Tutorial OpenCart

Un tutorial detaliat OpenCart Acest tutorial OpenCart vă va prezenta încă un instrument pentru a crea un magazin online. Deși vânzarea de lucruri online obișnuia să fie dificilă și tehnică, în aceste zile, dacă vrei să deschizi un magazin online, ai o mulțime de opțiuni.


Am scris deja ghiduri despre alegeri excelente precum WooCommerce, Shopify, Prestashop și Magento. Cu OpenCart, aveți încă o opțiune.

Mai jos, veți afla ce este OpenCart și cum să-l utilizați pentru a crea un magazin online de la zero.

Sunteți gata să plecați? Atunci să facem asta.

Ce este OpenCart?

Înainte de a vorbi despre cum să-l utilizăm, să examinăm mai întâi despre ce vorbim.

O platformă gratuită de comerț electronic

La fel ca și alte soluții de comerț electronic menționate pe acest site, OpenCart este o platformă open-gazdă, self-gazdată.

Prima parte înseamnă că îl instalați pe propriul server și aveți grijă de dvs. în întregime: găzduire, întreținere, management, securitate. Acest lucru se opune soluțiilor SaaS (Software as a Service) precum Shopify, care oferă o mare parte din aceasta ca parte a serviciului lor, dar oferă și mai puțină flexibilitate și control.

Open-source, pe de altă parte, înseamnă că platforma este munca unei comunități de oameni care își donează timpul pentru construirea și îmbunătățirea acesteia, în locul unui produs care aparține unei companii.

Efectul secundar plăcut al produselor open-source este că, de obicei, sunt complet libere de utilizat. Unul dintre cele mai cunoscute exemple este WordPress, cel mai de succes sistem de gestionare a conținutului din lume.

În aceeași ordine de idei, oricine poate utiliza OpenCart pentru a construi un magazin online fără să plătească vreun ban pentru asta.

Caracteristici OpenCart

În partea frontală a funcției, OpenCart oferă următoarele:

 • Posibilitatea de a crea și gestiona produse nelimitate, atât fizice cât și virtuale, dintr-o interfață ușor de utilizat
 • O multitudine de opțiuni de plată și transport
 • Extensibilitate ridicată prin pluginuri gratuite și plătite
 • O modalitate de a gestiona mai multe magazine din același backend
 • Opțiuni multiple și mai multe limbi
 • Opțiunile SEO detaliate și capacitatea de reacție nu sunt disponibile
 • O gamă largă de instrumente de marketing

Nu este rău pentru un software gratuit, nu?

Cum se instalează OpenCart

Bine, acum că aceasta este soluționată, să trecem la partea principală a acestui tutorial OpenCart: cum să folosiți programul, începând cu instalarea acestuia. Așa cum am menționat, aceasta este o soluție de găzduit de sine stătător, astfel că veți avea nevoie de o gazdă web și un domeniu la care puteți accesa. În mod alternativ, îl puteți instala și local pentru a testa unitatea OpenCart.

1. Descărcați OpenCart și pregătiți instalarea

Primul lucru pe care trebuie să-l faci este să faci pop pagina de descărcare OpenCart și lovește-l pe cel mare Descarcă acum buton.

descărcați opencart pentru a începe tutorialul

Odată terminat, ar trebui să găsiți un fișier zip pe hard disk pe care ar trebui să dezarhivați prompt. În ea, veți găsi o serie de fișiere, precum și un director numit încărcare. Aceasta va fi partea cea mai importantă, deci păstrați-o la îndemână.

Acum este timpul să vă conectați la furnizorul dvs. de hosting prin FTP. Pentru asta, ai nevoie de un client FTP FileZilla. Un client FTP este un instrument foarte important pentru designeri web care vă permite să vă conectați la un server de la distanță.

Tot ce ai nevoie este un nume de gazdă, nume de utilizator FTP și parolă. De obicei, îi primiți de la panoul de management al furnizorului dvs. de găzduire. Contactați asistența dacă nu o puteți găsi.

Când sunteți conectat la server, navigați la directorul pe care îl indică domeniul dvs. Aici trebuie să încărcați toate fișierele din interiorul încărcare dosar despre care am vorbit mai devreme.

Puteți face acest lucru fie navigând în locația lor în clientul FTP, marcând-le și alegând încărcare sau deschiderea exploratorului de fișiere și glisarea și plasarea fișierelor în clientul FTP.

încărcați fișiere opencart prin ftp

2. Creați baza de date

În timp ce încărcarea se întâmplă, este timpul să vă ocupați de a doua parte a site-ului dvs. de comerț electronic: baza de date MySQL.

Iată unde OpenCart vă va salva tot conținutul, relația dintre ele, numele de utilizator, parolele și alte informații. Practic, este inima magazinului dvs. online, OpenCart fiind instrumentul care îl accesează și îl afișează.

Modul în care creați o bază de date depinde cu adevărat de furnizorul dvs. Multe dintre ele vă permit acest lucru prin intermediul phpMyAdmin, pentru care puteți verifica instrucțiuni. Dacă sunteți pe cPanel, utilizați aceste etape. Mulți furnizori au, de asemenea, pur și simplu un meniu numit Baze de date MySQL sau similar acolo unde puteți gestiona aceste setări.

puteți utiliza phpMyAdmin pentru a crea o bază de date pentru opencart

Cu ce ​​trebuie să închei este:

 • Adresa de găzduire a bazei de date
 • Numele bazei de date
 • Un nume de utilizator cu privilegii de acces complet la acesta
 • Parola utilizatorului respectiv

Am înțeles? Apoi, să mergem mai departe.

