Plugins më të mirë të WordPress LMS për krijimin e kursit 2020

Plugins më të mirë të WordPress LMS për krijimin e kursit

Interneti është një vend i shkëlqyeshëm për të kapur aftësi dhe njohuri. E drejta nga tryeza juaj e studimit në shtëpi, ju mund të eksploroni internetin për kurse, të regjistroheni në to, të punoni përmes mësimeve dhe të shtoni një certifikatë përfundimi në rezyumin tuaj (si këto kurse të mrekullueshme të WordPress për fillestarët). Dhe ka mijëra shtesa të thjeshta LMS WordPress dhe opsione për ta kthyer faqen tuaj në një sistem të plotë të menaxhimit të mësimit.


E thënë thjesht, shumë njerëz janë më se të gatshëm të paguajnë para të mira për një kurs në internet në temën e zgjedhjes së tyre. Për të përmbushur këtë kërkesë, një numër institucionesh dhe individësh po arrijnë deri tek ata përmes faqeve të tyre arsimore. Këto uebfaqe ndërmarrin shërbime nga fundi në fund, nga ndërtimi i përmbajtjes së kursit dhe regjistrimi i studentëve, deri te kryerja e provimeve dhe dhënia e certifikatave të përfundimit të kursit.

Dhe për të përmbushur projektimin dhe nevojat funksionale të këtyre faqeve të internetit, temat e cilësisë dhe shtojcat që kujdesen për platformën arsimore në internet janë në dispozicion në treg.

Ju mund të shkoni në ndërtimin e një sistemi të menaxhimit të mësimit (LMS) të bazuar në WordPress në mënyra të shumta – mund të vendosni aftësitë tuaja të kodimit për të provuar në një instalim të organizuar vetë WordPress, ose mund të adoptoni një nga shumë temat e premiumeve të gatshme për t’ju ndihmuar. . Nëse thjesht doni të ofroni kurse, shtoni një shtojcë që kufizon hyrjen e përdoruesit në përmbajtje.

Për më tepër, ekzistojnë shtojca të specializuara LMS WordPress të dizajnuara për të trajtuar të gjitha tiparet e veçanta të kërkuara nga faqet e internetit që ofrojnë kurse online. Ata ju ndihmojnë të menaxhoni kurset, t’i promovoni ato dhe të fitoni para prej tyre në tarifa dhe reklama. Pa pritur më gjatë, këtu janë disa nga opsionet e linjës që mendojmë se janë disa prej shtojcave më të mira LMS WordPress në treg.

Disclaimer: WPExplorer është një bashkëpunëtor për një ose më shumë produkte të listuara më poshtë. Nëse klikoni në një lidhje dhe përfundoni një blerje, ne mund të bëjmë një komision.

1. plugin MasterStudy LMS Falas WordPress

Shtojcë WordPress falas për MasterStudy LMS

MasterStudy është një kurs i paraqitur i plotë në internet dhe shtojca LMS WordPress. Kjo shtojcë e lehtë për t’u përdorur e bën menaxhimin e kursit një fllad falë mbështetjes së integruar për video, kuize, anëtarësi të paguara, vlerësime, lista dëshirash dhe më shumë.

Gjatë ndërtimit të një kursi mësimdhënësit kanë shumë mundësi për ndërtimin e një programi mësimor (me mësime dhe çertifikatë të përfundimit të kursit), duke shtuar FAQ dhe informacione bazë të kursit (kohëzgjatja, ligjëratat, orët e videos, niveli i përdoruesit, etj). Bordi i mesazheve MasterStudy i përfshirë është një mënyrë e shkëlqyeshme për mësuesit dhe studentët për të komunikuar. Karakteristikat e avancuara të Q&A dhe provat në kohë reale e bëjnë më të lehtë për studentët të ngrenë një dorë “dixhitale”, si dhe për instruktorët e kursit të shtojnë teste në kohë. Integrimi Plus PayPal dhe Stripe e bën fitimin e kursit një fllad.

Më e mira nga të gjitha, ndërsa MasterStudy duhet të punojë me temat më të njohura të WordPress, ekziston një temë MasterStudy Education & LMS WordPress e krijuar posaçërisht për të punuar me këtë shtojcë të fuqishme kursesh. Tema përfshin një lëkurë të lehtë dhe të errët, opsione për kurse offline, stilimin e llojeve të ndryshme të mësimit, faqet e profilit të përdoruesit, ndërtuesin e faqeve drag & drop, mbështetje për përkthimin dhe më shumë. Pra, nëse po vlerësoni shtojcën falas MasterStudy LMS WordPress, patjetër që hidhini një sy edhe temës.

