Cum să schimbați gazdele web pentru site-ul dvs. WordPress


Cum să comutați gazdele webSă-ți dai seama cum să schimbi gazdele web poate fi o sarcină descurajantă. Există însă o serie de motive pentru care ar trebui să o faci.


Unde găzduiești site-ul tău influențează multe lucruri – securitate, viteza site-ului și backup-uri. În plus, există mai multe tipuri de găzduire web și trebuie să vă asigurați că alegeți cel mai potrivit pentru nevoile dvs..

Dacă furnizorul dvs. actual nu le mai îndeplinește, este timpul pentru o schimbare.

Cum vă mutați site-ul de la o gazdă la alta? Exact despre asta vom vorbi în această recenzie.

Gata? Atunci să mergem!

Notă rapidă: Unii dintre cei mai buni furnizori de hosting WordPress oferă servicii de migrare gratuite. Asta înseamnă că vor avea grijă de tot ce este necesar pentru a schimba gazdele web pentru tine. Merită să vă consultați cu noul dvs. furnizor înainte de a parcurge procesele de mai jos.

Adunați-vă resursele

Pentru a trece de la o gazdă web la alta, veți avea nevoie de următoarele:

 • Acces la ambele conturi de găzduire – În timpul procesului, va trebui să efectuați unele modificări atât în ​​vechile tale, cât și în cele noi conturi de hosting. Dacă nu sunteți sigur de datele dvs. de autentificare de autentificare, este momentul să aflați.
 • Acces la baza de date – Trecerea de la o gazdă web la alta necesită acces la baza de date a site-ului dvs. web. Acest lucru se întâmplă adesea în zona de administrare a contului dvs. de găzduire, ceea ce înseamnă că există încă un motiv pentru a vă asigura că știți cum să ajungeți acolo.
 • Client FTP – Fiecare caz despre care discutăm mai jos necesită mutarea datelor de la sau la un server FTP. Pentru asta, aveți nevoie de un client FTP. O opțiune gratuită este FileZilla, dar puteți folosi orice client la alegere.
 • Editor de text – De asemenea, aveți nevoie de un editor de cod pentru a modifica fișierele importante. Una dintre cele mai bune opțiuni este Notepad++ (este de asemenea gratuit), dar puteți merge cu orice doriți.

Ai totul împreună? Lăsați-vă bine, săriți direct la modul de a schimba gazdele web pentru site-ul dvs. WordPress.

Mutarea site-ului dvs. de la o gazdă la alta manual

Vom începe prin a face comutatorul manual. Dacă sunteți în căutarea unei soluții care utilizează un plugin WordPress, pur și simplu derulați în jos.

1. Back-up fișiere

Primul lucru de făcut este să faceți backup pentru fișierele site-ului dvs. web. Acest lucru va dura probabil cel mai mult timp, deci să începem cu asta. Primul pas este conectarea la serverul dvs. FTP. Pur și simplu aprindeți clientul FTP despre care am vorbit, inserați-vă datele de acreditare și conectați-vă.

După aceea, găsiți directorul rădăcină al site-ului dvs. WordPress (dacă nu este implicit pagina dvs. de destinație) și marcați toate fișierele.

cum să comutați gazdele web - transferați fișiere wordpress cu filezilla

Rețineți că site-ul dvs. web poate conține fișiere care nu sunt vizibile în mod implicit (de ex .htaccess). Prin urmare, asigurați-vă că clientul dvs. FTP afișează și aceste fișiere. În FileZilla, veți găsi această opțiune în secțiunea de mai jos Server> Forță care arată fișierele ascunse.

După ce ați marcat toate fișierele, copiați-le într-un director de pe computer. În funcție de dimensiunea site-ului dvs., acest lucru poate dura ceva timp, astfel încât să putem trece la pasul doi între timp.

2. Exportați baza de date

Baza de date este a doua parte a site-ului dvs. web. Modul în care obțineți acces la acesta diferă de la gazdă la gazdă. În cele mai multe cazuri, ajungeți la phpMyAdmin:

panoul principal phpmyadmin

Selectați baza de date pe care doriți să o exportați din stânga. Dacă nu știți care este, pur și simplu verificați wp-config.php fișierul site-ului dvs. curent unde scrie:

define ('DB_NAME', 'nume_ baza de date_ici');

Acest lucru vă va spune numele bazei de date pe care site-ul dvs. îl utilizează.