3. Rulați instalarea

Acum aveți tot ce aveți nevoie pentru a începe instalarea OpenCart. Pentru a face acest lucru, pur și simplu accesați adresa URL care indică directorul în care ați încărcat fișierele. Dacă ați configurat totul corect, acest lucru ar trebui să vă aterizeze pe acest ecran:

instalarea opencart

Acesta este începutul asistentului de instalare care vă va ghida prin configurare. Prima pagină este pur și simplu acordul de licență pentru OpenCart, pe care îl puteți accepta dând clic Continua.

În pasul următor, OpenCart execută o verificare pentru a vedea dacă mediul dvs. este compatibil pentru ca acesta să funcționeze.

instalarea opencart pasul 2

Un lucru în care veți rula cu siguranță aici este un avertisment sub punctul al patrulea referitor la două fișiere apelate config.php.

opencart config configurare php

Puteți rezolva acest lucru cu ușurință redenumirea fișierelor apelate config-dist.php din folderul rădăcină de instalare și din admin folder la config.php.

Reîncărcați pagina de instalare și ar trebui să fie tot verde. Lovit Continua din nou.

Acum este timpul să introduceți informațiile pentru baza de date creată mai devreme.

instalarea opencart pasul 3

Introduceți numele câștigător, numele de utilizator, parola, numele bazei de date în câmpurile respective. Din motive de securitate, are sens și schimbarea prefixului bazei de date în altceva decât standardul oc_, de exemplu, un șir ca la întâmplare xyz555p_.

În final, adăugați un nume de utilizator, o parolă și o adresă de e-mail pentru utilizatorul administrator al magazinului dvs. Cu toate acestea, evitați standardul admin nume, acest lucru va face doar foarte ușor pentru hackeri să vă ghicească autentificarea.

Odată terminat, faceți clic pe butonul albastru încă o dată. Și asta este, dacă vedeți ecranul de mai jos, ați instalat cu succes OpenCart, felicitări!

Instalarea opencart finalizată

Încă un lucru: după cum sugerează linia din partea de sus, pentru a vă păstra magazinul în siguranță, ar trebui să vă întoarceți pe serverul dvs. și să eliminați directorul de instalare. Acest lucru înseamnă pur și simplu să folosești din nou clientul FTP pentru a găsi folderul numit instalare și ștergeți-l. Asta e.

OpenCart – Primii pași

În ultima pagină a configurației, puteți vedea două butoane care vă duc la magazinul online și vă permit să vă autentificați în zona de administrare.

Dacă faceți clic pe primul, veți ateriza pe frontend-ul magazinului dvs. completat cu un anumit conținut dummy pentru a vă oferi o impresie despre ceea ce poate face OpenCart.

frontcart opencart cu conținut dummy

Conectați-vă la administrația dvs. butonul vă duce la această pagină de conectare, unde trebuie să introduceți informațiile de administrare pe care le-ați creat în timpul procesului de configurare.

autentificare opencart admin

De asemenea, are sens să marcați această pagină pentru a o găsi din nou mai târziu.

Când vă conectați, aterizați pe tabloul principal de bord OpenCart, eventual cu un popup care vă solicită să mutați depozitare director în afara spațiului dvs. web accesibil publicului.

mutați directorul de stocare

Puteți rezolva acest lucru automat selectând calea unde doriți să meargă în colțul din stânga jos (OpenCart vă va spune ce căi sunt o idee bună) și lovind Mutare.

Dacă nu merge, alegeți Mutați manual din meniul derulant pentru a primi instrucțiuni despre modul de repoziționare a directorului de mână.

Prezentare generală OpenCart Backend

După aceea, în sfârșit, veți vedea tabloul de bord principal pentru prima dată.

tabloul de bord principal opencart

Este destul de ușor de înțeles. În partea stângă, aveți navigarea principală, oferindu-vă acces la toate părțile principale ale magazinului dvs. online:

 • Tablou de bord – Te readuce la tabloul de bord principal, pe care îl vezi acum.
 • Catalog – Aici faceți tot ce are legătură cu produsele, cum ar fi crearea acestora, atribuirea lor la categorii și adăugarea de informații suplimentare.
 • Extensii – Locul de instalare a extensiilor care adaugă mai multe funcționalități magazinului tău.
 • Proiecta – Modificați machete de pagină, editați tema dvs., limbile, bannerele și URL-urile SEO aici.
 • Vânzări – Gestionează-ți vânzările, returnările, bonurile-cadou și multe altele.
 • Clienți – Iată locul în care aveți grijă de tot ce ține de clienți, inclusiv de gruparea lor.
 • Marketing – Găsiți instrumente de marketing precum urmărirea campaniei, cupoane și e-mail marketing în acest loc.
 • Sistem – Setări magazin, management utilizator, opțiuni de localizare și întreținere.
 • rapoarte – Rapoarte detaliate cu privire la modul în care magazinul tău merge și ce se întâmplă în prezent.

Vom intra în toate acestea în detaliu mai jos.

