A teljes útmutató a webes fejlesztők felvételére (az elejétől a végéig)


Hogyan lehet webfejlesztőt felvenni?


Miért lenne szüksége egy útmutatóra egy webfejlesztő felvételéhez? Miért kellene elsősorban webfejlesztőt bérelnie??

Nem a websitesetup.org azon a feltevésen épül, hogy bárki létrehozhat webhelyet?

Ez igaz. Míg a múltban Önnek webfejlesztőnek kellett lennie, vagy webhely-fejlesztőt kell felvennie, ha webhelyet szeretne, ma már nem ez a helyzet.

A tartalomkezelő rendszerek, például a WordPress, a Joomla és a Drupal lehetővé tették sok ember számára, hogy maguk készítsen webhelyeket. Ezenkívül a weboldalépítők, mint például a Wix, egyszerű drag and drop használatával engedik meg webhelyek létrehozását.

Ennek ellenére továbbra is két nagyon jó ok van a webes fejlesztő felvételére:

 1. Az lenne időt takarít meg.
 2. Te talán segítségre van szüksége a néhány technikaibb bitnél.

Mindkét esetben fontos tudni, hogyan lehet webfejlesztőket megtalálni, bérelni és velük együttműködni, hogy a projekt zökkenőmentesen működjön. Ezért a webes fejlesztők felvételére vonatkozó útmutatónk átlép minden ehhez szükséges lépést.

Kezdjük el!

Ui Szüksége van csupán azon webhelyek listájára, ahol webfejlesztőket bérelhet? Kattintson ide (ugrás link).

Webfejlesztői bérleti útmutató – A projekt meghatározása

Webfejlesztő felvételéhez először tisztáznia kell saját magának, hogy pontosan mit akar elérni. Ha ezt nem tudod, akkor nem is tudod, kihez kell keresni, és mit kell elmondani nekik.a projekt meghatározása

A webhelyváltoztatásokhoz a feladatok általában két különböző területről származnak:

 1. Tervezés – Ez bármi lehet, a logó vagy a fejléc kép újratervezésétől a teljes oldal elrendezésének nagyjavításáig vagy a tervezési effektusok hozzáadásáig.
 2. Funkcionalitás / kódolás – Például bevásárlókosár, egyedi képcsúszka hozzáadása vagy módosítások végrehajtása a webhely kezelőpaneljén.

Attól függően, hogy a projekt melyik területére összpontosít, különféle embereket kell felvennie (részletesebben az alábbiakban). Ha teljes webhelyet tervez létrehozni, mindkettőre emberekre lesz szüksége.

Itt van a legfontosabb rész:

Teljesen világosnak kell lennie, amire szüksége van, és részletesen le kell írnia. Ezzel elősegítheti:

 • Távolítsa el a rossz jelölteket – Ha a munkaköri leírás egyértelmű, akkor már képes eltávolítani a nem képesített embereket. Ha bizonytalannak és szélesnek tartja, sokkal több jelölt fog alkalmazni az Ön feladására, szemben azzal, ha részleteket ad meg.
 • Takarítson meg időt előre – Ha egyértelmű az elvárásai, webfejlesztője kevesebb időt tölthet a felfedezési folyamatban. Ehelyett rögtön belemenhetnek a projekt megvalósításába.
 • Kap jobb becsléseket – A munka mértékének ismerete lehetővé teszi a jelöltek számára, hogy előbb becsüljék meg az időt és a költségeket. Ez a költséges változtatásokat is kevésbé valószínűsíti.
 • Nyújtsa be magának a tisztaságot – A dolgok írása szintén jó gyakorlat magadnak. Segít abban, hogy tényleg átgondolja, mit akar elérni, és kevésbé homályosítja az ötleteit. Ez fontos lépés a megvalósításuk felé.

Milyen fejlesztőre van szükségem?

Most, hogy tisztában van a kívánt webhellyel vagy a meglévő webhelyén szükséges változtatásokkal, ideje gondolkodni, hogy milyen webes fejlesztőt kell felvennie. A „webfejlesztő” kifejezés a valóságban különböző készségeket és munkaleírásokat foglal magában.

