A WebHostingHub tulajdonosa lehet a webhelyének?

A WebHostingHub lehetővé teszi a webhely tulajdonjogát??

A legtöbb ember számára abszurdnak tűnik a kérdés, hogy ki birtokolja a webhelyet. Néhányan azt gondolnák, hogy elég pénzt költöttek és a weboldal üzemeltetéséhez szükséges szolgáltatásokért fizettek fel a számukra a jogot, hogy saját webhelyüket birtokolják. Ez azonban nem mindig igaz. Csak akkor, ha a szerződés kifejezetten meghatározza, hogy Ön a saját webhelye tulajdonosa, soha nem vagy annak tulajdonosa. A sokkal könnyebb megértés érdekében először meg kell határoznunk a „saját” kifejezést. A domain birtoklása olyan, mintha telefonszámát birtokolja otthonában, amely valójában soha nem birtoklik, hanem csak bérbe adja azt a társaságtól.


Ez a kérdés elég trükkös. Nem minden hosting cég engedi meg, hogy birtokolja webhelyét. A WebHostingHub használatával egyértelműen kijelenti, hogy a Szolgáltatási feltételek / Felhasználói szerződés 4.ai részében az „Ügyfél a Vevő Tartalma és annak minden elemének tulajdonosa vagy érvényes engedélyese, és az Ügyfél megszerezte az összes szükséges licencet, hozzájárulást, engedélyek, mentességek és kiadások az Ügyfél Tartalmának és minden egyes elemének használatához, ideértve korlátozás nélkül az összes védjegyet, logót, nevet és hasonlóságot, anélkül, hogy a Vállalat bármilyen díjat, maradékot, céhfizetést vagy egyéb kompenzációt fizetne bármilyen személy vagy szervezet számára; “(Idézve a WebHostingHub Szolgáltatási feltételeiben / Felhasználói szerződésben), ami azt jelenti, hogy az ügyfél csak a weboldal tartalmát birtokolja, de a társaság egyszerűen csak bérbe adja a weboldalt az ügyfélnek.

Technikai szempontból mit nem tudok birtokolni a webhelyemben?

A sértés és az egyszerűség kedvéért nem igazán birtokolja a webhelyét, mivel a webhely valójában sok részből áll, amelyek közül néhány a saját tulajdonában van, mások pedig csak bérbe adják. Itt található egy egyszerű útmutató arról, mit birtokol és bérel.

 • Ön nem a webszerver tulajdonosa. A webszerver az a számítógép, amely a webhelyét kiszolgáló kiszolgálóplatformot működteti. Általában az adatközpont tulajdonolja a webszervert, és bérbe adja azt Önnek. Nyilvánvaló, hogy Ön nem a saját webhelyének tulajdonosa, hacsak nem vásárolja meg saját maga számára.
 •  Ön nem a Web Server Platform tulajdonosa, ennek tulajdonosa a cég. Erre példa a Linux Apache MySQL PHP (LAMP), az ASP.NET, a Windows IIS + és a Microsoft SQL Server..
 •  Ön nem a Tartalomkezelő Rendszer (CMS), például a WordPress, a Joomla és a Drupal tulajdonosa. Ha saját forráskódot ír, és saját maga írta meg, akkor rendelkezhet saját CMS-fel. A CMS tulajdonosa az alkotó; Ön csak felhasználási engedéllyel rendelkezik.
 •  Nem a birtokló adatbázis adatbázis, például a MySQL. Az adatbázis-szoftver soha nem birtoklása azt is jelenti, hogy Ön nem a tényleges adatbázis tulajdonosa is, hanem a weboldal adatai és tartalma, amely az adatbázisban tárolódik, ha szerzője.
 •  Általában nem a tulajdonosa van a webhely forráskódjának, csak ha saját maga írja ki. A forráskód a Web Server Platform nyelvén létrehozott program, amely más szoftverek csatlakozóit tartalmazza, és a külső rendszer-kiszolgálókkal való kommunikációra is szolgál. A HTML / CSS / JavaScript generálására szolgál, hogy a böngésző működjön a képernyőn.
 •  Ön nem a böngésző tulajdonosa; Ön csak felhasználási engedéllyel rendelkezik.
 •  Meglepő módon a domain név nem a saját tulajdonosa. Meglepődött? Valójában Ön nem a domain név tulajdonosa, bár Ön a regisztrált domain név tulajdonosa. Ön csak bérbe adja.

Akkor mit kaphatom meg?

Mivel a webhelyed „tulajdonosa” és tartalmának szerzője, a következők tulajdonosa lehet:

 •  A HTML / CSS / JavaScript /. Ezek a webhely építőkövei, és a böngészők számára érthető nyelvek.
 •  A webhely Visual Design tulajdonosa kell lennie. Ide tartoznak az elrendezés és a grafikus eszközök, például a színek, a tipográfia, a felhasználói felület létrehozásánál használt fényképezés, a weboldal olvasható tartalma, valamint az abban található képek és videók.
 • A webhely szöveges tartalmának a tulajdonosa kell lennie. Ez magában foglalja az összes olvasható, formázott, másolható és beilleszthető képességet, valamint indexelhető a keresőmotor webhelyének szövegébe, amelyet megjeleníthet a böngészőben. Ez azt jelenti, hogy Önnek a Szöveges Tartalom szerzője kell lennie, hogy ez a sajátja legyen.
 •  Ön a saját webhelyének fényképei volt a tulajdonosa, vagyis ha maga készítette a fényképeket, különben, ha csak valahova másolta, akkor a fotó csak az Ön számára van engedélyezve.

Mi a weboldal tulajdonjogának jogi valósága??

Nagyon meglepő lehet, hogy miután időt és pénzt töltött weboldalára, értesítést kap arról, hogy valójában nem a tulajdonosa. Ezek a következő tények, amelyeket szem előtt kell tartania a webhely tulajdonjogának jogi realitása kapcsán. . Egyrészt, ne felejtse el, hogy soha nem jogosult a webszerver-platform, a domain név, a webes platform, az adatbázis-szoftver, a CMS és a webhely felépítéséhez használt nyelv tulajdonjoga. Ön soha nem fogja megszerezni azt a szervert, amely az Ön webhelyét tárolja, és csak azt a engedélyt kapja Önnek, hogy használja a weboldal készítőjének szellemi tulajdonát, és az annak felépítéséhez használt platformot.

A webhely forráskódja csak akkor birtokolható, ha saját maguk készítették a programot, vagy ha valaki „bérbeadásra kész”. Ugyanakkor meg kell bíznia a webhely tartalmát és a látványtervet.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map