2. Tutor i plotë LMS për WordPress

Tutor i plotë LMS zgjidhje për WordPress

Tutor LMS është një plugin freemium i mbushur plot me karakteristika për kurset tuaja në internet. Për fillestarët mund të krijoni kurse të pakufizuara të kompletuara me ndërtuesin e kurseve të lehtë për t’u përdorur. Përdorni ndërtuesin drag and drop për të shtuar mësime, porositni përmbajtjen e kursit, materiale, vendosni një kohëzgjatje, shtoni një nivel vështirësish, etj. Shtojca gjithashtu ofron Blloqe të Gutenberg, mbështetje video (vendase, Youtube dhe Vimeo), njoftime, vlerësime / vlerësime të kursit dhe numër të pakufizuar të instruktorëve. Kështu që është e lehtë të ofrosh kurse nga ekspertë të ndryshëm. Ekziston edhe një student i provave të krijuesve të provave njohuri gjatë gjithë kursit!

Për më tepër, Tutori përfshinë tabelat e studentëve të frontit, profilet e mësuesve dhe panelet, opsionet e stilimit të integruar, një widget të kurseve të personalizuara dhe pajtueshmërinë WooCommerce & EDD. Dhe kjo është gjithçka vetëm në versionin falas! Ju mund të azhurnoni në një Tutor LMS Pro planifikoni për cilësime të përparuara të kuizit (përputhen, përputhja e figurave ose përgjigjet, renditja, përgjigja e shkurtër), një ndërtues i kursit të frontit, parakushtet e kursit, paraqitjet për caktimin e detyrave, vlerësimi, raportet dhe modelet e certifikatës së kursit. Pro gjithashtu shton një sistem të dobishëm të njoftimit me email dhe pikën e përmbajtjes për t’u përcjellur me studentët, si dhe mbështetje për Abonimet WooCommerce dhe Anëtarësimin e Paguar Pro (por ato janë vetëm tiparet në kohën e shkrimit – arka udhërrëfyesi për të parë se çfarë po vjen) Dhe nëse keni nevojë për ndonjë ndihmë, Pro gjithashtu përfshin 1 vit azhurnim, mbështetje prioritare dhe madje edhe një shërbim instalimi.

3. WP Courseware Drag & Drop WordPress Creator Course

WP Courseware Drag & Drop Creator Course WordPress

WP Courseware përdor tiparin tërheqës dhe rënie për t’ju ndihmuar të ndërtoni dhe rregulloni kurse në formatin që është i njohur për studentët dhe instruktorët. Shtë gjithashtu e lehtë për të krijuar mësime ose njësi – thjesht krijoni postime ose faqe në WordPress në mënyrën që bëni zakonisht dhe i botoni ato. Nëse dëshironi, rregulloni mësimet në module dhe kurse dhe rrumbullakoni ato me formate të shumta kuize, të cilat provojnë të kuptojnë studentët për mësimet. Jo vetëm kaq, ju mund edhe të lësh kohën e lëshimit të përmbajtjes sipas datës ose intervalit, duke përdorur veçorinë e furnizimit pikoj. Dhe lërini studentët të dinë se si janë pajtuar të përdorin një libër me notë.

Përdorni shabllone të personalizueshëm për të përcjellë nota dhe rezultate përmes postës elektronike. Përveç kësaj, ju mund të krijoni certifikata unike, të shkarkueshme dhe të personalizuara të përfundimit për studentë të suksesshëm. Mos harroni të lejoni qasje te instruktorët për të modifikuar përmbajtjen dhe për të menaxhuar kurse dhe studentë.

Regjistrimi i studentëve mund të jetë manual ose automatik. Jo vetëm kaq, ju mund të lejoni hyrjen në kurse vetëm me plotësimin e kushteve parakusht. WP Courseware është në përputhje me temat standarde të WordPress. Ju jeni siguruar siguri për mbrojtje nga aksesi i paautorizuar pasi ka mbështetje për shtojcat e Anëtarësimit (AnëtarPress, OptimizePress). Për më tepër, mbështetja për shtojcat e njohura të e-commerce (WooCommerce, Shkarkime të Lehta Dixhitale) ndihmon në shitjet në internet të kurseve.