Fejlesztő vs Tervező

Először is:

Különbség van a fejlesztő és a tervező között. A designer a weboldal megjelenésével jön létre, és olyan eszközöket hoz létre, mint képek, ikonok, stb. Szakértelmük a Photoshop és más grafikai tervezési programok..

A tiszta grafikai tervező nem valósítja meg a webhelyet. Ehelyett egy ábrázolást készítenek arról, hogy hogyan fog kinézni a végén. Valaki más alapján készíti el a tényleges weboldalt.

Pixograph Photography téma

Manapság egyre több tervező is elvégzi a megvalósítást. Ezekre általában utalnak webes tervezők és szakértelmükbe beletartoznak olyan jelölőnyelvek, mint a HTML, CSS és egyre inkább a JavaScript.

Mit jelent ez:

A fejlesztő olyan személy, aki kódot ír. Ez azt jelenti, hogy bejuthatnak az Ön webhelyére és fájlokat szerkeszthetnek, hogy változtatásokat végezzenek, vagy akár egy egész webhelyet létrehozhassanak a semmiből. Kódszerkesztőkkel és más fejlesztéssel kapcsolatos eszközökkel is működnek.

Front-end vs back-end fejlesztők

A fejlesztőknek vannak alcsoportjai is. A legjelentősebbek front-end és back-end fejlesztés.

Abban az esetben, ha nem tudod:

Az előtér a weboldal azon része, amelyet a látogatók látnak böngészőjükben. A háttér mind mögött van. Ez egyrészt a hely, ahol kezeli a webhelyét, hanem az is, hogy a webhely hogyan kommunikál a szerverével vagy az adatbázisával.fornt-end fejlesztő vs back-end fejlesztő

Front-end fejlesztők és a webes tervezők gyakran azonosak. Ugyanazokat a nyelveket használják, és mindkettő gondoskodik az Ön webhelyének megjelenéséről és megjelenéséről. A front-end fejlesztők jelenthetik azt a személyt is, aki megvalósítja a tervezést, de nem előtte áll elő. Ezeken a területeken sok az átfedés.

Háttér fejlesztők arra összpontosítanak, hogy a webhely hogyan működik. A funkciókkal foglalkoznak, valamint a weboldal sebességével és más technikai kérdésekkel is foglalkoznak. A készségeik tartalmazzák a PHP-t (különösen, ha WordPress-szel dolgozunk), Java, Ruby on Rails, Python és más programozási nyelveket..

Full stack fejlesztő

A front-end és a back-end fejlesztők szakemberek. Ez azt jelenti, hogy általában nagyon jók a saját területén, de nem ismeri a másik ember fegyelemét.

Más szavakkal:

Igényeitől függően előfordulhat, hogy két vagy három embert (grafikai tervezőt, front-end fejlesztőt, back-end fejlesztőt) kell felvennie a webhely vagy a szükséges változtatások végrehajtására. Nyilvánvaló, hogy ez több munkaidőt és magasabb költségeket eredményez.

kód

A webes fejlesztők felvételének másik lehetősége egy generalist, azaz úgynevezett bérbeadása, aki mindent megtehet teljes verem fejlesztő. Ezek olyan szakmák csatlakozói, amelyek képesek teljes webhelyeket a semmiből építeni, ideértve a tervezést, a megvalósítást és a kódolást is. Míg tudásuk nem mindig olyan mély minden területen, mint a szakembereké, mégis képesek a kívánt eredményeket elérni.

Míg a full-stack fejlesztők drágábbak lehetnek, kevesebb koordinációt igényelnek. Következésképpen felgyorsíthatja a folyamatot, és pénzt takaríthat meg.

Szabadúszó vagy teljes munkaidőben

Végül, amikor webfejlesztőt keresünk, az a kérdés, hogy szabadúszóként dolgozzunk-e, vagy teljes munkaidőben béreljünk valakit. Ez a projekt részleteitől függ.

Ha csak van egyszeri munka, a szabadúszóként való munka gyakran elég jó. Megállapodik a határidőben, az árban és a kézbesítésben, létrehozzák a weboldalt, és Ön átveszi onnan. Plusz, ha bármilyen változtatásra van szüksége, újra felveheti őket.

