7 reguli pentru scheme de culoare a site-ului web

7 reguli pentru crearea de scheme de culoare a site-ului webÎn domeniul brandingului și al designului site-ului web, culorile contează cu adevărat.


De ce?

Cercetările arată că 62-90% din deciziile de cumpărare rapidă sunt conduse pur de percepția culorilor.

Alegerea schemei de culori potrivite a site-ului web este ceea ce o face memorabilă, de încredere, atractivă și profitabilă. Prima impresie este totul.

Când construiți un site, ar trebui să luați în considerare cu atenție ce culori să adăugați la schema de culori și de ce. Culori diferite vor trimite mesaje diferite vizitatorilor dvs., schimbând înțelegerea site-ului dvs. web, chiar și atunci când nu a fost intenționat.

Inutil de unde să începi chiar? Urmați acești pași pentru crearea unei scheme de culori a site-ului web și evitați greșelile cele mai mari de proiectare.

Un utilizator mediu are un durata de atenție de 8 secunde. Atâta timp cât trebuie să îi convingi să continue navigarea pe site-ul tău.

Alegerea schemei de culori potrivite pentru designul dvs. web vă va ajuta să implicați utilizatorii cu accente de culoare, elemente de navigare clare și marcaje memorabile.

Deci, iată de unde să începeți …

Contents

7 pași pentru a vă crea propriul site de culoare

1. Găsiți-vă culoarea primară

Este posibil să fiți deja selectat culoarea principală. Dacă aveți un logo sau orice marcă existentă în loc, probabil că există o culoare principală care domină desenele. Aceasta este culoarea cu care va fi asociat marca dvs. – culoarea principală a mărcii dvs..

Dacă nu vă aflați nicăieri aproape de decizia finală, ia acest test să-ți dai seama de opțiunile tale, să efectuezi cercetări de piață și să folosești site-uri precum Dribbble sau Behance pentru un pic de inspirație.

De asemenea, puteți naviga această listă de palete de cod hex dintre unele dintre cele mai cunoscute mărci ale lumii pentru a vă extinde grupul de idei.

Când întâlniți un design sau o imagine deosebit de plăcută, nu ezitați să utilizați un selector de culori pentru a apuca codul hexagonal și a-l adăuga pe lista dvs. de favorite.. ColorZilla pare a fi un instrument popular. Și dacă utilizați Chrome ca browser principal, consultați pagina Extensia browserului Eye Dropper deoarece este unul dintre instrumentele de cea mai înaltă rang de acolo.

2. Decideți numărul de culori (recomandat: 3)

După ce aveți culoarea principală încuiată, următorul pas este să decideți câte alte culori veți adăuga la mix.

De obicei, este recomandat să folosești o combinație în trei culori. O schemă de culori triadice, care cuprinde trei culori distanțate uniform în jurul roții de culoare, este un bun punct de plecare. O paletă triadică poate fi destul de dramatică dacă are trei culori primare vibrante, astfel încât designerii optează adesea pentru o combinație de tonuri secundare.

Există, de asemenea, o regulă veche a designerului care poate fi utilă atunci când aplicați schema de culori la designul site-ului web. Este cunoscut sub numele de 60-30-10 regulă.

Regula 60-30-10 sfătuiește să nu folosiți cantități egale din culorile selectate, ci să le împărțiți în procente și să aplicați în consecință. Un bun exemplu al acestei reguli în practică este costumul bărbatului: blazerul și pantalonii ocupă aproximativ 60% din aspect, cămașa reprezintă încă 30%, iar cravata 10%..

3. Folosiți culori secundare atunci când este nevoie

Potrivirea culorilor secundare cu culorile principale ale mărcii dvs. poate fi o luptă, dar nu disperați! Există o mulțime de instrumente inteligente gratuite disponibile online care vor face această sarcină mult mai ușoară. De exemplu, vă puteți adresa colorspace, introduceți codul hex al culorii alese și stai pe loc! (Mai multe instrumente de generare a paletei de culori de mai jos …)

Care este rostul de a adăuga culori secundare? Uneori, un design va necesita mai mult decât doar câteva culori primare. Acest lucru este valabil mai ales pentru site-urile web care sunt ambalate cu conținut și pagini de destinație – produse, materiale de activare, active descărcabile etc..