Cunoașterea tabloului de bord

În colțul din dreapta sus, puteți configura profilul dvs. făcând clic pe numele temporar și apoi Profilul tau. Meniul derulant conține, de asemenea, câteva link-uri utile către pagina de pornire OpenCart, documentație și forum de asistență.

Opțiunile meniului profil opencart

Partea cea mai importantă este însă centrul de prezentare al magazinului. După ce vindeți activ, iată unde veți vedea comenzile, vânzările, clienții și vizitatorii actuali. Un clic pe Vezi mai mult… te duce la un raport mai detaliat pentru fiecare dintre ei.

Există, de asemenea, o hartă mondială care arată de unde provin comenzile, analiza vânzărilor (schimbați calendarul prin pictograma calendarului), activitatea recentă a clienților din magazinul dvs. și cele mai recente comenzi.

Pe scurt, această pagină vă menține informat despre starea magazinului OpenCart dintr-o singură privire de fiecare dată când vă conectați.

Crearea de produse cu OpenCart

Desigur, pentru un magazin online, cea mai centrală funcționalitate este crearea de produse. Prin urmare, asta vom analiza în tutorialul nostru OpenCart.

1. Creați un produs nou

Găsești toate produsele de pe site-ul tău Catalog> Produse. Când mergeți acolo acum, puteți vedea că magazinul are deja câteva exemple de produse pe listă.

lista de produse

Utilizați opțiunile de filtrare din dreapta pentru a găsi o anumită (sau mai multe). Pentru a elimina orice, pur și simplu bifați caseta minusculă din stânga și faceți clic pe butonul roșu cu pictograma coșului de gunoi din colțul din dreapta sus. Acesta este și locul în care putem duplica produsele existente.

Cu toate acestea, în acest caz, dorim să creăm un produs nou, pe care îl putem face făcând clic pe butonul albastru cu simbolul plus. Acest lucru ne aterizează pe ecranul de mai jos:

creați un produs nou în opencart

Dacă ați lucrat vreodată cu un CMS înainte, acest lucru ar trebui să pară destul de familiar. Începeți prin a introduce numele și descrierea produsului. Puteți utiliza opțiuni de formatare pentru acestea din urmă și chiar să introduceți multimedia, cum ar fi imagini și videoclipuri.

Mai jos sunt setările SEO. Aici, puteți seta un titlu separat care va apărea în motoarele de căutare, precum și o meta descriere care va apărea sub el.

Un exemplu de pagină SERP.

Puteți uita de meta-cuvinte cheie, acestea nu mai sunt utilizate.

Mai jos, etichetele de produs sunt cuvinte cheie care, atunci când clienții le introduc în bara de căutare a magazinului, fac ca produsele să apară. Prin urmare, este util să includeți unele pentru a facilita găsirea produselor.

2. Configurați datele produsului

După aceea, este timpul să faceți clic pe dvs. în celelalte file. În Date secțiunea, configurați toate informațiile pe care clienții le vor vedea pe pagina produsului.

setări date produs

Iată ce înseamnă totul:

 • Model – Introduceți un număr de model pentru produs. Trebuie să fie format din litere și numere și este necesar.
 • SKU, UPC, EAN, JAN, ISBN, MPN – Acestea sunt numere de urmărire diferite pentru produsele de care este posibil sau nu să aveți sau să nu aveți nevoie.
 • Locație – Unde se află produsul dvs. (în cazul în care aveți mai multe locații din magazin).
 • Clasa fiscală – Configurează clasa fiscală a produsului.
 • Cantitatea, cantitatea minimă, stocul scăzut, starea în afara stocului – Aici setați câte dintre aceste produse pe care le aveți disponibile, câte clienți trebuie să cumpere cel puțin, dacă OpenCart ar trebui să-și numere numărul și ce mesaj să fie afișat pentru vânzările din stoc.
 • livrare – Dacă acest produs are nevoie de transport, precum și dimensiunile și greutatea acestuia pentru a calcula costurile de transport.
 • Dată disponibil – Când produsul va fi disponibil.
 • stare – Activați și dezactivați afișarea produsului pe frontend-ul magazinului.
 • Ordinea de sortare – Prioritatea produsului atunci când apare într-o listă.

3. Configurați legături

legături de produse

Totul aici stabilește locul în care va apărea acest magazin și oferă vizitatorilor modalități de a filtra ceea ce vindeți:

 • Producător – Dacă vindeți produse de la anumiți producători (spun Apple sau Samsung), inclusiv aici, permite clienților să le caute după marcă.
 • Categorii – Adăugarea de categorii face ca produsele să poată fi filtrate și ușor de sortat și găsit.
 • Filtre – Filtrele pot fi precum culori sau dimensiuni care permit utilizatorilor să caute, de exemplu, numai produse roșii.
 • Magazine – Dacă aveți mai multe magazine, puteți determina aici în ce locație este disponibil produsul.
 • Descărcări – Dacă este un produs descărcabil, iată unde adăugați fișierul pe care clienții îl vor primi după cumpărare.
 • produse asemanatoare – Adăugați produse conexe aici, astfel încât să apară pe pagina produsului.

4. Adăugați atribute

atributele produsului

Acest meniu este gol în mod implicit, dar vă permite să creați atribute de produs. Acesta poate fi ceva precum dimensiunea ecranului, tipul procesorului sau sistemul de operare. Cu toate acestea, nu chestii precum dimensiunea sau culoarea hainelor. Pentru asta, verificați punctul următor.

