në stil me faqen tuaj të internetit. Ju gjithashtu mund ta poziciononi atë nën një postim në blog, ose në fund të faqeve speciale të uljes për të bindur vizitorët të ndërmarrin një veprim specifik.

Format e kontaktit kanë qenë gjithmonë të mëdha në internet. Le të zbulojmë pse:

 • Formularët e kontaktit ofrojnë qasje 24 7: Një formë kontakti ofron qasje të shpejtë, të përshtatshme dhe 24/7 për çdo vizitor.
 • Format e kontaktit ofrojnë përvojë më të mirë të përdoruesit: Përvoja e përgjithshme e klientit është përmirësuar me një formë kontakti. Ju mund t’i mundësoni një klienti t’ju drejtojë nga kudo në faqen e internetit. Për më tepër, një formë kontakti mund të sinkronizohet me shfletuesin e vizitorit. Opsionet e plotësimit të automjeteve mund të heqin mërzinë e plotësimit të formularit. Nëse, megjithatë, ju ndodh të përdorni një lidhje emaili në vend të një forme kontakti, vëmendja e klientit thjesht do të zhvendoset në një dritare tjetër për të vendosur një email të paracaktuar.
 • Format e kontaktit mbajnë shënimet e të gjitha shënimeve dhe e bëjnë më të lehtë trajtimin e të dhënave: Forma e kontaktit është një burim i vlefshëm i të dhënave të rëndësishme. Duke përcaktuar informacionin specifik që dëshironi në fushat në formën e kontaktit, ju mund të mblidhni informacionin e saktë që ju nevojiten. Të gjitha informacionet janë marrë nga ju në të njëjtën mënyrë. Kjo ju lehtëson organizimin e përgjigjeve në një mënyrë që të ketë kuptim.
 • Format e kontaktit ju ndihmojnë të rritni listën e pajtimtarëve tuaj: Të dhënat në një formë kontakti mund të mblidhen, mblidhen dhe analizohen për të përmirësuar marketingun dhe gjeneruar drejtime. Formularët mund të hartohen për të mbledhur të dhëna automatikisht dhe integruar me të Google Analytics për ta kuptuar atë. Një kuti e thjeshtë kontrolluese që fton lexuesin të “Regjistrohuni në buletinin tonë” mund të rritet lista e emailit tuaj, pa qenë ndërhyrës.
 • Format e kontaktit mund të dërgojnë përgjigje automatike dhe të përmirësojnë rrjedhën e punës: Vendosni formularët në mënyrë që përgjigjet e automatizuara t’u dërgohen anëtarëve të ekipit ose klientëve. Dizajnoni spreadsheets dhe eksportoni të dhënat e mbledhura në këto fletë për përdorim të mëtejshëm. Do të shihni një përmirësim në rrjedhën e përgjithshme të punës në sfondin e WordPress tuaj. Për më tepër, ju mund të integroni formularin me shërbime si Trello, Salesforce për të përmirësuar rrjedhën e punës.
 • Format e kontaktit mund të përdoren për të stimuluar përdoruesit për t’u përgjigjur: Ju mund të ofroni stimuj për vizitorët që të përdorin formularin e kontaktit. Kjo është një mënyrë për të rritur angazhimin e përdoruesve dhe përmirësimin e mbledhjes së të dhënave.
 • Format e kontaktit mund të ndihmojnë në markimin e faqes suaj të internetit: Format e kontaktit nuk duhet të shfaqen gjithnjë gjenerike dhe të mërzitshme. Shtë gjithashtu e mundur që të stiloni format që të jenë në përputhje me markën tuaj ose me stilin e faqes tuaj të internetit. Mund të shërbejë për të rritur ndërgjegjësimin për markën tuaj dhe për të rritur shikueshmërinë e faqes tuaj në internet.
 • Format e kontaktit janë përgjithësisht më të sigurta: Format e kontaktit janë një mënyrë më e sigurt dhe më e besueshme për të mbledhur informacione rreth klientëve tuaj.
 • Format e kontaktit mbrojnë emailin tuaj nga mbingarkesa dhe spam: Një formë kontakti në faqen tuaj të internetit automatikisht zvogëlon numrin e postave elektronike që godasin kutinë tuaj elektronike. Në të njëjtën kohë, mund të përdorni filtra spam në formularë për të zvogëluar përgjigjet e spamit në forma. Jo vetëm kaq, format e kontaktit trajtohen në fund të serverit, ku adresa juaj e emailit nuk është e disponueshme.
 • Format e kontaktit ndihmojnë për të filtruar kontaktet e padëshiruara: Duke kërkuar disa informacione (numrin e telefonit ose adresën) në lidhje me personin në formularin e kontaktit, ju mund të mbani kontakte të padëshiruara dhe të siguroheni që vetëm lexuesit e interesuar me të vërtetë janë në gjendje të kontaktojnë me ju. Sidoqoftë, kjo gjithashtu mund të mbajë jashtë përdoruesve të vërtetë, kështu që përdorni këtë mundësi me kujdes.
 • Format e kontaktit janë të dobishme gjithashtu për qëllime të tjera: Ju mund të merrni një formë kontakti për të bërë detyra të dyfishta si të pranoni dhurime, të bëni rezervime dhe më shumë. Ju gjithashtu mund të përdorni format e kontaktit për të mbledhur reagime nga vizitorët ose t’i inkurajoni ata të kërkojnë detaje ose të bëjnë pyetje në lidhje me produktet tuaja.