Ez a szokásos elrendezés főként statikus webhelyekkel vagy olyan webhelyekkel, amelyek nem igényelnek sok karbantartást. Ideális módszer arra is, ha saját maga tervezi webhelye napi működtetését.

Azonban…

Ha szüksége van valakire folyamatosan vigyázzon webhelyére, jobb, ha teljes munkaidős webes fejlesztőt bérel fel. Ennek akkor van értelme, ha például egy összetett híroldalt épít, amely sok gyakorlati munkát igényel, gyakran változik, és sok különböző tartalommal rendelkezik. Az állandó jelenthet korlátozott időtartamra vagy „projekt-alapú” kifejezésre is, mint manapság a hivatalos lingó.

Van elképzelése arról, hogy milyen webes fejlesztőre van szüksége mostanra?

Jó, akkor beszéljünk arról, hogy hol lehet őket megtalálni.

Hol bérelhet webes fejlesztőt?

webfejlesztők bérbeadása

A technológiának köszönhetően mostantól könnyebb megtalálni és felvenni a webes fejlesztőt. A múltban át kellett böngésznie a helyi apróhirdetéseket, hogy bárkit felvehessen. Manapság olyan professzionális webhelyek vannak a világ minden tájáról, amelyek rövid időn belül együttműködnek veled.

Webhely-fejlesztők bérbeadása:

 • Codeable – Kifejezetten a WordPress számára outsourcing szolgáltatás. Vázolja fel, amire szüksége van, és gyorsan illeszkedjen a megfelelő webfejlesztőkhöz. A kis feladatoktól a teljes verem fejlesztéséig – mindent megkaphat.
 • Odesk – A legnépszerűbb szabadúszó alkalmazottak felvétele. Könnyen kezelhető, és sok eszközhöz tartozik, például az időkövetéshez és az elért mérföldkövek automatikus kifizetéséhez.
 • Freelancer.com – Hasonlóan az Upwork-hez, ahol elérhető távoli munkavállalók milliói állnak rendelkezésre. Valós idejű csevegéssel, mérföldkő fizetési rendszerrel és még sok mindennel elérhető.
 • Guru – Harmadik lehetőség. Több mint három millió szabadúszó vár veled együttműködni. A szolgáltatások különféle fizetési lehetőségeket tartalmaznak (mérföldönként, feladatonként, óránként) és a biztonságos fizetési átjárókat.
 • Toptal – Szabadúszó bérleti webhely, nagyon magas színvonalú. Csak a pályázók három százalékát fogadják el, így tudod, hogy tehetséges tehetséggel dolgozol (innen a név). Nincs nyilvános információ az árakról, de valószínűleg drágább, mint más lehetőségeknél.
 • Outsourcely – Közvetlenül béreljen fel távoli dolgozókat és fizessen nekik közvetlenül. A stabil, hosszú távú munkára összpontosít. Ideális, ha állandó webfejlesztőt szeretne szerezni.
 • 99designs – Eredetileg tömegforrás-szolgáltatás grafikai tervezők számára, most lehetővé teszi webes tervezők és fejlesztők megtalálását is. Tegye közzé, amire szüksége van, és a világ minden tájáról származó szakemberek elküldik ötleteit. Láthatja az eredményeket, visszajelzést nyújthat, és kiválaszthatja a nyertest. Csak akkor fizet, ha elégedett vagy.
 • Dribbble – Nem igazán olyan hely, ahol embereket lehet felvenni. A szabadúszók azonban bemutatják a Dribbble-n végzett munkájukat, és a platformon keresztül kapcsolatba léphetnek velük, ha tetszik, amit csinálnak..
 • Craigslist – Ingyenes apróhirdetések weboldal. Jó, mert lehetővé teszi helyi emberek megtalálását. Ne feledje, hogy a webfejlesztők minőségének megítélése sokkal nagyobb kihívást jelenthet.

Még néhány lehetőség van Verem a túlcsordulás feladatokattávoli OK, és Hiteles munkák. Használhatja LinkedIn webfejlesztők keresésére. Ezenkívül számos weboldalépítő alkalmazásnak saját piactere van, ahol szabadúszókat találhat:

Webfejlesztési költségvetés – mire számíthat

kiszámítja a webhely költségvetésétAz egyik legnehezebb lépés egy weboldal-projekt költségeinek becslése. Az ár sok tényezőtől függ – a fejlesztő képzettségi és tapasztalati szintjétől, a projekt méretétől, ahol a fejlesztő található, a munkaerő-portál típusától, amelyben megtalálta őket, és még egyebekre.