Mailchimp are o schemă web largă și bine gândită pentru tot conținutul său de marcă.
De exemplu, MailChimp are o schemă web largă și bine gândită pentru întregul conținut de marcă.

Posibilitatea de a separa vizual rubrici, bare laterale, subtitrări, butoane și alte elemente crește rata de conversie și îmbunătățește experiența utilizatorului.

Dacă vă aflați în această barcă, merită să luați în considerare adăugarea de nuanțe și nuanțe diferite ale culorilor principale în loc să le căutați pe altele. Uneori simplitatea este cea mai bună strategie.

4. Nu-ți uita culorile neutre (alb, negru gri)

Veți avea nevoie de culori neutre pentru text, pentru a crea contrast pentru elemente importante sau ca culori de fundal.

Funcția culorii neutre în designul web modern este foarte asemănătoare cu cea a spațiului alb – pentru a oferi utilizatorilor o pauză și pentru a le permite timp să digere și să acorde prioritate informațiilor din pagină..

Este o idee bună să avem o culoare închisă și una deschisă la culoare pentru diferite cazuri de utilizare. Cele mai frecvente culori neutre sunt alb, negru și gri. Puteți utiliza, de asemenea, nuanțele culorilor dominante ca neutrale, deși este mai dificil de armonizat.

Spotify Branding Guidelines
De exemplu, Spotify oferă patru versiuni posibile ale logo-ului său, cu o instrucțiune clară de a utiliza logo-ul negru pe fundaluri de culoare deschisă și cel alb pe fundaluri de culoare închisă.

Dacă rămâneți blocat pentru idei, întoarceți-vă la Dribbble sau Designspiration și folosiți căutarea culorilor pentru a vedea ce fac alții.

5. Adăugați culori primare, secundare și neutre în următoarele locuri:

Cum mergeți despre aplicarea schemei de culori a site-ului web? Ce culori merg unde și de ce?

 • Culori primare accesați „punctele fierbinți” de pe pagina dvs. web. Ar trebui să folosiți aceste culori îndrăznețe, vibrante pentru a atrage atenția utilizatorilor și a-i solicita să ia măsuri. Butoanele CTA, titlurile, pictogramele beneficiilor, formularele de descărcare și alte informații importante trebuie evidențiate folosind culorile primare.
 • Culori secundare sunt utilizate pentru a evidenția informațiile mai puțin importante de pe site-ul web, cum ar fi butoane secundare, subpoziții, elemente de meniu active, fundaluri sau conținut de asistență precum întrebări frecvente și mărturii.
 • Culorile neutre va fi folosit cel mai probabil pentru text și fundal, dar ar putea veni la îndemână în secțiuni deosebit de colorate ale site-ului, doar pentru a ajuta la tonifierea și refocalizarea ochiului.

6. Parcurgeți procesul de mai multe ori

Când în sfârșit concepeți paleta de culori, puneți-o la încercare în diferite scenarii. Va funcționa sub tipar? Ce se întâmplă dacă decideți să începeți o linie de marfă? Are vreun efect asupra vizitatorilor pe care te-ai așteptat să o aibă?

Cel mai bine este să parcurgi acest proces de câteva ori și să creezi câteva palete de culori diferite. Dacă cineva nu îndeplinește toate cerințele dvs., veți avea un plan B.

7. Brainstorm Când este nevoie

Schemele de culori frumoase nu sunt chiar atât de greu de știut când știi unde să arăți. Iată o listă de instrumente utile care vă vor ghida în căutarea celor mai bune combinații de culori ale site-ului web.

 1. colorspace – acest site poate genera o întreagă schemă de culori bazată pe codul hex al unei culori selectate.
 2. Adobe Color – acest instrument Adobe este construit în jurul conceptului roții de culori și vă permite să dezvoltați orice fel de schemă de culori a site-ului web în câteva clicuri. Puteți încărca, de asemenea, o imagine pentru a extrage coduri de culori trăgând și aruncând fișierul dvs. în instrument.
 3. Paletton – Paletton este un alt instrument ușor de utilizat pentru a genera scheme de culori frumoase, fără cunoștințe tehnice sau de proiectare.
 4. Coolors – acest instrument este foarte util pentru testarea modului în care diferitele culori colaborează. Cu interfața sa drag-and-drop, puteți muta culorile și a vedea dacă se ciocnesc sau funcționează frumos împreună.
 5. ColorSpire – un alt generator de scheme de culori a site-ului web.
 6. Roata de culoare Canva – acest instrument gratuit este extrem de ușor de utilizat și vă poate ajuta să înțelegeți ce culori arată perfect împreună și ce combinații de culori sunt un no-no. În plus, există o mulțime de conținut educațional pentru a răspunde la orice întrebare pe care o puteți avea cu privire la teoria culorilor și la roata culorilor.

