9 Idei de proiectare a site-urilor web + Site-uri pentru inspirație

Idei de proiectare a site-urilor webCrearea unui site web excelent poate fi dificilă.


Când nu puteți obține sucuri creative care curg la cerere, este ușor să vă simțiți blocați și frustrați.

Dacă vă simțiți acum (sau uneori), această postare este aici pentru a vă ajuta.

În cele ce urmează, vă oferim modalități acționabile de a trece peste proiectantul bloc când ideile pur și simplu nu curg.

Gata? Să începem…

9 sfaturi de proiectare web pentru când vă simțiți blocați

Pentru a vă ajuta să veniți cu idei bune, începem cu sfaturi de design web pe care le puteți utiliza imediat pentru a îmbunătăți ceea ce lucrați.

1. Folosiți Pinterest Mood Boards

Pinterest este un instrument excelent pentru a crea scânduri de dispoziție. Puteți colecta materiale vizuale care credeți că ar fi de ajutor în proiectul dvs. sau va oferi o direcție. Acestea pot fi imagini, scheme de culori, machete, site-uri web existente și multe altele.

Plăci de dispoziție Pinterest

Consiliul de spirit va acționa ca un centru central pentru inspirația dvs. de design. De asemenea, puteți să-l împărtășiți cu clienții sau colaboratorii, astfel încât să contribuie la propriul material.

2. Creați un plan pas cu pas

Realizarea unui planȘtii ce spun ei: Nu reușești să planifici eșuează. Acest lucru este valabil și în designul web. Dacă ideile de proiectare a site-ului web nu reușesc să apară, poate este pentru că nu v-ați ocupat încă de elementele fundamentale. Numai atunci când elementele de bază sunt în vigoare, veți putea să puneți atingeri creative deasupra. Iată cum poate arăta planificarea:

 1. Definiți obiectivul site-ului web – Trebuie să știți ce site-ul trebuie să realizeze de fapt. Dacă nu, spre ce anume vă gândiți? Obiectivele bune sunt SMART: Specific, Measurable, Attainable, Relevant și Timely. Mai multe despre asta aici.
 2. Schițați călătoria cumpărătorului – Pe lângă obiectivul general, trebuie să vă dați seama și pe ce drum doriți vizitatorii. De când au lovit site-ul dvs. până la orice obiectiv aveți în minte. În acest fel, puteți crea o structură care să le ghideze pe parcurs. Hubspot are un mare articol pe asta.
 3. Vino cu un ghid de stil – Crearea unui ghid de stil te va ajuta să rămâi consecvent în proiectarea ta. Definește fonturi, culori și alte elemente de design. Utilizarea unuia promovează uniformitatea, în special atunci când lucrați cu alții. Google este un bun exemplu.
 4. Planificați-vă SEO – Planificarea este importantă și pentru SEO. Creați o hartă a site-ului web pentru a înțelege cum să vă structurați informațiile atât pentru vizitatori cât și pentru motoarele de căutare.

3. Concentrați-vă mai întâi pe structură

La fel cum faceți un plan, concentrarea pe structura site-ului dvs. web vă ajută mai întâi să vă îndepărtați de proces și să obțineți mai mult din vederea unei păsări.

Vă poate ajuta să lucrați cu un suport diferit de computer. De exemplu, făcând schițe pe hârtie cu un singur stilou, puteți uita de culori și alte detalii pentru moment. Dacă folosești flipcharts sau o tablă albă, poți chiar să faci totul colaborativ.

Un excelent exercițiu poate fi și desenarea site-ului web pe o notă post-it. Acest lucru vă va forța să vă lipiți de esențial. O variantă a acestui lucru este de a crea designul dvs. în nuanțe pentru gri mai întâi și adăugați culoare mai târziu. În acest fel, sunteți obligat să stabiliți o ierarhie vizuală fără a vă baza pe culoare.

Începeți cu scala de gri
Laura Elizabeth / Revista Smashing

Dacă te-ai aplecat să folosești computerul pentru a proiecta, poți folosi „testul squint”. Asta înseamnă să vă îndepărtați de ecran și să vă aruncați ochii. Imaginea încețoșată îți va arăta ce este cel mai evident pe site-ul tău și ce vor observa cel mai probabil primii vizitatori.

4. Lipiți cu standardele web

În natura designerilor vor să fie creativi. În general, este un lucru bun. Rețineți că este necesar să stabiliți anumite limite în care să fiți creativi.

De exemplu, în proiectarea web, există o serie de standarde stabilite. Vizitatorii sunt obișnuiți cu anumite trope de proiectare și elemente de site. Când încălcați prea mult regulile, acestea le-ar putea confunda și dezactiva.

Printre standardele stabilite se numără:

 • Coerență în branding și design pe toate paginile
 • Logo-ul site-ului din colțul din stânga sus
 • Informații de contact în partea dreaptă sus sau centru
 • Navigare principală în partea de sus a ecranului
 • Titlu principal / propunere de valoare și apeluri la acțiune ridicate pe pagina principală
 • Funcția de căutare din antet
 • Pictograme de social media în subsolul site-ului web

Suntem siguri ca utilizator de Internet avid, sunteți deja la curent cu mai multe site-uri web standarde. Dacă nu, puteți găsi mai multe dintre ele aici.

