Cum se face un portofoliu

how-to make-un-on-portofoliu


Așadar, vă întrebați cum puteți face un portofoliu online.

În primul rând – aceasta este o întrebare valabilă pentru a pune! Este cu siguranță ceva la care ar trebui să te gândești, indiferent dacă ești o afacere care dorește să ajungă la mai mulți clienți sau o persoană care caută noi oportunități de angajare..

Probabil sunteți puțin îngrijorat că sarcina s-ar putea dovedi destul de grea, mai ales dacă nu aveți experiență în construirea unui nou site web. Nu transpirați, totuși. Astăzi abordăm acest subiect de sus în jos.

Când ați terminat de citit, veți ști exact:

 • De ce să ai un portofoliu online este important pentru afacerea ta
 • Site-uri unde puteți construi un portofoliu online
 • Cum să vă construiți propriul portofoliu online (pas cu pas)
 • Concluzie

De ce este important să ai un portofoliu online?

Principalul beneficiu de a avea o pagină de portofoliu este că îți stabilește brandul pe web. Singurul fapt de a menționa afacerea / serviciile dvs. online vă oferă acces la milioane de oameni care își fac cercetarea prin Google și alte motoare de căutare, chiar înainte de a decide să lucreze cu o companie sau să angajeze o persoană nouă.

Prin urmare, un portofoliu online este excelent achiziția clientului sau găsirea unui loc de muncă instrument. Deoarece site-urile web sunt disponibile în permanență, oamenii pot naviga către dvs. oricând se potrivește cel mai bine.

Nu este vorba doar de clienți – dar un portofoliu vă poate ajuta, de asemenea, să ajungeți la alte persoane cu gândire similară – colegii voștri în aceeași nișă – cu care puteți încheia un parteneriat, ajutându-vă astfel să se dezvolte reciproc. În cele din urmă, faptul că un portofoliu online vă permite să faceți noi contacte și să vă creșteți rețeaua în moduri în care altfel nu ar fi fost posibil.

În cele din urmă, datorită tehnologiei moderne a site-urilor web, aveți un control complet asupra portofoliului dvs., ceea ce înseamnă că depinde de dvs. de modul în care alegeți să vă prezentați abilitățile, experiența sau orice altceva doriți să prezentați în portofoliu (mai multe despre asta mai târziu).

Unde vă puteți construi un portofoliu?

portofoliul online este mai bun
Online este o cale de urmat

Aceasta este principala întrebare la care trebuie să răspundem pentru a putea ajunge la cum să-.

În primul rând, să subliniem încă o dată că principala cerință este aceea de a face acest lucru fi capabil să faci totul singur, chiar dacă nu aveți experiență anterioară de construire de portofoliu (sau construire de site-uri web).

Acest fapt restrânge oarecum posibilitățile, dar nu înseamnă neapărat că calitatea produsului final va avea de suferit. De fapt, la fel se întâmplă ca cele mai bune instrumente de construire a site-urilor web – cele cu care poți folosi un portofoliu – să fie cu adevărat ușor de înțeles, modulare și puternice, fără a necesita cunoștințe de programare la sfârșitul utilizatorului..

În special, există două instrumente care sunt perfecte pentru portofolii online de toate tipurile, WordPress și Wix:

 • WordPress este de fapt platforma care rulează acest site web. Principalul său punct forte este că este gratuit și open-source, în același timp fiind extrem de versatil, flexibil și ușor de utilizat odată ce treceți prin instalarea inițială. De fapt, datele actuale indică faptul că WordPress este folosit pentru aproape 30% din toate site-urile web pe internet. Asta- toate site-urile web acolo!
 • Wix este un constructor de site-uri online bazat pe abonamente. Cu alte cuvinte – este și mai ușor să începeți decât WordPress – nu trebuie decât să accesați Wix.com, să completați formularul de înscriere și veți putea începe să lucrați în portofoliul dvs. aproape imediat.