4. Sistemi i Menaxhimit të Mësimit të Sensei WordPress

Sistemi i Menaxhimit të Mësimit të Sensei WordPress

Krijimi i përmbajtjes për kurse me Sensei është po aq i lehtë sa krijimi i një faqe apo postimi në WordPress. Zhvilluar nga WooCommerce, ky Sistem i Menaxhimit të Mësimit integron pa probleme me shtojcën e tyre të tregtisë elektronike. Duke lidhur kurset me një produkt të blerë, ju mund të promovoni një kurs për një audiencë shumë të rëndësishme. Prandaj, një blerës i një komplete qëndisjeje ka të ngjarë të marrë një ofertë të një kursi për qëndisje.

Sensei WordPress LMS Courseware

Shtojca përdor veçoritë e njohura të regjistrimit të përdoruesve të WordPress për t’u regjistruar për një kurs. Parakushtet mund të specifikohen për secilën lëndë, si dhe për secilin mësim. Krijoni banka me pyetje dhe përdorni ato për të vendosur kuize të rastësishme. Shtojca përfshin një mjet analitik që gjurmon përparimin e studentëve ose kurseve individuale.

Sensei funksionon mirë me temat më standarde të WordPress, megjithëse zhvilluesit rekomandojnë tema të cilat ofrojnë mbështetje të integruar për Sensei. Në varësi të veçorive që dëshironi të përfshini, mund të shtoni një numër shtesash në shtojcë. Shumica e tyre janë falas, por për të pikturuar përmbajtjen e ushqimit dhe për të dhënë shënjat për arritjet, do të duhet të blini zgjatime veç e veç.

5. Sistemi i Menaxhimit të Mësimit të WordPress LearnDash

Sistemi i Menaxhimit të Mësimit të WordPress LearnDash

LearnDash është një Sistem i plotë i Menaxhimit të Mësimit që zbaton API Tin Can (Përvojë) për të kapur dhe ruajtur aktivitetet e mësimit të përdoruesve tuaj. Tin Can API është një specifikim softuerik që gjurmon dhe regjistron të gjitha përvojat e të mësuarit. Ai mbledh të dhëna mbi përvojat si të mësuarit në celular, simulimet, aktivitetet në botën reale, të mësuarit përvojor, të mësuarit social, të mësuarit offline dhe të mësuarit bashkëpunues. Këto të dhëna ju japin njohuri mbi aktivitetet e të mësuarit të përdoruesve. Veçanërisht, ndihmon mësimin joformal dhe të personalizuar, ku performanca individuale ndiqet nga prapavija nga instruktorët ose personeli i institutit.

LearnDash është tipar i paketuar dhe integrohet mirë me WordPress për të bërë më të lehtë për ju publikimin e përmbajtjes dhe fitimin e parave të internetit. Ju mund t’i ndani kurset në nivele të shumta për prezantim të thjeshtë. Përmbajtja e ushqimit pikoj sipas orarit dhe çaktivizoni aksesin pas një kohe të caktuar. Përdorni çdo element mediatik si audio, video, imazhe, skedarë Google Docs, Articulate ose Adobe Captivate. Dizajnoni kuize në një format pyetësor të thjeshtë ose zgjedhni nga 8 llojet e paracaktuara të provave të ofruara nga shtojca.

Koha e mësimit udhëzon se sa kohë mund të kalojë një student në çdo orë mësimi, dhe Menaxherët e Caktimit lejojnë komente për detyrat e paraqitura. Përdoruesit mund të krijojnë profile nga frontend dhe përdoruesit e regjistruar mund të bashkohen me forume specifike të kurseve private ose publike.

Zhvilluesit janë mbështetur në përvojën e tyre të pasur në industri në zhvillimin e kësaj shtojce, dhe një numër i universiteteve me reputacion llogariten midis përdoruesve. Shtojca është e aktivizuar me shumë faqe dhe funksionon me çdo temë. Një numër i zgjerimeve falas dhe premium janë në dispozicion për karakteristika të zgjeruara. Këto shtesa janë zhvilluar në përgjigje të reagimeve të komunitetit. Plus ka qindra tema të përputhshme (si p.sh. eLumine ose Universiteti) që shtojnë veçori shtesë dhe mundësi për styling.

6. Plugin LMS LearnPress WordPress LMS

LearnPress WordPress LMS Plugin

Shtojca thelbësore LearnPress është e lirë dhe e lehtë. Nëse ka ndonjë funksion që ju nevojitet në faqen tuaj të internetit, kërkoni atë midis numrit të shtesave falas dhe të paguara. Disa nga funksionet ndihmojnë në fitimin më të mirë të uebfaqes.