Hogyan készíthet költségvetést??

Íme néhány tipp.

Óránkénti fizetés vagy rögzített díj

programozó nézte az órátAz első kérdés az, hogy óránként vagy fix díjban fizet-e a webfejlesztőnek. Mindkettőnek vannak előnyei és hátrányai. Melyik a megfelelő, attól függ, hogy mi a projekt, és kikkel dolgozik. Az egyik módja van a döntéshozatalnak:

 • Kisprojekt (legfeljebb egy hét) + tapasztalt webfejlesztő = Óránkénti fizetés
 • Kisprojekt + tapasztalatlan fejlesztő = RÖGZÍTETT ÁR
 • Nagy projekt (több hét vagy hónap) = RÖGZÍTETT ÁR

Az érv egyszerű:

A tapasztalt fejlesztők gyorsabbak és kevesebb hibát követnek el. Ezért kevesebbet igényelnek oda-vissza, ami időt takarít meg. Ezért az óradíj gyakran olcsóbb.

A tapasztalatlan munkavállalóknak valószínűleg további felülvizsgálatokra és javításokra van szükségük. Ez több munkaidőt jelent, ezért jobb, ha már a kezdetektől megállapodik egy rögzített díjban.

A nagy projektek még több lehetséges hibával, hibás becsléssel, tervezési változtatásokkal, javításokkal és javításokkal rendelkeznek. Ha óránként fizetnek, ez sok költséget eredményezhet a farok végén. Ezért jobb, ha azt tervezi, hogy a fejlesztő becsüli meg az összes erőfeszítést (beleértve a lehetséges korrekciókat is), és megállapodik egy rögzített árban.

Ez azt is jelenti, hogy alaposnak kell lennie a projektjavaslatban és a kommunikációban. Minél pontosabban van a projekt hatóköre, annál kevésbé valószínű, hogy további munkára lesz szüksége.

Durva becslés az árképzésre

Mit jelent számokban? Mennyit kell számítani??

Mint már említettük, ez sok tényezőtől függ, nem utolsósorban annak a személynek a helyétől, akivel dolgozik. Ötlet készítéséhez íme néhány referenciapont az elvárható óránkénti és projekt-tarifákhoz:

 • Grafikus: 25 USD – 120 USD / h
 • Front end fejlesztő: 15 USD – 150 USD + / h
 • Háttér fejlesztő: 35 USD – 150 USD + / h
 • Teljes verem fejlesztő: 75 USD – 150 USD + / h
 • Teljes weboldal
  • WordPress: 3000 – 15 000 dollár
  • Joomla: 1500–7000 dollár
  • Weboldal készítő: 600 USD – 2500 USD
  • E-kereskedelem: 3000 – 20 000 dollár+
 • Bővítmény- vagy kódproblémák kijavítása: 40–600 USD
 • Egyéni bővítmények és szolgáltatások: 100 USD – 1000 USD

Projekt kiküldése

Itt az ideje, hogy elkészítse a tényleges állásajánlatot. Mint már említettük, kristálytisztanak kell lennie arról, amit akar. Csak akkor tudod hatékonyan kommunikálni egy másik emberrel.webfejlesztő hirdetést kívánt

Fontos részletek a beépítéshez

Az alábbiakban feltétlenül kell szerepelnie az álláshirdetésben:

