20 de locuri unde poți învăța să faci cod gratuit

Așadar, doriți să învățați să faceți coduri, dar nu aveți timp, bani sau răbdare pentru a vă înscrie la un curs formal?


Fără griji.

Există tone de resurse gratuite online, unde puteți învăța să codați după propriul program, în ritmul propriu și cu tipul de conținut care se potrivește stilului dvs. de învățare..

Mai jos, veți găsi 20 dintre cele mai bune resurse gratuite să vă învețe cum să codați. Veți găsi aici un amestec bun de conținut, de la tutoriale scrise și video, la locuri de joacă de codificare, care consolidează toate noile abilități pe care le-ați dobândit.

20 de locuri unde poți învăța să faci cod gratuit

Există resurse online pentru fiecare nivel de codificator, indiferent dacă:

 • Un proprietar sau un freelancer de afaceri care începe să își construiască propriul site web.
 • Un dezvoltator web experimentat care dorește să adauge o nouă abilitate sau limbaj de programare în repertoriul lor.
 • Un designer web care dorește să-și consolideze înțelegerea codului și să devină un centru de proiectare / dezvoltare.
 • Un hobbyist care dorește să învețe cum să facă cod în timpul liber.
 • Un student în informatică care dorește să își completeze cursul lucrează cu tutoriale practice de codare.

Nu contează cine sunteți sau care este obiectivul dvs. în învățarea codului cu resurse gratuite. Există ceva pentru toată lumea.

1. BitDegree (de la începător la avansat)

BitDegreeDacă sunteți în căutarea mai mult decât simple tutoriale pas cu pas, BitDegree este o alegere bună.

Cu BitDegree, utilizatorii vor învăța cu siguranță cum să codeze – de la elemente fundamentale precum HTML și CSS la limbaje de programare avansate precum Bootstrap și Python.

În timp ce vă descurcați în lecții, veți fi încurajat să „încercați-l în direct” în editorul BitDegree:

Editor BitDegree Live

Ce este frumos în acest sens, nu vei ajunge doar să exersezi cu limba pe care o înveți. Toate celelalte blocuri de construire a limbajului vor fi acolo, ca în exemplul CSS de mai sus, care include atât HTML cât și CSS.

Pe lângă lecțiile de codificare, utilizatorii primesc o introducere la instrumentele cheie pe care dezvoltatorii web le utilizează, cum ar fi Chrome DevTools și Github.

Dacă sunteți în căutarea unei educații bine rotunjite, este important să învățați cum să utilizați instrumentele care vă fac viața mai ușoară ca dezvoltator.

2. Trucuri CSS (avansate)

CSS-trucuriCând faci primul pas în interiorul CSS-trucuri site-ul dvs. web, veți fi întâmpinat de blogul său. Cu toate că există multe lucruri care pot fi învățate din articolele despre codificare (în special, CSS), cele mai multe sunt lecții pentru dezvoltatorii avansați.

Acestea fiind spuse, CSS-Tricks are o secțiune dedicată de ghiduri pentru începători. Există mai puțin de 20 de tutoriale CSS aici, dar rularea lor va oferi oricărui utilizator o bază solidă pentru CSS (și unele HTML).

Pentru utilizatorii care doresc mai mult decât tutoriale introduse, consultați pagina Snippets.

Fragmente CSS-Tricks

Fragmentele de cod sunt utile din mai multe motive. Pentru început, aceștia ajută dezvoltatorii să implementeze rapid noi funcții sau corecții, fără a fi necesar să scrie codul singur.

În al doilea rând, fragmentele de cod sunt utile pentru a cunoaște mai bine sintaxa unei limbi. Pe măsură ce utilizați tot mai multe fragmente de cod, veți cunoaște modelele limbii și, ca urmare, veți deveni mai confortabil manipulând-o.

3. Derek Banas pe YouTube (intermediar pentru avansat)

Derek Banas YouTubePagina YouTube a lui Derek Banas este o vizită obligatorie dacă sunteți interesat să aflați dezvoltarea web avansată și tehnici de proiectare.

În mare parte, tutorialele de codare ale lui Derek sunt cele mai populare, deși merită cu siguranță să aruncați o privire în jurul diverselor colecții video create de-a lungul anilor..

Organizarea video Derek Banas

Fiecare dintre tutoriale este bine organizat și va acoperi un subiect complet, de obicei în mai puțin de o oră. Este o opțiune foarte bună pentru oricine învață cel mai bine observând pe cineva face priceperea în timp real.