Faceți clic pe pictograma plus pentru a adăuga unele. Puteți controla acest lucru în secțiunea de mai jos Catalog> Atribute. Mai multe informatii aici.

5. Faceți mai multe opțiuni

opțiuni de produs

Iată unde te afli adăugați opțiuni de produs cum ar fi diferite dimensiuni sau culori. Puteți configura aceste opțiuni în sec Catalog> Opțiuni apoi le atribuie aici.

6. Configurați plățile recurente

profiluri recurente ale produsului

Dacă un produs are o plată repetată (cum ar fi un abonament), iată locul în care l-ați configurat. Faceți clic pe pictograma plus, apoi alegeți un profil recurent existent și un grup de clienți din meniul derulant. Mai multe informații despre modul de configurare a profilurilor recurente pe această pagină.

7. Permiteți reduceri și oferte speciale

reduceri

În următoarele meniuri, puteți configura reduceri de preț pentru clienți. Aceasta poate fi sub formă de reduceri (de exemplu, pentru un grup precum abonații la newsletter) sau speciale (cum ar fi vânzarea de vacanțe). Puteți defini la ce grup de clienți ar trebui să se aplice, pentru câte produse, data de început și sfârșit și multe altele.

8. Nu uita de imagini

Imagine este o setare importantă, deoarece aici definiți vizualizările pe care clienții dvs. le vor vedea despre produs.

imagini de produs

În partea de sus, vedeți imaginea principală care va apărea în magazin. În prezent, este doar un locativ. Faceți clic pe el și alegeți simbolul stilou pentru a edita. Puteți alege apoi din biblioteca de imagini sau încărcați una nouă.

manager de imagine

În partea de jos, puteți adăuga mai multe imagini care vor apărea mai jos în pagina produsului. Când le includeți, setați numerele pentru Ordinea de sortare pentru a determina succesiunea în care apar.

9. Luați în considerare punctele de recompensă

puncte de recompensa

OpenCart are o caracteristică care vă permite să alocați puncte de fidelitate clienților. Dacă doriți să utilizați asta, iată unde definiți câte puncte primește un cumpărător pentru achiziționarea acestui anumit produs.

10. Tratează-te cu SEO și design

Sub SEO, găsiți o singură opțiune numită cuvinte cheie.

produs seo

Cu toate acestea, este unul important, deoarece dacă activați URL-urile SEO în setări, ceea ce introduceți aici va fi sfârșitul adresei URL a produsului dvs..

Deci, dacă introduceți ceva de genul apple-iphone-11, legătura cu produsul va fi yourshop.com/apple-iphone-11. Desigur, acest lucru este mult mai bun pentru motoarele de căutare decât o legătură permanentă în numere și parametri aparent aleatorii.

În cele din urmă, în funcție de tema dvs., este posibil să aveți alte machete disponibile pentru paginile dvs. Dacă acesta este cazul, puteți înlocui aspectul produsului de mai jos Proiecta.

setări de proiectare a produsului

11. Salvați și publicați

După ce ați făcut configurația, utilizați simbolul de salvare din colțul din dreapta sus pentru a salva produsul. Dacă ați setat starea sa la activată în Date secțiune, puteți apoi să mergeți la frontend-ul magazinului dvs. și să găsiți produsul acolo.

produs final openart

Pentru a-l edita, reveniți la lista de produse și faceți clic pe butonul albastru din dreapta. Puteți, de asemenea, să îl dezactivați modificând starea și salvând. Bine făcut, tocmai ai creat primul tău produs!

Alte opțiuni de catalog

Iată celelalte elemente de meniu pe care le găsiți în secțiunea de mai jos Catalog și ce conțin:

 • Categorii – Comandați produse în categorii pentru opțiuni de filtrare mai bune. Acest lucru influențează, de asemenea, elementele din meniu. Mai multe despre asta mai jos.
 • profile recurente – Așa cum am menționat deja, acesta este locul în care configurați plățile recurente precum abonamentele.
 • Filtre – Crea filtre personalizate clienții dvs. pot utiliza pentru a perfecționa căutarea.
 • atribute – Gestionați atributele produselor pe site-ul dvs..
 • Opțiuni – La fel, dar și pentru opțiuni.
 • Producători – La fel, dar pentru producători.
 • Descărcări – Gestionați produsele și fișierele descărcabile pe site-ul dvs..
 • opinii – OpenCart vă permite să colectați și să afișați clientul comentarii. Găsiți toate opțiunile pentru asta aici.
 • informație – Configurați ceea ce apare în sec informație în subsolul magazinului.

Modificarea designului magazinului OpenCart

După produse, designul este probabil următoarea parte importantă a oricărui magazin web. Deci, să vorbim despre asta.

1. Descărcați teme noi

La fel ca multe alte sisteme de gestionare a conținutului, OpenCart controlează designul magazinului dvs. cu teme. Puteți găsi altele suplimentare în piața OpenCart.

magazin de extensii opencart

Acesta conține tot felul de extensii pentru OpenCart despre care vom vorbi mai târziu în acest tutorial. De asemenea, are un număr mare de teme gratuite pe care le puteți găsi alegând tematică ca categorie și apoi Liber în vârf.

