Tutorialul bazei de date MyMQL InMotion

Ce este o bază de date MySQL?

O bază de date MySQL este un sistem de gestionare a bazelor de date open source care este utilizat și oferit de majoritatea serviciilor de găzduire web. Prin definiție, o bază de date este o colecție de date bine structurată, care variază de la cele mai de bază la cele mai complexe, cum ar fi de la o simplă listă de nume la o colecție de cantități vaste de informații. La fel ca o bancă de date fizice, bazele de date sunt utilizate pentru a oferi ușurință și organizare în colectarea și regăsirea datelor.


Bazele de date MySQL sunt baze de date relaționale, ceea ce înseamnă că stochează datele din stocarea datelor în tabele separate, mai degrabă decât să le pună pe toate într-o cameră mare de stocare. Avantajul acestui tip de bază de date este că stocarea și regăsirea datelor sunt foarte eficiente, deoarece fișierele sunt organizate în anumite locații de stocare. De fapt, termenul SQL înseamnă „Structure Query Language” și de atunci a devenit cel mai căutat limbaj de acces la date.

Cum pot crea o bază de date MySQL?

Pentru a rula o mulțime de aplicații, cum ar fi software pentru comerț electronic, aplicații CMS și forumuri, este necesară adesea o bază de date MySQL. Ca atare, este vital să creezi unul în sistemul tău.
Crearea bazei de date MySQL este un proces în trei etape; primul fiind crearea unui utilizator și a unei parole a bazei de date, al doilea proces este alocarea de privilegii unui utilizator pentru a accesa baza de date și al treilea, crearea efectivă a bazei de date. Acest lucru poate părea un pic descurajant, dar prin utilizarea Expertului de baze de date MySQL găsit în cPanel, sarcina creării bazelor de date devine rapidă, simplă și ușoară. Urmați pașii care urmează:

 •  În primul rând, trebuie să vă conectați la cPanel;
 •  Apoi, faceți clic pe „Expertul de baze de date MySQL” care poate fi găsit la rubrica „Baze de date”..
 •  Apoi, lângă „Noua bază de date”, trebuie să introduceți numele bazei de date;
 •  Apoi, faceți clic pe butonul „Următorul pas”;
 •  Vi se va cere să introduceți numele dvs. de utilizator lângă fila „Username”;
 •  Apoi, trebuie să introduceți o parolă lângă fila „Parolă”. Vi se cere să introduceți parola de două ori, apoi să faceți clic pe „Creare utilizator”;
 •  În continuare, trebuie să atribuiți utilizatorului dvs. privilegiile bazei de date. Puteți pur și simplu să faceți clic pe „Toate privilegiile”, cu excepția cazului în care un dezvoltator solicită altfel.
 •  După setarea privilegiilor, trebuie să faceți clic pe fila „Următorul pas”, care va efectua efectiv procesul de configurare. Rețineți că numele dvs. de bază de date și utilizatorul bazei de date utilizează numele de utilizator cPanel ca prefix. Dacă trebuie să creați baze de date suplimentare, tot ce trebuie să faceți este să repetați procesul enumerat mai sus.

Pot exporta o bază de date MySQL în phpMyAdmin?

Există momente în care găsiți nevoia de a face o copie de rezervă a bazei de date, fie ca măsură de securitate, fie ca cerință în timpul procesului de transfer al site-ului dvs. web către un alt server. De fapt, copiile de rezervă ale bazei de date se realizează cu ușurință prin exportul acesteia folosind phpMyAdmin, un instrument care poate fi găsit în cPanel. Pentru a exporta, pur și simplu faceți următorii pași:

 •  Conectați-vă la cPanel.
 •  La rubrica „Baze de date”, faceți clic pe pictograma phpMyAdmin și apoi selectați baza de date pe care doriți să o exportați din lista din meniul din stânga, făcând clic pe ea.
 •  Apoi, faceți clic pe fila „Export” care poate fi găsită în meniul din partea de sus a paginii.
 •  La rubrica „Export”, verificați mai jos „Vizualizați dump (schema) bazei de date” și asigurați-vă că sunt selectate toate tabelele, precum și opțiunea SQL..
 •  Apoi, la „Structura”, activați opțiunea „Adăugați DROPTABLE / VEDEA / PROCEDURA / FUNCȚIA” și asigurați-vă că este selectat „Salvare ca fișier” din stânga jos a paginii. Rețineți că, dacă baza dvs. de date este destul de mare, puteți alege fie „cu fermoar”, fie „gzipped” pentru o descărcare mult mai rapidă.
 •  Faceți clic pe butonul „Mergeți” din partea dreaptă jos și apoi faceți clic pe „Salvați” când vi se solicită. Această acțiune începe procesul de descărcare în computerul dvs. local.

Cum se importă într-o bază de date MySQL în phpMyAdmin?

În timp ce este necesar să exportați o bază de date, găsiți și nevoia de a importa unul de la alt server în serverul dvs. Pentru a face acest lucru, puteți utiliza, de asemenea, phpMyAdmin. Totuși, pentru a-l importa, trebuie să aveți un fișier de rezervă a bazei de date care de obicei ia extensia „.sql”, deși .zip și tar.gz sunt de asemenea acceptate. Pentru a importa un fișier, trebuie să faceți următoarele:

 •  Conectați-vă la cPanel.
 •  Odată conectat, faceți clic pe pictograma phpMyAdmin care va fi găsită în „Bazele de date” din ecranul de pornire al cPanel..
 •  Apoi, selectați baza de date pe care doriți să o importați din lista din meniul din stânga.
 •  În meniul de sus, faceți clic pe fila „Import”.
 •  Apoi, sub „Fișierul pentru import”, faceți clic pe butonul „Parcurgere” și apoi găsiți fișierul dvs. de rezervă a bazei de date.
 •  Apoi faceți clic pe butonul „Go” din partea dreaptă jos a ecranului pentru a începe procesul de importare. Odată ce importul este complet, ar trebui să vedeți un marcaj verde sub filele și o notificare care ar trebui să spună ceva de genul: „Importul a fost finalizat cu succes.
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map