Un alt lucru demn de remarcat este faptul că Derek creează două noi tutoriale în fiecare săptămână. Ba mai mult, el invită spectatorii / abonații să facă solicitări, astfel încât, dacă este ceva urgent, trebuie să înveți și nu îl poți găsi în altă parte, este posibil să îl poți accesa aici.

4. freeCodeCamp (începător pentru intermediar)

freeCodeCamp

freeCodeCamp este o resursă solidă pentru dezvoltatorii web începători sau intermediari care doresc să-și niveleze rapid abilitățile și să fie recompensat pentru asta.

După crearea unui cont, freeCodeCamp vă va ajuta să începeți pregătirea:

Lecții freeCodeCamp

Nu numai că, lecțiile sunt grupate logic, astfel încât să puteți adăuga gradual cunoștințele de codare. La final, veți ajunge cu o certificare, precum și cu un portofoliu mai mare pe care îl puteți afișa clienților potențiali.

Deși acest site web este marcat ca o resursă educațională pentru dezvoltatori, nu există nimic care să împiedice alți pasionați de codificare să se înscrie. Nu există nicio taxă pentru a vă alătura și lecțiile nu sunt scrise în unele vorbe ale dezvoltatorului secret.

Așadar, dacă îți place stilul site-ului și modul în care sunt prezentate lecțiile (împreună cu estimările cât durează toate!), Dă-i o imagine.

De asemenea, veți avea acces la forumurile în care vă puteți împărtăși câștigurile, pune întrebări și îi puteți ajuta pe ceilalți studenți să își croiască drumul prin lecții. Acesta este un bonus frumos dacă preferați un mediu de învățare colaborativ.

5. Glitch (începător până avansat)

EroareA se gandi la Eroare ca loc de joacă de codificare. Acestea fiind spuse, nu este doar un loc pentru a scrie linii de cod experimental, deși îți oferă spațiu pentru a face asta împreună cu câteva indicatoare despre cum să începi..

Utilizatorii pot folosi aplicațiile web pre-făcute – de la Glitch sau instrumente precum Github – pentru a debloca elementele de bază și a-și învața noi abilități prin inginerie inversă a codurilor existente.

Iată un exemplu despre ce se întâmplă când un utilizator alege să „Remix” o aplicație pe care altcineva a creat-o:

Glix Remix

Utilizatorii au acces la toate fișierele și activele care, atunci când sunt reunite, creează aplicația web rezultată. Deoarece modificările aduse conținutului fișierelor cu ajutorul editorului, previzualizarea reflectă modificările respective.

Deși Glitch se ocupă de „aplicații”, aceleași practici se aplică la codificarea unei pagini web cu HTML, CSS și JavaScript.

De asemenea, fiți în căutarea șabloanelor „de început” ale lui Glitch, precum acesta:

Starter HTML Glitch

Arată similar cu alte proiecte de aplicații de pe Glitch. Cu toate acestea, există o lecție conținută în cadrul eșantionului despre cum să începeți codarea cu HTML. Veți găsi și altele aici pentru JavaScript, Node și Bootstrap.

6. Dezvoltatori Google (intermediar până la avansat)

Dezvoltatori Google

Dezvoltatori Google este o resursă gratuită pentru oricine dorește să învețe cum să codeze mai bine experiențe web.

Cuvântul cheie aici este „mai bun”, deoarece utilizatorii nu vor găsi prea multe lucruri de bază. De fapt, trebuie să veniți pe acest site cu cunoștințe de lucru HTML, CSS și JavaScript (pe care le puteți obține din multe alte resurse din această listă).

Cu Google hiper-concentrat pe crearea unui web prim-mobil, acest site este cel mai bine pentru dezvoltatorii care doresc să învețe cum să codeze aplicații web progresive (PWA).

Dacă accesați fila Cod Labs, căutați tutorialul numit „Prima dvs. aplicație web progresivă”.

Acesta este un tutorial cuprinzător, dar ușor de urmărit, care învață utilizatorilor ce este un PWA, precum și cum să construiți unul în mai puțin de 30 de minute.

Prima dvs. aplicație web progresivă - Învață să codați

În ceea ce privește utilizarea restului site-ului ca resursă de codare, cu siguranță îl puteți folosi dacă trebuie să îmbunătățiți capacitatea de reacție, viteza sau chiar securitatea site-ului dvs. web sau a aplicației web.

