Totul despre bazele de date MySQL

Ce este o bază de date MySQL?

Un MySQL este un sistem de gestionare a bazelor de date Open Source, care este distribuit și susținut de Oracle Corporation. Tehnic, bazele de date sunt colecții de date bine structurate, care variază de la cele mai de bază la cele mai complexe date, de la o simplă listă de nume la o colecție de cantități vaste de informații pentru o mare corporație. Pentru a avea ușurință și organizare în colectarea și regăsirea datelor, aveți nevoie de un sistem de gestionare a bazelor de date.


O altă caracteristică a MySQL este că este o bază de date relațională. Bazele de date relaționale sunt cele care stochează date în tabele separate, mai degrabă decât să le pună pe toate într-o cameră mare de stocare. Aceasta înseamnă că stocarea și regăsirea datelor devine eficientă pe măsură ce fișierele sunt organizate în anumite locații de stocare. De fapt, termenul SQL înseamnă „Structure Query Language” și de atunci a devenit cel mai comun limbaj standardizat de acces la date.

Un alt lucru bun cu MySQL este că este Open Source, ceea ce înseamnă că oricine dorește să-l poată folosi și chiar să-l modifice pentru a se potrivi cu nevoile lor. Și fiind Open Source, acesta vine gratuit, astfel încât oricine să-l poată descărca doar de pe internet, fără teamă să fie nevoiți să-l plătească. Și pentru a depăși totul, serverul MySQL este cunoscut pentru viteza, fiabilitatea, scalabilitatea și ușor de utilizat. Unii pot crede că a fi liber aduce multe dezavantaje, dar serverul său rulează confortabil rapid pe un desktop sau un laptop.

Cum se creează o bază de date MySQL?

O mulțime de aplicații precum software pentru comerț electronic, aplicații CMS și forumuri folosesc baze de date MySQL pentru a rula. Pentru a crea o bază de date MySQL, trebuie să parcurgeți un proces în trei etape; primul fiind crearea unui utilizator și a unei parole a bazei de date, al doilea proces este alocarea de privilegii unui utilizator pentru a accesa baza de date și al treilea, crearea efectivă a bazei de date.

Acest lucru poate părea descurajant, dar prin utilizarea Expertului de baze de date MySQL găsit în cPanel-ul dvs., sarcina creării bazelor de date devine rapidă, simplă și ușoară. Trebuie să urmați pașii de succes:

 • În primul rând, trebuie să vă conectați la cPanel și să faceți clic pe Expertul de baze de date MySQL, care poate fi găsit la rubrica „Baze de date”..
 • Apoi, trebuie să introduceți numele bazei de date în „Pasul 1”.
 • În „Pasul 2”, trebuie să introduceți numele de utilizator și parola bazei de date.
 • Apoi, în „Pasul 3”, trebuie să atribuiți utilizatorului dvs. privilegiile bazei de date. Puteți pur și simplu să faceți clic pe „Toate privilegiile”, cu excepția cazului în care un dezvoltator solicită altfel.
 • „Pasul 4” este de fapt un rezumat al tuturor sarcinilor abia finalizate. Puteți observa că numele bazei de date și utilizatorul bazei de date utilizează numele de utilizator cPanel ca prefix. Dacă trebuie să creați baze de date suplimentare, tot ce trebuie să faceți este să repetați procesul enumerat mai sus.

Cum să exporti o bază de date MySQL în phpMyAdmin?

Uneori, este posibil să găsiți nevoia de a face o copie de rezervă a bazei de date, fie ca măsură de securitate, fie pentru a transfera baza de date pe un alt server. Vă puteți exporta cu ușurință baza de date folosind phpMyAdmin, un instrument care poate fi găsit în cPanel. Pentru a exporta, trebuie să faceți următoarele:

 • Totul începe cu cPanel-ul dvs., așa că, în primul rând, trebuie să fiți conectat la cPanel.
 • Sub titlul Baze de date, faceți clic pe pictograma phpMyAdmin și apoi selectați baza de date pe care doriți să o exportați din lista din meniul din stânga. Îl puteți selecta făcând clic pe el.
 • Apoi, faceți clic pe fila Export care poate fi găsită în meniul din partea de sus a paginii.
 • La rubrica „Export”, verificați mai jos „Vizualizați dump (schema) bazei de date” și asigurați-vă că sunt selectate toate tabelele, precum și opțiunea SQL..
 • Apoi, la „Structura”, activați opțiunea „Adăugați DROPTABLE / VEDEA.PROCEDURĂ / FUNCȚIE” și asigurați-vă că este selectat „Salvare ca fișier” care se găsește în partea stângă jos a paginii. Rețineți că, dacă baza dvs. de date este destul de mare, puteți alege fie „cu fermoar”, fie „gzipped” pentru o descărcare mult mai rapidă.
 • Faceți clic pe butonul „Mergeți” din partea dreaptă jos și apoi faceți clic pe Salvați atunci când vi se solicită. Această acțiune începe procesul de descărcare în computerul dvs. local. Pentru mai multe baze de date, pur și simplu repetați pasul 3 – 7.

Cum se importă într-o bază de date MySQL în phpMyAdmin?

În timp ce este necesar să exportați o bază de date, găsiți și nevoia de a importa unul de la alt server în serverul dvs. Pentru a face acest lucru, puteți utiliza, de asemenea, phpMyAdmin. Totuși, pentru a-l importa, trebuie să aveți un fișier de rezervă a bazei de date care de obicei ia extensia „.sql”, deși .zip și tar.gz sunt de asemenea acceptate. Pentru a importa un fișier, trebuie să faceți următoarele:

 • Din nou, trebuie să vă conectați la cPanel.
 • Odată conectat, faceți clic pe pictograma phpMyAdmin care va fi găsită în „Bazele de date” ale ecranului de pornire al cPanel..
 • Apoi, selectați baza de date pe care doriți să o importați din lista din meniul din stânga.
 • În meniul de sus, faceți clic pe fila Import.
 • Apoi, sub „Fișierul pentru import”, faceți clic pe butonul „Parcurgere” și apoi găsiți fișierul dvs. de rezervă a bazei de date.
 • Apoi faceți clic pe butonul „Go” din partea dreaptă jos a ecranului pentru a începe procesul de importare. Odată ce importul este complet, ar trebui să vedeți un marcaj verde sub filele și o notificare care ar trebui să spună ceva de genul: „Importul a fost încheiat cu succes,… ..”
 • Dacă doriți să importați mai multe sau mai multe baze de date, trebuie să repetați și completați pasul 3-7 pentru fiecare bază de date pe care doriți să o importați.
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map