După aceea, mergeți la Export fila.

exportați baza de date pentru a comuta gazdele web

Alege Personalizat sub Metoda de export. În meniu, faceți următoarele alegeri:

 • Format – Lasă ca SQL.
 • Mese – Marcați toate tabelele pe care doriți să le exportați. De obicei, toate sunt. Dezactivează orice dacă ai un motiv bun pentru asta (de exemplu, dacă găzduiești baze de date pentru mai multe site-uri cu prefixuri diferite).
 • producție – A stabilit Comprimare la arhivat sau gzip pentru a face descărcarea mai rapidă.
 • Opțiuni specifice formatului – Lasă totul așa cum este.
 • Opțiuni de creare a obiectelor – Asigurați-vă că selectați Adăugați DROP TABLE / VIZIONARE / PROCEDURĂ / FUNCȚIE / EVENIMENT / TRIGGER.
 • Opțiuni de creare a datelor – Lasă totul așa cum este.

După ce ați terminat, faceți clic pe Merge în partea de jos. Aceasta ar trebui să conducă la o descărcare a fișierului. Salvați baza de date comprimată pe computer și treceți la pasul următor.

3. Creați o bază de date la noua dvs. gazdă

Acum este timpul să creezi o casă nouă pentru baza de date pe care tocmai ai exportat-o. Accesați noua gazdă și conectați-vă la contul dvs. Găsiți secțiunea care se ocupă cu bazele de date MySQL.

Creați următoarele:

 1. O nouă bază de date
 2. Un utilizator al bazei de date cu privilegii complete pentru acea bază de date
 3. Parolă de utilizator securizată a bazei de date

Notează toate cele trei, vei avea nevoie de ele în curând. De asemenea, aflați numele serverului dvs. MySQL. În multe cazuri, acest lucru va fi gazdă locală dar vă rugăm să vă asigurați cu furnizorul de găzduire.

4. Editează config.php

Până acum, fișierele site-ului dvs. web ar fi trebuit să termine. Dacă acesta este cazul, este timpul să mergeți în directorul în care le-ați salvat și să găsiți un fișier numit wp-config.php.

Este un fișier important de sistem care, printre altele, controlează comunicarea dintre sistemul de fișiere al site-ului dvs. web și baza de date.

Primul lucru pe care trebuie să îl faceți este să faceți o copie a fișierului existent și să îl depozitați undeva în siguranță. După aceea, deschideți originalul cu editorul de text și găsiți următoarea secțiune:

define ('DB_NAME', 'nume_ baza de date_ici');

/ ** Numele de utilizator al bazei de date MySQL * /
define ('DB_USER', 'username_here');

/ ** Parola bazei de date MySQL * /
define ('DB_PASSWORD', 'parola_ici');

/ ** Nume gazdă MySQL * /
define ('DB_HOST', 'localhost');

Înlocuiți locul în care se spune database_name_here, username_here și parola_aici cu numele bazei de date, numele de utilizator și parola pe care le-ați creat anterior. Rețineți că, în cazul dvs., nu va spune de fapt database_name_here etc, dar va conține informațiile gazdei actuale. Acestea vor fi în aceeași poziție.

În plus, asigurați-vă că introduceți informațiile serverului MySQL în locul gazdă locală (sau lăsați-l ca în cazul în care furnizorul dvs. de găzduire folosește gazdă locală pentru această setare). După ce ați terminat, salvați fișierul.

5. Încărcați fișierele dvs. în noua gazdă

După ce toate acestea sunt terminate, puteți începe procesul în sens invers. Primul pas este să încărcați fișierele pe server la noul dvs. furnizor de hosting. Probabil că va dura mult timp, astfel încât să putem începe și să facem alte lucruri în timp ce rulează.

Până acum, știi burghiul. Aprindeți-vă clientul FTP și de această dată conectați-vă la noul server. O avertizare rapidă: De obicei, utilizați adresa URL a site-ului pentru a vă conecta prin FTP. În acest caz, domeniul este încă îndreptat către serverul dvs. vechi, deci nu va funcționa.

Există o soluție de rezolvare, care utilizează în schimb adresa IP a noului dvs. server. Puteți găsi acest lucru în contul de găzduire. Dacă nu, asigurați-vă că contactați asistența – ar trebui să vă poată ajuta.

După ce ați terminat, găsiți fișierele descărcate mai devreme și încărcați-le (inclusiv cele modificate) config.php fișier) în directorul rădăcină. După ce încărcarea este executată, treceți la pasul următor.

6. Importați baza de date

Între timp, putem să ne ocupăm de timp pentru a importa baza de date. Pentru asta, conectați-vă la instrumentul de administrare a bazei de date de pe noul dvs. server. Vom presupune că este din nou phpMyAdmin.