5. Concentrați-vă pe butoanele Minimalism și CTA

Când știți obiectivul site-ului și paginilor dvs., acest lucru vă permite, de asemenea, să scăpați de tot ceea ce nu îndeplinește acest scop. Acest lucru simplifică designul și face mai plăcut să te uiți.

Din nou, există cercetări pentru a susține acest lucru. În același studiu menționat mai sus, Google a constatat că complexitatea vizuală este corelată negativ cu apelul site-ului web. Pe scurt – oamenii nu vor să fie copleșiți! Simplificarea proiectării este bună pentru alte funcții, de exemplu, viteza site-ului.

Iată câteva lucruri pe care le puteți elimina în siguranță:

 • Elemente de meniu – Desigur, doriți ca alții să exploreze mai multe site-uri. Cu toate acestea, un meniu supraîncărcat poate fi super confuz și poate avea efecte negative. Din nou – rămâneți cu esențialul!
 • Barele laterale – Tot mai multe site-uri web elimină treptat bara laterală. Ce aveți în bara laterală? Este cu adevărat important?
 • Jargon noroios – Același lucru este valabil pentru fotografii stoc și pentru limbă. Expresiile excesive, clicurile și cuvintele goale îi determină pe oameni să tonifice. Nu mai folosiți-le, injectați-ți o anumită personalitate în scris, aflați unele cuvinte de putere și învață să copiezi.

6. Începeți cu mobilul

Dispozitivele mobile au luat lumea de furtună. Până acum, mai multe persoane navighează pe web prin telefoane și tablete decât pe computere desktop.

În plus,, Google a anunțat că își lansează noul index mobil-prim. Aceasta înseamnă că, atunci când este pe deplin în vigoare, motorul de căutare va judeca mai întâi fiecare site web pe prezența lor mobilă. Dacă nu își îndeplinește treaba corect, veți obține un succes în clasamentele de căutare.

Din acest motiv, atunci când proiectați un site web, ar fi bine să începeți mai întâi cu prezența mobilă. De acum înainte, utilizatorii de telefonie mobilă vor fi clienții dvs. primari. Prin urmare, mai bine vă asigurați că se simt atenți.

În același timp, este o practică bună pentru a veni cu idei de design de site-uri web. Din nou, începând cu mobilul vă forțează să vă concentrați asupra elementelor esențiale și să gândiți prin scopul designului dvs. Puteți apoi să desfășurați și să adăugați elemente pe măsură ce dimensiunea ecranului crește.

7. Atenție la formatarea conținutului

Formatarea conținutului este un instrument subestimat pentru designerii web. Conținutul este elementul cel mai important al site-ului dvs., fie sub formă de postări pe blog sau copie de vânzări. În cele din urmă, asta doriți să le consume vizitatorii. Scopul proiectului tău este să îl prezinți într-un mod pe care îl fac.

Din păcate, până acum oamenii sunt atât de saturați încât puțini dintre ei au citit totul pe pagina ta. În schimb, majoritatea vizitatorilor scanează. Mai mult, ei tind faceți acest lucru într-un model în formă de F.

Înseamnă că trebuie să faceți conținutul dvs. să se potrivească cu obiceiurile lor de consum, pentru a face un impact mai mare.

Iată cum se face acest lucru:

 • Include titluri – Titlurile sunt o modalitate excelentă de a împărți conținutul. Mulți cititori le folosesc, de asemenea, ca puncte de ancorare pentru scanare și citire numai acele părți din rubrici care le par interesante. Prin urmare, asigurați-vă că folosiți rubrici și faceți-le descriptive.
 • Utilizați paragrafe și liste – Nimeni nu vrea să citească un singur bloc mare de text. Paragrafele împart conținutul în bucăți mici. Deschideți unul nou ori de câte ori deschideți un punct nou. Listele au o funcție similară și fac informațiile mai accesibile. Folosiți-le de asemenea.
 • Nu vă lăsați pe media și pe materiale vizuale – Informațiile vizuale sunt mult mai accesibile pentru creierul uman decât textul. Din acest motiv, este o idee bună să folosiți imagini și alte suporturi media pentru a sublinia punctele aduse în copie. De asemenea, este, din nou, un mod minunat de a despărți piese de text mai lungi.
 • Optimizează-ți fonturile – Folosirea dvs. de fonturi influențează, de asemenea, mult lizibilitatea. Cele mai importante instrumente pe care le aveți aici sunt dimensiunea și înălțimea liniei. Du-te pentru cel putin 16px și asigurați-vă că adăugați mai mult înălțimea liniei, cu cât fontul pe care îl utilizați este mai mic.

Dacă investigați acest articol, puteți vedea toate cele de mai sus în vigoare.

