Tutorial Shopify pentru crearea unui magazin online

Cum se utilizează ShopifyShopify este un abonament la un serviciu software care vă oferă să creați un site web și să folosiți soluția lor de coșuri de cumpărături pentru a vinde, expedia și gestiona produsele dvs. Folosind serviciul lor, puteți avea acces la panoul de administrare ușor de utilizat, unde puteți adăuga produse, procesa comenzi și introduceți datele din magazin.


Pentru un abonament lunar de 29 USD / lună, puteți construi un magazin online complet funcțional pe care îl puteți utiliza pentru a vinde bunuri digitale sau fizice. Shopify oferă, de asemenea, o probă gratuită limitată.

Dacă doriți să creați un magazin online folosind Shopify, ați ajuns la locul potrivit.

În acest ghid, vă vom arăta cum să utilizați Shopify, astfel încât să puteți lansa magazinul online cât mai curând posibil.

Gata? Să începem…

Timp total pentru a crea un magazin online folosind Shopify: ~ 1-2 ore
Nivelul de aptitudine: Începător

Cum să-ți configurezi propriul magazin online cu ajutorul Shopify

Dezvăluirea completă: Câștigăm un comision dacă sfârșești să cumperi Shopify prin linkurile mele de recomandare din acest ghid. Acest lucru ne ajută să menținem Setarea site-ului în funcțiune și să fie actualizate. Mulțumesc pentru sprijin.

Înscrierea cu Shopify și pornirea magazinului dvs. nu ar putea fi mai ușoară și chiar oferă o probă gratuită de 14 zile pentru a vă continua.

Pentru a lansa magazinul Shopify, trebuie să vă înscrieți la un cont.

1. Înscrieți-vă cu Shopify

Accesați Shopify.com. Folosiți formularul de înscriere pentru a crea un cont.

Introduceți detaliile necesare și faceți clic pe butonul ‘Incepe o probă gratuită’ buton.

Pagina de start Shopify

Numele magazinului dvs. trebuie să fie unic sau Shopify vă va cere să alegeți altceva.

După acest ecran inițial, vi se va solicita alte câteva detalii, inclusiv numele, adresa, țara și numărul de contact.

De asemenea, vi se va cere dacă aveți produse și, dacă da, ce doriți să vindeți. Dacă încercați doar Shopify pentru a vedea dacă funcționează pentru dvs., puteți selecta „Doar mă joc” în ‘Aveți produse? “ dropdown și ‘Nu sunt sigur’ în „Ce vei vinde?” secțiune.

Odată finalizat, faceți clic pe ‘Am terminat’.

2. Începeți să vă configurați magazinul online

După ce v-ați înscris, veți fi direcționat direct pe ecranul de administrator al magazinului. Acum sunteți gata să începeți să vă personalizați magazinul, să încărcați produse și să configurați plăți și transport.

shopify panou admin Ecranul dvs. de administrator de acasă vă spune tot ce trebuie să știți pentru a vă pune în funcțiune.

3. Alegeți un „Temă” sau un „Layout”

Shopify are propriul său magazin oficial cu temă. Aceste teme sunt garantate pentru a avea sprijin complet din partea designerilor, astfel încât să știți că magazinul dvs. este în mâini bune.

Toate temele vin cu o listă cuprinzătoare de modificări pe care le puteți face fără a fi nevoie să atingeți o linie de cod. Temele premium vin cu mai multe modificări, dar puteți realiza, de asemenea, un site minunat, cu unul gratuit. Aceste modificări sunt prezentate în secțiunea următoare.

Dacă doriți să efectuați modificări cu ridicata la o temă, există foarte puține limitări cu privire la ce se poate realiza accesând HTML și CSS. Nu vă faceți griji dacă nu aveți experiență de codificare. Shopify are o echipă internațională de agenții de design pe care o numesc „Shopify Experts” pe care o puteți angaja pentru a vă personaliza complet site-ul.