Cele mai frecvente întrebări:

1. De ce este importantă schema de culori a site-ului web?

Influența culorii asupra creierului uman este un fenomen real. Indiferent dacă simțim sau nu efectele acesteia, culorile au un impact major asupra modului în care creierul nostru procesează informațiile și lumea din jurul nostru.

Știința a arătat că roșul poate crește circulația, în timp ce albastrul produce un efect calmant.

De exemplu, în 2000, Glasgow a prezentat iluminat stradal albastru pentru a îmbunătăți peisajul orașului, ceea ce a condus accidental la o scădere vizibilă a numărului de infracțiuni în zonele iluminate de luminile albastre. asemănător, Calea ferată Yamanote din Tokyo linia a optat pentru instalarea de lumini albastre la capătul platformelor de tren pentru a reduce numărul de sinucideri. Drept urmare, sinuciderile la aceste stații au scăzut cu 74%.

Asta explică probabil de ce majoritatea mărcilor medicale și farmaceutice aleg albastrul ca culoare principală.

Un lucru este clar: atunci când sunt utilizate corect, culorile pot avea o putere mare asupra noastră. Și tocmai de aceea alegerea schemei de culori potrivite pentru site-ul dvs. web este atât de importantă.

Combinând diferite culori și nuanțe, putem crea palete de culori care aduc armonie în design, evocă emoțiile dorite, influențează starea de spirit a utilizatorilor și își modelează percepția asupra mărcii.

2. Ce emoții sunt asociate cu diferite culori?

Există un întreg domeniu de știință dedicat studierii efectelor culorii asupra comportamentului uman – se numește psihologia culorilor. Prin multe experimente și cercetări, oamenii de știință au stabilit că într-adevăr culorile evocă emoții: unii ne fac fericiți, atenți sau relaxați, în timp ce alții se apleacă în sentimente mai întunecate și ne pot face anxioși sau tristi.

De fapt, 85% dintre cumpărători au spus cumpără produse pe bază de culoare.

Alegând paleta de culori potrivită pentru site-ul dvs. web, puteți schimba modul în care oamenii cred despre brandul dvs. și să genereze emoții de durată care vor determina deciziile de cumpărare ale consumatorilor..

Dar de unde să începi?

Iată șase principale culori care provoacă un răspuns emoțional unic în privitori:

roșu

Roșul simbolizează importanța, pasiunea și agresivitatea. Gândiți-vă la covorul roșu, inima ca simbol al dragostei sau semnul oprit. Necesită atenție și, atunci când vine vorba de design, ar trebui să fie folosit cu grijă, pentru a nu copleși sau a obosi privitorul.

Vodafone.
Credit imagine: Vodafone.

portocale

Portocaliu este asociat cu energie, joacă și prețuri mici. Utilizarea portocaliei în designul web poate ajuta la creșterea tinereții mărcii și chiar poate atrage atenția cumpărătorilor impulsivi.

easyGroup
Credit imagine: easyGroup.

Galben

Ca culoare a soarelui, galbenul poate juca pe aspecte de fericire și distracție. Dar activează și zona de anxietate din creier, deci trebuie utilizată cu prudență și în diferite nuanțe.

omidă
Credit imagine: omidă.

Verde

Culoarea naturii, verdele are o asociere puternică cu sănătatea, prosperitatea și inițiativele ecologice. Se împrumută frumos la tot felul de produse organice sau naturale și mărci concentrate pe exterior și natură.

Starbucks
Credit imagine: Starbucks.

Albastru

Culoarea albastră inspiră instant încredere și evocă un sentiment de siguranță. În plus, s-a dovedit că are un efect calmant asupra creierului, așa că se dovedește și mai primitor și prietenos. Fiind atât de versatil și vibrant, albastrul este una dintre cele mai populare opțiuni de culori în rândul designerilor web.