Dacă acest lucru nu vă spune multe în ceea ce privește care ar putea fi alegerea mai bună pentru dvs., luați în considerare acest tabel de comparație:

WordPress sau Wix pentru un portofoliu online?
WordPressWix
Software pentru site-uri web. Este motorul care îți administrează portofoliul online sub capotă. Deși WordPress în sine este gratuit, trebuie să îl instalați pe un server web, care de obicei vine cu o etichetă de preț (opțiunile bune încep de la 5 USD pe lună).Instrument bazat pe abonament. După ce vă abonați la un cont (atât abonamente gratuite, cât și premium sunt disponibile), puteți începe să lucrați imediat la portofoliul dvs..
Are nevoie de un server pentru a funcționa.Nu este nevoie să vă ocupați de servere sau configurații tehnice. Totul este îngrijit pentru tine în fundal.
Extensibil prin teme și plugin-uri. Cu ajutorul temelor și pluginurilor, puteți ajusta modul în care arată și funcționează portofoliul online. Temele și pluginurile sunt ușor de instalat și configurat – nu este necesară programarea. Există atât opțiuni gratuite de plată, cât și de temă / plugin disponibile.Puteți alege mai mult de 500 de modele de site-uri web, în ​​plus, există Wix App Market care vă oferă acces la suplimente. Complementele imită oarecum modul în care funcționează pluginurile WordPress – vă permit să extindeți funcționalitatea implicită a portofoliului dvs. online.
Nu sunt necesare abilități de programare.Nu sunt necesare abilități de programare.
Este nevoie de un anumit nivel de confort în jurul lucrurilor de calculator și site-urile web (probabil nu este un instrument pentru un începător complet). Obține 9/10 în departamentul de ușurință în utilizare.Potrivit pentru un începător complet pentru construirea site-urilor web. Obține 10/10 în departamentul de ușurință în utilizare.
Nu există asistență oficială pentru clienți pentru WordPress. Obțineți doar suportul gazdei dvs. web (o companie care vă vinde spațiu pe un server).Există asistență clienți de calitate disponibilă 24/7.

Cum să vă construiți propriul portofoliu online

Alegerea dvs. de platformă, fie ea WordPress sau Wix va avea impact asupra procesului real de construire a portofoliului online pas cu pas.

Datorită acestor diferențe, în acest ghid, ne vom concentra asupra “ce sa fac” Decat „Ce butoane să apăsați și în ce ordine”. Astfel, sfatul va fi universal indiferent de platforma cu care decideți să mergeți.

Dacă aveți nevoie de specific cum-tos la utilizarea fiecărei platforme de sus în jos, nu ezitați să consultați ghidurile noastre despre WordPress, precum și recenzia noastră aprofundată a Wix.

Acum, să trecem la treabă:

Un portofoliu online bun are nevoie de o mână de elemente cruciale. Vom trece prin ele unul câte unul și vom explica cum să obținem cele mai multe dintre ele.

Pasul 1: Obțineți structura corectă

Fiecare portofoliu bun are o structură surprinzător de simplă. În principiu, există patru elemente principale:

 1. Introducere (cine ești)
 2. Proiecte – o vitrină a lucrării tale
 3. Serviciile / statutul dvs. de angajare
 4. Moduri de a vă contacta

Lucrul important este că ne prezentăm lucrările practic imediat (blocul nr.2), imediat după ce am scăpat de la intrare partea de introducere. Acest lucru este important, deoarece nu forțează vizitatorul să citească pereți de text plictisitor înainte de a putea ajunge în cele din urmă la ceea ce îi interesează cu adevărat..

Acest lucru ne aduce la următorul punct:

Pasul 2: Faceți scurta introducere

Oricât de greu ar părea, oamenilor nu le pasă cu adevărat de cine ești până când nu văd de ce ești capabil (adică până nu vă vor vedea de treabă). Din acest motiv, dorim să menținem scurt introducerea.

Iată o combinație care nu reușește niciodată:

O fotografie bună cu tine (poate fi în fundalul paginii) + Numele dumneavoastră + un singur liner din ceea ce faci

Iată un exemplu bun de aici Anders Norén:

Anders Noren exemplu despre cum se face un portofoliu

Acest lucru este într-adevăr Tot că oamenii trebuie să știe despre tine în acest moment.

Oh, și încă un lucru – nu te lăsa păcălit să folosești ecrane de încărcare. Acest lucru nu face decât să înrăutățească experiența pentru persoana care citește. Trebuie să oferiți informații reale cât mai repede posibil.