 • Háttér-információ – Mutassa be magát, cégét és márkáját. Mondja el üzleti céljait, valamint azt a célcsoportot, amelyhez vendéglátást nyújt. Ez elősegíti a webfejlesztők számára a projekt területét.
 • A projekt összefoglalása – Mi a madártávlat a projektről? Teljes weboldal-tervezés, webhely-megvalósítás, változtatások? Pontos.
 • teljesítések – Mit akarsz végezni? Photoshop fájl? A WordPress témája? Teljes weboldal? Mondja el a szabadúszóknak, hogy mit kell végezniük és milyen formátumban.
 • Meglévő eszközök – Mondja el, amit az oldaláról nyújt. Ezek lehetnek tervezési irányelvek, meglévő eszközök, színsémák, weboldal másolat, logók, drótvázak vagy bármi más, ami már van raktáron.
 • Az ideális jelölt  – Mondja el mind a kívánt szakértelem szintjét, mind az Ön számára fontos egyéb jellemzőket.
 • Időkeret – Mikor kell a projekt készen állni? Légy tudatában annak, hogy az idő nagy részében késések vannak, ezért érdemes egy szigorúbb határidőt elküldeni, mint amilyen valójában van. Ilyen módon van valamilyen puffere arra az esetre, ha valami rosszra fordul.

Extra pontok

A fentieken kívül itt van néhány extra információ az álláshirdetés hatékonyságának javításához:

 • próbamodellek – Készítsen képeket, hogy megmutassa, hogyan képzelte el webhelyét vagy az új funkciót. Elegendő lehet egy vázlat papíron, de vannak olyan eszközök is, mint például Balsamiq vagy képszerkesztők, például a Photoshop.Balsamiq
 • Példák – Ha ismer olyan webhelyeket, amelyek hasonlóak a kívánthoz, vegye fel őket. Ugyanez vonatkozik minden más eszközre, amely tetszik. Ez megadja a kiindulópontot webfejlesztőinek. Beilleszthet példákat olyan dolgokra is, amelyek nem tetszik, és amelyeket el szeretne kerülni.
 • Tartalmaz egy mini feladatot – Sok ember számokat játszik, és vakon küld konzerv e-maileket minden megtalált álláshelyre. Ezek kiküszöbölése érdekében írjon be egy mini-feladatot a munkaköltségbe, például használjon egy adott tárgy sort, vagy válaszoljon egy gyors kérdésre. Így tudja, ki olvasja megfelelően.

Költségvetés elküldése vagy árajánlat kérése

dollár jelEz csak akkor hagyja a kérdést, ha felveszi a projekt költségvetését, vagy várja meg, hogy a pályázók megmondják Önnek az árat?

Általában lehetősége van mindkettőre, és mindegyiknek megvannak az előnyei és hátrányai.

Ha nincs rugalmasan költségvetése, tegye bele a javaslatába. Ilyen módon csak azokat a jelölteket vonzza, akik hajlandók dolgozni rajta. Természetesen ez is megijeszteni fog néhány embert, de egyébként nem volna velük együtt dolgozni.

Ha van némi szabad mozgási lehetősége, kérjen árajánlatokat. Ilyen módon nem diskvalifikálja a potenciálisan nagyszerű jelölteket, csak azért, mert alábecsüli a költségvetési követelményeket.

Van értelme? Menő.

Hogyan lehet értékelni egy webes fejlesztő minőségét?

Amint a projekt online, akkor remélhetőleg látni fogja az alkalmazások beindulását. Most a nagy kérdés: hogyan dönt úgy, hogy kivel dolgozik? Az alábbiakban bemutatunk néhány iránymutatást a megfelelő jelölt kiválasztásának esélyeinek javítására.