Utilizați celelalte opțiuni de filtrare pentru a restrânge în continuare alegerile. Faceți clic pe orice temă pentru a afla mai multe despre ea, vedeți demo-uri live și verificați compatibilitatea cu versiunea dvs. de OpenCart. După ce v-ați hotărât despre unul, descărcați-l pe computer prin intermediul butonului verde (trebuie să creați un cont pentru a face acest lucru).

descărcați tema opencart

Acest lucru vă va lăsa cu un fișier zip pe hard disk pe care îl puteți despachetă imediat.

2a. Instalați temele automat

Din păcate, instalarea temelor în OpenCart este puțin complicată, deoarece există mai multe moduri diferite de a face acest lucru în funcție de temă.

Cel mai simplu este dacă vă oferă un fișier de instalare. Veți recunoaște dacă acesta este cazul dacă se termină _theme.ocmod.zip. În acest caz, tot ce trebuie să faci este să mergi la Extensii> Instalator și utilizați Încărcați buton pentru a încărca fișierul în magazinul online OpenCart.

instalator de extensii opencart pentru teme

Asta este, acum trebuie doar să activați tema așa cum este descris mai jos.

2b. Instalați temele manual

Dacă nu aveți un fișier de instalare, trebuie să instalați tema manual. Pentru asta, conectați-vă la serverul dvs. prin FTP și navigați la directorul în care ați instalat software-ul magazinului online.

Apoi, în fișierul dvs. tematic despachetat, trebuie să găsiți ceea ce trebuie să încărcați. Acestea sunt de obicei două directoare numite admin și / sau catalog dar s-ar putea să depindă mai mult de tema dvs., așa că asigurați-vă că verificați documentația acesteia.

fișiere cu temă opencart

Dacă șablonul dvs. furnizează fișiere pentru diferite versiuni ale OpenCart, aveți grijă să îl selectați pe cel corect. Apoi, încărcați fișierele și directoarele în instalarea OpenCart, supraîncărcând dosarele existente. Acesta este pentru instalare, acum la activare.

3. Activați tema dvs. OpenCart

În backend-ul OpenCart, accesați Extensii> Extensii. Din meniul derulant din partea de sus, selectați tematică. În lista care apare, vedeți dacă găsiți tema pe care tocmai ați încărcat-o. Dacă da, faceți clic pe butonul verde pentru a-l instala.

instalați tema opencart din lista de extensii

După ce s-a întâmplat asta, faceți clic pe albastru Editați | × buton. În opțiunile tematice care apar, setați tasta stare la Activat și salvați în partea dreaptă sus.

activați tema în opțiunile temei

În mod alternativ, dacă tema dvs. nu apare în listă, ar trebui să faceți clic pe butonul de editare pentru Magazinul tau. În pagina care urmează, în sec Directorul tematic, alege numele temei recent instalate, apoi salvează.

editați tema implicită a magazinului opencart

Dacă ați făcut totul bine, atunci când mergeți pe frontend-ul magazinului dvs. (de exemplu, prin poza de profil și Magazinul tau), puteți vedea noua temă în acțiune.

a schimbat tema opencart în partea frontală

5. Schimbați-vă aspectele

Un alt element de design important în OpenCart este așa-numitele machete. Acestea sunt utilizate pentru a atribui diferite module de conținut pentru pagini ale site-ului dvs. de comerț electronic. Găsiți opțiunile disponibile în sec Design> machete.

meniul layout-uri opencart

Deci, să zicem că a vrut să schimbe designul paginii de pornire. Pentru asta, ai face clic pe butonul albastru din coloana care spune Acasă. În ecranul următor, găsiți posibilitatea de a atribui module pozițiilor din partea de jos.

module în machete

Când faceți clic pe meniurile derulante, puteți vedea asta Începutul conținutului are în prezent o prezentare de diapozitive, produse prezentate și un carusel atribuit acestuia. Un lucru pe care îl puteți face aici este schimbarea ordinii modulelor prin atribuirea diferitelor poziții pe pozițiile existente.

Puteți, de asemenea, să alocați module suplimentare folosind meniul derulant gol, selectând modulul pe care doriți să-l utilizați, apoi făcând clic pe butonul albastru plus pentru a-l atribui.

adăugați modul suplimentar

Salvați-vă modificările pentru a le vedea traduse pe pagina principală.

nou modul pe partea frontală

Puteți face același lucru cu alte pagini, cum ar fi checkout, contact etc..

6. Schimbați meniul

Un lucru central de a face cu orice site web / magazin de comerț electronic este schimbarea meniului de navigare. În mod implicit, OpenCart arată categoriile de top ale magazinului dvs. în el. Să trecem peste un exemplu, astfel încât să înțelegeți despre ce vorbim.