NHS
Credit imagine: NHS.

Violet

Violetul este culoarea regalității. Adesea asociat cu eleganța, misterul și creativitatea, este o culoare accesibilă pentru mărcile care urmăresc apelul de lux sau de lux sau doresc să creeze o atitudine mai senzuală cu designul site-ului lor.

Cadbury
Credit imagine: Cadbury.

Gândiți-vă ce culori primare și secundare să utilizați pentru schema de culori a site-ului dvs. vă va permite să influențați modul în care oamenii se simt despre site-ul dvs. web și marca dvs..

3. Ce ar trebui să știu despre diferențele de culoare de gen / vârstă?

Cele mai performante site-uri web au un lucru în comun – își cunosc publicul țintă. Fie prin cercetări de piață sau ani de experiență în industria dvs., ar trebui să puteți spune la cine doriți să apelați. De ce? Deoarece culorile, alegerile de design, tipografia și lucrurile precum tonul vocii afectează diferit demografia.

Și nu sunt doar demografii diferite care vizionează diferit culorile. Se dovedește că bărbații și femeile preferă și alte culori.

Într-un studiu din 2012, Aproape 2.000 de bărbați și femei au fost întrebați dacă preferă violetul, albastru, verde, galben, portocaliu, roșu sau roz.

42% dintre bărbați au spus că albastrul este culoarea lor preferată, urmată de verde (25%) și violet (12%). De asemenea, femeile au spus că albastrul este culoarea preferată (29%), urmată îndeaproape de violet (27%) și verde (19%).

Grafic de piese: culorile preferate ale umanității
Tabel grafic: culorile preferate ale umanității.

Deși subtilă, diferența de preferințe de culoare între bărbați și femei ar putea avea un impact semnificativ asupra succesului unei mărci. Asta nu e tot. Atunci când creați o schemă de culori a site-ului care atrage ambele sexe, este important să luați în considerare și cele mai puțin preferate culori.

Deci, ce culori preferă diferitele sexe?

Deci, ce culori preferă diferitele sexe? niste cercetare s-a făcut în această direcție.

Culori ieftine sau inexpresive

Conform acestei cercetări, atât bărbaților, cât și femeile le place maro și portocaliu. 17% dintre femei și-au pus gri pe lista primelor trei culori cele mai puțin preferate. Interesant este că ambele sexe consideră aceste culori ca fiind „ieftine” sau „ieftine”.

4. Ce culori atrag cea mai mare atenție?

Combinațiile corecte de culori sunt esențiale în designul web, deoarece ajută designerii stabilirea ierarhiei vizuale. Ierarhia vizuală, la rândul său, permite utilizatorilor să distingă elementele de bază aproape instantaneu și să localizeze cele mai importante informații.

Muzeul Guggenheim
De exemplu, Muzeul Guggenheim folosește culoarea pentru a accentua diferite locații și a evidenția cele mai importante informații de pe site-ul web.

Dar nu sunt doar combinații de culori diferite care conferă structură designului. Culorile au în mod natural propria lor ierarhie, ceea ce este cel mai bine definit prin impactul pe care fiecare culoare îl are asupra emoțiilor, simțurilor și comportamentului nostru.

Există culori îndrăznețe, cum ar fi roșu, galben sau portocaliu, care sunt practic inadmisibile și necesită atenția noastră nedivizată. Și există culori mai slabe, cum ar fi gri, alb sau albastru deschis, care ajută la crearea contrastului și la crearea elementelor importante.

Designerii adoră să folosească culori îndrăznețe pentru a accentua navigarea și pentru a crea o experiență de utilizator mai intuitivă. În afară de aceasta, culorile îndrăznețe pot fi folosite pentru a crea consistență în diferite pagini și pentru a ajuta utilizatorii să găsească ceea ce au nevoie mai rapid. De exemplu, folosind culoarea roșie pentru butoanele de apel la acțiune pe site-ul dvs. web vă poate crește rata de conversie și poate face designul UI mai intuitiv.

5. Care industrii favorizează diferite culori?

Am discutat deja cât de importantă este psihologia culorilor pentru branding, identitate și design de logo și cum fiecare nuanță are un impact psihologic diferit asupra clientului.