Ndërfaqja e përdoruesit ndihmon në ndërtimin e kursit, redaktimin dhe ruajtjen e përmbajtjes së kursit. Ju mund të rregulloni shumë parametra këtu, siç janë kohëzgjatja e kursit, notat e kërkuara të kalimit, numri i përpjekjeve dhe marrja e provave, përpara se të përparoni në nivelin tjetër. Shtë gjithashtu e mundur të eksportoni kurse në faqet e internetit të tjera që përdorin LearnPress. Me mbështetjen e BuddyPress, studentët mund të formojnë grupe për të diskutuar problemet dhe shkëmbyer njohuritë.

learnpress

Shtojca është përkthyer në shumë gjuhë, mbështet rrjete multisite, si dhe metodat e pagesës PayPal, Stripe dhe WooCommerce. Ndërsa mund të përdorni LearnPress me ndonjë temë standarde të WordPress, autorët rekomandojnë që të përdoret së bashku Edukimi Temë WordPress ose Tema WordPress LMS. Në raste të tjera, ata rekomandojnë përmirësimin tek Pro për të hyrë në pako kursesh, gamifikim, certifikata kursi dhe shtesa të shumta premium.

7. Namaste! LMS për WordPress

Namaste! LMS për WordPress

Sapo të instaloni versionin falas të Namaste! LMS, mund ta shndërroni instalimin tuaj të WordPress në një uebfaqe funksionale arsimore. Karakteristikat e mësimit elektronik përfshijnë krijimin e mësimeve dhe detyrave, regjistrimin e studentëve, menaxhimin e kurseve dhe studentëve, vendosjen e parakushteve për mësime dhe më shumë.

Përmirësoni funksionin e plugin-it me shtojcën e anëtarësimit falas Konnichiwa! Gjeneroni raporte të hollësishme mbi veprimtarinë në vend të studentëve. Kur aktivizohet, një widget me tabelë do të zbulojë një numër të caktuar aktivitetesh ditore në faqe. Integrimet PayPal dhe Stripe ndihmojnë në mbledhjen e pagesave për kurset.

Namaste-LMS

Versioni premium e lehtëson fitimin e parave të internetit – shtoni një karrocë për kurse të specifikuara, krijoni dhe menaxhoni kuponë zbritje dhe menaxhoni skedarë të mbrojtur. Jo vetëm kaq, ju mund t’u jepni mundësinë e përdorimit të disa përdoruesve si menaxherë të klasës dhe të jepni shënja për përfundimin e kursit ose për të fituar pikë.

8. plugin LifterLMS WordPress

Shtojcë LifterLMS WordPress

Shtojca bazë e LifterLMS është e lirë, intuitive për t’u përdorur dhe fleksibël. Kontrollon pothuajse të gjitha kutitë në listën e veçorive të kërkuara të sistemit të menaxhimit të mësimit dhe fuqitë WP101, një seri video mësimore popullore WordPress.

Studentët mund të studiojnë me shirita dhe kuize të progresit për të ndjekur përparimin e tyre. Mbajini studentët të informuar me email të automatizuar. Këto email vendosen të nxiten nga aktiviteti i paracaktuar i studentëve, si mos hyrja për një kohë të gjatë, dështimi i një kuize, kujtimi për datat e duhura dhe më shumë. Përdorimi i postave elektronike të bazuara në veprim, drejtojuni studentëve që lënë kursin në mes. Drip përmbajtjen sipas orareve të përcaktuara ose për të përputhur me përparimin e studentëve.

Karakteristikat e Menaxhimit të LifterLMS

LifterLMS ofron një mori mjetesh të menaxhimit të kursit, si dhe përpunim pagese përmes PayPal, shirit ose Autorizim.net si dhe mbështetje për WooCommerce. Ju mund të shtoni kuponë dhe zbritje në faqen e internetit për të rritur regjistrimin e studentëve. Një numër i shtesave të paguara janë në dispozicion, dhe ju mund t’i blini ato individualisht ose si një pako gjithçka-në-një.