„Ghidurile” Google sunt un loc bun pentru a obține aceste fragmente de cod de optimizare. Și puteți explora „Samples” pentru a afla mai multe tehnici de codificare specializate cu CSS și JavaScript.

7. câine HTML (începător)

Câine HTMLCâine HTML este o resursă gratuită excelentă pentru stăpânirea elementelor de bază ale codării: HTML, CSS și JavaScript.

Există nouă tutoriale disponibile pe site, de la începător la avansat, în fiecare dintre limbile de codare.

Fiecare lecție descrie cu atenție tot ceea ce trebuie să știi despre fiecare dintre limbi. Și cu exemple clare de cod incluse pe parcurs – precum și sfaturi despre cum să le reproduci la sfârșitul tău – aceasta este o modalitate excelentă de a obține blocajul de codare dacă ești nou.

Cu toate acestea, HTML Dog nu este doar o resursă pentru tutorialele de codare pentru începători.

Pagina de tehnici, de exemplu, îi învață pe utilizatori să facă mai mult pentru a stila o pagină web decât le permit tutorialele de bază.

Pe de altă parte, pagina Exemple oferă exemple de fragment de cod pentru toate elementele esențiale pe care le manipulați pe un site web:

 • Text
 • colorate
 • Link-uri
 • Formulare
 • liste
 • Imagini
 • Și altele

Exemple de câini HTML

Pagina Referințe este utilă și dacă doriți să înțelegeți sintaxa reală a limbilor de codare pe care le utilizați. Cu cât înțelegeți mai multe moduri în care diferitele valori contribuie la ceea ce apare pe frontend, cu atât veți deveni un coder mai puternic.

8. JavaScript.com de Pluralsight (Începător)

JavaScript Pluralsight

Pluralsight este un site web premium pentru e-learning pentru codificatori avansați.

Cu toate acestea, Pluralsight a văzut nevoia să ofere începătorilor o introducere a JavaScript, unul dintre fundamentele web. Ca atare, tutorialul oferit la JavaScript.com este accesibil.

Al doilea, un utilizator intră în interiorul site-ului web, învățarea începe:

Tutorial JavaScript

Este un tutorial atât de simplu, dar explicația aprofundată a fiecărui pas și implementarea practică a codului vor parcurge un drum lung în învățarea modului de utilizare a JavaScript pentru codificare.

După ce utilizatorii parcurg cursurile, există un ghid de referință util pe pagina Aflați.

Aici utilizatorii vor afla mai multe despre sintaxa JavaScript și modul în care fiecare dintre piesele sale contribuie la întreaga limbă.

9. Academia Khan (începător)

Academia Khan

Academia Khan este o resursă educațională gratuită online pentru utilizatorii de toate vârstele.

Majoritatea claselor oferite de academie sunt destinate elevilor de clasă. Cu toate acestea, există o mică secțiune dedicată „Calculării”, care este locul în care ar trebui să vă orientați atenția către:

Khan Academy Cursuri

Există o serie de secțiuni în Informatică, dar cea pe care ar trebui să o acordați atenție este Programarea computerului.

Aici, veți învăța cum să construiți site-uri web folosind HTML, CSS și JavaScript. Fiecare lecție este livrată cu un amestec de conținut.

 • Lecții video (care vin cu transcrieri, precum și subtitrări închise multilingve)
 • Sfaturi rapide
 • Provocări de codificare

Acestea sunt ușor de lucrat, dar și super antrenante.

10. Învață să codăm HTML și CSS (începător pentru intermediar)

Aflați să codați CSS HTMLCa JavaScript.com, Aflați să codați HTML și CSS este o resursă gratuită care îi învață pe utilizatori să codeze cu limbajele de codare fundamentale. Accentul este aici pe HTML și CSS.

Fiecare lecție este prezentată cu atenție și face mai mult decât să prezinte utilizatorilor fragmente de cod.

Totul este explicat integral, de la ce se folosește fiecare limbă până la modul în care funcționează fiecare componentă a limbii. Există și două traiectorii de lecție.

După ce terminați introducerea în HTML și CSS, puteți trece la lecțiile avansate.