Așadar, nu este deloc surprinzător să afli că diferite industrii favorizează culori diferite, deoarece încearcă să evocă emoții particulare și să creeze asociații relevante pentru industrie.

Un studiu a analizat 520 de logo-uri într-o serie de industrii pentru a determina ce sector favorizează ce culoare. Rezultatele au fost compilate într-un grafic colorat, care reprezintă primele 20 de mărci din fiecare industrie și culorile dominante ale acestora.

6. Cum îmbunătățesc recunoașterea mărcii?

Culoarea este unul dintre cele mai importante elemente ale unei mărci memorabile – alături de tipografie, nume de marcă și grafică.

Știm că a noastră creierele tânjesc informații vizuale. Crearea de conținut vizual convingător care folosește culorile potrivite și designul plăcut pentru ochi interesele utilizatorilor și se blochează în atenția lor cu mult înainte ca informațiile să fie procesate efectiv. Creșterea proceselor vizuale durează un sfert de secundă, în timp ce durata medie de atenție a consumatorilor este de doar 8 secunde.

Să facem un experiment rapid. Închide ochii și gândește-te la aceste trei mărci: Milka Chocolate, IKEA și Carlsberg. Le-ai văzut culorile de brand? Pun pariu că creierul tău a fost instantaneu cu imagini violet, albastru-galben și verde.

Milka
Credit imagine: Milka.

Cercetările au arătat că culoarea crește recunoașterea mărcii cu 80%. Construirea unei mai bune recunoașteri a mărcii, la rândul său, ajută companiile să stabilească familiaritatea. Și cu cât este ceva mai familiar, cu atât avem mai multă încredere în el.

Studierea psihologiei culorilor te poate ajuta, de asemenea, să te asiguri că brandul tău este asociat cu emoțiile potrivite și să creeze un sentiment pozitiv în consumatori.

Acest lucru poate părea o mulțime de muncă pentru ceva la fel de de bază ca o schemă de culori a unui site web, dar este un pas esențial în procesul de proiectare a site-ului web. Pentru a putea influența modul în care utilizatorii văd și se simt despre marca dvs., trebuie să înțelegem mai bine conexiunea dintre culori și emoții.

7. Ce sunt culorile neutre?

Puteți crea un site web atrăgător fără a folosi nicio culoare? Răspunsul este da, dar asta necesită o bună înțelegere a altor elemente de design, cum ar fi tipografia, grila și aspectul, pentru a atrage atenția vizitatorilor..

Designul site-ului alb-negru este cunoscut ca o schemă de culori monocromatică. Combinația de culori alb-negru este un pariu sigur – acestea sunt cele două culori care nu vor ieși niciodată la modă. Cu toate acestea, o schemă de culori monocromatică se poate baza pe orice culoare, atât timp cât este derivată dintr-o singură nuanță și extinsă folosind nuanțele, nuanțele și tonurile sale..

Un design monocromatic bine executat asigură ca un site web să fie deosebit de sofisticat, clasic și atemporal.

Special - Studiou de ofertă
Iată un exemplu de schemă de culori monocromatică care folosește roșu ca nuanță de bază.

Dezavantaj, poate fi o provocare să obții un răspuns emoțional din partea vizitatorilor tăi. Fără culoare, desenele web monocromatice sunt, de asemenea, lipsite de personalitate și emoție. Designerii trebuie să se gândească creativ la dezvoltarea unei experiențe convingătoare de navigare atunci când optează pentru o schemă de culori monocromatică.

Cercetări privind minimalismul în design web arată faptul că folosirea unei culori accentuate în mod intenționat și constant pe parcursul proiectării ajută la evidențierea celor mai importante informații și îi motivează pe utilizatori să ia măsuri.

Un studiu a analizat 520 de logo-uri
Un studiu a analizat 520 de logo-uri.

Albastrul, roșul și verdele sunt cele trei culori dominante care se cultivă în aproape fiecare industrie.

Cu toate acestea, există unu excepție care se aplică culorii albastre. Potrivit cercetătorilor alimentari, când oamenii au căutat mâncare, au învățat să evite obiectele toxice sau răsfățate, care erau adesea albastre, negre sau violet. Atunci când alimentele vopsite cu albastru sunt servite pentru a studia subiecții, își pierd pofta de mâncare.