Selectați baza de date creată mai devreme din listă și alegeți Import în partea de sus a ecranului.

importați baza de date pentru a comuta gazdele web

Apasă pe Naviga buton și selectați fișierul exportat anterior. După aceea, derulați în jos și faceți clic pe Merge. Importul va începe apoi.

Timpul necesar pentru a termina depinde de dimensiunea bazei de date. Veți primi un mesaj de succes când ați terminat.

Opțional: Înlocuiți URL-ul vechi din baza de date

Dacă nu numai că vă mutați site-ul într-o nouă gazdă web, dar vă schimbați și adresa URL, există un pas suplimentar. În acest caz, trebuie să înlocuiți referințele la vechea adresă URL din baza de date cu una nouă. Dacă nu, tot felul de lucruri va merge prost!

Există mai multe modalități de a face acest lucru. Cel mai ușor pe care l-am găsit este Căutare Înlocuiți scriptul DB. Îl poți descărca gratuit (în schimbul adresei de e-mail). Pur și simplu încărcați-l în directorul site-ului dvs. web (într-un folder secret) și navigați acolo utilizând browserul dvs..

căutare înlocuiți script-ul de bază de date pentru a comuta gazdele web

Pur și simplu introduceți adresa URL nouă și veche în câmpurile din partea de sus. Orice altceva ar trebui să rămână așa cum este. Folosește uscat alerga buton pentru a testa totul. Când totul arată bine, alergați în direct.

Important: în niciun caz nu trebuie să lăsați scriptul pe server după ce ați terminat. Este foarte puternic și poate face pagube reale site-ului dvs. dacă îl găsește altcineva.

În cazul în care scriptul nu funcționează pentru dvs., puteți de asemenea înlocuiți URL-ul prin comenzi SQL.

7. Schimbă-ți serverul DNS

Când ați terminat cu toate cele de mai sus, este timpul să puneți adresa URL pe noul server. Asta înseamnă schimbarea setărilor serverului DNS.

Procesul depinde de locul în care este înregistrat domeniul dvs. De exemplu, dacă v-ați înregistrat la vechiul dvs. furnizor de hosting, cea mai bună idee este să transferați întregul domeniu către noul furnizor. Discutați cu suportul despre cum să faceți asta.

Dacă l-ați cumpărat de la un registrator de domeniu precum Domain.com, trebuie să actualizați setările serverului de nume. Veți avea nevoie de adresele serverului de nume ale noului dvs. gazdă. De obicei, arată așa:

ns1.yourhost.com
ns2.yourhost.com

Va trebui să le conectați la domeniul dvs. După cum am menționat, procesul va fi ușor diferit în funcție de locul în care l-ați cumpărat. Iată instrucțiuni pentru unele dintre cele mai frecvente cazuri:

Discutați cu cine este responsabil, dacă aveți nevoie de ajutor. După ce ați terminat, fiți conștienți că pot avea loc până la 48 de ore pentru ca modificările să se întâmple. Puteți utiliza un instrument de genul Care sunt DNS-ul meu? pentru a vedea dacă s-a terminat.

Până atunci, asigurați-vă că nu faceți nicio modificare a site-ului dvs. Este posibil să modificați site-ul vechi în loc de noua locație.

Odată ce totul a trecut, site-ul dvs. ar trebui să fie migrat fără a fi oprit. Deoarece ambele site-uri au același conținut, vizitatorii nu vor observa schimbarea.

8. Curățare

Odată ce modificarea DNS a trecut, puteți să vă întoarceți la vechea dvs. gazdă și să ștergeți fișierele site-ului și baza de date. Poate doriți să așteptați până la o săptămână înainte de a face acest lucru pentru a vă asigura că totul funcționează bine.

În orice caz, asigurați-vă că vă păstrați copiile locale (inclusiv originalul wp-config.php) în jurul. Este posibil să fie nevoie să refuzați migrația. În acest caz, veți fi fericiți că îi mai aveți.

Cum să comutați gazdele web prin pluginul WordPress

Toate cele de mai sus pot fi reduse considerabil prin utilizarea unui plugin. Vă permite să automatizați părți ale procesului. În timp ce există alte opțiuni acolo, vă recomand foarte mult Plug-ul Duplicator. Este gratuit și face ca procesul să fie briza.