CSS HTML avansat

Aici veți învăța strategii de codare care nu numai că adaugă funcționalitate avansată pe site-ul dvs., dar, de asemenea, produc coduri de calitate mai bună. Cu un accent foarte mare pus pe lucruri precum paginile cu încărcare rapidă și design-ul mobil care răspunde, cursul avansat va fi cu adevărat util.

În partea de jos a fiecărui curs, veți găsi o listă cu resursele recomandate. Merită să-ți faci timp să explorezi aceste alte resurse dacă vrei să înveți cât de mult poți pe fiecare subiect.

11. LearnCode.academy pe YouTube (începător pentru avansat)

Academia LearnCodePagina YouTube LearnCode.academy este mai mult decât o simplă resursă de instruire pe măsură ce înveți să codifici.

LearnCode.academy are un amestec foarte bun de conținut.

Videoclipuri LearnCode

Există instrumente video de pe instrumentele obligatorii pentru dezvoltatorii web. Există tutoriale de design web. Și, desigur, există tutoriale care se concentrează în jurul stăpânirii de noi limbaje de programare.

Un lucru de care trebuie să țineți cont de această resursă este că ar trebui să servească într-adevăr doar ca supliment la alte tipuri de pregătire pe care le efectuați.

Conținutul de aici este de top. Cu toate acestea, noile tutoriale nu sunt produse în mod regulat, așa că vă veți petrece cea mai mare parte a timpului lucrându-vă într-un proces mai vechi, care vă poate pune în pericol învățarea tehnicilor de codare mai vechi dacă mergeți prea departe înapoi.

12. Aflați [Limba] .org de DataCamp (începător la avansat)

Aflați PythonDataCamp este un site web de e-learning care este specializat în cursuri de știință a datelor (practic, învățarea cum să extrageți și să manipulați informațiile din datele mari).

Seria sa de Site-uri „Învață”, cu toate acestea, sunt resurse gratuite pentru oricine dorește să învețe cum să codeze. Ele acoperă o gamă largă de limbi pentru începători și codificatori avansați, cum ar fi:

 • HTML
 • JavaScript
 • PHP
 • SQL
 • Piton
 • Rubin

Fiecare limbă are o serie dedicată de tutoriale care vin cu ea.

Ceea ce este foarte bun în acest site web este faptul că nu numai că oferă o defalcare a fiecărei limbi cu cod de eșantion, dar oferă un spațiu în partea de jos pentru a utiliza utilizatorii:

Exercitarea LearnJS

Făcând clic pe „Start Exercise”, sunt furnizate instrucțiuni cu privire la modul de manipulare a codului existent și de a crea o ieșire validă. Dacă doriți să practicați ceea ce învățați în timp real fără a fi nevoie să ieșiți din site, aceasta este o opțiune bună.

13. MarkSheet (începător)

MarksheetMarksheet este un curs gratuit HTML și CSS pentru începători.

În plus față de predarea elementelor de bază ale codificării, cursul transmite și informații importante pe care trebuie să le cunoașteți înainte de a construi ceva pe web.

De exemplu, Introducerea acoperă subiecte legate de web în ansamblu. Ca și cele trei părți ale unui nume de domeniu, modul în care apare un site web în browserele altor persoane, precum și editorii de text comune pe care îi puteți folosi pentru a scrie și edita codul.

Învățarea de a codifica un site web este un lucru, dar înțelegerea modului în care totul funcționează în culise vă va duce educația la un nivel cu totul altul.

Atunci când parcurgi acest curs, fie creează suficient timp (cel puțin o oră) pentru a-ți parcurge drumul printr-o ședință sau a-l despărți între cele trei capitole:

 • HTML
 • CSS
 • Sass

Sass nu este de fapt o limbă ca și celelalte două. În acel capitol, utilizatorii învață cum preprocesorul (precum și mai puțin) economisește timp la codarea CSS de la zero.

Fragment de cod MarkSheet

Deși nu există exerciții pe acest site web, exemplele de cod sunt destul de solide și vă vor oferi multe de jucat în editorul de coduri la alegere.

14. Dezvoltatorul Mozilla (începător pentru intermediar)

Dezvoltator MozillaSunt multe de învățat de la Dezvoltator Mozilla site-ul web. Însă, începând, concentrează-ți atenția asupra rulării prin diversele tutoriale de tehnologii web:

Veți afla aici toate elementele esențiale pentru codificarea cu HTML, CSS și JavaScript aici.