Pasul 3: Afișează-ți proiectele (aici este câștigarea sau pierderea bătăliei)

Odată cu introducerea în mișcare, aceasta este cea mai importantă secțiune din portofoliul dvs. online. Pur și simplu – dacă lucrarea pe care o prezentați nu reușește să-l prindă pe vizitator – potențialul dvs. client sau angajator – atunci niciun alt text nu îi va convinge să lucreze cu dvs..

Iată cum se pot rezolva lucrurile:

a) Arată doar BEst Muncă, nu All din munca ta

Includerea fiecărui proiect mic este una dintre cele mai frecvente greșeli pe care oamenii le fac atunci când construiesc un portofoliu.

Un portofoliu nu se referă la cantitate, ci la calitate. Chiar dacă ai include doar un singur exemplu masiv, minunat, al muncii tale, ai fi în continuare mai bun decât atunci când ai inclus 20 de proiecte mici, sub-par.

Începeți să alegeți cele mai bune exemple ale lucrării dvs. și prezentați-le doar pe cele!

b) Furnizați context pentru fiecare proiect

O altă greșeală obișnuită cu portofoliile online este concentrarea doar pe titlurile sau pe aspectele vizuale ale lucrării tale.

Cu alte cuvinte, nu arătați doar imaginile, numele celor pe care le-ați făcut sau companiile pentru care ați lucrat. În schimb, concentrați-vă asupra modului în care puteți oferi valoare.

Vorbiți despre obiectivele atinse și despre modul în care implicarea dvs. a făcut posibil acest lucru. Aceasta oferă o mulțime de contexte și spune persoanei care citește de ce proiectul a fost un succes.

Iată un exemplu excelent despre cum poate fi executat acest lucru, de Sadok:

Exemplu de prezentare a proiectului Sadok

c) Asigurați-vă că este actualizat

Acest lucru este simplu. Nu doriți ca cea mai recentă înregistrare în portofoliu să aibă deja doi ani.

Intotdeauna tintiti sa aveti cel putin un proiect curent afisat in portofoliu. De preferat, pe locul 1.

Pasul 4: Faceți clar care este afacerea

Următoarea secțiune din portofoliu este despre serviciile dvs. (în cazul în care sunteți freelancer) sau despre furnizarea unui mesaj clar că sunteți disponibil pentru muncă (în cazul în care căutați un loc de muncă).

Rețineți că nu este vorba doar despre un simplu titlu, „angajează-mă”. Avem nevoie de ceva mai mult pentru a sigila acordul.

În acest moment, potențialul dvs. client – care citește portofoliul – este deja interesat de ceea ce faceți (tocmai au trecut prin lista de proiecte), așa că acum este momentul să le oferiți acel moment final pentru a vă contacta..

a) Enumerați-vă principalele realizări și abilități

Există diverse modalități prin care îți poți prezenta abilitățile. Pentru început, îl puteți face într-o simplă formă de listă. Cu toate acestea, o metodă mai modernă este de a utiliza blocuri individuale care pun un accent mai mult pe fiecare abilitate pe care o aduceți la masă.

Iată un exemplu de Denise Chandler:

Abilități de prezentare a denisei

După cum vedeți – pare destul de simplu și ușor de înțeles. Principalul avantaj al acestei forme de prezentare este faptul că permite cititorului să arunce o privire rapidă asupra abilităților dvs. fără a fi necesar să pescuiți lucrurile dintr-o lungă descriere a textului..

În ceea ce privește realizările cheie, acesta este locul în care urmează să intre în joc următorul punct:

b) Includeți mărturii

Dacă le ai, mărturiile pot fi un element incredibil de puternic atunci când înveți cum să faci un portofoliu al lucrării tale și, probabil, cel mai bun mod de a demonstra că realizările tale și valoarea pe care o poți aduce sunt într-adevăr reale..

Iată un exemplu excelent Matt Farley:

Exemplu mat de mărturii

Mărturii sunt destul de simple în structură. Minima de care aveți nevoie este numele clientului / angajatorului și un bloc rapid de text despre motivul pentru care le-a plăcut să lucreze cu dvs. Dacă puteți obține și câteva poze cu clienții dvs., asta vă oferă puncte bonus.