Si të shtoni një formë kontakti në faqen tuaj të internetit

Për shumë arsye, temat në përgjithësi nuk vijnë me forma kontakti të integruar. Ata zakonisht bashkojnë një plugin që merret me këtë funksionalitet. Në këtë postim, ne do të vazhdojmë përmes hapave të instalimit të Formularit të Kontaktit 7 në një uebfaqe të WordPress duke përdorur temën Total.

Totali rekomandon dy shtojca për të shtuar një formë kontakti.  Formulari i kontaktit 7, e cila është falas dhe Format e Gravity, nëse preferenca juaj është për një shtojcë premium. Ju mund të zgjidhni cilindo nga dy opsionet dhe të shtoni forma kudo në faqen tuaj.

Shtimi i një faqe kontakti duke përdorur Formularin e Kontaktit 7 dhe Tema Gjithsej

Kur instaloni temën Total, Forma e Kontaktit 7 rekomandohet të instalohet gjithashtu. Nëse nuk e instaloni dhe aktivizoni Formularin e Kontaktit 7 kur importoni një demonstrim të mostrës, do të duhet të mbani mend që ta aktivizoni atë veç e veç për ta përdorur në faqen tuaj të internetit..

Pasi të aktivizoni shtojcën e Formularit të Kontaktit 7, do të shihni një artikull të ri të menusë “kontakt”Në Pultin tuaj. Duhet të ekzistojë një formë kontakti e mostrës për t’ju ndihmuar të filloni. Klikoni për të hapur Formularin e Kontaktit dhe ndryshoni përmbajtjen e formularit që i përshtatet kërkesës tuaj. Kur të keni përfunduar me redaktimin, ruajeni formularin tuaj, atëherë kopjoni kodin e shkurtër për ta përdorur më vonë.

Shihni opsionin Cilësimet shtesë në Redaktor? Duke përdorur këtë mundësi, mund të përfshini cilësime shtesë për secilën formë kontakti. Do të duhet të shtoni copëzat e kodit në formatin specifik në fushat e përshtatshme në ekranin e redaktimit të formës së kontaktit.

Tjetra, nga Paneli juaj hapni një Faqja e re. Titulloni faqen ashtu siç dëshironi, unë e kam titulluar faqen time “Faqja e Kontaktit”. Ruani faqen tuaj si një draft, më pas klikoni në opsionin Visual Composer me të cilin jeni më të kënaqur. Ne do të përdorim Redaktori i Frontend por mund të përdorni të njëjtat hapa në sfond, nëse preferoni.

Krijoni një faqe të re

Kjo do të hapë redaktorin zvarritës dhe lëshues të drejtpërdrejtë live bazuar në Total. Për të futur formën tuaj të kontaktit thjesht klikoni në butonin blu për të + Shtoni elementin.

Tema Gjithsej: Shtoni Elementin

Tjetra zgjidhni Formulari i shkurtër modul.

Tema Gjithsej: Moduli i Shkurtër i Formës

Pastaj ngjitni në formularin e shkurtër që kopjoni më herët në kutinë e parë. Ruani për të futur formularin tuaj në faqe.

Tema totale: Vendosni formularin

Tani mund të përdorni opsionet e formave të integruara Gjithsej ka përfshirë për të personalizuar tuajin për animacion, stil, gjerësi dhe madhësi të shkronjave. Kur të keni përfunduar guxoni modulin tuaj të formularit dhe më pas klikoni në butonin blu në të djathtën e sipërme të ekranit publikoj faqja juaj.