Deși nu veți avea unde să experimentați fragmentele de cod furnizate, Mozilla și-a distribuit toate probele GitHub și a furnizat detalii despre modul de accesare și utilizare a acestora.

Exemple de cod Mozilla

Prin urmare, înainte de a lucra prin oricare dintre lecțiile de pe site, asigurați-vă că sunteți configurat cu Github, astfel încât să puteți exersa pe măsură ce mergeți mai departe.

Dacă sunteți dezvoltator web sau încercați să vă începeți cariera de dezvoltator, există resurse suplimentare de utilizat pe acest site.

Pentru unul, nu vă opriți educația la stăpânirea limbilor. De asemenea, Mozilla oferă lecții despre lucruri precum:

 • Accesibilitate web
 • Limbaje de script din partea serverului
 • Testarea browserului

Există, de asemenea, o secțiune dedicată pentru aplicații web progresive. Nu veți obține doar o introducere solidă pentru PWA, dar veți primi fragmente de cod care vă vor ajuta să vă construiți.

15. Net Ninja pe YouTube (începător pentru avansat)

Ninja net

Pagina de Internet Net Ninja este dedicat să descompună cele mai complexe concepte de codare în tutorialele video ușor de urmărit.

Ceea ce este plăcut în ceea ce privește structura și organizarea tutoriale este că multe dintre ele sunt orientate către începători – fie că este un începător de codare cu totul sau un dezvoltator newbie.

Tutorialele de video net Ninja

Scopul este întotdeauna același: totuși, ajutați spectatorii / abonații să își dezvolte rapid abilitățile de codare, astfel încât să poată face ceva semnificativ cu ei.

Tutoriale și playlisturi pe care le veți găsi pe acest canal sunt de fapt foarte similare cu multe dintre resursele scrise din această listă.

Nu numai că primești o lecție despre cum să folosești codul sau să stăpânești o limbă nouă, ci primești o introducere la început care explică de ce contează toate.

16. Proiectul Odin (începător)

Proiectul OdinProiectul Odin este un proiect open-source, destinat să echipeze dezvoltatorii web cu abilitățile necesare pentru a construi site-uri web de înaltă calitate.

Cu fiecare lecție, veți primi:

 • O introducere a motivului pentru care lecția este importantă.
 • Un rezumat al rezultatelor învățării.
 • O sarcină cu link-uri la lecție.
 • Resurse suplimentare pentru a vă avansa în continuare abilitățile și înțelegerea în zonă.

Ceea ce puteți observa în timp ce parcurgeți lecțiile este că unele dintre ele se suprapun cu alte resurse din această listă. De exemplu, lecția de bază HTML vă va trimite pe site-ul Google Learn to Code HTML și CSS.

Nu sunt doar lecții despre utilizatorii de codificare. Există o lecție numită „Angajare”:

Proiectul Odin Angajat

Pentru dezvoltatorii noi, poate fi dificil să obțineți clienți. Prin finalizarea acestor cursuri, totuși, dezvoltatorii vor avea ocazia să construiască site-uri web noi și să le publice în Github ca o lucrare de probă. Apoi, după finalizarea acestui curs de angajare, vor primi sfaturi despre cum să se facă angajați.

17. SitePoint (intermediar până la avansat)

Sitepoint Sitepoint site-ul web este un mix de ebook-uri web de design și dezvoltare premium și conținut gratuit de blog pe subiecte vizate.

Pentru a fi clar, SitePoint nu este cu adevărat un site web pentru codificatorii începători. Veți găsi postări „introductive” dacă le căutați, dar nu este chiar acolo unde strălucește acest site.

SitePoint este o resursă bună pentru codificatorii care sunt gata să treacă dincolo de elementele de bază „scrieți această linie de cod pentru a obține acest rezultat”. Aici veți învăța cum să fii creativ cu cunoștințele de codificare pe care le ai deja.

În plus, blogul este plin de roundup-uri utile:

Site-uri de blog-uri SitePoint

Veți găsi recomandări pentru bibliotecile JavaScript, cadrele CSS și alte instrumente pe care le puteți utiliza pentru a îmbunătăți fluxurile de lucru de codare și a face mai mult mai rapid.

18. SoloLearn (începător la avansat)

SoloLearnSoloLearn este singura aplicație mobilă (și web) din această listă, așa că dacă căutați ceva pe care îl puteți folosi pentru a învăța din mers, acesta este.