Pentru a găsi o temă care să se potrivească nevoilor dvs., vă recomandăm următoarele:

1. Căutați în magazinul tematic

Conectați-vă la Shopify și accesați magazinul cu temă Shopify la themes.shopify.com. Veți găsi peste 70 de variante de temă din care puteți alege, inclusiv o bună selecție de versiuni gratuite.

De asemenea, puteți găsi Teme Shopify pe alte piețe de piață, cum ar fi TemplateMonster unu.
Trebuie doar să alegeți, categorie, caracteristici pentru a alege tema.

Puteți filtra în funcție de industrie și de funcții. De asemenea, puteți sorta teme după preț, popularitate și cele mai recente.

Selecția temelor Shopify

 Magazinul cu temă Shopify.

2. Verificați funcționalitatea și recenziile

După ce ați găsit o temă care vă place, faceți clic pe imaginea de exemplu a temei. Vi se vor oferi mai multe informații despre temă, cum ar fi dacă tema este receptivă / mobilă pregătită printre alte funcții.

Derulați în jos pentru a citi câteva recenzii despre ceea ce cred despre alți utilizatori electronici care folosesc tema.

3. Previzualizați Tema

Pentru a vedea tema în acțiune, faceți clic pe Vizualizați demonstrația. Veți vedea acest lucru sub butonul verde „Previzualizare tema din magazinul dvs.”.

Dacă tema intră într-o serie de stiluri, puteți vedea, de asemenea, demo-uri ale diferitelor stiluri făcând clic pe ele.

4. Obțineți Tema

După ce ați găsit o temă care vă place, faceți clic pe butonul verde.

Shopify vă va cere să confirmați dacă doriți să instalați tema.

Clic Publicați ca temă a magazinului meu.

Nu vă faceți griji dacă nu sunteți 100% sigur că este tema potrivită pentru dvs. Vă puteți răzgândi întotdeauna mai târziu.

După instalarea temei, Shopify vă va anunța și vă va oferi opțiunea Accesați-vă Managerul de temă.

Managerul dvs. de temă afișează teme publicate (cea instalată sau activată cel mai recent) și teme nepublicate mai jos (teme instalate anterior).

Teme Shopify

4. Editați Setările Shopify

Majoritatea temelor Shopify vă permit să efectuați modificări simple care pot schimba masiv aspectul magazinului dvs., astfel încât puteți fi sigur că nu veți ajunge cu un site web care arată ca o clonă de mii de alte magazine.

șabloane magazin magazin

Aceste magazine sunt construite cu aceeași temă.

În ecranul de admin, selectați „Teme“ din meniul de navigare din stânga. În această pagină veți vedea tema dvs. live într-o casetă din partea de sus, în colțul din dreapta sus al acelei cutii vor fi două butoane. Primul este din trei puncte, ceea ce vă oferă câteva modificări de setare de bază. Unul dintre acestea vă permite să faceți un duplicat al temei. Vă recomandăm să faceți acest lucru în cazul în care faceți unele modificări care nu vă plac, puteți șterge duplicatul și începe din nou.

Al doilea buton spune „Personalizați tema”. Dacă faceți clic pe acesta, veți fi dus la o pagină care controlează toate funcționalitățile de bază ale magazinului dvs. Este un moment minunat pentru a vă juca cu minuțiozitate cu setările și a testa toate funcțiile, astfel încât să puteți afla de ce este capabil site-ul dvs..

shopify setări personalizate temă

Temele dvs. în setări personalizate.

Cele mai comune caracteristici vor include:

 • încărcarea logo-urilor
 • încărcarea de diapozitive într-un carusel al unei pagini de pornire
 • adăugarea funcționalității articolului aferent în paginile de produse
 • alegând câte articole apar pe fiecare linie a paginilor colecției
 • scheme de culori
 • alegeri de fonturi.

Unele teme vă vor permite, de asemenea, să repoziționați elemente pe pagini, cum ar fi afișarea imaginilor produsului din stânga, dreapta sau centrul paginii. Puteți alege, de asemenea, dacă doriți să afișați butoane sociale ca / ​​tweet / pin / + 1.

