InMotion vă permite să dețineți site-ul dvs.?

InMotion vă permite să dețineți site-ul dvs.?

Pentru mulți dintre noi, în special pentru noii site-uri, problema proprietății site-ului poate părea absurdă. Mulți dintre noi ar crede că, din moment ce ați cheltuit sume considerabile de bani și din moment ce ați plătit pentru serviciile necesare pentru a opera site-ul, sunteți proprietarul site-ului dvs. web și trebuie să vă întrebați cine deține site-ul sună ridicol. Cu toate acestea, sunteți cu adevărat proprietarul site-ului dvs. web? Puteți spune imediat la această întrebare, dar nu este întotdeauna cazul. Cu excepția cazului în care contractul prevede explicit că dețineți site-ul dvs. web, din punct de vedere tehnic, nu sunteți niciodată proprietarul acestuia.


Pentru o mai bună înțelegere a acestei discuții, este important să înțelegem mai întâi semnificația termenului „propriu”. Tehnic, proprietatea domeniului este ca și cum ai fi proprietarul numărului de telefon de acasă, pe care nu l-ai deținut niciodată, ci îl închiriază de la compania de telefonie.
Cu toate acestea, această întrebare este destul de complicată, deoarece nu toate companiile de găzduire vă permit să dețineți site-ul dvs. web. În conformitate cu Termenii de utilizare / Contractul de utilizare și politica de confidențialitate a InMotion, partea 4.ai, „Clientul este proprietarul sau licențiatul valabil al Conținutului Clientului și a fiecărui element al acestuia, iar Clientul a asigurat toate licențele, acordurile, permisiunile, renunțările și comunicările necesare. pentru utilizarea Conținutului Clientului și a fiecărui element al acestuia, inclusiv fără limitare, toate mărcile comerciale, logo-urile, numele și asemănările conținute de acesta, fără nicio obligație a Companiei de a plăti comisioane, reziduuri, plăți de breaslă sau alte compensații de orice fel oricărei persoane sau Entitate; ” (Www.inmotionhosting.com/terms-of-service). Această prevedere înseamnă că clientul deține întregul conținut al site-ului, dar nu site-ul propriu-zis, deoarece este închiriat numai clientului.

De ce nu pot fi proprietar pe site-ul meu web?

Mai simplu spus, nu vă puteți deține site-ul dvs. web în măsura în care site-ul dvs. este de fapt format din mai multe părți, dintre care unele le dețineți și în timp ce altele le închiriați de la furnizorul de hosting. Iată un ghid simplu despre ceea ce faceți și aveți pur și simplu închiriat.

 •  Nu dețineți serverul web.
 •  Serverul web este computerul care rulează platforma serverului care găzduiește site-ul dvs. web. De obicei, centrul de date deține serverul web și îl închiriază. Este evident că nu dețineți site-ul dvs. decât dacă achiziționați unul singur.
 •  Nu dețineți platforma Web Server.
 •  Printre acestea se numără Linux, Apache, MySQL, PHP (LAMP), ASP.NET, Windows IIS + și Microsoft SQL Server.
 •  Nu dețineți sistemul de gestionare a conținutului (CMS), cum ar fi WordPress, Joomla și Drupal.
 •  Puteți avea propriul dvs. CMS dacă autorizați un cod sursă și că l-ați scris singur. Proprietarul CMS este creatorul acestuia și sunteți autorizat să îl utilizați.
 •  Nu dețineți software-ul de bază de date, cum ar fi MySQL.
 •  Niciodată să nu dețineți software-ul bazei de date înseamnă, de asemenea, că nu dețineți nici baza de date reală, dar dețineți datele și conținutul site-ului web care sunt stocate în baza de date cu condiția să-l autorizați.
 •  De obicei, nu dețineți codul sursă al site-ului, decât dacă îl autorizați singur.
 •  Un cod sursă este un program creat în limbajul Platformei Web Server care conține conectori la alt software și este de asemenea utilizat pentru a comunica cu serverele externe ale sistemului. Este utilizat pentru a genera scriptul HTML / CSS / Java pentru ca browserul să funcționeze pe ecran.
 •  Nu dețineți browserul, aveți numai licența de utilizare.
 •  Cel mai surprinzător, nu dețineți numele de domeniu.
 •  Acum aceasta poate fi o surpriză, dar de fapt nu dețineți numele de domeniu, deși sunteți proprietarul numelui de domeniu înregistrat. O închiriați doar.

Ce trebuie să dețin atunci?

A fi „proprietarul” site-ului tău înseamnă pur și simplu că trebuie să deții următoarele:

 •  Sunteți proprietarul limbajelor de script HTML / CSS / Java, blocurile de construcție ale site-ului dvs. web și limbile pe care browserele le înțeleg.
 •  Sunteți proprietarul vizual al site-ului dvs. web.
 •  Aceasta include aspectul și elementele grafice, cum ar fi culorile, tipografia, fotografia folosită la crearea interfeței cu utilizatorul, conținutul lizibil al site-ului și imaginile și videoclipurile pe care le conține.
 •  Dețineți conținutul text al site-ului dvs..
 •  Aceasta include toate cele care pot fi citite, formatate, care pot fi copiate și lipite, precum și pot fi indexate în textul site-ului motorului de căutare care poate fi redat în browserul dvs. Aceasta înseamnă că ar trebui să fiți autorul conținutului textului pentru a-l face propriul dvs..
 •  Dețineți fotografiile site-ului dvs..
 •  Această condiție este adevărată, dacă și doar dacă ai făcut fotografiile singur, altfel, dacă ai copiat-o de undeva, fotografia îți este doar autorizată.

Ce trebuie să înțeleg despre legalitatea proprietății site-ului?

Poți fi surprins să afli că nu ești Proprietarul site-ului tău. Poate părea ridicol faptul că, după ce ai cheltuit timp și bani pentru site-ul tău, vei fi informat că nu îl deții de fapt.
Următoarele sunt faptele importante pe care trebuie să le înțelegeți despre realitatea juridică a dreptului de proprietate asupra site-ului dvs. web. Unul, trebuie să vă amintiți că nu puteți niciodată să dețineți legal platforma serverului web, numele dvs. de domeniu, platforma web, software-ul bazei de date, CMS și chiar limba utilizată pentru construirea site-ului. Doi, nu veți ajunge niciodată să dețineți serverul care găzduiește site-ul dvs. web și că vi se acordă numai licența de utilizare a Proprietății Intelectuale a creatorului site-ului web și a platformei care este utilizată pentru construirea acestuia. Cu toate acestea, dețineți în mod legal conținutul site-ului dvs. web, dacă și numai dacă, ați fost autor în dvs..

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map