A Google Analytics hozzáadása a WordPresshez

A Google Analytics hozzáadása a WordPresshezA saját webhelyének futtatásának nagyon fontos része a Google Analytics hozzáadása a WordPress-hez. A szoftver értékes információkat nyújthat arról, hogy mi működik és nem működik az Ön webhelyén, és megalapozott döntéseket hozhat a jövőjéről.


Ebben az oktatóanyagban a Google Analytics-rel kapcsolatos számos kérdésre válaszolunk, többek között:

 • Mi a Google Analytics és miért van szüksége??
 • Hogyan jelentkezzen be a Google Analytics szolgáltatásba?
 • A Google Analytics hozzáadása a WordPresshez?
 • A Google Analytics telepítése WordPress beépülő modul segítségével?

Kezdjük el.

Mi a Google Analytics és miért van szüksége??

Mielőtt belekezdenénk a műszaki dolgokba, beszéljünk először e üzenet tárgyáról – A Google Analytics. Ha teljesen újszülött vagy, akkor nem is tudja, mi ez és miért érdemes azt csatlakoztatni a WordPress webhelyéhez. Tehát fedezzük fel ezt először.

1. A Google Analytics segít megismerni közönségét

A Google Analytics egy webanalitikai csomag, amely segít megérteni és elemezni a webes forgalmat. Jelen van a világ több mint 50 millió webhelyén.

Úgy működik, hogy az oldalához hozzáad egy darab JavaScript-kódot (az alábbiakban részletesebben), amely lehetővé teszi a Google számára, hogy nyomon kövesse az Ön webhelyére érkező látogatók tevékenységét. Ezután összegyűjti ezeket a tevékenységeket, és statisztikai formában bemutatja azokat a Google Analytics-fiókjában.

Google Analytics példa

A következőket tanulhatja meg a statisztikákból:

 • Ki látogatja meg az Ön webhelyét?? – Földrajzi és műszaki információk arról, hogy honnan származik a közönség, és azokról az eszközökről, amelyeket az Ön webhelyéhez való hozzáféréshez használnak.
 • Mit csinálnak a látogatói?? – Tudja meg, mely oldalakat nézze meg, a visszapattanási arányt (azaz a látogatók arányát, akik csak egy oldal után távoznak), meddig tartózkodik az Ön webhelyén és így tovább.
 • Mikor jönnek?? – A Google Analytics azt is megmutatja, mikor óra, nap, hét vagy hónap után pontosan az emberek érkeznek a webhelyére.
 • Hogyan találják meg az Ön webhelyét?? – Információt kap arról is, hogy a közönség megtalálja-e az Ön webhelyét a keresőmotorokban (és ezek közül melyikben), a közösségi médiában, más webhelyek linkjein, vagy közvetlenül a webhely címét adja meg..
 • Hogyan működnek együtt a tartalommal?? – A Google Analytics szolgáltatásból megértheti azt is, hogy az emberek hogyan lépnek kapcsolatba az Ön WordPress-webhelyével, például azokkal a linkekkel, amelyekre kattintanak. Ha meghatározott célokat határoz meg (például a látogatók átalakítását e-mail előfizetőkké), ezt követheti.

2. Használja az információt webhelyének optimalizálásához

Mit tehet ezekkel az információkkal? Mennyire hasznos az Ön számára? A fentiek ismerete sok mindent megtehet.

 • Állítsa be webhelyét a közönség jobb kiszolgálása érdekében. Például a műszaki szempontok fejlesztésével vagy egy nyelv hozzáadásával.
 • Optimalizálja a forgalmi forrásokat – fektessen be többet azokba, amelyek különösen jól működnek, vagy fokozzon erőfeszítéseit azokhoz, amelyek nem működnek.
 • Javítsa a tartalmat és a tartalomstratégiát, hogy minél több látogatóval látja el, mi érdekli őket.
 • Kövesse nyomon a marketing kampányokat, és ellenőrizze, működnek-e.
 • Keresse meg a legjobban teljesítő oldalakat, és tegye meg a lépéseket, hogy jobbá tegye azokat.

Röviden: a webanalitika lehetővé teszi a találgatások kiküszöbölését és a webhelyével kapcsolatos döntések meghozatalát tények és kemény adatok alapján, a bélérzet helyett. A Google Analytics teljesen ingyenesen használható, tehát nem járul hozzá a webhelyek költségeihez.