Tema totale: Opsionet e formularit

Ekzistojnë mundësi shtesë në Customizer temë të drejtpërdrejtë të cilave mund t’i qaseni përmes pultit tuaj të WordPress. Shkoni te Pamja> Rregulloje> Opsione të përgjithshme të temës> Lidhje dhe butona për të modifikuar stilimin tuaj të Button Theme i cili përdoret në formën tuaj të kontaktit.

Tema totale: Ngjyra e butonit të formës

Me tema të tjera që nuk përfshijnë një modul forme thjesht mund të ngjitni kodin e shkurtër në redaktorin e tekstit të WordPress ose në një modul të kutisë së tekstit,

Shtimi i një forme kontakti për pajisje shtesë në shiritin anësor

Në vend të një Faqja të Kontaktit të plotë (ose ndoshta përveç kësaj), mund të shtoni gjithashtu një widget të Formularit të Kontaktit në Shiritin anësor të të gjitha ose disa prej faqeve ose postimeve. Ju gjithashtu mund ta shtoni atë në footer ose ndonjë zonë në faqen e internetit që mund të ketë një widget. Kjo do t’i ndihmojë përdoruesit të arrijnë nga ju kudo që janë në faqen e internetit.

Totali përdor funksionet amtare WordPress. Pra, të jesh i njohur me mënyrën se si duket dhe punon Customizer ju vë në avantazh. Menaxheri i Customizatorit aktivizohet si parazgjedhje. Shton një faqe të re admin në Paneli i Temave> Menaxher i Customizer, ku mund të aktivizoni / çaktivizoni seksionet nga Customer WordPress. Mund të mësoni më shumë rreth kësaj veçorie këtu.

Por, për të vazhduar me detyrën tonë për të shtuar një Widget Kontakti, duhet të lundroni tek Pamja> Rregulloje.

Do të shfaqet një grup opsionesh, klikoni mbi Widgets> Shiritin kryesor.

Opsioni i temave Zonat e Widget është aktivizuar si parazgjedhje. Kjo ju jep mundësinë të krijoni zona widget me porosi në faqen tuaj. Nëse do të përdorni vetëm shiritat anësore të integruar / zonat widget, atëherë mund të çaktivizoni këtë funksion. Mund të mësoni më shumë rreth shtimit të zonave me widget të personalizuara këtu.

Një tjetër panel hapet në Customizer që përmban të gjitha opsionet e widget. zgjedh Vegël teksti, dhe automatikisht do të shtohet në Widgets Main Sidebar side. Thjesht klikoni pastaj tërhiqni dhe lëshojini për të riorganizuar pajisje dhe ndryshoni pozicionin e tyre në shiritin anësor.

Hapni widget Tekst, shtoni një titull në widget dhe më pas ngjisni kodin e shkurtër që kopjuat gjatë krijimit të Faqes tuaj të Kontaktit.

Tani mund të klikoni në Bërë> Ruani dhe publikoni.

Dhe tani do të keni një formular bazë dhe funksional të Kontaktit në shiritin tuaj anësor (Totali gjithashtu ka një vegël të mrekullueshme të Informacionit të Biznesit që mund të shtoni për adresën tuaj, numrat e kontaktit dhe emailin). Kjo është se si Forma ime e Kontaktit në shiritin anësor u shfaqet lexuesve të mi në front.

Ndryshimi i stilit / formatit të formës tuaj të kontaktit

Gjithsej mbështet të gjitha fushat e Formës së Kontaktit 7 përfshirë kutitë e kontrollit, butonat radio, zbresjet, reCaptcha, fushat e fshehura, teksti i mbajtësit të vendndodhjes dhe më shumë. Kjo do të thotë që është e mundur që ju të rregulloni cilësimet për format tuaja, të dërgoni përgjigje të automatizuara, të shtoni një titull lënde dhe shumë më tepër. Shikoni në Formulari i Kontaktit 7 dokumentet për të mësuar më shumë rreth shtojcës dhe veçorive marramendëse që përfshin.

Për të përfunduar

Shtimi i një forme kontakti në faqen tuaj të internetit është e lehtë, nuk kushton shumë dhe përmirëson efikasitetin dhe rrjedhën e punës. Në të vërtetë nuk ka asnjë arsye pse të mos e përvetësoni këtë metodë të thjeshtë për të rritur përvojën e përdoruesit, duke fituar drejtime të rëndësishme në të njëjtën kohë.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map