8. Încercați să proiectați o pagină

Pe vremea aceea, designul site-ului era pe toate pliul. Tot ce era important trebuia să fie peste limita de la care utilizatorii ar începe să deruleze. Încă mai este ceva de spus despre asta, deoarece încă mai există utilizatorii își petrec cea mai mare parte a timpului.

Timpul de vizitare al vizitatorilor - de mai multe ori

Asta nu înseamnă că faldul este pagina finală a tuturor. Oamenii vor defila într-adevăr. De fapt, vor derula întreaga pagină dacă le oferiți un motiv.

Crazy Egg a încercat asta când au reușit au înlocuit pagina lor originală de vânzări cu unul de 20 de ori mai lung.

Proiectarea unei pagini

Rezultatul: rata de conversie a crescut cu 30 la sută! Dacă călătoria actuală a cumpărătorului dvs. parcurge mai multe pagini, luați în considerare să le consolidați pe toate într-un singur loc. Aceasta poate fi una dintre acele idei de proiectare a site-urilor web care face toată diferența.

Nu îngropați conținutul în prezentări de diapozitive / carusele sau file / acordeone, nu funcționează!

9. Angajează testarea A / B

Uneori, atunci când evaluați diferite idei de design de site-uri web, poate fi greu să decideți care este calea cea bună. Vă gândiți înainte și înapoi, faceți modificări și rămâneți nesiguri de decizia dvs. La un moment dat, gândirea nu o va mai tăia. Va trebui să lași utilizatorii să decidă.

Testarea A / B poate fi o modalitate excelentă de a vedea ce face site-ul dvs. mai bun. Înseamnă a servi diferite versiuni ale designului dvs. până la vizitatori la întâmplare, apoi verificați cum reacționează. Puteți lua decizii pe baza rezultatelor.

Puteți testa aproape orice. De la proiectări întregi de pagini peste schimbări de culoare, apeluri la acțiune la imagini, titluri de articole și fonturi. Toate acestea pot face o diferență uriașă în performanța unei pagini. Cu toate acestea, dacă nu îl testați, nu veți ști niciodată!

Aceste instrumente și Plugin-uri te va ajuta să faci testele.

6 site-uri inspirate pentru a genera noi idei de design de site-uri web

Dacă în acest moment vă simțiți încă blocați, în această parte finală vom trece peste o serie de site-uri web pline de inspirație de design web.

1. Awwwards.com

Awwwards

Acest site web oferă premii pentru designeri web, dezvoltatori și agenții din întreaga lume. Au o arhivă uriașă și căutabilă de exemple de design web. În plus, există un blogul unde introduc design-uri în detaliu și o secțiune în care poți votați pe site-ul candidaților lunii. Este totul de înaltă calitate și este cu adevărat de inspirație!

2. WebDesign-Inspiration.com

Inspirarea designului site-urilor web

Este o galerie de proiecte terminate de design web. Puteți filtra în mai multe moduri diferite pentru a găsi ceea ce căutați – de exemplu, după industrie, tip, palete de culori sau stiluri. Arhiva lor este atât de mare, încât de multe ori este singura pagină de care ai nevoie să vină cu propriile idei de proiectare a site-urilor web.

3. SiteInspire.com

siteInspire

Acest site web prezintă atât design web, cât și design interactiv. Ca și exemplul precedent, puteți filtra intrările în diferite moduri, inclusiv stil, tip, subiect și chiar platformă. Dacă creați un cont, puteți configura, de asemenea, colecții de modele preferate.

4. OnePageLove.com

Iubire de o pagină

Acest exemplu este un site de inspirație pentru design web special creat pentru proiectări de o pagină. Am menționat ideea mai devreme în articol. Puteți răsfoi galeria sau puteți căuta în mod special lucrurile pe care le căutați. Nu uitați să vă deplasați atunci când vă construiți propriul site cu o singură pagină.

5. Dribbble.com

dribbble pentru inspirație idei design web

La Dribbble designerii își arată munca. Acesta poate fi orice, de la aplicații la pictograme, ilustrații și alte exemple. Puteți să-l utilizați pentru inspirație generală sau să folosiți Etichete pentru a găsi ceea ce vă interesează cel mai mult, cum ar fi web design.

6. Behance.net

Behance

Acest site web este foarte similar cu Dribbble. Este, de asemenea, un loc unde designerii să se conecteze și să își afișeze portofoliul. Aveți o mulțime de exemple de design web și puteți utiliza funcția de căutare pentru a le căuta.

Înveliți

Ideile de design web nu cresc pe copaci. Uneori ai nevoie de puțin ajutor pentru a veni cu ceva bun. Din fericire, există mesaje ca acestea care vă vor ajuta să reveniți pe drum!

Sperăm, sfaturile, instrumentele și resursele de design web menționate în postarea de mai sus te-au aruncat înapoi în terenul creativității. Evident, există o mulțime de lucruri mai utile acolo, motiv pentru care vrem să auzim de la tine!

Cunoașteți sfaturi, instrumente sau inspirații suplimentare pentru a genera idei de design web? Dacă da, vă rugăm să o împărtășiți în secțiunea de comentarii de mai jos!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map