1. Instalați Duplicator

Desigur, primul pas este instalarea pluginului. Acest lucru necesită pașii obișnuiți. Conectați-vă site-ul dvs. WordPress și navigați la Pluginuri> Adaugă nou. Introduceți numele pluginului în caseta de căutare pentru al găsi și faceți clic Instaleaza acum odată ce apare pe listă.

instalați duplicator pentru a comuta gazdele web

Când descărcați site-ul dvs., apăsați pe Activati buton pentru a putea utiliza pluginul.

2. Exportați site-ul existent

După ce Duplicator este instalat și activ, veți găsi un nou element de meniu cu numele său în zona dvs. de administrare WordPress. Făcând clic pe aceasta, vă aduceți acest lucru:

vizualizare plugin duplicator în wordpress

Pluginul salvează așa-numitele sale pachete. Acestea sunt versiuni comprimate ale site-ului și bazei de date. Deoarece nu ați creat încă, lista este goală. E timpul să schimbăm asta. Clic Creaza nou în colțul din dreapta sus pentru a merge mai departe.

exportarea site-ului web cu configurarea duplicatorului

Pe ecranul următor, aveți mai multe opțiuni.

 • Depozitare – Puteți configura unde să stocați back-up-ul site-ului. Fiți conștienți că, dacă nu aveți versiunea Pro a Duplicator, singura opțiune este propriul dvs. server, deci nu este nimic de făcut aici.
 • Arhiva – În această secțiune, puteți exclude migrarea atât a fișierelor, cât și a părților din baza de date. Folosiți acest lucru dacă aveți motive întemeiate.
 • instalare – Puteți completa informațiile din baza de date a noului dvs. mediu de server. Aceasta face parte, de asemenea, din configurația ulterioară, astfel încât să o puteți ignora pentru moment.

Cel mai probabil, veți face simplu clic Următor →. Pluginul va efectua apoi o verificare a sistemului pentru a vedea dacă are tot ce are nevoie pentru a rula corect. Puteți vedea rezultatele după ce ați terminat.

scanarea duplicatorului finalizată

Dacă totul este în regulă, începeți procesul de construire făcând clic pe butonul din partea de jos. Poate dura câteva minute, astfel încât să nu închideți browserul. Când ați terminat, veți vedea acest lucru:

backup finalizat în duplicator

Descărcați atât programul de instalare, cât și arhiva făcând clic pe butoanele separat sau cu linkul de descărcare cu un singur clic. Foarte bine!

3. Încărcați fișierele prin FTP

Următorul pas este încărcarea acestor fișiere pe server. Va trebui să utilizați adresa IP și nu domeniul pentru a vă conecta prin FTP.

Odată conectat, asigurați-vă că încărcați atât fișierul de instalare cât și arhiva. Plasați-le în directorul rădăcină și asigurați-vă că sunt goale în prealabil.

4. Creați o bază de date MySQL nouă

Cu metoda pluginului, veți avea nevoie și de o bază de date MySQL pentru noul dvs. site. Am vorbit despre asta în detaliu mai devreme. Faceți ceea ce trebuie să faceți pentru a ajunge la o nouă bază de date, un nume de utilizator cu privilegii complete pentru baza de date și parola bazei de date. Asigurați-vă că notați serverul MySQL pe care îl oferă gazda dvs. pentru site-ul dvs. web.

5. Conectați-vă la noul site web

Pentru următorul pas, s-ar putea să te confrunți cu o problemă. Pentru a implementa site-ul, trebuie să accesați fișierele de pe serverul dvs. printr-un browser web. Acest lucru se întâmplă de obicei tastând numele de domeniu.

Dacă utilizați același domeniu ca înainte, acesta nu indică încă noul dvs. server. Desigur, ai putea schimba asta pentru a rezolva problema. Cu toate acestea, acest lucru ar a) să dureze un timp pentru a se întâmpla efectiv și b) va însemna timp de oprire pentru site-ul dvs..

Din fericire, există o modalitate de utilizare, care este folosind computerul dvs. gazde fişier. Puteți face o hartă locală a numelor de domeniu cu anumite adrese IP. Astfel, puteți accesa fișierele pe noul server prin vechiul domeniu fără a schimba nimic pentru vizitatorii dvs..

(Dacă utilizați un domeniu diferit pe noua dvs. gazdă, puteți săriți complet acest pas.)

Primul lucru de care aveți nevoie este adresa IP a noului dvs. server. Furnizorul dvs. ar trebui să afișeze informațiile pentru dvs. Dacă nu îl găsiți, întrebați!