Cu SoloLearn, utilizatorii învață cum să codeze cu HTML și CSS, precum și cu limbaje de programare avansate.

Acest lucru veți vedea atunci când intrați în aplicația SoloLearn (pe desktop):

Aplicația SoloLearn

Este un program bine structurat, care începe cu sintaxa de bază și funcționează prin diversele componente ale limbii. La final, veți primi un certificat de finalizare.

Unele părți ale cursurilor sunt structurate sub formă de chestiuni. Pentru a merge mai departe, trebuie să răspundeți corect la fiecare întrebare.

Alte părți ale cursului sunt structurate ca tutoriale de bază cu fragmente de cod:

Tutorial SoloLearn

Dacă preferați să învățați, să testați și să primiți validarea pe măsură ce mergeți, combinația de cursuri / concurs / loc de joacă este una puternică.

19. Școli W3 (începător la avansat)

W3SchoolsW3Schools s-a numit „Cel mai mare site web pentru dezvoltatori web” și este de fapt o descriere destul de exactă.

Indiferent dacă veți vedea codul pentru prima dată sau sunteți un codificator asezat, există ceva pentru toată lumea.

Orice limbaj de codare care v-ar putea interesa să învățați este înregistrat aici. Puteți chiar să luați tutoriale despre codificarea componentelor site-ului web, cum ar fi pictograme, grafică, culori și multe altele.

Deși utilizatorii primesc un rezumat rapid pentru ce înseamnă fiecare limbă, accentul principal este pornirea lecției practice.

Asadar, inainte de a incepe sa lucrezi prin oricare dintre tutorialele de pe acest site, asigura-te ca stii pe ce limbi trebuie sa te concentrezi. Nu doriți să începeți să învățați ceva de genul „Reaction” dacă încercați să stăpâniți elementele de bază, de exemplu.

Indiferent de limbile pe care le efectuați, vă asigurați că utilizați atât Referințele, cât și Exercițiile în același timp.

Referințe pentru școli W3

Acestea sunt menite să fie materiale de referință pentru însoțitor, care vă consolidează lecțiile. Cu siguranță, profitați de ele dacă doriți să beneficiați la maxim de acest site.

20. WebsiteSetup.org (începător pentru avansat)

WebsiteSetup

WebsiteSetup.org este plin de resurse educaționale utile pentru oricine încearcă să învețe să codeze gratuit.

În timp ce multe dintre ghidurile de pe WebsiteSetup vă arată cum să construiți și să personalizați site-uri web cu WordPress – ocolind nevoia de a coda de la zero – nu este tot ce există aici.

De exemplu, există un set tot mai mare de tutoriale de dezvoltare a site-urilor web, ghiduri și foi de lucru disponibile:

Tutoriale de Dezvoltare Web Site-uri Setup

Ceea ce este grozav la aceste ghiduri este că nu numai că le oferă utilizatorilor elemente fundamentale de codare, dar există adesea o legătură puternică și cu WordPress. În acest fel, nu trebuie să alegeți unul sau altul: cod sau WordPress. Puteți profita la maxim de construirea unui site web, învățând cele mai bune practici pentru ambele.

Un alt lucru pe care îl veți obține de la Setarea site-ului pe care nu o veți găsi în cadrul cursurilor tradiționale de codare este cum să utilizați codul pentru a depana și repara site-ul. Ca acest exemplu de rezolvare a erorilor în WordPress.

În acest fel, veți obține o educație mai completă cu privire la modul de codare, de la utilizarea acestuia pentru a construi un site web pentru a-l îmbunătăți sau repara ulterior.

Învelire

După cum vedeți, resursele de mai sus oferă atât de multe moduri diferite de a învăța și de a vă consolida abilitățile de codare:

 • Tutoriale scrise
 • Cursuri video
 • Teste
 • Fragmente de cod
 • Codarea locurilor de joacă
 • Recuperarea instrumentelor și strategiile de dezvoltare
 • Și altele

Acesta nu este singurul beneficiu al alegerii uneia dintre aceste resurse gratuite pentru a învăța să vă codificați sau să vă îmbunătățiți setul de abilități existente.

Indiferent că sunteți un începător adevărat albastru sau ați codificat de ani buni, aveți un control complet asupra educației voastre. Puteți învăța să codați în funcție de programul dvs., în ritmul dvs. și pentru nimic mai mult decât costul timpului pe care îl introduceți.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map