1. lépés: Regisztráljon a Google Analytics szolgáltatással

Mielőtt összekapcsolhatja a szoftvert a webhelyével, először regisztrálnia kell. Ezt először megtesszük, ha továbbmegyünk a Google Analytics kezdőlap.

Hozzon létre Google elemző fiókot

Ha már van Google-fiókja, egyszerűen használja a bejelentkezéshez. Ha nem, kattintson a gombra a regisztrációhoz és egy teljesen új fiók létrehozásához. Ha egyszer elvégezte valamelyiket, akkor megjelenik az alábbi képernyő.

Állítsa be a Google Analytics-fiókot

Ez már nagyjából megmutatja a folyamatot, amelyen keresztül megyünk. Találat Regisztrálj az induláshoz. Ha a következő képernyőn választhat egy mobilalkalmazás és a webhely között, akkor feltétlenül válassza a lehetőséget weboldal. Ezt követően be kell illesztenie adatait.

Adja meg a számla részleteit

Vegye figyelembe, hogy fiókja több, a nyomon követhető webhelyet tartalmazhat. Következésképpen a megfelelő fióknév lehet valami hasonló Üzleti webhelyek. A weboldal A név, cím, iparági kategória, ország és időzóna önmagában érthető. Alatt Adatmegosztási beállítások, bármilyen lehetőséget választhat.

Ha kész, kattintson a gombra Szerezzen követési azonosítót folytatni. A következő lépésben el kell fogadnia a Google Analytics Általános Szerződési Feltételeit. Ezután megjelenik az oldal a követőkóddal és a követési azonosítóval.

Google Analytics követőkód és azonosító

Egyelőre csak ezt akartuk elérni.

A következő lépésben hozzáadjuk a követőkódot a WordPress webhelyéhez. Ehhez szükség lehet a kódra vagy a követési azonosítóra, ezért érdemes a böngésző fület nyitva hagyni. Ha bezárja, és később oda szeretne jutni, akkor mindig megtalálhatja a követőkódot a Rendszergazda> Követési információ> Követőkód.

2. lépés: Ismerje meg a Google Analytics alapjait

Mielőtt megtudnánk, hogyan kell hozzáadni a kódot a webhelyéhez, ragadjuk meg a lehetőséget, hogy gyorsan körültekinthessük a Google Analytics fő felületét. Így jobban megértheti az ott található információk típusát. A következő linkre kattintva érheti el itthon gomb.

Google elemző fiók

A jobb oldalon mindig látni fogja a weboldal statisztikáit, míg a bal oldalon kiválaszthatja, hogy mely adatokat nézi meg. A program azon része, ahol a legtöbb időt tölti, a jelentések fület. Számos különböző szakaszt talál, amelyekre kattintva más almenüket tartalmaznak, és a következő információkat tartalmazzák:

 • Valós idő – Megmutatja, mi folyik a webhelyen a megfigyelés pillanatában. Jelenleg hány látogató van rajta, honnan jön, mit néz és még sok más.
 • Közönség – Olyan információkat tartalmaz, amelyek segítenek többet megtudni a felhasználóiról, például egy adott időszakban a látogatók száma, átlagosan mennyi ideig tartózkodtak, valamint a rájuk vonatkozó demográfiai és technikai információk..
 • Beszerzés – Megmutatja, hogy mely források küldik a felhasználókat az Ön webhelyére, és információkat nyújt a marketing csatornáiról.
 • Viselkedés – Minden arról, amit a felhasználók tesznek, miután beléptek a webhelyére, a tartalomra, amelyet néznek és így tovább.
 • Átalakítás – Ha a Google Analytics-en belül kitűzött célokat, itt megtudhatja, milyen jól teljesítesz ezeket a célokat.

Minden eddig jó? Akkor nézzük meg, hogyan adhatjuk hozzá a Google Analytics szolgáltatást a WordPress-webhelyhez.

3. lépés: Adja hozzá a Google Analytics szolgáltatást a WordPress-hez

Annak érdekében, hogy a Google Analytics elindítsa a látogatók nyomon követését, a fenti kódnak jelennie kell minden olyan webhelyen, amelyen ezt meg akarja végezni. Általában ez mind. Így érheti el kézzel.

A lehetőség: Helyezze be a kódot header.php

A követőkód webhelyéhez történő hozzáadásának egyik fő módja az, ha azt a fejlécbe helyezi. Ily módon minden oldalra betölti.

A WordPress beállításainak köszönhetően ezt nagyon könnyű elérni. A legtöbb szabványos témának a header.php fájl, amely felelős a weboldal fejlécének kiadásáért. Tehát itt egyszerűen beírhatja a Google Analytics kódot.