5. Adăugați produsele dvs. în magazin

Navigând pe bara din stânga selectați ‘Produse’. Vei vedea apoi un albastru „Adăugați un produs” butonul din mijlocul paginii. Folosiți ecranul următor pentru a adăuga cât mai multe detalii necesare despre produsele dvs. În special, uitați-vă la cele care vă vor ajuta cu SEO, cum ar fi numele, descrierea și adresa URL. Includeți cât mai multe detalii posibil pentru a ajuta la informarea clienților despre produsele dvs..

Acesta este ecranul în care încărcați fotografii ale produsului. După ce imaginile sunt încărcate, puteți să le rearanjați, astfel încât să nu vă faceți griji cu privire la încărcarea lor într-o anumită ordine.

Ecranul produsului dvs.

Ecranul Produs. Asigurați-vă că completați cât mai multe informații posibil.

Imaginile de produs pot face o vânzare, astfel încât să vă asigurați că vă arătați produsele la maxim și evidențiați orice caracteristici speciale sau unice cu fotografii de aproape. Pentru a vă păstra magazinul ordonat, vă recomandăm să păstrați toate imaginile cu aceleași dimensiuni. Cu excepția cazului în care intenționați să faceți ca paginile dvs. de colecție să semene cu un forum Pinterest.

Odată ce totul este completat, nu uitați să faceți clic pe butonul „Salvați produsul” buton în colțurile din dreapta sus și jos.

Configurați colecții (grupuri de produse)

O colecție este orice grup de produse care au anumite caracteristici comune pe care clienții le-ar putea căuta atunci când vizitează magazinul dvs. De exemplu, clienții dvs. pot face cumpărături pentru:

 • haine special pentru bărbați, femei sau copii
 • articole de un anumit tip, cum ar fi lămpile, pernele sau covoarele
 • articole de vânzare
 • articole în anumite dimensiuni sau culori
 • produse de sezon, cum ar fi cărți de vacanță și decorațiuni.

Produsele pot apărea în orice număr de colecții. De obicei, vă afișați colecțiile pe pagina dvs. de pornire și în bara de navigare. Acest lucru îi ajută pe clienți să găsească ceea ce caută fără să fie nevoie să facă clic pe întregul catalog.

Shopify adăugând un produs

Ecranul de colectare funcționează exact în același mod ca ecranul Produs

Colecții manuale și automate

Când adăugați o colecție nouă, puteți selecta modul în care trebuie adăugate produsele. Acestea sunt cele două opțiuni:

 • -Ada adăuga și elimina produsele dintr-o colecție manuală individual.
 • În mod automat -Puteți configura condiții de selecție pentru a include automat produse care îndeplinesc anumite criterii.

Gateway-uri de plată

O poartă de plată vă permite să luați plata de la clienți prin intermediul site-ului dvs. web. Prețul și rata comisionului sunt importante, dar este important să vedem și ce caracteristici oferă. Nu toate gateway-urile de plată sunt create egale.

Trebuie să analizați următoarele, atunci când alegeți gateway-ul de plată potrivit pentru dvs..

 1. Taxe de tranzactie

Când efectuați o plată, unele gateway-uri vor păstra un procent mic sau o taxă forfetară (sau uneori ambele) pentru a vă permite să utilizați serviciul lor. Comparați-le pe baza vânzărilor anticipate.

 1. Tipuri de carduri

Trebuie să știți ce tipuri de carduri sunt acceptate de poarta de plată aleasă. Toate acceptă VISA și Mastercard, în timp ce majoritatea acceptă American Express. Paypal devine, de asemenea, mai popular pentru plățile online.

 1. Checkout în afara locului

Unele gateways vor efectua plata pe propriile servere prin intermediul formularului propriu. Acest lucru înseamnă că clientul este luat de la plata plății și acesta plătește pe formularul furnizat de gateway-ul dvs. de plată. Acestea sunt redirecționate către pagina dvs. de confirmare după ce clientul plătește cu succes. Acest lucru vă permite să aveți un control mult mai mare asupra procesului de efectuare a plății.

Puteți să evitați limitările Shopify – nu vă permit să personalizați comanda decât în ​​CSS.