 1. Technikai követelmények – A fentiekben már arról beszéltünk, hogy milyen készségekre van szükség a különféle fejlesztőknek. Az első dolog, amit meg kell tennie, ellenőriznie kell, hogy jelöltjei bejelölik-e ezeket a négyzeteket.
 2. Válaszidő – Fontos, hogy elérjük szabadúszóját. Ha módosítania kell valamit a projektben, akkor nem akar több napot várni, hogy meghallja őket. Írjon néhányszor oda-vissza, és nézze meg, mennyi időbe telik, hogy kapcsolatba lépjenek veled, mielőtt webfejlesztőt felvesznek.
 3. Kommunikációs képességek – Ugyanakkor ellenőrizze az összkommunikációjukat. Egyértelműen beszélnek? Válaszoljon minden kérdésére? Úgy tűnik, hogy olyan emberek, akikkel szeretne dolgozni? Sokat fog beszélni velük, ezért ügyeljen arra, hogy az élmény produktív és kellemes legyen.
 4. Korábbi projektek – Kérdezze meg és ellenőrizze a webes fejlesztők korábbi munkáját. Így jobban megértheti tapasztalataikat, erősségeit és gyengeségeit. Ez a saját webhelyén is lehet képernyőképeket vagy akár kódrészleteket is tartalmazó formában.
 5. Vásárlói értékelés – A fent említett munkaportálok közül sok kínál visszajelzéseket az ügyfelek számára. Ne csak nézze át az általános értékelést, hanem olvassa el a korábbi ügyfelek észrevételeit is, mielőtt webfejlesztőt bérel fel. Ez egy jó módja annak, hogy többet megismerjen az ember munka etikájáról, az átfutási időről és más tulajdonságokról.
 6. Tapasztalat – A tapasztalt fejlesztők kevesebb hibát követnek el, rövidebb az átfutási idő, de költségesebb. A kezdők olcsóbbak, de hosszabb időt vehetnek igénybe, és további problémákat okozhatnak. Ön dönti el, hogy mi működik a legjobban az Ön számára, és ez leginkább a projekt időkeretétől függ.
 7. Fizetett tesztek – Ha csak néhány jelöltre állította össze a listát, érdemes felkérni őket fizetett teszt kitöltésére. Adj nekik egy kis feladatot a végrehajtáshoz, és nézzétek meg, hogy megy. Ügyeljen mind a munkára, mind az egész kommunikációra. Jó előrejelzés a jövőbeli viselkedésről.

A projekt elkészítése az elejétől a végéig

Miután települt egy olyan webes fejlesztőnél, amellyel együtt szeretne dolgozni, itt az ideje, hogy valóban megtámadja a projektet. Íme a lépés, amelyet megtesz az elejétől a végéig:

 1. Állítson össze egy értekezletet – Beszéljen a jelölttel, lehetőleg videohívás útján. Végezzen végig a projektet az elejétől a végéig, foglalkozzon kérdésekkel vagy lehetséges problémákkal, kérje meg véleményét.
 2. Készítsen mérföldköveket – Különösen nagyobb projektek esetén jó ötlet kisebb mérföldkövek kidolgozása. Ilyen módon áttekintheti, hogy mi történik, miközben zajlik, ahelyett, hogy a határidő lejártakor látná a kész terméket (és a lehetséges problémákat)..
 3. Egyeztessen a fizetési ütemtervről – Kidolgozza a fizetési ütemtervet, amely mindkettőjének megfelelő.
 4. Fizessen be a kauciót – Ez mindkét fél számára jelzi, hogy elkötelezettek a projekt mellett. A webfejlesztőnek el kell kezdenie dolgoznia ezen a ponton.fizetés a google pay segítségével
 5. Kövesse nyomon a mérföldköveket – Tekintse át az összes elfogadott mérföldkövet. Engedje el a kifizetéseket, amikor elégedett azzal, amit lát, nem korábban.
 6. Végezzen el egy utolsó áttekintést – A munka elvégzése után végezzen záró ellenőrzést. Fizessen a fennmaradó díjat, amikor elégedett. Érdemes továbbá megegyezni egy jótállási időtartamról, amelyben a fejlesztő továbbra is rögzít olyan dolgokat, amelyeket Ön esetleg figyelmen kívül hagyott.

Útmutató a webes fejlesztők felvételéhez dióhéjban

Bár manapság bárki létrehozhat weboldalt, még mindig sok jó oka van egy webes fejlesztő felvételére. A szakember olyan dolgokat tud tenni, amelyekre nem képes, és gyorsabban elvégzi a munkát, mint te. E feladat kiszervezése másnak is lehetőséget ad arra, hogy fontosabb dolgokra koncentráljon.

A webfejlesztők felvételére vonatkozó útmutatónkban tippeket talált a folyamat minden lépésének megszerzéséhez. Először ideges lehet, de a tapasztalatokkal könnyebb lesz.

Ráadásul, ha már jó kapcsolat áll fenn jó jelöltekkel, akkor gyakran folytathatja velük való munkát. Ilyen módon nem kell minden egyes lépést megtennie.

Van tapasztalata webfejlesztő felvételével, és szeretné megosztani tapasztalatait? Ön is webfejlesztő és van valami hozzá? Ha igen, kérjük, tegye meg az alábbi megjegyzés szakaszban.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map