Nu aveți mărturii? Fără transpirație – puteți oricând să vă adresați foștilor clienți sau angajatori prin e-mail și pur și simplu să le cereți mărturii direct. Vă garantăm că nu se vor gândi și vă vor ajuta cu plăcere.

c) Menționați educația dvs. (opțional)

Educația dvs. formală nu este întotdeauna ceva care contează în anumite domenii sau industrii. Dacă face o diferență în a ta, nu uita să o menționezi în portofoliu, fă-o, de asemenea, să fie un element vizibil, astfel încât nimeni nu-i lipsește.

Deși, puteți sări totul de la liceu și mai devreme. Universitățile, cursurile profesionale, pregătirea în domeniu pe care ați avut-o – acestea sunt lucrurile care contează!

d) Enumerați-vă serviciile / starea de angajare

O regulă generală cu aceste lucruri este că nu ar trebui să depindeți de faptul că oamenii să poată citi între rânduri. Dacă doriți ca ei să facă ceva, trebuie să o spuneți deschis:

 • Dacă în prezent căutați următoarea angajare, asigurați-vă că este clar în această secțiune a portofoliului. În acest moment, puteți, de asemenea, să vă conectați la CV-ul dvs. dacă acestea contează în industria dvs..
 • Dacă sunteți un freelancer pregătit să preia noi clienți, enumerați serviciile specifice pe care le oferiți, plus tot ceea ce ar trebui să știe un client – prețuri, domeniu de aplicare, etc..

Pasul 5: ușurați-vă să vă atingeți

Acum vine ultima parte – oferind oamenilor posibilitatea de a vă contacta.

Din fericire, cu instrumente moderne precum WordPress sau Wix, acest lucru este remarcabil de ușor.

 • Cu WordPress, tot ce ai nevoie este un plugin numit Formular de contact 7.
 • Cu Wix, puteți adăuga un formular de contact în portofoliul dvs. chiar din instrumentul principal de construire Wix.

Detaliul important cu formularele de contact este că ar trebui să le includeți doar în partea de jos a portofoliului.

Asigurați-vă că este disponibil pe toate dispozitivele

În aceste zile, adulții din SUA petrec mai mult conținut consumator de timp pe mobil decât pe desktop. Din acest motiv, trebuie să vă asigurați că portofoliul dvs. arată la fel de bine pe iPhone, dispozitive Android, tablete, așa cum se întâmplă pe un computer desktop standard.

Nu vă riscați să mergeți pentru o tendință ciudată de design atunci când vă construiți portofoliul

Unelte precum WordPress și Wix vă oferă o mulțime de modele din care puteți alege, ceea ce face ușor să vă pierdeți în tot ceea ce, în cele din urmă, să ajungeți cu ceva care, deși arată bine, s-ar putea să nu fie cele mai optimizate.

Pentru a te salva de necazuri de genul acesta, întotdeauna urmărește design-uri minime. Nu ies niciodată din modă!

De exemplu, dacă ați selectat WordPress ca platformă la alegere, puteți utiliza o temă gratuită, cum ar fi Bine proporţionat pentru a obține un aspect frumos minimalist:

Tema în formă

Concluzie: Aveți portofoliul online gata?

Acest lucru rezumă ghidul nostru despre cum să faci un portofoliu online. Parcurgând toți pașii aici vă va dura ceva, dar acesta este un lucru bun, din câteva motive:

 • A) Ar trebui să petreci o cantitate semnificativă de timp pentru a-ți construi portofoliul, doar pentru a te asigura că totul este în ordine. Până la urmă – depinde de acest portofoliu pentru a aduce noi clienți sau opțiuni de angajare. Din această cauză, merită cea mai mare atenție.
 • b) Chiar dacă petreceți ceva timp în fața computerului construind un portofoliu, evitați în continuare lucruri precum învățarea codului. În schimb, investești timp acolo unde contează – în carnea portofoliului tău!

La sfârșitul zilei, mare lucru despre a face portofoliul online este că poți să te întorci în orice moment și să actualizezi lucrurile în mod regulat. Acestea sunt genul de avantaje pe care vi le oferă instrumente precum WordPress și Wix.

Ați ales instrumentul cu care veți construi portofoliul?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map