A témafájlok módosításakor azonban ne feledje, hogy mindig a legjobb, ha a gyermek téma. Ellenkező esetben elvesznek, ha frissíti a fő témát. A gyermek témái általában rendkívül hasznosak, és érdemes tovább olvasni róluk.

Miután elkészítette a gyermek témáját, egyszerűen másolja át a header.php a fő témából, és kezdje el szerkeszteni. Ezután másolja és illessze be a követőkódot a Google Analytics szolgáltatásból közvetlenül a bezárás előtt zárójel.

Adja hozzá a Google Analytics követőkódját a WordPress fejlécfájljához

Ezenkívül ellenőrizze, hogy a kód be van-e csomagolva

Mentés, feltöltés és attól a pillanattól kezdve a Google Analyticsnek meg kell kezdenie a követést.

C lehetőség: Használjon egyedi plugint

A nyomkövető kód manuális hozzáadása a harmadik lehetőség a saját plugin létrehozása. Ez lehetővé teszi a sávok be- és kikapcsolását a WordPress hátsó oldaláról is. Ezenkívül gondoskodik arról, hogy a Google Analytics követőkódja továbbra is a webhelyén maradjon, ha megváltoztatja a témákat.

Ha még soha nem hozott létre plugint, ne aggódjon - ez nagyon egyszerű! Mielőtt csak egy gyors megjegyzéshez jutnánk: az alábbiak működéséhez az aktív témának rendelkeznie kell a wp_head horog belsejében header.php. Ezt általában alapértelmezés szerint hajtják végre, de érdemes ellenőrizni!

Ha elkészült, csak annyit kell tennie, hogy létrehoz egy új PHP fájlt. Vedd meg a választott szövegszerkesztőt, készítsen új fájlt, és mentse el hasonlóként nick-google-analytics.php. Ezután adja hozzá a következő kódot (tipp: ugyanaz a funkció, mint korábban, plusz egy fejléc, amely lehetővé teszi a WordPress számára, hogy tudja, hogy ez egy plugin).

  

Cserélje ki a mintakövető kódot (mindegyik között ) a sajátoddal. Egyébként nem fog működni. Ezenkívül állítsa be a fejlécet a kívánt helyzetbe.

Ha kész, mentse el a fájlt, és töltse fel a webhely plugin mappájába (wp-tartalom> bővítmények). Azt is megadhatja saját almappájának, ha úgy tetszik. Ha kész, aktiválja a WordPress háttérbõl, mint bármely más plugin.

Aktiválja az Custom WordPress bővítményt a Google Analytics követőkódhoz

Bár a fentiek nem túl bonyolultak, és még sokkal könnyebb módja a rendelkezésre álló bővítmények egyikének használata. Most egy példával megyünk át a folyamatra, majd később megvizsgálunk néhány további plugint, amelyek ugyanezt tehetik.

A Google Analytics telepítése WordPress beépülő modul segítségével

Ehhez az oktatóanyaghoz használjuk A MonsterInsights Google Analytics a WordPress-hez. Ez a könyvtár legnépszerűbb bővítménye erre a célra, több mint kétmillió telepítéssel. Ez is nagyon egyszerűen használható, és olyan modullal érkezik, amely elősegíti, hogy a GDPR-nek megfelelő legyen (sajnos csak a prémium verzióban).

Gyerünk!

1. Telepítse a beépülő modult

Természetesen, amikor csak egy bővítményt szeretne használni a WordPress-webhelyen, az első lépés annak telepítése. Ehhez egyszerűen megy Beépülő modulok> Új hozzáadása. Keresse név szerint (keresi A Google Analytics elégnek kell lennie).

Google Analytics WordPress bővítmény

Ha megtalálta a listán, nyomja meg a gombot Telepítés most hogy elkezdhesse letöltését a webhelyére. Aktiválja, amikor kész.

2. Csatlakozzon a Google Analyticshez

Ha a plugin aktív, akkor egy új menüpontot hív Insights a webhely irányítópultján. Kattintson rá, hogy menjen a Beállítások menü.

A MonsterInsights hitelesítése a Google Analytics-fiókkal

Kattintson Hitelesítsen Google-fiókjával. Ez átirányítja Önt a Google Analytics oldalra. Megkérjük, hogy jelentkezzen be, vagy ha már van, válassza ki a követéshez használni kívánt fiókot.