Taxele de tranzacție ale gateway-ului de plată sunt adăugate pe lângă taxele proprii de tranzacție ale Shopify. Începând din noiembrie magazinele cu sediul în SUA și Marea Britanie pot utiliza plăți Shopify. În funcție de planul Shopify, puteți economisi aceste costuri suplimentare. În funcție de planul dvs., veți primi aceste rate extrem de atrăgătoare.

 • Basic 2.4% + 20p
 • Professional 2,1% + 20p
 • Unlimited 1.8% + 20p

În funcție de câte tranzacții efectuați în fiecare lună, ar putea fi util să faceți upgrade pentru a beneficia de aceste economii.

6. Obțineți magazinul online „LIVE”

Înainte ca site-ul dvs. să poată intra în direct, trebuie să adăugați câteva alte detalii despre compania dvs. și cum intenționați să efectuați livrări și să plătiți impozit.

General

Asigurați-vă că toate informațiile despre companie sunt completate în zona de configurare din stânga jos. Asigurați-vă că utilizați funcția Google Analytics. Aceasta se poate dovedi a fi o sursă de neprețuit pentru urmărirea vizitatorilor magazinului tău.

Setări magazin

Impozite

 1. Du-te la Pagina Produse a panoului de admin.
 2. Faceți clic pe numele unui produs dat.
 3. Derulați în jos până la secțiunea apelată „Variante“.
 4. Asigurați-vă că casele de selectare de lângă Taxe de impozitare și Necesită transport sunt verificate dacă trebuie să le includeți cu produsele dvs..
 5. Unele magazine nu vor trebui să perceapă taxe sau transport pe produse precum bunurile digitale. Pe de altă parte, probabil că un magazin de tricouri va trebui să le perceapă pe ambele.
 6. Dacă intenționați să expediați produsul către clienți, asigurați-vă că introduceți greutatea produsului în câmpul corespunzător.

livrare

Dacă tarifele dvs. de transport sunt prea restrânse sau nu dați opțiuni suficiente, puteți pierde din anumite vânzări. Shopify va calcula o rată de expediere pentru clienții dvs. pe baza regulilor pe care le definiți în pagina de expediere a administratorului. Pentru a vă asigura că nu veți pierde nicio vânzare:

adăugarea de domenii personalizate pe magazin

 1. De la administratorul magazinului dvs., accesați secțiunea Setări> Pagina de expediere.
 2. În secțiunea „Tarifele de expediere”, vedeți dacă ați stabilit o rată de transport bazată pe greutate și ajustați-o în funcție de specificațiile produsului dvs..

Testează-ți sistemul de comenzi

Pentru a testa sistemul, puteți simula o tranzacție folosind Bogus Gateway-ul Shopify.

Folosirea gateway-ului Bogus:

 1. Din magazinul tău admin, clic Setări, apoi plăţile să merg la dumneavoastră Setări de plăți
 2. Dacă aveți o poartă de acces pentru card de credit, dezactivați-o înainte de a continua. (Clic Editați | ×, apoi Dezactivați, apoi confirmați dezactivarea.)
 3. În Acceptați cărți de credit secțiune, faceți clic pe Selectați un Gateway pentru card de credit pentru a deschide meniul derulant.
 4. Parcurgeți lista în jos Alte, apoi faceți clic pe (pentru testare) Poarta Bogus.
 5. Clic Activati (sau Reactiva, dacă ați utilizat anterior Bogus Gateway).
 6. Accesați magazinul și plasați o comandă așa cum ar face un client. La finalizare, introduceți următoarele detalii despre cardul de credit în loc de numere autentice:

Testarea unui gateway de plată real cu o tranzacție autentică:

 1. Asigurați-vă că ați configurat funcția gateway de plată vrei să testezi.
 2. Efectuați o achiziție din magazinul dvs. așa cum ar face un client și finalizați plata, folosind detalii autentice ale cardului de credit.
 3. Anulează comanda imediat, să vă rambursați și să evitați să plătiți taxe de tranzacție.
 4. Conectați-vă la gateway-ul dvs. de plată pentru a vă asigura că fondurile au trecut.