Iată meniul curent din magazinul demo:

meniul curent de navigare la magazin

Să zicem că am vrut să schimbăm Telefoane și PDA-uri la Smartphone-uri (pentru că cine mai folosește PDA-urile?), mutați-vă Camere foto în față și scoateți Mp3 playere complet. Toate aceste lucruri se petrec sub Catalog> Categorii.

lista de categorii

Aici, găsiți o listă cu categoriile de produse din magazinul dvs. În primul rând, găsiți Telefoane și PDA-uri și faceți clic pe butonul albastru de editare din dreapta. Aici, sub General, schimbați atât Numele categoriei și Titlul meta tagului Doar pentru Smartphone-uri, apoi salvați.

schimba numele categoriei

Urmăriți, editați secțiunea Camere foto categorie, mergeți la Date> Sortare ordine, schimbă-l în 1 sau 0, și apoi salvați și acest lucru.

ordinea de sortare a categoriei

În cele din urmă, editați secțiunea Mp3 playere categorie, mergeți la Date> Sus, debifează caseta și apoi salvează asta.

exclude categoria din categoriile de top

În mod alternativ, dacă sunteți sigur că nu veți mai vinde niciodată acest tip de produs, îl puteți verifica și în lista de categorii (plus, descendenții acestuia), apoi îl puteți șterge cu butonul roșu din colțul din dreapta sus.

Oricum, după toți acești pași, atunci când reîncărcați frontendul magazinului, veți vedea meniul principal schimbat.

meniul magazin modificat

Din păcate, pentru modificări mai complicate, cum ar fi legături personalizate sau link-uri către pagini, trebuie să editați fișierul tematic sau să folosiți o extensie.

Lucrul cu extensii

Bine, este timpul să vorbim despre extensii. Extensiile, după cum sugerează și numele, vă permit să extindeți funcțiile magazinului OpenCart. Aceasta poate fi orice, de la conectarea la Google Analytics, până la adăugarea de elemente de backend la furnizorii de plăți și expediere. Să vedem cum ne ajută asta.

Modificarea modulelor

Primul lucru despre care vom vorbi în acest sens este modulele menționate mai sus. OpenCart vine cu o serie de module de bază.

Pentru a le accesa pe site-ul dvs., accesați Extensii> Extensii și alege module din meniul derulant.

lista modulelor opencart

Aici, găsiți toate opțiunile disponibile în magazinul dvs., precum și dacă sunt activate sau dezactivate.

Le puteți modifica și aici. De exemplu, dacă mergeți la Prezentată> Pagina principală și faceți clic pe butonul Editare, ajungeți pe acest ecran.

edita modulul prezentat

Aici, puteți vedea cu ușurință că puteți modifica conținutul modulului din aspectul paginii de pornire. Adăugați mai multe produse, modificați numărul de produse afișate sau lățimea și înălțimea modulului. Salvați orice modificări și se vor traduce pe pagina principală.

Nu este atât de greu de înțeles, nu? Același lucru este valabil și pentru toate celelalte module, fie că este vorba de prezentări de diapozitive, produse de ultimă oră, butoane de checkout etc..

Instalarea / dezinstalarea extensiilor

Dacă te uiți în jurul meniului de extensii, vei vedea că ai multe extensii deja pe site-ul tău. Cu toate acestea, nu toate sunt active sau disponibile decât dacă le instalați.

A face acest lucru este foarte ușor. De exemplu, dacă utilizați meniul derulant din Extensii> Extensii a merge la Google Analytics, găsiți extensia Google Analytics, dar nu este activată.

instalați extensia Google analytics

Nimic mai ușor decât atât, faceți pur și simplu clic pe verde Instalare buton. După aceea, este disponibil, dar încă nu este activ. Pentru a schimba asta, faceți clic pe butonul Editați | × buton ca înainte.

opencart modul de analiză Google

În ecranul următor, puteți adăuga nu numai codul de analiză pentru a-l utiliza efectiv, dar, de asemenea, puteți schimba starea acestuia în Activat. Salvați și ați terminat.

Dacă nu mai doriți să utilizați Google Analytics, puteți da întotdeauna clic pe roșu Dezinstalați buton pentru a reveni la început.

Adăugarea de extensii de la OpenCart Marketplace

Aveți posibilitatea de a extinde numărul de extensii de pe site-ul dvs., instalând mai multe de pe piață. Acest lucru funcționează la fel ca instalarea temelor doar pe care le puteți folosi instalatorul descris.

Găsiți o extensie pe piață, descărcați-o, accesați Extensii> Instalator, încărcați și ați terminat și puteți utiliza noua adăugare.

Cu toate acestea, devine și mai ușor cu integrarea pieței chiar în backend-ul OpenCart (sub Extensii> Piață).

piață de extindere opencart în partea din spate

Folosiți butonul pentru a extinde filtrele și extensiile fără plată, meniul derulant din partea de sus pentru a filtra după o categorie sau introduceți un nume.

Pentru a descărca extensii, primul lucru pe care trebuie să-l faci este să îți înregistrezi magazinul. Puteți face acest lucru pe pagina de pornire OpenCart, apoi Cont> Magazinele dvs..

înregistrați magazinul pe opencart

Aici, faceți clic Adaugă magazin, introduceți adresa URL și trimiteți-o. Acest lucru vă oferă acces la informațiile API prin pictograma ochiului din dreapta.

informații despre opencart api

Cu opțiunea deschisă în browserul dvs., întoarceți-vă pe piața din backend și faceți clic pe pictograma din colțul din dreapta sus pentru a deschide acest meniu:

inserați informații despre api opencart

Introduceți numele de utilizator API și cheia secretă, apoi salvați. După ce ați făcut acest lucru, puteți deschide orice extensie pe piața backend, accesați secțiunea Descarca fila din partea de jos și faceți clic pe Instalare pentru a-l obține pur și simplu pe site-ul dvs..

instalați extensia opencart în partea din spate

Apoi, folosiți-o ca înainte.