După aceea, trebuie să vă deschideți lui gazdă fişier. Iată cum se face acest lucru pe diferite platforme:

 • ferestre – Deschideți meniul barei de activități, căutați „bloc de note”. Faceți clic dreapta pe rezultat și alegeți „executați ca administrator”. Odată rulat, utilizați programul pentru a deschide c: \ System32 \ drivere Windows \ \ etc \ hosts. Asigurați-vă că căutați „Toate fișierele” pentru a vedea fișierul în cauză.
 • Mac OS – Deschideți terminalul și introduceți comanda sudo nano / etc / hosts. Vi se poate cere să introduceți parola de administrator.
 • Linux – Pentru Linux puteți utiliza aceeași metodă ca și cu Mac OS.

După ce ați accesat fișierul, trebuie să introduceți atât adresa IP pe care ați găsit-o anterior, cât și numele de domeniu. Se va sfârși astfel:

192.168.1.10 http://yoursite.com

Notă: spațiul dintre adresa IP și domeniul este o filă. De asemenea, asigurați-vă că înlocuiți adresa cu adresa reală a serverului dvs. și yoursite.com cu domeniul tău real. Salvați modificările și ar trebui să puteți accesa noul server folosind numele de domeniu existent.

Important: după ce ați terminat migrația, asigurați-vă că vă schimbați gazde dosar la starea inițială!

6. Rulați procesul de migrare

Acum a sosit momentul să începeți procesul de migrare cu seriozitate. Navigheaza catre http://yoursite.com/installer.php (introduceți domeniul dvs. real), acest lucru vă va conduce la acest ecran:

etapa de implementare a duplicatorului

Asigurați-vă că instalatorul vă oferă un Trece pentru arhivare și validare, apoi bifați caseta de termeni și condiții și faceți clic Următor → în partea de jos. Aceasta va începe procesul de implementare.

După aceea, vi se va cere să introduceți gazda bazei de date, numele, numele de utilizator și parola.

etapa de implementare a duplicatorului

Ar trebui să-i ai pe cei de la îndemână. Puteți utiliza funcția Baza de date de testare buton pentru a vă asigura că totul funcționează. Apoi apasa Următor → din nou. Pluginul va importa baza de date.

În pasul următor, aveți șansa să înlocuiți mențiunile URL-ului vechi cu noua. Asigurați-vă că adresa URL corespunzătoare este în câmp! Duplicatorul va finaliza apoi procesul.

etapa de implementare a duplicatorului 4

Ecranul final vă oferă un link pentru a vă conecta la site-ul dvs. și vă raportează dacă totul a decurs bine. Asigurați-vă că vă autentificați și verificați dacă totul funcționează așa cum trebuie. De asemenea, nu uitați să urmați instrucțiunile Duplicator pentru a vă curăța după voi.

cum să schimbați curățarea gazdelor web după migrare

7. Actualizați serverul de nume DNS

Cu această metodă, mai trebuie să schimbați domeniul dvs. de pe serverul vechi în unul nou.

Am vorbit deja despre acest lucru în detaliu mai sus, așa că vă puteți referi la această secțiune. Obțineți adresele serverului de nume de la noua dvs. gazdă și conectați-le la domeniul dvs. Apoi, așteptați până când au trecut modificările înainte de a face modificări pe site-ul dvs..

După aceea, ați terminat – felicitări! Tocmai ați învățat cum să schimbați gazdele web pentru site-ul dvs. WordPress. Sos grozav!

Comutarea gazdelor web pentru site-urile WordPress într-o casă scurtă

Trecerea site-ului dvs. WordPress de la o gazdă web la alta poate fi o sarcină intimidantă, în special pentru primii cronometri. Rețineți că la fel ca orice altceva rularea propriului dvs. site web, devine mai puțin dificil atunci când îl descompun la pași.

Dacă ați urmat împreună cu cele de mai sus, acum ar fi trebuit să vă mutați cu succes site-ul dvs. la noul dvs. furnizor de hosting. Indiferent de procesul pe care l-ați decis, să rezumăm rapid pașii de bază:

 1. Copia de rezervă a fișierelor și a bazei de date a site-ului web
 2. Pregătiți noul mediu de găzduire pentru comutator
 3. Importați fișierele și baza de date în noua gazdă
 4. Comutați serverul de nume al domeniului dvs.

Acesta este practic. Felicitări din nou pentru că a ajuns atât de departe – bine făcut!

Aveți întrebări sau sfaturi suplimentare despre cum puteți schimba gazdele web? Spuneți-ne în secțiunea de comentarii de mai jos.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map