Este asta liber?

Da – asigurați-vă că anulați și rambursați comanda imediat după plasarea acesteia.

Dacă ciclul dvs. de facturare se încheie după ce ați plasat comanda de testare, dar înainte de a o anula, taxele de tranzacție vor apărea pe factură. Puteți să anulați încă după ce plătiți factura către Shopify, dar veți primi o rambursare ca credit de tranzacție pe contul dvs. Puteți utiliza credite de tranzacție pentru a plăti comisioane viitoare de tranzacție.

7. Adăugați un nume de domeniu

Pentru a vă trăi site-ul, veți avea nevoie de un nume de domeniu. Aveți două opțiuni.

În primul rând puteți cumpăra un domeniu de la Shopify și acesta va fi adăugat automat la magazin. Acest lucru vă economisește timp, mai ales dacă nu aveți cunoștințe despre găzduirea unui site web. Aceste domenii costă de obicei între 9 și 14 $ USD pe an. A doua opțiune este să cumpărați un domeniu de la o terță parte, cum ar fi GoDaddy. Aceste domenii pornesc de la 10,00 USD USD pe an. Dezavantajul este că va trebui să redirecționați singur înregistrările DNS, ceea ce poate părea descurajant la început.

Dacă nu puteți găsi un nume de domeniu bun, citiți sfaturile noastre despre cum să alegeți un nume de domeniu bun.

Iată pașii pentru a pune noul tău magazin Shopify live pe un nume de domeniu terț.

 1. Adăugați noul domeniu în Shopify

În administratorul Shopify, accesați navigarea din stânga la Setări și apoi domenii și adăugați numele dvs. de domeniu folosind „Adăugați un domeniu existent” buton.

 1. Actualizați înregistrările DNS

Conectați-vă la registratorul dvs. de domeniu și faceți următoarele modificări la înregistrările DNS:

 • Înlocuiți înregistrarea @ sau principală A cu următoarea adresă IP: 23.227.38.32
 • Adăugați sau înlocuiți www CNAME cu storename.myshopify.com (adică link-ul magazin Shopify fără HTTP, pe care îl puteți vedea pe pagina cu setări de domenii)
 1. Eliminați parolele de pe magazin

În caz contrar, nimeni nu va putea accesa site-ul dvs. chiar și atunci când este live.

 1. Setați ca principal dacă este relevant

În timp ce intrați Magazin online> Domenii, puteți alege principalul dvs. domeniu utilizând meniul derulant din partea de sus a ecranului:

Domeniul principal al magazinului

Asigurați-vă că verificați și „Redirecționați tot traficul către acest domeniu”. Aceasta înseamnă că traficul către toate celelalte domenii va fi direcționat către domeniul principal. Acest lucru este crucial pentru un bun SEO.

 1. Adăugarea altor domenii 

Puteți repeta pașii 1 și 2 cu alte nume de domeniu pe care le dețineți. Toate numele de domeniu vor fi redirecționate către ‘Primar’ domeniu, pe care îl puteți modifica oricând cu ajutorul ‘Seteaza ca principal’ opțiune de lângă fiecare nume de domeniu.

Rețineți că numărul de nume de domeniu pe care îl dețineți nu are nicio influență asupra SEO.

adăugarea de domenii personalizate pe magazin

Felicitări, Noul tău magazin Shopify este gata!

Dacă ai reușit așa – felicitări. Ar trebui să aveți acum un magazin online complet funcțional. Dacă doriți să explorați alternative, consultați mai jos:

Alternative pentru Shopify?

Puteți utiliza, de asemenea, WooCommerce pentru a începe magazinul online. Este puțin mai ieftin, dar necesită o curbă de învățare mai abruptă. Oricum, poate fi o alternativă excelentă.

Pentru o revizuire mai detaliată între cei doi, citiți acest lucru – Shopify vs. WordPress (WooCommerce) Mai mult, aici puteți găsi alte site-uri de comerț electronic care vă permit să creați un magazin online.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map