9. Ura Edwiser – Integrimi i Moodle LMS për WordPress

Ura Edwiser - Integrimi LMS i Moodle për WordPress

Së fundmi, nëse jeni një tifoz i Moodle kornizë e kurseve me burim të hapur, që mund të jeni të interesuar të dini se ekziston një mënyrë e thjeshtë për të integruar kurset tuaja të Moodle me WordPress. Shtojca falas Edwiser Bridge ju lejon të importoni të gjitha kurset tuaja në Moodle dhe të sinkronizoni kategoritë e kurseve tuaja drejtpërdrejt me faqen tuaj të WordPress. Nga atje ju mund t’i postoni ato falas, t’i shesni ato (duke përdorur integrimin e integruar PayPal), të lejoni regjistrimin e kurseve dhe më shumë.

Edwiser Bridge gjithashtu përfshin një numër cilësimesh (siç është sinkronizimi automatik për kurse, përdorime të regjistruara, gjuhë, etj.) Të cilat thjesht mund t’i kontrolloni për t’i aktivizuar. Nëse jeni një zhvillues (ose keni pasur), madje ka edhe grepa të integruar dhe filtra për personalizime më të shpejta. Akoma më mirë, ka shtesa të mrekullueshme në dispozicion për të shtuar edhe më shumë fuqi në WordPress LMS tuaj të Moodle-it..

Sinkronizimi selektiv

Duke përdorur Zgjatja e Sinkronizimit Selektiv për Edwiser Bridge, përdoruesit e Moodle mund të zgjedhin dhe zgjedhin kurse që dëshirojnë të sinkronizohen me platformën WordPress, për të më tej tregun ose shitur më tej. Kjo shtojcë e lehtë për t’u përdorur e bën shumë të thjeshtë që administratorët Moodle të përqëndrohen në një grup të veçantë kursesh dhe të rrisin tërheqjen në ato kurse.

Një hyrje e vetme

Bëni më të thjeshtë procesin e hyrjes dhe qasjen në kurs Shtesë Shenjë në Zgjatje për Urën Edwiser bën. Përdoruesit mund të regjistrohen njëkohësisht ose në faqen Moodle dhe ato të lidhura me WordPress, duke futur kredencialet e hyrjes vetëm një herë. Ajo funksionon në të dy mënyrat! Një përdorues mund të regjistrohet ose në faqen e internetit Moodle ose WordPress, dhe të regjistrohet në faqet përkatëse të WordPress dhe Moodle.

Logout funksionon po aq mirë, duke qenë se duhet të kryejnë veprimin vetëm një herë, studentët nuk kanë nevojë të shqetësohen për mos logjikimin nga të dy faqet e internetit. Me një konfigurim të thjeshtë, kjo shtojcë ndihmon integrimin në WordPress-Moodle dhe ua bën të lehtë përdoruesve të hyjnë në të dy faqet, pasi ato kanë vetëm një seri të vetme kredencialesh që duhet të mbajnë në mend. Një kod i shkurtër është gjithashtu i disponueshëm, i cili mund të vendoset kudo në faqen e internetit të WordPress për të lejuar hyrjen.

Blerja e kurseve me shumicë

Lejoni përdoruesit të blejnë kurse të shumta në të njëjtën kohë në Moodle me Blerje me shumicë për Urën Edwiser zgjerim. Ky është një plugin WordPress që përdor fuqinë e WordPress dhe WooCommerce për të lejuar administratorët Moodle të shesin kurse në WordPress dhe të lejojnë blerësit të blejnë këto kurse me shumicë. Dhe nuk janë të gjitha, pasi të blini një kurs, përdoruesit e Moodle kanë një ndërfaqe intuitive për të regjistruar studentët në një kurs.


Një LMS lejon përdoruesit të mësojnë me ritmin e tyre, duke përdorur çdo pajisje që ata janë të kënaqur. Procesi i mësimit mund të bëhet më tërheqës duke dhënë shënja, kuize të reja dhe lista të performuesve më të mirë. Për më tepër, shtimi i një forumi ose komuniteti mund të ndihmojë për të inkurajuar studentët në procesin e të mësuarit.

Në vitet e fundit, ka pasur një rritje të përdorimit të WordPress si një bazë për faqet e internetit të institucioneve arsimore dhe kurseve në internet. Shtojcat WordPress LMS të diskutuara në këtë post të gjitha kombinohen mirë me thelbin e WordPress për të vendosur një sistem të plotë të ofrimit të kurseve në internet. Disa janë falas, ndërsa të tjerët ofrojnë karakteristika shumë tërheqëse për nën 250 dollarë (që është më pak se 1 dollarë në ditë).

A keni ndonjë përvojë me këto shtesa të WordPress LMS? Apo ndoshta kemi humbur një nga shtojcat LMS WordPress që do të rekomandonit? Ju lutemi ndani komentet.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map