BlueHost MySQL Database Tutorial

Încă de la înființarea sa din 2003, BlueHost a continuat să își îndeplinească scopul care este obiectivul său final, acela de a oferi clienților lor experiență de gazduire web inegalabilă. Pentru a atinge acest obiectiv, aceștia continuă să încorporeze caracteristici, instrumente și servicii de găzduire remarcabile și utile pentru clienții lor să creeze și să gestioneze cu ușurință site-urile lor web, precum și să stocheze și să recupereze eficient fișiere și date importante.


Cu baza de date MySQL a BlueHost, puteți fi sigur că datele site-ului dvs. web sunt sigure și sigure.

Ce este o bază de date MySQL?

O bază de date este pur și simplu o colecție de date. De exemplu, computerul dvs. servește ca bază de date pentru documentele și fișierele pe care le-ați păstrat și salvat. Între timp, un program de bază de date este un tip de software de calculator conceput pentru a gestiona cantități mari de date. Cu toate acestea, în loc să stochezi și să trimiți în mod aleatoriu datele peste tot, un program de bază de date le stochează eficient în așa fel încât să le poți prelua sau recupera cu ușurință. Aici intervine MySQL.

Există o mulțime de programe bazate pe web care trebuie să stocheze și să recupereze date în mod regulat. Aceasta include bloguri, sisteme de gestionare a conținutului (CMS) și galerii de imagini. Un software de blog, de exemplu, trebuie să stocheze articole și să le recupereze atunci când un vizitator merge pe site-ul dvs. Același lucru este valabil și pentru galeriile de imagini în care informațiile despre fotografii sunt stocate în baza de date. Dar în loc să implementeze propriul sistem de stocare și regăsire a datelor, aceste programe folosesc programe specializate de baze de date.

O mulțime de programe de bază de date acceptă un limbaj de computer numit „SQL”, care este special conceput pentru un astfel de scop. SQL este utilizat de către cei care doresc ca software-ul bazei de date să se ocupe de activitatea de gestionare a datelor, trimițându-i instrucțiuni. Există o mulțime de baze de date care acceptă SQL, inclusiv MySQL.

MySQL este, de fapt, o marcă populară de software de baze de date care rulează pe site-uri web. Probabil că îl vedeți fiind anunțat în lista gazdelor web, precum și în cerințele de sistem pentru unele programe web, cum ar fi în bloguri și CMS.

De ce am nevoie de MySQL?

În acest moment, ceea ce trebuie să vă amintiți este dacă furnizorul dvs. de găzduire web are software-ul de baze de date de care are nevoie aplicația dvs. web. De obicei, blogurile populare și software-ul CMS vin cu MySQL. De fapt, aproape toți furnizorii comerciali de găzduire web au MySQL ca una dintre cele mai esențiale părți ale planurilor lor de găzduire, așa că probabil nu trebuie să vă faceți griji pentru acest lucru.

După cum am menționat anterior, dacă utilizați o platformă de blogging sau CMS, cum ar fi WordPress sau Drupal, trebuie să plasați blogul sau site-ul dvs. web pe o gazdă web care vă oferă o bază de date MySQL, deoarece va fi folosită pentru a vă stoca tot conținutul, pagini web, precum și comentariile vizitatorilor.

Cum pot crea o bază de date MySQL?

Din fericire, BlueHost este una dintre acele companii de găzduire web care oferă o interfață prietenoasă care vă permite să vă creați propria bază de date MySQL în pași simpli și rapizi. Iată ce trebuie să faceți:

 1. Conectați-vă la cPanel.
 1. Sub Baze de date categorie, căutare Baze de date MySQL pictograma și faceți clic pe ea.
 1. De acolo, veți vedea Noua bază de date câmp în care trebuie să introduceți un nume pentru baza de date.

După aceea, faceți clic pe Creați baza de date.

 1. Click pe Întoarce-te pentru a verifica dacă noua bază de date a apărut deja în tabelul dvs. de baze de date curente.

Cum pot șterge o bază de date MySQL?

Ștergerea unei baze de date MySQL este la fel de ușoară ca crearea uneia. Tot ce trebuie să faci este să mergi la Baze de date curente secțiune și de acolo, puteți face clic pe Ștergeți baza de date legătură.

Cum pot crea un utilizator al bazei de date?

După crearea unei baze de date, trebuie să atribuiți un utilizator, precum și privilegiile pe care doriți să le adăugați acelei baze de date nou create. Iată ce trebuie să faceți la crearea unui utilizator al bazei de date:

 1. Din panoul de control, accesați secțiunea Utilizatori MySQL secțiunea din Baze de date MySQL
 1. Introduceți un nume de utilizator sub Adăugați un utilizator nou Numele dvs. de utilizator trebuie să conțină maximum 7 litere.
 1. De la Parola câmp, introduceți parola preferată. Re-tastați-l în sub Parola din nou)
 1. După ce ați terminat, dați clic pe Creaza utilizator.

După ce ați creat un utilizator de bază de date, va trebui să-i definiți privilegiile. Aceste privilegii vor determina funcțiile și interacțiunea utilizatorului cu baza de date. De exemplu, unul dintre privilegiile pentru utilizator este să poată adăuga și șterge informații. Depinde de ce privilegii specifice includeți pentru acel anumit utilizator.

Cum pot șterge un utilizator al bazei de date?

Pentru a șterge un utilizator al bazei de date, pur și simplu navigați la Utilizatori actuali apoi faceți clic pe pictograma „X” roșie de lângă utilizatorul pe care doriți să îl ștergeți. Este atat de simplu!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map