Dacă orice altă marcă din industria dvs. folosește aceleași culori, poate părea imposibil să ieșiți în evidență și să construiți un brand recunoscut. Acesta este motivul pentru care este important să compilați o schemă de culori mai largă, care să se aplice tuturor materialelor de branding și de marketing, în loc de a merge doar cu o simplă combinație de culori primare și secundare..

8. Există exemple de scheme de culori bune pentru site-uri web?

Sunt! Iată 20 de exemple care vă inspiră schema de culori a site-ului dvs. web.

1. Culoare accentuată strălucitoare

Crescosa
Credit imagine: Crescosa.

Utilizarea unei culori de accent în schema de culori a site-ului dvs. web este una dintre cele mai eficiente modalități de a direcționa atenția vizitatorului asupra celor mai importante informații de pe pagină. În exemplul de mai jos, trei culori îndrăznețe – galben, violet și roșu – sunt folosite pentru a individualiza serviciile de bază și pentru a crea un concept memorabil.

2. O schemă de culori luminoase, dar echilibrate

Furtuna perfecta
Credit imagine: Furtuna perfecta.

Această schemă de culori a site-ului web echilibrează două culori vibrante, folosind roșul strălucitor ca culoare accentuată.

Descoperiți mai multe scheme de culori strălucitoare Adobe Color.

3. Schema de culori proaspete și cu aspect organic

Calem
Credit imagine: Calem.

Zicala că mâncăm cu ochii în primul rând este pe loc. Creierul nostru primește un semnal de la ochi cu mult înainte ca papilele noastre gustative să funcționeze. Culoarea este adesea primul element pe care ochii noștri îl observă despre un produs alimentar, care predetermină modul în care percepem gustul și aroma a ceea ce urmează să mâncăm. În exemplul de mai jos, vedem cum folosirea unei scheme de culori naturale, dominată de culorile galben, alb și verde, creează un aspect organic și proaspăt.

4. Tonuri pământești

LaunchBuzz
Credit imagine: LaunchBuzz.

Această schemă de culori a site-ului web folosește un fond de culori neutru pentru a scoate în evidență culoarea pătrunzătoare a produsului.

Descoperiți mai multe scheme de culori proaspete Adobe Color.

5. Schema de culori calme și minimaliste

Lucrați responsabil
Credit imagine: Lucrați responsabil.

Această combinație simplă de culori pământești și calme creează o atmosferă relaxantă și stabilește tonul potrivit pentru mesajul site-ului web – depășirea stresului și a anxietății. Este, de asemenea, un exemplu despre modul în care o paletă de culori limitată poate fi încă puternică pentru a avea un impact asupra stării de spirit și a comportamentului unui vizitator..

6. Schema de culori elegante și relaxate

cavitate
Credit imagine: cavitate.

Îmbinând diferite nuanțe de albastru cu pasteluri potrivite, această schemă elegantă de culori a site-ului web creează o atmosferă calmă și visătoare.

Descoperiți mai multe scheme de culori minimaliste pe Adobe Color.

7. Schema de culori pastelate și mutate

Complice
Credit imagine: Complice.

Utilizând o schemă de culori moale, pastelată, acest design de site web reușește să creeze o impresie a fluxului organic și a structurii vizuale. Este plăcut și bine echilibrat, încântând vizitatorul să rămână și să continue navigarea.

8. Schema de culori moale și primitoare

Cédric Pereira
Credit imagine: Cédric Pereira.

Această schemă de culori a site-ului web combină mai multe culori pastelate pentru a crea un aspect moale și primitor.

Descoperiți mai multe scheme de culori pastelate pe Adobe Color.

9. Schema de culori vibrante și îndrăznețe

MA True Cannabis
Credit imagine: MA True Cannabis.

Izbucnind cu culoare și energie, această paletă de culori vibrantă reunește galben strălucitor și albastru vibrant, creând o combinație puternică. Cu culori vii și elemente de design interesante, site-ul web lasă o impresie de lungă durată și o aromă de citrice.

10. Contrast vibrant

Dropbox Design
Credit imagine: Dropbox Design.

În această schemă de culori, se folosesc două culori vibrante pentru a crea un contrast atrăgător de ochi.

Descoperiți mai multe scheme de culori vibrante Adobe Color.

11. Schema de culori moderne și colorate

Afirma
Credit imagine: Afirma.