Utilizarea rapoartelor OpenCart

Pentru a cunoaște performanța magazinului tău, OpenCart oferă multe rapoarte. Îl găsești pe primul Vânzări> Comenzi.

meniul comenzilor opencart

Aici, puteți vedea toate comenzile făcute pe site-ul dvs., inclusiv numele clientului, starea și multe altele. De asemenea, puteți filtra vânzările din dreptul de a găsi comenzi individuale, cele cu un anumit statut sau efectuate într-un anumit timp.

În plus, puteți modifica sau actualizați comenzile manual dacă este necesar, pentru a modifica plata, transportul și altele. la fel pentru produsele facturate în mod regulat sub Comenzi recurente.

Totuși, raportarea reală se întâmplă în sec Rapoarte> Rapoarte.

rapoarte opencart

Aici, aveți acces la o multitudine de informații prin meniul derulant. De la tranzacții, comenzi, taxe până la transport, retururi și produse vizualizate sau cumpărate – nu prea puteți afla despre magazinul dvs. aici.

În plus, verificați statisticile în direct pentru cine vă vizitează site-ul chiar acum Rapoarte> Cine este online.

Clienți Meniul

Puteți găsi informațiile despre clienții dvs. sub elementul de meniu cu același nume.

meniul clienților

Aici, puteți vedea informațiile de la toți cei care au comandat vreodată de la magazinul dvs. Lista poate fi căutată în cazul în care aveți nevoie să găsiți pe cineva specific. Puteți, de asemenea, să vizualizați istoricul tranzacțiilor, să acordați puncte de recompensă, să gestionați tranzacțiile și Mai Mult.

Sub Clienți> Grupuri de clienți de asemenea, puteți comanda clienții în grupuri. Acest lucru este util în scopuri de marketing, cum ar fi să trimiteți reduceri sau speciale la anumite subsecțiuni din baza dvs. de clienți. Citiți mai multe despre asta în documentație.

Opțiuni de marketing OpenCart

OpenCart vine cu o mulțime de opțiuni pentru a vă comercializa magazinul și a atrage cumpărătorii. Să trecem peste cele acum.

Urmăriți campaniile de marketing

Unul dintre cele mai interesante instrumente de marketing din OpenCart se află sub Marketing> Marketing.

Aici, puteți crea coduri de urmărire pentru campaniile de marketing. De exemplu, puteți atașa aceste link-uri la bannere pentru a ști câte clicuri vin din care dintre campaniile dvs..

Pur și simplu faceți clic pe pictograma plus din dreapta sus și completați formularul.

meniu de urmărire de marketing în opencart

Codul de urmărire este creat automat, dar îl puteți schimba și în altceva.

cupoane

Desigur, ca soluție de comerț electronic, OpenCart vă permite să creați cupoane pentru a oferi clienților reduceri. La fel de firesc, le găsești sub Marketing> Cupoane.

meniu cupoane

Aici, găsiți o listă cu toate cupoanele prezente pe site-ul dvs., precum și reducerea pe care o oferă, validitatea și dacă activează în prezent. Dacă creați una nouă sau faceți clic pe butonul Editați | × butonul pentru un cupon existent, ajungi la această pagină.

creați cupon în opencart

Totul este destul de explicativ. Adăugați un nume de cupon și codul clienților trebuie să introducă pentru al utiliza, să aleagă o reducere fixă ​​sau procentuală și cât de mult scoate prețul.

Apoi, determinați cât de mult trebuie să cumpere un client pentru a-l utiliza, dacă trebuie să fie conectat sau poate utiliza reducerea ca oaspete. reglaj Transport gratuit la da oferă clienților transport gratuit pentru utilizarea cuponului.

Adăugați produsele pentru care se aplică, data de început și sfârșit, câte utilizări totale ale cuponului sunt permise și câte dintre fiecare client.

Când totul este pe dorințele tale, setează-l pe Activat și salvați. Ușor de mazăre. Mai multe informatii aici.

Pe lângă cupoane, puteți crea, de asemenea, o singură dată tichete cadou sub Vânzări> Vouchere cadou și trimiteți-le chiar în interiorul magazinului. Ele vin chiar și cu teme configurabile!

Marketing prin e-mail

Pe lângă cele de mai sus, OpenCart este dotat și cu e-mail de marketing încorporat, pe care îl găsiți în secțiunea de mai jos Marketing> Mail.

opțiuni de marketing prin e-mail opencart

Puteți defini grupuri de destinatari în meniul grupurilor de clienți menționate anterior. Alegeți cui să vă trimită mesajul, adăugați o linie de subiect și conținut în editorul de mai jos. Asigurați-vă că folosiți opțiunile de formatare și multimedia!

Când este gata, trimiteți-l cu butonul albastru din colțul din dreapta sus.

Configurarea sistemului

Ca ultimă parte a acestui tutorial OpenCart, vom analiza setările. Platforma eCommerce oferă o multitudine de opțiuni pentru a vă configura magazinul.

Setări

Sub Sistem> Setări puteți configura informațiile de bază ale magazinului dvs. Pentru ao schimba, trebuie să faceți clic pe butonul de editare din spatele numelui magazinului din listă.