Jelentkezzen be a Google Fiókba

A bejelentkezés után a Google Analytics felkéri Önt, hogy engedélyezze a WordPress bővítményt az adatok eléréséhez.

Engedélyezze, hogy a bővítmény hozzáadja a Google Analytics szolgáltatást a WordPresshez

Ez szükséges ahhoz, hogy működjön, feltétlenül engedje meg. Ezt követően még ki kell választania a nyomon követni kívánt profilt. Válassza ki a korábban létrehozottat, majd fejezze be a hitelesítést.

Ez az! Vissza fogják irányítani a webhelyére. Azt mondtuk, hogy könnyű lesz!

2.1 Alternatív módszer

Ez nem az egyetlen mód a Google Analytics hozzáadására a WordPress-webhelyre ezzel a bővítménnyel. A követési UA-kódot manuálisan is megadhatja. Ehhez egyszerűen kattintson a gombra Kattintson ide a kézi hitelesítéshez.

A Google Analytics követési azonosítóját manuálisan írja be a WordPressbe

Az UA-kódot nyomkövető azonosítóként fogja találni Google Analytics-fiókjában.

Google Analytics nyomkövető azonosító

Másolja és illessze be a pluginbeállítások mezőjébe. Ezután mentse el a módosításokat. Kész!

Csak vegye figyelembe, hogy nem tudja használni a MonsterInsights jelentéseket a WordPress háttérrendszerében.

3. Állítsa be a követési beállításokat

Csatlakozás után kattinthat a Követés lap tetején, hogy módosítsa az alkalmazás nyomon követését a látogatók számára.

A MonsterInsights követési beállításai

Fedezzük fel a legfontosabbat gyorsan:

 • eljegyzés - Opciók, amelyek lehetővé teszik a webhely használóinak figyelmen kívül hagyását a felhasználói szerepkör szerint, és lehetővé teszik az események követését (azaz a linkekre kattintásokat)
 • Demográfiai - Kapcsolja be a demográfiai és érdeklődési jelentéseket. Ennél is fontosabb - itt kapcsolhatja be az IP-névtelenítést.
 • Engedélyek - Adjuk meg, hogy ellenőrizze, hogy az Ön webhelyén kik tekinthetik meg a jelentéseket és megváltoztathatják a beállításokat, függetlenül attól, hogy a plugin automatikusan frissül-e, nyomon követheti-e a használati statisztikákat és megjelenítheti-e az értesítéseket..

Van még néhány apró dolog, amit megváltoztathat, például a kapcsolt hivatkozások kezelését és így tovább. Sajnos a legtöbb lehetőség a plugin prémium verziójának része.

4. Ellenőrizze a Jelentéseket

A MonsterInsights szempontjából remek dolog az, hogy könnyen kezelhető, de az is, hogy közvetlenül a WordPress irányítópultjába húzza a Google Analytics adatait. Láthatjuk alatt Betekintés> Jelentések.

A MonsterInsights jelentése

Légy tudatában annak, hogy egy ideig tart, amíg a Google megjeleníti az összes adatot. Ezért ez a rész jelenleg üres lehet, akárcsak a Google Analytics-fiókjában. Általában 12–24 órát vesz igénybe, amíg az adatok megjelennek, egyszerűen ellenőrizze később.

A Google Analytics és a WordPress dióhéjban

A Google Analytics fontos eszköz a WordPress-webhely fejlesztésében. Felbecsülhetetlen információval szolgálhat közönségéről, így jobban kiszolgálhatja őket.

A fenti bejegyzésben mindent elmondtunk, amit tudnod kell erről a webes elemzőcsomagról, beleértve azt is, hogy mit kell gondolni az adatvédelmi törvények vonatkozásában..

Emellett, amint látta, az elemzés hozzáadása a webhelyhez nem bonyolult. Lényegében csak regisztrálnia kell és fel kell vennie a követőkódot webhelyére.

Ez utóbbi manuálisan is elvégezhető, ha hozzáteszi sablonfájlokhoz, beleértve egy függvénybe vagy egy egyedi bővítménybe. A plug-inek még kényelmesebb módszert kínálnak, mint látta. Számos különféle lehetőség van erre.

Most már készen áll arra, hogy hozzáadja a Google Analytics szolgáltatást WordPress webhelyéhez. Reméljük, hogy ez segít a webhely további sikerességében!

Van gondolata a Google Analyticsről és a WordPress-ről? Ha igen, kérjük, ossza meg az alábbi megjegyzés szakaszban.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map