Acest site scoate un design sofisticat și modern, combinând produse viu colorate cu fundaluri neutre. Cu o singură culoare de accent pentru butoanele CTA, designul site-ului web funcționează genial pentru a ghida vizitatorul către acțiunea dorită.

12. Distractiv și jucăuș

Planul tău, planeta ta
Credit imagine: Planul tău, planeta ta.

Combinând multe culori și nuanțe diferite, acest site web scoate o schemă de culori jucăușă care folosește culoarea pentru a crea categorii de informații.

Descoperiți mai multe scheme de culori colorate Adobe Color.

13. Schema de culori monocromatice

Revolve Studio
Credit imagine: Revolve Studio.

Jucând cu textură și diverse nuanțe de negru și gri, această paletă de culori ajută la crearea unui design web misterios dar abordabil. Lipsa de culoare în acest design web obligă vizitatorul să se concentreze pe alte elemente, inclusiv copie, forme și imagini.

14. Elegant și pașnic

Mowellens
Credit imagine: Mowellens.

Jucând cu câteva nuanțe de verde, acest design al site-ului web creează profunzime și folosește o schemă de culori curată și calmă pentru a menține vizitatorii angajați.

Descoperiți mai multe scheme de culori monocrome Adobe Color.

15. Schema de culori vii și clare

Cerbi mari pentru ochi
Credit imagine: Cerbi mari pentru ochi.

Canalizând o schemă de culori ascuțite, acest design de site web face o primă impresie puternică. Neînfricat să conducă cu culori vii, designul site-ului web combină diferite nuanțe pentru a crea un contrast accentuat și a atrage privirile vizitatorului – de la roz profund până la verde teal și albastru bogat, schema de culori este eclectică, dar echilibrată.

16. Nu te tem de culorile îndrăznețe

Color On Code
Credit imagine: Color On Code.

Cu un contrast ridicat și trei culori vii în joc, această schemă de culori a site-ului web face o impresie îndrăzneață.

Descoperiți mai multe scheme de culori vii pe Adobe Color.

17. Schema de culori elegantă și luxoasă

Cher Ami
Credit imagine: Cher Ami.

Această schemă de culori frumoase scoate un aspect regal, elegant, combinând albastru profund cu nuanțe de aur. Este o schemă de culori clasică, cu o învârtire modernă, care oferă o experiență vizuală puternică și poziționează imediat marca ca jucător de ultimă generație..

18. Cu o atingere de aur

Paola Krauze
Credit imagine: Paola Krauze.

Exemplul de mai jos demonstrează cum aruncarea într-o culoare care are asociații culturale puternice – în acest caz; aur – poate schimba dinamica întregului design și face să pară mai maiestuoasă.

Descoperiți scheme de culori mai elegante pe Adobe Color.

19. Schema de culori corporativă și energică

Mulțimea de bambus
Credit imagine: Mulțimea de bambus.

Bazându-se pe o paletă de culori vie, dar destul de tradițională, acest design al site-ului web reușește să scoată încredere în timp ce creează o impresie a unui brand modern, gânditor. Cu un contrast puternic și o lizibilitate deosebită, combinația de roșu și albastru oferă site-ului web o vibrație dinamică și puternică.

20. tradițional, dar interesant

Creddy
Credit imagine: Creddy.

Combinația clasică de roșu și albastru prinde viață în acest design web cool.

Descoperiți mai multe scheme de culori corporative pe Adobe Color.

Acum știți cum să vă proiectați un site de culoare a site-ului dvs.

Adevărul este că nu trebuie să fii un designer care să compileze o schemă de culori frumoasă a site-ului web. Cu o înțelegere largă a psihologiei culorilor, elementele fundamentale ale teoriei culorilor și un arsenal de instrumente utile, puteți dezvolta o paletă de culori care să vă confere brandului dvs. o identitate vizuală puternică.

Faceți-vă timp pentru a explora exemple creative, a testa diferite combinații de culori și a găsi culori complementare care funcționează frumos împreună. Designul excelent este relativ – dacă funcționează pentru marca dvs., implică implicarea și crește recunoașterea mărcii, asta este tot ceea ce contează cu adevărat.

Acum pune-ți pălăria de designer și începe să experimentezi cu paletele tale de culori!

Alăturați-vă Newsletter-ului nostru

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map