Acest pas suplimentar este necesar deoarece, după cum am menționat, OpenCart poate rula mai multe magazine dintr-o singură instalație. Când faceți clic pe el, ajungeți aici:

setări opencart

Iată ce conțin diferite file:

 • General – Setați un meta titlu și o descriere (crucială pentru aspectul motorului de căutare), cuvinte cheie (uitați de acest lucru), schimbați șablonul și selectați aspectul implicit.
 • Magazin – Stabiliți numele magazinului și proprietarul acestuia, precum și adresa, e-mailul, numărul de telefon și fax, imaginea, orele de deschidere și comentariile către client. Toate acestea apar pe Contactează-ne pagina și este utilizat ca expeditor pentru e-mailuri trimise din magazin.
 • Local – Aici, configurați tot ce are legătură cu localitatea magazinului dvs., cum ar fi țara de reședință, limba și magazinul de administrare, moneda și măsurătorile.
 • Opțiune – O mulțime de opțiuni de afișare aici pentru produse, recenzii, vouchere, taxe, cont, checkout și multe altele. Nu omite asta!
 • Imagine – Configurați un logo și un favicon al magazinului.
 • Poștă – Configurați modul în care se gestionează e-mailul în magazinul dvs., precum și alertele prin e-mail pe care doriți să le primiți.
 • Server – Aici vă puteți seta magazinul la modul de întreținere, configurați legături permalink, permisiuni de crawler web, utilizarea compresiei Gzip, setări de securitate (SSL, parole etc.), formate și dimensiuni permise pentru încărcare, precum și gestionarea erorilor. Acest lucru este, de asemenea, foarte important!

Utilizatori

După cum vă puteți imagina, aici configurați totul pentru a face cu utilizatorii de pe site-ul dvs. Puteți crea altele noi, precum și configurați grupuri de utilizatori și permisiuni.

meniul utilizatorilor

În acest fel, puteți controla cine de pe site-ul dvs. poate face ceea ce nu trebuie să vă faceți griji cu privire la persoanele care se confruntă cu setări pe care nu ar trebui. Conține, de asemenea, opțiuni de configurat Acces API la magazinul tău.

Localizare

Această parte se referă la magazine suplimentare, limbă, valute și alte chestiuni de a oferi magazinul dvs. clienților din întreaga lume.

 • Locațiile magazinului – Dacă aveți locații fizice împreună cu magazinul online, aici este locul unde puteți controla tot ceea ce face cu ele.
 • Limbile – Adăugați limbi noi pe site-ul dvs. (incluzând frontendul). Acest lucru este facilitat de pachete de limbi. Noi opțiuni vor apărea în partea de sus a ecranului magazinului.
 • valute – Puteți oferi produse în mai multe valute. Configurează-le aici. Acestea vor apărea și în bara de sus a magazinului.
 • Statutele bursiere – Configurați stările pe care clienții le vor vedea pentru produsele care nu sunt pe stoc.
 • Statutele comenzii – La fel, dar pentru stările comenzii afișate clienților.
 • Se intoarce – La fel ca mai sus, dar pentru statutul de retur, acțiunile de returnare și motivele pe care clienții le pot selecta pentru trimiterea mărfurilor înapoi.
 • ţări – Configurați țările disponibile pentru transport, formatul adresei și multe altele.
 • Zonele – Configurați zonele din interiorul țărilor în scopuri de transport și impozit.
 • Zonele Geo – La fel, dar pentru zonele geologice care pot conține mai multe țări sau zone (de exemplu, Coasta de Vest a SUA).
 • Impozite – Configurați clasele de impozitare și cotele de impozitare pentru produsele dvs..
 • Clasele de lungime – Măsurători de lungime disponibile în magazinul dvs..
 • Clasele de greutate – La fel, dar și pentru greutate.

întreținere

În cele din urmă, aveți întreținere meniul:

 • Backup / Restaurare – Back up și restaurarea bazei de date a magazinului.
 • încărcările – Fișiere încărcate în OpenCart (imagini, PDF etc.), căutare și filtrare după caz.
 • Jurnalele de eroare – Orice eroare din magazinul dvs. va fi documentată aici.

OpenCart: o soluție de comerț electronic complexă, dar puternică

OpenCart este o opțiune bogată în funcții pentru crearea de magazine online. Are o gamă largă de setări de configurare și oferă tot ce ai nevoie pentru a construi un magazin. Este, de asemenea, liber de utilizat și extensibil.

În ceea ce privește un grup de utilizatori, este probabil cel mai bine pentru utilizatorii intermediari cu anumite abilități tehnice precum HTML și PHP. Utilizarea nu este super simplă și ar putea fi mai ușoară în multe locuri. De asemenea, este posibil să aveți nevoie să faceți modificări la fișiere și cod, ceea ce depășește competențele începătorilor absoluti.

Documentația ar putea fi, de asemenea, mai bună. Uneori este incomplet sau incorect, ceea ce înseamnă că trebuie să folosești forumurile din când în când.

Cu toate acestea, în afară de asta, OpenCart este o soluție bună pentru ca magazinul online să funcționeze rapid. Utilizați acest tutorial dacă doriți să faceți acest lucru.

Ai mai folosit OpenCart? Care este impresia ta? Există argumente pro și contra? Spuneți-ne în secțiunea de comentarii de mai jos!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map